07.11.09
12:37
Абе понеже вече имам доста противоречиви мнения по въпроса с паласките, и по-точно за упражнение с гири.Не съм сигурен как се казва, ама май му викат “чайник” или нещо подобно...в едната ръка дъмбел другата е на главата се правят нещо като странични сгъвания...виждал съм да го правят и с 2 дъмбела.Поразпитах малко момчетата от фитнеса и някои ми казват, че това сваляло паласките, а други ми казват точно обратното, че по този начин си разширявали талията.И аз сега се чудя дали да си го вкарам това упражнение или не ?Понеже съм широк в талията и кача ли малко килограми веднага изкачат паласките, или по-точно....склонен съм да трупам в тази област.Знам, че в случая бягане и скачане на въже са най-добрият вариант и съм помислил по въпроса, но искъм да знам и за тея дъмбели дали ще ми помогнат.Благодаря предварително на отзовалите се!
Темата беше редактирана от Петко К на 09.11.09 22:04.
07.11.09
13:05
При мен имаше обратен ефект. Когато правех упражнението, паласките не мръднаха (нито повече, нито по-малко) но като отслабнах и поизгорих мазнини си останах широк :) Със скачане на въже или тичане, или каквато и да било кардио дейност и хранителен режим ще ги изгориш.
Лично мнение. :)
Упражнението е супер, аз доста често го включвам при корема. Правя го сравнително бързо и в големи бройки. Не мисля, че ще станеш по-широк от него, но разковничето в паласките, е да няма мазнинка.
Освен това ше носиш на тупаници в бъбреците - ахахахахха.
Упражнението е много добро, когато изчистиш, ще имаш един хубав корсет от мускули......почти такъв :D
Мнението беше редактирано от Radi_boy_ на 07.11.09 15:04.
най-добре е да изчистиш излишните подкожни мазнини и чак след това да наблегнеш на упражненията за корем.
07.11.09
17:49
Тоест ми казвате, че е по-добре да не го вклучвам сега понеже незнам какъв ефект ще има в/у мен?Да остана само на бягане и въже?
казано от karpi на 07.11.09, 17:21:
най-добре е да изчистиш излишните подкожни мазнини и чак след това да наблегнеш на упражненията за корем.
Какаво пречи да се тренира корем преди да си изчистил мазнините?Не е ли по-добре като изчистиш все пак да има какво да видиш.
казано от Biad__ на 07.11.09, 18:52:
казано от karpi на 07.11.09, 17:21:
Какаво пречи да се тренира корем преди да си изчистил мазнините?Не е ли по-добре като изчистиш все пак да има какво да видиш.
Казвам само че повечето от трениращите смятат, че като правят по-много упражения за корем ще направят така желаната коремна преса, а за да постигнат това от голямо значение е правилният хранителен режим, защото ти и да имаш направена коремна преса, ако мазнинките ти са в повече няма да се види.
@karpi - най-добре е в периода за покачване на ММ да тренира коремните мускули с по-малко повторения, за да има след това какво да се види, а в период на чистене - повече повторения, за да ги оформи. Иначе първо да чисти, а след това като няма какво да оформя? :)
За талията нещата са мн деликатни :S
Талията, горната част на бедрата .. въобще там яко бягане и добър хранителен режим !
При топенето на тези области и мн мускул заминава и ... незнам какво да кажа :S
Упражнението и аз го правя заедно с корема ... включвам иии едно упражнение за горна и 1 упражнение за долна част :)
Колко ефект има, немога да кажа :D :D :D Ама с тва или без тва упражнение ми е все едно, не се
натварвам кой знае колко с него, затова го правя ^^
//И аз имам този гаден проблем с паласките (може да се види на аватара ми ...)
С него ше се оправям едва към началото на Януари, когато започна да топя :)
Мнението беше редактирано от Casi0 на 07.11.09 19:55.
казано от Radi_boy_ на 07.11.09, 19:49:
@karpi - най-добре е в периода за покачване на ММ да тренира коремните мускули с по-малко повторения, за да има след това какво да се види, а в период на чистене - повече повторения, за да ги оформи. Иначе първо да чисти, а след това като няма какво да оформя? :)
Radi_boy не казвам да не прави упражнения за коремните мускули, а само да не прекалява и да си направи един хубав режим, който много ще помогне за решаване на проблема с паласките :-)
Добра диета + кардио + добра тренировъчна програма (независимо от това, дали си включил въпросното упражнение или не) - ще ти реши проблема.
