03.11.09
21:59
Здравейте.
Реших да спра само да чета чужди дневници и да си направя мой.Целта на дневника ще е отслабване.Сега съм 75-77кг,173см 17 години...има какво да се сваля.От юли насам съм се сбогувала с 7 кг/с НВД и фитнес/,2 от които ту ги качвам,ту ги свалям ...тва е от два месеца и в последно време ми е станало едно смотано и ...трябва да се стегна малко...тва е и причината да си направя този дневник.Какво още...по отношение на хранене съм минала през какви ли не диети с принципа “колкото по-малко храна ,толкова по-добре,а ако няма никаква -най-добре...”тва естесвено не остана без последици.Резултатът -от 4 години съм /бях на хапчета/Ясмин 2 години и Костилбегит 2 години/ ,защото иначе не ми идваше.От април тази година на своя глава си спрях Костилбегита...и опа чудото се случи,юни лекарят спря лечението ,но майка ми реши ,че ще отидем при някакъв друг прехвален специялист да чуем второ мнение...е направих си пак изследвания на хормоните всичко в норми...но въпросният специалист реши,че защото ми идва на 37я ден не до 35я ще пия Дуфастот 6 месеца....е аз не го пия/пак на моя отговорност/и за сега всичко е наред.
От всичко поне се научих ,че комбинацията от бързи и трайни резултати е утопична за мене ..та ще има да се раздавам дълго в залата : )
С фитнес се занимавам от година и половина с прекъсване три седмици заради разтегнато сухожилие.До към май тази година тренировките ми бяха ..нищо особено мн упражнения в 3 серии с по 20 повторение ,предимно на машини ,кардио /пътечка/.Друг въпрос ,че до тогава храната беше под всякаква критика и на ден се мерех по 10 пъти минимум.
Както и да е,сегашните ми тремировки са доста по-различни,с по-голяма тежест,по малко повторения/ 3x5 или 5x5 / и кардио по 30-45 минути /25 мин бягане със 8-9 км/ч се старая винаги да има/ .А и винаги правя първо кардиото/тва предполагам ще е една от забележките/,но ако го оставя за последно едва ли ще го направя,затова не смятам да променям нещо в тази насока.
Храненето ще е НВД.
Мерки ще допълня тези дни ,както и ще си изчисля отново ОКБ-то,че скоро не съм смятала.
Темата беше редактирана от Etcetera. на 10.12.09 19:54.
04.11.09
05:10
Оппаааа :) Who’s that :) :* :*
Честито дневниче !!!! :)
04.11.09
19:09
казано от fire.is.my.nature на 04.11.09, 05:10:
Оппаааа :) Who’s that :) :* :*
Честито дневниче !!!! :)
хахах бързо ме разкри : P
Днеска /с изключение,че се успах/беше положителен ден
7:30 кафе/чисто/ +5 варени кестена
9:00-10:45 тренировка
11:30 телешко с гъби 150,1 сварено яйце,50 извара ,1 домат и 1 морков
15:30 кафе
17:30 1 варено яйце
20:00 телешко към 70-100 гр ,1/2 чушка с боб ,домат
20:30 кафе с мляко 150 мл
вода + чайове около 2 литра
тренировка
10 мин бягане с 8.3 км/ч,25 мин с 9 км/ч и 10 мин ходене с наклон
балетен клек 3x5 с дъмбел 22,5; 3x5 с 25 кг
слуингове 5x10 с 12.5 кг дъмбел
наклони встрани с 15 кг 3x10 /на страна/
избутване + изтласкване с лост 20 кг 3x5 /за справка септември месец не можех да вдигна лоста над главата си.../
гребене с Т-лост 15 кг свободна тежест 3x5
мъртва тяга 50 кг 3x5
повдигане на краката от вис с дъмбел 4 кг 3x8
хиперекстензии 4x10
янда 3x30
завърших накрая с 15 мин ...нещо като разтягане ,затова тренировката продължи повече.
ПП:попринцип ям повече,но днеска/ след 1 седмица похапване на качествена храна,но в по-големи количества /нямах особено голям апетит и затова се получи така
Лека вечер!
04.11.09
21:01
Здравей и честито ти дневниче.
