Too Little, Too Late

Прескочи до:

02.01.19
11:08

казано от Splash на 02.01.19, 10:12:

казано от Boby_ на 02.01.19, 08:58:

... така че имам едни 12-13 кила за сваляне.

И аз съм на този хал, да си направим едно мини предизвикателство ? Дванадесет кила за четири месеца, сякаш е разумно 🙂

Благодаря за предложението и.... няма да се възползвам от него. 🙂 За колкото време съм ги качвал, толкова ще ги свалям. Правил съм го тоя номер да свалям почти 40 кг за 9-10 месеца и не искам пак. Максимум 8-10 кг на година с лек дефицит и поорязани въглехидрати - това е разумният начин за моя метаболизъм и ниво на активност.

казано от Димо на 02.01.19, 10:34:

За много години и от мен, Боби. Не че да те успокоявам с твоите качени 6 кг, по-скоро да сложа нещата в перспектива или просто да се присъединя към черната статистика - аз съм от 90 до 103 кг през 2018 😄
Всъщност тръгнах да пиша да ти кажа че се възхищавам как винаги знаеш колко калории си изял. Аз след първия или втория ден в който изпусна контрол вече нямам сърце да пиша. Или пък просто не мога да запомня толкова много неща, които съм изял че да си ги запиша вечерта хаха. Как го правиш? Чисто практически - на всяко ядене ли пишеш или снимаш за да запомниш или някакси иначе? И най-вече как имаш сърце да водиш статистика като знаеш че не е никак в твоя полза?

За много години, Димо!
Как го правя ли? Аз съм човек на постоянството - всяко нещо може да се превърне в навик, ако упорстваш известно време. В случая си държа постоянно отворен екселския файл, в който си записвам храната. Гледам да вписвам веднага след ядене, а ако не успея, го правя вечерта, преди да си легна. Отнема ми не повече от 5 минути на ден. Когато реша да съм по-строг със себе си и да свалям, меря храната, през останалото време е на око. От 2013 досега нямам пропуснат ден и редовно си сверявам “окомера”. Не е идеално точно, но за моите цели върши работа. Все пак целта не е да знам колко точно калории изяждам (това на практика е невъзможно), а да имам база за сравнение, която да ми позволи да проследявам нещата във времето, което и правя. С други думи когато съм дебел, знам защо точно съм дебел. 🙂
Със сигурност не препоръчвам като практика смятането на калории. Хората имат склонност да се вманиачават и да изпадат в крайности, когато го правят, започват да разчитат твърде много на точността на сметките (която е съмнителна). При мен вече е дълбоко вкоренен навик и не му отдавам твърде голямо значение. Правя го само защото лептиновият ми механизъм е “счупен” безвъзвратно още от дете и ако не се контролирам съзнателно, усещам, че съм се нахранил чак при болка от опъване в стомаха. 🙂 Записването ми дава едно усещане за дисциплина - преди да хапна нещо, си казвам, че после ще трябва да го впиша в сметките и се замислям наистина ли трябва да го изям или мога и без него. 🙂

Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.01.19 11:32.

02.01.19
11:44

казано от Boby_ на 02.01.19, 11:08:

...лептиновият ми механизъм е “счупен” безвъзвратно още от дете и ако не се контролирам съзнателно, усещам, че съм се нахранил чак при болка от опъване в стомаха. 🙂 Записването ми дава едно усещане за дисциплина - преди да хапна нещо, си казвам, че после ще трябва да го впиша в сметките и се замислям наистина ли трябва да го изям или мога и без него. 🙂

Същия съм и аз. И за липсващото усещане за ситост и за дисциплиниращия ефект на това че трябва после да го пишеш.

Bart Simpson

02.01.19
19:02

Абре, лами такива, учени мъже сте знаете защо как, колко и кога па не моете да си фраснете по един шамар и да си надвиете.
Шегичка де, ся да не се осАкатите.
Казваш няма да ям, ще ям толкова, ще  пия толкова и така.
И двамата шефове, на другите можете да казвате какво да правят, на себе си не можете, ей такива шефчета най- са ми на сърце.
Живи и здрави да сте, дядо ми казваше- хапвай, щом имаш апетит, значи си здрав.
😜

02.01.19
19:58

02.01.2019 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Мъртва тяга (през 5 секунди): - 12х2х150 кг.
  1.2. Мъртва тяга (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х160 кг.
  2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 12х2х50 кг.
  2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х60 кг.
  3.1.Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 12х2х111 кг.
  3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х121 кг.
  4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 12х2х15 кг.
  4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х25 кг.

Коригиращи упражнения:
  1.Румънска тяга с дъмбели и фет-грипове (до под коляното)  - 7х45, 5х45 кг.
  2. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 6x36, 4х36 кг. (на ръка)
  3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 7, 3.

Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Време за тренировката - 20:46 мин.
Чисто време за интервалите - 9:12 мин.
Преходи - 1:57 мин.

Много бързо днес!

Положително:
  - Най-бързата раменна, най-бързото общо време и най-бързите интервали за тренировка Б. Размазах се.

Отрицателно:
  - На кофите си бях на отказ още от средата.
  - Дали защото вдигнах темпото днес или заради нещо друго, но днес нямах въздух. Не обикновеното ускорено и тежко дишане, а хрипове като при бронхит. Ще следя как ще се развие.
  - Докарали са ни някакви нови дискове на Casal - още миришат на ново. Днес ги ползвах за тяга и гребане. За съжаление са от прекалено еластичен материал и подскачат ужасно от пода, а когато съм в интервал, е много дразнещо да се налага да се намествам към щангата след всяко повторение. Отбелязвам си да ги ползвам само когато няма други свободни.

Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3.
2. По време на тренировка - 12 грама BCAA 4:1:1 на MyProtein.
3. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Цяла нощ духа страшно силен вятър. Сутринта като отивах на работа, беше страшно за шофиране - колата ми е ниска и тежка, а въпреки това някои по-силни пориви направо я поместваха от пътя. Такъв вятър май не помня в България да ме е духал. Добре, че нямаше трафик. Било Алфрида - буря от втора степен. Над 100 000 останали без електричество само в Швеция.

А след тия интервали в тренировка Б поне по нещичко заприличвам на кросфитър - лежа по земята и ми се ще да съм умрял. 🙂

03.01.19
19:20

03.01.2019 г.

Добавки:
2. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Днес успях да довърша нещо отдавна отлагано. Малко претупах работата, което не е типично за мен, но нямам нерви за повече в момента. Дано да мине номерът. В офиса все още е спокойно - повечето шведи са отпуска до края на седмицата, а това се отразява положително и на трафика.
Утре мисля да работя от нас и да се наспя сутринта - довечера ще се вълнувам покрай мача и независимо дали емоциите са положителни или отрицателни, едва ли ще си легна да спя в десет. 🙂 YNWA!

04.01.19
19:57

04.01.2018 г.

Тренировка В

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Преден клек (през 5 секунди): - 17x1х120 кг.
  1.2. Преден клек (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х130 кг.
  2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 17x1х110 кг.
  2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х130 кг.
  3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 17x1х10 кг.
  3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х20 кг.
  4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 17x1х20 кг.
  4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х26 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Изхвърляне от седеж - 5х40 кг.
  2. Ренегатско гребане със задържане в горна позиция - 4х34 кг.
  3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 6, 3.

Време за тренировката - 24:39 мин.
Чисто време за интервалите - 11:33 мин.
Преходи - 3:45 мин.

Днес вдигаме бройката с две. На единиците някак оцелях, на двойките ще е по-трудно.

Положително:
  - Някак си успях да изпълня бройките.
  - Борческите малко по-добре от предния път като време, въпреки двата подхода в повече.

Отрицателно:
  - Клекът и легът далеч от пет секунди между подходите, особено в края.
  - Набиранията в края пък бяха далеч от желаната амплитуда, но нещо там дърпах и ги броя повторения, а не откази.
  - Имам още много работа, докато си изпълня протокола с тия повторения, а до 20 не знам кога ще ги докарам. Нека се завъртят още две-три врътки, де - днес тренирах недоспал. 

Добавки:
3. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Снощи почти не спах - при последната хрема прекалено дълго (десетина дни) ползвах ксилометозолин и се докарах до зависимост, която в случая със спрея за нос се изразява в обратен ефект и пълни синуси, докато не пръснеш пак. Порочен кръг. Понеже все някога трябваше да спра, снощи се поизмъчих. Дано довечера е по-добре. Пиша го, не защото е кой знае колко интересно, а за да си напомня следващия път да не правя така. Пък и може и за някой друг да е полезно да знае. 

