24.10.09
13:17
Ето го и него. Този дневник ще бъде ново начало не само за мен, ами и за всички останали, които не ме познават, или не знаят много за тренировъчния ми живот. Тук ще бъде всичко.
Тъй като не мога да забраня на никого нищо, понеже имам не повече права от всички останали потребители. Мога само да помоля следното всички четящи - Само ако смятате, че мога да бъда полезен на някого, пишете тук. Единствено пишете ако имате въпроси относно това, което правя, или пък можете да помогнете с полезна/интересна информация относно хранене, тренировки и т.н. Тези неща смятам, че е хубаво да са публични, за да могат и другите да се учат. Но толкова, въздържайте се от лафчета, офтопици и т.н.
Първата тренировка и хранене ще опиша тази вечер.
Темата беше редактирана от ~ DN на 15.02.11 11:33.
24.10.09:
30кг. щанга:
Сумо тяга
Jerk
Заден клек
Лег
Коремни преси
-10 рунда, като всеки рунд повторенията падат с едно. От 10 до 1.
Бягане 10 минути.
Пълнозърнест кекс със.. Бог знае с какво
0.500л. мляко
Зеле с месо
Зеле с месо и хляб
Шейк
Яйца с бадеми
Риба с бадеми
~ 150гр. протеин, 90гр. въглени, 100гр. мазнини
Мнението беше редактирано от ~ DN на 25.10.09 19:40.
25.10.09 - Зареждащ ден (хубави въглехидрати, но малко протеини):
250гр. пиле със зеленчуци
5 яйца, 50гр. кекс, 0.500л. пр. мляко
0.300л. пр. мляко
50гр. кекс
150гр. хляб, масло, салам
Четвърт тава пица с нищо (както си я наричам)
Неизвестно количество мляко - отпада (развалено е), бадеми 50гр.
Протеин 30гр, бадеми 50гр.
п.п. Вече никакви тестени продукти не се купуват, впрочем. Всичко е домашно с брашно тип 1750, ли кое беше там. “Здравословоното” :) Включително пицата и кексовете, не просто хлябовете.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 25.10.09 19:47.
Един отговор за храната дотук, по-късно след тренировката ще допиша.
26.10.09:
Остатъците от пицата вчера + 5 яйца
Голям дюнер без картофки (съзнателно, с чиста съвест и без умисъл за чийт)
Литър прясно мляко
5 яйца на тиган (в масло) + кашкавал
Една моя снимка, за лична мотивация (90 талия, защо толкова много - не знам): http://img03.imagefra.me/img/img03/2/10/26/delornification/f_m1nnqlcm_dd46f68.jpg
Мечтата ми: http://www.dutchbodybuilding.com/gallery/data/1420/yufi7t.jpg
п.п. В кухнята бях и нямаше къде да закача потника.
Допълнение:
A1. Равен лег 5х5
A2. Горен флайс 5х8
B1. Набирания, широк хват 5х5
B2. Cabel pull-downs 5x8
C1. Спринтове - “I ran until my muscles burned and my veins pumped battery acid. Then I ran some more.”
~5 серии, не повече от 60-70м. на серия.
- Протеин
- Свинско
B2 е дърпане на горен скрипец с изпънати ръце. На набиранията с широк хват съм адски слаб, не е като чинс - да си го правя докато не ми омръзне. Затова в последствие минах на скрипеца.
На равния лег не съм доволен, със 75кг. изпълнявах. Знам, че не му е времето за очарователни силови тренировки, но аз пак не съм доволен. Искам да мога да вдигам тежко!!!
Мнението беше редактирано от ~ DN на 26.10.09 19:20.
http://img02.imagefra.me/img/img02/2/10/26/delornification/f_m1nnqldm_d990ff7.jpg
Не е истина просто колко си харесвам краката. Егати бутовете. Ако имам нещо, с което да се гордея (в bb аспект), това са краката и гърба.
Обещавам, че ще пускам повече снимки в различни пози.
п.п. 25 глезен, 42 прасец, 35 коляно, 65 бедра, 102 ханш.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 26.10.09 20:01.
Клякай като м’ъш, и ти ще имаш голямо дупи ;) ~105 - е те т’ва е гъз! Шегувам те :). 165 (че и по-малко) съм висок, в профила ми си пише.
27.10.09:
5 яйца
300гр. руло стефани
4 кебабчета (80гр. всяко)
30гр. протеин
Тренировка:
1-1-1-1-1-1-1
Clean + front squat + jerk - около 10 серии, м/у 60 и 70 кила варираше щангата. Интересно.
Кардио - 1.3км. за 5 мин (ходех в началото), после още 10 минути бегом до нас, че заваля.
- 150гр. свинско (и по-добре можеше да се справя)
- 500гр. 3.6% кисело мляко
Преди сън - 0.400л. пр. мляко
п.п. Тегло след тренировка (т.е. преди малко) - 79.0кг.
п.п. Държа да отбележа как смятам нутриентите в храната си, например днес:
Кебабчета: въглехидрати - никакви. Протеини - някакви.
Кисело мляко: въглехидрати - малко. Протеини и мазнини - някакви.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 28.10.09 08:49.
sarah1 wrote:
- CT, if you eat a large amount of calories in 1 sitting (like 1/3 of your daily calories) and then don’t eat again for 4 hours or so do you store more fat than if you had split that meal into two meals?
- No. If the total intake is the same you will likely have the same result. That’s what current studies show.
The most recent studies have shown that the only advantage of frequent feedings is appetite control.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 28.10.09 21:56.
28.10.09:
0.600л. пр. мляко с пакетче Dr. Oetker (oбщо.. 45гр. въглехидрат)
XL дюнер без картофки (още толкова въглени от арабската питка)
30гр. протеин
150гр. пил. гърди, 150гр. сирене, 30гр. зехтин
100гр. разтвор Dr. Oetker (общо под 8гр. въглехидрати)
170гр. пил. гърди, 80гр. сирене, 30гр. зехтин
- Като цяло, към 90гр. въглехидрати (1.2гр./кг.), протеините - около 150 (1.8гр./кг.), мазнини - над 100 (1.5гр./кг.).
- Нетренировъчен ден.
п.п. Купих си ел. везничка - чудна работа върши.
п.п.2 Тези прахчета на Др. Йоткер, които се разтварят в прясно мляко са уникални на вкус, но знам, че въглехидратите макар и малко, са захари. Не вкуса е неустоим, а малкото въглехидрати : )
на 100гр. продукт се падат 17гр. въглехидрати, а пакетчето е около 80гр.
На една порция са 7.5гр. въглен, като повече от половината В са от млякото.
edit:
Забравих да добавя - страхотна мускулна треска в трапеца. Дори от тягата не я бях усещат така, както от clean-a. А може би, може би просто съм настинал : ) Каквото и да е, нека ме боли. Едва след няколко седмици ще повторя 1-1-1-1-1-1-1, тогава ще кажа със сигурност.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 28.10.09 22:42.
28.10.09
22:01
28.10.09:
..................................................
п.п.2 Тези прахчета на Др. Йоткер, които се разтварят в прясно мляко са уникални на вкус, но знам, че въглехидратите макар и малко, са захари. Не вкуса е неустоим, а малкото въглехидрати : )
на 100гр. продукт се падат 17гр. въглехидрати, а пакетчето е около 80гр.
На една порция са 7.5гр. въглен, като повече от половината В са от млякото.
Пробвай Крем Оле ;)
Невероятни са вярно е и бях ги забравил от година вече.
Утре ще си напазаря и аз :)
29.10.09:
Мило дневниче, искам да пречукам някого. Ванка, ако четеш да знаеш, че тук ни е общото - не съм гузен след каквото и да е чийт ядене, но след подобна тренировка съм сломен духом.
Клек петици, над 100кг. дори не стигнах.
Ако някога срещна златната рибка ще си пожелая не три неща, ами само едно - повече воля за ето такива дни...
500гр. кисело мляко
500гр. кисело мляко
30гр. протеин
Десерт Др. Йоткер (100гр.)
150гр. пил. гърди, 100гр. сирене, 50гр. сладка царевица, 5бр. кис. краставички
150гр. пил. гърди, 100гр. сирене, 30гр. зехтин.
0.500л. пр. млякою
кафе с още мляко
Мнението беше редактирано от ~ DN на 30.10.09 09:37.
Знаете ли, разчетох се из дневника на Vic, по-конкретно описанията и впечатленията си относно 1х20 клек. И там видях едно тиренце, което гласеше, че една от грешките му била твърде дълбокия клек. Аз точно това правя, клякам доста под паралела, защо - не знам, за да се докажа, може би. Това ли е проблема? Или просто беше лоша тренировка? Или защото клякам веднъж седмично, а не почти всеки ден (както преди)? Или храната е малко? Или комбинация от всичко?
Ей го, гледам дневника на DeadManWalking, последната страница - какви гаджета, като имаш да клякаш? Мамка му, МАМКА МУ! ОБСЕБЕН СЪМ!
