23.08.09
16:09
Здравейте, няма да изпадам в подробности, че много станаха темите, за коремните преси и другите такива, хората им омръзна просто, поне на мен... Таа днес като ходих в фитнеса, реках да разнообразя малко, вместо базовите упражнения, изтласкване на щанга и дъмбели от лег, полулег и т.н, правих, лицеви опори с раница на гърба, на която сложих 10 килограма дискове, после прибравих още, и после ги намалих за последни серии, и си довърших тренировката, искам да попитам, дали лицевите опори с тежест на гърба, която ми позволява да правя максимум 8 до 10 повторения е хубаво упражнение за маса и обем? Ширината на ръцете ми беше стандартна, малко по широко от раменете.
казано от Xsly на 23.08.09, 16:13:
И не ги ли усети и в кръста тези килограми ?
Мммм, не, долния гръб, ми е много здрав, дори след тежка тренировка и мъртва тяга, не ме боли, мога да се похваля, усетих ги, в ръцете малко повече от колкото в гърдите. Но нека не се отклоняваме от въпроса ми приятел..
казано от Xsly на 23.08.09, 16:13:
И не ги ли усети и в кръста тези килограми ?
По-скоро коремът се натоварва.
23.08.09
17:49
Много добро упражнение е това. С тежест го правя и аз. Удря в гърди и ръце. И е получава яко напомпване, но прави 12 повторения. Пробвай с вдигнати крака.
казано от Ivan Boichev на 23.08.09, 17:49:
Много добро упражнение е това. С тежест го правя и аз. Удря в гърди и ръце. И е получава яко напомпване, но прави 12 повторения. Пробвай с вдигнати крака.
Mислиш ли че стимулира мускулния ръстеж и покачва масата в трицепсите и гърдите добре, както повдигането от лег?
Мнението беше редактирано от El padre на 23.08.09 18:05.
При класическите упражнения от лег изолираш по-добре гърдите.За разнообразие това е добър вариянт за завършек на тренировката или за предварителна умора.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 23.08.09 18:19.
Това с раницата съм го правил и аз, също съм правил и кофички с раница ама с 30кг. тежести
23.08.09
18:50
Маса се прави на маса ;)
Упражненито би допринесло за развитието на гърди, трицепс и рамо.
Включвай го. Аз правя лицеви много често. Едно от любимите ми е.
казано от Ivan Boichev на 23.08.09, 18:50:
Маса се прави на маса ;)
Упражненито би допринесло за развитието на гърди, трицепс и рамо.
Включвай го. Аз правя лицеви много често. Едно от любимите ми е.
Също така, едно от най достъпните на всички места по всяко време можеш да го правиш, когато си почиваш, по всяко време. :)
казано от Biad__ на 23.08.09, 21:35:
Аз имам малко по различна представа за почивка,не да правя лицеви. :)
Не превръщай темата в спам, все пак го казах в кръга на разбираемото, имах предвид че дори и докато почиваш(сред природата,на село,далеч от къщи, без фитнес зала) можеш да ги практикуваш.. :)