Иначе ден като ден - не стигнах до офиса, но имах доста работа.

05.01.19
19:21

05.01.2019 г.

Добавки:
2. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Сън до късно и мързел у дома. Само сготвих едно патешко магре със сос от портокал, бяло вино и каперси и “добавих” миш-маш за малката щерка, че не ще да яде патица.

06.01.19
14:27

06.01.2019 г.

Тренировка Г

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Мъртва тяга (през 5 секунди): - 17х1х160 кг. (може и 18 подхода да бяха)
  1.2. Мъртва тяга (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х170 кг.
  2.1.Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 17х1х60 кг.
  2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х70 кг.
  3.1.Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 17х1х121 кг.
  3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х131 кг.
  4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 17х1х25 кг. (и тук май бяха 18)
  4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х35 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 8х12 кг. (на ръка)
  2. Разтягане с ластик пред гърди - 9 (син). 
  3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош,  ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 8 (два сиви, 3+ плочки).
  4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 6, 4.

Време за тренировката - 21:39 мин.
Чисто време за интервалите - 9:53 мин.
Преходи - 2:07 мин.

Първа тренировка Г със 17 подхода. Така се оплетох с броенето, че на тягата и кофите направих по едно отгоре за всеки случай. Оплетох се и с почивките - след раменната забравих да сложа налакътниците и се наложи да го правя в почивката преди максималната серия, която се разтегна до 2:23. После пък гледах да компенсирам и другите ги правих на 1:40, вместо на 1:50, както се целя обикновено. Абе каша....

Положително:
  - Очаквано сравнително добре понесох 17-те подхода в тази тренировка, като дори времето не се увеличи кой знае колко (а на някои упражнения дори е надолу в сравнение с последната тренировка с 15).

Отрицателно:
  - Тепърва трябва да се нагаждам към увеличения брой повторения, но както отбелязах вече, на тренировка Г ще е най-лесно. Виж на двойките тепърва предстои да усетя дебелия край... 

Добавки:

Обобщение за деня:
Нормална неделя без нещо за разказване. Следобед ще пишем с малката щерка есе за живота и теорията на Дарвин. 🙂

07.01.19
21:21

07.01.2019 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Колелото се завъртя с пълна сила и докато миналата седмица все още беше относително спокойно, в тази цирковото представление вече е в разгара си, а шатрата гори. Така ми действат понеделниците - избива ме на поезия... 🙂

Мнението беше редактирано от Boby_ на 07.01.19 22:07.

08.01.19
19:44

08.01.2019 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Преден клек (през 5 секунди): - 14х2х100 кг.
  1.2. Преден клек (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х120 кг.
  2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 9х2х100, 5х1х100 кг.
  2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3+1х110 кг.
  3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 8х2х0, 6х1х0 кг.
  3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х10 кг.
  4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 14х2х16 кг.
  4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х20 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Бедрено разгъване (горната част на движението без заключване на коляното) - 11х70 кг. (на крак)
  2. Степ-ъп (вариант Поликуин) - 11 (ляв), 11 (десен крак).
  3. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 15 с.
  4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 6, 4.

Време за тренировката - 27:01 мин.
Чисто време за интервалите - 13:04 мин.
Преходи - 4:23 мин.

Първи двойки с 14 подхода.

Положително:
  - Нищо.

Отрицателно:
  - Днес само на теория бях през 5 секунди. Хайде да кажем, че първите 6-7 подхода на клека, лега и набиранията бяха някъде там, но после се сринах.
  - Освен по-големите почивки, имаше и доста откази - на лега единиците започнаха още на 10-тия подход, а на максималната серия четвъртото повторение си беше срамно затискане. На набиранията също се сдухах много рано.
  - Причината за това днес може би не беше само в увеличения брой подходи, а и в общото ми състояние - имах някакви стомашно-чревни проблеми, не особено подходящи за описване и бях доста отпаднал още преди тренировката. Ще видим как ще е по-натам.

Добавки:

Обобщение за деня:
Нищо особено днес - много срещи, малко друга работа и дойде време за клек.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.01.19 19:45.

09.01.19
22:18

09.01.2019 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Доста работа ми се струпва днес, отделно технически проблеми и тичане по “кучешки” задачи след това.

10.01.19
19:45

10.01.2019 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Мъртва тяга (през 5 секунди): - 12х2х150, 2x1x150 кг.
  1.2. Мъртва тяга (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х160 кг.
  2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 12х2х50, 2x1x50 кг.
  2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х60 кг.
  3.1.Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 14х2х111 кг.
  3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х121 кг.
  4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 12х2х15, 2x1x15 кг.
  4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х25 кг.

Коригиращи упражнения:
  1.Румънска тяга с дъмбели и фет-грипове (до под коляното)  - 6х45, 4х45 кг.
  2. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 6x36, 4х36 кг. (на ръка)
  3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 7, 3.

Време за тренировката - 22:21 мин.
Чисто време за интервалите - 10:38 мин.
Преходи - 2:19 мин.

Челен удар в тухлена стена.
Докато след увеличените тренировки с единици бях напълно мъртъв, но сравнително запазен, сега дори не ставам за погребение в отворен ковчег. 

Положително:
  - Нищо.

Отрицателно:
  - Тотален отказ в края на тягата, после и на раменната два отказа, а накрая и на кофите.
  - Като цяло по-бавно, отколкото увеличението на бройката предполага, особено на гребането

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта много важна телеконференция, която мина относително добре (т. е. можеше и да е катастрофа). Следобед се изнесох рано към залата, че тия дни е голяма навалица от новопоявили се с новогодишнимераци за плочки до май-юни. Дано да се откажат скоро, че днес две момчета, вероятно сблизкоизточен произход, така се бяха изкъпали с някакъв тежък и неприятен парфюм, че все едно някой ме хвана за гушата да ме души.

10.01.19
20:17

казано от Boby_ на 10.01.19, 19:45:

10.01.2019 г.

. Следобед се изнесох рано към залата, че тия дни е голяма навалица от новопоявили се с новогодишнимераци за плочки до май-юни. Дано да се откажат скоро, че днес две момчета, вероятно сблизкоизточен произход, така се бяха изкъпали с някакъв тежък и неприятен парфюм, че все едно някой ме хвана за гушата да ме души.

Аз като свикнал да тренирам с отварянето на залата , в редките случаи когато съм правил грешката да ходя следобед и винаги съм съжалявал. В почти всички случаи съм се отказвал от тренировката и съм хващал пътя. Ама за мен 2-3 човека като има и е навалица. Хубавото е  поне, че повечето уреди са в на втория етаж и повечето народ не се навърта там. Иначе да не говоря много, много, че и аз съм от тези дето почват да тренират след напълняването по празниците...

11.01.19
11:31

казано от Иван Марков на 10.01.19, 20:17:

10.01.2019 г.

. Следобед се изнесох рано към залата, че тия дни е голяма навалица от новопоявили се с новогодишнимераци за плочки до май-юни. Дано да се откажат скоро, че днес две момчета, вероятно сблизкоизточен произход, така се бяха изкъпали с някакъв тежък и неприятен парфюм, че все едно някой ме хвана за гушата да ме души.

Аз като свикнал да тренирам с отварянето на залата , в редките случаи когато съм правил грешката да ходя следобед и винаги съм съжалявал. В почти всички случаи съм се отказвал от тренировката и съм хващал пътя. Ама за мен 2-3 човека като има и е навалица. Хубавото е  поне, че повечето уреди са в на втория етаж и повечето народ не се навърта там. Иначе да не говоря много, много, че и аз съм от тези дето почват да тренират след напълняването по празниците...

Пробвах и сутрин, даже бях си го установил като практика за няколко месеца миналата пролет, но не ми е удобно. Изяжда ми много от съня, стигам късно в офиса и трябва да се боря за места в гаража, а после в офиса остават само най-неудобните работни места. Освен това нямам оправдание да си тръгна рано. 🙂
Сега се изнасям към три следобед, тренирам, а ако има нещо за довършване, го правя вечерта от нас. Приемлив компромис се поучава - навалицата идва в края на тренировката ми, когато вече правя коригиращите и разтягам.

11.01.19
11:39

Как неудобни работни места? Нямаш ли си офис?

11.01.19
11:51

казано от Boby_ на 11.01.19, 11:31:

казано от Иван Марков на 10.01.19, 20:17:

10.01.2019 г.

Пробвах и сутрин, даже бях си го установил като практика за няколко месеца миналата пролет, но не ми е удобно. Изяжда ми много от съня, стигам късно в офиса и трябва да се боря за места в гаража, а после в офиса остават само най-неудобните работни места. Освен това нямам оправдание да си тръгна рано. 🙂
Сега се изнасям към три следобед, тренирам, а ако има нещо за довършване, го правя вечерта от нас. Приемлив компромис се поучава - навалицата идва в края на тренировката ми, когато вече правя коригиращите и разтягам.

При мен нещата са обратни. Хем ставам рано и спя по- малко. Хем следобед- вечерта съм по - зает. Да взема щерката  от градина . Да напазарувам, да гледам малкия, че жената да си вземе глътка въздух и да сготви нещо.  Сутринта лично аз съм най- свеж и тренирам спокойно, щото залата е празна. Е ако нямам възможност да ходя сутринта, ще ходя вечерта . В крайна сметка не е важно кога тренираш, а да тренираш 🙂

11.01.19
11:56

казано от Queen Cobra на 11.01.19, 11:39:

Как неудобни работни места? Нямаш ли си офис?

Office of the future - open space за всички. Никой няма фиксирано място, дори директорите седят с останалите. Има правило да не сядаш на същото място в два поредни дни. Американски простотии, но се свиква постепенно. 

казано от Иван Марков на 11.01.19, 11:51:

В крайна сметка не е важно кога тренираш, а да тренираш 🙂

Именно, именно.

11.01.19
12:00

Баси идиотията е това с местата...аз 13г  в две лаборатории сам....и сега се приспособявам  в едно помещение с боксове за 12 души...и ми се драйфа.Още първия ден сдавих няколко да си лафят навън...отврат.

11.01.19
12:09

Ох, Боби, глупости, ама да ти кажа аз бих била много щастлива. Не знам точно какво представлява вашето open space, но ако е това, което мисля, тоест разчупено пространство - дивани, малки кътчета, по-големи маси, столове тип кончета, мисля, че е супер.
Бях гледала филм за един такъв офис в Копенхаген и им завидях искрено.
Ние тука сме 160 човека на един етаж гъз до гъз, добре, че поне бюрата ни са тип “детелина”, а не както в повечето фирми - наредени в комунистически строй и е доста потискащо.
Интересното в случая обаче е, че за такъв тип офисна структура чувам само по Скандинавието, дори в Германия и Франция не знам да има такъв тип офиси.
Нямам обяснение защо.

Мнението беше редактирано от Блажка на 11.01.19 12:10.

11.01.19
12:18

казано от Блажка на 11.01.19, 12:09:

Ох, Боби, глупости, ама да ти кажа аз бих била много щастлива. Не знам точно какво представлява вашето open space, но ако е това, което мисля, тоест разчупено пространство - дивани, малки кътчета, по-големи маси, столове тип кончета, мисля, че е супер.
Бях гледала филм за един такъв офис в Копенхаген и им завидях искрено.
Ние тука сме 160 човека на един етаж гъз до гъз, добре, че поне бюрата ни са тип “детелина”, а не както в повечето фирми - наредени в комунистически строй и е доста потискащо.
Интересното в случая обаче е, че за такъв тип офисна структура чувам само по Скандинавието, дори в Германия и Франция не знам да има такъв тип офиси.
Нямам обяснение защо.

В София си имах самостоятелен кабинет - хлопвам си вратата и съм на спокойствие, така че за мен това не е прогрес, а напротив.
Иначе да, има си обособени зони - тиха зона, където разговорите са забранени и по-”шумна”, където можеш да си приказваш с хората около теб. Според това колко концентрация ти трябва си избираш къде да седнеш. Има достатъчно стаи за конферентни разговори и зали за срещи, има и диванчета с масички за кафе и места за “разпускане”. Имаме си дори стая с легло, където можеш да си легнеш за 15-тина минути, ако имаш желание. Веднъж седмично идва масажист и ползва въпросната стая за всеки, който се е записал (с “дребната” подробност, че си плащаш за това и то доста солено).
Интересното е, че натискът за това идва от централата в Щатите и в момента всеки европейски офис, който се мести, вече изглежда така, включително и европейската централа в Швейцария, така че няма много общо с това, че нашият офис е в Скандинавия.

Bart Simpson

11.01.19
12:48

Точно в момента съпругата ми подготвя един паурпойнт за organisational culture и се поограмотих и аз.
Офисите е момента вообще не са това, което е в моите представи,  а и наскоро писах за пичовете от Space X.
Яко е да работиш нантакова място.
Хубаво е Боби, че и вие сте сред тях, защото за теб може да е дискомфорт, но ако мотивира подчинените ти и те си вършат работата дори и с 1% по- добре, значи това,  всъщност улеснява живота ти.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 11.01.19 12:51.

11.01.19
12:53

А е заеби ти оупън спейс офис култура. Да не може да си пуснеш порно на спокойствие 😄

ДЕ

11.01.19
13:05

Аз последните 7-8 години работя в стая с 3-ма души, като броя и мен. И сам съм бил, не ми е ок, защото един лаф не можеш да пуснеш, но пък ако са супер много хора, не мога да правя забележка на всички да мълчат и да не шумят, когато имам работа и ми е необходимо ама наистина пълно съсредоточаване и тишина. А имам доста такива моменти понякога.
Преди време четох за едно изследване, относно продуктивността, в зависимост от дейността ти и помещението в което си. Не дали си с други хора, а самото помещение. И даваха примери, че да кажем счетоводителите и програмистите работят по-добре в по-тесни и малки помещения, а други, които работата им е свързана с повече “творчество”, от сорта на писане на становища, писма до разни институции и т.н. разтягане на локуми, “творят” по-добре в по-големи и просторни помещения. Ами така де-тези мисли трябва да има къде да се реят :-)
Ако ме турят в някое хале, няма да мога да работя нищо почти. Защото ще ми идва прекалено голямо, дори да пазят тишина останалите, някак няма да се чувствам сам с мислите си. А за мен това е основно в работата ми.

Мнението беше редактирано от Деян на 11.01.19 13:07.

Bart Simpson

11.01.19
13:34

.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 11.01.19 13:34.

11.01.19
14:15

казано от Bart Simpson на 11.01.19, 12:48:

Хубаво е Боби, че и вие сте сред тях, защото за теб може да е дискомфорт, но ако мотивира подчинените ти и те си вършат работата дори и с 1% по- добре, значи това,  всъщност улеснява живота ти.

Ами да, ама не, както обичаше да казва Петко Бочаров. 🙂

Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.01.19 14:15.

Bart Simpson

11.01.19
14:59

Нашия офис е отворен.
😁

11.01.19
15:17

Да работя с други хора- иди дойди- налагаше се първите 3 години да съм в стая с колежки, търпи се, но е много напрягащо и ми изпива психическата енергия. Но да  се местиш всеки ден (като пръдлив- както казва майка ми 😄 ), няма заплата, която да ме накара да го търпя това. Предпочитам да съм на тъмно и студено, но  са съм си сама 🙂
А как се спазва защитата на личните данни и др. тайна информация? Всеки си има шкаф , в  който заключва документите си или ?

11.01.19
15:32

казано от Queen Cobra на 11.01.19, 15:17:

А как се спазва защитата на личните данни и др. тайна информация? Всеки си има шкаф , в  който заключва документите си или ?

Какви документи? В 21-ви век живеем - всичко е на сървърите или в “облака”, а там си има ясни правила за достъп. Дори счетоводството вече не работи с хартия. 
Всеки си има шкафче, но вътре се държат лични вещи - клавиатури, мишки, може да си оставиш компютъра там, ако не ти трябва у дома.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.01.19 15:32.

11.01.19
15:41

казано от Boby_ на 11.01.19, 15:32:

Какви документи? В 21-ви век живеем -.

Ко?! Не. 🙂

11.01.19
17:54

11.01.2019 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес поработих от нас - разни неща, свързани със прехвърлянето на системите към новата година, които трябва да се свършат около средата на януари.

Новият Soulfly се оказа много приятен за слушане (имах някои съмнения дали не се е изчерпал Макс след предишния албум). Все едно и също си е от години, но от хубавото едно и също - директно, просто, ритмично, агресивно, а тук с Ранди Блайт даже още по-добре е станало:

Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.01.19 17:55.

12.01.19
15:02

12.01.2018 г.

Тренировка В

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Преден клек (през 5 секунди): - 17x1х120 кг.
  1.2. Преден клек (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х130 кг.
  2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 17x1х110 кг.
  2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х130 кг.
  3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 17x1х10 кг.
  3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х20 кг.
  4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 17x1х20 кг.
  4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х28 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Изхвърляне от седеж - 5х40 кг.
  2. Ренегатско гребане със задържане в горна позиция - 4х34 кг.
  3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 7, 5.

