казано от гаги на 10.11.09, 07:47:
Здравей S_L,един тъп въпрос като пак ще се върна към соята....? Обръщам се към теб защото си по в час с нея,.... :red: Доколкото разбрах се вари....как я мериш преди или след варене.Аз я измерих преди да я сваря 100гр.но след това се наду и пое вода и ми показва 200гр.Стана ужасно много като количество.Сега не мога да си представя да го изям.....?
Разбита се, че не е тъп въпроса ти, нали сме тук да си даваме идеи и съвети. Относно соята - теглиш преди да е минала през каквато и да е била термична обработка, един два шницела от тези за които говориш имат вид на една голяма пилешка пържола, нали така? Аз съм си правила само соеви кубчета, които също се издуват доста. Да знаеш, че е много засищаща и може да се подуеш, ако приемеш в повече като количество, затова я въведи постепенно в режима си. Аз съм привърженик повече на печената соя..Успя ли да я докараш иначе на вкус? Подправките са много важни, те определят вкуса и..Кажи ми резултата? :)
S_L това е страшна гнусссссссссс.....сигурно защото не го овкусих.Да ти кажа измерих ги сурови 100гр.но после станаха доста и аз изядох половината....стана ми тежко.Кажи нещо повече за тази печена соя,може да е по вкусно от моя днешен боломач.... ;-P
казано от гаги на 10.11.09, 09:36:
S_L това е страшна гнусссссссссс.....сигурно защото не го овкусих.Да ти кажа измерих ги сурови 100гр.но после станаха доста и аз изядох половината....стана ми тежко.Кажи нещо повече за тази печена соя,може да е по вкусно от моя днешен боломач.... ;-P
ООоооо милатаааааа, ама тя без подправки мисля, че за нищо не става, т.е. няма никакаъв вкус. Следващия път задължително и сложи нещо /ако има такъв/ Ето тук една примерна рецепта: http://www.vegebg.org/recepti/soevi_purjoli_s_guben_sos.html понеже след малко тръгвам за работа, вечерта ще се разровя за още и ще го обсъдим. А печената си я купувам от разни бутки за ядки и определено за мен е по-вкусна, вземи си първо малко да я опиташ и да си знаеш за напред...Притесних се за теб..
Мнението беше редактирано от S_L на 10.11.09 09:52.
Еййййй, сояджийките :) , защо ядете соя?!
Тук никъде не съм виждаля някой да яде, не че е забранено, ама странно ми е... не обичате ли месо?!
Аз даже не знам какво представлява на външен вид соята :) .
Зашо наистина ядете соя, и на мен ми е много интересно. Мария ме изпревари с въпроса си? заместител е на нещо или просто ви харесва?
Не бе Миме и Рали ядем(е аз за първи път днес)я не защото е много вкусна а аз специално за да разнообразя то всеки ден едно и също писва...пък и много добри показатели на опаковката(ако са верни изобщо)-на 100гр.-П:52,В:28,М:1,НО ЧВСТНО КАЗАНО ПО-ДОБРЕ МЕСО ОТВРАТ Е...ПОНЕ БЕЗ ВКУСЯВАНЕ. ;-)
10.11.09
13:36
Избягвайте я тази соя.
Моят съвет е изобщо да не включвате соеви продукти в менюто си. Съдържат киселина, която пречи на усвояването на желязо, магнезий, цинк. Има и завишени количества на алуминий, който е токсичен за бъбреците. Аз съм чувала, че имат влияние и върху хормоните, особено при жените - но не съм много запозната по този въпрос.
Да сравняваш соя с месо за мен е недопустимо :) баш пък със соя ли решихте да разнообразявате менюто си? :)
Аз също съм против “заместването” на месото със соя - или ядеш месо, или не. Въпреки че месо и риба не ям - за мен соята е по-лошият вариант, никога не е присъствала в менюто ми.
Момичета реших да я пробвам и я пробвах не съм очарована....а и аз четох доста лоши коментари именно за тези соеви шницели,кубчета,кайма.....е ето защо никъде из дневниците не срещнахме соя...... ;-P Мимето си го каза.
Ехоооо здравейтеее...Голяма дискусия се е отворила за тази соя. Аз лично с нищо не я замествам, както се казва за нея, че е аналог на месото, но аз не мисля така..Хапвам я печена, защото ми е вкусна и до някъде удобна за работното място или в движение, другите и варианти /кубчета, шницели, кайма/ не ги консумирам, само съм ги опитвала и по специално кубчетата. Истината е,че мненията за нея за много противоречиви, изчела съм доста информация, а на какво да се доверя и аз не знам..
“Всички спортуващи е добре да използват соеви продукти, защото в соята се съдържат и изофлавони: генистеин, даидзеин, глицитиин. Това са фитоестрогени, които действат подобно на женските полови хормони (естрогените), но принципно не са стероиди. Соевите храни и соевите протеини допринасят и за изчистване на подкожните мазнини имено поради наличието на естествени изофлавони.
Особено полезна е соята за жени, навлезли вече в критическа възраст /Мими, спомни си личното съобщение което ти бях изпратила :) :)/, тъй като изофлавоните имат антиоксидантно действие и се явяват мощен фактор в профилактиката на раковите заболявания. От друга страна предпазват от депресивни състояния, така характерни за климактериума. Констипацията е бич за съвременния човек поради начина му на хранене и обездвижването. Соята може да помогне и при такъв проблем, стига да е приготвена правилно и т.н” Нека всеки сам за себе си прецени дали му се отразява добре..
И така малко за моя ден сега:
10.11
6:20 кафенце, 100г извара, 200г кисело мляко Елена, 3 с.л овесени трици, 1 пш.оризовка
7:30-8:40 тренировка за горна част на тялото + 25мин пътека бързо ходене, днес поувеличих тежестите за сметка на повторенията, мина екстра.. :) доволна съм
9:20 една чаена чаша изварен бъркоч
12:00 2 яйца, 2 с.л. извара, салата зеле около 300г, може и повече да е била, 1 с.л лютеница домашна
15:30 печена тиква без екстри, много ме засити...ами как няма сигурно беше около 400г, да не кажа и повече, май прекалих с нея..
19:30 маринована херинга от тази насипната 160г, хрупах и зеле около 250г /не се доверявам на диетите по кръвна група, но моята изключва зелето, но аз толкова да го обичам.
21:30 изварен бъркоч и шепа печена соя
Какво смятате за тези насипните морски деликатеси /салата морски дар, маринована херинга, седльорка май имаше, миди...и т.н?/
Мнението беше редактирано от S_L на 10.11.09 19:36.
Здравейте... :)
Ето и моя отчет за днес:
11.11
6:30 обичайната за мен закуска..кафе, 3с.л.овесени трици, 150г извара, 200г кисело мляко, 1 пш.оризовка
7:30-8:40 тренировка долна част+пътека бързо ходене 20 мин
10:00 2 яйца, 100г домат, 1с.л.извара
13:00 изварен бъркоч около 250г /микс мляко 100г+извара 150г/, печена тиква 350г
16:00 печена соя 35г
19:30 пилешки късчета със зеленчуци /гъби, чушки, лук, морковчета/ около 330г
22:20 2 с.л. извара
Не описвам течностите, които приемам всеки ден, тъй като всекидневно пия не по-малко от 2л вода и мах 2 кафета, тук там някое чайче..
Ами това беше, скучно ядене ще си каже някой, ама това е, аз не се оплаквам, свикнала съм да се храня така и не ми прави впечатление.. :) Някакви забележки?
Мнението беше редактирано от S_L на 11.11.09 20:38.
казано от S_L на 11.11.09, 18:47:
Ето и моя отчет за днес:
7:30-8:40 тренировка долна част+пътека бързо ходене 20 мин
Би било полезно да описваш подробно тренировките си - серии, поторения, кг. Така ще можеш да си следиш прогреса - пък и ние ще можем :)
казано от inis9 на 11.11.09, 22:54:
казано от S_L на 11.11.09, 18:47:
Ето и моя отчет за днес:
7:30-8:40 тренировка долна част+пътека бързо ходене 20 минБи било полезно да описваш подробно тренировките си - серии, поторения, кг. Така ще можеш да си следиш прогреса - пък и ние ще можем :)
Ок Inis ще те послушам и ще започна подробно да описвам тренировките си, съответно и ще чакам мнения от ваша страна, а относно храната някакви забележки? Нещо, което трябва да избягвам от това което виждаш поне?
Храната за днес беше следната:
12.11
6:30 кафе, кисело мляко 150г, 150г извара, 1 пш.оризовка
9:40 250г кисело мляко Сердика 2%
13:00 140г пилешки бон филенца, 130г сурово цвекло, 200г печена тиква /май се пристрастих към нея :) /
16:20 250г кисело мляко Сердика 2%
19:15 салата краставици 200г овкусена, 2 яйца, 150г извара
21:30 3с.л. извара, 1 с.л. кисело мляко Елена 2%
Това беше, днес и утре нямам тренировка, събота и неделя ще тренирам..
Мнението беше редактирано от S_L на 12.11.09 19:30.
На мен лично ми се струва малко храната ти. Смяташ ли си приема на В, Б, М? Ще се окаже полезно за теб - страх те е от мазнините, а не трябва. Като състав ми се вижда съвсем прилична иначе, но тази извара на закуска не ти е нужна. Хапни яйца напр. вместо нея.
казано от inis9 на 12.11.09, 18:17:
На мен лично ми се струва малко храната ти. Смяташ ли си приема на В, Б, М? Ще се окаже полезно за теб - страх те е от мазнините, а не трябва. Като състав ми се вижда съвсем прилична иначе, но тази извара на закуска не ти е нужна. Хапни яйца напр. вместо нея.
Ами и на мен ми се струва малко, особенно от както я пиша тук, но тя и преди си е била такава,но сега я виждам поне нагледно. Истината е че не гладувам, чувствам се сита през целия ден, тъй като приемам храна на прилични интервали от време. Имаше периоди в които си я смятах, ама от доста време насам спрях. Би ли ми казала някаква хубава програма за изчисляване, освен тази на Fitday /тя трябва да се инсталира ли, за да се използва/? А за мазнините - много съм ги ограничила, това мисля е проблем при мен, преди наистина се стремях да ги ограничавам и може би вече така съм свикнала, а не искам да е така.. :(
Да, Фитдей трябва или да се инсталира, или може да се използва и онлайн. Аз обаче мразя английския език и затова смятах с http://www.calorienbalans.com/ :)))) Никой още не се е оплакал от този сайт (или аз не съм разбрала) и с него лесно се работи. За разлика от Фитдей, когото трябва да разучаваш съвестно.
Положителното е, че ще можеш своевременно да коригираш мазнините и калориите, ако започнеш да ги смяташ ежедневно. Ниските мазнини също водят до хормонални смущения - пък ние се стараем да ги избягваме, нали така?!
казано от inis9 на 12.11.09, 18:34:
Да, Фитдей трябва или да се инсталира, или може да се използва и онлайн. Аз обаче мразя английския език и затова смятах с http://www.calorienbalans.com/ :)))) Никой още не се е оплакал от този сайт (или аз не съм разбрала) и с него лесно се работи. За разлика от Фитдей, когото трябва да разучаваш съвестно.
Положителното е, че ще можеш своевременно да коригираш мазнините и калориите, ако започнеш да ги смяташ ежедневно. Ниските мазнини също водят до хормонални смущения - пък ние се стараем да ги избягваме, нали така?!
Благодаря ти, аз също го използвах по едно време този сайт, но не бях сигурна дали е реален, пак ще го ползвам в такъв случай..Аз също не съм много на “ти” с английския и предпочитам бг версия. Относно хормоналните проблеми - аз ги имам вече от близо година и половина може и повече да е.. :( дали в приема на мазнини е разковничето? :( може би..
казано от inis9 на 12.11.09, 18:34:
Аз имам оплакване-съдържанието на бадемите е доста съмнително в този сайт :)
казано от S_L на 10.11.09, 17:43:
Какво смятате за тези насипните морски деликатеси /салата морски дар, маринована херинга, седльорка май имаше, миди...и т.н?/
Аз ги обожавам, въпреки че скоро не съм яла :) Доста що-годе качествен белтък съдържат и почти никакви въглехидрати и мазнини - самите морски дарове имам предвид :) Но по-добре си купувай замразени морски дарове (ако намериш пресни още по-добре) и си приготвяй сама салатите, защото не е ясно с каква мазнина - олио или може би още по-лошо - подправят насипните салати :)
казано от Barbie на 12.11.09, 21:57:
Аз имам оплакване-съдържанието на бадемите е доста съмнително в този сайт :)
Възможно е, грешки навсякъде има, но:
1. Можеш да ги сравниш със стойностите, които считаш за верни и
2. Да ги добавиш ръчно.
Аз повече използвах ръчно зададени стойности. Просто интерфейсът ми беше удобен...
