Кольо Пияндето и Волейболът

Прескочи до:

Честит имен ден. Жив и здрав :)

06.12.14
13:23

Оп, и другия именит именник :))!
Честит имен ден, много здраве, безаварийни тренировки и по-малко главоболия около форумните ентусиасти :)!

Мнението беше редактирано от Петър на 06.12.14 13:23.

06.12.14
13:58

Попътен вятър ,за да плуваш далеко извън собствените си води!
Честит имен ден!

06.12.14
14:00

Честит и от мен, здраве и щастие ! :)

Честит Имен Ден! Много здраве и сила!

06.12.14
15:46

Честит имен ден. Жив и здрав !!!  :)

Честит имен ден, адаш, жив и здрав и само напред и нагоре ! ;)

Коле, какво стана със суперкупата? Прилючи ли, на къде е ранкинга?

Така... едва сега смогвам да намеря минутки и да благодаря на всички за добрата дума!
В събота наистина се почувствах много специален и бях буквално залят от комуникация, но без изключения - приятна! :) Самият Никулден за мен започна доста рано сутринта и цял ден бях в движение по часовник, но... струваше си емоцията. :)

В интерес на истината в последните три седмици се възстановявам от контузия. По време на един мач успях да си поразя кръста и както се оказа - сравнително сериозно. Около 10 дни изкарах без спорт (практически ограничавайки всякаква двигателна активност). След това леко-леко поднових заниманията във фитнеса, но при много строги ограничения. Горната част на тялото я тренирам само на машини, лежанки, пейки и т.н. + малко набирания - с малък обем, при ниска интензивност и максимален контрол. Стремеж към нулево усилие в областта на кръста и таза - винаги някъде подпрян и фиксиран. Коремната мускулатура и краката - изцяло ги спрях. За крака в последния месец имам една тренировка с 3 серии ходещи напади и толкова български клек със скромна тежест, след контузията коремната област не съм я натоварвал изобщо. Ще се връщам съм нормален тренировъчен режим, но твърде бавно възстановявам... болките в кръста все още не са приключили напълно. Не бързам, когато се оправя - тогава.

Не се шегувайте с кръста и не си мислете, че на вашия нишо никога няма да му се случи. При мен конкретна причина за контузията няма, нямаше травматично събитие, нито пък предпоставки за проблеми. В условията на системно високо натоварване, обаче, рискът е сериозен дори в обикновени ситуации и при обичайни натоварвания.

казано от Калоян Цонев на 07.12.14, 11:02:

Коле, какво стана със суперкупата? Прилючи ли, на къде е ранкинга?

Каква суперкупа, бре? :)
Аз съм аматьор, при това контузен... :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.12.14 11:35.

22.02.15
22:02

Здравей,
бих искал да ти задам един волейболен въпрос. Гледах клип на Матей Казийски, в който пипа след отскок със засилка 369см, а 2005 имаше клип, в който пипа 379см. Нормално ли е така да му спадне отскокът на 30 години?

Нормално? :) Зависи от много неща...
Отскокът е едно от “най-неблагодарните” физически качества - с много труд и време се подобрява, а твърде лесно и бързо се губи. Месеци тренировки може и да не се отплатят с 10 cm отскок, а една контузия може да отнеме тези сантиметри за броени седмици. Не знам дали и до колко разликата в случая се дължи на възрастта му (тя има значение, разбира се), но по-скоро става въпрос за моментна кондиция.

Кадрите бързо изтекоха в социалните мрежи, ама да споделя и тук - подготовката за лято 2015 си тече с пълна сила! (sun)

05.04.15
19:13

казано от Кольо Пияндето на 05.04.15, 19:02:

... подготовката за лято 2015 си тече с пълна сила! (sun)

мдааaa…. Няма снимка как тренираш крака (devil)

казано от rush на 05.04.15, 19:13:

мдааaa…. Няма снимка как тренираш крака (devil)

Анатемосан и низвегнат съм от местните плажни (от залата, където тренирам), защото в момента правя две тренировки за крака седмично... кажи ми - как да направя това публично достояние?! |-)

Мила

31.07.16
10:49

Момко, не ти ли се попълва този дневник?

Ами... да си кажа честно - мислил съм по въпроса. Не знам, обаче, има ли смисъл - много съм разхвърлян и импровизиращ както с храната, така и с тренировките. Поддържам някакво прилично ниво и кондиция, но без ясна визия за това какво правя, защо правя и къде отивам.

Знам ли...

Сега очакваме Мила да отговори на 02.08.2018 година 😄

Малей... изобщо не погледнах от коя година е мнението на Мила!
Страшен льохман съм...

Иван

01.08.17
14:35

А на мен ми липсва дневника на Мила, както и този на Витан (стриктли броманс момент)

Прескочи до:

Имаме план за твоята по-добра спортна форма!

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1