Кольо Пияндето и Волейболът

Прескочи до:

Храната днес:

Закуска - 6 цели яйца, около 100 g сирене, парче масло, 1 супена лъжица микс смлени семена и толкова ленено брашно

Обяд - 300 g свински врат на тиган и 50-60 g сурово тиквено семе

~~~ тренировка - фитнес (крака / 60%) ~~~

Вечеря - 300 g свински врат на тиган и около 150 g царевица

Преди лягане - 1 доза Pure Casein, 1 супена лъжица микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 200 g заквасена сметана и малко прясно мляко (3.5%)

Суплементацията днес:

След закуската - 1 таблетка В-50 и 500 mg витамин С

Преди обяд - 30 mg Zn

След обяда - 500 mg витамин С

След тренировка - 60 mg Zn, CGT Blast и около 800 mg магнезий

След вечерята - 500 mg витамин С

Малко по-късно - още около 700-800 mg магнезий

След последното хранене (преди лягане) - 10000 IU витамин А и 5000 IU витамин D

Мисли:

Умора. Почти само в главата ми. Винаги се появява в края на някакъв състезателен цикъл. Тази седмица ми е последния мач от първия дял на първенството, фокусът в края понякога изисква малко повече усилие. Умора в тялото има, разбира се, но не такава, че да се съобразявам с нея.

Няма нужда от философия в случая.
Просто още един мач и още едно седмично цикълче от тренировки, работа и почивка.
Снощи доста поскачахме, днес се замислям над това...
Днес - фитнес - крака (лекият вариант - 60% от максимума).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.12.13 10:02.

Успех на финалната права. ;) После може да се отдадем на торти и сладолед.

казано от Дарина Младенова на 10.12.13, 10:20:

После може да се отдадем на торти и сладолед.

Задължително! Те са е елемент от спортно-възстановителната програма... ;)

Храната днес:

Закуска - 6 цели яйца, около 100 g сирене, парче масло, 1 супена лъжица микс смлени семена и толкова ленено брашно

Обяд - 300 g свински врат на тиган, 50-60 g сурово тиквено семе и сирене по шопски (в гювече)

~~~ тренировка - волейбол ~~~

Вечеря - 300 g свински врат на тиган и около 150 g зрял червен боб + 200 g сирене Sejdamer

Преди лягане - 1 доза Pure Casein, 1 супена лъжица микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 200 g заквасена сметана и малко прясно мляко (3.5%)

Суплементацията днес:

След тренировка - 1 доза CGT Blast и около 800 mg магнезий

Мисли:

Опуках цинка, за сега няма да взимам още. То няма за кога.

Снощи беше приятно при щангичките, но нямаше обичайната свежест. Тренирах стегнато и направих нещата както исках, ама... точно свежест ми липсваше. Балансите - много добре, силовата част - екстра. Днес ми е останала малко умора, но времето за почивка е утре.

На обяд - голям глад... та дописвам... (party)

На тренировка - мек, няма мощност.
Моментално реагирах във вечерята и прибавих голямо парче кашкавалоподобно сирене.
Май е добре утре да засиля храната.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.12.13 21:58.

Храната днес:

Закуска - 6 цели яйца, около 150-200 g сирене, парче масло, 1 супена лъжица микс смлени семена и толкова ленено брашно

Обяд - 300 g свински врат на тиган, 70-80 g сурово тиквено семе и салата зеле

Вечеря - 300 g свински врат на тиган, около 150 g зрял червен боб и 200 g Gouda

Суплементацията днес:

Късно следобед - 1 доза CGT Blast и около 800 mg магнезий

Мисли:

Изясни се, че вчерашната гладория не е случайна. Едва си вдигах висококалоричното благородно продължение на гръбнака във въздуха снощи на тренировка... Не знам дали умората е само и единствено в главата ми, но и не ме интересува. Днес ми е денят за почивка (без тренировка), но без да се замислям продължавам да карам с повече храна. Днес ще е за сметка на повече белтъчини и мазнини, утре ще е с повечко въглехидрати. Ще гледам да поспя колкото може повече.

Днес приключвам с CGT Blast на Pure Nutrition. Впечатленията ми като цяло са добри, не очаквах и чудеса де... Креатин като креатин - нито повече, нито по-малко. Полза от добавените глутамин и таурин - не съм уверен, че има. Разтворимост - идеална. Вкус - отличен (пъпеш с мед). Единствената ми забележка е разминаване в броя на дозите. По етикет една опаковка трябва да съдържа 30 дози по 20 g (1 доза = 4 мерителни лъжички). Реално, обаче, дозите излязоха 23 (засичам броя на дните по дневника). Приемам по 4 пълни до горния ръб лъжички, без връх (както пише по “дебелите книги”). През септември също пих CGT Blast и тогава също ми се стори, че не изкарах 30 дни, но понеже не записах когато започвам - не бях сигурен.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.12.13 18:11.

Храната днес:

Закуска - 6 цели яйца, около 100-150 g сирене, парче масло, 1 супена лъжица микс смлени семена и толкова ленено брашно
малко след закуска - 2 вафли (от проклетия, не от друго)

Обяд - 300 g свински врат на тиган, 200 g зрял червен боб и 70-80 g сурово тиквено семе

Вечеря - 300 g свински врат на тиган, около 250 g печени картофи, 200 g Gouda и 2 бананчета

Суплементацията днес:

Малко по-късно - около 1500 mg магнезий

Мисли:

Починах вчера, понаспах се... днес на тренировка ще се види колко сили съм събрал.
От почти година не съм слагал въглехидрати в обяда. :) Може би беше по-добра идея да ги наблъскам всичките след тренировка (т.е. след вечеря), но... не съм уверен дали има нужда от толкова тънки сметки и стратегии за нещо по-скоро инцидентно.

Вечерята вероятно ще я допълня - я с кашкавалче, я с някой плод...
P.S. Допълних и с двете... влече ме към мазно и това е, не към захар.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.12.13 22:27.

Почивам активно. :)
Направих 6 дни без никаква физическа активност, просто нулева.
След това започнах лекичко (всъщност не чак толкова лекичко!) да щангирам. :)

Да споделя суплементарния план за следващите 3 месеца (от 1 януари до края на март):

Now Foods Vitamin A (10 000 IU)
Now Foods B-50
Now Foods C-500
Now Foods Vitamin D-3 (5000 IU)
Now Foods Magnesium citrate
Now Foods Plant enzymes
SAN Performance Creatine
Bulk Powders Taurine

Витамините ги продължавам в същите дозировки, магнезия също (около 1.5 g дневно).
Креатин и таурин - по 5 g дневно.
Ензимите - след закуска и след последното хранене за деня.

Вероятно ще взема една кутия Pure Nutrition CGT Blast и ще го ползвам като овкусител (по 1 лъжичка, т.е. 1/4 доза) за следтренировъчната лимонада (съдържаща креатин, таурин и магнезий).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.12.13 12:20.

Коле, само гледай да не е новата версия (you know why :D )

Новата версия се означава като CGT Blast + и нямам капка намерение да инвестирам в нея. ;)
Ще е старата, пъпеш и мед е наистина страхотен вкус. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.12.13 12:45.

27.12.13
13:34

Защо се отказа от цинка? Бюджет или?

Ами... не съм се отказал окончателно от цинка, но е въпрос и на пари, да. За мен магнезият има малко по-висок приоритет, тъй като действието му е по-ясно различимо и от това на цинка. Не съм сигурен, че съм преценил правилно цинка като добавка, но... поне през първия месец ще съм без него.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.12.13 14:21.

За много години!
Здрави да сме!

Храната днес:

Закуска - 6 цели яйца, около 100 g сирене, парче масло

Обяд - около 250 g пилешко на грил и 50-60 g бразилски орехи

Вечеря - около 250 g пилешко на грил и около 150 g грах

Преди лягане - 1 доза PN Pure Casein, 2 супени лъжици микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 200 g заквасена сметана и малко прясно мляко (3.5%)

Суплементацията днес:

След закуската - 1 таблетка Now Foods B-50, 1 таблетка Now Foods C-500 и 1 капсула Now Foods Plant enzymes

След обяда - 1 таблетка Now Foods C-500

След тренировка - 5 g SAN Performance Creatine, 5 g таурин и 9 g Now Foods Magnesium citrate

След вечерята - 1 таблетка Now Foods C-500

След последното хранене (преди лягане) - 1 капсула Now Foods Vitamin A (10 000 IU), 1 капсула Now Foods Vitamin D-3 (5000 IU) и 1 капсула Now Foods Plant enzymes

Мисли:

Общо взето схемата е същата - както за храненето, така и за добавките.

Днес теглото на месцето е в готово състояние, просто взех едно готово пиле на грил, защото ме мързеше да готвя. Храненето не го променям като количество и организация, но пускам прием на ензими - да видим ще има ли разлика (”по документи” трябва да има). Фиброзните храни (смлените семена и лененото брашно) ги прехвърлям изцяло преди лягане.

Мисля цялото количество таурин и магнезий да го приемам наведнъж с креатина след тренировка. Причината е чисто техническа (старая се да направя така, че да не се налага да пия нещо почти на всеки кръгъл час). Към всяка доза от следтренировъчната лимонада (креатин, таурин и магнезий) прибавям една мерителна лъжичка Pure Nutrition CGT Blast за вкус. В нея има малко над 1 g креатин, 500 mg таурин и малко глутамин, които не ги слагам в сметките (те са бонус).

Мисля, че успях по празниците да си почина и да позаредя батериите. В момента съм одървен отвсякъде от мускулна треска, защото натиснах повечко щангите през последните около 10 дни. Не е нещо неочаквано, нито пък треската е отчайващо силна. Напълно нормално, от днес продължаваме тренировките и подготовката за втората част от първенството.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.01.14 11:10.

02.01.14
15:40

Какви са семената в микса?

казано от Стенли на 02.01.14, 15:40:

Какви са семената в микса?

Ето това хапвам... на много неща може да се поръси, има приятен ядково-неопределен вкус. :)

Храната днес:

Обяд - шунка от бут, свинско филе, сирене и кашкавал (доволно количество) и шепа бразилски орехи

Вечеря - около 250 g бекон и 100-150 g свински гърди на тиган, 2 зелени ябълки и 1 банан

Преди лягане - 1 доза PN Pure Casein, 2 супени лъжици микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 200 g заквасена сметана и малко прясно мляко (3.5%)

Суплементацията днес:

След закуската - 1 таблетка Now Foods B-50, 1 таблетка Now Foods C-500 и 1 капсула Now Foods Plant enzymes

След тренировка - 5 g SAN Performance Creatine, 5 g таурин и 9 g Now Foods Magnesium citrate

След последното хранене (преди лягане) - 1 капсула Now Foods Vitamin A (10 000 IU), 1 капсула Now Foods Vitamin D-3 (5000 IU) и 1 капсула Now Foods Plant enzymes

Мисли:

Малко ми се нарушиха плановете за храната днес.
Обядът ми е необичаен, за вечерята успях да намеря само плодове за гарнитурка на мръвките.

Снощи тренирахме по-кратко, но доста събрано и интензивно... Отстрани изглеждаше несериозна тренировка, защото правихме различни игрички с топка, изискващи много фокус, ловкост и координация. Преди това малко заигравка с медицинските топки, де... Към края оплезих език на едно упражнение за защита (висока доза “падни-стани”). Щастлив! :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.01.14 21:53.

Уикендът - две здрави тренировки и много сън. В събота сутринта налазих железата. Трудничко започнах, но бързо влязох в ритъм и се получи тежичка тренировка от типа гърди-гръб в суперсерии. В неделя - тренировка в залата за волейбол, но повече атлетика и работа с медицински топки, волейболът беше малко. Храната през почивните дни - достатъчно и качествена. В неделя вечер си признавам едно парче домашна баница, но за деня друг въглехидрат нямам...

Храната днес:

Обяд - 200 g свински врат и 100 g бекон на тиган, 50-60 g бразилски орехи

Вечеря - 200 g свински врат и 100 g бекон на тиган, около 150 g царевица, шепа сурово тиквено семе

Суплементацията днес:

Мисли:

Напипах едно готино беконче, та без да му мисля много-много го включвам в менюто тази седмица.
Тонус - добър. Мускулна треска имам тук-там, но това е напълно в реда на нещата за този етап от подготовката.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.01.14 21:55.

