24.08.09
16:36
бърз и лесен въпрос
обърнах внимание че кюфтетата преди да стнат това което са
в каймата има доста бели такива (незнам какво е но определено прилича на твърда мас)
та въпроса е да ям ли :D иначе всички кайми имат от тези белите (свинко месо 50% или повече във всички месни изделия)
и винаги съм се чудел със какво да заменя кюфтетата (ако не са за предпочитане) или някаква алтернатива
мисля че ме разбрахте ако не сте питайте с прости изречения :)
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
Хмм кjфтетата можеш да ги замениш.. с месо ?
Твърдо протиф кjфтета - в тях най вече хляб има :D . Контрола на храната в бг е АДСКИ занижен. Разбира се друго е ако се правят от баба и дядо ..
24.08.09
17:53
искам да кажа във всичко има свинско нали знаеш като режиш салама как се стича маста онова бялото което се стича уж от месото ....
та въпросът е лесен нещо за заместване или да продължавам да ям тези отпадъчни меса :)))
Според мене не е нужно да се вманиячаваш толкова с или без кюфтета.Яж си от време на време нещо извън режима,аз например като ми писне да ям пиле,ориз картофи,а бе работите в режима ми хапвам един дюнер.Утре ето ще ходя в бабни да хапна малко кибапчинца с гарнитура.Въпреки че си нарушавам режима от време на време не мога да кажа,че ми е повредило това отклонение.За кюфтетата гледаи да са домашни,ако има салата и една хубава ракия баят ще е,може и едно студено пвц бира да си земеш в тия жеги това е от мене :)
Кюфететата сменяш с кренвирши и къде къде по евтино излизат,поне знаеш какво слагат в тях(не е месо ако това си мислиш).
24.08.09
19:18
Понякога доста “интересни” теми се завъртат... Мели си месото в магазина и си прави кюфтета колкото искаш... Ако са готови навън, най-много малко повече сол и хляб да имат... Какво толкова ако не се готвиш за състезание.
24.08.09
19:24
не бе човек просто интересно ми беше защото нали като гледаш каймата едно такова със много бели (май го драматизирах много)
и човек се чуди какво е туй защо е там и затова иначе благодаря на всички супер сте
не съм за състезания просто любопитен
24.08.09
20:54
Кюфтета,само ако са от домашно направена кайма.Аз в последните 2 седмици съм го подкарал яко на кюфтета,обаче домашна кайма и то от чисто домашно телешко :) .Правя ги така: 600-700 гр кайма,сол,чубрица,чер пипер,1 яйце,малко лучец,меся и хайде на скарата.Ако нямаш възможност да си правиш каймата най-добре ги замени с месо/яйца/извара/риба
Мхм, кайма съм правил от телешко - е не става за кюфтета. Аз лично също когато ми се доядат си правя /по-точно от месарския мелят/. И съм твърдо за - истинската кайма.
25.08.09
18:28
казано от Voltmachine на 24.08.09, 19:18:
Какво толкова ако не се готвиш за състезание.
Е де. И аз това приказвам.
Моето мнение е че кюфтетата и кебапчетата трябва да се избягват! Пълни са с глупости, като ароматизатори, оцветители, сол и т.н.
И най-важната причина според мен е наличието на твърде много соя в тях(повече от месото) Знаем какво прави соята... Вдига естрогена сваля тестостерона! На мене тази причина ми стига на вас нз...
26.08.09
12:50
Качеството на приетата от нас храна не следва да зависи от това, дали сме състезатели или не (без да агитирам за поредния фундаментален спор).
Темата е омагьосан кръг, защото дори произходът да е гарантиран с мляно пред очите ни месо, все ще изникне питанката за произхода на месото пък. Но ако приемем, че търсим по-малкото зло, стъпка настрани от готовите млени продукти, категоричен семеен закон у нас.
Съгласен съм с всичко казано до тук против кюфтетата, НО не ви ли идва на акъл да кажете - майната му, един път се живее, то ако тръгнем постоянно да се ограничаваме кое било вредно и кое не, тогава не трябва дори въздух да дишаме, защото той става все по вреден, слънцето също, различните растения и те, защото уж поемали химикали от почвата, водата......и още и още.В крайна сметка какво излиза? Всичко около нас е вредно, ако не беше, сигурно щяхме да живеем и по 200 години. Не можем цял живот да сме роби на диети - какво трябва и какво не трябва да ядем. Аз лично имам моменти в които наистина се вманиачавам по диети и ги спазвам много стриктно, но има моменти, когато си живея и си угаждам, и без това живота ни налага доста ограничения, защо поне да не вземем това което можем. :)
П.С. Не препоръчвам на никой да набива кюфтета, но пък като например излезете някъде било то на барбекю в планината или на море, вземете хапнете и пийнете една ракия или каквото душа ви иска. :)
казано от Димитър Михайлов на 26.08.09, 12:50:
Качеството на приетата от нас храна не следва да зависи от това, дали сме състезатели или не (без да агитирам за поредния фундаментален спор).
Темата е омагьосан кръг, защото дори произходът да е гарантиран с мляно пред очите ни месо, все ще изникне питанката за произхода на месото пък. Но ако приемем, че търсим по-малкото зло, стъпка настрани от готовите млени продукти, категоричен семеен закон у нас.
Именно това се опитвах да го обясня в един дневник но хората явно друго си мислят ... както и да е
Относно кръг-а, най-добрия вариант е ако имате познати по някое село когато се заколва въпросното животно, да вземете от тях месо .. но нещата са много сложни. Така че май няма по-добро от месарския магазин и да ти го приготвят.
Имам познат месар, който продава каймата по 8 лева килото. Досега не се е оплакал от липса на клиенти.
26.08.09
16:43
Абсолютно подкрепям Radi_boy_ ,но саламите ги правят от сланина,кожа и кокали,каймата от соя,малко месо(бял дроб) и сланина...Въпреки това цялата държава се тъпче с тях,което е малко шит...
26.08.09
20:19
Аз си ям кюфтета всяка седмица, но са домашни..
Ако познаваш продавач, при който си сигурен, че неговата кайма е качествена защо не...
П.П. за тея от Русе да ми пишат знам места, където каймата е скъпа, но с добро качество иначе надали щеше да свършва на същия ден... и си заслужава !!! :-)
Тони май каза че не ставали от тележко, защо бе? Аз съм си смилал тележко и правя смес от подправки, няколко яйца, смляното тележко + съвсем малко свинска кайма, малко олио и само дето ги пека а не ги пържа :)
То май се отдалечихме от истинските кюфтета, ама карай ... :)
казано от moonclub на 26.08.09, 16:25:
Имам познат месар, който продава каймата по 8 лева килото. Досега не се е оплакал от липса на клиенти.
Абе 8 лв за кг кайма? Ти по-добре си яж пилешкото филе, което е горе долу около тази цена, доста е вкусно, а и се приготвя доста по-бързо от кюфтетата.
27.08.09
04:25
Radi_boy_ принципно си прав, но в даден момент ти писва да ядеш едно и също нещо по пет пъти на ден всеки ден всеки месец и търсиш разнообразие. Аз например с удоволствие бих си купил истинска кайма и то за 8 лв. кг ей така за разнообразие. Да не говорим, че в моя град, пилешкото филе си е около 7,50 и разликата в цените не е толкова голяма. Просто не взимам кайма защото дори да е пред мен смляно месото, пак е прекалено мазно за диетата ми
А в пилешките гърди какво си мислите че има,тези пилета са пълни с хормони за да може да израснат по бързо.Иначе аз ям кюфтета от домашна кайма която е почити само свинско месо.По 600-700 гр на ден такива кюфтета хапвам и няма проблеми.
27.08.09
06:03
Аз немога да разбера защо го обсъждате и половината казват ям си кюфтета и нищо ми няма.Ами какво искате да ви има ?! Както каза някой по-горе ако не се готвиш за състезание или не пазиш нисък % мазнини защо пък не .
@Иван Шишманов - значи аз затова казах, че не може цяла година да си на строгата диета и цяла година да качваш. Затова ги има различните диети - направи едни 3 месеца с ВВД, след това направи РВД.......ВМ-НВД ....НВД, та дори разпусни от диети един месец, няма нищо да ти стане. Така няма да ти омръзват и храните, които въртиш всеки ден. Същото е и с тренировките в залата, аз например лятото не влизам в зала, а само лостове и тичане, от това не съм нито ослабнал, нито изгубил форма, а се чувствам много по-добре през цялото лято и след това есента когато влизам в залата.
казано от Radi_boy_ на 27.08.09, 07:22:
@Иван Шишманов - значи аз затова казах, че не може цяла година да си на строгата диета и цяла година да качваш. Затова ги има различните диети - направи едни 3 месеца с ВВД, след това направи РВД.......ВМ-НВД ....НВД, та дори разпусни от диети един месец, няма нищо да ти стане. .
Извинявай се че не е по темата,
НО това не може да остане така. Това което написа е голяма глупост. Така да се въртят диети е нещо много сериозно ... не знам как даваш такива съвети...
казано от tonu на 27.08.09, 19:10:
@Иван Шишманов - значи аз затова казах, че не може цяла година да си на строгата диета и цяла година да качваш. Затова ги има различните диети - направи едни 3 месеца с ВВД, след това направи РВД.......ВМ-НВД ....НВД, та дори разпусни от диети един месец, няма нищо да ти стане. .
Извинявай се че не е по темата,
НО това не може да остане така. Това което написа е голяма глупост. Така да се въртят диети е нещо много сериозно ... не знам как даваш такива съвети...
Сигурен ли си за това в червеното,хора като мен или Иван,ако отпуснат режима за 1 месец спокойно качват 5-10 кг мас.
28.08.09
04:39
Мислех си на Radi_boy_ да му кажа нещо, но си замълчах поради колоритноста на особата ми във форума, все пак ще му го кажа. Radi_boy_ ако очакваш сериозни резултати ти трябват сериозни методи и начини, диета тренировка възстановяване суплементи всичко трябва да е на ниво ако искаш тялото ти да не на ниво,за такива като мен това важи с два пъти по голяма сила. И да това да въртиш диети е ненормално, тялото се настройва към опредееле начин на хранене и се адаптира спрямо него и работи както му кажеш, такива смени само биха го объркали и шашнали.
Стига с глупостите от сорта : “Нищо няма да ти стане.” , “Един път се живее.” и не знам си какво.Стига с тези клишета,това,че нищо няма да ми стане на прави боклука по-качествен и не е причина да се яде.Правя си кюфтета от смляни пред очите ми пържоли и са много,много по-вкусни от тези,които се правят от подобието на кайма.Все едно ядеш пържоли,но малко по-различни :)
Колкото повече, толкова повече!Мразя ги затова съм си поставил за цел да ги унищожа. :)
29.08.09
09:16
Смляно телешко и малко свинско е перфектната комбинация (свинското се добавя за да не се разпадат кюфтетата,понеже в повечето случаи кюфтенцата само от телешко просто не се получават,разбира се зависи и от телешкото)
Твърдо за месото , под всякаква форма . Друг е въпроса дали в кюфтетата има месо :) Аз лично избягвам да ям кайма от магазина , но се случва.
Така е, най-сигурно е в месарския да ти смелят месото пред очите, както се казва, на кайма. Аз така си взимах телешко месо и ми г мелеха в магазина на кайма и после кюфтетата нямат нищо общо като вкус спрямо онези, които се продават готови.
Доста мислих дали да коментирам повече, но да попитам Biker_boy и Иван:
1. Да не искате да кажете, че не правите например пролетта НВД за да свалите някой кг, а дори да направите една такава, след това направо ли минавате за ВВД?