Време за тренировката - 24:10 мин.
Чисто време за интервалите - 11:12 мин.
Преходи - 3:31 мин.

Започваме втората врътка с увеличения брой подходи.

Положително:
  - Една идея по-бързо на клека, лега и набиранията, но не и по-лесно.
  - Набиранията с по-добра амплитуда, освен последните 1-2 подхода. Уловката е, че ги правих на друг лост с малко по-различен хват от обикновено, така че не знам доколко е релевантно сравнението.

Отрицателно:
  - Отново клекът далеч от пет секунди между подходите, особено в края. Също и борческите, а донякъде и лега, макар там да имам лек напредък.

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес в залата един чичко беше... с джапанки и по чорапи. Джапанки, ама Under Armor. Under armor, ама джапанки. Ясно е, че като не тренираш, а само се разкарваш по скрипците, не ти трябват и подходящи тренировъчни обувки, но все пак комбинацията от джапанки и черни чорапи е убийствена.

13.01.19
18:41

13.01.2019 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес разходка до близкото езеро, което шведите обръщат на ледена пързалка зимно време. Според мен все още е малко рисковано да се излиза на леда - допреди няколко дни темптературите бяха положителни. Същото пише и на сайта на Стокхолм. Но явно има достатъчно хора, които разчитат на собствената си преценка и не ги е страх.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.01.19 18:46.

13.01.19
19:44

казано от Boby_ на 13.01.19, 18:41:

13.01.2019 г.

Днес разходка до близкото езеро, което шведите обръщат на ледена пързалка зимно време. Според мен все още е малко рисковано да се излиза на леда - допреди няколко дни темптературите бяха положителни. Същото пише и на сайта на Стокхолм. Но явно има достатъчно хора, които разчитат на собствената си преценка и не ги е страх.

Снимката ме връща в детството, когато се разхождахме като деца по леда на един замръзнал басейн, който лед на места се бе пропукал и не знам с какъв акъл сме ходили по него . Късмет, че не е атака белята тогава. Сега не бих стъпил изобщо, дори и на дебел лед.
Иначе може би в Швеция  са свикнали и е нещо естествено и нормално, до колкото нормално може да в ходенето по тънък лед 🙂

П.п.- то май жулят и хокей на всичкото отгоре, че ми се виждат хокей стикове на снимката.

Мнението беше редактирано от I`M на 13.01.19 19:46.

13.01.19
19:53

казано от Иван Марков на 13.01.19, 19:44:

П.п.- то май жулят и хокей на всичкото отгоре, че ми се виждат хокей стикове на снимката.

О, да - и хокей играеха. 🙂

13.01.19
20:29

Едно време като ходих на гости на баба ми в Петербург...седмица след първите снегове ,бяхме на кънките по притоците на Нева в Летний сад...километри пързалки))))Това е едно от нещата дет най-много ми липсват от там.

13.01.19
20:36

казано от nervak на 13.01.19, 20:29:

Едно време като ходих на гости на баба ми в Петербург...седмица след първите снегове ,бяхме на кънките по притоците на Нева в Летний сад...километри пързалки))))Това е едно от нещата дет най-много ми липсват от там.

И шведите разправят, че е било така допреди 15-20 години - цялата система на езерото Маларен замръзвала още в началото на декември, а по-солените води около Гамла Стан, където езерото се смесва с Балтийско море - през януари. Сега замръзват само напълно сладките води (поне през последнтие три зими, които съм виждал с очите си тук) и то чак в средата-края на януари.

14.01.19
20:02

14.01.2019 г.

Тренировка Г

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Мъртва тяга (през 5 секунди): - 17х1х160 кг.
  1.2. Мъртва тяга (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х170 кг.
  2.1.Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 17х1х60 кг.
  2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х70 кг.
  3.1.Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 17х1х121 кг.
  3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х131 кг.
  4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 17х1х25 кг.
  4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х35 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 8х12 кг. (на ръка)
  2. Разтягане с ластик пред гърди - 9 (син). 
  3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош,  ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 8 (два сиви, 3+ плочки).
  4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 7, 5.

Време за тренировката - 20:15 мин.
Чисто време за интервалите - 8:49 мин.
Преходи - 2:05 мин.

Свалям над минута от интервалите, но предната тренировка не е много добро сравнение, защото тогава обърках и броенето, и почивките.
Положително:
  - Бързо и стегнато. Тази е най-лесната от четирите тренировки. Интересното е, че най-трудната е другата със същите упражнения, но с двойки, така че не е от движенията.

Отрицателно:
  - Нищо конкретно.

Добавки:

Обобщение за деня:
Нормален понеделник - отхвърлих доста техническа работа.
Вечерта ударих две кутийки от това на снимката - първия ми алкохол от Нова година насам (доколкото това изобщо минава за алкохол).

15.01.19
17:45

15.01.2019 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта реших да остана да работя от нас по логистични съображения. Само малко ме е яд, че станах рано като за ходене в офиса. 🙂 Утре ще трябва да съм в офиса - след дълги борби с HR отдела успях да издействам повишение на един от хората от отдела ми, който го заслужава отдавна и утре трябва да му съобщя новините лице в лице. Светъл лъч на фона на целия хаос от последните месеци.

15.01.19
18:08

казано от Boby_ на 13.01.19, 20:36:

И шведите разправят, че е било така допреди 15-20 години - цялата система на езерото Маларен замръзвала още в началото на декември, а по-солените води около Гамла Стан, където езерото се смесва с Балтийско море - през януари. Сега замръзват само напълно сладките води (поне през последнтие три зими, които съм виждал с очите си тук) и то чак в средата-края на януари.

У наше село на 6ти януари по стара традиция (1829) проверяват с голям камък дали е замръзнала реката. Не е замръзвала от 1880 някъде...

Но каналите миналите две три зими замръзваха и се ходеше по тях...

16.01.19
20:13

16.01.2019 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Преден клек (през 5 секунди): - 14х2х100 кг.
  1.2. Преден клек (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х120 кг.
  2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 10х2х100, 4х1х100 кг. (отказ със затискане на 2-ро повторение в 11-тия подход).
  2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х110 кг.
  3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 9х2х0, 5х1х0 кг.
  3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х10 кг.
  4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 14х2х16 кг.
  4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х20 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Бедрено разгъване (горната част на движението без заключване на коляното) - 12х70 кг. (на крак)
  2. Степ-ъп (вариант Поликуин) - 12 (ляв), 12 (десен крак).
  3. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 16 с.
  4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 7, 4.

Време за тренировката - 26:21 мин.
Чисто време за интервалите - 13:26 мин.
Преходи - 2:52 мин.

Обратно на двойките.

Положително:
  - Свалям малко времето тук-там - на клека и борческото въртене.
  - Максималните серии с лек напредък.
  - Отказите на набиранията и лега с по една серия по-късно от първия път.

Отрицателно:
  - На клека все още съм далеч от петте секунди.
  - На лега отказ със затискане, а днес бях на силова станция без ограничителни релси и се наложи да търкалям лоста през корема, да го свалям на земята и после да го вдигам обратно - затова и времето отиде на никъде.
  - Почивката преди максималната серия на лега отиде на 2:30 минути, защото се наложи да си търся “пазач”, за да избегна ново затискане.

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес посвърших това-онова. Следобед заваля сняг и изглежда, че ще натрупа доста. За утре има потенциал за доста сериозен транспортен хаос, а трябва да стигна до офиса и няма да мога да работя от нас. Ще видим сутринта.
Снегорините още не са излезли - чакат снегът да спре. За разлика от софиянци, жителите на Стокхолм не се оплакват. Тук хората знаят, че през зимата вали сняг. Знаят и че прекомерните разходи за почистване са неадекватно решение, защото парите са нужни другаде и могат да се похарчат за по-полезни неща. Имат търпението да изчакат, колкото е нужно. Подготвени са да карат при зимни условия.
Друг е въпросът, че бюджетът за снегопочистване на София е по-голям от този на Стокхолм (доколкото успях да намеря данни за последния отпреди няколко години) - изводът, разбира се, е един - краде се. Но това не променя факта, че малко търпение и спокойствие са далеч по-адекватна реакция от рев до небесата, че не било изчистено. Не може да искаш да си караш старата таратайка със задно предаване и ако може с летните гуми и да няма снежинка на Цариградско през януари и февруари. Всъщност може, ама не става.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1