14.10.09
10:49
Здравейте! На 20 години съм, 180 см, 71кг, стаж почти 4 месеца! 2 месеца правих кръгови и от месец и половина съм на тази програма http://www.bb-team.org/workout/1358/ . В началото си мислих, че започвам програма за начинаещи, но това май не е така, защото като се замисля ако тренирам по една мускулна група, възстановяването ще е на по-добро ниво. Екто-мезоморф съм! Искам да наблегна на ръцете, щото са мн мн зле. Моля ви да ми помогнете с някоя програма. Приемам всякакви съвети! Много съм си харесал тази:
1Ръце
2Крака
3Почивка
4Гръб/трапец
5Гърди/рамо
6П
7П
Нз дали е за мен и за моя стаж! HELP!!!
Темата беше редактирана от Iverson на 14.10.09 10:53.
14.10.09
11:02
Организмите на повечето земляни са устроени така, че преди да се възстанови мускулът се извършват хиляди други процеси. Техните тела имат други приоритети преди това да направят ‘големи баници’. Поради тази причина логиката, че ако се прави всеки ден само по една мускулна група ще се възстановяваш по-добре, е грешна. За организма това са си тренировки, той не ги разделя на мускулни групи. Друг тънък момент е, че земляните имат нужда от повече от 4 месеца за да изградят основата, върху която се полагат големите мускули. Това е заучаване на правилното изпълнение на упражненията, сработване на нервна, дихателна и т.н. система. За да не е напълно лоша картината земляните са облагодетелствани от това, че в началото колкото и грешно да тренират - растат много. Проблемите им идват после, като ударят платото. А злият деспотичен извънземен разум е заробил милиони хора по залите да пробват да увеличат бицепсите си без да качат преди това тегло. Засега - безуспешно, защото учените са доказали, че бицепсите също тежат и не може да си останеш на едни и същи килограми, а бицепсите да са ти с 5 санта отгоре.
Извод: Ако не си извънземен стой далеч от сплитовете на олимпийците.
казано от Oranje на 14.10.09, 11:02:
Извод: Ако не си извънземен стой далеч от сплитовете на олимпийците.
OK! Оставам на същия сплит... аз мислих, че е грешно просто нп... Щото примерно понеделник, като направя гърди 4 упр. и бицепс 3 упр. ме навежда на мисълта, че ако са отделно ще е същата работа, но с по-добро възстановяване! А програмата по която тренирам става така ли?
14.10.09
12:40
Програмата е добра, макар да ти е малко малък стажът. Но ако се храниш добре ще има ефект. Ако чувстваш, че ти е тежка - намали малко упражненията, но махни излишните, а не основните ;)