Храната:

~~~ тренировка - фитнес (крака) ~~~

Вечеря - 200 g свински врат и 100 g бекон на тиган, около 150 g царевица

Суплементацията:

Мисли:

Нещата са добре към момента. Снощи направихме тренировка със сравнително много скачане (спрямо последните няколко тренировки). Вечерта бях поуморен, но днес съм ОК, явно възстановявам прилично. Днес е време за тренировка за краката във фитнеса, при това - тежка. Ще помисля още малко дали наистина да я направя с максимални тежести или ле-е-екинко да ги смъкна (като се знам - ще се съблазня да сложа и по някое кило отгоре, а не е разумно). От една страна утре ме чака тренировка с атлетика, която ще е тежичка за краката... от друга нямам време да се пестя при щангите (последната ми възможност за тежки щанги за крака е другата седмица). Докато вървя към фитнеса ще помисля върху тези неща. Време за контузии също нямам, това е ясно.

В такива моменти ме връхлита сериозен глад... сега това усещане не е толкова агресивно както обикновено и не ми достига основание за корекция на храненето. Възможни обяснения - (1) натрупани коледно-новогодишни запаси и (2) ензимите. Разбира се, това е изцяло в зоната на теориите към днешна дата.

Храната:

Вечеря - 200 g свински врат и 100 g бекон на тиган, около 150 g зрял червен боб, 2 зелени ябълки

Суплементацията:

Мисли:

Снощи направих добра тренировка във фитнеса. Естествено - без да намалявам работните тежести - реших, че няма да се глезя. Не си харесах тръстърите - оказах се много мек в рамената и това ми повлече техниката. За сметка на това българският клек беше като за учебник. Балансите - прилично, без да е идеално. Днес вероятно ще видя голям зор на тренировка, защото ще има отново ‘падни-стани-скочи’, ама...

P.S. По инерция с вечерята нагълтах още една таблетка витамин В... издухана история! (dull)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.01.14 22:02.

Коле, 9гр магнезиев цитрат? Колко идва магнезия, спрямо таблетки?

казано от Херцог Трън на 08.01.14, 11:35:

Коле, 9гр магнезиев цитрат? Колко идва магнезия, спрямо таблетки?

Очаквах този въпрос. :)
В 9 g магнезиев цитрат на прах има 1.5 g магнезий.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.01.14 11:39.

Ох, добре :D Викам си какви ли драми има после с тия 9гр :D

Когато изписвах всичко реших, че ще е най-коректно да кажа какво количество от продукта приемам и тия 9 g стоят малко странно, признавам. :) Ако бяха 9 g магнезий, вероятно нямаше да излизам от Белия дом в къщи и щях набързо да науча всички молитви за безупречна работа на wi-fi-мрежата... :P

Храната:

Обяд - 200 g свински врат и 200 g бекон на тиган, 50-60 g бразилски орехи

Вечеря - гръцка салата и телешки карета на скара

Преди лягане - 200 g свински врат, 1 доза PN Pure Casein, 2 супени лъжици микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 200 g заквасена сметана и малко прясно мляко (3.5%)

Суплементацията:

След обяда - 5 g SAN Performance Creatine, 5 g таурин и 1 таблетка Now Foods C-500

След последното хранене (преди лягане) - 1 капсула Now Foods Vitamin A (10 000 IU), 1 капсула Now Foods Vitamin D-3 (5000 IU), 1 таблетка Now Foods C-500, 1 капсула Now Foods Plant enzymes и 9 g Now Foods Magnesium citrate

Мисли:

Най-накрая ден без тренировка... след 7 поредни тренировъчни дни. Не е обичайно това за мен, но този път така се случи. Няма много време за физическа подготовка преди началото на втората половина на първенството и се налага малко форсиране. Тежичко ми идва, защото във фитнеса слагам тежичко и това ми отнема доста мощност в залата за волейбол. На този етап ще е така, скоро отново ще обърна приоритетите... но няма как, трябва да положа някакъв физически фундамент. Имам 3 месеца да се напъвам - или ще става човек от мен, или ще хващам гората... :)

Тонусът е добре като цяло. Усещам малко умора в краката, както и очаквах.

Днес разпределям мръвките от вечерята между обяда и храненето преди лягане, защото мисля да си организирам културно-развлекателна програма надвечер и ще съм в движение вечерта. Вероятно ще боцкам някаква салатка и/или нещо дребно за вечеря (ще го допълня после, разбира се). Малко повече става храната за деня при това положение, но това не ме притеснява по никакъв начин. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.01.14 00:37.

09.01.14
11:11

Здравей Кольо,
Можеш ли да споделиш впечатления от Plant Enzymes? Аз лично, тъй като съм на ЦХ, редовно пия Super Enzymes на същата марка, от които съм много доволен. Веднъж нямаха от моите и взех от тези, които ти пиеш, и да ти кажа не ми действаха толкова добре на храносмилането.

Тома, пия Plant Enzymes от една седмица. Това е кратичък период, за да правя някакви глобални заключения, защото не съм наблюдавал действието продукта в достатъчно разнообразни ситуации. Имам известен опит със Super Enzymes (преди известно време). Трудно мога да разгранича един от двата продукта като значително по-добър. Може би Super Enzymes са една идея по-добри, но разликата е в границите на строго субективното и статистическата грешка). Подобно е мнението и на Димитър Михайлов (можеш да го въпросваш за повече подробности). Към този момент Plant Enzymes ми действат както другия продукт - няма усещане за тежест в корема (аз и не изяждам някакви колосални порции храна де), сравнително бързо ми олеква и гладът идва по-късно от обичайното. В интерес на истината сега наблюдавам значително намаляване на количеството отпадъци, което организмът ми отделя (впечатления от Белия стол в Белия дом). Тълкувам това като знак, че тялото усвоява повече и съответно има по-малко отпадъци. Нямам спомен как са стояли нещата по този параграф при приема на Super Enzymes (сегичка ще си разровя дневника, за да видя дали не съм споделял нещичко).

Какви са твоите забележки към Plant Enzymes?

P.S. Не съм споделял мнение за Super Enzymes тук... |-)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.01.14 12:22.

09.01.14
12:21

Най-вече към чувството за тежест в стомаха след обилни вечери, свързани със ЦХ.
А и цената им е малко отгоре - поне по начина, по който ги пиех де.

Мда, на практика аз нямам толкова обемни хранения като теб... възможно е при твоя подход Super Enzymes да се справят по-добре. Plant Enzymes са малко по-евтини като цена за една капсула. :)

09.01.14
12:28

Да но навремето пиех по един хап от Super Enzymes срещу два от Plant Enzymes ;).
Сега така или иначе пия по два от Super Enzymes.

Храната:

Вечеря - 200 g свински врат и 100 g бекон на тиган, около 150 g зрял червен боб, 2 банана

Суплементацията:

Мисли:

Трудничко отлепих тази сутрин, но се разсъних бързо. Тежестта в краката почти я няма, горната част на тялото е напълно отпочинала. Доволен. Легнах си сравнително късно снощи - 47 Ronin е един приятен филм всъщност.

Днес започвам следващия седмичен цикъл - също с приоритет към сила и кондиция.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.01.14 22:18.

Днес - ранно сутрешно щангиране.
Ще маркирам само акцентите на тренировката:
- избутване на щанга от полулег - последните 2 работни серии - по 6 повторения с 90 kg
- кофички - последните 2 работни серии - по 8 повторения с 25 kg допълнителна тежест
- парче ’чудна торта’ в сладкарница Неделя (blush)

Гърбът сравнително по-малко го тормозих - набиранията бяха само със собствено тегло, но пък повечето бяха на fat-bar и с леко задържане в горната крайна точка (с брадичката над лоста). Причината - повечето работа с медицински топки напоследък (много хвърляния). Дясното рамо май иска да ми каже нещо... или просто протестира, че отново искам да нанася силнички удари по топката. (grin)

Храната:

Обяд - 300 g свински врат и 50-60 g бразилски орехи

Вечеря - 300 g свински врат и около 150 g зрял боб + 2 шепи ядки микс

Преди лягане - 1 доза PN Pure Casein, 2 супени лъжици микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 200 g течна сметана и малко прясно мляко (3.5%)

Суплементацията:

Мисли:

Трудно и късно заспах снощи, не можах да разбера защо. Тренировката снощи не беше лека, макар да нямаше скачане - отнесохме много работа с медицински топки и упражнения за подаване и защита. Приблизително 30-40 минути съм бил почти непрекъснато в полу-клек. :) Днес съм ОК, но сутринта малко трудно се разсънвам...

Напипах хубавка течна сметана в Billa - с тяхната търговска марка Billa, жълти кутийки по 200 ml, произведена в Италия, 36% масленост (!!!) и струва 1.70 лева. Определено ми хареса на вкус, та ще взема още тия дни. До сега ползвах една немска - Neuburger (30%), но я направиха 2.00 лева кутийката (също 200 ml), а на вкус италианската ми харесва една идея повече. Най-вкусна ми е тази на President, но определено не ми е по джоба за системна употреба - 4.00 лева за 200 ml (т.е. двойна цена).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.01.14 23:37.

Храната:

Обяд - 300 g свински врат, 50-60 g бразилски орехи и няколко кисели краставички

~~~ тренировка - фитнес (крака) ~~~

Вечеря - 300 g свински врат и около 150 g зрял боб

Суплементацията:

Мисли:

Доста скачане на вчерашната тренировка... усещам го по краката си днес. :) С не много сложни и по-скоро забавни игрички навъртяхме доста отскоци, след тренировката краката ми бяха доста меки. Е, после налазих една купичка ядки, та ми дойде сърце на място... :D

Днес е време за тормоз на краката във фитнеса. Имам лека умора в краката от снощи, но ще се напъна да направя максимално тежкия вариант на тренировката. В средата на другата седмица имам мач за Купа България, после започва първенството, ще местим датите на 1-2 мача - съответно ще трябва да размествам заниманията за крака във фитнеса и не е ясно как ще наглася във времето тежките и леките варианти. Затова - до последно тежко, пък нататък - според мачовете и умората. Днес се напъвам, до другата седмица ще успея да възстановя, надявам се...

Храната:

Обяд - 300 g свински врат, 50-60 g бразилски орехи и няколко кисели краставички

Вечеря - 300 g свински врат и около 150 g грах

Преди лягане - 1 доза PN Pure Casein, 2 супени лъжици микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 200 g заквасена сметана, 50 g овесени ядки и малко прясно мляко (3.5%)

Суплементацията:

Мисли:

Снощи отидох във фитнеса малко мек и отпуснат, но както обикновено в такива ситуации ‘апетитът’ дойде с ‘яденето’ - задвижих се на инат, което рязко ме вкара в ритъм и съответно си причиних “лоши” неща на краката. :) Направих малко по-дълга и разнообразна загрявка в кардио-зоната на залата, може би това оказа влияние. Hamstring curl с швейцарска топка вече го правя доста по-технично на един крак (не е идеално, но определено прилича на нормално упражнение, а не на въргаляне като в началото). Балансите и изометрията - много добре, доволен. При тръстърите - същата картинка, както предишната тренировка - краката бутат рязко без проблем, но рамената издишат и това омекотява експлозивността на изпълнението като цяло. Стандартният клек - безгрижен. Българският клек все повече ми харесва като упражнение. Накрая сложих 100 kg (вместо предвидените 90) на калф-машината... Цялата тренировка премина като на шега и в края се оказа, че съм поддържал едно сравнително височко темпо.

Днес краката са ми значително уморени. Ще видим как ще понесат днешната тренировка... по тази причина мисля да отида малко по-рано в залата, за да направя предварително малко активиращи упражнения (преди загрявката на отбора). Важно е да не допускам контузии. Умората лесно носи контузии и внимавам още повече.

Накрая - поздрав и приятелско намигване към всички, които смятат, че имат здраво ядро:

Швейцарската топка не е женски уред или място за сядане... а босу не е просто украса. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.01.14 10:19.

казано от Кольо Пияндето на 27.12.13, 12:14:

Почивам активно. :)
Направих 6 дни без никаква физическа активност, просто нулева.
След това започнах лекичко (всъщност не чак толкова лекичко!) да щангирам. :)

Да споделя суплементарния план за следващите 3 месеца (от 1 януари до края на март):

Now Foods Vitamin A (10 000 IU)
Now Foods B-50
Now Foods C-500
Now Foods Vitamin D-3 (5000 IU)
Now Foods Magnesium citrate
Now Foods Plant enzymes
SAN Performance Creatine
Bulk Powders Taurine

Витамините ги продължавам в същите дозировки, магнезия също (около 1.5 g дневно).
Креатин и таурин - по 5 g дневно.
Ензимите - след закуска и след последното хранене за деня.

Вероятно ще взема една кутия Pure Nutrition CGT Blast и ще го ползвам като овкусител (по 1 лъжичка, т.е. 1/4 доза) за следтренировъчната лимонада (съдържаща креатин, таурин и магнезий).

Сериозен план си имаш. :)

В летните месеци може да добавиш и Роше, Ночеалоне, Страчетела.

казано от Дарина Младенова на 15.01.14, 18:17:

Сериозен план си имаш. :)

В летните месеци може да добавиш и Роше, Ночеалоне, Страчетела.

Преди малко се прибрах от тренировка, тотално сринат от умора...

Ей т’ва, обаче, ме нахили като рЕпа и ми направи вечерта! (sun)

През лятото ще има редовна суплементация със споменатите продукти в щедри дози... :P

Храната:

Обяд - пилешка супа, 300 g свински врат, салата зеле и моркови, няколко кисели краставички, 50-60 g бразилски орехи

Вечеря - 300 g свински врат и около 150 g грах, 150 g Gouda, 2 вафли с мед и тахан, 2 ябълки

Суплементацията:

След обяда - 5 g SAN Performance Creatine, 5 g таурин и 1 таблетка Now Foods C-500

След последното хранене (преди лягане) - 1 капсула Now Foods Vitamin A (10 000 IU), 1 капсула Now Foods Vitamin D-3 (5000 IU), 1 таблетка Now Foods C-500, 1 капсула Now Foods Plant enzymes и 9 g Now Foods Magnesium citrate

Мисли:

Вчерашната тренировка сбъдна най-тежките ми прогнози... Почти 2 часа и половина - медицински топки, много скачане и игрови ситуации с много движение. Умората от щангите за крака във вторник направо ми беше удвоила гравитацията... напънах се с останалите сили и съм доволен. Не бях на макс, но до края на заниманието успях да поддържам добра ефективност. След тренировка, обаче, омекнах жестоко... стречингът в залата ме започна, горещият душ в къщи ме срина окончателно. :) Моментално “тунинговах” кремчето за ‘лека нощ’ с малко от добрия стар овес (оказа се, че все пак съм имал някакво количество в къщи). Не си спомням как съм си легнал, просто завесата падна...

Днес - мек. Сутринта телцето се надигна, но краката не искаха... задвижих се все пак. Картинката не е толкова апокалиптична, колкото си я представях снощи, но краката си ми тежат все пак. Ще мисля какво да правя с яденето днес и ще допълвам, ако се наложи. Пълна почивка днес, ще опитам дори резки движения да не правя... :) ...и да легна по-раничко довечера.

P.S. ДжънкнАх вечерта... (giggle)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.01.14 18:58.

Храната:

Обяд - 300 g свински врат, салата зеле и моркови, 50-60 g бразилски орехи

Вечеря - 300 g свински врат и около 300 g печени картофи
(теглото на картофите е в сготвено състояние)

Суплементацията:

Мисли:

Сигурен бях, че вафлите с мед и тахан дават много за доброто възстановяване! :D
След 10 часа сън и малко повече храна вчера, днес съм в далеч по-добро състояние.
Умората е незначителна, тонус - екстра.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.01.14 13:25.

Уикендът - сън, торти и тренировки (ако трябва да го опиша с малко думи). В събота - тежки щанги за горната част на тялото и повечко захар (2 парчета торта и топла домашна питка). В неделя - тренировка волейбол и много чиста храна.

Храната:

Обяд - 300 g свински врат и 50-60 g бразилски орехи

~~~ тренировка № 17 - волейбол ~~~

Вечеря - 300 g свински врат и около 150 g царевица

Суплементацията:

Мисли:

Бивам... малко ми се спи днес, има лека умора в краката, но като цяло се чувствам със силите си.

Днес се замислих, че тренирам почти всеки ден... интересно за три месеца колко тренировки ще направя, та затова ще записвам. Към днешна дата от началото на годината съм направил 16 тренировки, днес ще ми е №17.

Храната:

Обяд - 300 g свински врат, 50-60 g бразилски орехи

Закусчица по никое време - 2 варени яйца и чиния дробчета по селски

Вечеря - 300 g свински врат и около 150 g царевица + 1 зелена ябълка

Суплементацията:

Мисли:

Добра тренировка снощи, без да е прекалено тежка. Днес по принцип ми е ден за щангиране на краката, но ще почивам. Утре имаме мач за Купата на България. Близо до ръба на умората съм и не е разумно да се натоварвам с фитнес в момента. Нещо не съм съвсем доволен - тренирам добре, възстановявам прилично (на моменти се уморявам, но за следващото натоварване съм готов), но сякаш трябва да имам още мощност. Ще избистря усещането, пък ще му мисля...

Увеличавам малко храната днес, съответно - дописвам.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.01.14 21:05.

Успех на мача утре.

Относно мощността... тежки мачове, лято по средата на януари, грипна емидемия... радвай се, че тренираш и не му мисли толкова. :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1