08.11.09
10:36
Спазване на хранителни режими+кардио и тнт. от които глупусти няма смисъл понеже после пак ще станеш едър..щом си такъв зна4и организма ти е склонен към напълняване..най-накрая или ще станеш анорексик или ще си върнеш килограмите и с малко отгоре може би..
08.11.09
10:42
Добре , че все още има хора като теб в този форум, да изказват толкова “компетентни” мнения.
казано от roshko_rs на 08.11.09, 10:36:
Спазване на хранителни режими+кардио и тнт. от които глупусти няма смисъл понеже после пак ще станеш едър..щом си такъв зна4и организма ти е склонен към напълняване..най-накрая или ще станеш анорексик или ще си върнеш килограмите и с малко отгоре може би..
Не мисля че ХР + кардиото и ФР са глупости. Ако нямаш определени цели, няма смисъл да тренираш.А комбинацията от тези три фактора ще ти помогне да постигнеш това, което желаеш. А това че се храниш по определена програма не значи, че ще се превърнеш в анорексик или че ще напълнееш.Спазването на ХР спрямо поставени цели означава култура на хранене, когато той е изготвен специално за теб ти помага не само да отслабнеш да кажем, но и да подобриш общото си здравословно състояние и да разбереш, че някои от храните, които си консумирал преди са ти носели само празни калории.След като веднъж си се научил да се храниш правилно няма как да си върнеш килограмите, особено ако не прекаляваш с яденето.
Но това не е за всеки, иска се воля и голяма дисциплина.
Какво компетентно мнение..... :D
... просто ... чудесно XD XD XD
Мнението беше редактирано от EvilOgre на 08.11.09 13:58.
08.11.09
21:35
чесно казано не ме интересува как звучи..просто ви е страх да го признаете че е така се пак тряя да има хора които казват сичко в прав текст и по тоя начин да дразни другите вярващи..да не казвам че имам приятели които са само на плодове и зеленчуци и пълнеят..крайно време е да разберете че от диети няма смисъл..зависи какъв ти е организма и какво ти мисли мозъка..може би има нещо което ще помогне и то се нарича разделно хранене но малко хора могат да си го позволят ии то без буклуци..
Мерси, че ни просветли. Теб съм те признал за “разбирач” :lol: Бисер след бисер, глупост след глупост.
08.11.09
23:02
То чесно казано аз ви са смея щото от тия глупусти дето ги пиша съм по здрав от някои хора коит прекарват живота си във фитнес залите..и понеже неразбирам от нищо имам по хубаво тяло от повечето в тоя форум...
Мнението беше редактирано от roshko_rs на 08.11.09 23:03.
Малък си още , ще ги научиш нещата някой ден. Може би. Макар че с това отношение....
Мнението беше редактирано от Петко К на 09.11.09 00:36.
09.11.09
13:39
казано от roshko_rs на 08.11.09, 23:02:
То чесно казано аз ви са смея щото от тия глупусти дето ги пиша съм по здрав от някои хора коит прекарват живота си във фитнес залите..и понеже неразбирам от нищо имам по хубаво тяло от повечето в тоя форум...
По-хубаво, но дали по издражливо, по-силно, по-здравословно...??
09.11.09
13:48
оо оверявам те че е издражливо и здравословно ест че ако си на 20 год ще си по-силен...ама за възраста си съм як..
казано от roshko_rs на 09.11.09, 13:48:
оо оверявам те че е издражливо и здравословно ест че ако си на 20 год ще си по-силен...ама за възраста си съм як..
Никой не се съмнява, че си адски здрав.
09.11.09
15:59
Поредния дисидент на когото мястото му е в първи клас да научи как се пишат думичките.
Автора да се замисли по това време какви програми и с каква цел се правят.После да реши упражнението дали да го прави или не.
Що ядеш като ще огладняваш пак?Що се къпеш като се цапаш ?
Почни да разсъждаваш върху този въпрос сериозно “Колко дявола могат да се съберат на върха на една игла?”