Хубаво е че си спряла всички тези хапчета на своя глава.Радвам се че всичко е наред. Аз също имах едно такова спиране,но от нерви ... като се успокоиха нещата психически и всичко се нормализира. Използвай храни богати на витамин А и Е .Поразгледай раздела диети, рецепти. Нужно ти е поне 5 пъти хранене през деня, но по малко като количество и калории.Организма гори калории и като храносмила! Не ти е много яденето от това дето си написала. Просто допълни междинно с ядки, мляко или плод. Два пъти на ден месо със зеленчук е добре. Закуската ти трябва да е по силна преди тренировка,така или иначе я изгаряш. Кафетата ги ограничи до 14:00 часа след обед по здравословно е. Взимай си L-карнитин 1 час преди тренировка. Надявам се да съм била полезна и успех :)
казано от Etcetera. на 03.11.09, 21:59:
А и винаги правя първо кардиото/тва предполагам ще е една от забележките/,но ако го оставя за последно едва ли ще го направя,затова не смятам да променям нещо в тази насока.
Здравей,
ти очевидно си имаш мнение по въпроса и аз със сигурност няма да споря за това. Личните ми впечатления от кардио преди тренировка (понеже и аз съм го правила, та и преди и след силова тренировка) - лесна уморяемост, работа с ниски кг, склонност към претупване на тренировката - изобщо не можеш да се раздадеш на 100 %...и след това - кардио след силова гори мазнини, което е и вероятно целта в случая.
05.11.09
19:08
първо мерси и на двете за мненията
missCapriz за храненото хах обядът в 12 ми беше всъщност закуска и като цяло вчера ми беше малко разбъркан ден.
след това за петте хранения доста време го спазвах това правило,но аз като лаком човек като ям помалко и начесто не мога да си задоволя апетита и се събира доста храна,затова си мислех да си сведа храната до три пъти на ден ,но по-солидно меню и да кажем едно междинно хранене докато съм на училище/следобед/ ,ако съм гладна разбира се,което ще е .. може би кисело мляко или ядки 50 грама
кафето...човек с ниско кръвно съм и почни няма ден ,в който да не ме боли глава.кафето ми помага по този въпрос и затова пия повече и /консултирала съм се с лекари..нямат решение/...
inis9 не се и съмнявам,че си права,че след кардио човек силово не работи на пълни обороти...обаче нз ако си направя първо силова на мах ..как ще съм после на тичането.../тва звучи се едно аз правя някакво супер интензивно и натоваршащо кардио/
може би е просто въпрос на воля и нагласа.Утре може да пробвам.
Днеска
4:30 мляко с нес 100 гр телешко,3 моркова
6:00 грозде бяло 100-150
8:00-9:15 тренировка
10:30 яйце,масло/10-15 гр/чушка с боб към 100-150 гр,извара 50
19:30 250 кисело мляко 1.5 % масленост ;телешко 100 гр,чушка с боб ,салата от 1 домат и 1 морков
тренировка
25 мин тичане с 9 км/ч,10 мин ходене с наклон
напади 3x5 на крак с 25 кг 3x5 на крак с 30 кг
5 пъти от 10 слуйнга с 12.5 + 10 налкона в страни с дъмбел 15 кг почивки по 30 сек
сумо тяга 5x5 с 35 кг
избутване на дъмбели от наклонен лег с дъмбели от по 6 кг 5x5
разтваряне на ръцете в страни/не знам как точно се казва/ с дъмбели от по 6 кг 5x5
повдигане на краката от вис с 4 кг дъмбел 4 x8
коремни преси от наклон 4 x10 с диск от 5 кг
тренировката не беше натоварваща,колкото обичам да е..: (
храната трябва малко да я засиля през деня и намаля вечер
вода + чайчета към 2 литра
лека вечер!
06.11.09
06:35
Ще подкрепя Инис относно тренировката.Изключително грешно,тренировките не са за да се правят просто по какъвто и да е начин, а да се изпълняват правилно.Ако не можеш да го направиш по ‘’правилния’’ начин, тогава може да разделиш кардио тренировката от силовата, ще правиш по-добро кардио и по добра силова тренировка. Хубава храна и успех ;-)
Мнението беше редактирано от Мила на 06.11.09 06:36.
