За тестостерона знам, че са високи нивата преди сън и на разсънване. За растежен хормон не съм сигурен, но най-вероятно да, защото тялото гладува нощем, а процеса на отделяне на този хормон е предизвикан от глада, понеже той има анти-катаболни св-ва и тялото така се предпазва от евентуална загуба на ММ, че да си пази “резервите” за черни дни, така да се каже.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 09.12.09 16:52.
09.12.09
17:06
Thrashmetal все пак си млад, вдигаш около два пъти повече тежести от мен, и изобщо не виждам основание да се притесняваш за гинекомастия. Доколкото ми е известно при някой младежи това е нормално но с годините на възмъжаване се оправя.
09.12.09
17:19
казано от Иван Шишманов на 09.12.09, 17:06:
Thrashmetal все пак си млад, вдигаш около два пъти повече тежести от мен, и изобщо не виждам основание да се притесняваш за гинекомастия. Доколкото ми е известно при някой младежи това е нормално но с годините на възмъжаване се оправя.
Доколкото знам, не е от значение дали дигаш много или малко за да имаш гинекомастия.
И аз падам на колене
и се моля на всички богове
Уу-вол-не-нииии-ееееееее.. Ъ, такова, “да си прав” исках да кажа.
даже три пъти повече ...
Мнението беше редактирано от tra^la^la на 09.12.09 17:39.
10.12.09
05:09
казано от p17bull на 09.12.09, 17:19:
Доколкото знам, не е от значение дали дигаш много или малко за да имаш гинекомастия.
Никъде не казах, че има значение. Казвам, че докато е млад човек в тялото му настъпват големи хормонални промени, и не е страшно като страничен ефект да ти се надуят зърната с години просто ще се оправи от само себе си както се е появило.
Иначе Thrashmetal вдига здраво, а дали е пет десет или 0,1 път повече от мен това, няма значение.
казано от p17bull на 09.12.09, 17:19:
Той помеждудругото го каза.
10.12.09:
- 6:00ч. - 10 минути farmer’s walk - 70кг. :)
- 1.100л. мляко
- 200гр. свинско с домати
- 40гр. протеин
- 40гр. протеин
- 40гр. протеин, 20гр. шоколад
- 2бр. свински ребърца
- 1бр. свинско ребърце
п.п. Хубаво се отразява на яденето да ставам рано, но.. Не ме кефи.
: )
Мнението беше редактирано от ~ DN на 11.12.09 09:23.
казано от Thrashmetal на 10.12.09, 19:46:
Кондов, започвай да мяташ дискове, защото си имаш конкурент!
Да не станем трима. :lol:
Щангите са резачка, но сами по себе си са скучни. Искам да се ориентирам в спорт, който е зависим от щанги и/или изисква щанги и така да добавя динамика, малко екшън - джагара джугара. Пък и да не говорим, че мятането на дискове винаги ми е харесвало, но дотам. Сега вече се захващам сериозно. Отивам до НСА при първа възможност да огледам какво и що.
От цялото това “чистене” за 50 дни единствено талията ми падна, бузите ми хлътнаха и мога да си видя дъното на пъпа. Не знам за 50 дни какво трябва да очаквам, но 2/3 от отново в кавички “чистенето” минаха.
п.п. А, да, и ми се щеше белезите от гънки да ги нямах.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 11.12.09 09:21.
11.12.09
09:28
казано от Thrashmetal на 10.12.09, 19:51:
Щангите са резачка, но сами по себе си са скучни. Искам да се ориентирам в спорт, който е зависим от щанги и/или изисква щанги и така да добавя динамика, малко екшън - джагара джугара. Пък и да не говорим, че мятането на дискове винаги ми е харесвало, но дотам. Сега вече се захващам сериозно. Отивам до НСА при първа възможност да огледам какво и що.
Момчета, някакви младежко-детски тръпки ви гонят, скучен ви е фитнеса, не знам. За 10 гидини нито ми и скучен, нито изпитвам каквато и да е потребност да го допълвам или недайс си боже заменям. Това е единственият спорт, който тренирам, с изградена методолигия и монументално количество вариативност. Смешно ми е как наляво и надястно хората започват да залитат по разни измишльотини с женски имена които имат нещо общо с бодибилдинга, после се почнаха неквия гюлета, дискове...