Мнението беше редактирано от Cheresharche на 09.11.09 16:03.
казано от roshko_rs на 08.11.09, 23:02:
Хах ... твърде елементарно мислене !
Както съм набрал сега само такива като тебе ми трябват !
Имал той хубаво тяло от повечето потребители ...
Знаеш ли как ми пука ?
Ми хората дето са 2 пъти колкото тебе ?
Аз тях не съм ги чул да се хвалят ! Ясни са ми такива като тебе ...
Защо не го запомниш веднъж за винаги - това е ген !
Аз пък имам приятел дето преди месец започна да ходи на фитнес
(преди това изглеждаше, че не излиза от фитнеса)
След 1-вия месец фитнес направо избухнал, лекарката му
мислила, че се боцка с нещо и му взела кръв, “за да види тия мускули от кво се правят”
Иииии така де, ако си го имаш заложено - имаш го, ако не или с мн добавки ядене и вдигане
или с химия и ядене ;)
Ако става въпрос всеки иска да е масивен и релефен, но ... то да не е концерт по желание
и да не става с разбиране !
Тва не ти е кат математиката, да се научиш да решаваш квадратно уравнение
и да го решаваш всеки път и да ти се получават корените винаги !
Тук ти трябват познания, за да се развиеш, но тия познания няма да те развият !
Не се прави на знаещ !
Това, че с диетите не се постигало нищо - да си гледаш ти работата !
С една дума искаш да ми кажеш, че всеки който е отслабнал
си връща килограмите ...
Е ти си ебаси мърдия значи !
Аз бях 120 килограма, сега съм 93 и не смятам да си ги връщам !
Айде дай да не почваме да се хвалим, а ?
Щот и аз имам много работи за които да се похваля, и несъмнено ВСЕКИ в този форум
има с какво да се похвали !!!
Мнението беше редактирано от Casi0 на 09.11.09 16:03.
09.11.09
16:21
Casi0, прав си, но няма смисъл да се ядосваш :) Не е първият с его до небето, няма и да е последният, за какво си хабиш нервите, като умствения му багаж едва ли ще побере това, което му казваш?!
За такива като него хората са казали - “Който говори - не знае, който знае - не говори” :lol: Остави го да си вкарва филма.
казано от kozela91 на 09.11.09, 16:21:
Casi0, прав си, но няма смисъл да се ядосваш :) Не е първият с его до небето, няма и да е последният, за какво си хабиш нервите, като умствения му багаж едва ли ще побере това, което му казваш?!
За такива като него хората са казали - “Който говори - не знае, който знае - не говори” :lol: Остави го да си вкарва филма.
Ма не е човек така и така съм набрал днеска, поне да си го изкарам на някого !
Дай да правим 1 тема в която всеки да са прай на велик !
Нали уж затова е форум, за да си помагаме ! Но явно той щом няма
нужда от помощ ми е мн интересно защо ли се е регистрирал ?
Май само да дразни ...
+ това никой никъде не е казал, че на всеки тук методиката му е вярна !
На всеки организма му е различен и ще възприеме дадения метод по
различен начин !
Мнението беше редактирано от Casi0 на 09.11.09 16:50.
09.11.09
20:37
хах както и да е не исках да прозвучи като хвалба...няма значе а ето че Casi0 трагна да ми се обяснява...демек ми се върже на акъла... и точно това имах предвид че сичко е ген...щото аз ако спра да тренирам няма да мрадна обаче ти ще мръднеш...именно заради гена,спазвай си колкот искаш диети ама да знаеш че някой ден пак ще си шотландска гайда... ^^ относно коментара на Cheresharche ти наистина си от най-забавните..
казано от roshko_rs на 09.11.09, 20:37:
хах както и да е не исках да прозвучи като хвалба...няма значе а ето че Casi0 трагна да ми се обяснява...демек ми се върже на акъла... и точно това имах предвид че сичко е ген...щото аз ако спра да тренирам няма да мрадна обаче ти ще мръднеш...именно заради гена,спазвай си колкот искаш диети ама да знаеш че някой ден пак ще си шотландска гайда... ^^ относно коментара на Cheresharche ти наистина си от най-забавните..
Абе безсмъртен си......и след 100 години ще си па-як, а ние свирките какво да кажем :D