Съвет за тренировъчна програма

07.10.09
14:50

Здравейте,
имам следния въпрос и проблем:
преди време се занимавах доста усилено с фитнес.Спрях да тренирам някъде Май тази година.След това
започнах да губя мускулна маса и съответно да налепвам мазнинки в коремната област(това не е изненада за мен естествено).
В момента имам възможността отново да тренирам и искам да поизчистя корема(не гоня плочки)и да си възвърна поне част от масата в горната част от тялото.Знам,че това,което искам е трудничко,но все пак мисля че не е невъзможно.Ориентирал съм се към НВД.Конкретният ми въпрос е дали има нужда да правя кардио и по колко?Искам да вметна и че в момента ми се налага да минавам доста големи разтояния пеша може би по около 5-6 км средно на ден ми се събират.Има ли нужда от някакви кардио тренировки или ще дойдат в повече и диетата,тренировките и ходенето са достатъчни?

Благодаря предварително на всеки,който ми отговори.

07.10.09
15:05

Индивидуално е. Ако си с бърз метаболизъм може само  с диета да изчистиш. Повечето хора обаче не са и кардиото си е задължително. Съчетай го с диета и силови тренировки, но без да претенираш. Кажи колко често тренираш , за да ти кажа колко кардио да правиш.

07.10.09
15:07

Подкрепям горния пост. Не гледай на кардиото само като средство за топене на мазнини :)

07.10.09
17:18

Кардиото е задължително. Аз не бих започнал НВД, без кардио, не си го причинявай и ти. Относно ходенето, ОК, но далеч не е достатъчно...е, ако е с доста бързо темпо, ОК. Опиши програмата си. То каквато и да е, кардиото си го слагай след силовата тренировка по ок.20-30 минути.

07.10.09
18:40

казано от Стоянчо на 07.10.09, 17:18:

Кардиото е задължително. Аз не бих започнал НВД, без кардио, не си го причинявай и ти. Относно ходенето, ОК, но далеч не е достатъчно...е, ако е с доста бързо темпо, ОК. Опиши програмата си. То каквато и да е, кардиото си го слагай след силовата тренировка по ок.20-30 минути.

Тренирам три пъти седмично:
1-гърди и бицепс
2-гръб,трицепс и трапец
3-рамо и крака на(краката не наблягам особено)

корема и в трите дни,в зависимост колко съм изморен

07.10.09
21:55

В такъв случей може да правиш кардио след силова или отделно в останалите дни.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1