Здравейтеееее....Как сте? :) Надявам се в добро настоение.. :)
Днес трябваше да не тренирам, беше ми почивен ден, но в неделя няма да имам възможност да отида и за това днес си направих тренировката за горна част, а тя беше следната:
5мин загрявка на кростренажора
придърпване на вертикален скрипец с широк хват зад врат: 3х10 с 25кг /с 30кг се узорвам за сега/
придърпване на долен скрипец: 3х10 с 15 кг
раменни преси с дъмбели: 3х10 с 2х5кг
повдигане на ръцете напред с дъмбели: 3Х10 с 2х4кг /с по-голяма тежест се изкривявам, а когато се подпря на стена някакси не ми е удобно/
бицепсово сгъване с лост: 3х10 с 11 кг /лост 8кг+дискове 2х1.5кг/
френска преса: 3х10 с 8кг лост
кофички на пейка: 3х10 /краката ми не бяха много повдигнати, но въпреки това усещах напрежението/
25 мин бързо ходене 7.3км/ч
И сега храната до момента:
6:20 хммм какво ли...ами същото :) и все пак: кафе, извара Пършевица 150г /това на око си мисля,че е толкова/, кисело мляко Елена 2% 200г, 3 с.л. овесени трици и една пшенична оризовка
9:20 изварен бъркоч /5 с.л извара+3с.л кисело мляко+шарена сол/
12:30 миш маш около 300г може би /с преобладаване на чушки,домати,лук...сиренето беше кът явно/, друго си е домашния
14:45-16:00 тренировка
16:30 2 варени яйца, 4 с.л. извара, 250г зеле /гризках го, без да го овкусявам/
19:50 яйчено-изварена-краставична салата /2 яйца настъргани, 3с.л.извара, 200г краставица/ :) леко овкусена, с преобладаващо количество на ябълков оцет /нямаше естетически вид, но за сметка на това ми беше вкуснааа/
Относно грамажа специално за изварата колко с.л. са 100г /3-4?/? Тъй като аз на око си мисля, че е толкова колкото пиша? Някой дали знае? :)
Течности до момента: 1.5л вода /до преди да си легна ще станат над 2л/, 3 кафета /това не ми пречи да заспя в 23h/
Това е за сега..
Мнението беше редактирано от S_L на 13.11.09 20:04.
13.11.09
15:49
За храната и трениравката мога да кажа само Респект!
Надминаваш повечето жени във форума с постоянство.
казано от Ivan Boichev на 13.11.09, 15:49:
Надминаваш повечето жени във форума с постоянство.
Благодаря ти, но винаги има какво още да се желае, гледам да балансирам нещата, не изпадам в някакви крайности, това което правя ми е начин на живот, не го приемам като задължение или вид ограничение. Правилното хранене и тренировките каляват постоянството и до някаде волята на човек. :)
13.11.09
16:45
казано от S_L на 13.11.09, 15:56:
Надминаваш повечето жени във форума с постоянство.Благодаря ти, но винаги има какво още да се желае, гледам да балансирам нещата, не изпадам в някакви крайности, това което правя ми е начин на живот, не го приемам като задължение или вид ограничение. Правилното хранене и тренировките каляват постоянството и до някаде волята на човек. :)
Мммм да, имаш голям късмет, че не обичаш сладко. И аз искам да се храня като теб, ама понякога се изкушавам...Всъщност, най много обичам плодовете, те са ми най голямото изкушене, в което няма лошо, стига да не ги обичах в такива огромни количества. Става дума за около 2 кг на ден, а мога и повече. Ама засега се ограничавам до 1, най много 2 ябълки на ден.
казано от Milena_Atanasova на 13.11.09, 16:45:
казано от S_L на 13.11.09, 15:56:
Надминаваш повечето жени във форума с постоянство.Благодаря ти, но винаги има какво още да се желае, гледам да балансирам нещата, не изпадам в някакви крайности, това което правя ми е начин на живот, не го приемам като задължение или вид ограничение. Правилното хранене и тренировките каляват постоянството и до някаде волята на човек. :)
Мммм да, имаш голям късмет, че не обичаш сладко. И аз искам да се храня като теб, ама понякога се изкушавам...Всъщност, най много обичам плодовете, те са ми най голямото изкушене, в което няма лошо, стига да не ги обичах в такива огромни количества. Става дума за около 2 кг на ден, а мога и повече. Ама засега се ограничавам до 1, най много 2 ябълки на ден.
Относно сладкото, напротив не мога да кажа, че не го обичам - преди години просто прекалявах с него, но от доста време насам /може би 2 години/ вече не фигурира в менюто ми, научих се ако искам да хапвам да се задоволя само с една бройка - бонбон, бисквита или нещо друго вредно, а преди наистина доста съм го хапвала. А сега мога да кажа, че не ми липсва, свикнала съм без него, а относно плодовете - колкото и да са полезни и те са едно малко зло в режимите ни, когато прекаляваме с тях. Аз също хапвам ябълки, но напоследък май съм ограничила и тях..Както може да свикнем с нещо или някой, така можем и без него, нали? Въпрос на тренинг, Миленка! :)
13.11.09
17:22
Когато правилното хранене ти стане начин на живот, нещата се оправят и вече не се замисляш какво ядеш.
Периода на адаптация обаче може да е много дълаг. И всичко зависи от начина на мислене.
казано от Ivan Boichev на 13.11.09, 17:22:
Когато правилното хранене ти стане начин на живот, нещата се оправят и вече не се замисляш какво ядеш.
Периода на адаптация обаче може да е много дълаг. И всичко зависи от начина на мислене.
Абсолютно съм съгласна с теб, в този случай и не само разбира се - психиката се намесва и до голяма степен от нея зависят нещата. Всичко е заложено в мозъка, а относно адаптацията - така е, може да отнеме много време, но смятам, че това си заслужава и тялото би било благодарно. :)
Добър ден на всички..! :)
Събудих се в 6.30h /колкото и да исках за заспя отново не се получи...ами нормално да съм се наспала, та аз си легнах в 23h/
Сутринта имах тренировка за долна част на тялото+корем:
5мин загрявка кростренажор
клек: 1 загряваща серия без тежест, 3х10 с 13кг /лост 8кг+2х дискове 2.5кг/ имам малък напредък, предвид предишните тренировки с дъмбелите от 2х3кг и 2х4кг
напади: 3х10 с 13кг и тук отчитам лек напредък, /благодаря на момичетата за съветите във форума/
глутеус ритник от лег: 3х20 на всеки крак
разтваряне на крака от тилен лег: 2х30 /за съжаление в залата където ходя няма аддуктор и абдуктор, макар че от клека и нападите се засягат и вътрешната и външната част на бедрата, но аз искам да правя и упр.точно за тях/ Някакви идеи?
плие: 3х15 с 10кг
коремни 3х15
повдигане на краката от вис 3х12
Не залагам много на коремните преси, не съм им фен,тъй като нямам проблем с корема, а ако такъв се появи смятам, че кардиото ще го реши.
Скачане на въже: 350 подскока, с малко почивки /не е много, но смятам да се науча да издържам повече за напред/
25мин кардио: бързо ходене на пътека с наклон 5 и 7.3км/ч /накрая потичах малко и после се укротих за 2 мин./
Това беше
А храната до момента:
6:50 кафе, 3с.л.овесени трици с вода, 4с.л.извара, 1с.л кисело мляко, 1 пш.оризовка
8.35-9.45 тренировка
11:10 яйчена салата /2 яйца варени и намачкани с 3 с.л.извара и шарена сол/, около 200г задушени зеленчуци с малко масло /грах,царевица,моркови,карфиол,зелен фасул,броколи/
Ще пия кафе след малко, а храната за по-късно предстои.. :)
Мнението беше редактирано от S_L на 14.11.09 10:55.
14.11.09
11:37
Вместо абдуктора може да правиш лег преса с леко разтворени навън пръсти . А плието ,ако го правиш правилно, би трябвало също да стяга вътрешната част на бедрата :) Разтърси се из сайта , със сигурност има още предложения ;)
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 14.11.09 11:38.
казано от fire.is.my.nature на 14.11.09, 11:37:
Вместо абдуктора може да правиш лег преса с леко разтворени навън пръсти . А плието ,ако го правиш правилно, би трябвало също да стяга вътрешната част на бедрата :) Разтърси се из сайта , със сигурност има още предложения ;)
Благодаря ти..Поне лег преса има, макар аз да не я ползвам, но от време на време може да вкарвам това упражнение, за което ми казваш. Само да попитам с какъв разкрач да бъда - широк, тесен, на ширината на раменете и съответно долу горе с какви кг? А за плиетата, определено усещам голямо напрежение от тях, мисля, че ги изпълнявам правилно. С повече кг по-добре ли е да се правят?
