Спорт след комоцио

29.09.09
16:23

Здравейте! Преди почти месец претърпях инцидент и получих комоцио. Лежах 3 дни в болница, после още 15 дни вкъщи под режим, за да не се натоварва мозъкът. Вече съм съвсем добре, четох из интернет и никакви пост симптоми нямам. Също така вече си гледам тв спокойно и тн. Та въпросът ми е свързан с това, че лекуващият ми лекар ми каза да се освободя от физкултура в училище за първия срок (за по-кратък период освобождаването не е възможно). Добре, но понеже вече се чувствам повече от излекуван, не мога ли по-рано да подновя спорта и фитнеса? В интернет четох, че с такава травма може 2 месеца след нея вече да се спортува? Някой подобно нещо да е имал?

30.09.09
10:28

Малко е вероятно някой да е имал комоцио от форума, но спортът със сигурност ще ти помогне. Ако се чудиш дали е по-добре цял ден да стоиш на компютъра или да идеш да поразцъкате едно мачле- второто.

п.с.
Не бъди вратар за всеки случай ;) съвсем приятелски се шегувам

Мнението беше редактирано от introducer на 30.09.09 10:29.

30.09.09
12:38

аз пък мисля,че трябва да говориш с лекар

30.09.09
12:53

Dunker , ще ти обясня как беше в моя случай. Преди около 2 години получих комоцио . Всичко беше нормално , но не ми даваха да върша никаква физическа дейност ( тичане , скачане и т.н. ). Но след 3 седмици всичко вече беше ок и поднових тренировки. Не се притеснявай , 2 месеца са много време , но се посъветвай с лекар .

П.П : Комоциото няма видими симптоми , като грипа , например. Моите симтоми бяха болки в челюстта и главата :lol: Това в кръга на шегата. Скорошно оздравяване ти пожелавам ! :)

30.09.09
15:57

Благодаря, аз лично съм си казал да чакам поне 2 месеца. Днес разбрах, че така и така ще ходя пак до болницата, ще си питам лекаря.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1