01.10.10
07:16
Първите ми впечатления от Scitec NitroDrive са добри, въпреки че има вероятност да не мога ясно да направя разграничаване на ефекта от него и този от бета аланина. Пих по една доза преди 2 поредни тежички тренировки в два поредни дни. Не мога да твърдя, че не се уморих, но е различно. Това, което ми направи най-силно впечатление е, че не усещам омекване след горещия душ (както става обикновено при мен). Може пък наистина да се окаже, че има смисъл от вазодилататори при спортове различни от бодибилдинга. Естествено - твърде рано е да давам крайни заключения. На мнение съм, обаче, че подобреното оросяване и съдоразширяването биха оказали благоприятен ефект при всеки спорт.
Започнах приема и на още един продукт - Scitec Arthroxon. Производителят обещава ефект до 7-10 дни.
Да видим... За първи път пия добавка от този тип.
Установих, че функцията за игнориране на потребители във форума работи доста прилично. Ползвам я вече...
02.10.10
06:33
Първи впечатления и от казеина на Scitec - ProLong. Отлична разтворимост (с уговорката, че казеинът по принцип няма разтворимостта на суроватката), типичен за Scitec чудесен вкус (моят е ванилия). Идеалният начин да кажеш “лека нощ” на тялото - нещо вкусно и качествено, подходящо за преди лягане. Една лъжичка чисто какао пък го превръща в шоколадова напитка... Малко ми е сладък, но мисля да опитам да добавям по 1/2 доза към известно количество извара.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.10.10 06:34.
02.10.10
09:30
Да, ягодата на Scitec е супер!
Понякога слагам малко вода и си го правя по-гъсто, като крем.
И аз обичам да експериментирам, така че тук те подкрепям 100% :D
02.10.10
18:36
veronique, korpusito, едва ли бих посегнал към вкус ягода, защото вероятно няма да го харесам. Човек убивам за ягоди (истински плодове), но неща като ягодов шейк, сладолед, кекс и т.н. никога не са ми били приятни. Истинските ягодки просто са си “друга бира”...
Днес си купих нови маратонки за игра, радвам се като дете! (sun)
За първи път от 10-12 години насам “изневерявам” на Asics…
Тази година ще играя с Mizuno Wave Tornado 5.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.10.10 19:14.
04.10.10
06:11
4 октомври 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 4 филийки пълнозърнест ръжен хляб, 3 яйца, свинско филе (40 g), малко кашкавал, маслинена паста
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица ленено семе, 1 супена лъжица овесени трици
1.3. Обяд - свинско месо на тиган (200 g), варен бял ориз (60-65 g), салата домати и сирене
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g), 1 супена лъжица ленено семе, 1 супена лъжица овесени трици, 2 яйца
[тренировка]
1.5. Вечеря - свинско месо на тиган (200 g), варен бял ориз (60-65 g)
1.6. Преди лягане - извара (120-130 g), 1/2 доза казеин, фъстъци (50 g)
2. Тренировка - волейбол
3. Хранителни добавки
3.1. След закуска - 1 таблетка витамини EcoGreen Multi
3.2. След обяд - 1 доза Scitec Arthroxon
3.3. Преди тренировка - 1.5 g Beta Alanine + 1 доза Scitec NitroDrive
3.4. По време на тренировка - 1 доза Purple InTrain + 1 доза Xtend + 7 g EAA
3.5. След тренировка - 1.5 g Beta Alanine
3.6. Преди лягане - 10 g казеин (Scites ProLong)
4. Общо мнение за храненето днес - запазвам храната в познатия вид, не съм я променял, не предвиждам и особено съществени промени. Искам да направя междинните закуска ле-е-еко по-засищащи, затова ще им добавям по една лъжица овесени трици. Яйцата са повече от обикновено, но са дребнички.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал и свеж, перфектен тонус. След закуска пих кафе, въпреки че нямах и капка нужда от кофеин - направих го заради приятната компания на колегите в офиса.
6. Хранителни добавки - отделям информацията за тях с идеята да бъде по-подредено:
- Scitec NitroDrive - продължавам да го “изследвам”. В събота вечерта направих една тежичка тренировка за гърди във фитнеса, като преди това изпих една доза. Не е зле, като че ли има разлика в усещането на мускулатурата. Всъщност нормално е - 4 g аргинин, орнитин и цитрулин малат са едно нелошо количество. Главната ми идея, обаче, е ефект върху волейбола. Лошото е, че там вероятно трудно ще разгранича ефекта на NitroDrive от този на бета аланина.
- Scitec Arthroxon - голямо нещо е любопитството! Нямам дори най-малка идея как и по какво да преценя дали тази добавка работи. Scitec твърди, че 7-10 дни след началото на приема трябва да се усети ефект.
- Scitec ProLong - май напипах точната рецепта - 1/2 доза от него, извара (100-130 g) и щипка канела. Става вкусно, достатъчно сладко (без да е прекалено сладко) и плътно като консистенция. Вариантът с чисто какао също съвсем не е лош, но с канела определено е една идея по-добре. В крайна сметка - въпрос на вкус. Между другото това беше основната причина, поради която си поръчах ProLong с вкус ванилия - с него има по-голям брой възможности за комбиниране с допълнителен вкус.
Поздрав!
И цитатче от моя любим филм, с пожелание за по-малко страх, защото зеленичкият сладур за пореден път е много прав:
- Afraid to lose her I think, hmm?
- What has that got to do with anything?
- Everything! Fear is the path to the Dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering. I sense much fear in you.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.10.10 09:41.
06.10.10
17:02
Скапан ден, май се разболявам. От сутринта съм тотално отпаднал физически, едва се движа. Усещам тежест в корема, примесена с лека болка и порядъчно разстройство. Пълен парцал, болят ме всички мускулчета и стави. Нямам хрема или проблеми с гърлото, нямам температура. Крива история... разбира се, пропускам тренировката днес, лишено е от смисъл да се напъвам в момента.Чудя се какво да ям, но нямам и апетит де...
И аз така, и доста мои приятели. :) Явно ще трябва и това да преживеем :)
07.10.10
12:33
Постепенно се стабилизирам, но не си спомням такава загуба на апетит. Повече от 20 часа без храна, насилих се да хапна малко сутринта и продължавам да не огладнявам. Поне спряха болките в корема и мускулатурата. Ще видим как ще се храня днес, защото проблемът със стомашното неразположение не е решен... Бесен съм, нямам време за такива неща точно сега.
08.10.10
18:53
Възстановявам се, но не съм готов да тренирам нормално. Днес се почувствах по-добре и съответно бях в залата. Тренирах посредствено, както и очаквах. Няма как да е различно след тотална отпадналост, стомашни проблеми и почти 36 часа без храна. Все пак държах да се раздвижа, за да не изоставам технически и да не губя контакт с топката. Усещах една лека, но постоянна тежест в корема, която ми попречи да тренирам комфортно, а и не бях съвсем със силите си. За утре по план има фитнесче, но първо ще видя как се чувствам и после ще преценя дали да се натоваря. Кофти грип.
10.10.10
10:55
Днес вече съм с почти всичките си сили и се надявам от утре да се върна към нормален режим (както хранителен, така и тренировъчен). Дори добих смелост днес да завърша обяда си с едно Corny ;) Вчера направих едно нелошо фитнесче, днес ще почивам, от утре се хвърлям пак.
Успешно разширявам списъка си с игнорирани потребители в този форум. Чудесна опция, форумът е много по-приятен в този вид.
Само аз ли не разбрах от къде се активира това чудо :D Факт е, че си трябва :)
10.10.10
13:49
Натискаш едно червено бутонче, след което се пръска мозъка на конкретния потребител, брутално, но ефективно :D
10.10.10
15:21
Само аз ли не разбрах от къде се активира това чудо :D Факт е, че си трябва :)
Профил - Приложения - Игнорирани потребители (sun)
Натискаш едно червено бутонче, след което се пръска мозъка на конкретния потребител, брутално, но ефективно :D
Уви, не става точно така... но не ти се пречкат словестните диарии на тоя или оня... :)
12.10.10
09:27
Здрасти :)
Еее, не мога да те намеря - чак на 3-та страница си изчезнал :D Много голяма активност има при мъжките дневници.
Исках да ти кажа за елдата, за да не спамя други дневници, пиша тук. На мен лично най-много ми харесва, когато след като се свари, се отцежда и към нея се прибавят топло прясно мляко, много орехи и малко мед. Става много вкусно. Пробвала съм и солена, сготвена със зеленчуци и зехтин /като ориз/, не е лошо, но сладката версия ми е любима :)
12.10.10
11:52
Хехехе... спотайвам се аз, дебна в засада :)
Благодаря за идеите. Елдата, която опитах, беше с някакви зеленчуци и нещо не ми се понрави.
С мляко, орехи и мед ми се струва далеч по-вкусен вариант, може и канела да поръся.
13.10.10
06:14
13 октомври 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 4 филийки пълнозърнест ръжен хляб, 2 яйца, свинско филе (50 g), малко кашкавал, маслинена паста, 1 зелена ябълка, 1 вафла
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица ленено семе, 1 супена лъжица овесени трици
1.3. Обяд - пилешко месо на грил (180-190 g), зрял боб (120 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g), 1 супена лъжица ленено семе, 1 супена лъжица овесени трици, 1/2 доза суроватъчен протеин
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешко месо на грил (180-190 g), зрял боб (120 g)
1.6. Преди лягане - извара (120-130 g), 1/2 доза казеин, фъстъци (50 g)
2. Тренировка - волейбол
3. Хранителни добавки
3.1. След закуска - 1 таблетка витамини EcoGreen Multi
3.2. След обяд - 1 доза Scitec Arthroxon
3.3. При следобедната закуска - 11 g Scitec 100% Whey Protein Professional
3.3. Преди тренировка - 1.5 g Beta Alanine + 750 mg EFX Kre-Alkalyn
3.4. По време на тренировка - 1 доза Purple InTrain + 1 доза Xtend + 7 g EAA
3.5. След тренировка - 1.5 g Beta Alanine + 750 mg EFX Kre-Alkalyn
3.6. Преди лягане - 10 g казеин (Scitec ProLong)
4. Общо мнение за храненето днес - запазвам храната в познатия вид. Стандартно. Сутринта малко повече дойдоха въглехидратите, ама...
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал, но едва отворих очи. Разсъних се бързичко.
6. Хранителни добавки - попаднаха ми няколко мостри на протеините на Scitec, та ще ги напъхам тук-там. Ще споделя впечатленията си от вкуса им. Започвам приемането на кре-алкалин.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.10.10 11:00.
Комшииии :)))))
Радвам се, че си започнал да описваш пак по-обширно... давай пример на младежта, че им изпуснахме края ;)
Хубав ден и многоооо усмивкииии
Здравей! Имам едно питане към теб за кре-алкалина.
Приемал ли си преди кре-алкалин или друга негова разновидност или сега ще ти е за първи път? Ако отговорът е да ще напишеш ли как ти се е отразил приемът му. Мислиш ли, че кофеинът обезврежда неговото действие? Как ще го приемаш сега?
Мнението беше редактирано от T-X на 13.10.10 10:05.
13.10.10
10:35
Приемал ли си преди кре-алкалин или друга негова разновидност или сега ще ти е за първи път?
Здрасти, Наде! До сега никога не съм приемал креатин. За първи път посягам към него и противно на известната теория, че се започва с монохидрат, аз директно залагам на кре-алкалин. Водна задръжка не мога да си позволя под никакъв предлог, защото излишната вода ще трябва да я вдигам във въздуха (да скачам с нея). Та... правя своето креатиново сефте (така да се каже!). :)
Мислиш ли, че кофеинът обезврежда неговото действие?
Страхотен въпрос! Гледам най-известните напомпващи продукти на пазара днес:
- USPLabs Jack3D
- VPX NO ShotGun
- BSN N.O. -Xplode
- MusclePharm Assault
- Universal Nutrition Animal Pump
- AEN PreSurge Unleashed
- Nutrex Hemo Rage Black
- MuscleMeds Code Red
- Scitec Big Bang
Мога и още да изброявам, но мисля, че това са повечето основни “играчи” в категорията. Какво се оказва? ВСИЧКИ те съдържат креатин, при повечето дори е матрица (т.е. повече от една креатинова форма). ВСИЧКИ те съдържат И кофеин. Трудничко ми е да си представя при това положение, че има някакво обезвреждане между тези две съставки, след като това са определено работещи продукти. Не съм запознат с точния механизъм на взаимодействие между тях, но ако има някакъв проблем, едва ли ще се произвеждат толкова масово добавки, които да ги комбинират. При това (както се вижда) топ-продуктите без изключение ги съдържат.
Как ще го приемаш сега?
В продължение на 60 дни ще приемам 1.5 g кре-алкалин дневно - 750 mg преди тренировка и толкова след нея.
Ще го приемам заедно с бета аланина.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.10.10 13:16.
14.10.10
18:41
Така... ще нахвърлям няколко дребни нещица...
- няколко пъти през последния месец ми се случва да губя сили към края на по-тежка тренировка. По тази причина леко ще увелича овесените ядки в следобедната закуска (тя всъщност е предтренировъчното хранене). До сега хапвах около 50 g, ще ги направя 75-80 g. Останалата част от закуската остава без промяна - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица ленено семе и 1 яйце.
- Scitec Arthroxon - приемам го вече 10-ина дни (непосредствено след като обядвам). Трудно ми е да преценя до колко е ефективен. Колената ми “работят” сякаш по-гладко и мазно, но усещането спокойно може да е placebo.
- напипах идеалната рецепта за коктейл “Лека нощ” - 130 g извара, 1/2 доза Scitec ProLong, малко какао и щипка канела.
15.10.10
19:10
Увеличих овеса в предтренировъчното хранене така, както го бях замислил. Има разлика, но впечатлението ми е единично. Продължавам така, да видим дали ще има спад в енергията към края на по-тежките тренировки. Имам точно 2 седмици до първия мач (30 октомври), което значи, че нямам право на разсейване, боести и контузии от келешлък.
Увеличих овеса в предтренировъчното хранене така, както го бях замислил. Има разлика, но впечатлението ми е единично. Продължавам така, да видим дали ще има спад в енергията към края на по-тежките тренировки. Имам точно 2 седмици до първия мач (30 октомври), което значи, че нямам право на разсейване, боести и контузии от келешлък.
Даже споредм мен ти малко овеса. Попринцип нали се препоръчва по около 150гр, защо хапваш толкова малко от него ?
Или защо не опиташ пак 50-75гр овес с 1 ябълка ? :)
16.10.10
06:33
Даже според мен ти малко овеса. По принцип нали се препоръчва по около 150гр, защо хапваш толкова малко от него? Или защо не опиташ пак 50-75гр овес с 1 ябълка ? :)
150 g са прекалено солидна еднократна порция за мен, макар да не съм на НВД. По-скоро бих се спрял на около 100 g и ако се налага бих добавил още мъничко ленено семе. Идеята за ябълката е повече от добра, ще си “организирам” ябълки другата седмица! (sun)
16.10.10
16:15
Днес направих финалния щрих в моя суплементарен режим - Scitec G-Bomb и NOW GABA.
Глутаминът ще го ползвам покрай мачовете, GABA-та я подпуквам още тази вечер.
17.10.10
17:26
Страхотна тренировка във фитнеса направих днес! Много сила, мощност, направо не ми се излизаше от залата! Преди да тренирам изпих 1 доза Scitec NitroDrive и 1 доза BSN Endorush. Това е една от най-добрите предтренировъчни комбинации, които съм опитвал - чудесно усещане, много сила, а умората не иска да идва. Ето как тренирах (основно гърди):
- избутване на дъмбели от полулег - 1 серия с 10 повторения с 24 kg-ови дъмбели + 3 серии по 8 повторения с 28 kg-ови дъмбели
- избутване на дъмбели от обратен наклон - 1 серия с 10 повторения с 24 kg-ови дъмбели + 3 серии по 8 повторения с 28 kg-ови дъмбели
- флайс по полулег - 1 серия с 10 повторения с 20 kg-ови дъмбели + 3 серии по 8 повторения с 24 kg-ови дъмбели
- кофички - 4 серии по 10 повторения със собствено тегло
- тръстъри - 4 серии по 10 повторения с празен лост (20 kg) (в края на всяка серия добавях 5 повторения военна преса)
- разтваряне на ръце встрани от седеж - 4 серии по 8 повторения с 8 kg-ови дъмбели
- бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 4 серии по 8 повторения (за всяка ръка) с 16 kg-ови дъмбели
- V-преса - 4 серии по 20 повторения
- молитва - 4 серии по 10 повторения с 80 kg
След тренировка хапнах протеинов бар Scitec Protein Boost (White Chocolade+Pina Colada) - доста вкусничък, приличен състав и приемлива цена (20 g протеин, 36 g въглехидрати, 6 g мазнини, подсладен е с мед).
Накрая си праснах и няколко снимки, уви - с телефона, защото го реших много импулсивно (дори ме домързя да си събуя долнището на анцуга, за да ми се видят и копитцата).
17.10.10
17:27
Още снимки...
17.10.10
17:28
И още снимки...
17.10.10
18:05
Саше, стараем се на дърти години... 8-)
brusakch, благодаря за добрата дума! Псевдонимът ми е закачка със самия мен - не докосвам силен алкохол, никога не съм го правил, нямам намерение и да опитвам. Годишно се записвам с няколко бири, това ми е поркането... Иначе - казвам се Николай, всички мои познати от спорта се обръщат с мен с Кольо (останалите винаги с Ники, странно) , а има и една песничка на Обратен Ефект. (party)
Супер, много готини снимки. Особено 2 и 3-та. Даже и наченки на коремна преса ми се вижда ;). Продължавай все така. Поредното доказателство, че с труд и постоянство всичко се постига.
17.10.10
18:17
Добра форма, браво ! :)
И наистина повечето хора с напредване на годинките се занемаряват, а да не говорим, че и повечето младежи го правят.
Затова те поздравявам и правя евала на всички хора, които спортуват сериозно.
Между другото, понеже стана дума за псевдонима, на мен Кольо ми идва малко грубичко и все ме затруднява да го пиша, виж Ники е друга работа :)
17.10.10
18:19
а бе какво напредване на годинки?:)
я не откачайте хахаха
браво, Кольо! страхотна форма. Най-ми харесват раменете: )
17.10.10
18:50
Супер, много готини снимки. Особено 2 и 3-та. Даже и наченки на коремна преса ми се вижда ;). Продължавай все така. Поредното доказателство, че с труд и постоянство всичко се постига.
Хе... благодаря. За протокола - през лятото коремната преса беше по-изчистена. За да постигна това и сега, обаче, ще трябва да понамаля въглехидратите и калориите като цяло, а аз нямам никакво намерение да го правя. Такова “затягане” на режима вероятно ще бъде причина за намаляване на силата и издържливостта - не мога да си го позволя. След 2 седмици започвам мачове, няма място и време за красота сега... То и като цяло при мен визията винаги е била страниче ефект, а не приоритетна цел.
Абе дърт, като те гледам, има още хляб в тем, я да работиш по пресата ! :D
Ха така - има хляб, това исках да чуя! Като започне да има варено фиде в мен, тогава ще започна да се притеснявам! ;) За пресата виж какво написах на karpi… ще си ходя с кофти преса на този етап... (sun)
Добра форма, браво ! :)
И наистина повечето хора с напредване на годинките се занемаряват, а да не говорим, че и повечето младежи го правят.
Затова те поздравявам и правя евала на всички хора, които спортуват сериозно.
Между другото, понеже стана дума за псевдонима, на мен Кольо ми идва малко грубичко и все ме затруднява да го пиша, виж Ники е друга работа :)
Въпрос на нагласа и вътрешно усещане. Аз имах късмет да попадна на спорт, който ми пълни душата вече 20-та година... Кольо ми остана от детско-юношеската школа на ЦСКА навремето. Бяхме двама Николаевци и за да се различаваме, на мен започнаха да ми казват Кольо... така си ми и остана. Наистина странно, но никога човек, когото познавам извън спорта, не се обръща така към мен. За мен няма значение, харесвам и двете обръщения.
а бе какво напредване на годинки?:)
я не откачайте хахаха
браво, Кольо! страхотна форма. Най-ми харесват раменете: )
Благодаря, veronique! (sun) За годинките се закачам като цяло, макар да усещам сериозна разлика между тялото ми сега и когато бях на 20… Рамената винаги са ми били силнички, вероятно заради волейбола - там просто си трябва тежката ръка. В момента ги натоварвам по-скоро умерено, защото ме е страх от контузии - не мога да си ги позволя в момента. Доста ги натоварвам с волейбол в момента, ако ги натисна и с щанги, рискът да премайсторя работата става излишно голям. Рамото е много специфична става и болежките там са доста упорити.
Супер форма. Струвами се, че ти правиш това което, най-много си мислят хората че е най-трудно, а то е “поддържаненто на тегло”. :)
18.10.10
06:08
Супер форма. Струвами се, че ти правиш това което, най-много си мислят хората че е най-трудно, а то е “поддържаненто на тегло”. :)
Благодаря, Julius! Да, наистина се старая целогодишно да поддържам прилична физическа форма. Опитвам се да направлявам процесите на навлизане в оптимална кондиция и излизане от нея, за да мога да бъда на необходимото ниво тогава, когато трябва.
За да развенчая митовете около мен ще си призная, че тази сутрин изядох един KitKat и една вафла Боровец... (blush) Първото замести медеца след ставане, а второто ме съблазни при сутрешното кафе в офиса (твърде рядко се случва). Имам мускулна треска от фитнеса вчера, малко “ми стяга сутиенът”... :D Очаквах да е доста по-силна всъщност, защото доста се понапънах и тренирах доста интензивно. Обаче - кеф! (sun)
18.10.10
06:42
Супер форма! Браво! Един от дневниците, който следя с особен интерес. Този KitKat и вафлата са простени :D Пък и от това, което чета - това да ти е прегрешението... никому няма да навреди, дори и на теб ;)
18.10.10
07:30
Супер форма! Браво! Един от дневниците, който следя с особен интерес. Този KitKat и вафлата са простени :D Пък и от това, което чета - това да ти е прегрешението... никому няма да навреди, дори и на теб ;)
Засрамих се вече, бре! (blush) Всъщност публикувах снимките само тук (не ги сложих в галерията си), като жест към хората, които отделят временце и внимание за мен, преглеждайки дневника ми (независимо, че не е в стандартния формат). Сладки неща трудно ме изкушават и наистина рядко ям. Случва се, разбира се, аз също съм човек... но категорично не се притеснявам да хапна нещо шоколадово, правя го достатъчно рядко. Въпрос на количество и разпределение във времето.
Между другото - вчера си купих пармезан на прах. Варен ориз, поръсен с малко шарена сол и пармезан, става доста вкусен! 8-)