От утре обявявам, че започвам състезателно решаване на судоку. Впрочем, това е още една от маниите, които тотално ме подминаха.
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 11.12.09 09:35.
Аз съм начинаещ. Като такъв тренировките ми са елементарни и не просто няма нужда от допълнителна комплексност в режимите и програмите, ами направо е излишна. Не съм отрекал щангите по никакъв начин, напротив, душичката си давам за тях, но не те разбрах добре - какъв е проблема да пробвам други спортове ПОКРАЙ фитнеса? Аз ако сега не си напарвя магариите, кога да ги направя? Мерси за мнението ти, но моето становище е друго. :)
п.п. И сега остава да ми кажеш кое му е женското да мяташ дискове и тласкаш гюлета?
Младежко-детска тръпка ме гонела.. Ами, да, ти забрави ли, че преди два месеца направих 17? Хаха, нека тръпки ме гонят. По-добре от.. Хм, носталгия да речем, или каквото изпитвате вие, дъртите. :lol:
11.12.09
09:43
Едни други работи са с женски имена...не дисковете. Едни такива бруталии с 30 кг щанги, Мариика, Пенка, Енджи, Меднжи.
С две думи и без да обиждам, че ей сега ми скокнал целия форум, а пък доста от хората са наистина умни и да се не заяждаме само.
Напоследък кросфита стана нямакава безумна мода. “Безумна” в смисъл на разплостраняваща се като свински грип - нема мъже, жени, стари кучета, нови палета, силачи, вдигачи, културисти, мултуристи, всичко прави кросфит.
Мързи ме до обяснвявам.
Напоследък във форума има “защитници и пропагандатори на кросфита”. Мене може да ме броите за най-върлия хулител, противник, “мразител” и т.н., самото въплащение на М-р АНТИ Крос-Фит. Бодибилдинга в най-най-ортодоксалната му форма е това, което ме вълнува. Бодибилдинга със всички възможно нововъведения, но не и с такива, които си присвояват нови имена, за капак и женски, и се цепят като бивш член на атака. Бобидилдинг uber alles.
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 11.12.09 09:44.
Аха, сега схванах, че ме сравняваш с DeadMan в първия си пост. Много обичам да казвам следното - И к’во като?
Иначе те подразни, че тренираш още преди фитнеса да стане “готин” ли? И че стана “готин” и “модерен” и всеки втори тръгва за плочки за морето? Че кросфита стана актуален и все по-практикуван, а сега и новата мания сред децата - лека атлетика? Ядосва те, че кросфита ограбва билдинга, че и с женски имена? Тъпо.
Отново - И к’во като??
Мнението беше редактирано от ~ DN на 11.12.09 09:48.
11.12.09
10:04
казано от Thrashmetal на 11.12.09, 09:47:
Аха, сега схванах, че ме сравняваш с DeadMan в първия си пост. Много обичам да казвам следното - И к’во като?
Иначе те подразни, че тренираш още преди фитнеса да стане “готин” ли? И че стана “готин” и “модерен” и всеки втори тръгва за плочки за морето? Че кросфита стана актуален и все по-практикуван, а сега и новата мания сред децата - лека атлетика? Ядосва те, че кросфита ограбва билдинга, че и с женски имена? Тъпо.
Отново - И к’во като??
Фитнеса не е станал готин и модерен, крисфита стана такъв. Плочките за морето са супер бодибилдинг цел, кросфит еквивалента и би бил “30 кг щанга и дай да прави пауър-клийн-енд-туист-енд-джърк” в 5.30 сутринта на морето. Дреме ми за женските имена - те са просто бонус. Дразни ме цялата му идея, цели, имена на упражненията, “комплекси” и най-вече как сериозни билдъри зарязват спорта си и почват да се чекнат.
В този пост най-точно казвам, това което има да кажа.
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 11.12.09 10:12.
А в следващия си пост най-точно ще обясниш причината защо изобщо повдигна темата. Защото чат-пат прибарвам и аз към кросфита?
И аз не го харесвам, но ме мързи да правя кардио, затова алтернативата е “Пенка” в нас:
5 рунда от следното:
5 набирания
10 лицеви
15 клека
10 изхвърляния
За време!
Или нещо от сорта - кратко и подходящо за домашни условия. Добър заместител на кардио.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 11.12.09 10:39.
казано от Георги Николаев на 11.12.09, 10:04:
Фитнеса не е станал готин и модерен, крисфита стана такъв. Плочките за морето са супер бодибилдинг цел, кросфит еквивалента и би бил “30 кг щанга и дай да прави пауър-клийн-енд-туист-енд-джърк” в 5.30 сутринта на морето. Дреме ми за женските имена - те са просто бонус. Дразни ме цялата му идея, цели, имена на упражненията, “комплекси” и най-вече как сериозни билдъри зарязват спорта си и почват да се чекнат.
В този пост най-точно казвам, това което има да кажа.
Как може да те дразни нещо, което по никакъв начин не те касае? Да не го разбираш, да не го харесваш..ама да те дразни, при положение че спокойно може да не чуваш за него, стига да не искаш?
И мен не ми допада този начин на трениране, целите му и изобщо всичко в него. И толкова, просто го игнорирам и си тренирам моите неща. Защо е цялата тая негативна енергия не мога да разбера?
Най-малкото, помисли си как изглежда в очите на някой друг това сантиметрите в ръката да са ти ултимативна цел, а в същото време да не можеш и 2 пъти собственото си тегло да клекнеш - нали разбираш, че това примерно за някой е също толкова непонятно, колкото и за теб кросфита? Ако всеки започне да храни тези, които не разбира, докъде ще иде цялата работа? Ти храниш кросфитерите, защото не харесваш идеята, кросфитърите те хранят тебе, защото си предимно голям и далеч не толкова силен и кондициониран, аз ви храня всичките, че не ходите да се борите по залите, някой друг ме храни мене, че не ходя да мятам гюлета.. тъпо, не мислиш ли? Има достатъчно варианти, за да може всеки да прави каквото го кефи и да не се занимава с останалите (поне не и по тоя негативен начин).
Мнението беше редактирано от G33K на 11.12.09 11:59.
11.12.09:
“H.I.T. кура ми.”
- Литър мляко
- Голям дюнер без картофки (нямаш и 100 шибани грама месо.. тъп арабин)
- 40гр. протеин
- 40гр. протеин
Тяга: 100; 105; 110; 115; 120; 125; 130; 135 - 3; 3; 3; 3; 3; 3; 2; 0
- 800гр. кисело мляко с мед
- 250гр. извара, 100гр. сладка царевица
Self note: Очевидно е, че тягата пада. Преди беше повече от клека, затова я занемарих и се концентрирах в/у клек и както следва - тягата намаля, а клека се увеличи, но тотала си е същия. Точно един месец не съм правил тяга. 135кг. как ли не се въртях да ги вдигна, че и сумо вариант опитах, фитили, колан сложих.. Не. Трябва да зачестя тренировките, в които присъства тяга. Именно по този случай е днешното заглавие.. Що за глупост е това?
Мнението беше редактирано от ~ DN на 11.12.09 22:00.
Двоен пост. Дал съм ‘цитат’ вместо ‘редакция’.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 11.12.09 22:00.
12.12.09
10:29
5 рунда от следното:
5 набирания
10 лицеви
15 клека
10 изхвърлянияЗа време!
Или нещо от сорта - кратко и подходящо за домашни условия. Добър заместител на кардио.
Не бих го нарекъл заместител на кардиото.Кардиото е нещо много повече от изразходване на енергия,то е тренировка за сърдечно съдовата и дихателна система,следи се пулс потдържа се темпо 20-30мин диша се равномерно,а не комплекс от силови упражнения,това е твоя си кросфит комплекс и не е добре да го броиш като кардио
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 12.12.09 10:30.
