19.08.14
14:37
Някой може ли да ми каже, мога ли да добавя някъде лежанка ? В някой от дните ?
19.08.14
18:29
А ако искам и лежанка и дъмбели ?
казано от anonymous anonymous на 19.08.14, 18:29:
А ако искам и лежанка и дъмбели ?
Сложи като първо упражнение лег, а 3-тото си е с дъмбели...
30.11.14
16:46
—-
Мнението беше редактирано от Петър Петров на 21.09.15 20:31.
13.03.17
17:48
Моля някой да ми обясни въпроса за темпото. Колко се почива между сериите? И какво ще рече 4-0-2 ?
Здравейте. Искам да помоля за мнение относно 10х10 и по специално вариант за специализация на рамене и ръце. До сега тренирах по системата “Канадска мечка” от която съм доволен, но ръцете и раменете изостанаха видимо. Решил съм да наблегна на тях с 10х10 като наблегна на тренировки с антагонисти. Удачно ли е например да бъдат във вид раменна преса-гребане първия ден, набиране-лег втори,трития почивка ръце в четвърти и петия например ниско обемна тренировка за крака + малко ходене под наклон.
Също така в дните след основните движения могат ли да се добавят изолиращи в протокол 2х15 например и удачно ли е да се прави корем 2 3 пъти седмично?
Извинявам се , че е така нахвърляно, ще бъда благодарен ако някой ми отдели минутка 🙂
04.07.17
15:04
Така събрани първите два дни са грешка.
Изолиращи след безумния обем на тази схема - излишно, не е невъзможно, ама е излишно.
Корема можеш всякак, въпроса е дали той има нужда от конкретни движения или има нужда от цялостно засилване, което пък е по-умния вариант.
И като цяло 10х10 е доста тъпа схема, ако не си на препарати де.
04.07.17
15:23
Защо да е тъпа?
Не е ли начин за покачване на маса знам ли де не разбирам и задавам тъпи въпроси.Аз мислех да я почвам, но не желая да си променям програмата. От тази гледна точка като обем говоря с адекватна тежест 10х10 ли е по-добре,или нещо като 5х30 и т.н?
Или няколко серии по 100 наведнъж, не че съм го правила и нямам намерение да правя примерно клек 3х100😄,просто ми беше интересно. Малко глупави въпроси ама...
04.07.17
15:44
Защото да е тъпа ли? Ами защото е. Излишен тренировъчен обем, а какво ще качиш от него е въпрос с много неизвестни. Най-вероятно нищо, познавам хора, които са я правили и не са доволни. Единствения сигурен плюс е, че свикваш на монотонни, обемни натоварвания. За сметка на това свикване има доста минуси.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 04.07.17 15:45.
казано от James Hinks на 04.07.17, 15:04:
Така събрани първите два дни са грешка.
Изолиращи след безумния обем на тази схема - излишно, не е невъзможно, ама е излишно.
Корема можеш всякак, въпроса е дали той има нужда от конкретни движения или има нужда от цялостно засилване, което пък е по-умния вариант.
И като цяло 10х10 е доста тъпа схема, ако не си на препарати де.
Ясно. Доста се чудя дали да я започна , уж в интернет обещават резултати , нооо ... иначе да корема ми е пржсто за стабилност ии явно ще си разцъкам по групи дните, за да няма грешки. В крайна сметка , най лошия вариант е да изгубя 2 месеца, които после да наваксам с канадската мечка 😄
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече