Кольо Пияндето и Волейболът

Прескочи до:

10.02.14
11:50

До колкото съм запозната е добре витамин Д  да се приема с “мазна” храна,а преди сън-магнезий.Ако се счита информацията ми за достоверна,лично аз бих им разменила местата (blush)
Има ли причина да пиеш ензими и ако е така,виждаш ли ефект от тях?

10.02.14
11:51

Аз ли нещо не чета правилно, или ти пиеш магнезия по 9 грама? (wasntme)

казано от Валентина Солакова на 10.02.14, 11:50:

До колкото съм запозната е добре витамин Д  да се приема с “мазна” храна,а преди сън-магнезий.Ако се счита информацията ми за достоверна,лично аз бих им разменила местата (blush)

Витамин D приемам точно с храна, богата на мазнини.
Магнезият ми е след тренировка (което на практика значи между 21:00 и 21:30 часа). От една страна не мисля, че има някакво особено значение дали се приема буквално преди лягане или малко преди това. Приемът след тренировка е логичен и синергичен с другите суплементи в този момент (креатин и таурин). Това ми е логиката за магнезия... не е нужен точен тайминг, просто е удачно да се приема към края на деня (заради въздействието му върху нервната система)

казано от Валентина Солакова на 10.02.14, 11:50:

Има ли причина да пиеш ензими и ако е така, виждаш ли ефект от тях?

Конкретна причина няма, а полза от по-ефективно усвояване винаги има. :) Ефект - бързо ми олеква на корема след хранене (което при мен никога не е било проблем всъщност) и гладът идва по-късно от нормалното. На практика очаквам да получа повече (в най-общ смисъл) от същото количество храна.

казано от Маргарита Манева на 10.02.14, 11:51:

Аз ли нещо не чета правилно, или ти пиеш магнезия по 9 грама? (wasntme)

Четеш добре... :)
В 9 g магнезиев цитрат има 1.5 g магнезий. ;)

Храната:

Закуска - 6 цели яйца, около 100 g сирене, парче масло

Обяд - 300 g свински врат, 250-300 g зеле и 50-60 g бразилски орех

~~~ (№37) тренировка фитнес (крака / 60%)  ~~~

Вечеря - 300 g свински врат и около 150 g зрял боб

Преди лягане - 1 доза PN Pure Casein, 2 супени лъжици микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 250 g заквасена сметана и малко прясно мляко (3.5%) + 1/2 авокадо

Суплементацията:

След закуската - 1 таблетка Now Foods B-50, 1 таблетка Now Foods C-500 и 1 капсула Now Foods Plant enzymes

След обяда - 1 таблетка Now Foods C-500

След тренировка - 5 g SAN Performance Creatine, 5 g таурин и 9 g Now Foods Magnesium citrate

След вечерята - 1 таблетка Now Foods C-500

След последното хранене (преди лягане) - 1 капсула Now Foods Vitamin A (10 000 IU), 1 капсула Now Foods Vitamin D-3 (5000 IU) и 1 капсула Now Foods Plant enzymes

Мисли:

Снощи (след безобразно натоварен работен ден) влязох в залата много мек и с отвратителен тонус... но в крайна сметка успях да се вкарам в ритъм и да си свърша задачите на сравнително много прилично ниво. Нямаше свежест, определено... е, случва се, не е фатално. Вълшебството е в това да имаш свежест и мощност точно тогава, когато трябва най-много. В останалото време е достатъчно да даваш моментния максимум. ;)

Днес щангирам краката. За сега планувам лекия вариант на тренировката, но докато отивам към залата ще преценя дали да не се метна на по-тежко... в момента мога да си го позволя, защото този уикенд нямам мач.

P.S. Вечерта голям глад... към бъркоча преди лягане добавям половин малко авокадо.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.02.14 19:44.

Храната:

Обяд - 300 g свински врат и 100 g бразилски орех

~~~ (№38) тренировка волейбол ~~~

Вечеря - 300 g свински врат и около 150 g грах

Преди лягане - 1 доза PN Pure Casein, 2 супени лъжици микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 250 g заквасена сметана и малко прясно мляко (3.5%)

Суплементацията:

След закуската - 1 таблетка Now Foods B-50, 1 таблетка Now Foods C-500 и 1 капсула Now Foods Plant enzymes

След тренировка - 5 g SAN Performance Creatine, 5 g таурин и 9 g Now Foods Magnesium citrate

След последното хранене (преди лягане) - 1 капсула Now Foods Vitamin A (10 000 IU), 1 капсула Now Foods Vitamin D-3 (5000 IU) и 1 капсула Now Foods Plant enzymes

Мисли:

Вчера все пак не тренирах леко във фитнеса... тежестите бяха около 80% от максимума, вместо предварително плануваните 60%. Дори си позволих да включа още едно упражнение (страничен клек с дъмбели). Съответно - днес положението е поодървено, но то се и очакваше де... :) ...няма проблем, просто лека мускулна треска заради включването на движение, което не съм правил известно време.

Днес си тренирам нормално, на пълни обороти.

Авокадото придава изключително приятна консистенция на кремчетата... :)

P.S. На обяд храната нещо не ми достигна, та напипах още малко орехчета... (blush)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.02.14 12:54.

Храната:

Закуска - 220 g Gouda и 50 g бразилски орех

Обяд - 300 g свински врат и 50-60 g бразилски орех

Вечеря - 300 g свински врат, около 150 g грах, зелева салата и 100 g Brie

Преди лягане - 1 доза PN Pure Casein, 2 супени лъжици микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 200 g течна сметана (36%), половин авокадо и малко прясно мляко (3.5%)

Суплементацията:

След вечеря - 5 g SAN Performance Creatine, 5 g таурин и 9 g Now Foods Magnesium citrate и 1 таблетка Now Foods C-500

Мисли:

Снощи тренировката беше средно тежка, поскачахме повечко... раздвижих се и въпреки мускулната треска нямах проблеми. Днес мускулният дискомфорт в краката все още се усеща ясно.

Сутринта се наложи да стартирам много бързо, закусвах почти в движение и затова закуската ми е нетипична. Голям глад днес... ама голям. Вечерта най-вероятно ще допълвам храната. :)

Пълна почивка от всякакви натоварвания днес.

P.S. Допълвам храната... (blush)
Повечко енергия... нека да има!
FitDay показа около 3500-3600 kcal…

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.02.14 20:09.

Храната:

Обяд - 300 g свински врат, 200-250 g червено зеле и 50-60 g бразилски орех

~~~ (№39) тренировка волейбол ~~~

Вечеря - 300 g свински врат, 200-250 g червено зеле и около 250 g печени картофи

Преди лягане - 1 доза PN Pure Casein, 2 супени лъжици микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 200 g течна сметана (36%) и малко прясно мляко (3.5%)

Суплементацията:

Мисли:

Вчера след работа - тишина, мързел, филмче и силна храна. И спяща котка в скута. :) Поспах доволно. Ако някой си мисли, че има по-ефективен начин за подобряване на възстановяването (различен от спокойствие, повечко сън и добро количество качествена храна) - лъже се стабилно и много неща не е разбрал. Това е истината.

Днес - зареден и готов. Тренирам.
Следващите няколко тренировки ще ги водя аз... ще трябва да положа повече старание да обърна достатъчно внимание на себе си.

Снощи - средно тежка тренировка, повече контрол и взаимодействие блок-защита.

Набързо разписвам щангирането днес...

~~~ (№40) тренировка фитнес (горна част) ~~~

1. Избутване на дъмбели от полулег - 4 серии по 8 повторения с 25 kg-ови дъмбели

2. Дърпане на долен скрипец с тесен успореден хват - 4 серии по 8 повторения с 60 kg

3. Кофички - 4 серии по 10 повторения със собствено тегло

4. Набирания - 4 серии по 5 повторения
(2 серии с тесен успореден хват и 2 серии с раменен успореден, всичките със собствено тегло и chest-to-bar)

5. Привеждане на горен скрипец с прави ръце - 4 серии по 8 повторения с 50 kg
в суперсерия с
6. Pull-over - 4 серии по 8 повторения с 15 kg-ов дъмбел

7. Разтваряне на ръце встрани - 4 серии по 8 повторения с 5 kg-ови дъмбели

8. Разгъване за трицепс на скрипец с въже - 4 серии по 6-8 повторения с 50-60 kg
в суперсерия с
9. Сгъване за бицепс - 4 серии по 8 повторения с 15 kg-ови дъмбели

Накрая малко планк на швейцарска топка и V-преси с 3 kg-ов дъмбел в ръцете.

Много стегнато и интензивно. По-обемна дойде тази тренировка, но тежестите не са нещо особено и затова си го позволих. Много доволен!

Храната - изцяло след 16:00. Имах предвид, че ще тренирам, но се случи така, че сутринта тичах по задачи и се проточиха... та без да искам се получи период от 16-17 часа без храна. Тренирах със страхотен тонус, никакви проблеми! Като видя някой да опява, че не можел да тренира на гладно, защото нямал сила и подобни лиготии... няма такъв филм, това е хленчене за търсене на оправдание.

Та храната:

- 6 цели яйца, около 100 g сирене, голямо парче масло, 130 g Edam и 2 вафли с мед и тахан
(ех тоя Рони Колман, бре! Реших да се отъркам в елита и аз!)

- рожден ден - боцках почти от всичко (включително 2-3 вида баница), но основно се хвърлих на кюфтенца и сухи мезета, май и прилично количество ядки заминаха (печени, уви)

- преди лягане - както винаги - 1 доза PN Pure Casein, 2 супени лъжици микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 200 g течна сметана (36%) и малко прясно мляко (3.5%)

Анаболите - напълно стандартно, нищо специфично.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.02.14 09:19.

Вчера - отнесен, но много слънчев и приятен неделен ден. Завърши с:

~~~ (№41) тренировка волейбол ~~~

Днес:

Храната:

~~~ (№42) тренировка волейбол ~~~

Вечеря - 300 g свински врат и 150 g царевица + 1 зелена ябълка

Преди лягане - 1 доза PN Pure Casein, 2 супени лъжици микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 250 g заквасена сметана и малко прясно мляко (3.5%)

Суплементацията:

Мисли:

По идея тренировката снощи не трябваше да е много тежка, ама... имаше игрова част, заиграхме се стабилно и всъщност се напънахме доста. Усещам го ясно по краката си тази сутрин. :) Няма лошо - доволен съм. :)

Днес трудно задвижвам... съботният рожден ден финишира рано сутринта (както се и очакваше), та още не съм съвсем на фокус. Започваме по-целенасочено да мислим за следващия ни мач.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.02.14 22:29.

Храната:

~~~ (№43) тренировка фитнес (крака 60%) ~~~

Вечеря - 300 g свински врат и 150 g царевица

Суплементацията:

Мисли:

Снощи - приятна тренировка, натоварване - около и малко над средното. Повечко работа с медицински топки, после упражнения за подаване и контрол. Съботния рожден ден, обаче, успя да се отрази не само на вчерашния ми ден, но и леко на тренировката. След като цял ден бях сънлив, вечерта на тренировка се раздвижих, но я нямаше свежестта. Общо взето работих добре, но... точно свежест не ми достигаше. Станал съм страшно капризен към недоспиване.

Днес - щангиране на краката. Докато отивам към залата ще обмисля точно какво и колко да правя на тази тренировка. Седмицата ще е дълга, мачът ми е в неделя и е много важен. Та затова трябва да дозирам добре нещата... Утре ще играем приятелска среща, за която също не е добре да съм препариран от щанги.

Храната:

~~~ (№44) тренировка волейбол ~~~

Вечеря - 300 g свински врат, 150 g грах и 2 филийки ръжен био-хляб със семена

Суплементацията:

Мисли:

Вчера се получи приятно раздвижване във фитнеса - направих си балансите, а силовата част беше с намален обем и тежести. Днес на тренировка ще си проличи дали съм успял да дозирам правилно натоварването. Излязох със сили от фитнеса, такава беше идеята ми... после поспах 10 часа. :)

Днес малко трудно отворих очи сутринта, но се разсъних бързо. Доста по-свеж съм в сравнение с последните 2-3 дни. Довечера предстои контролна (приятелска) среща с отбор от нашата група. Имаме да опитаме някои игрови моменти за предстоящия официален мач в неделя. Едва ли ще играя през цялото време...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.02.14 22:00.

Храната:

Обяд - 300 g свински врат, 200-250 g червено зеле и 50-60 g бразилски орехи

Вечеря - 300 g свински врат, около 150 g грах и 2 филийки ръжен био-хляб със семена

Суплементацията:

След вечеря - 5 g SAN Performance Creatine, 5 g таурин и 9 g Now Foods Magnesium citrate и 1 таблетка Now Foods C-500

Мисли:

Снощи - приятно мачле. Играх само два гейма, т.е. напънах се, но за кратко. Добре съм дозирал натоварването на краката във вторник, вчера нямах особени проблеми с мощността по време на игра.

Поспах много приятно, но щеше да е добре да е 2-3 часа повече... 7 часа сън не винаги ми стигат, май поне 8 са ми нужни за приемлив комфорт. Така или иначе се разсъних лесно и не съм сънлив.

Както обикновено в четвъртък - днес е пълна почивка. Виждам, че миналата седмица в четвъртък ме е натискал стабилен глад. Днес положението е нормално. Отдавам го на сравнително по-леките тренировки в предишните два дни. Ако все пак озверея - ще допълня храната. Нищо чудно да забърша някое авокадо от магазина като се прибирам от работа...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.02.14 09:51.

20.02.14
23:33

Какво мислиш за Халвата ? Никаква информация не намерих

казано от Cvetan Petrov на 20.02.14, 23:33:

Какво мислиш за Халвата ? Никаква информация не намерих

Каква халва? Тахан, сусамова, грис...
Като цяло - не одобрявам особено, както всички купешки захарни изделия.
В къщи човек може да си приготви прилична грис-халва, която може да бъде нещо съвсем различно.

Храната:

~~~ (№45) тренировка волейбол ~~~

Вечеря - 300 g свински врат и 2-3 филийки ръжен био-хляб със семена

Суплементацията:

Мисли:

Вчерашния ден премина под знака на тоталния мързел. Цял ден - седнал или легнал. :)
Легнах си рано, та поспах доволно (малко повече от 9 часа).
Днес - свежарка! (sun)

Храната:

Закуско-обяд - 6 цели яйца, около 100 g сирене, парче масло и 100 g био-соленки (лимец и семена)

~~~ (№46) тренировка волейбол ~~~

Вечеря - 4 пълнени чушки (с кайма, естествено), малко кашкавал и купичка жито с екстри (орехи, бадеми и заквасена сметана)

Преди лягане - 1 доза PN Pure Casein, 2 супени лъжици микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 250 g заквасена сметана, малко прясно мляко (3.5%) и едно авокадо

Суплементацията:

Стандартна.

Мисли:

Вчера - приятна средно натоварваща тренировка, с повече скачане и контрол. Абе друго си е, когато човек е отпочинал и се е наспал!

Днес - лека и много кратка тренировка, просто раздвижване и малко пипане на топката, нищо повече. Възможно най-много сили трябва да се съхранят за утре - мачът е важен и гарантирано ще е тежък.

Храната днес е малко по-необичайна и на око ми се струва, че ще дойде малко повече от обикновено. Няма лошо. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.02.14 19:27.

Вчера:

~~~ (№46) мач волейбол ~~~

Спечелихме тежка битка с 3:2 след малко повече от 2 часа игра. Повече - тук (или в Sportal.bg).

По-скоро си мисля, че пропиляхме една точка за класирането - с малко повече фокус можехме да приключим мача с 3:1, но... така или иначе - този мач вече е история и ще има повече полза да насочим мислите и усилията си към следващия. Много сили хвърлих (не само аз, разбира се). Храната - май-малко повече дойде, но като цяло читава - яйца със сирене и масло, пилешки пържоли на скара, отделно доста сиренце, салати, малко печени картофи и малко домашна питка, както и кремче за ‘лека нощ’... и един протеинов бар замина веднага след мача.

Храната:

Обяд - 300 g свински бут на тиган и 50-60 g бразилски орех

~~~ (№47) тренировка волейбол ~~~

Вечеря - 300 g свински бут на тиган и 150 g грах

Преди лягане - 1 доза PN Pure Casein, 2 супени лъжици микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 250 g заквасена сметана и малко прясно мляко (3.5%) + едно авокадо

Суплементацията:

Мисли:

Много умора от снощи. Трудно заспах, доста по-късно от нормалното и сънят ми беше неспокоен. Сериозната умора, комбинирана със силни емоции, понякога ми се отразява точно така. Днес малко ми тежат копитцата, има малко умора по цялото тяло, но като цяло съм приятно изненадан от себе си. Очаквах, че няма да мога да се движа днес, а реално положението съвсем не е трагично. Така или иначе - днес тренираме. Ще се постарая да бъда на максимум - имаме само днешната тренировка преди следващия мач и трябва да отработим някои моменти. В сряда е “столичното” дерби с момчетата от УНСС. Двата отбора се познаваме безобразно добре и към момента трудно виждам възможности да се изненадаме значително. Ще мислим...

Мотае ми се едно авокадо из кухнята... заминава директно в кремчето за ‘лека нощ’!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 24.02.14 22:12.

Храната:

Обяд - 300 g свински бут на тиган, 2 уникални агнешки курбан-чорби и 60-70 g бразилски орех

Вечеря - 300 g свински бут на тиган и 150 g грах

Преди лягане - 1 доза PN Pure Casein, 2 супени лъжици микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 250 g заквасена сметана и малко прясно мляко (3.5%) + едно авокадо

Суплементацията:

След обяда - 5 g SAN Performance Creatine, 5 g таурин и 1 таблетка Now Foods C-500

След вечерята - 1 таблетка Now Foods C-500 и 9 g Now Foods Magnesium citrate

Мисли:

Приятна тренировка снощи, но нямаше тонус. Напънах се и горе-долу се получиха нещата, но се виждаше от километри, че съм мек. Не само аз, де... целият отбор нямаше свежест. Преговорихме задачите за утре и толкова. Вечерта ме подгони голям глад... та последното хранене за деня (кремчето) отиде над 1000 kcal :D Изобщо не се колебая да хапвам по-здраво в такива моменти.

Днес - пълна почивка и зареждане на батериите. (sun)

Май не е много добра идея в къщи да поддържам наличности на авокадо... ;)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.02.14 18:07.

Храната:

~~~ (№48) мач волейбол ~~~

Вечеря - 300 g свински врат и 150 g царевица +голяма салата (домати, краставици, чушки, лук, маслини, сирене, снежанка, варени картофи)

Суплементацията:

Преди мача - 1 доза Controlled Labs White flood + 2 g цитрулин малат

След мача - 5 g SAN Performance Creatine, 5 g таурин и 9 g Now Foods Magnesium citrate

Мисли:

Вчера - тотален мързел, много храна и 11 часа сън през нощта. Батериите ми са доста заредени, тонусът няма нищо общо с този в понеделник и вчера. Починах си, свеж и отпочинал съм. Днес - мач - софийско дерби (с вече 10-годишна история!) с момчетата от УНСС. Пореден много важен мач, за който предварително ми е ясно, че ще е доста тежък физически. В този случай се прибавя и емоционалната закачка с отбора на УНСС - познаваме се до безобразие като състезатели, много от нас са приятели и извън игрището, тренираме в една и съща зала... Най-вероятно резултатът от мача ще се определи от психологически фактори - кой до каква степен ще балансира емоциите и фокуса.

Ако някой няма какво да прави тази вечер - може да дойде в зала Бонсист (до УНСС, преди Студентски град).
Мачът започва в 19:00 часа, отборите ще са на игрището в 18:15 часа.
Надявам се, че ще предложим хубав волейбол за гледане! (sun)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.02.14 23:24.

Храната:

Закуска - 6 цели яйца, около 100 g сирене, парче масло и една голяма зелена ябълка

Обяд - 300 g свински врат, 50-60 g бразилски орех и още една голяма зелена ябълка

Суплементацията:

След обяда - 1 таблетка Now Foods C-500, 5 g SAN Performance Creatine, 3 g таурин и 3 g Now Foods Magnesium citrate

След вечерята - 1 таблетка Now Foods C-500, 2 g таурин и 6 g Now Foods Magnesium citrate

Мисли:

Вчера се сбъдна най-неприемливия за мен негативен развой на събитията. Загубихме с 2:3 заради проблеми в главите, при реални възможности за чиста победа. В спорта е така - трябва да си подготвил тялото, но трябва и главата ти да е в състояние да издържи, като тези два фактора са с абсолютно еднаква важност. Получи се хубав мач, де...
...снощи бях доста уморен, но възстановявам видимо добре. Очаквах днес да ми е трудно придвижването, а всъщност умората не е чак толкова много. Малко повече хубава храна и малко повече сън правят чудеса... не азотните бустери, протеинът или друго прахче. Дори ми минават мисли за фитнес през главата, но наистина не е разумно да го правя. Разместих и намалих заниманията във фитнеса заради разместването на мачовете, полека-лека ще ги върна в нормален ритъм. Днес почивам и зареждам батериите. От утре мисля за следващия мач, който е след 10-ина дни (тази събота нашият отбор почива по програма).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.02.14 12:34.

Храната:

Обяд - 300 g свински врат и 50-60 g сурови бадеми

~~~ (№49) тренировка волейбол ~~~

Вечеря - 300 g свински врат и 2 малки банана

Суплементацията:

Мисли:

Вчера - пълна почивка, имах нужда от нея. Не съм убит от умора, но ако бях направил дори лек фитнес - щях да объркам нещата... След около 10 часа сън едва отворих очи днес. Не съм съвсем свеж и възстановен, но ще компенсирам в движение. Днес си тренирам по график, вероятно през почивните дни ще наблегна на фитнеса... трябва да помисля как да разпределя натоварването с щанги така, че да не ме препарира мускулна треска и/или умора. Не съм стъпвал във фитнеса от десетина дни (заради мачовете, разбира се).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.02.14 22:10.

На бегом да драсна, че днешният ден малко разхвърлян идва:

~~~ (№50) тренировка фитнес ~~~

В момента няма как да разделям тренировката по обичайния начин (на горна и долна част). Затова днес - цяло тяло. Започнах с краката - загрях много старателно и подробно, пропуснах балансите, но направих повечето от основните упражнения с около 70% от максималните тежести. След това просто прибавих две суперсерии за гърди и гръб - (1) избутване на дъмбели от полулег + гребане с дъмбели и (2) кофички + набиране. Малко корем с швейцарската топка за десерт. Като за около 2 седмици без фитнес, отчитайки моментната ми кондиция и с поглед върху следващия ни мач - няма нужда повече. Размести ми се щангирането, но то не е приоритет в момента.

казано от Кольо Пияндето на 01.03.14, 12:06:

Малко корем с швейцарската топка за десерт.

Преди беше сладолед на корем за десерт, но ... това е професионалист. :)

Вчера:

~~~ (№51) тренировка волейбол ~~~

Сравнително лека и много приятна тренировка, предимно техника в нападение и взаимодействие със защита.

Днес:

~~~ (№52) тренировка волейбол ~~~

Тежка тренировка с много скачане и отиграване на специфични игрови моменти, свързани с тактиката ни за следващия мач. Изкарах я на пълна мощност, но се и уморих порядъчно.

Трите почивни дни храната е добра - без боклуци (с изключение на две хапки халва на Сирни заговезни), достатъчно енергия, може би с малко по-голям дял на въглехидратите спрямо нормалното за мен. Хапчетата и прахчетата си ги пия стриктно като добро дете.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.03.14 22:15.

Храната:

~~~ (№53) тренировка фитнес ~~~

Суплементацията:

Мисли:

Добре сме поскачали снощи, днес краката ми са доста уморени. Като цяло съм ОК, обаче. Ще направя едно фитнесче, мисля отново да бъде за цялото тяло. Може би отново ще направя част от упражненията за крака, ще включа упражнения като тръстъри и суингове, и не повече от 2-3 упражнения за големите мускулни групи на торса. Идеята е да тонизирам, не да се раздавам на максимум.

Храната:

~~~ (№54) тренировка волейбол ~~~

Вечеря - 300 g свински врат, малко зеле и 2-3 филийки ръжен био-хляб със семена

Суплементацията:

Мисли:

Вчера щангирах много приятно. Направих хубава загрявка на краката, отново намалих балансите, но този път пропуснах клека. Прецених, че отнема твърде много мощност, а аз не съм достатъчно добре възстановен. “Компенсирах” с втори вид напади и суингове. После завъртях две двойки упражнения в суперсерии за гърди и гръб - избутване на дъмбели от полулег с дърпане на хоризонтален скрипец и кофички с набирания. Толкова, няма нужда от повече в момента.
Днес краката ми са по-добре, което означава, че съм успял да ги натоваря разумно снощи. Тонусът е добър, умората е много лека. Очаква ме нормална (и вероятно не много лека) тренировка по волейбол.

В събота играем във Варна... ногу път, ве!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.03.14 22:37.

Храната:

малко по-късно джънкосах - 1 вафла и шепа сурови бадеми

Обяд - 300 g свински врат, 200-250 g зеле и 50-60 g сурови бадеми

~~~ (№55) тренировка волейбол ~~~

Вечеря - 300 g свински врат, 200-250 g зеле и 2-3 филийки ръжен био-хляб със семена

Суплементацията:

Мисли:

Снощи, както предполагах, тренировката беше тежичка - повече посрещане и защита + взаимодействие между атака и защита. Трудничко ми дойде, уморих се стабилно, прибрах се с припълзяване...

Днес... сравнително добре се чувствам - очаквах да не мога да мръдна, а реално положението не е чак толкова зле. Умора има, разбира се, но в границите на разумното. Краката малко ми тежат. Отново седми пореден тренировъчен ден - така се случи. Е, вероятно днешната тренировка няма да е особено натоварваща, но все пак...

Нещо глад ме гони... закусвах нормално, но като стигнах на работа не спрях да се оглеждам за някаква храна. Запуших положението с вафличка и бадеми (Ронка, взимам пример!). Уви, оказа се, че нямам нищо по-стабилно под ръка.

07.03.14
08:05

Човекът който заслужава уважение (bow).

just m, благодаря за добрата дума!
Чувствам се добре, когато правя нещата добре. Това е... :)

Храната и суплементацията:

1 таблетка Now Foods B-50, 1 таблетка Now Foods C-500 и 1 капсула Now Foods Plant enzymes

Вечеря - 1 доза PN Pure Whey + 1 доза PN Pure Casein + 1 супена лъжица ленено брашно + 5 g SAN Performance Creatine

Преди лягане - (ще съм в движение и не е ясно още, но планирам салата, някаква едра мръвка на скара и 50-60 g сурови бадеми)
1 таблетка Now Foods C-500, 1 капсула Now Foods Vitamin A (10 000 IU), 1 капсула Now Foods Vitamin D-3 (5000 IU) и 1 капсула Now Foods Plant enzymes

Мисли:

Снощната тренировка - относително кратка и лека. По-малко скачане, повече начален удар и посрещане.
Раздвижване и опипване на топката - нищо повече.
Имах лека тежест в краката, но тренировката не изискваше много мощност.

Днес - няма тренировка, вечерта пътувам към Варна (затова и храненията ми са по-необичайни).
Уморен съм - не много, но го усещам.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.03.14 10:17.

8 март

~~~ (№56) мач волейбол ~~~

Слаба игра, загубихме. Не е от липса на физически качества, всичко е в главите.
Младите имат много хлебец да изядат. Е, в спорта е така. Продължаваме.

9 март

~~~ (№57) тренировка фитнес (горна част) ~~~

Не се чувствах много добре, но реших да не пропускам фитнеса.
Работа в суперсерийки:

- избутване на дъмбели от полулег + гребане с дъмбел - 4 серии
- кофички с набиране (широк и тесен успореден хват) - 4 серии
- лицеви опори (на пейки и с краката върху швейцарска топка) + обратни набирания - 4 серии
- бицепс + трицепс с TRX - 4 серии
- knees-to-elbows + plank (на швейцарска топка) - 4 серии

Храната - силна и качествена, но си отбелязвам и купа сладолед в bb-team-ърска компания! :)

Днес:

Храната:

~~~ (№58) тренировка волейбол ~~~

Вечеря - 300 g свински врат и 150 g грах

Суплементацията:

Мисли:

Едва стоя. Две нощи (в петък и събота) си лягах между 3:30 и 4:00, играх мач между тях. Днес не знам къде съм. Спах около 8 часа, но сутринта едва задвижих и трудно си държа очите отворени, главата ми тежи още от вчера.

Имам мускулна треска на бицепса и трицепса. Хубавко нещо е TRX, сериозно се замислям да си купя.

Днес продължаваме - вече с мисъл за следващия мач.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.03.14 09:54.

Храната:

~~~ (№59) тренировка фитнес (крака) ~~~

Вечеря - 300 g свински врат и 150 g грах

Преди лягане - 1 доза PN Pure Casein, 2 супени лъжици микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 250 g заквасена сметана и малко кисело мляко (3.5%)

Суплементацията:

Мисли:

Вчера, по стар обичай - колкото мек и утрепан беше денят, толкова тренировката беше мощна и радваща. :) Не беше много тежка и продължителна, но след първоначалния зор да се задвижа се почувствах много комфортно и с удоволствие се напънах здраво. След това в къщи бях като плазмодий де... :)

Днес - уморен съм, но не така мек като вчера. Планувам да щангирам краката днес, но със сигурност ще е кротко - по-скоро тонизиращо и раздвижващо, от колкото натоварващо. Уморен съм цялостно в последните дни, но възстановявам напълно удовлетворително.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.03.14 09:34.

Храната:

~~~ (№60) тренировка волейбол ~~~

Преди лягане - 1 доза PN Pure Casein, 2 супени лъжици микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 250 g заквасена сметана и малко кисело мляко (3.5%)

Суплементацията:

Мисли:

Вчера - приятно щангиране без много зор. Тъй като умората в краката не е приемлива, тежестите бяха доста умерени. Постарах се да има повече многоставно усилие и по-малко изолирани движения - упражнения с швейцарска топка, бедрено сгъване и разгъване в специфично темпо, тръстъри със суингове до вертикала в суперсерии, напади, отпади и качвания върху кутия, планк на топка и търкаляне на колелце (за шкембето). Накрая прилежен стречинг (половината фитнес ме гледаше сякаш дера жива жаба в средата на залата). Излязох от залата раздвижен и със сили - това беше целта.

Спах 11 часа тази нощ. Друго си е, наистина...
Все още краката ми са леко уморени, но като цяло тонусът е екстра.
Тренировката днес ще е контролна среща, на която да опитаме някои от идеите за предстоящия ни официален мач в събота. Предполагам, че няма да играя през цялото време.

Замених прясното мляко за кремчето преди лягане с кисело, така - просто за разнообразие.

Храната:

junk time - 2 вафли с мед и тахан + шепа сурови бадеми

Вечеря - 300 g свински врат, малко кашкавал, едно варено яйце и 2 шепи сурови бадеми и орехи

Преди лягане - 1 доза PN Pure Casein, 2 супени лъжици микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 250 g заквасена сметана, 50 g овесени ядки и малко кисело мляко (3.5%)

Суплементацията:

След вечеря - 1 таблетка Now Foods C-500, 5 g SAN Performance Creatine, 5 g таурин и 9 g Now Foods Magnesium citrate

Мисли:

Снощи - лекичко. Играх около два гейма, в началото добре, но към края видимо загубих мощност. Може би и настройката в главата ми беше такава... така или иначе се раздвижих приятно и без напъване, направих един хубав стречинг и толкова. Достатъчно е в тази ситуация.

Днес почивам. Глад ме гони... забелязвам, че напоследък подчертано е в почивните дни.
Забърсах две вафлички и ги засипах с малко бадеми. Чиста работа. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.03.14 19:42.

Храната:

~~~ (№61) тренировка волейбол ~~~

Суплементацията:

Мисли:

Повечко храна вчера, но лошо няма. Поспах 10 часа през нощта и днес съм зареден. Страхотно усещане!
Днес тренираме и утре отново мач!

Някой да има впечатления от биволското кисело мляко на Бор-Чвор?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.03.14 10:14.

14.03.14
10:20

казано от Кольо Пияндето на 14.03.14, 10:13:

Да. Бива. Аз предпочитам на “Земнея”, но и Бор-Чвор става за ядене.
Макар че жена ми като вземе истинско домашно прясно мляко от едни биволици в Бистрица и го заквасим у дома, става нещо съвсем различно в сравнение с каквото и да било, което се продава в пластмасова кофичка. :)

Е, говорим за кисело мляко от магазина... онова другото е ясно, че е “друга бира”. :)
Взех си снощи такова, приятно е на вкус... 7% масленост все пак. Въпросът е колко доверие мога да имам на производителя (до колкото мога да имам на промишлен такъв). На база само органо-лептични свойства - да, бива. Не ям много кисело мляко, но когато ми се прияде, искам да взема нещо сравнително прилично.

Наталия

14.03.14
10:43

казано от Кольо Пияндето на 14.03.14, 10:13:

Храната:

Аз не препоръчвам Бор-Чвор марката на никого, независимо дали е краве, биволско или каквото и да е.....БАШ Шефа е от Първомай и познавам хора/които работят в мандрата/, които не са с добро впечатление от производството, а и като цяло има няколко издънки с прекалено некачествени продукти. Имаше репортажи по новините..... :) В Първомай не може да се намери друго мляко освен Бор-Чвор....и това изключително много ме дразни...ама това е извън темата :D исках да споделя :D

Мда, Нат, значи паметта ми не изневерява все пак... имам смътен спомен, че съм срещал по медиите информация, подобна на това, за което говориш ти. Не бях сигурен, затова и попитах така “невинно”. :)

14.03.14
18:01

казано от Кольо Пияндето на 14.03.14, 11:05:

Мда, Нат, значи паметта ми не изневерява все пак... имам смътен спомен, че съм срещал по медиите информация, подобна на това, за което говориш ти. Не бях сигурен, затова и попитах така “невинно”. :)

Преди време, когато приеха наредбата за видимото разграничаване и обозначаване на продуктите с растителни мазнини на витрините, ако си спомняш гръмна един скандал, че една пловдивска фирма все още лъже в състава на сиренето и млякото и слага растителни мазнини без да го посочва. Е това беше е Бор-чвор. От тогава почти никога не съм им купувал продуктите.

Мнението беше редактирано от Петър на 14.03.14 18:03.

Вчера:

~~~ (№62) мач волейбол ~~~

Спечелихме с 3:0, но мачът (както и очаквах) се получи много тежък физически.
Важна победа и деликатно парти на отбора в едно столично заведение... :)

Днес:

~~~ (№63) фитнес (горна част) ~~~

1. Избутване на дъмбели от полулег - 4 серии по 8 повторения с 20 kg-ови дъмбели
в суперсерия с
2. Гребане с дъмбел - 4 серии по 8 повторения с 20 kg-ови дъмбели

3. Кофички - 4 серии по 10 повторения със собствено тегло
в суперсерия с
4. Набирания - 4 серии по 5 повторения
(2 серии с тесен успореден хват и 2 серии с раменен успореден, всичките със собствено тегло и chest-to-bar)

5. Renegade row & press - 4 серии по 8 повторения с 8 kg-ови дъмбели.

6. Привеждане на горен скрипец с прави ръце - 3 серии по 8 повторения
в суперсерия с
7. Pull-over - 3 серии по 8 повторения с 15 kg-ов диск

8. Разгъване за трицепс на скрипец с въже - 3 серии по 6-8 повторения (не помня тежестите)
в суперсерия с
9. Сгъване за бицепс - 3 серии по 8 повторения с 15 kg-ови дъмбели

Накрая суперсерия планк на швейцарска топка (45 sec) и toes-to-bar (8 повторения).

Добре се получи, но свежест няма. Нормално, разбира се, няма как да съм със силите си.
Умората от вчера и късното (или ранно, зависи от гледната точка) лягане са фактори, от които не може да се бяга.

Храната - читава и достатъчно.
“Анаболите” - по график.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.03.14 17:28.

казано от Кольо Пияндето на 16.03.14, 17:27:

“Анаболите” - по график.

Тъй, тъй, всичко ще си признаеш :D :D :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1