Too Little, Too Late

Прескочи до:

17.12.18
20:01

17.12.2018 г.

Тренировка В

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Преден клек (през 5 секунди): - 15x1х120 кг.
  1.2. Преден клек (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х130 кг.
  2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 15x1х110 кг.
  2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х130 кг.
  3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 15x1х10 кг.
  3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х20 кг.
  4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 15x1х20 кг.
  4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х26 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Изхвърляне от седеж - 4х40 кг.
  2. Ренегатско гребане със задържане в горна позиция - 2х34 кг.
  3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 5, 3.

Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Време за тренировката - 25:11 мин.
Чисто време за интервалите - 10:32 мин.
Преходи - 5:00 мин.

Днес бях като на забавен кадър. Не знам как успях, но клека с почти минута по-бавен от предния път, а цялата тренировка - с две минути (макар едната да е от преходите).

Положително:
  - Без откази.

Отрицателно:
  - Уж като дойдат по-бавни интервалите, максималните серии стават по-големи, а днес и те бяха зор.

Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3.
2. По време на тренировка - 12 грама BCAA 4:1:1 на MyProtein.
3. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Нищо съществено днес - понеделнишки истории, но по-спокойни от обикновено.

Напомням си да снимам Стокхолм 24 часа след следващия обилен снеговалеж, за да покажа на оплакващите се софиянци как и кога се чистят улиците тук.

18.12.18
12:09

При 5те секунди на лега, лоста оставяш ли го?

18.12.18
12:23

Ако не го оставя, няма да изкара.

18.12.18
12:27

казано от nervak на 18.12.18, 12:09:

При 5те секунди на лега, лоста оставяш ли го?

Оставям, броя до три и взимам пак.

казано от James Hinks на 18.12.18, 12:23:

Ако не го оставя, няма да изкара.

Никакъв шанс да изкарам. 🙂

На клека се опитвам да не оставям на всяко повторение, защото ми отнема много време заемането на позиция. След нечетните стоя с щанга на гърдите и броя до четири, след четните оставям, поемам веднъж въздух и взимам веднага. В края на интервала обаче раменете сдават багажа и се налага да оставям след всеки подход. Все пак докарвам така до след средата.
На борческото действам по същия начин с оставяне през един подход - там пък ако не оставям, гръмва предмишницата.
На тягата си стоя долу, без да пускам щангата, само броя - изкарвам целия интервал така.
На гребането ми е трудно, щото задната верига е изгърмяла вече от тягата, затова и там се изправям през един подход.
Изобщо манджа с грозде - правя, каквото мога. 🙂

Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.12.18 12:31.

18.12.18
12:34

Попаднал си добра лежанка...или и се регулира височината на куките.При мен всяко вадене е половин подход буквално...та на някои подходи ми се е случвало, ако съм свеж, да намаля интервала и да не оставям лоста.

18.12.18
13:05

казано от nervak на 18.12.18, 12:34:

Попаднал си добра лежанка...или и се регулира височината на куките.При мен всяко вадене е половин подход буквално...та на някои подходи ми се е случвало, ако съм свеж, да намаля интервала и да не оставям лоста.

Да, куките са само едни (т. е. няма горни да пречат) и се регулират на височина.

19.12.18
11:23

18.12.2018 г.

Добавки:
2. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Работих от нас, за да си спестя пътуване, че следобед трябваше да ходя на коледен концерт в училище, а вечерта излизахме с колегите като за последно в този състав на отдела.

П. П.  Пропуснах да добавя, че излизането за вечеря беше в ливански ресторант с чудесна кухня. Стана едно недоразумение - донесоха разядките, аз минах за два курса през блок-масата, а после се оказа, че има и скара за основно - агнешки кебапчета, телешки и пилешки шашлици. Всичко завърши с баклава и турско кафе с кардамон. Тръгнах си трудно, с болезнено подут стомах. Стават такива неща...

Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.12.18 14:30.