14.11.09
14:20
Ето какво казва бб-тийм за лег пресата:
С широк разкрач - според този критерий лег пресите се колебаят от вариант с по-тесен разкрач (по-малък от ширината на раменете) до вариант с по-широк разкрач (по-широк от раменете). Изследванията показват, че ширината на разкрача не влияе върху натоварването на четириглавия бедрен мускул. Тя има значение само по отношение на останалите мускули, участващи в клека (седалището и вътрешната страна на бедрото). При широк разкрач те се включват повече в упражнението и обратно. Затова изберете такава ширина на разкрача, каквато Ви е най-удобна. Оптималният вариант е разкрач на ширината на раменете или съвсем малко по-широк.
Килограми естествено не мога да ти кажа...Това зависи от броя повторения ,които правиш в една серия , които пък зависят от това какво целиш . Като цяло правилото е последните 2-3 броя да са ти доста трудни . По това избирай килограмите .
Плиетата какъв е проблема да се правят с повече кг ? Стига да можеш ;) А лично аз като правя плието с щанга усещам много по-добре натоварването по краката и Д-то :) Но тук вече ти си реши - пробвай това , онова :)
Нека довърша храненето ми за деня:
14:40 изварен бъркоч /4с.л.извара, 6с.л.кисело мляко, шарена сол/
18:00 маринована херинга 190г, 200г задушени зеленчуци /останалата част от обедните/
21:00 изравен бъркоч от 2с.л.извара и 2с.л. кисело мляко,шарена сол
Рано вечерях, ама бях гладна вече..По-късно може да пия един плодов чай..
Понеже нямам кантарче за храната, упорито и нахално продължавам да ви питам имате ли представа колко с.л. нормално пълни са 100г извара? Мисля,че това са около 3-4 или...?
Течности: 2л мин вода, 2 кафета
Лека вечер, ако нямам по-късно включване, за да ви я пожелая.. :)
Мнението беше редактирано от S_L на 14.11.09 18:56.
14.11.09
16:58
1 с.л. = 15-20гр. извара
казано от S_L на 14.11.09, 16:16:
Понеже нямам кантарче за храната, упорито и нахално продължавам да ви питам имате ли представа колко с.л. нормално пълни са 100г извара? Мисля,че това са около 3-4 или...?
Хахаха зависи как ги пълниш тези лъжици :) хаха Ако си като мен едва ли повече от 2 и половина хахаа :) :)
Ok, благодаря ви все пак, ще я карам на око, имам някаква представа вече.. :)
Мнението беше редактирано от S_L на 14.11.09 18:46.
Добър вечер на всички! :)
Днес нямах тренировка, беше ми почивен ден. И утре ми се пада да почивам, но може да не се сдържа и да отида на тренировка..
Храната за днес:
15.11
06:15 кафе, 3 с.л.овесени трици, извара 100г, кисело мляко 200г, 1 пш.оризовка
11:00 айрян 290мл /бях в университета, друга качествена храна/напитка там няма, а друго не бях предвидила/
13:00 пиле със зеле около 300г порция /преобладаваше зелето и беше малко по-мазно/
17:40 яйчено-изварена салата /2 яйца варени и намачкани с 4 с.л.извара и шарена сол/, 250г зеле /гризках го/
EDIT:
20:45 1 яйце, 2с.л. кисело мляко, 1с.л. извара /всичко смесено на едно, беше ми много вкусно, малко наподобява яйца по панагюрски, защото поръсих и с мерудийка/
В момента пия плодов чай /чист/
Течности: 1.5л мин вода /до този момент/
Лека вечер :)
Мнението беше редактирано от S_L на 15.11.09 19:01.
15.11.09
16:46
казано от S_L на 15.11.09, 16:42:
250г зеле /гризках го/
Е недей с лошото де ... ами ако го заболи :)
казано от Stanimir Hristov на 15.11.09, 16:46:
казано от S_L на 15.11.09, 16:42:
250г зеле /гризках го/
Е недей с лошото де ... ами ако го заболи :)
хехе, ами не се е оплакало, иначе трябваше да го накълцам с ножа, по жестоко щеше да му е...хем го режа, хем го гриза..не съм толкова лоша.. :) :D
Мнението беше редактирано от S_L на 16.11.09 05:53.
Леле леле какви са тия теми дето заформяте.... :red: Това за гризкането го изпускам...и аз днес не тренирах и трябва да ти кажа че място не можех да си намеря.Навика е много лошо нещо :lol: Имам чувствуто че тялото вече само търси и иска .........ТРЕНИРОВКА.... ;-)