30.10.09
12:52
Здравейте на всички,
Преди да ви въведа в моите въпроси, искам само да благодаря предварително на всеки който тръгне да ми чете поста или да ми помага по някакъв начин..,
тааа Благодаря
Да започна малко за себе си, после за нещатата който искам да постигна ,
Аз съм момче в 9 клас(15години и 6 месеца)....
Висок съм 1.74см., тежак сам 69кг., 30см ръка.... спортна фигура, здрави крака ( тренирам футбол,баскетбол..тенис на маса и т.н.
Спооооред няколко ‘’опитни’’ човека, на 80кг. ще изглеждам перфектно...и ми казват,че трябва да натрупам маса..
Сега ще ви обясня какво съм правил(ял,пил,дигал) до сега
От 33 дни.. тренирам всички групи почти всеки ден(без да претоварвам много), за да накарам мускулите да свикнат на натоварване(стрес)..,когато станаха 28 дните си изградих програма, по която всъщност тренирам от 1седмица(25.10.09-30.10.09)..
Тренирам в следните дни:
Понеделник-Бицепс,трицепс
Сряда-крака,Гръб( и ако имам сила рамото )
Петък-гарди..
незнам колко е добра, но сега ще ви кажа как се храня,
Закуска-2 сандвича.. рано сутрин (6:30 като ставам за училище)
Закуска 2-голямо междучасие(10:30)ям сандвичи(джобове,питки с кайма кренвирш,шоколадови вафли и т.н. общо взето боклуци :С )
Обяд,Вечеря- и на двете ям много неща, картофи,спагети,орис,пилешки пържоли,мръвки,салами,фъстъци,семки,баннани,ябълки,праскови и т.н
Следобедна Закуска кам 17:00часа:пия мляко някой пат с нескуик(не се смеите :Д) може и на какао....и праскам мн плодове
—————————————————————————————————————————————————————————————————
15 минути преди тренировка-
Взимам 2-3 лажици мед(за сила), и 1-2-3 яйца :Д (в течно състояние) мн обичам да отида до магазина да си взема 10-20 яйца и да ги пия :О чупя от 1ната, после от другата страна и ги галтам( маи е течен протейн не сам сигурен кажете полезно ли е и помага ли) на закуските и яица ям по принцип........
Отговорете на въпросите:
1.Храня ли се правилно ако не на кое да наблегна..
2. Какфа програма ми трябва с колко серии и повторения(ако е за маса се правят 8-10повт. 3-4 сериии ако не се лажа )
3. колко сън ми трябва( спя по 6 часа или наи-много 8, а доколкото знам под 8 часа няма смисал да се занимавам ако спя
До колкото знам...
85% от всичко е храната
10% тренировките
5% спането...
само за инфо: когато тренирам, изпълнявам бавно повторенията като задървам в върховната контракция 1 до 2 сек и отпускам бавно, като се стремя когато тренирам гърба, гръбния мускул да поема натоварването а не бицепса или трицепса , изпълнявам всички повторения бавно като се стремя да правя прецизното изпълнение... моля ви кажете какво да правя за да вървя правилно нагоре, от малко градче сам(няма фитнес) но разполагам с щанга с тежести до 51.5кг стига макс тецест с дъмпели 5кг, лежанка и други(смисал неми давайте упражнения дето искат, уред който нямам )
БЛАГОДАРЯ ЗА ОТДЕЛЕНОТО ВРЕМЕ, ОЧАКВАМ КОМЕНТАРИ И ОТГОВОРИ ))))
В краткосрочен план храната наистина е 85%. В дългосрочен план нещата се променят. Най-важното нещо е адекватната тренировка и упоритостта, натрупване на часове във залата, правейки смислени неща. Лесно можеш да качиш килограми без да се омазняваш, но истинска мускулатура, говоря за сухото белтъчно вещество, от което са изградени мускулите, а не водата, гликогена и съединителната тъкан, се трупа изключително бавно и не се влияе толкова много от храната, колкото от тренировъчният стаж и интензивността на тренировките.
