Кольо Пияндето и Волейболът

Прескочи до:

Хммм... като цяло много се колебаех дали да правя свой дневник. Като цяло идеята не е лоша, тъй като човек може да се върне към детайли, останали доста назад във времето. От друга страна, обаче, тренировъчният и хранителният ми режим са относително постоянни и вариациите не са големи. Е, в крайна сметка - ОК, ще започна да записвам, пък то ще се види има ли полза или не. Ще отбелязвам храненето, хранителните добавки и общия вид на спорта за съответния ден. Ще избягвам да споменавам марки и производители на хранителни добавки и храни, за да не се трупат баластна информация и коментари. Смятам да поставя данните в шаблон, за да могат по-лесно да се следят.

Като цяло временно ми предстои повечко натоварване и може би ще е от полза, за да мога след това да направя някакъв анализ и корекции (ако се налага). Уточнявам, че се занимавам с волейбол и главните ми усилия са насочени в тази посока. Посещавам фитнеса 2 пъти седмично, ще се опитам да дозирам оптимално натоварването там. Като цяло тежестите съм ги намалил (на 2/3 или на 1/2), защото ако се натоварвам близо до максимума във фитнеса, после ми е трудно да се движа в залата за волейбол. В крайна сметка търся качества като отскокливост, рефлекси, бързина, гъвкавост... все неща, на които големите тежести по-скоро пречат (поне при мен). От друга страна без физическа подготовка е немислимо да търся резултати над посредствените във волейбола.

И така, започвам... за да не пиша непрекъснато часове на храненията, ще ги уточня предварително:
- закуска - между 6:30 и 7:00 часа
- втора закуска - между 10:00 и 10:30 часа
- обяд - между 12:00 и 13:00 часа
- следобедна закуска - между 16:00 и 16:30 часа
- вечеря - между 21:30 и 22:00 часа
Това е нормален график за един мой работен ден. Вечерята ми е късничко, но няма как - тренирам от 19:00 до 21:00. Ако нямам спортно занимание в даден ден, разбира се - вечерям по-рано. В почивните дни графикът ми е близък до този, принципно съм ранобудник (е, не ставам толкова рано) и общо взето вървя по подобен начин с времето. Е, понякога стават размествания, но се старая да се придържам към него.

Ще допълвам детайлите от деня в крачка, за да няма неточности (понякога плановете и реалността се разминават).
По тази причина информацията за изминалия ден ще е най-пълна по-късно вечер.

6 ноември 2009

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб) + 1 кисело мляко
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, печени картофи, 2 яйца на тиган, парче сирене (около 50 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 протеиново барче + 1 кисело мляко
1.5. Вечеря - 2 пилешки пържоли на тиган, около 200 g салата Снежанка, около 200 g зрял боб (от консерва).

2. Тренировка - волейбол. Основни елементи, натоварване средно към ниско, с повече скачане. Физически се чувствам отлично, но се усеща разцентроване на техниката. Нормално - днес е петък, а последната ми тренировка беше чак в понеделник... уви, така се случи. Концентрация - много добра.

3. Хранителни добавки - 1 ампула Sargenor (преди закуска), таблетка витамини (след закуска), 1 ампула Sargenor (преди следобедната закуска), 20 g суроватъчен протеин + 5 g BCAA + 5 g Glutamine (след тренировка, разтворени в обезмаслено прясно мляко).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - станах от сън лесно, отпочинал и ободрен, вероятно защото се наложи да пропусна спорта в предишните 2 дни. Дори не мисля за кафе, то и без това рядко пия. Физически се чувствам добре, отпочинал, умора няма. Леко понасям тренировката, но и като цяло тя не беше тежка. Идеята е да се натоваря така, че да възстановя максимално за утре. Смятам, че успях да го направя.

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 06.10.14 10:23.

06.11.09
10:18

Това Sargenor беше една от основните амино нали ? Преди пиех по 1 ампула сутрин на гладно (май така пишеше на листовката) - някакъв осезаем ефект от тях усещал ли си ?

Мнението беше редактирано от CARL_FX на 06.11.09 10:18.

Питбула

06.11.09
10:20

Интересен дневник ще бъде, ще следя с интерес.

казано от CARL_FX на 06.11.09, 10:18:

Това Sargenor беше една от основните амино нали ? Преди пиех по 1 ампула сутрин на гладно (май така пишеше на листовката) - някакъв осезаем ефект от тях усещал ли си ?

Всяка ампула Sargenor съдържа 1 g Arginine aspartate. Приема се на гладно, да, но 1 ампула за мен е малка доза. Изливам съдържанието на ампулата в 50-100 ml вода и го изпивам 30-45 минути преди първата закуска и толкова преди следобедната.
Понякога (не постоянно и всеки ден) взимам 2-3 ампули дневно - по-лесно понасям физическото натоварване.

казано от p17bull на 06.11.09, 10:20:

Интересен дневник ще бъде, ще следя с интерес.

Благодаря, надявам се, че ще има полезни неща за всички. Винаги повече глави мислят по-добре от една!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.11.09 10:36.

06.11.09
10:47

Поздравления и от мен за дневника! Със сигурност ще бъде доста интересен и ще има какво да се научи.

ПП. Ама защо не смени тоя ник :) че не отива много на постовете ти (постовете ти са доста смислени, а ника ми изглеждаше малко несериозно) :)

казано от Radi_boy_ на 06.11.09, 10:47:

Поздравления и от мен за дневника! Със сигурност ще бъде доста интересен и ще има какво да се научи.

Истината е, че се надявам и аз да науча нещичко...  %-P Човек се учи докато е жив...

казано от Radi_boy_ на 06.11.09, 10:47:

ПП. Ама защо не смени тоя ник :) че не отива много на постовете ти (постовете ти са доста смислени, а ника ми изглеждаше малко несериозно) :)

Благодаря за добрата дума... Старая се да пиша така, че да има полза за всички, които погледнат мненията ми - сега, утре, след месеци. Така разбирам аз общуването чрез форум. Освен това мисля, че нещата опират до уважение - тук има хора, които знаят много повече от мен за много неща. Псевдонимът ми е по-скоро закачка, пък и аз определено имам “проблем” с алкохола - така и не можах да се науча да пия, не съм докосвал концентрат никога през живота си. Не ми харесва, не ме влече, не ми е любопитно... няколко пъти годишно може да седна на сладка приказка и една биричка с приятна компания. Това е...  :coolsmile:

06.11.09
11:32

Поздравления за дневника и... ника :)

Мнението беше редактирано от korpusito на 06.11.09 11:33.

7 ноември 2009

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб) + 1 кисело мляко
1.2. Втора закуска - 2 банана, печено свинско (пържола) с картофи, 2 яйца, парче ябълков щрудел
1.3. Обяд - пропускам.
1.4. Следобедна закуска - свинска пържола (бут) на тиган, 1 яйце на тиган, 250 g салата снежанка (1 банан преди тях, след спорта, заедно с хранителните добавки)
1.5. Вечеря - шопска салата, свинска вратна пържола, ризото със зеленчуци, цедено кисело мляко с мед и орехи.

2. Тренировка - волейбол. Доста тежка игра, 2 часа и 1/2 натоварване на върха на физическите ми възможности в момента.

3. Хранителни добавки - 1 ампула Sargenor (преди закуска), таблетка витамини (след закуска), 1 ампула Sargenor + 1 доза EndoRush (преди волейбола), 20 g суроватъчен протеин + 5 g BCAA + 5 g Glutamine (след волейбола, разтворени в обезмаслено прясно мляко).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - тази сутрин в първия момент трудно отворих очи, но се разсъних моментално. Умора сутринта няма, значи вчера съм тренирал както трябва. По време и след спорт, като цяло - успях да издържа физически, въпреки че се наложи в последните минути да се мобилизирам наистина максимално, за да не се отрази това на играта ми. Краката ми са доста уморени, вадя ги от плановете за фитнес в близките дни. Не виждам смисъл от преумора и увеличаване на риска от травми. Чакат ме тежки дни. Сериозно обмислям да завиша количеството на суроватъчния протеин (т.е. да добавя 1 доза сутрин поне в тежките дни). Ще видим как ще се чувствам...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.11.09 23:18.

8 ноември 2009

1. Хранене
1.1. Закуска - 1 кисело мляко + 3 лъжици мюсли
1.2. Втора закуска - 1 Snickers (непосредствено след фитнеса), 2 сандвича с кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб)
1.3. Обяд - свинска вратна пържола, ориз със зеленчуци на фурна
1.4. Следобедна закуска - пропуснах (уви, нямаше как, но пък вечерях относително рано)
1.5. Вечеря - 125 g оризови спагети с 300 g телешка кайма (това са грамажи преди готвене)

2. Тренировка - фитнес - гърди, корем и бицепс. Упражненията за гърди - със свободни тежести (дъмбели).

3. Хранителни добавки - таблетка витамини (след закуска), 20 g суроватъчен протеин + 5 g BCAA + 5 g Glutamine (след фитнеса, разтворени в обезмаслено прясно мляко).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - трудничко отворих очи, но се разсъних. Има доста тежест в краката, съвсем определено. Малко изместих режима във времето днес, защото поспах до по-късно и тренирах преди обяд (а не вечер, както обикновено). Тренировката беше добра и (въпреки вчерашното натоварване) успях да си направя всичко запланувано така, както ми се искаше. Доволен съм, очаквах да не мога да мръдна днес. Любопитен съм утре как ще се чувствам, днес вечерта съм приятно омекнал.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.11.09 20:01.

9 ноември 2009

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце, 1 кисело мляко, 1 банан
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 банан
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, печени картофи, 2 яйца на тиган
1.4. Следобедна закуска - 1 протеиново барче, 1 кисело мляко
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, салата Снежанка (250 g)

2. Тренировка - волейбол. Интензивност на натоварването - средна към ниска.

3. Хранителни добавки - таблетка витамини (след закуска), 20 g суроватъчен протеин + 5 g BCAA + 5 g Glutamine (след тренировка, разтворени в обезмаслено прясно мляко).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - тази сутрин се надигнах относително по-трудно, но е относително лесно се разсъних. Все още усещам умора от събота, новата седмица започва и тя със сигурност ще е дълга и тежка. Долавям и мъничко умора в гърба... няма от къде да дойде, освен от усукванията с щанга на раменете, които правих вчера. Можеше да направя друго упражнение вместо това, ама... понякога съм неразумен. Като цяло - намален тонус и остатъчна умора, поне в началото на деня. Отидох на тренировка с нисък тонус, но играта ме увлече и постепенно влязох в ритъм. Разбира се - като цяло натоварването беше по-малко, по-скоро - качествено раздвижване. Доволен съм, тренирах без да усетя сериозно влияние от съботната голяма умора, това е важното. Към момента - владея умората.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.11.09 06:21.

10 ноември 2009

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце, 1 кисело мляко
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, грах (около 300 g), 2 яйца на тиган, салата зеле и моркови, 1 вафла Мура
1.4. Следобедна закуска - 1 протеиново барче, 1 кисело мляко
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, салата Снежанка (250 g), около 50 g лешници

2. Тренировка - фитнес - гръб, корем, трицепс. Средно натоварване, но с малко по-висока интензивност.

3. Хранителни добавки - таблетка витамини (след закуска), 20 g суроватъчен протеин + 5 g BCAA + 5 g Glutamine (след тренировка, разтворени в обезмаслено прясно мляко).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се в добро физическо състояние. Разсъних се лесно и се чувствам добре. По време на тренировката смъкнах още мъничко (с по 5 kg) тежестите и намалих почивките между сериите, т.е. повиших интензивността. Добре се получи, защото влязох в залата малко позаспал, а това ме разсъни и в крайна сметка се получи една добра тренировка. Чувствам се идеално, добре натоварен, има лека умора, но не ми тежи. Любопитен съм утре сутрин как ще съм...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.11.09 19:49.

11 ноември 2009

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце, 1 кисело мляко, парче шоколад (секунди след събуждане, малко над 30 g, т.е. 1/3 от целия шоколад)
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, грах (около 300 g), 2 яйца на тиган, салата зеле и моркови, сок праскова (250 ml)
1.4. Следобедна закуска - 1 протеиново барче, 1 кисело мляко
1.5. Вечеря - свински стек на тиган (доста солиден размер!), 250 g зрял боб (консерва), 50 g лешници

2. Тренировка - волейбол, натоварване - малко над средното.

3. Хранителни добавки - таблетка витамини (след закуска), 20 g суроватъчен протеин + 5 g BCAA + 5 g Glutamine (след тренировка, разтворени в обезмаслено прясно мляко).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - сутринта съм в добра кондиция. Разсъних се лесно. Усещам лека умора в дясното рамо, надявам се, че е моментно състояние. Довечера ще го загрея допълнително и с повече внимание. Тренировката беше добра, чувствах се комфортно, но не на върха на възможностите си. Малко трудно заработих в началото на заниманието, но после нещата се нормализираха. Има малко умора, но в границите на нормалното и очакваното.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.11.09 20:57.

12 ноември 2009

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце, парче шоколад (секунди след събуждане, малко над 30 g, т.е. 1/3 от целия шоколад)
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, фъстъци (90 g)
1.3. Обяд - свински стек на тиган, 2 яйца на тиган, салата Снежанка (250 g), ориз на фурна (200 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 протеиново барче, 1 кисело мляко
1.5. Вечеря - свински стек на тиган, печени картофи

2. Тренировка - почивен ден.

3. Хранителни добавки - таблетка витамини (след закуска).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - значително по-трудно се разсъних днес, трудно се раздвижвам. Умората е в границите на нормалното, но тонусът е нисък. През деня пестих енергията си, успях да си почина.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.11.09 18:30.

13 ноември 2009

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце, 1 кисело мляко, парче шоколад (малко над 30 g, т.е. 1/3 от целия шоколад). На път за работа изпих един нискомаслен йогурт за пиене (750 g)
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, около 100 g фъстъци
1.3. Обяд - свински стек на тиган, печени картофи, 2 яйца на тиган, шопска салата
1.4. Следобедна закуска - 1 протеиново барче, 1 кисело мляко
1.5. Вечеря - свински стек на тиган, салата Снежанка (250 g)

2. Тренировка - волейбол, много лека, просто раздвижване.

3. Хранителни добавки - 1 ампула Sargenor (преди закуска), таблетка витамини (след закуска), 1 ампула Sargenor (преди следобедната закуска), 20 g суроватъчен протеин + 5 g BCAA + 5 g Glutamine (след тренировка, разтворени в обезмаслено прясно мляко).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се бодър и отпочинал. Май успявам да разпределям правилно силите си. Тренирахме много леко, с оглед на това, което ме чака през почивните дни - 2 мача + над 1000 km път. Умората от миналата седмица е преодоляна. Чудесен резултат.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.11.09 19:35.

14 ноември 2009

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 кисело мляко
1.2. Втора закуска - сандвич с пилешко филе (OMV), 1 кисело мляко, 1 банан
1.3. Обяд - пиле с ориз и манатарки, шопска салата (в Happy)
1.4. Следобедна закуска - 1 банан
1.5. Вечеря - печено пилешко филе, салата зеле и моркови, крем карамел

2. Тренировка - волейбол, игра, средно към леко натоварване

3. Хранителни добавки - 1 ампула Sargenor (преди закуска), таблетка витамини (след закуска), 1 ампула Sargenor + 1 доза EndoRush (преди волейбола), 20 g суроватъчен протеин + 5 g BCAA + 5 g Glutamine (след тренировка, разтворени в обезмаслено прясно мляко).

15 ноември 2009

1. Хранене
1.1. Закуска - мекици (учудващо немазни!), сладко от боровинки, мед, сирене
1.2. Втора закуска - пропускам, първата закуска беше късно
1.3. Обяд - свински врат и агнешко на тиган, печени картофи, шопска салата
1.4. Следобедна закуска - сандвич с пилешко филе и омлет (OMV), 1 Snickers
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, салата Снежанка (250 g)

2. Тренировка - волейбол, игра, средно натоварване.

3. Хранителни добавки - 1 ампула Sargenor (преди закуска), таблетка витамини (след закуска), 1 ампула Sargenor + 1 доза EndoRush (преди волейбола), 20 g суроватъчен протеин + 5 g BCAA + 5 g Glutamine (след тренировка, разтворени в обезмаслено прясно мляко).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - за уикенда пропътувах 1100 km и изкарах 2 мача, без да почувствам недостиг на сила. Да, като цяло натоварването не беше върхово, но и определено не беше малко. Чудесен резултат.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.11.09 22:07.

16 ноември 2009

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце, 1 кисело мляко
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, около 50 g фъстъци
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, зрял боб (консерва), 2 яйца на тиган, салата Снежанка (250 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 протеиново барче, 1 кисело мляко
1.5. Вечеря - свински стек на тиган, салата Снежанка (250 g), под 50 g фъстъци

2. Тренировка - почивка.

3. Хранителни добавки - таблетка витамини (след закуска).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се трудно, разсъних се едва-едва. Умората е малко, но съм доста скован и сънлив. Явно дългото пътуване все пак е от значение, независимо от средното физическо натоварване през изминалите 2 дни.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.11.09 19:12.

17 ноември 2009

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце, 1 кисело мляко
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, грах (250 g), 2 яйца на тиган
1.4. Следобедна закуска - 1 протеиново барче, 1 кисело мляко
1.5. Вечеря - свински стек на тиган, зрял боб (консерва 250 g), фъстъци (под 50 g)

2. Тренировка - фитнес - гръб, трицепс, корем.

3. Хранителни добавки - таблетка витамини (след закуска), 20 g суроватъчен протеин + 5 g BCAA + 5 g Glutamine (след тренировка, разтворени в обезмаслено прясно мляко).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - денят започна сънливо и отпуснато. Трудно се разсъних. Следобед, обаче, бях в добра кондиция. Тренировката протече по-нестандартно, защото в залата за фитнес имаше много хора. Наложи се да поразместя реда на упражненията и всъщност се получи много приятна тренировка. Разнообразието е чудесно нещо...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.11.09 06:30.

18 ноември 2009

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце, 1 кисело мляко
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 голяма ябълка
1.3. Обяд - свински стек на тиган, грах (250 g), 2 яйца на тиган
1.4. Следобедна закуска - 1 протеиново барче, 1 кисело мляко
1.5. Вечеря - свински стек на тиган, салата Снежанка, чаша прясно мляко (не се чувствах добре и нямах апетит)

2. Тренировка - волейбол, интензивност - средна и малко над средната.

3. Хранителни добавки - таблетка витамини (след закуска), 5 g Glutamine (преди тренировка), 20 g суроватъчен протеин + 5 g BCAA (по време на тренировка, разтворени във вода). Дадоха ми идея да пробвам промяна в приема на хранителните добавки, тъй като тренировките ми с волейбол са типичен кардио тип. Количеството протеин и ВСАА разтворих в 600 ml вода и го пих по малко по време на натоварването. Не е лошо като вариант, поемам натоварването по-лесно май... Разбира се - трудно ми е да давам генерални заключения от еднократна проба. Ще продължа известно време така и ще се наблюдавам.

4. Общо мнение за физическото състояние днес - добър тонус. Тренирах добре, но в края на тренировката ме заболя глава и намалих оборотите. Преборих сънливостта от началото на седмицата, това е важното.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.11.09 08:13.

19 ноември 2009

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце, 1 кисело мляко
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 банан
1.3. Обяд - свински стек на тиган, 2 яйца на тиган, ориз на фурна, салата зеле и моркови, 1 банан
1.4. Следобедна закуска - 1 протеиново барче, 1 кисело мляко
1.5. Вечеря - свински стек на тиган, боб яхния (около 300 g), фъстъци (под 50 g)

2. Тренировка - волейбол, игра. Интензивност - средна и над средната.

3. Хранителни добавки - таблетка витамини (след закуска), 20 g суроватъчен протеин + 5 g BCAA (по време на тренировка, разтворени във вода).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - разсъних се лесно и съм относително свеж. Тренирах добре, физически нямаше проблеми. Определено не съжалявам, че смених стратегията за приемане на протеина и ВСАА.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.11.09 07:28.

19.11.09
09:30

Усещаш ли нещо от тоя сарженор? Защо го пиеш сутрин и преди тренировка, а не преди тренировка и вечер? Вени?

казано от VEGATA на 19.11.09, 09:30:

Усещаш ли нещо от тоя сарженор? Защо го пиеш сутрин и преди тренировка, а не преди тренировка и вечер? Вени?

Пия Sargenor с цел по-добро възстановяване и по-леко поемане на голямо натоварване. Със сутрешния прием целя предварително постигане на по-високи нива на аргинин (преди натоварването реално). Трета ампула дневно (вечер) ми се вижда неоправдано висока доза за мен и моето натоварване, а тогава приемам и глутамин. Разбира се - Sargenor не е магически препарат, но на мен ми се отразява добре.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.11.09 10:57.

20 ноември 2009

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце, 1 кисело мляко
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 банан
1.3. Обяд - свински стек на тиган, 2 яйца на тиган, шопска салата, картофена салата, 1 банан
1.4. Следобедна закуска - 1 протеиново барче, 1 кисело мляко
1.5. Вечеря - свински стек на тиган, зрял боб (250 g), фъстъци (50 g)

2. Тренировка - волейбол. Лека раздвижваща тренировка, интензивност - ниска.

3. Хранителни добавки - таблетка витамини (след закуска), 20 g суроватъчен протеин + 5 g BCAA + 5 g Glutamine (по време на тренировка, разтворени във вода).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се относително свеж, но не можах да се разсъня. Усещам малко умора в краката, вчера добре сме поиграли явно. Не е нещо сериозно, но тонусът е нисък. Следобед се разсъних и тренирах в кондиция. Съхраних сили за утре, това беше целта. Усещам умора, но се надявам да няма проблем.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.11.09 06:21.

21 ноември 2009

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце, 1 Snickers
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко с 3 супени лъжици мюсли и 2 супени лъжици житни ядки (ечемик + ръж 1:1), 30-40 g фъстъци
1.3. Обяд - пропускам (заради волейбола)
1.4. Следобедна закуска - картофена крем-супа, свинско месо със сливи, 1 банан, 2 яйца, 30-40 g шамфъстък
1.5. Вечеря - 3 кюфтета (на скара), ориз на фурна (200 g).

2. Тренировка - волейбол, игра. Средна интензивност.

3. Хранителни добавки - 1 ампула Sargenor (преди закуска), таблетка витамини (след закуска), 1 ампула Sargenor + 1 доза EndoRush (преди волейбола), 20 g суроватъчен протеин + 5 g BCAA + 5 g Glutamine (по време на тренировка, разтворени във вода).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се свеж, с добър тонус. Умора почти не усещам. Поех натоварването от тренировката лесно, почти без усет за умора. Започвам да се убеждавам, че приемането на хранителните добавки по време на кардио е добра идея.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.11.09 16:54.

22 ноември 2009

1. Хранене
1.1. Закуска - пропускам (виж хранителните добавки)
1.2. Втора закуска - 2 сандвича с кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 кисело мляко, 1 Corny
1.3. Обяд - овчарска салата, ризото с бекон и дробчета, 1 шоколад
1.4. Следобедна закуска - пропуснах
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, печени картофи

2. Тренировка - фитнес - гърди, бицепс, корем. Гърдите с лост.

3. Хранителни добавки - 20 g суроватъчен протеин (непосредствено след ставане сутринта, т.е. преди тренировка), таблетка витамини (след закуска), 20 g суроватъчен протеин + 5 g BCAA (по време на тренировка, разтворени в обезмаслено прясно мляко).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - станах рано, отпочинал и направих един чудесен сутрешен фитнес. Добра кондиция, имах достатъчно сили. Възприех нова стратегия за приемане на хранителните добавки и при силова тренировка. Протеинът и ВСАА разтворих в около 300 ml прясно мляко както винаги, но този път долях вода (около 200 ml). Изпих малко по-малко от 1/2 от получената смес през втората половина на тренировката (малки глътки на често). След края на тренировката изпих остатъка (малко над половината). Резултат - постоянна физическа работоспособност по време на цялото занимание. Мисля, че си струва.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.11.09 17:30.

Питбула

22.11.09
10:40

Би ли описал тренировката. Упражнения, работни тежести ... ?

казано от p17bull на 22.11.09, 10:40:

Би ли описал тренировката. Упражнения, работни тежести ... ?

Разбира се! Ето какво правих днес:

1. Гърди
- наклонена лежанка
  - повдигане с лост - 1 серия х 12 повторения с 40 kg, 3 серии х 12 повторения с 50 kg
  - флайс с дъмбели - 1 серия х 12 повторения с 10 kg, 3 серии х 12 повторения с 12.5 kg
- лежанка с обратен наклон - 1 серия х 12 повторения с 40 kg, 3 серии х 12 повторения с 50 kg
- кофички с широк хват - 4 серии х 10 повторения (без допълнителна тежест)
- раменни преси пред гърди - 4 серии х 10 повторения с 40 kg
- Low cable crossover - 4 серии х 10 повторения с 10 kg
2. Бицепс
- сгъване с EZ-лост (подхват) - 1 серия х 10 повторения с 15 kg, 3 серии
- сгъване с дъмбели - 1 серия х 10 повторения с 10 kg, 3 серии х 10 повторения с 12.5 kg
3. Корем
- пейка с обратен наклон
  - коремни преси с извивка в страни - 2 серии х 30 повторения
  - кръгови коремни преси (описвам кръг с торса по часовниковата стрелка и обратно) - 2 серии х 20 повторения (по 10 във всяка посока)
- усуквания с лост на гърба - 4 серии х 10 повторения (във всяка посока) с 20 kg (празен лост)
- повдигане на краката от вис (на успоредка) - 4 серии х 20 повторения

Не съм отбелязал загряващите серии. В момента съм намалил тежестите на работните серии на 2/3 или до 1/2, защото основното ми натоварване е с волейбол. Фитнесът с тежести близо до максимума определено ми се отразява зле в залата за волейбол. Коремните преси ги правя успоредно с другите упражнения - на всеки 2 серии за гърди или бицепс правя по 1 серия за корем. Раменните преси са малко “чужди” в тази тренировка, но според мен се комбинират чудесно с упражненията за гърди и лично за мен тук са по-ефективни (повтарям - субективно усещане). Другата седмица тренировката ми за гърди ще бъде изцяло с дъмбели (по лежанките), т.е. редувам лост с дъмбели. Понякога разнообразявам с включване на машина за гърди и пек-дек.

Ако представлява интерес ще опиша и тренировката си за гръб, трицепс и корем. Заниманието за крака и рамо съм го елиминирал временно, защото умората в краката става много, отскокът се затруднява значително, а дясното рамо определено го претоварвам. Освен това физически няма кога - в момента съм почти в средата на 5 седмичен период, в който имам 1 ден без спорт седмично... Ако сложа в този ден краката и рамото, ще стане безумие. След 2 седмици ще понамаля темпото във волейбола, ще си почина 1 седмица, след което ще натисна щангите полека-лека и ще се върна към по-големите тежести. Е, така го планирам, да съм жив и здрав!... Създавам цикличност, за да мога да бъда максимално подготвен във волейбола, без да спирам фитнеса и без да има пряка опасност от преумора. Ако някой се заблуждава, че може вечно да стои във върхова физическа форма - лъже се фантастично. Максималната физическа форма е относително кратък период - след подготвителния (на повишаване на резултатите) и преди задължителния спад (понижаване на резултатите). Изкуството в спорта е да направиш така, че да си във върхова форма точно тогава, когато трябва.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.11.09 14:16.

23 ноември 2009

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с пуешко филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце, 1 кисело мляко
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 банан
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, печени картофи, малко варен ориз (50-60 g), 2 яйца, 1 домат и 1 краставица
1.4. Следобедна закуска - 1 протеиново барче, 1 кисело мляко
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, салата Снежанка (250 g), около 50 g фъстъци

2. Тренировка - волейбол, следна интензивност.

3. Хранителни добавки - таблетка витамини (след закуска), 20 g суроватъчен протеин + 5 g BCAA (по време на тренировка, разтворени в разредено с вода прясно мляко).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се свеж, с добър тонус, наспах се. Умора почти не усещам. Тренирах трудно, обаче... нисък тонус и някак мудно. Натоварих се, но не се получи както обикновено.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.11.09 20:24.

24 ноември 2009

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с пуешко филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце, 1 кисело мляко, 1 банан
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, варен ориз, 2 яйца, 1 домат и 1 краставица
1.4. Следобедна закуска - 1 протеиново барче, 1 кисело мляко
1.5. Вечеря - свински стек на тиган, грах (около 250 g), 1 домат, 30-40 g фъстъци

2. Тренировка - фитнес - гръб, трицепс, корем.

3. Хранителни добавки - таблетка витамини (след закуска), 20 g суроватъчен протеин + 5 g BCAA (след тренировка, разтворени в обезмаслено прясно мляко).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се трудно и трудно се разсъних. Вечерта за тренировка бях в добра кондиция. За съжаление в залата имаше наистина много хора и се наложи да разместя упражненията. Получи се една разхвърляна, но не безсмислена тренировка. Доволен съм...

Ще опиша и една моя типична тренировка за гръб и трицепс:

1. Гръб
- набирания на лост
  - широк надхват - 2 серии х 5-6 повторения
  - тесен подхват - 2 серии х 5-6 повторения
- горен скрипец
  - придърпване зад глава с широк надхват - 1 серия х 12 повторения с 40 kg, 3 серии х 12 повторения с 50 kg
  - придърпване пред гърди с широк надхват - 1 серия х 12 повторения с 40 kg, 3 серии х 12 повторения с 50 kg
  - придърпване пред гърди с тесен успореден хват - 1 серия х 12 повторения с 40 kg, 3 серии х 12 повторения с 50 kg
- долен скрипец
  - придърпване с тесен успореден хват - 1 серия х 12 повторения с 40 kg, 3 серии х 12 повторения с 50 kg
  - придърпване с широк надхват - 1 серия х 12 повторения с 40 kg, 3 серии х 12 повторения с 50 kg

2. Трицепс - разгъване на горен скрипец от стоеж
  - с въже или V-образна ръкохватка - 1 серия х 12 повторения с 40 kg, 3 серии х 10 повторения с 50 kg
  - с прав лост подхват - 1 серия х 12 повторения с 40 kg, 3 серии х 10 повторения с 50 kg
Когато имам повече сили започвам с изтласкване на щанга от лег (тесен хват) или завършвам с кофички на пейка.

3. Корем
- V-преса - 4 серии по 20 повторения
- странично усукване на машина - 4 серии х 20 усуквания (10 ляво + 10 дясно) с 20-25 kg
- привеждане на скрипец (”молитва”) - 4 серии х 12 повторения с 60 kg
- странично извиване от стоеж - 4 серии х 10 повторения с дъмбел (10 или 12.5 kg)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 24.11.09 19:42.

25 ноември 2009

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с пуешко филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце, 1 банан
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, грах (около 250 g), 2 яйца, настърган морков (около 200 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 протеиново барче, 1 кисело мляко
1.5. Вечеря - свински стек на тиган, салата Снежанка (250 g), фъстъци (50 g)

2. Тренировка - почивка.

3. Хранителни добавки - таблетка витамини (след закуска).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се в добра кондиция. Усещам приятно леееко напрежение в гърба от тренировката снощи, умора почти няма.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.11.09 18:30.

25.11.09
17:39

@ Off Topic
Кольо, видях един нов император - Промоций :lol:

казано от shemeta на 25.11.09, 17:39:

@ Off Topic
Кольо, видях един нов император - Промоций :lol:

Грешиш, ама тотално! :lol: Промоций е племенник на известния римски сенатор Литий Батерий Триволтиус! :lol:

26 ноември 2009

1. Хранене
1.1. Закуска - 1 голямо парче домашна баница със сирене (и аз съм човек!), 1 кисело мляко, 1 яйце, 1 банан
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко
1.3. Обяд - свински стек на тиган, зрял боб (250 g), 2 яйца, 1 голям домат
1.4. Следобедна закуска - 1 протеиново барче, 1 кисело мляко
1.5. Вечеря - свински стек на тиган, печени картофи (около 300 g), 40-50 g фъстъци

2. Тренировка - волейбол, средна интензивност.

3. Хранителни добавки - таблетка витамини (след закуска), 20 g суроватъчен протеин + 5 g BCAA (по време на тренировка, разтворени във вода).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал и свеж след почивния ден. Разсъних се лесно и не усещам умора. Лесно изкарах тренировката.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.11.09 21:02.

братле, как се справяш с махмурлука? :|

казано от Радомир Ангелов на 26.11.09, 06:41:

братле, как се справяш с махмурлука? :|

Ами... малко ме е срам, но... не се справям, защото никога не съм имал махмурлук! :lol:
Не докосвам твърд алкохол, пия по 1-2 бири няколко пъти в годината. Уви, не мога да ти бъда полезен в това отношение...

27 ноември 2009

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце, 1 кисело мляко, 1 Snickers
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко
1.3. Обяд - свински стек на тиган, 2 яйца на тиган, зрял боб яхния, шопска салата
1.4. Следобедна закуска - 1 протеиново барче, 1 кисело мляко
1.5. Вечеря - свински стек на тиган, печени картофи (около 400 g), фъстъци (около 40-50 g)

2. Тренировка - волейбол, средна интензивност.

3. Хранителни добавки - таблетка витамини (след закуска), 1 ампула Sargenor (преди тренировка), 20 g суроватъчен протеин + 5 g BCAA + 5 g Glutamine (след тренировка, разтворени в обезмаслено прясно мляко), 1 ампула Sargenor (преди лягане).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - сутринта станах трудно, но се разсъних лесно и бързо. Странно - усещам малко умора в краката. Всъщност не е неочаквано, предвид спецификата на вчерашната тренировка (защита). Влязох на тренировка с много натежали крака, дори се притесних. В течение на заниманието, обаче, тежестта бързо отмина и тренирах на добри обороти.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.11.09 19:52.

28 ноември 2009

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб)
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко с 2 супени лъжици мюсли и 2 супени лъжици житни ядки (ръж и ечемик)
1.3. Обяд - 2 пилешки бутчета на грил, картофи с ориз (300 g, печени на фурна), 1 кисело мляко
1.4. Следобедна закуска - 1 протеиново барче, натурален сок
1.5. Вечеря - свински стек на тиган, печени картофи (малко над 300 g), 1 кисело мляко, 40-50 g фъстъци

2. Тренировка - волейбол, средна интензивност.

3. Хранителни добавки - 20 g суроватъчен протеин (след събуждане сутринта, преди закуска), таблетка витамини (след закуска), 1 ампула Sargenor + доза EndoRush (преди тренировка), 20 g суроватъчен протеин + 5 g BCAA (по време на тренировка, разтворени във вода), 1 ампула Sargenor (преди лягане).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - чувствам се физически добре. Технически, обаче... просто ме нямаше на игрището...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.11.09 18:52.

29 ноември 2009

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб)
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 банан, 1 ябълка
1.3. Обяд - голямо печено пилешко бутче, печени картофи (350 g)
1.4. Следобедна закуска - junk food - натурален сок и бисквити
1.5. Вечеря - оризови спагети с 300 g телешка кайма

2. Тренировка - фитнес - гърди, бицепс, корем (гърдите с дъмбели)

3. Хранителни добавки - 20 g суроватъчен протеин (след събуждане сутринта, преди закуска), таблетка витамини (след закуска), 20 g суроватъчен протеин (след тренировка, разтворен във вода)

4. Общо мнение за физическото състояние днес - чувствам се физически добре.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.11.09 16:49.

30 ноември 2009

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце, 1 кисело мляко
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, 2 яйца на тиган, печени картофи
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко с житни “ядки” (овес и ечемик)
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, зрял боб с лютеница (250 g), салата зеле и моркови, 30-40 g фъстъци

2. Тренировка - почивка.

3. Хранителни добавки - таблетка витамини (след закуска).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - сутринта станах трудно, едва мърдам. Отпаднал съм физически, макар да не виждам сериозна причина за това. През деня си починах и в крайна сметка този принудително почивен ден ми се отрази добре.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.11.09 18:03.

1 декември 2009

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце, 1 кисело мляко, 1 банан
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, 2 яйца на тиган, печени картофи, 1 домат
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко с житни “ядки” (овес и ечемик)
1.5. Вечеря - пилешко и свински стек на тиган, грах (250 g), 1 домат.
Преди лягане - 30-40 g фъстъци и около 350-400 ml обезмаслено прясно мляко.

2. Тренировка - фитнес (гръб, трицепс, корем).

3. Хранителни добавки - таблетка витамини (след закуска), 20 g суроватъчен протеин (след тренировка, разтворен във вода).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - направих чудесна тренировка. Тежестите бяха обичайните, но понеже нямаше много хора във фитнеса, успях да поддържам по-висока интензивност. Чувствам добро натоварване.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.12.09 19:36.

2 декември 2009

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце, 1 кисело мляко, 1 ябълка
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко
1.3. Обяд - свински стек на тиган, 2 яйца на тиган, грах (250 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко с житни “ядки” (овес и ечемик)
1.5. Вечеря - свински стек на тиган, ориз със зеленчуци (200-250 g), салата Снежанка (250 g)
Преди лягане - 30-40 g фъстъци, около 200 ml обезмаслено прясно мляко

2. Тренировка - волейбол, средна интензивност.

3. Хранителни добавки - таблетка витамини (след закуска), 20 g суроватъчен протеин + 5 g ВСАА (по време на тренировка), 5 g Glutamine (2 g преди тренировка + 3 g след това).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се трудно, разсъних се бавно. Не усещам тежест от щангите снощи, но тонусът като цяло е нисък, поне сутринта. Тренирах много трудно, направо се влачих. Едвам изкарах цялата тренировка, ужасно нисък тонус.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.12.09 06:38.

3 декември 2009

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко
1.3. Обяд - супа от леща, свински стек на тиган, 2 яйца на тиган, зрял боб (250 g), малко печени картофи
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко с житни “ядки” (овес и ечемик)
1.5. Вечеря - свински стек на тиган, ориз с гъби (300 g)


2. Тренировка - почивка.

3. Хранителни добавки - таблетка витамини (след закуска).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се трудно, усещам умора. От къде дойде - не знам, но рязко омекнах.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.12.09 17:58.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1