19.12.18
11:26

казано от Boby_ на 19.12.18, 11:23:

Обобщение за деня:
а вечерта излизахме с колегите като за последно в този състав на отдела.

Какво се случва при теб, сори, ако съм пропуснала някое обобщение за деня, спомням се, че имаше някакви катаклизми в работата. Всичко наред ли е?

19.12.18
11:28

казано от Блажка на 19.12.18, 11:26:

казано от Boby_ на 19.12.18, 11:23:

Обобщение за деня:
а вечерта излизахме с колегите като за последно в този състав на отдела.

Какво се случва при теб, сори, ако съм пропуснала някое обобщение за деня, спомням се, че имаше някакви катаклизми в работата. Всичко наред ли е?

Малко реорганизации на регионално ниво. Една част от колегите си заминават. Моят отдел за момента не е засегнат, но тепърва ще видим как точно ще се работи.

19.12.18
19:28

19.12.2018 г.

Тренировка Г

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Мъртва тяга (през 5 секунди): - 15х1х160 кг.
  1.2. Мъртва тяга (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х170 кг.
  2.1.Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 15х1х60 кг.
  2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х70 кг.
  3.1.Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 15х1х121 кг.
  3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х131 кг.
  4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 15х1х25 кг.
  4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х35 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 8х12 кг. (на ръка)
  2. Разтягане с ластик пред гърди - 9 (син). 
  3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош,  ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 8 (два сиви, 3+ плочки).
  4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 6, 3.

Време за тренировката - 20:36 мин.
Чисто време за интервалите - 8:35 мин.
Преходи - 2:30 мин.

Същото време като предния път (до секундата) както общо за тренировката, така и за интервалите. Да го бях планирал, нямаше да мога да го уцеля.

Положително:
  - Няма.

Отрицателно:
  - Максималните серии надолу на всички движения без изключение днес.

Добавки:
3. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Няма какво толкова да разказвам днес.

19.12.18
22:03

Баси?!Това ли е най-леката тренировка от твоите??На 5 сек???Евала.

20.12.18
07:38

казано от nervak на 19.12.18, 22:03:

Баси?!Това ли е най-леката тренировка от твоите??На 5 сек???Евала.

Всичките са ми на пет секунди, а двойките през пет секунди са няколко нива на гадост над единиците. 🙂

20.12.18
17:33

20.12.2018 г.

Добавки:
2. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Нещо се опитвам да се разболявам. Сутринта се събутих с болно гърло, а през деня леко да ме втриса. Така като гледам, на крак ще се кара, защото не мога да си позволя да легна поне до събота.
Взе да ми се случва твърде често - доскоро беше през 4-5 години, сега е почти всяка.
Дали ще се тренира утре тепърва ще видим - ще решавам, като му дойде времето.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.12.18 14:15.

21.12.18
15:54

21.12.2018 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Последен работен ден преди първия кръг празнични дни. Офисът така или иначе щеше да е празен, затова реших да работя от нас.
Не съм се оправил кой знае колко, затова и тренировката остава най-рано за утре. С тия 5-секундни интервали хич не обичам да оставям два дни поред без тренировка, но и не ми се ще да се доразболея и да се тръшна точно посред празниците. Чак досега се терзах вътрешно, но ще постъпя разумно днес.

22.12.18
14:57

22.12.2018 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Преден клек (през 5 секунди): - 12х2х100 кг.
  1.2. Преден клек (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х120 кг.
  2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 10х2х100, 1х1х100, 1х0х100 кг.
  2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х110 кг.
  3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 8х2х0, 4х1х0 кг.
  3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х10 кг.
  4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 12х2х16 кг.
  4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х20 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Бедрено разгъване (горната част на движението без заключване на коляното) - 12х70 кг. (на крак)
  2. Степ-ъп (вариант Поликуин) - 13 (ляв), 13 (десен крак).
  3. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 14 с.
  4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 7, 4.

Време за тренировката - 24:42 мин.
Чисто време за интервалите - 10:52 мин.
Преходи - 3:57 мин.

Може би и днес не трябваше да тренирам, ама не можах да изтрая.