2. Искате да кажете, че е най-добре всеки ден в продължение на години да набивате само пилешко месо например? То на организъма му трябва и разнообразие и не знам какво цели Иван със свикването на организъма към една диета. Не мислиш ли че трябва и да направиш промяна, както при програмата например, защото не можеш да си с една програма по 1 година и повече. Те хората са измислили всякакви програми и диети, а ако е така, както ти казваш, че караш тялото да работи, както му кажеш, тогава хайде накарай го да гори мазнини с твоята ВВД диета и програма за маса. :)
Аз направих една грешка за което се извинявам, като съдех до извесна степен повече по себе си и казах, че няма да е проблем да разпуснеш, но това не означава, че всички са като вас - склонни към бързо покачване на мазнини. Виждам, че сме горе долу набор и с двамата, така че зависи кога сте влезли в залата, обаче все пак сигурно са ви направили впечатление как батковци без суплементи и със сигурност с не кой знае какво качество на храна поради незнание, защото тогава нямаше нет и такава огромна информация ,слушаш в залата какво ти казват или имаше няколко списания дето излизаха - Олимп, Мускули и фитнес и т.н или просто нямаха финансова възможност(някои ядяха соя, защото беше евтина), но тези хора са имали сериозните резултати за които говори Иван, освен ако не целиш да се съствезаш. Определено с това инфо сега и всичко което е казал Иван за въстановяване, тренировка, диета, суплементи....т.н. ще постигнеш доста по-бързо резултатите, но няма да ти стане нищо ако не ядеш една седмица месо, а дори вероятно ще е по-добре.
Сега наистина се извинявам, че се отклоних толкова от темата на човека.
Мнението беше редактирано от Radi_boy_ на 04.09.09 10:14.
04.09.09
12:11
И след такова дълго мислене това ли успя да измислиш ?!!?!
Веднага ти отговарям (след сравнително по малко мислене по въпроса)
По точка 1, ами аз не ям едно и също всеки ден, ям пиле, ям извара, яйца винаги мога да си взема телешко свинско или щраусово. За в бъдеще все по малко ще гледам да правя НВД мисля да си остана на РБД, и няма да я сменям, просто в зависимост от периода, ще вдигна или сваля калориите и ще вкарам ако е нужно аеробика това също се тълкува като промяна от тялото. Това би била промяната която бих направил което в известен смисъл отговаря на точка 2 от поста ти. И да тялото е една адаптивна машина и му трябва стрес за да се променя самото то себе си.
Познавам хора който с 5 000 ккал на ден горяха мазнини бяха си на ВВД и пак си ги горяха, как са накарали телата си да го прави, ами лесно забързали са с годините метаболизма вдигнали са разхода чрез повече мускули вкарали са аеробика и толкова. То си е казано да си 500 ккал под нуждите на организма при горене на мазнини.
Много хора тренират за маса през цялата година, но това не им пречи да свалят мазнини когато си пожелаят и нищо не им пречи просто пипват малко диетата и толкова.
Изобщо от поста ти лъха, че си дори по незапознат от мен самия.
Мда явно у възпитание ти липсва, след като така започваш да обиждаш......ми да това успях да измисля, след като ти казваш значи съм глупав.....просто не исках да ти пиша, че като гледам вярно си колоритен с много от постовете си :)
Но вземи си подреди постовете, че в единия казваш как тялото като ти свикне с едно нещо и можеш да го накараш да работи както искаш, а след това казваш, че му трябвало стрес....ако пишеш следващ се уточни кой от двата е правилния. А относно това кой сваля с 5 хил калории и кой с по-малко си е индивидуално за всеки, но все пак има едни общи принципи за качване и сваляне на тегло, които са ориентировъчни за всеки.
Просто да прекратим с тази тема, че не виждам никакъв смисъл да спамим тук на момчето с тези глупости. Ти си имаш своите постижения, както и аз моите, постигнали сме ги все пак по някакъв начин и това е.
04.09.09
14:31
За финал на темата ще кажа следното, неможе да ядеш кюфтета от време на време, както банички, както пасти, шоколади и кифли и да искаш да имаш тяло като пичовете от списанията. Не само тялото ти ти самия също трябва да свикнеш на промените които идват след като си решил да се храниш здравословно, от към готвене, часове на хранене, пазарене на друг вид продукти мъкнене на чанти с кутии и т.н.
Radi_boy_ изобщо не си разбрал какво искам да кажа, но както и да е така или иначе няма да ме разбереш :)
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 04.09.09 14:38.