Днес ще се самонакажа - 1х30 клека, каквото ще да става. Бесен и разтроен съм, разочаровам, но АДСКИ мотивиран. Споделете мнение относно първите редове.
Аз лично правя дълбоки клекове винаги.
Мнението беше редактирано от El padre на 02.12.09 21:27.
30.10.09
11:21
Аз не знам точно на какво викате дълбоки клекове,иначе съм обеден,че и аз правя цели..
Аз ги правя максимално дълбоки х4 серии + 2серии по-недълбоки, но пак по-голям ъгъл от 90градуса.Дано си ме разбрал :)
При клека винаги гледам да падна под водоравната линия, иначе не го усещам както трябва.
30.10.09
11:29
Правя единствено и само полу-клек. Така го усещам много добре. Пълен никога.
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 30.10.09 11:30.
Аз не знам точно на какво викате дълбоки клекове,иначе съм обеден,че и аз правя цели..
Дълбок клек - е когато клекнеш напълно до доло, тоест когато се сгънеш, а цял клек - е когато бедрата ти застанат успоредно на пода или съвсем малко по-надоло.
30.10.09
11:41
Дълбок клек - е когато клекнеш напълно до доло, тоест когато се сгънеш, а цял клек - е когато бедрата ти застанат успоредно на пода или съвсем малко по-надоло.
Значи тези дни съм правил дълбок клек,че дори и пълен на някой повторения... :lol:
Ще се старая и аз да правя дълбок клек дори и на големите килограми,само дано да не остана долу.. :lol:
30.10.09
12:36
До доло трябва да си се кляка да стане здрава дупарата.
До доло трябва да си се кляка да стане здрава дупарата.
И без да клякаш до доло може да имаш яка дупара. ;)
http://stronglifts.com/how-not-to-squat-the-2nd-biggest-mistake-you-must-avoid/
80кг., 46 клека, 4 и 1/2 минути борба - без колани, без бинтове, без обувки, без тениска дори, без музика, без хора, слабо осветление и мигаща лампа в другия край на фитнеса. За вас не е нищо, но за човек с такова съотношение на червени и бели мускулни влакна - т.е. при мен червените никакви ги няма - си беше мъчение.
Днес научих за себе си, че съм демон и екзорцист. Аз съм единственото нещо, от което трябва да се страхувам, аз съм единственото нещо, което може да ме избави от страха. 30 часа не спрях да мисля за днешната тренировка и знаех, че нещо ще се случи. Нещо афектиращо ме, но до последно не знаех добро, или лошо ще да е.
Поздравявам всеки, който се чувства така с текста на Godsmack - Releasing the Demons.
http://www.youtube.com/watch?v=6QRk2uWfyRk&feature=player_embedded - 00:30 - 00:56, такива бяха клековете.
п.п. Качването по стълбите до нас (на връщане от трен.) не е било никога толкова трудно :).
Мнението беше редактирано от ~ DN на 05.09.10 10:24.
Браво, непоколебим дух!! Личи ти, че си бил нахъсан, доста драматично се изказа но впечатляващо, интересно, какво човек може да постигне, само да има малко стимул. :)
30.10.09:
Храната + снимки
30гр. протеин, после обратно в леглото
4 XXL яйца, корни sugar free (33гр. въглен)
200гр. сирене, 150гр. пил. гърди, 50гр. зехтин
1л. пр. мляко
200гр. Dr. Oetker (дефакто 90% е мляко)
Още мляко с кафето, 0.250л. ?
http://img40.imagefra.me/img/img40/2/10/30/delornification/f_m1nnqlem_0918243.jpg Сайд чест (вижте китката спрямо бицепса)
http://img37.imagefra.me/img/img37/2/10/30/delornification/f_m1nnqlfm_1dfd77b.jpg Двоен бицепс (слаба поза, #1 физиономия)
http://img38.imagefra.me/img/img38/2/10/30/delornification/f_m1nnqlgm_71349bd.jpg Любимата ми - несъразмерния ми гръб, отпред.
Тренировката я описах (след клековете си тръгнах). Какво забравям.. Преди да си тръгна от фитнеса се претеглих на ел. кантара 0 78.3 рече. Отово вечер претеглен.
Нямам търпение да стана 68 и да подновя най-сетне силовите тренировки (не, че сегашните не са, но прогрес е глупаво да се очаква). Сякаш цяла година не съм играл на щанги с това ядене.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 05.09.10 10:25.
Свалил си има разлика малко. Талията много малка ти изглежда :) Иначе супер прическа отивам и аз след малко така да се орапоня.
