28.09.09
14:34
Здравейте, след дългогодишно четене във форума реших и аз да си пусна един дневник с цел да следя прогреса си и да имам база върху която евентуално да променям трянировката и диетата. Също основна цел е и да получавам критики и коментари от вас за да извлека максималното.
И така, на 27 г. съм, висок 172 см., 72-73 кг. (ще се премеря утре сутрин на гладно за да е по-точно), мерки на мускулните групи ще добавя допълнително, тренирам и се инересувам от този спорт от 7-8 години, с прекъсвания за по няколко месеца на година, като за това време теглото ми е варирало между 58 кг. до 82 кг. Целта ми е да кача до 80 кг. възможно най-чисто. Имам проблем с апетита и имам много бърз метаболизъм, и много трудно качвам на мускул. В момента в който увелича драстично въглехидратите и мазнините омазнявам много. Пробвал съм почти всички добавки и други медикаменти ;) и сега съм приготвил следните неща:
Slin-sane
Anabolic BCAA
All the whey - blend & milk isolat
Carbslam
CEE, Glutaform
Flaxseed oil
Now ADAM, Liv 52, Vit. C
Останали са ми по половин кутия от SizeOn и Superpump 250 на Гаспари, които ще използвам в някои от тренировъчните дни.
Не казвам, че това са само нещата които ще използвам, но с тях започвам, като ще добавям или махам някои от тях в движение.
Диетата ще изглежда нещо от сорта:
8.00 - 50 гр. овес, 1 банан, доза протеин
10.30 - доза протеин, 1 банан / или 1 протеинов бар (моля предложете марка)!
12.30 - 100 гр. пиле, 100 гр. ориз
14.30 - 150 гр. пангасиус, салата домати и краставици
16.00 - 50 гр. бадеми, доза протеин, плод
17.15 - Доза Carbslam, доза протеин, доза CEE, доза глутамин
18.15 - тренировка - 20 гр. БЦАА
19.15 - Доза Carbslam, доза протеин, доза CEE, доза глутамин
20.30 - 100 гр. пиле/ или 5 белтъка и 1 цяло яйце, салата
22.30 - кутия риба тон
24.00 - доза протеин
Знам, че ще има критики, така че давайте :)
Тренировката ще е 4 пъти в седмицата, като мога да тренирам от понеделник до четвъртък:
понеделник - гърди и корем
вторник - гръб и рамо
сряда - ръце
четвъртък - крака и корем
или ако можете ми предложете друг сплит.
Това се сещам за момента. Ще обновявам лога редовно, почти ежедневно.
Дано да ви е интересно!
Здравей. Честито за дневника! Храната и добавките са просто... наистина много :)
Очакваме само мерките сега:)
И още нещо - не, че съм голям разбирач, но програмата ти ми се струва натоварена..
Мнението беше редактирано от Nikolayo на 28.09.09 14:52.
На мене ми е интересно с какво се занимаваш че да може да се храниш 10 пъти на ден ?И дали няма да ти омръзне на втората седмица.И като си я подкарал така поне включи и едно ношно хранене към 4 през ноща,иначе от 24 до 8 сутринта са си 8 часа без ядене.
казано от biker_boy на 28.09.09, 17:00:
На мене ми е интересно с какво се занимаваш че да може да се храниш 10 пъти на ден ? И като си я подкарал така поне включи и едно ношно хранене към 4 през ноща, иначе от 24 до 8 сутринта са си 8 часа без ядене.
Сори, ама не можах да се въздържа. Постът искренно ме разсмя :lol: :lol: . Иначе без лоши чувства.
Междудругото това за ношното хранене го казах съвсем сериозно.Хората кито наистина се захващат сериозно с яденето задължително имат едно ставане през ноща за шейк с казеин или някаква храна,понеже не могат да си позволят 8-9 часа без храна било то и насън.Друг е въпроса че тези хора обикновенно се подпомагат с нещо което ще им помогне в усвояването на белтъка а не просто да ходят по 3-4 пъти на ден по голяма нужда или да им се лепи по корема .
казано от biker_boy на 28.09.09, 17:00:
На мене ми е интересно с какво се занимаваш че да може да се храниш 10 пъти на ден ?И дали няма да ти омръзне на втората седмица.И като си я подкарал така поне включи и едно ношно хранене към 4 през ноща,иначе от 24 до 8 сутринта са си 8 часа без ядене.
Счетоводител съм и в офиса където работя мога да си правя шейкове и да ям когато си поискам. Това с омръзването и мен ме притеснява и почвам да търся нещо за апетит. Преди като студент съм взимал Фитин и от него много ми се прияждаше, трябва да го пробвам пак.
Мерки сигурно ще дам към петък, че в момента съм сам и ще ми е трудно да ги измеря.
29.09.09
06:10
Привет и от мен:)
Така като гледам хапваш разнообразни неща, не би трябвало да ти писне бързо:)
Успех, ще следя.
Здравейте,
напук на новият ми дневник тази седмица ще мога да тренирам само в Понеделник (вчера) и Четвъртък. Поради тази причина реших да направя тренировка за цялото тяло - средно по 3-4 серии за мускулна група, основно на машини, средна интензивност и тежести. Така ще мога да натоваря всички мускулни групи и евентуално да разнообразя. Снощи имах тренировка от 19.45 до 20.30, като тя беше следната:
- гръб - придърпване на скрипец отпред - 3 серии/12 повторения
- гърди - бутане на машина - 3 сер./15 повторения
- избутване на дъмбели от полу лег - 3 сер./10 пов.
- рамо - бутане на машина - 3 сер./12 пов.
- бицепс - сгъване с EZ щанга - 3 сер./10 пов.
- трицепс - разгъване на скрипец - 3 сер./12 пов.
- крака - лег преса - 3 сер./12 пов.
- коремни преси - 2 сер./20 пов.
Храната и добавките вчера бяха следните:
8.30 - доза протеин, 2 с.л. мед
10.30 - сандвич с пуешко (2 двойни триъгълни сандвичи от сорта на Бъргър, но друга марка), Now Adam
13.00 - 2 телешки кюфтета (общо макс 130-140 гр.), малка царевична питка, салата домати, фреш морков
14.45 - 150 гр. риба Слон, 2 нектарини
16.30 - 1 протеинов бар (Нутрим), 1 круша
18.30 - Slin-sane, 2 дози Carbslam, 1 доза протеин, CEE, Глутамин
По време на тренировката 20 гр. BCAA
20.45 - 2 дози Carbslam, 1 доза протеин, CEE, Глутамин
22.00 - 100 гр. телешко, 1 домат, царевично хлебче, 2 бр. Flaxseed oil
23.30 - доза протеин, глутамин
За деня ми се събират около 4 л. вода.
Друго не се сещам. :)
Мнението беше редактирано от Tiger007 на 29.09.09 08:28.
29.09.09
08:05
Защо толкова много машини?
казано от Oranje на 29.09.09, 08:05:
Защо толкова много машини?
Не знам, така реших на момента :roll: , това ще е само тази седмица.
29.09.09
08:26
Ако е инцидентно - не е проблем, тъкмо си отпочиваш. Но основата трябва да е тежки щанги и дъмбели.
Вчера беше ден без тренировка, храната изглеждаше така:
8.00 - слин-сейн
8.15 - 2 с.л. мед, доза карбслем, доза протеин, CEE и глутамин
в 9.30 влязох в някаква глупава оперативка с шефовете и си изпуснах закуската предвидена в 10.00 >:-(
12.00 - 100 гр. пиле, 100 гр. ориз, now Adam
14.30 - 100 гр. пангасиус, 1 круша
16.30 - 100 гр. кашу
18.30 - двоен сандвич с ръжен хляб, шунка и кашкавал, чаша мляко от соя, flaxseed oil
21.00 - 100 гр. пъстърма
23.30 - доза протеин
Все още немога да се организирам да си занеса част от протеина в работата за да мога да си правя шейкове там.
И много странно, ставам днес и усещам мускулна треска в гърдите, гърба и ръцете и това от тренировката в понеделник :wow:
казано от Tiger007 на 28.09.09, 19:04:
Това с омръзването и мен ме притеснява и почвам да търся нещо за апетит. Преди като студент съм взимал Фитин и от него много ми се прияждаше, трябва да го пробвам пак.
ако искаш пробваи Black Hole на CL казват ,че има ефект
Здравейте, получи се така че 3 дни бях с температура и не мръднах от леглото, затова не съм писъл в дневника. За това време никакви тренировки, нито храната беше добра, само спане и потене и ударни дози колдрекс + вит. Ц. Днес май съм по-добре и съм на работа. Ако се чувствам способен за една тренировка ще ида до фитнеса. Това е засега.