Така, ясно ми е на мен какво искаш да кажеш, ама просто говориш несвързани работи. Значи ето в момента даде пример как е правилно да се храниш, за да имаш тяло като на пичовете от списанията. Но преди това говориш как хора с по 5к калории свалят мазнини и се запитай дали на тях ще им попречи ден в планината с барбекю, кюфтета....хубав десерт и т.н. Виждаш сам, че говориш за всичко по малко, като най-вече съдиш от себе си, а със сигурност поне си чел на много места, че за всеки човек е индивидуално. :)
Надявам се и тук да си прочел и осъзнал какво са писали хора от форума. За пример с тяхно позволение ще ти дам Сашо, който някъде беше казал: все пак съм студент последна година и е нормално да изляза да пия няколко бири или емзо - в ревюто за СХ е постигнал доста като е изчистил, но казва, че не може постоянно да е така, защото е свързано с много жертви, на които не е готов. Това важи за повечето хора вкл. и мен. Знаеш как се качва след НВМ например след лятото, правиш едни 3 месеца за ММ, след това може да отпуснеш малко с натоварванията и тежестите, както и диетата да мине към РВД, ако след това пак направи един цикъл за ММ, ако искаш и идва пролетта, преминаваш към НВД и т.н и т.н. Обаче всичко това е индивидуално за всеки и той сам трябва да прецени коя диета как ще му действа, но така би трябвало да направиш една цикличност през годината. А ти ми говориш, че не трябвало да се сменяват диети, ами ето как ти намерих приложение на диетите, а за моменти в които разпускам, мога да отбележа след средата на декември, когато започнат банкетите и до към януари с имените дни, след това лятото пак дни на море и купони и такива. Вече ти ако си тръгнал да се състезаваш по-добре стой повече във вас, минавай всичко през кантара, смятай, лягай си в 10-11 вечерта и ставай в 7 за закуска и тичане, продължавай така всяка следваща година и несъмнено ще имаш голям успех, но дали всеки е готов на всичко това е друг въпрос :)
Мнението беше редактирано от Radi_boy_ на 04.09.09 15:16.
04.09.09
16:13
Добре де ако беше по запознат, щеше да видиш, че и аз и всеки нормален човек във форума има по някое по нормално човешко хранене, една красива съфорумка вечер си похапва къде плодове къде шоколад, един съфорумец е студент и пиива биричка, един друг с 47 ръка яде тук там кебапчета. Мисля, че е хубаво да уточниш за това ЕДНО райско хранене ли говориш или за:
дори разпусни от диети един месец, няма нищо да ти стане
Всъшност тук, е важно да се знае и какво влагаш в думата “диета”, някакво ограничение или просто начин на хранене има значение. Имай в предвид, че дори хората с най бърз метаболизъм ако разпуснат от диетата както ги съветваш тялото им няма да е същото.
Като за край по темата, ще кажа ironman__1 няма лошо да ядеш кюфтета особенно от кайма която е правена пред очите ти, но гледай те да не са ти основен източник на хранителни вещества.
Ами виж сега, ако за теб нормално хранене като не си на диета е да изядеш 2 000 калории от различни захарни, тестени и подобни изделия е друг въпрос, ама много хора не могат да погълнат такова количество храна, а в диетата просто се напъват повече, тогава не мога да ти помогна, то не вярвам някой който не е по написана и изчислена диета да реши да се угоява, все пак не сме прасета. Ако за теб спирането на диетата означава плюскане, тогава по-добре карай на диета. :)
Все пак нали каза, че с байкър бой можете да натрупвате бързо мазнини, тогава погледни постовете му около СХ как и какво е хапвал в ежедневието и ще видиш за какво ти говоря.
Купувате 0,5 кг телешко месо от шол+0,5 кг свинско месо от шол—->давате го да ви го смелят на кайма,бъркате го овкусявате го с подправки,правите го на кюфтета и си хапвате.Това е най-добрия вариянт.
0,5 кг телешки шол=6 лв
0,5 кг сввински шол=5 лв
=11 лв 1 кг хубава кайма от месо стига за 3 дена да ядете на обед :) Който е от Варна да му кажа от къде да си взема месото :)
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече