Нещо там.

Темата е заключена.
Прескочи до:

22.01.10
17:25

Привет Траш! Защо не започна по някой класически сплит за ММ + кардио. Аз след 1 месец започвам сплит за ММ + кардио за да издокарам визията. Мисля си за нещо такова:

Понеделник- Гръб,задно рамо, трицепс

Сряда- Гърди, бицепс, корем

Петък- Рамо, Крака,корем

Кардиото ще го измисля някак.

Може някоя седмица да се разпокъсва на 4 тренировки сплита, но ще се стремя да стресирам на МАХ.

22.01.10
17:30

Много са ми обикновенни този тип сплитове, затова до последно се чудех какво да започна. А и тъкмо излезна примерна програма за прилагане на методиките, които използвам в момента и макар нивото на програмата от любопитство я започнах.

п.п. Моето мнение е, че както искаш да правиш трицепса с гърба и бицепса с гърдите, за да не претренираш малките мускулни групи, или поне предполагам с такъв умисъл го правиш, то същото би било удачно да бъде приложено и с рамото. Гърди + задно рамо, гръб + предно рамо и крака + средно рамо. При гърба в известна степен се товари и задното рамо. Това е като да правиш две упражнения за гърди от наклонена пейка и след това предно рамо и/или трицепс. Много думи, но ме разбра.

п.п.2 Аз като по-мързелив бих разделил кардиото преди и след тренировка. Преди трен. около 5 минути, че да изгори повече гликоген в тялото, след което не повече от 10-15 минути, тъй като след тренировката с тежести няма да ти е нужно повече. Не, че е достатъчно и това, ами в буквалния смисъл няма да ти е нужно повече.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 22.01.10 17:35.

22.01.10
18:00

Обикновенни но ми допадат.  Сплита е 3дневен защото нямам много време, но като мога ще тренирам ръцете в отделен ден.

22.01.10
20:09

Мерки само ще дам. Извинявам се много, но нямам абсолютно никакво желание да пиша в дневника. И без това интересни ще са резултатите. Пътя е ясен, всички са виждали програмата.

Раменен пояс - 130
Мишница - 40
Ръка - 39

Всичко е точно до милиметър.

22.01.10
20:18

казано от Thrashmetal на 22.01.10, 20:09:

Мерки само ще дам. Извинявам се много, но нямам абсолютно никакво желание да пиша в дневника. И без това интересни ще са резултатите. Пътя е ясен, всички са виждали програмата.

Раменен пояс - 130
Мишница - 40
Ръка - 39

Всичко е точно до милиметър.

Браво за раменния пояс, това е доста, как го измерваш, просто обиколката на раменете или си имаш някакъв специален начин (знам ли те), а това мишница 40/ръка 39?

22.01.10
20:23

Горе-долу така меря раменния пояс. Криволичи ми ръката и не рисувам добре на пейнт, затова не е 100% достоверен колажа, но е нещо подобно.

Колкото до ръка/мишница.. Какво, не разбрах?

п.п. Сори за снимката.
п.п.2 Да, сам се меря.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 22.01.10 20:24.

22.01.10
20:24

казано от Thrashmetal на 22.01.10, 20:23:

Горе-долу така меря раменния пояс.

Колкото до ръка/мишница.. Какво, не разбрах?

п.п. Сори за снимката.

Ръка е доста общо казано, мишница 40, а ръка какво имаш предвид, в отпуснато състояние мишницата или?

22.01.10
20:25

Бицепс + трицепс = обиколка ръка.
Рамото над бицепса и трицепса = мишница.

22.01.10
20:27

казано от Thrashmetal на 22.01.10, 20:25:

Бицепс + трицепс = обиколка ръка.
Рамото над бицепса и трицепса = мишница.

Това пак ли е някоя от твойте преценки, как се правят измервания. Както обиколка гръб, обикола гърди и обиколка гръден кош са различни неща? :lol:

22.01.10
20:31

Е, къде се мери раменен пояс, мишница, гръдна обиколка, бръбна и гръден кош и не знам още какво? Може и да имам дебел (голям?) задник, но в раменете съм далеч от тесен.

п.п. Ела ти да ме измериш ако искаш. :)

Мнението беше редактирано от ~ DN на 22.01.10 20:31.

22.01.10
20:33

казано от Thrashmetal на 22.01.10, 20:31:

Е, къде се мери раменен пояс, мишница, гръдна обиколка, бръбна и гръден кош и не знам още какво? Може и да имам дебел (голям?) задник, но в раменете съм далеч от тесен.

п.п. Ела ти да ме измериш ако искаш. :)

Не, говорих за тази обиколка на мишницата и ръката. Иначе за раменния пояс ти вярвам, че е 130, това всъщност много ли е, малко ли е никога не съм си го мерил аз?

22.01.10
20:34

Малко не е. Много, също не е.

22.01.10
20:35

казано от Thrashmetal на 22.01.10, 20:34:

Малко не е. Много, също не е.

Какви трябва да са пропорциите между обиколка гръб и раменен пояс? Колко ти е гърба най широко?

