сила на лежанката

08.09.09
21:07

напоследак си седа на едни и същи килограми на лежанката.....искам да напрая повече сила на лежанката за повече кг ...
правя  1серия - 8 х 40 кг
          2серия - 8 х 60
          3серия- 8х 65
          4серия - 4х70 (макса)
да ми предложите някаф друг вид пирамида ???? и нещо !

08.09.09
21:27

Целта ти сила ли е, или просто си тренираш и покрай мускулите искаш да има и сила?
Силата не е като масата. По-трудно се прави, по-трудно се задържа и по-трудно се възвръща. Ако искаш сила просто м/у другото - няма да стане със 5 дневното сплитче, трябва специализация - чести и тежки тренировки. Най малкото, което можеш да направиш е да намалиш повторенията и увеличиш сериите (ако нямаш намерение да променяш програмата си). 5х5 би било удачно.

п.п. Т’ва не е пирамида.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 08.09.09 21:28.

08.09.09
21:30

Пирамида е - плоска. Повишаваш тежеста и запазваш повторенията.
5х5 или 5х3 е добър вариант, като първите две серии да са 50 и 75% от работната тежест, а последните 3 серии са с максималната възможна.

09.09.09
08:46

казано от Thrashmetal на 08.09.09, 21:27:

Целта ти сила ли е, или просто си тренираш и покрай мускулите искаш да има и сила?
Силата не е като масата. По-трудно се прави, по-трудно се задържа и по-трудно се възвръща. Ако искаш сила просто м/у другото - няма да стане със 5 дневното сплитче, трябва специализация - чести и тежки тренировки. Най малкото, което можеш да направиш е да намалиш повторенията и увеличиш сериите (ако нямаш намерение да променяш програмата си). 5х5 би било удачно.

п.п. Т’ва не е пирамида.

еми целта ми е да тренирам с по големи тежести на лежанката , за да има по голям разтеж на гърдите , като седа на едни и същи кг... нищо... 
ще пробвам тва 5х5 .. мерси за коментарите

09.09.09
22:11

Аз също бях известно време в застой и реших да мина на пирамида.Почнах я някъде преди 3 месеца.Преди това правих с 50 60 кила средна сериите и накрая се изморявам на последните серии и нямах стимул за да довърша тренировката.Пирамидата беше 10х50 8х60 6х70 4х80.Първите 2 тренировки последните повторения трудно,после почнах да ги правя добре.Следващия месец по 5 кила отгоре и след втория месец пробвах 100 кила и ги дигнах.Нещо ,което не си и мислех за възможно в скоро време.Дано да съм бил полезен с личен пример. ;)

09.09.09
22:18

За сила е подходяща друг вид пирамида, при която повторенията са постоянни. С твоят вариант се изморяваш, преди да стигнеш големите тежести.

09.09.09
23:15

Интересно нещо е, че в последните серии, където би следвало човек да е най-изморен, аз там успявам да вдигна 87.5 и 90кг за по едно повторение. Нещо, което не мога да направя в първите серии на упражнението.

09.09.09
23:44

Нормално. Затова се прави загрявка и активация, преди да се вдига тежко :)
Аз примерно се чувствам най-силен във втората работна серия. Тогава нервната система е активирана на макс от предишната серия, както и мускулите, а умората още не е настъпила.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1