23.10.09
09:04
От 6 месеца тренирам редовно. Преди това тренирах 2 години, след което спрях за още 2 и ето ме сега...
Тренирам 3 дена с тежести през другите 4 дена от седмицата правя кардио.
Понеделник- гръб, рамо и трапец
Сряда - ръце
Петък - гърди
Кардиото ми е на колело по 1 час - 25км + коремни преси. Пия Мас Геинър + Глутамин на нутрим. Ям редовно по 3 пъти на ден.
Та на въпроса ... релефа се показа доволно ... но отслабнах доста и не изглеждам така внушително голям, както преди (ако разбирате какво имам предвид) Искам да кача, но да бъде чисто...(ако е възможно). Не ми се иска да качвам маса ... и пак да чистя и т.н. Да намаля ли кардиото? Мисля да взема още някои добавки.
ПП Като почнах бях 86кг, а сега съм 76кг.
23.10.09
09:32
казано от lnx на 23.10.09, 09:04:
...Ям редовно по 3 пъти на ден...
Това е първото, което забелязах. Опитай да включиш и 2 междинни хранения (късно сутрин и следобед).
Може да понамалиш кардиото, 4 пъти седмично е солидна доза при условие, че искаш да качиш някой килограм.
Трудно ще качиш само чисто. Можеш да пробваш с въглехидратна ротация, но това означава да спазваш стриктно режима. Давай по “по-мързеливия” начин - ВВД и после ще се изчистиш. Няма място за притеснения :) Както каза Кольо, трябва на ден да имаш поне 5-6 хранения. Тия добавки не ги почвай още, започни с повечко въглехидрати в храната.
Прочетах темите за въглехидратната ротация и ВВД. Доста строг режим трябва да се спазва... при въглехидратна ротация не са ми ясни тренировките. И доста смятане... на въглехидрати и т.н. които да се поемат, което на мен лично ми се струва адски трудно (за изчисляване). Мисля да взема Анабол 5… креатин и нещо друго. Днес не съм правил кардио умишлено... ядох 2 пъти, но чак ми беше гузно... не искам мазнини, махат се трудно. До колко да намаля кардиото? И в тренировките мисля да кача малко килограмите с които тренирам. Благодаря до тук за инфото...надявам се да получа още компетентни отговори. :)
23.10.09
15:21
казано от lnx на 23.10.09, 14:10:
Мисля да взема Анабол 5…
Хубаво, ама много хубаво премисли дали тази стъпка си струва.
До колко да намаля кардиото?
Пробвай да го намаляваш постепенно. В момента правиш 4 кардио-тренировки седмично. Намали ги на 3 през следващите 3-4 седмици и се наблюдавай. Ако трябва след това елиминирай още едно кардио занимание.
И в тренировките мисля да кача малко килограмите с които тренирам.
Не е лошо като идея. Направи това постепенно, успоредно с намаляването на кардиото.
Качването става с 5-6 хранения дневно, в които трябва да присъстват всеки път белтъчини (ок.30гр на хранене) и въглехидрати. Кардиото няма да ти пречи, ако се храниш за маса.
http://www.nutrex.com/images/anabol5labelweb.jpg—>това на този етап не ти трябва. Ориентирай се към някой американски протеин, ВСАА, комплексни амини...
Намали кардиото на 20-ина минутки.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 23.10.09 16:42.
23.10.09
17:28
Като режим за по-чисто качване можеш да се спреш и на РБД - инфо тук. Аз лично с него качвам в момента.
И малко извън темата - гледам не тренираш крака. Това умишлено ли е? (ясно е, че и кардиото тренира крака, но само донякъде...).
казано от Кольо Пияндето на 23.10.09, 15:21:
Мисля да взема Анабол 5…
Хубаво, ама много хубаво премисли дали тази стъпка си струва.
Ами мисля, че си струва... доста съм нахъсан. Но има малко колебание в мен затова написах темата.
казано от Стоянчо на 23.10.09, 16:38:
Качването става с 5-6 хранения дневно, в които трябва да присъстват всеки път белтъчини (ок.30гр на хранене) и въглехидрати. Кардиото няма да ти пречи, ако се храниш за маса.
http://www.nutrex.com/images/anabol5labelweb.jpg—>това на този етап не ти трябва. Ориентирай се към някой американски протеин, ВСАА, комплексни амини...
Намали кардиото на 20-ина минутки.
Прочетах теми за ВСАА интересно ... може и такова съчетание да направя. А какъе американски протеин... бихте препоръчали. И в комбинация с какво? Кардиото да го намаля до 20 минути, струва ми се много малко. Аз правя кардио в тренировъчен ден по 20 минути, 10 в началото на тренировката и 10 минути в края.
казано от Иван Котев на 23.10.09, 17:28:
Като режим за по-чисто качване можеш да се спреш и на РБД - инфо тук. Аз лично с него качвам в момента.
И малко извън темата - гледам не тренираш крака. Това умишлено ли е? (ясно е, че и кардиото тренира крака, но само донякъде...).
Тази диета ми се струва по-лека от ВВД. Но не знам...някак си не ми се спазват диети (макар и тъпо да звучи). При теб как е? От колко време я спазваш и има ли ефект? Тренировката за крака е умишлена, разбира се. Лятото играх футбол всеки ден, сега само уикенда волейбол или футбол, а през другото време колелото си върши работа. Краката са ми с доволен обем и форма, за това не предприемам тежка тренировка за тях. :)
ПП Чудех се дали това, че тренирам всеки ден не пречи на качването и дали е достатъчно времето да се възтановят мускулите. (за това си взех тези добавки, които пия) Все пак доколкото знам те растат в покой.
Мнението беше редактирано от lnx на 24.10.09 09:40.