22.01.10
20:42

Пропорциите не знам какви трябва да са, ако трябва да има такива. Най-широко гърба ми е малко над 110, с около 2-3см. Тук не мога да кажа със сигурност, защото не аз се меря, тъй като.. Е, не мога сам.

22.01.10
21:10

Мишница е частта от ръката където ти се намират бицепса и трицепса!

22.01.10
21:23

Аз под мишница разбирам рамо. Тоест, вдигам ръката и меря обиколката на рамото.

22.01.10
22:14

Според теб защо предната част на ръката се нарича предмишница?

Защото е пред мишницата. ;-P

Успех с тренировките! Храната найстина не е на 100%. Докарай я поне до 90%  :)

Мнението беше редактирано от radostin radev на 22.01.10 22:16.

СА

22.01.10
22:22

А защо се нарича подмишница?

Защото е под мишницата.
:lol:

24.01.10
19:27

Днеска видиш ли съм в добро настроение.

24.01.10:

- 5 яйца, филия бял хляб, 10гр, масло, малко луканка, един банан
- 90гр. свинско, 40гр. извара, 300млл. пр. мляко, филия ръжен хляб
- 200гр. свинско, една чиния картофи на фурна

А1 Тяга - 80; 85; 90; 100; 110; 90 - 3; 3; 3; 3; 3; 10
А2 Бедрени разгъвания - 30; 35; 40; 45; 35 - 3; 3; 3; 3; 10
B1 Чинс - ст; 5; 10; 15; ст - 3; 3; 3; 3; 10
B2 Флайс - 30; 35; 40; 45; 50; 55; 40 - 3; 3; 3; 3; 10
C1 Френско с дъмбели от долен лег - 7; 7; 10; 10; 7 - 1; 3; 1; 3; 12
C2 Чуково сгъване с дъмбели - 10; 10; 12; 12; 10 - 1; 3; 1; 3; 10
- Mars bar
- 5 яйца

- 150гр. свинско с картофи на фурна

Много лека тренировка. Нямаше упражнение, на което добре подбрах тежестите. Всичко ми беше прекалено леко. Може би на флайса на машина и бедрените разгъвания на машина стана номера горе долу, но не съвсем.

25.01.10
18:25

След две седмици идва време за специализация за гръб. Чудя се.... Дали да взема един креатин? От една страна не искам, от друга имам чувството, че ако не го взема ще изпусна нещо голямо.

25.01.10
18:48

Мойте впечатления от креатина са че:
-бих го използвал само за ММ и сила
-много се надувам
-перфектен е когато тренираш силово
-качвам доста кг
(става въпрос за монохидрат)

Мисля, че в твоя случай не ти трябва креатин, а по-скоро някакви яки витамини и протеин.
Пооправи си храненето!

25.01.10
19:08

Какво толкова му има на храненето? Може би 20-30гр. протеин отгоре, но като цяло е добре. Да приемем, че 2гр./кг. са добре когато и въглехидратите са повече, както е в случая при мен, то 2х80=160, но тъй като протеина се смята по активното тегло, би следвало формулата да изглежда така - 2х70=140. За вчера конкретно съм изкарал точно толкова. Добре, да речем, че съм си оправил храненето. Защо витамините да са по-добри от креатина? Съгласен съм единствено за протеина, че не пречи да вметна един-два шейка през деня.

Да започне втория срок, че да ходя сутрин на училище. Тогава ще се храня по-редовно.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 25.01.10 19:10.

Креатин Монохидрат - задържа вода, но резултатите са добри при повечето хора - Interactive Nutrition 30лв 600грама ~50дена(ако има зареждащи дни с по 20гр). Задължително го приемай с бързи въглехидрати за по-добро усвояване.
Креатин Етил Естер - не задържа вода също с много добри резултати - primaFORCE CEE 40лв 250 гр ~50 дена.

25.01.10
19:16

Пак ли омазни до 80 бе. И ме съмнява само 70кг активно тегло да си, та ти си 25% (ако не и нагоре) бодифат. Пресметни 25% от 80 и го извади от това число.

25.01.10
19:17

Смисълат на поста ми беше да наблегнеш на протеина. Аз също предпочитам креатина, защото за парите получаваш повече.

Нали в момента изграждаш визия, защо ти е още сила?
Протеина ще ти е от полза при оформянето на визията, докато при креатина рискуваш да качиш мазно и да станеш евентуално като балон.

GO

25.01.10
19:18

Някъде бяха казали,че няма значение на кой ще е креатина,щом е монохидрат можело от всяка фирма да се вземе..
Аз също бих си взел ама като знам как се подувам.. :lol: Затова монохидрат

<=>

ЗИМА
То май сега не е много удачно да се взима монохидрат,бих взел някаква матрица дет’ няма да ме пълни с вода.

25.01.10
19:20

Ванко,
Преди и аз смятах, че съм бая. Точно така говорех, както ти сега - “25%, че и нагоре сигурно”, но сега като посъбрах малко инфо, може би 25% ми е много. Иначе, все още не съм “омазнил” Дори не съм мръднал като килограми, въпреки въглехидратите. Седя си на 76кг. Но дори ти да си прав, това значи, че и този протеин ми е много. :) Не знам, чакам да се обади някой друг по въпроса.