07.12.09
21:45
Здравйте
първо да се оправдая за отсъствието...бях без нет.
За изминалия месец равносметката е - 4 кг ,повече може би от напрежение и в такива моменти апетитът ми изчезва.тренировките бяха с честота 4-5 пъти седмично ,предимно кардио...нз защо в последно време те ми се тренира с тежко.Не знам дали да продължа още един месец предимно кардио или да бъде нещо от рода 3 дена кардио (45мин) и 2 дена само тежести (пак около 45 мин)
и да се отчета и с мерки(от 2.12.09) :
ръка 29
талия 76
ханш 100
бедър 56
прасец 38.5
над коляно 39
бюст 90
днеска тренировка нямаше
храната
7:00 яйце
10:00 мандарина
15:30 50 гр кайсиеви ядки
20:00 салата зеле с моркови и шаран 150 гр
10.12.09
19:51
Днес(10.12.09)
7:00 яйце,1 ръжена филийка
12:00 скъмрия на скара/150/ зелева салата
19:00 пъстърва на фърна 100 ,~20 гр орехи
21:00 2 мандарини
тренировка
клек 5х5 с 52 кг 5х5 с 57 3х4 с 62
балетен клек 5х5 с 27.5 5х5 30
флайс 5х5 и избутване на дъмбели от наклонен лег 5х5 в супер серии с дъмбели от по 5 кг
хоризонтален скрипец 5х5 с 25 кг 5х5 с 30
екстензии 4х12
повдигане на краката от вис с дъмбел от 4 кг 4х8
янда 4х40
30 мин на степъра, защото единствената работеща пътека беше заета и даже опашка имаше за нея
Мнението беше редактирано от Etcetera. на 10.12.09 19:52.
казано от Etcetera. на 10.12.09, 19:51:
тренировка
клек 5х5 с 52 кг 5х5 с 57 3х4 с 62
Не спирам да се изненадвам в този форум....не бих била в състояние да направя толкова серии и повторения с тази тежест. Поздравления, сега освен да качваш и на другите упражнения ли?! На флайс и скрипец със сигурност можеш и още, или горната част ти върви по-трудно?
П.П. А защо са ти толкова много сериите на клек? Има ли някаква конкретна цел?
Мнението беше редактирано от Инис на 11.12.09 20:00.
11.12.09
11:02
Я колко силна си станала ! :) Бравоо :*
11.12.09
11:09
Храната ми се вижда малко:)
12.12.09
18:45
казано от inis9 на 11.12.09, 07:54:
казано от Etcetera. на 10.12.09, 19:51:
тренировка
клек 5х5 с 52 кг 5х5 с 57 3х4 с 62Не спирам да се изненадвам в този форум....не бих била в състояние да направя толкова серии и повторения с тази тежест. Поздравления, сега освен да качваш и на другите упражнения ли?! На флайс и скрипец със сигурност можеш и още, или горната част ти върви по-трудно?
П.П. А защо са ти толкова много сериите на клек? Има ли някаква конкретна цел?
xaxa с тези клекове се изсилих малко много,защото не бях правила от сигурно 1 месец и ми беше интересно до къде ще стигна(отделно,че бях ядосана.: Д )).Бях изненадана,защото преди с 62 съм можела да направя най-много 2х5.По отношения на клековете трябва да уточня ,че тва е тежеста общо на лоста/12 кг/ и дисковете/2х25/
А може би е,защото ги правих преди кардиото/по твой съвет,който се опитвам да прилагам/
Иначе не смятам това да ми е модел за тренировка определено...после в училище едвам изкачвах стълбището до 4тия етаж и за сега май не мисля да мърдам от 62 кг..смисъл докато не ги усетя ‘достатъчно леки’...
На флайса можех да вдигна със сигурност ,но на вертикалния скрипец....съмнявам се.Като цяло позна за горната час ,че е по-слабо развита.На тяга примерно 3х5 с 55 кг ми е ..адски трудно особено последната серия .Този дисбаланс е по моя вина,защото от по-скоро започнах да тренирам горната част като хората с различни тежести от двата дъмбела от по 3 кг ,защото се имаше кой да ме напрлаши ,”че ще стана мн мускулестта в ръцете” и естествено имаше и кой да се връзва....
За качване на другите упражнения примерно на балетния клек..ако можех да държа повече от 30 кг ..можеше и да кача : (
,а на нападите трябва да си оправя техниката ,че ми е доста трудно връщането в изходно състояние след като съм стъпила напред...(съжалявам за малоумното обяснение).Иначе на ходещите напади ми е по-лесно..обаче рядко ги правя ,защото рядко има малко хора в залата.Иначе напади права 5х5 с 35 май...че мн ми тежи на ръцете,а с лост имам чувството ,че ще се пребия: )
казано от fire.is.my.nature на 11.12.09, 11:02:
Я колко силна си станала ! :) Бравоо :*
за добро или лошо е така : )
казано от veronique на 11.12.09, 11:09:
Храната ми се вижда малко:)
дано да е така,защото рядко се ограничавам с такова количество: )
Мнението беше редактирано от Etcetera. на 12.12.09 20:29.
12.12.09
20:05
11.12.2009
храна
7:00 яйце зелева салата
12:00 телешка пържола../доста мазна /към 150гр,3 моркова
20:00 китайска салата от соеви кълнове;бадеми 50 гр ,вино 2 чаши
и тае бо 45 мин +15 мин на колелото
12.12.2009
9:30 2 яйца пържени с кашкавал
12:30 риба тон в собствен сос 150
18:00 шунка 2 парчета от тази с 3% мазнини
и за целия ден имам общо 100 гр сурови бадеми
тренировка
20 мин колело
20 мин тичане с 9 км
преди няколко седмици ме пита една от инструкторките дали тренирам силов трибой...
Мнението беше редактирано от Etcetera. на 12.12.09 20:25.
1кг бадеми? :coolsmirk: Или си имала предвид 100 грама,защото 1 кило бадеми са си сериозна работа.Аз също много трудно се удържам на ядките,ама от толкова сигурно би му станало лошо на човек.
12.12.09
20:28
казано от Аничка на 12.12.09, 20:20:
1кг бадеми? :coolsmirk: Или си имала предвид 100 грама,защото 1 кило бадеми са си сериозна работа.Аз също много трудно се удържам на ядките,ама от толкова сигурно би му станало лошо на човек.
xaxaxaхах 100 гр са,поправих го ,мерси.
13.12.09
16:49
днес(13.12.09)
9:00 филия ръжен хляб с малко и шунка
10:30 мандарина
13:30 5 кивита ...тва ми беше обедът,защото нямаше нищо друго вкъщи..: ))
15:00 50 гр кашкавал/вече имаше какво да се яде/
17:30 мляко/3,6%/ с какао/без захар/-150 мл
и вечерята предстои 19:00 зелева салата и сьомга към 100-150 гр
ако има още ще дописвам
тренировката мн слаба
20 мин степър ,20 мин тичане с 9 км ..нз за какво и ходих до фитнеса..
казано от Etcetera. на 12.12.09, 18:45:
,а на нападите трябва да си оправя техниката ,че ми е доста трудно връщането в изходно състояние след като съм стъпила напред...(съжалявам за малоумното обяснение).Иначе на ходещите напади ми е по-лесно..обаче рядко ги правя ,защото рядко има малко хора в залата.Иначе напади права 5х5 с 35 май...че мн ми тежи на ръцете,а с лост имам чувството ,че ще се пребия: )
Значи, и на мен нападите ми бяха смърт отначало - наистина проблемът е в техниката - поне моят там беше. Сега са ми любимо упражнение и ги включвам във всички мои тренировки. И на мен точно връщането ми беше трудно и се чудех как клекът ми е с прилични кг, а нападите са ми толкова слаби - понеже и на мен ми бяха трудни с 35 кг.
Така че, ще ти пиша аз как ги правя - може да откриеш нещо полезно, което да те улесни.
Разкрач на широчината на раменете, пръстите на краката сочат напред, гърбът изправен. Дълга крачка напред, задният крак сочи само напред в една равнина - пръсти и коляно - всякакво отклонение или кривене е недопустимо.