12.12.09
10:37
Oооо уверявам те, че повечето комплекси ще разтуптят сърчицето ти в пъти повече от някакво си кардио.Чувството е смес от това да ти се пръсне сърцето,да се бориш за глътка въздух като удавник и да си изповръщаш червата все едно си ял най-развалената храна на света.Не броя и виенето на свят и звездичките орбитиращи около замаяната ти глава :D
Kазвам го от личен опит, след като в понеделник направих Bear Complex с 40кг.
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 12.12.09 10:37.
12.12.09
10:41
казано от RogerF на 12.12.09, 10:37:
Oооо уверявам те, че повечето комплекси ще разтуптят сърчицето ти в пъти повече от някакво си кардио.Чувството е смес от това да ти се пръсне сърцето,да се бориш за глътка въздух като удавник и да си изповръщаш червата все едно си ял най-развалената храна на света.Не броя и виенето на свят и звездичките орбитиращи около замаяната ти глава :D
Аз те уверявам,че не това e смисъла на понятието “Кардио тренировка”
Не, не е кардио тренировка, но има нещо общо с кардиото - има потенциала да гори мазнини. За отрицателно време се изразходва повече енергия с КФ, от колкото за два часа истинска кардио тренировка. И също така, бб-тийм е форум за фитнес и здравословен начин на живот, нали така? Е, на мен не ми пука за втората част, само първата ме вълнува. Никога не съм правил кардио тренировка с друга цел, освен изгаряне на мазнини. Тренировка за сърдечно съдовата и дихателна система - друг път, много ме вълнува пък това.
Тъй че не си ме разбрал правилно, “кардио” за масовката е синоним на “горене на мазнини”, а не “тренировка за сърдечно съдовата и дихателна система” Тъй, че когато казах “заместител на кардио” исках да кажа, че замествам тичане/въртене с (с цел горене на мазнини) кросфит, тъй като и той има такава функция (според хранителния режим, разбира се), а и ми е по-удобно да го правя пред истинското кардио поради ред причини.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 12.12.09 10:59.
казано от IronFreak на 12.12.09, 10:41:
казано от RogerF на 12.12.09, 10:37:
Аз те уверявам,че не това e смисъла на понятието “Кардио тренировка”
А какъв е смисълът тогава?Точно поддържането на еди-колко-си восок пулс за ед-колко-си време тренира сърцето,издръжливостта и пр,което преспокойно може да се постигне даже само с драстично намаляване на почивките между сериите или чрез напълното им премахване,но с редуване на различни упражения например.(вариант на което са и посочените комплекси)Което е доста по- ако щеш - практично от въртенето като гламав.
Не, не е кардио тренировка, но има нещо общо с кардиото - има потенциала да гори мазнини. За отрицателно време се изразходва повече енергия с КФ, от колкото за два часа истинска кардио тренировка.
Това не е много сигурно.
С какво точно сравняваш кросфита - с кардио, с интервално кардио, с вдигане на тежести или с комбинация от вдигане на тежести и вид кардио тренировка? Склонен съм да се съглася, че с КФ успяваш да постигнеш енергоразход, който би постигнал и евентуално надминал първите 2 от изброените.
Това, което си направил е нискоинтензивна тренировка с тежести, без почивки.
10-15минутно кардио след обикновена ББ тренировка, най-вероятно биха били по-успешни, при съответното хранене, разбира се.
От друга страна, разнообразието е хубаво нещо, малко стрес ще е от полза. Трябва да се експериментира. :)
Nikolay - най-простото и близко до акъла, невинаги е най-ефективно. Да си сложиш всесезонни гуми на колата, обикновено означава, че получаваш нелоши гуми за всеки сезон, но и недобри гуми за всеки сезон.
Мнението беше редактирано от 6th на 12.12.09 13:01.
казано от С7АЛК3Р на 12.12.09, 12:58:
С какво точно сравняваш кросфита - с кардио, с интервално кардио, с вдигане на тежести или с комбинация от вдигане на тежести и вид кардио тренировка? Склонен съм да се съглася, че с КФ успяваш да постигнеш енергоразход, който би постигнал и евентуално надминал първите 2 от изброените.
Това е идеята на кросфит - нон-стоп стрес. Ти не гледай, че си правя едни и същи комплекси. Трябва да има комплекси за метаболизъм (М), комплекси с тежести (W) и такива със собствено тегло (G), както и всяка възможна комбинация от тези три категории. Идеята е постоянно да се предлага нещо ново на тялото за да не може то да свикне с него.
казано от С7АЛК3Р на 12.12.09, 12:58:
Това, което си направил е нискоинтензивна тренировка с тежести, без почивки.
10-15минутно кардио след обикновена ББ тренировка, най-вероятно биха били по-успешни, при съответното хранене, разбира се.
И м/у другото аз не защитавам кросфита, просто изразих своето становище и причината да го предпочитам пред кардио. Нямам финансова възможност да ходя в зали с кардио уреди, затова да тичам навън, нали? Е, сняг и студ не ме плашат попринцип (да плашиш куче с кремвирш), но ме плаши това, че се потя като кон дори при изкачване на два етажа и ще настина. Така ще си направя услуга с хубаво кардио, но ще си направя и мръсно като отложа следващата тренировка поради разболяване.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 12.12.09 13:15.
Много прах, бе брат.Какъв протеин пиеш? :) т.е. като суровина и марка.
Мнението беше редактирано от alabalaa на 12.12.09 18:12.
Пико, брат. Нямам никакви пари за храна... Никакви! То и протеина свърши.. Остават още 3-4 дози.
12.12.09 - “Ада замръзна”:
- Литър мляко
- 250гр. пилешки гърди, малко сирене, 100гр. сладка царевица, 20-тина маслини, 50-тина гр. зехтин
- 900млл. пр. мляко
- 250гр. пилешки гърди, малко сирене, 100гр. сладка царевица, 20-тина маслини, 50-тина гр. зехтин
- 200гр. извара
Станах в 12 часът, спах като къпан и ми е супер готино.
Self note: Храната очевидно е малко, но следното са свободни разсъждения - 15-те грама Уей в млякото, 30-те гр. мазнини и 45гр. въглехидрати подсказват на тялото, че храна все пак ще има и няма да е нужно да минава на енергоспестовен режим.
Второто хранене бе 4 часа след първото, но при 25гр. казеин от млякото впървото хранене би трябвало през тези 4 часа всякакав катаболен процес да е бил спрян.
3-тото хранене бе 2 часа и половина след пилешките гърди, тъй че и тук сме окей. Последните пилешки гърди ми предстоят г/д след час. Отново дълга пауза м/у хранения, но отново съм запасен с казеин, който превентира катаболни процеси в тялото. А сами по себе си калориите не са прекалено малко, тъй като само от 4 хранения имам над 150гр. мазнини и 100гр. въглехидрати. Изварата е третата доза казеин за през ноща, а утре повтаряме днешния ден.
Повтарям, това са свободни разсъждения и ако някой може да се отчете с полезна информация, моля, нека го направи и обади правилно ли мисля.
п.п. “По последни проучвания се установи, че редовните хранения спомагат единствено за контрол над апетита.”
Тоест ако на 2-3 хранения извадя 2000 калории всичко ще е усвоено до последно без да се складира нищо - всичко от храната ще бъде усвоено. Но аз имам и друго на ум - да намаля общото количество на протеина, като мина предимно на казеин и така ще мога да ям през по-големи интервали от време. В следващия абзац ще обясня по-конкретно защо мисля така.
Донякъде съм склонен да го вярвам, защото при достатъчно казеин (мляко, извара) може да се яде и през 5 часа, при условие, че на всяко ядене има около 50гр. мазнини. Така хем казеина ще предотврати катаболни процеси в тялото, хем ще се спести храна. Но дори Уей да е протеина от храната, то дори 50-60гр. би се усвоил на едно хранене, тъй като глада е бил по-продължителен. Тоест, по пътя на логиката най-добрия вариант е да се яде 50:50 протеин:казеин и така е възможно да се изкара с 3-4 яденета на ден без да се харчи тон пари за храна.
п.п.2 Наистина не е розово положението с парите, какво ли не мисля за да намаля храната и въпреки това да не настъпи гловомонно горене на активна тъкан.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 12.12.09 18:58.
12.12.09
18:58
Аз като нямам цифри минавам на яйца, може да видиш последните дни за какво става въпрос. Все пак 20 са си 4 лева
Видях те, но яйцата не са достатъчни. Млякото е хиляди пъти по-удобно. 20 яйца не знам колко калории са, но надали за 1700, както 3 млека биха били, което също е 4лв., по-точно 3.50лв. (Маркели пълномаслено във верига магазини “Европа”)
Да не говорим, че не се налага да се наливам с вода, защото млякото ми я осигурява.
казано от Thrashmetal на 12.12.09, 19:00:
Видях те, но яйцата не са достатъчни. Млякото е хиляди пъти по-удобно. 20 яйца не знам колко калории са, но надали за 1700, както 3 млека биха били, което също е 4лв., по-точно 3.50лв.
Около 1600 са.
А протеина от яйцата си е качествен протеин, докато от млякото не знаеш какво е.
Мнението беше редактирано от Петко К на 12.12.09 19:04.
Ако трябва да съм честен, нищо не знам какво е, но и избора е всичко друго, но не и голям. Обмислям го добре, но за да мина на яйца, това означава да направя сериозна жертва, тъй като мразя яйца. Млякото ми е по-лесно. Стомаха ми е голям, тъй че не ме издува, не ми тежи, не го готвя - просто вадя и на 2-3 пъти съм обърнал един литър. Докато яйцата трябва да ги вариш, да ги заливаш със студена вода за да изстинат (ако ще ги консумираш веднага) да ги белиш и най-гадното - да ги ядеш. :lol:
Мнението беше редактирано от ~ DN на 12.12.09 19:09.
12.12.09
19:09
Е освен яйца за 4 лева може да вкараш и въглехидрати за един лев и ще ти се съберат. Считам, че е вариант, но незнам дали е длгосрочен
Абе не знам, но едно яйце струва 20-25 ст, да кажем 5 яйца струват 1лв, а съдържат 30гр белтъчини. Пилешкото може да се намери за 6-7лв/кг, което го прави по- евтин източник. Не съм ли прав? Иначе за яйцата по лесния вариант - на тефлон и за 5мин си готов и си мисля, че едва ли ще ги мразиш :)
Същата работа. Просто ги мразя. Ако ножа упре до кокала ще се пречупя и ще ям яйца, но дано не се стигне до там.
13.12.09
09:07
Скумрия 2 и нещо килото,доволно мазнини и доволно белтъчини-’‘’‘К223 М16 Б19 В0
Примерно 800гр скумрия,като я очистиш я брои за 600-700 яж я на 3-4 пъти,сутринта 4-5 яйца за закуска и на лягане 150гр извара около 4 камъка на ден ти стъпва.Намери средства и за шише студено пресован зехтин и всяка вечер по 20-тина гр с изварата,то ще ти стигне за доста
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 13.12.09 09:14.
13.12.09:
- Литър прясно мляко
- Кълка, бяло месо
- 0,7л. мляко
- 45гр. шоколад,кълка, крилце, бяло месо
- тренировка
- Кофичка кисело мляко
Не беше най-интересния ден.
http://www.youtube.com/watch?v=eXdApVMlb-E
edit:
Клек: 100; 100; 100; 100; 100 - 5; 5; 5; 5; 5
Чинс: 5; 5; 5; 5 - 8; 6; 6; 5
Дипс: 5; 5; 5; 5 - 8; 6; 6; 5
~40-50 минути, леко го раздавах, т.к. за кефа тренирах.
К’ва е тая болка м/у гърдите по време на кофички? Точно в “канала” (така съм чувал да му викат).
Като изключим тая болка, всичко друго бе ... приятно. На 100х5 клека ми бе всичко друго, но не и труден, но като че ли тежаха повече, от колкото трябваше.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 13.12.09 19:33.