27.09.09
17:20
Здравейте искам да ви помоля за малко съвети за отслабване с трениране и хранителен режим. На 20 години съм, висок 176-178см и съм някъде 95-100кг. Искам да сваля от себе си 5-10кг макс, не искам плочки на корема и релефни ръце :). Искам да сваля основно в областа на краката и задните части :). Решил съм да почна редовни тренировки във фитнеса, но не знам кои упражнения са най-добри за отслабване, предполагам бягане на пътека, коремни преси и каране на колело... Моля предложете някаква програма за 2-3 пъти седмично във фитнеса и какво е хубаво да ям за да постигна по-бърз ефект. Тренирал съм активно преди 3-4 години и от тогава само ядене :). Искам да попитам позволен ли е да се яде диетичен хляб ВИТА (едни малки филиики), от тези мюслита които можеш да ги ядеш направо от пакета :) и корни :).
Надявам се да ме разберете, защото малко хаутично зададох въпросите си май..
Поздрави и благодаря предварително на всички.
Здрасти! Първото нещо, което трябва да направиш, е да си съставиш хранителен режим. Ако се поразровиш из сайта, ще намериш много диети. Ако искаш по-бързо постигане на резултат, можеш да започнеш НВД. Иначе РБД е добър вариант също. Ако не искаш да се захващаш с диета, можеш просто да ограничиш въглехидратите в първата половина на деня (т.е. до обяд). Наблягай на белтъчините (месо, яйца, ...). За тренировките е добре да правиш много кардио - колело, бягане на пътека,.... въпрос на избор. Разгледай дадените в сайта тренировъчни програми и си харесай някоя за 3 дена седмично.
27.09.09
20:37
казано от omeganet на 27.09.09, 19:06:
Здрасти! Първото нещо, което трябва да направиш, е да си съставиш хранителен режим. Ако се поразровиш из сайта, ще намериш много диети. Ако искаш по-бързо постигане на резултат, можеш да започнеш НВД. Иначе РБД е добър вариант също. Ако не искаш да се захващаш с диета, можеш просто да ограничиш въглехидратите в първата половина на деня (т.е. до обяд). Наблягай на белтъчините (месо, яйца, ...). За тренировките е добре да правиш много кардио - колело, бягане на пътека,.... въпрос на избор. Разгледай дадените в сайта тренировъчни програми и си харесай някоя за 3 дена седмично.
Стига, стига...не ми хвали това НВД!! Започва някакъв глад чрез него, минава време има д/г добри резултати, иска да почне да вдигне ММ и сменя режима...тогава качва повече сланина от всякога, а мускулите стоят на същото ниво...ако мислите че говоря глупости прочетете следното :) http://www.belchohristov.com/6330.html
27.09.09
20:49
На какъвто и режим да си, ако минеш от диета с 15% ++ калорийна рестрикция режим за хранене с калориен излишък в 15%++ без период на плавен преход (ето тук бъркат масата хора) със задържане на тегло ще има покачване на мазнини. Недейте да демонизирате НВД/ВВД и т.н. Нещата си имат ред и норми и далеч не могат да бъдат обхванати в 1 статия, 1 книга и прочие. Търсите нещо -> отивате при специалист.
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 27.09.09 20:50.