Тук едно уточнение - тежестта при крачката напред се поема само от предния крак, същевременно се привеждаш леко напред (като при клек) - и ще усетиш всичко основно в квадрицепса. Коляното на задния крак докосва пода за миг. Изправяне нагоре и следва отблъскване със стъпалото на предния крак (с пръстите).
И коленете на предния крак да не излизат пред пръстите - ако излизат, трябва да увеличиш разкрача.
На мен проблемът ми беше, че не пренасях изцяло тежестта на предния крак и не се привеждах напред. Опитвах се да разпределям тежестта върху двата крака, а при нападите това е грешка.
Като им свикнеш, ще започнеш и с лоста - иначе адски тежи на ръцете с дъмбели..: )))) И не можеш да увеличаваш адекватно раб кг.
13.12.09
18:44
казано от inis9 на 13.12.09, 18:01:
казано от Etcetera. на 12.12.09, 18:45:
Значи, и на мен нападите ми бяха смърт отначало - наистина проблемът е в техниката - поне моят там беше. Сега са ми любимо упражнение и ги включвам във всички мои тренировки. И на мен точно връщането ми беше трудно и се чудех как клекът ми е с прилични кг, а нападите са ми толкова слаби - понеже и на мен ми бяха трудни с 35 кг.
Така че, ще ти пиша аз как ги правя - може да откриеш нещо полезно, което да те улесни.Разкрач на широчината на раменете, пръстите на краката сочат напред, гърбът изправен. Дълга крачка напред, задният крак сочи само напред в една равнина - пръсти и коляно - всякакво отклонение или кривене е недопустимо.
Тук едно уточнение - тежестта при крачката напред се поема само от предния крак, същевременно се привеждаш леко напред (като при клек) - и ще усетиш всичко основно в квадрицепса. Коляното на задния крак докосва пода за миг. Изправяне нагоре и следва отблъскване със стъпалото на предния крак (с пръстите).
И коленете на предния крак да не излизат пред пръстите - ако излизат, трябва да увеличиш разкрача.На мен проблемът ми беше, че не пренасях изцяло тежестта на предния крак и не се привеждах напред. Опитвах се да разпределям тежестта върху двата крака, а при нападите това е грешка.
Като им свикнеш, ще започнеш и с лоста - иначе адски тежи на ръцете с дъмбели..: )))) И не можеш да увеличаваш адекватно раб кг.
Мерси много!!!
Сега направих няколко опита по твойте инстукции и има подобрение...естествено,че и без тежести е доста по-лесно,но ще трябва да поработя за пренацянето на тежестта само в/у предния крак и да правя по-малък разкрач/до 1 метър четох ,че е препоръчително/
Мислех утре да не ходя до залата,защото изоставам с ученето,но имайки предвид,че нападите /или по-точно невъзможността ми да ги правя като хората/ме мъчат от доста време ..май ще си съкратя спането с 1 час.Евентуално може и да пробвам някой отпад..но да не се каня много: ))
14.12.09
19:11
днеск/14.12.2009
хах храната ми няма нищо общо с НВД ..това не е само днеска ,а май от началото на дневника...в момента клоня повече към РБД и това ще се запази до края на годината
6:00 овесени ядки (които киснаха цяла нощ във вода +2 лъжици мляко) с извара +4 маслини
8:30 морков
14:00 сандвич с пълнозърнест хляб,моцарела и домат/най-здравословното нещо ,което се предлага в училище/- 90гр
16:30 портокал
20:00 паниран кашкавал/150 гр/ +салата от ряпа и моркови
тренировката..доста ‘посна’ и насочена главно с оправяне на техниката на нападите
след нз колко опита се получиха сравнително качествените 5х5 с 20 кг /тежестта е малка,но поне още веднъж ще е с нея,после може да вдигна на 25 ,за да им свикна с правилното изпълнение/
екстензии 3х10
повдигане на краката от вис 3х8 с дъмбел от 4 кг
коремни от обратен наклон 3х30
20 мин бягане с 9 км/ч
15.12.09
18:12
днес ще изям света...
през целия дообед /от 7:30 до 12:30/
100 стафиди
200 печена тиква
150-200 хляб
150мл капучино
може и още нещо да има,но не помня
и заарди това тъпчене сега съм се самонаказала и няма да вечерям
тренирока нямаше ..имам страшна мусулна треска от прословутите напади...: )
казано от Etcetera. на 15.12.09, 18:12:
днес ще изям света...
100 стафиди
200 печена тиква
150-200 хляб
150мл капучино
и заарди това тъпчене сега съм се самонаказала и няма да вечерямтренирока нямаше ..имам страшна мусулна треска от прословутите напади...: )
Нормално е да изядеш света при положение, че нямаш нито едно пълноценно хранене... пробвай да ядеш някакъв протеин с въглехидрат или с мазнини още от сутринта и ще видиш, че никой няма да изядеш :)
15.12.09
19:36
казано от Ines на 15.12.09, 18:45:
казано от Etcetera. на 15.12.09, 18:12:
днес ще изям света...
100 стафиди
200 печена тиква
150-200 хляб
150мл капучино
и заарди това тъпчене сега съм се самонаказала и няма да вечерямтренирока нямаше ..имам страшна мусулна треска от прословутите напади...: )
Нормално е да изядеш света при положение, че нямаш нито едно пълноценно хранене... пробвай да ядеш някакъв протеин с въглехидрат или с мазнини още от сутринта и ще видиш, че никой няма да изядеш :)
xaxa права си храната ми днес е изцяло съставена от бързи въглехидрати ...От утре си продължавам към традиционната ми закуска,съдържаща яйце/а,че ще прецакам всичко,постигнато до сега (дори и малко да е )
16.12.09
18:51
йеп ,йеп
6:30 ч яйце,50 извара,20 сметана
12:00 125 гъби печени в масло,100 гр извара
18:00 3 бисквити 30 гр
19:30 манджа грах с телешка кайма 100-150 гр,1 мандарина
тренировка
напади 5х5 с 20 кг
обръщания 3х5 само с лост 20 кг /нз дали защото бях без ръкавици,или защото не съм правила от доста време,но лостът ми се стори адски тежък...)
добро утро 5х8 с лоста
26 мин колело
10 мин бягане с 10 км/ч
Не знам защо обаче днеска цял ден ми се вие свят и ме болеше глава.Като пия кафе и ми минава за 1 час и после пак...
16.12.09
20:12
Лили спри ги тия кафета малко , много влияят :) Сигурно за това ти се вие свят ,защото кафето вдига инсулина и после като спадне ти става лошо ... :)
16.12.09
20:31
казано от fire.is.my.nature на 16.12.09, 20:12:
Лили спри ги тия кафета малко , много влияят :) Сигурно за това ти се вие свят ,защото кафето вдига инсулина и после като спадне ти става лошо ... :)
на мене ми се виеше свят и преди да пия кафе,но все пак ще го имам впредвид : )
20.12.09
12:54
17.12
храна
7:00 1 сварено яйце ,свински бут жарен 30-50 гр ,извара 50 гр
12:00 зелева салата,гауда 50 гр ,грах с телешка кайма 150
19:30 ряпа 100гр,1 яйце
тренировка 20 мин тичане с 9км/х 20 степър
18.12 по отношение на храна пълен провал,иначе тренировката беше читава
10:30 1 яйце,грах с телешка кайма 150
от 14:00 до 18:00 около 100 гр сладки..продавах на един благотворителен базар и накрая стана мазало..:)
за сметка на това от 14:00 до към 1:00 бях се на крак
тренировка
7 мин ходене с 6км/ч,после 3мин тичане с 8 км/ч,после 5 кръга 1 мин тичане с 12,5км/ч и ходене с 6,5лм/ч ,5 кръга тичане с 13км/ч и ходене с 6км/ч,10 мин ходене с различен наклно(варираше от 6 до 15 със 5,8 км/ч),5 мин ходене с 5,6 км/ч
румънска тяга 5х5 с 20,30,35
сумо тяга 5х5 с 20,30,35
вертикален скрипец 5х5 с 25
трицепсово разгъване 5х5 с 10кг
повдигане на краката от вис 3х8 с дъмбел от 5 кг
обратни коремни преси 3х30
19.12
храна
8:30 гауда 50 гр ,1 яйце
13:00 мусака 150 гр
19:00 2 яйца,салата от зеле
21:00 1 портокал..не беше подходящото време за плод но
тренировка 20 мин вело,10мин степър
сериозно обмислям идната седмица да мина главно на плодове и зеленчуци,което съмнявам се някой да го одобри,не казвам и аз самата,че е 100% правилно,но не се чувствам особено добре в последно време ,супер често ми се повръща и нямам нито настроение,нито тонус и така
лек ден
казано от Etcetera. на 20.12.09, 12:54:
17.12
сериозно обмислям идната седмица да мина главно на плодове и зеленчуци,което съмнявам се някой да го одобри,не казвам и аз самата,че е 100% правилно,но не се чувствам особено добре в последно време ,супер често ми се повръща и нямам нито настроение,нито тонус и така
лек ден
Първата, която ще се възпротиви на това ти решение съм аз, след мен ще има последователи сигурна съм. Все пак избора е твой, но не смятам че това е много удачно - една седмица ще минеш на плодове и зеленчуци и следващата една седмица вероятно ще искаш, по-точно организма ти ще поиска да ядеш от всичко по много, така че не мисля, че подобен експеримент ще е добре дошъл. Хапвай по-често на всеки 3 часа, по-малки количества храна - белтък /пиле,риба,мляко,сирене,извара,яйца/, зеленчуци - всякакви, сурови ядки в умерени количества и т.н, но нека това стане в по-дългосрочен период, а не временно, едва тогава положителните резултати ще дойдат..Иска се постоянство.. :) Успех!
20.12.09
20:16
Мила що тъй се чувстваш? ;/
За плодово - зеленчуковия режим не се изказвайте неподготвени ,моля :lol: На мен ми помогна много и вярвам в лечебната му сила . Ако решиш да го правиш обаче си планирай и една седмица поне захранване ,че си е опасно ако се наядеш яката веднага . И никакви тежести през този период , няма енергия ... Това е сериозно нещо !
21.12.09
06:42
първо да кажа ,че главната цел с тази една седмица на плодове и зеленчуци (без 24ти) ,е да си върна главно тонуса. Знам ,че звучи абсурдно,защото ще кажете,че ще се чувствам изтощена ,яденето ще е без протеини и мазнини...Това не го права за първи път и предишните пътя бях доволна от резултата.Странното,е че след това нямах особено желание да се натъпча.Сега ще видим,но дори и да имам ще си го контролирам
казано от fire.is.my.nature на 20.12.09, 20:16:
Ако решиш да го правиш обаче си планирай и една седмица поне захранване ,че си е опасно ако се наядеш яката веднага . И никакви тежести през този период , няма енергия ... Това е сериозно нещо !
да ще го имам впредвид.А тежести скоро нз дали ще хващам или нали изобщо ще тренирам във фитнес толкова интензивно,колко до сега.Мисля да се посветя идните два месеца главно на кардио /тае бо,тичане,скачане на въже/ и си имам лост и гирички от по 8 кг вкъщи-с тях също може да се измисля нещо “по-интезивно”.За фитнеса 2 пъти седмично максимум...
21.12.09
19:36
днес 21.12.09
8:00 3 моркова
10:00 мандарина
15:30 портокал
19:00 ябълка
20:30 банан
21:30 малко краставица
тренировка—само ходене пеш 1ч30 мин
21.12.09
20:30
Един съвет - прави си фрешове ! Много , ама много много са важни :) Те точно ще те ободрят и ще те заредят с енергия ,защото са много концентрирани с витамини , минерали и всякакви полезни неща . Препоръчвам фреш от цитруси , а също и морков - фаворити :)
Също, гледай да има колкото може повече цветове плодове и зеленчуци :)
Това са само моите препоръки де , ти както искаш прави :)
И от мен съвет. Яж поне растителни бетъци - бобови, ядки и семена. Ще си забавиш метаболизма ужасно. Вярно е че разтоварва този режим, но се губи мускул, което автоматично ти намаля обмяната на веществата. Иначе и аз съм за периодично разтоварване
22.12.09
10:29
казано от fire.is.my.nature на 21.12.09, 20:30:
Един съвет - прави си фрешове ! Много , ама много много са важни :) Те точно ще те ободрят и ще те заредят с енергия ,защото са много концентрирани с витамини , минерали и всякакви полезни неща . Препоръчвам фреш от цитруси , а също и морков - фаворити :)
Също, гледай да има колкото може повече цветове плодове и зеленчуци :)Това са само моите препоръки де , ти както искаш прави :)
аз вчера пих фреш от моркови,но съм забравила да го впиша и да за фрешовете съм съгласна,че мн ободряват
казано от diva 97 на 22.12.09, 09:32:
И от мен съвет. Яж поне растителни бетъци - бобови, ядки и семена. Ще си забавиш метаболизма ужасно. Вярно е че разтоварва този режим, но се губи мускул, което автоматично ти намаля обмяната на веществата. Иначе и аз съм за периодично разтоварване
ок и аз си мислех днес или утре да вкюча в менюто си грах .
интересно ми е ако ям авокадо /за малко мазнини/ дали ще е добре?Мнения?
Мнението беше редактирано от Etcetera. на 22.12.09 10:33.
22.12.09
11:09
Авокадото е супер храна . :) Може да си правиш и крем от авокадо и банан в блендер става мн вкусно ! За белтъчините - като че ли най-добрият вариант са суровите ядки .. :)
22.12.09
11:36
казано от fire.is.my.nature на 22.12.09, 11:09:
Авокадото е супер храна . :) Може да си правиш и крем от авокадо и банан в блендер става мн вкусно ! За белтъчините - като че ли най-добрият вариант са суровите ядки .. :)
добре...си помисля за ядките,защото не знам по какви причини,но не ми се искаше да ги добавям
ти що не си на училище ,а : DDDD
22.12.09
11:38
Ахахах А ти що не си :P ;)
Иначе и без ядки може , въпроса е ако се чувстваш прекалено отпаднало.. :) :*
п.с. Оспамих ти дневника :lol: :)
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 22.12.09 11:41.
22.12.09
11:49
казано от fire.is.my.nature на 22.12.09, 11:38:
Ахахах А ти що не си :P ;)
Иначе и без ядки може , въпроса е ако се чувстваш прекалено отпаднало.. :) :*
п.с. Оспамих ти дневника :lol: :)
xaxa аз сега ще ходя ,а за спама ...така или иначе главно ти и аз пишем : ))))
26.12.09
09:26
Честита Коледа на всички!
плодово-зеленчуковият ми режим трая 3 дена до 23 вклъчително,но тогава пих малко алкохол...
на 24 мина без никакво натъпкване
за целия ден -зелева салата-100гр,боб с лютеница-50 гр,1 лозова сърма,50 гр баклава ,5 фурми и малко бадем,
след семейния обед на 25 ми беше кофти..: (
закуска 50 баклава
обед :салата снежанка 50 гр,пуйка около 100 гр,свинско пак около 100 ,1 шоколавдов бонбон,халва ~30 гр може и още нещо да е имало,не помня
към 22:00 2 белтъка
днес 26 .12.2009
7:00 100 извара,100 печена тиква
10:30 100 печена тиква
адски тежко ми е и мисля да приключвам с яденето...
вероятно като се прибера към 1 ще ям извара и така
тренировки нямаше освен вчера : 50 задни,20 предни и с лоста над глава 10 клека/лостът е 14 кг/
27.12.09
13:36
27.12.09
12:00-12:45 тренировка/20 мин тичане 9км/ч,20мин колело с пулс около 140 в мин/
13:30 извара към 200 гр
15:30 телешка пържола към 150 гр,1 печена чушка от буркан
и 4и чаши зелен чай
това е за сега,ще дописвам после
EDIT:17:00 мини тренировка -5 кръга :1 мин скачане на въже,10 бърпета,5 лицеви опори на колене
18:00 6 соленки /2 суп лъжици пшенички трици,1суп лажица овесени ядки,защото нямах овесени трици ,100 гр извара,подрправки/
19:30 телешка пържола 100 гр
21:00 20-30 гр фъстъци
Мнението беше редактирано от Etcetera. на 29.12.09 07:08.