Лицеви опори на юмруци

08.11.09
07:57

Здравейте! :) Може ли да ми кажете каква е разликата между лицевите опори на юмруци и обикновенните? :) И също така вярно ли е, че заяквали китките от лицевите опори на юмруци.
Благодаря ви предварително ! :)

08.11.09
08:05

на юмруци  не се напрягат китките както при обикновените  друга разлика няма

EK

08.11.09
08:49

И аз така мисля че не се напрягат китките, но са ми много неудобни с юмруци лицевите.

08.11.09
08:57

Аз примерно ги правя на юмруци върху твърда земя(дори на асфалт). Не защото се опитвам да впечатля някого, а защото това е един подходящ начин да направя кокалчетата на ръцете си по-груби. Това съчетано със удряне на крушата в залата без ръкавици върши чудесна работа. Само в началото леко ми потичаше кръв от крушата...но аз съм си малко мазохист, така че :)

Мнението беше редактирано от LttS на 08.11.09 08:57.

RO

08.11.09
10:31

Ако ги правиш обикновенни на умруци няма смисъл,но ако си сложиш краката на малко по високо като легло или стол нещо има и то мн голяма файда..с тесен хват главно трицепс а с широк гърди и гръб главно но и в 2та слу4ая влиза по4ти навсякаде :) поне така ги правя аз :)

08.11.09
11:56

С юмруци правят главно, тези които тренират бойни спортове, за да им се каляват кокалчетата,китките, въобще стабилността на юмрука,удара.

08.11.09
13:56

Благодаря ви за отговорите. :) Аз затова питам понеже тренирам бокс значи се каляват китките така ли ? :)

08.11.09
13:57

От гледна точка растеж на мускула е без значение на юмрук, длани, пръсти се изпълняват.

08.11.09
18:27

казано от LttS на 08.11.09, 08:57:

Аз примерно ги правя на юмруци върху твърда земя(дори на асфалт). Не защото се опитвам да впечатля някого, а защото това е един подходящ начин да направя кокалчетата на ръцете си по-груби. Това съчетано със удряне на крушата в залата без ръкавици върши чудесна работа. Само в началото леко ми потичаше кръв от крушата...но аз съм си малко мазохист, така че :)

Апф .. крушата е голяма простотия от нея ме боли китката на дясната ръка :@
//Намирам си една хубава стена не мн твърда, смисъл в блок всички стени са идеални
не са мн груби, и кат почна да я бия дукат не ме заболи или не фръкне кръв >:]
//Е не удрям с баш всичка сила, но мн здраво налагам ^^
Аз така си калявам мойте тупалки, но да знаеш внимавай как удряш щот
може да са усакатиш ...

//Относно лицевите с юмруци дясната ми китка е мн по-слаба от лявата
(дови вмомента ме боли) и само при мисълта да правя лицеви на юмруци
почва да ме боли по-силно :)

Аз имам проблем с една от костите на китката и ги правя на юмрук 3г вече, китките стават наистина доста по стегнати - заякват - удара става доста по-болезнен ако изпозлваш бойни умения (въртейки я). Намаля се до 0% вероятността да си я травмираш в бой или тренировка (китката) ако тренираш бокс или друг юмручен спорт. За това при всяко едно бойно изкуство се задължават лицевите да са на юмрук
А за кокалчетата на пръстите, това е последното нещо зарарди което би следвало да го правиш, самата става на китката е доста сложна и рискова, лицевите опори на юмрук я правят здрава и съдържателна в боя, горещо препоръчвам на професионалисти. И хора които искат да дадът сила и  една устойчивост , на тези  едни  много важни части на тялото.

Мнението беше редактирано от Боян Максимов на 25.07.12 08:28.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1