Промяна в програмата ми !

MI

04.11.09
17:05

до скоро тренирах по следната програма  :
1ден Крака( прасец и бедра )
3ден бицепс, гърди
5ден гръб , трапец , прасец
7ден рамо, предмишница ,трицепс

И сега обмислям следното преразпределение:
1ден Крака(бедра и прасец)
3ден бицепс , трицепс , предмишница
5ден гръб, трапец, прасец
7ден рамо и гърди

какво мислите , сполучливо ли е , правя промяната предвид това ,че искам да повиша малко нивото на натоварване
Също така да попитам ,за да не пиша поредната безсмислена тема , относно краката, достатъчно ли е , доста съм изморен след тренировка, целта ми е маса в краката - има ли смисъл да разнообразя с още упражнения за сметка на бр. повторения и килограми при това положение  !? :
правя 4х10 клек , лег преса 1х50кг 1х70кг 1х90кг 1х100кг 1х60кг, прасец калф машина 4х15( понякога 10 повторения след 2та серия с по голяма тежест) и повдигане на пръсти с щанга на смит машина 4х15

04.11.09
19:02

казано от mikrogon на 04.11.09, 17:05:

до скоро тренирах ..........

що не пробваш класическа програма:
http://www.bb-team.org/workout/1358/
седмия ти ден не е добре, ще преумориш рамото (предната част), а ако държиш на 4 дневен сплит, според мен по-добре;
1ден: Крака(бедра и прасец)
3ден: гръб и гърди
5ден: бицепс , трицепс , предмишница
7ден: рамо трапец, прасец
имай предевид, че ако имаш мускул дето не ти върви, ако почнеш да го правиш с краката в един ден веднага дръпва.
ПРИМЕР: крака - рамо в един ден е много добра комбинация.
еквилибристики могат да се правят всякви, но всичко е доста индивидуално.

MI

04.11.09
19:27

ако правя крака и рамо в 1 то това значи да прекарам адски много време в залата а не мога да си позволя да отделя повече от 2 часа , рамо само правя близо час , крака също ( най много да включа и предмишница с 2 упражнения по 4 серии), a в 5ти ден държа трапеца с гърба да върви, то като цяло рамото ми е Х с какво да го комбинирам че да не разваля баланса в програмата си ?
рамо + прасец  ми се върти в главата и май краката ще ги разменя с ръце, демек 3ти ден, за да ми почива прасеца поне 2 дни

Мнението беше редактирано от mikrogon на 04.11.09 19:28.

Говориш за баланс в програмата, а тренираш дисбалансирано краката. Само ги погледни колко мускули има в тях и колко в рамото и сам може да си отговориш коя от двете групи претренираш, и коя не тренираш достатъчно.
А нивото на натоварване се променя не само с добавяне на упражнения, но и с намаляне на почивките между сериите, увеличаване на килограмите, суперсерии, съчетани серии, дроп-серии...
На тоя етап едно обръщане например ти е достатъчно за рамо и трапец. После може да пуснеш и малко разтваряне в страни, ако ще те гложди съвестта, че не си го тренирал. Петко К даже не тренира цял час няколко групи, а ти рамото правиш за толкова...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1