п.п. Знам, че не това е критерии, но неведнъж ми казаха мои съученици, с които понякога тренирам, че ръката ми е започнала да се оформя, и са прави. Имам връхче на бицепса, имам и подково-виден трицепс. Тъй че да е зле, да е зле, толкова да е зле положението не е. Мерси за съпорта. :)

Мнението беше редактирано от ~ DN на 25.01.10 19:23.

Много мразя, когато каже някой Зимата - маса, лятото - релеф. Това за мен си е чиста липса на воля и желание да се отпуснеш по-празниците ,и да мързелуваш заради снега. Наистина няма значение марката на креатина стига да е хамериканска. Траш до сега не е пил креатин ако не се лъжа. Какви матрици. Първият път монохидрат. Точка. Последните мнения бяха спам.
Пандиз, ти като родител ли му се изживяваш ?

Мнението беше редактирано от Владимир на 25.01.10 19:22.

25.01.10
19:24

Да! Добре, че ме подсети Владо. Дали е от значение, не знам, но сигурно. За първи път пия креатин. Досега само протеин съм пил. 3кг. общо на пико.

25.01.10
19:25

казано от Владимир92 на 25.01.10, 19:21:

Пандиз, ти като родител ли му се изживяваш ?

Просто му зададох приятелски въпрос, какво толкова.

25.01.10
19:25

Траш видях че палиш цигари. Още ли припалваш?
Влияе ли ти на гръдния кош? какво мислиш?

25.01.10
19:28

Паля още. Преди по кутия и нещо на ден, сега просто ги намалих, но не съм спирал. Вече кутии не взимам, само на бройка.
И в какъв смисъл дали влияе на гръдния кош? Не съм забелязал никакви странични ефекти от цигарите. Може би задъхване, но кого залъгвам - аз съм толкова скаран с аеробните дейности, колкото е Иван Пишманов скаран с тийновете.

25.01.10
19:30

Човече и аз бях почнал да паля по 3-4 на ден . .. и така 1-2 месеца.
Но си казах- Какво печеля ?

-Нищо! Само губя!

ПП: отказването наистина е трудно!

25.01.10
19:33

Отказването е трудно и това е истина. Един месец не бях пушил, но след една цигара на Нова Година започнах старата песен на нов глас. :)
И аз съм се питал какво печеля. Нищо. Запитах се и какво губя - пак нищо. Не пуша от 20 години, а от 2. Тук е добър момент да си задам въпроса “Защо ножа трябва да упира до кокала за да направя нещо по въпроса?”, но знам ли. С времето може би така ще стане - ако имам какво да губя от цигарите, ще го загубя. Засега ми е добре и ми харесва пушенето. Мойте бройки на ден в момента са като твоите.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 25.01.10 19:34.

25.01.10
19:39

Вече не пуша!
Замисли се докато е време.
Само помисли 1 кутия Виктори 4лв  х31дни=120лв. - 2кг протеин около 120лв  ;-)

25.01.10
19:48

4лв.? Много бе, че и Виктори. На ден давам по-малко от един лев за цигари. 3 цигари по 30ст. - 90ст. Това по новите цени. Преdи бяха 60ст. тия три цигари. :) Аз и график си имам, по който пуша - сутрин с кафето, след училище, преди сън.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 25.01.10 19:50.

Да да.... така до 1 време. Познавам около 5-6 човека, дето си казваха, че ще пуши 1ния през седмица, другия само когато пие и т.н. И в крайна сметка, ако ще и по 1 на ден да пушиш пак ще се пристрастиш, просто по-бавно - бъди сигурен в това, гарантирам ти, че след някой друг месец ще праскаш по кутия на ден.

Мнението беше редактирано от Мирослав на 25.01.10 19:54.

казано от Владимир92 на 25.01.10, 19:21:

Много мразя, когато каже някой Зимата - маса, лятото - релеф. Това за мен си е чиста липса на воля и желание да се отпуснеш по-празниците ,и да мързелуваш заради снега.

Всичко е от храненето и тренировките,а не от сезона.И аз мразя,когато някой каже така,но наистина ако ще качваш и особено ако мазниш повечко, зимата е по-подходяща за качване,тъй като се ходи облечен и не се вижда реално колко си мазен,по-голям апетит,повече празници,по не си изморен както при летните жеги и тн.Лятото някак си не върви да се разкарваш по потник и да продължаваш да поддържаш формата на мечо пух :)

25.01.10
19:57

Аз СЪМ пристрастен. Пуша отдавна. Не от вчера. Но и не искам да ги спирам. Готино ми е като пуша. ‘Nuff said.

казано от Thrashmetal на 25.01.10, 19:57:

Аз СЪМ пристрастен. Пуша отдавна. Не от вчера. Но и не искам да ги спирам. Готино ми е като пуша. ‘Nuff said.

Хаха все едно аз съм го писала. С тази разлика, че ти пушиш от 2 години, пък аз от.... ‘ба ли му... 5-6 години сигурно има.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1