31.10.09
06:48
Свалил си има разлика малко. Талията много малка ти изглежда :) Иначе супер прическа отивам и аз след малко така да се орапоня.
Ако ще ти е за първи път не ти завиждам! :lol:
Траш,добре,добре,найстина има разлика от предишните няколко снимки ;) !
А коя,кога е правена? :cheese:
Става въпрос тези от първите постове и тези от сега?..
Мнението беше редактирано от gogata2427 на 31.10.09 06:49.
Снимките са в хронологичен ред - в по-старите постове са по-стари снимки, в последните постове, съответно последните правени снимки.
п.п. Бръсненето боли. От година и половина ходя с бръсната глава и всеки път ми одира кожата.
п.п.2 Глътнал съм си корема на side chest 2, иначе е 84 талията, вчера сутринта, ли коя сутрин беше (не помня) я мерих. А на снимката с 90 талия от нещо се бях подул.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 31.10.09 11:30.
Първо поздравления за клековете. Освен всичко, това упражнение в системата 1х20, освен че изгражда тялото, изгражда и желязна воля и целеустременост!
А иначе исках да те запитам, тъй като забелязах, че понякога приемаш за мен излишно големи порции храна, силно белтъчна... например 250г сирене, 150 г пилешко и това на 1 ядене. Не е ли това разхищение на белтъка? Всмисъл просто ти е вкусно да ядеш така или имаш някаква идея в завишения белтъчен прием на порция?
Тъй като менюто ми е доста скромно, като се прибера осврепял от глад с желание да преям нямам голям избор, освен да се натъпча с протеин. А тъй като приема ми на мазнини е супер нисък и калориите рядко стигат 2000 (окб), набивам мазно сирене и зехтин вечер. Наясно съм, че протеина се разхищава.
п.п. И да, салатите нито ме засищат, нито са ми вкусни.
01.11.09:
40гр. хляб, бутче + плешка
Бутче + плешка
Литър мляко
40гр. хляб, 120гр. сладка царевица, 250гр. пил. гърди
- цифра кафета с общо 600-700млл. мляко
Това е засега, по-късно може и да измисля нещо, но надали - има само кисело мляко, а вече приключих с въглехидратите. Сигурно шейк, ако съм в настроение.
п.п. Станах в 13 и нещо часът и нямах много време за ядене.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 01.11.09 19:06.
Нов аватар. Това е оригинала:
http://img01.imagefra.me/img/img01/2/11/1/delornification/f_m1nnqlbm_bc108b5.jpg
02.11.09:
0.500л. кис. мляко
Голям дюнер без картофки
0.400л. кис. мляко
40гр. протеин
Тренировка
Литър нискомаслено пр. мляко
50гр. пилешко, 2 яйца, масло, 10 маслини, 50гр. кашлавал
Като предното
Лег - 60; 65; 70; 75; 80; 85; 88; 91 - 3; 3; 3; 3; 3; 3; 1; 3
Флайс - 5х8 (22.5кг)
Чинс - 5х5 (ст)
Rope pull-downs - 5x8 (не му знам името на бг, 30кг)
Спринтове - 60м.; 65м.; 70м.; 75м. (=270 метра)
- Така, на лег всичко беше чудесно, докато не викнах един от моя клас да ме пази на 91-те кила (другите серии ги изпълних сам). Той не знаеше какво да прави и по думите му го беше страх да ме остави сам да бутам, затова имам 3 повторения - прекалено много помагаше. Само на последното го помолих да си махне ръцете от лоста и тогава го изпълних сам. Но въпреки това си го броя за опит, не за постижение.
п.п. Ето снимка с тениска, че май само гол сте ме виждали (извинете фотографските умения на приятеля ми - снимал ме е в огледалото):
http://img40.imagefra.me/img/img40/2/11/2/delornification/f_kte1am_49ad99d.jpg
Мнението беше редактирано от ~ DN на 02.11.09 20:26.
Днеска нямам много желание да описвам храна, че и ме мързи, че и не ядох добре. От една седмица си мълча, че съм болен - аз, ‘дето никога не боледувам, сега пипнах грипа. Лекувам се де, но ето, че цяла седмица си изкашлях и изкихах червата.
половин кило мляко с мед
протеин
пак мляко с мед и малко сирене
пилешко със сирене
Малко е, а и нямаше тренировка. След петъка нещо ме наболва кръста. Като след неправилно изпълнение на тяга, затова и пропуснах кросфитна днес - по-негативно би ми се отразил, от колкото би спомогнал с нещо.
03.11.09
21:19
В 56-то ли тренираш попринцип?