Ако нямаш фитнес във града по-добре тренирай на лостове (дано има). Мит е, че с лостове не можеш да качиш доста задоволителна маса. На твое място така и бих направил, като използвам щангата за базови упражнения като военна преса и тн. Ако имаш интерес към тренировката на лостове, пиши ми ЛС.
30.10.09
14:00
Значи, имам интерес, лостовете са в училището което е на 200м от нас на 2 минути пат мие
Има високи лостове,по-ниски и ниски за 3то класници :Д
има успоредки за кофички, има стълби, има шведска стена, немога ЛС още сам нов пиши ми в темата или ти на ЛС :) и мерси мн
На 15 год. си а правописа ти е като на 7 год.Освен тежестите наблегни малко и на книгите,но не ги вдигай а ги отваряй.
И така по темата: Структурирай си един режим в еди колко часа ям това или това по толкова(горе-доло).
Спането е желателно да е 8 часа,по-малко като количество ще ти пречи на възтановяването и растежа.
Меда го сложи след тренировка,а не преди това също така трябва да хапваш стабилно след тренировката.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 30.10.09 22:12.
Неговите грешки са основно печатни, но да пишеш ‘’горе-долО’’ и ‘’въЗтановявавам’’ не е никак добре. Позволявай си да критикуваш другите, само ако си перфектен в това, за което правиш забележка :)
30.10.09
21:53
казано от Voyager на 30.10.09, 21:30:
Неговите грешки са основно печатни, но да пишеш ‘’горе-долО’’ и ‘’въЗтановявавам’’ не е никак добре. Позволявай си да критикуваш другите, само ако си перфектен в това, за което правиш забележка :)
x2
31.10.09
00:26
Отговорете на въпросите:
2. Какфа програма ми трябва с колко серии и повторения(ако е за маса се правят 8-10повт. 3-4 сериии ако не се лажа )
3. колко сън ми трябва( спя по 6 часа или наи-много 8, а доколкото знам под 8 часа няма смисал да се занимавам ако спя
До колкото знам...
85% от всичко е храната
10% тренировките
5% спането...
само за инфо: когато тренирам, изпълнявам бавно повторенията като задървам в върховната контракция 1 до 2 сек и отпускам бавно, като се стремя когато тренирам гърба, гръбния мускул да поема натоварването а не бицепса или трицепса , изпълнявам всички повторения бавно като се стремя да правя прецизното изпълнение... моля ви кажете какво да правя за да вървя правилно нагоре, от малко градче сам(няма фитнес) но разполагам с щанга с тежести до 51.5кг стига макс тецест с дъмпели 5кг, лежанка и други(смисал неми давайте упражнения дето искат, уред който нямам )
1. Не.-
Оптималната закуска е овес + кисело мялко/прясно мляко + плод
Яде се през 3 часа.
Махаш банички, вафли и такива други боклуци пълни с захар и калории.
Гледай да имаш месо с варени картофи или ориз във всички яястия освен закуска и преди лягане.
Преди сън, яж ядки, кисело мляко, плод (гледаш да намалиш въглехидратите)
Пий много вода 2-3 литра на ден.:)
2.Изрови се из форума, има много програми за “покачване на мускулна маса” макар че 80% от самото качване е в диетата.
3. 8-10 часа-Най-добрите часове за спане са между 22:00-05:00.
Да добавя: Като си избереш програма, там ще има упражнения които няма да можеш да ги изпълняваш пради липсата на уредите. Но, можеш да ги заместиш, примерно:дършане на горен скрипец-набирания широк хват, лег преса-напади, крос оувър-флайс (до някаде).
Успех! :)
Мнението беше редактирано от Cholakoff III на 31.10.09 00:27.
31.10.09
09:11
казано от Petar Cholakov на 31.10.09, 00:26:
Отговорете на въпросите:
До колкото знам...
85% от всичко е храната
10% тренировките
5% спането...
само за инфо: когато тренирам, изпълнявам бавно повторенията като задървам в върховната контракция 1 до 2 сек и отпускам бавно, като се стремя когато тренирам гърба, гръбния мускул да поема натоварването а не бицепса или трицепса , изпълнявам всички повторения бавно като се стремя да правя прецизното изпълнение... моля ви кажете какво да правя за да вървя правилно нагоре, от малко градче сам(няма фитнес) но разполагам с щанга с тежести до 51.5кг стига макс тецест с дъмпели 5кг, лежанка и други(смисал неми давайте упражнения дето искат, уред който нямам )1. Не.-
Оптималната закуска е овес + кисело мялко/прясно мляко + плод
Яде се през 3 часа.
Махаш банички, вафли и такива други боклуци пълни с захар и калории.
Гледай да имаш месо с варени картофи или ориз във всички яястия освен закуска и преди лягане.
Преди сън, яж ядки, кисело мляко, плод (гледаш да намалиш въглехидратите)
Пий много вода 2-3 литра на ден.:)
2.Изрови се из форума, има много програми за “покачване на мускулна маса” макар че 80% от самото качване е в диетата.
3. 8-10 часа-Най-добрите часове за спане са между 22:00-05:00.Да добавя: Като си избереш програма, там ще има упражнения които няма да можеш да ги изпълняваш пради липсата на уредите. Но, можеш да ги заместиш, примерно:дършане на горен скрипец-набирания широк хват, лег преса-напади, крос оувър-флайс (до някаде).
Успех! :)
има няколко неща с които не мога да се съглася
1-во “оптимална закуска овес и мляко” бла блаа,——ЯЙЦАААА+овес ,може и малко мляко към овеса—-
2-ро “Преди сън яж плодове и кисели млека”—-нямам коментар просто,човека иска маса ,а не лой—-
3-Кой ти каза че точно най- добрите часове за сън са 22-00-05:00?За друг може други да са най добрите часове за сън
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 31.10.09 09:14.
Съгласен съм само с точка 3, в общия случай най-добре се спи по това време. Идеална закуска няма. В моята идеална закуска присъстват яйцата и всичко останало е второстепенно. За преди сън аз съм фен на сиренето. Мазнините забавят усвояването на казеина, правейки го още по-бавен. Реално мазнините преди лягане съвсем не са толкова лоши, колкото ги изкарват. Виж, плодовете преди лягане са абсолютна безмислица :)
Преди лягане дори са задължителни според мен мазнините. Няколко маслини или ядки към изварата и става перфектно !
31.10.09
14:38
има няколко неща с които не мога да се съглася
1-во “оптимална закуска овес и мляко” бла блаа,——ЯЙЦАААА+овес ,може и малко мляко към овеса—-
2-ро “Преди сън яж плодове и кисели млека”—-нямам коментар просто,човека иска маса ,а не лой—-
3-Кой ти каза че точно най- добрите часове за сън са 22-00-05:00?За друг може други да са най добрите часове за сън
Поне след като се заяде, да беше отговорил на момчето! Вземи излез от тоя форум и се разрови из други сайтове за фитнес и здравословен начин на живот! Всъщност, кога е най-доброто време за сън, в 01:00-12:30?? Или, от 11:00-19:00?? И, се пише яйца, не ЯЙЦАААА! :)
31.10.09
15:57
Хората го казаха, но айде и аз- много и качествена храна, минимално преработена(без пържене), много белтъчини.
Можеш да добавиш някаква тежест към себе си и да тренираш един ден набирания и корем, на другия кофички/лицеви и крака.Все пак сплит на лостовете няма как да се направи.
казано от Petar Cholakov на 31.10.09, 14:38:
Всъщност, кога е най-доброто време за сън, в 01:00-12:30?? Или, от 11:00-19:00??
От 3 до 12 :lol: Аз тогава спя ;)
казано от Петко К на 31.10.09, 16:50:
казано от Petar Cholakov на 31.10.09, 14:38:
Всъщност, кога е най-доброто време за сън, в 01:00-12:30?? Или, от 11:00-19:00??
От 3 до 12 :lol: Аз тогава спя ;)
И аз тогава, а когато съм първа смяна или преспивам даскалото или си лягам от 1 до 7 . :lol: