03.02.11
12:16
FaceOff, пуста краста... Няма как - правя всякакви гимнастики, за да изгрея навсякъде. Няма как да не се работи, играе ми се волейбол, а няма как без физическа подготовка на поне прилично ниво... всеки си има личен живот, семейство и т.н. Истината е, че си доставям такова неописуемо удоволствие около мрежата, че тези емоции оправдават всичко - от ранното ставане за сутрешен фитнес до активното лекуване на контузии (за съжаление това е част от спорта). Трудно ми е да го опиша, това може да го знае само човек, който е докоснал истинския спорт (без значение кой точно). Знаейки какво получаваш, не пестиш когато даваш... това е на дъното на нещата. Да си спортист не значи просто да посещаваш някакви занимания, свързани с двигателна активност. Спортът е душа и емоции в най-чист вид. А колкото до баскета - подлежи на уговорка, бих го направил с кеф. :)
04.02.11
08:07
4 февруари 2011
1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (20 g), стафиди (25 g), 1 доза протеин, 2 яйца
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, печени картофи (150 g), сурови лешници (40-50 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g), 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, 1 яйце
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, печени картофи (150 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g), кисело мляко (150 g), суров белен слънчоглед (20 g)
2. Тренировка - волейбол
3. Хранителни добавки
3.1. По време на закуска - 1 доза суроватъчен протеин (22 g)
3.2. След закуска - 1 таблетка Vit-Min 100
3.3. Преди следобедната закуска - 2 g Beta Alanine
3.4. Преди тренировка - 1 капсула кре-алкалин (1.2 g)
3.5. По време на тренировка - 2 дози Xtend + 3 g Beta Alanine
3.6. След тренировка - 1 капсула кре-алкалин (1.2 g)
3.7. Преди лягане - 6-7 g L-Glutamine
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Закуската ми се услади много и ми даде чудесен старт на деня!
5. Общо мнение за физическото състояние днес - отпочинал и свеж, наспах се екстра (снощи си легнах по-рано). Започнах тренировката малко лениво, но още на загрявката се раздвижих и тонусът стана перфектен. Все още щадя коляното, но скачам. Сравнително бързо наваксвам техническото изоставане, което неизбежно се получи докато тренирах на облегчен режим. Доволен съм. Много сила и отличен тонус по време на цялата тренировка.
Днес започвам да пия Scitec Mega Kre-Alkalyn - 40 дни по 2 капсули дневно, т.е. 2 х 1.2 g кре-алкалин на ден.
За сравнение - есента приемах 2 х 0.75 g.
Съвсем скоро ще дойде времето и за USPLabs Modern BCAA.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.02.11 22:48.
Вкусът на Modern BCAA е кофти, но ще го преживееш :D Аз се замислям дали да не си взема от промоционалните 2 кутии за 116 лв...Ама първо да изработя малко допълнително $ май трябва.
04.02.11
08:21
казано от Anelia на 04.02.11, 08:14:
Вкусът на Modern BCAA е кофти, но ще го преживееш :D Аз се замислям дали да не си взема от промоционалните 2 кутии за 116 лв...Ама първо да изработя малко допълнително $ май трябва.
Ми... взех си с вкус бяла синя малина, пък ще го видим. Ти такива ли пиеш?
Да, свърших една кутия. Понякога взимах цяла доза, понякога половин, според това колко се натоварвам. Да си призная, не усетих кой знае какво...но пък то и аминота няма как да се усещат. От една страна имах някакви периоди на фитнес+колело или плуване+колело в един ден и това 6 дни в седмицата и оцелях, от друга, мускулните трески не ми прощаваха. Понякога след края на тренировката имах сили за още, понякога се тръшвах и не можех да стана...
Пробвай да видим при теб :)
04.02.11
09:07
Мускулната треска се лекува най-лесно с предтренировъчен продукт, който повишава обема на кръвта и позволява повече кислород да достига към мускулите. :)
04.02.11
09:10
Е, ВСАА не са директен стимулант. До тук точно една година пия Scivation Xtend и честно казано не губя мускулатура, възстановявам прилично и поддържам приличен тонус. Разбира се - няма вълшебство в тези аминокиселини и ако се правят груби пропуски в храната и почивката, трудно биха могли да компенсират. Големи думи казват USPLabs за този продукт. Да видим какво представлява реално.
Да, GreyKnight, има логика мускулната треска да се бори чрез съдоразширяване. В зависимост от случая, работа може да свърши и нещо от рода на аргинин (+ орнитин) + цитрулин малат.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.02.11 09:27.
04.02.11
13:16
казано от brusakch на 04.02.11, 12:02:
По колко гр. въглехидрати приемаш в тренировъчните и в почивните дни?
Грубата сметка е от около 1.5 до почти 2.0 g/kg, което не е много малко като количество (аз съм 88-89 kg). Гледам да не правя повече от 2-3 поредни дни с повече въглехидрати, освен ако натоварването го изисква. Не правя разлика между тренировъчни и почивни дни, особено в периоди като този, защото тренирам 6 пъти седмично. Като се замисля, в сравнително кратки периоди тренирам по-малко от 5 пъти седмично. Тогава гледам да се придържам към по-малкото количество (около 1.5 g/kg)
04.02.11
13:18
Хммм, предполагам, че по този начън поддържаш определено тегло, нали така? Все пак не можеш да си позволиш да станеш 95кг :)
04.02.11
13:27
Да, старая се да държа това тегло. Вече може би повече от година съм се стабилизирал под 90 kg - поддържам 88-89 kg. Като че ли това е оптимума при мен - имам достатъчно сила и мускулатура, с която мога да се движа достатъчно функционално. Над 90 kg започва да ми натежава, преди време бях 97-98 kg и определено трудничко ги повдигах във въздуха. Мисля си, че ако сваля под 85 kg ще трябва да загубя и доста сила, но нямам амбиции да пробвам в момента.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.02.11 13:35.
04.02.11
13:35
В профи волейбола рядко се наблюдават обемни мускули, даже са доста слабички в ръцете и раменете. Но все пак трябва да удрят топка, не да бутат гюле. :)
04.02.11
13:39
Аз съм виждал Евгений Иванов наживо и смея да твърдя че наистина е много слаб. На телевизията изглеждаше, че има доста здрави ръце и рамо, наживо изобщо не беше така.
04.02.11
13:53
GreyKnight, м-м-м-като цяло не си далеч от истината, но не си и съвсем прав. Особено през последните години волейболът стана доста по-силов спорт и значението на физическата подготовка се промени. Съответно - визията също. Разбира се - физиката на спортистите при силовите спортове е друга.
Десо, Пушката си е с такава конституция по Природа :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.02.11 13:54.
05.02.11
17:30
5 февруари 2011
1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (20 g), стафиди (25 g), 4 яйца, кисело мляко (200 g)
1.2. Втора закуска - пропускам
[тренировка]
1.3. Обяд - пилешко месо на грил (около 200 g), печени картофи (150-170 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, суров белен слънчоглед (20 g)
1.5. Вечеря - свински винен кебап, печени картофи
1.6. Преди лягане - сач (свинско, пилешко, суджук, гъби и зеленчуци), 2 овчарски салати
2. Тренировка - фитнес
3. Хранителни добавки
3.1. Преди закуска - 2 g Beta Alanine
3.3. Преди тренировка - 1 капсула кре-алкалин (1.2 g)
3.4. По време на тренировка - 1 доза Modern BCAA + 3 g Beta Alanine
3.5. След тренировка - 1 капсула кре-алкалин (1.2 g)
4. Общо мнение за храненето днес - размести ми се храненето днес, защото спах до късно. Затова и за едната закуска не остана време. Вечерта бях на гости и после на кръчма, затова храненето ми е по-необичайно.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - наспах се добре, отпочинал съм. Обикновено в събота не тренирам, ако нямам мач, но сега се налага да поразместя графика. Другата седмица ще ми е доста натоварено, имам 2 мача (в сряда и в събота) и затова предпочетох да се натоваря във фитнеса днес. Така ще мога утре да си почина и да съм по-добре възстановен за мачовете през седмицата. Тренировката се получи особена - така и не успях да тренирам с интензивността, която ми се искаше, но пък имах достатъчно сила и направих всичко така, както бях запланувал. Отново комплексна тренировка, натоварваща горната половина на тялото. Краката са тотално изключени от физическата ми подготовка заради контузията, а и следващата седмица май няма да остане време за фитнес преди неделя... Леко увеличих тежестите и се натоварих добре. Учудих се само от упражнението ‘молитва’ - не съм го правил наистина доста време, а днес като на шега направих 4 серии по 12 повторения със 75 kg (+ една загряваща с 60 kg). Очаквах, че подобна тежест ще ми е натежала, а можех да добавя още 5-10 kg (но не посмях). Е, няма лошо.
Първи впечатления от USPLabs Modern BCAA - разтварят се наистина доста по-бързо от нормалното за ВСАА (микронизацията е отговорна за това предполагам). Вкусът е особен, но на мен ми е приятен - много повече малинов, от колкото малината на Scivation Xtend, не е прекалено сладък. Запазих добрия тонус по време на тренировка, но е рано да дава заключения за ефективността. Имам още няколко дози Xtend, ще ги употребя постепенно при пътуванията, които ми предстоят.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.02.11 13:17.
06.02.11
13:41
6 февруари 2011
1. Хранене
1.1. Закуска - пропускам
1.2. Втора закуска - протеинов шейк, пилешко месо на грил (около 170-180 g), печени картофи (150-170 g)
1.3. Обяд - пилешко месо на грил (около 170-180 g), овесени ядки (50 g), слънчогледово семе (25 g), стевия
1.4. Следобедна закуска - кисело мляко (250 g), 1 супена лъжица ленено семе
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, малко боб яхния
1.6. Преди лягане - извара (200 g), кисело мляко (250 g)
2. Тренировка - почивка
3. Хранителни добавки
3.1. Преди закуска - 1 капсула кре-алкалин + 3 g Beta Alanine
3.2. Със закуската - 1 доза суроватъчен протеин (22 g)
3.3. След закуска - 1 таблетка Vit-Min 100
3.4. Преди следобедната закуска - 1 капсула кре-алкалин + 2 g Beta Alanine
4. Общо мнение за храненето днес - размести ми се целият ден днес, защото снощи си легнах доста късно (на практика си легнах тази сутрин), съответно денят ми започна много по-късно.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - въпреки разместеният сън - отличен тонус. Е... изгълтах един Monster Lo-Carb… ей така, против уроки :) Чувствам се добре, усещам много лека мускулна треска на гърдите.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.02.11 19:57.
07.02.11
10:12
7 февруари 2011
1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (20 g), стафиди (25 g), 3 яйца
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, варен ориз с гъби (60-65 g), сурови лешници (40-50 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g), 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, 1 яйце
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, варен ориз с гъби (60-65 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g), кисело мляко (150 g), суров белен слънчоглед (20 g)
2. Тренировка - волейбол
3. Хранителни добавки
3.1. След закуска - 1 таблетка Vit-Min 100
3.2. Преди следобедната закуска - 2 g Beta Alanine
3.3. Преди тренировка - 1 капсула кре-алкалин
3.5. След тренировка - 1 капсула кре-алкалин
3.6. Преди лягане - 6-7 g L-Glutamine
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Видях ориз с гъби на Крина (в пликче) - не съм особено впечатлен. Ако човек си купи малко гъби и ги добави, става несравнимо по-вкусно.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - едва отворих очи, но бързичко се задвижих и разсъних. Тонусът е добър. Днес също ще скачам кротко на тренировка, от утре постепенно ще увеличавам. Доволен съм, тренирах добре. Нямам болки, но все още не чувствам коляното си комфортно. Утре леко ще увелича натоварването му. В сряда имам мач. Няма място за грешки.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.02.11 22:35.
храната ти е някак си...вяла...овес, трици, пилешко, ориз...ала-бала...
не знам колко тежко и колко интензивно тренираш...но при сериозни натоварвания с този режим, ще грохнеш...
напиши ми на лични какъв бета-аланин взимаш плс...
07.02.11
10:47
казано от Anelia на 07.02.11, 10:24:
Как ти се струват модерните аминки като вкус?
Биват... Вкусът не е сладък. Малината на Xtend е много по-далеч от истината. :)
казано от slavko на 07.02.11, 10:26:
храната ти е някак си...вяла...овес, трици, пилешко, ориз...ала-бала...
не знам колко тежко и колко интензивно тренираш...но при сериозни натоварвания с този режим, ще грохнеш...
напиши ми на лични какъв бета-аланин взимаш плс...
От почти 4 седмици тренирам доста по-леко заради болките в коляното - 2 пълни седмици не скачах изобщо и пропусках техническите елементи, свързани с приземяване. Това са основните енергоемки неща в тази игра (скачане, лягане, ставане - всичко това на скорост). Затова и храненето ми е кротичко. Следват 40-45 дни, в които (ако коляното ми издържи) ще е доста по-различно и съответно - вероятно ще пипна храненето. Към момента не чувствам слабост, но и доста време не се товарих нормално.
Колкото до бета аланина... то не е тайна, защо чрез съобщение? :) Пия PrimaForce Beta Alanine.
Бяло кристално вещество, на външен вид прилича на сол. Разтваря се безупречно за секунди.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.02.11 10:49.
не бе, някой го разбират като реклама...затова:)...иначе много го хвалят...ще взема да го пробвам, като се върна към кросфита...
това му е гадното на много скачане, че ставите почват да сдават багажа...
07.02.11
11:11
казано от slavko на 07.02.11, 10:52:
не бе, някой го разбират като реклама...затова:)...иначе много го хвалят...ще взема да го пробвам, като се върна към кросфита...
това му е гадното на много скачане, че ставите почват да сдават багажа...
Е, реклама... нито продавам добавки, нито вероятно някога ще го правя. Затова и ти дадох линк към сайта на PrimaForce, а не линк от on-line-магазин. Не е лошо бета аланинчето... ако човек има търпение (защото сработва след поне 3-4 седмици приемане), при един период от 3-4 месеца дава прилични резултати по отношение на сила и издържливост. По документи трябва да увеличава и мускулната маса, но не съм се хранил по съответния начин, за да проверя това. На всичкото отгоре цената му е прилична (изключвам безумно скъпия IntraXcell).
Абе хубаво е да скача човек... но да - натоварването на ставите на краката е повечко. Скачането само по себе си е най-малкия проблем. Често има скачане и приземяване след скачане в нестандартни позиции, с усукване и/или в комбинация с друго движение... като прибавим свръх-късите спринтове с честа и рязка смяна на посоката, положението на ставите става доста натоварено.
две години изкарах сред професионални скачаи...дълги, тройни...та доста поскачах покрай тях...но там всичко е линейно, наистина там е много важно как се приземяваш и как отлепяш...
при волейбола е както дойде...все пак в игра е коренно различно...
07.02.11
11:32
казано от slavko на 07.02.11, 11:17:
две години изкарах сред професионални скачаи...дълги, тройни...та доста поскачах покрай тях...но там всичко е линейно, наистина там е много важно как се приземяваш и как отлепяш...
при волейбола е както дойде...все пак в игра е коренно различно...
Точно така - доста по-свободни са движенията и това (според мен) е предпоставка за разнообразни проблемчета по колена и глезени. Липсата на физически контакт с противника много успешно се компенсира от разнородните движения. Миналата година мой съотборник скъса коленни връзки при приземяване след отскок за блок - просто сложи единия крак по-назад, за да си улесни придвижването към топката, която падаше зад него. На пръв поглед - елементарна, често срещана и невинна ситуация, но контузията си е тежичка. Е, знаеш - тия дето ги е страх от мечки, нямат работа по горите. :)
оффтопик (Кольо извинявай)
@slavko можеш ли да обясниш какво значи “вяла”. Не ме разбирай погрешно... нито се заяждам, нито нищо. Просто не те разбрах. Аз намирам храната му за добра. Качествени въглехидрати, достатъчно белтъчини, редовно приемане на хранителни добавки.
@Кольо можеш ли да споделиш като цяло какво ти е мнението за марката PrimaForce?
07.02.11
22:31
казано от gips на 07.02.11, 19:29:
оффтопик (Кольо извинявай)
Няма нужда от извинение... ако ни е интересно, ще си говорим за ядрена физика, Големия Бариерен Риф и Фройд... :)
@slavko можеш ли да обясниш какво значи “вяла”. Не ме разбирай погрешно... нито се заяждам, нито нищо. Просто не те разбрах. Аз намирам храната му за добра. Качествени въглехидрати, достатъчно белтъчини, редовно приемане на хранителни добавки.
Нямам представа какво точно има предвид Славко, но ми се иска да споделя това-онова. От една страна, рядко го пиша, но се старая месото на обяд и вечеря да е около 170-180 g, не е рядкост и повече. Прилично количество е според мен. От друга страна няма как да не внимавам с въглехидратите, защото не е много трудно да кача килограми не точно там, където ми се иска. После, обаче, ще трябва да скачам с тях. Старая се да вървя по ръба - хем да не се лишавам, хем да не прекалявам. Особено в момента, когато все още не се натоварвам максимално. И не на последно място - храната ми трябва да може да се приготвя бързо. Предпочитам да спя половин или един час повече, вместо да готвя в това време. В момента, в който усетя дори малка загуба на мощност, моментално пипам храната. Ако се почувствам по-гладен от обикновено - просто си избирам нещо подходящо и го добавям. Изобщо... много фактори са. Старая се да държа едно добро средно ниво с храната, допускам и пропуски (знаете това).
@Кольо можеш ли да споделиш като цяло какво ти е мнението за марката PrimaForce?
За първи път употребявам продукт на този производител. За първи път пия и бета аланин на прах. До сега съм пил само бета аланин на капсули, съответно факторите вкус и разтворимост са били абсолютно без значение. Бета аланинът на PrimaForce се оказа добър продукт, според мен - чудесна разтворимост и повече от приемлив вкус (почти няма вкус, ако трябва да съм точен). Усещам ясно параестезията (боцкането). Като цяло продуктите на тази марка са изгодни, но нямам впечатления от други като качество. Вероятно не са лоши. Ако имаш предвид ВСАА - те са неовкусени и гарантирано са гадни на вкус. Това, обаче, важи с пълна сила за неовкусените ВСАА на всички производители. Мнението ми е добро, но изрично отново казвам, че е базирано на впечатления от един продукт.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.02.11 22:31.
08.02.11
01:11
Пил съм бета аланин на капсули и специално съм отварял капсулата за да го пробвам на вкус. В никакъв случай не е гадно като BCAA-то, по-скоро е дори приятен.
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 08.02.11 01:11.
gips…най-общо ще попиша...с такава храна, ако тренирам аз, ще се срина за 2 дена...и къде видя достатъчно белтъчини...достатъчни за какво-да преживееш деня-ДА:)
мнението ми за овес, трици и други баласти ми е в дневника и няма нужда да пълним и Кольовия:)
на добавки не се живее, те по-скоро са ти малко като ментъл подкрепяне...надали в италианската лига по волейбол да са на БЦАА...да не говорим за мутантите от Куба...
явно моите виждания за ХРАНА са доста по-ралични от твоите gips май френд, в което няма нищо лошо...а така има за какво да си почесваме езиците от време на време:)
примерно в случая...ако мислиш, че със 70г. овес и 3 яйца на закуска ще издърпаш 8-9 тона тяга или ще избягаш 8 отсечки по 100м., всяка за под 12сек., значи си много далече от истината...
или ти не искаш да замажеш пресата...
08.02.11
09:50
Дядо, не забравяй, че твоя енергоразход, засега, е по-голям от този на Пияндето. :)
08.02.11
10:28
slavko, вероятно наистина активността ти превишава моята към момента. Иначе пресата си стои замазана, не’ам нерви и време да се занимавам с нея в момента, а и честно казано оценяват ме по играта ми, не по визията. В интерес на истината около ноември миналата година храната ми беше видимо повече, защото и моментът беше доста по-натоварен. Сега тази контузия ме извади от схемата на натоварването, за съжаление (все още не тренирам на пълни обороти). Оказа се по-упорита, от колкото очаквах и практически тренирах волейбол толкова, колкото да не губя контакт с топката, а в залата за фитнес краката ми служат колкото да се преместя от един уред до друг. Старая се да поддържам тонус, но в тази ситуация би било глупаво да се напъвам (нямам и право!). За добавките е ясно - няма как да се живее от тях, те най-много да те подпрат лекинко тук-там. Не си ли дал на тялото нужната храна, добавките не са спасение.
08.02.11
10:39
8 февруари 2011
1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (20 g), 1 супена лъжица мед, 3 яйца
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, царевица (140 g), сурови бадеми (40-50 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, царевица (140 g)
2. Тренировка - волейбол
3. Хранителни добавки
3.2. Преди следобедната закуска - 2 g Beta Alanine
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Прияде ми се царевица и реших да споделя нещичко... Отворих си консервирана царевица. Който хапва такава, нека гледа етикетите. Някои от продуктите имат добавена захар, други не. Аз си взех царевица на Крина, която е без добавена захар. Ясно е, че няма нужда от захар, винаги мога да си я добавя, ако имам желание.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - добър тонус и настроение. Чудесен старт на деня. Коляното ми е добре като цяло, от днес леко и внимателно ще се опитвам да го връщам към нормално натоварване. Утре имам мач, според моя кинезитерапевт съм в състояние да играя. Тренирах добре, тренировката не беше тежка, но почувствах напрежение в коляното. Дано да издържа утре.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.02.11 22:26.
08.02.11
14:34
Не мога да не споделя тази красота!
(любителите на кучетата може и да останат равнодушни де)
09.02.11
08:12
9 февруари 2011
1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (50 g), овесени трици (25 g), суров белен слънчоглед (20 g), 1 доза протеин, 3 яйца, неголямо парче домашен щрудел (с ябълки, орехи и канела)
1.2. Втора закуска - пропускам
1.3. Обяд - пилешка пържола на скара, печени картофи (250 g), 1 кисело мляко, суров белен слънчоглед (20 g)
1.4. Следобедна закуска - протеинов шейк, овесени ядки (50 g), овесени трици (25 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - 2 пилешки бутчета на грил, печени картофи (около 200 g), лешници и шам-фъстък (60-70 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g), кисело мляко (200 g)
2. Тренировка - волейбол
3. Хранителни добавки
3.1. Преди закуска - 3 g Beta Alanine
3.2. При закуска - 22 g суроватъчен протеин
3.3. След закуска - 1 таблетка Vit-Min 100
3.4. При следобедната закуска - 22 g суроватъчен протеин + 20 g казеин
3.5. Преди тренировка - 1 капсула кре-алкалин, 1 доза Endorush
3.6. По време на тренировка - 1 доза Purple InTrain + 1 доза Modern BCAA + 2 g Beta Alanine
3.7. След тренировка - 1 капсула кре-алкалин, 22 g суроватъчен протеин + 7 g EAA + 6-7 g L-Glutamine
3.8. Преди лягане - 6-7 g L-Glutamine
4. Общо мнение за храненето днес - попадна ми малко от щрудела на мама и веднага попадна във фонд “И аз съм човек”. :) Много добавки днес, но ще съм на път и няма как.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - наспах се, чувствам се отлично. Напрежението в коляното ми е отминало, но въпреки това ще имам едно на ум. Играхме доста слабо и загубихме. Коляното не ме спира да играя, но ме “спъва”. Не мога да се напъна спокойно. Загубил съм игрови ритъм благодарение на контузията.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.02.11 08:36.
09.02.11
14:27
ооо... интра по време на волейбол o.O sweet.. :P
10.02.11
08:33
казано от Калоян Цонев на 09.02.11, 14:27:
ооо... интра по време на волейбол o.O sweet.. :P
В моите очи Purple InTrain е чудесна идея за този спорт.
Значително по-трудно се губи мощност, независимо от интензивността на тренировката.
10.02.11
08:39
10 февруари 2011
1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g),суров белен слънчоглед (20 g), стафиди (25 g), 3 яйца, неголямо парче домашен щрудел (с ябълки, орехи и канела)
1.3. Обяд - свинско каре на тиган (около 180 g), печени картофи (200 g), сурови бадеми (40-50 g)
1.5. Вечеря - свинско каре на тиган (около 180 g), печени картофи (200 g), задушени гъби (100 g), 1 яйце
1.6. Преди лягане - извара (200 g), кисело мляко (200 g), суров белен слънчоглед (20 g)
2. Тренировка - почивка
3. Хранителни добавки
3.1. Преди закуска - 1 капсула кре-алкалин + 2 g Beta Alanine
3.3. Преди следобедната закуска - 1 капсула кре-алкалин + 3 g Beta Alanine
3.4. Преди лягане - 6-7 g L-Glutamine
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно (е, с изключение на щрудела де). Вечерта ме подгони солиден глад.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - трудно се събудих. Няма умора (то няма и от къде да дойде). Напрежение в коляното... гадна история.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.02.11 19:21.
10.02.11
11:54
казано от slavko на 10.02.11, 11:49:
я един личен въпрос...в колко гледаш да си лягаш вечер:)
По принцип и в 95% от случаите - до 23:00 съм си легнал.
Специално снощи се мотах до 0:30… (blush) (нямах вода, имах малко неразбории в отбора...)
11.02.11
09:00
11 февруари 2011
1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (20 g), стафиди (25 g), 3 яйца
1.3. Обяд - свинско каре на тиган (200 g), зрял червен боб (120 g), сурови лешници (40-50 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - свинско каре на тиган (200 g), зрял червен боб (120 g)
2. Тренировка - волейбол
3. Хранителни добавки
3.2. Преди обяд - 2 g Beta Alanine
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - отпочинал и свеж, винаги е хубаво, когато човек успее да прибави още малко сън, дори 1 час е нещо. Очаква ме лека тренировка днес, утре имам мач. Днес за първи път от почти месец успях да натисна по-сериозно коляното и да скачам близо до максимума. Загубил съм малко отскокливост, както и очаквах.
Дръпнах едната доза бета аланин преди обяд. Не знам дали има някакво съществено значение, но иначе двата приема бяха сравнително близко във времето.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.02.11 23:04.
11.02.11
09:12
много добро хранене браво