Положително:
  - На клека започнах добре.

Отрицателно:
  - След максималната серия на клека рязко се сдухах. Последваха откази на лега (включително затискане на последната серия в интервала) и набиранията, както и много бавно борческо въртене.

Добавки:

Обобщение за деня:
Единственото, което ми е в главата днес, е, че заради пропуснатата тренировка вчера сега ми се пада да тренирам на 1-ви - единствения почивен ден на залата. Сега трябва или да тренирам в два съседни дни, което с тия интервали ми се струва лоша идея, или да пусна пак два дни почивка, което също не ме радва особено. Откакто тренирам в интервали, изпитвам панически страх от почивките.

23.12.18
19:54

23.12.2018 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Да взема да го впиша за пълнота деня.

24.12.18
14:55

24.12.2018 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Мъртва тяга (през 5 секунди): - 12х2х150 кг.
  1.2. Мъртва тяга (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х160 кг.
  2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 12х2х50 кг.
  2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х60 кг.
  3.1.Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 12х2х111 кг.
  3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х121 кг.
  4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 12х2х15 кг.
  4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х25 кг.

Коригиращи упражнения:
  1.Румънска тяга с дъмбели и фет-грипове (до под коляното)  - 6х45, 5х45 кг.
  2. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 6x36, 4х36 кг. (на ръка)
  3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 7, 3.

Време за тренировката - 22:11 мин.
Чисто време за интервалите - 10:06 мин.
Преходи - 2:29 мин.

Малко по-бавно от предния път почти във всичко, освен тягата.

Положително:
  - Лакътя на практика не го усетих днес, но сложих налакътнциите още след тягата и не ги свалих до края.

Отрицателно:
  - Нещо зациклих - от известно време нито успявам да обера още паузите, нито да вдигам бройката на максималните серии.

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта тренировка - залата работи до два и в ранния предиобед беше ужасна лудница. Все пак успях да си направя “гнездото” с подредени около мен лост за тяга и раменна, трап-бар за гребане и халки за кофи заедно с всички нужни тежести. Като си ги наредя в кръгче и гледам лошо, никой не смее да ми ги пипне, а по време на интервали няма как да гледам доброжелателнo. 🙂
Следобед започваме с готвенето - не съм любител на постната кухня, но един ден (по-точно една вечер) в годината мога да издържа, колкото да угодя на жената.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.12.18 15:01.

25.12.18
17:08

25.12.2018 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес едни такива празнични вълнения са ме обхванали. Първо обещах на моите хора да ги водя утре на воден парк във Вестерос, което изключва тренировката и много дълго се колебах дали да не тренирам днес. В крайна сметка цялата задна верига е леш от вчерашната тяга и реших, че не мога да клякам така, а и лaкътят нямаше да се зарадва на лег и набирания след кофите и гребането, така че тренировката днес отпада.
Отделно от това планирах седмица в Мароко за февруарската ваканция на щерката, но това обезглавяване на датчанката и норвежката направо ме отказа. Като цяло е безопасна държава и не бих се притеснил от такъв единичен инцидент, ако трябваше да пътувам сам или дори само с жената, но с щерката ще значи цяла седмица да съм на тръни и да се озъртам непрекъснато. Никаква почивка няма да е.
Затова сега гледам разни други дестинации и се колебая дали си струва за толкова кратко време да се ходи примерно чак в Тайланд, Доминиканската република или Виетнам или пък нещо по-близо да измисля.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 25.12.18 17:18.

25.12.18
17:12

казано от Boby_ на 25.12.18, 17:08:

да се ходи примерно чак в Тайланд

Там без щерката и задължително без съпругата 🙂

25.12.18
17:16

...или пък нещо по-близо да измисля.

Боби, силно ви препоръчвам провинция Елзас във Франция - градчетата Колмар, Риквир, Егуишхайм и естетствено Страсбург, но и само малките да посетите, пак е супер. Колмар го наричат Венецията на Франция. Има много симпатични малки хотелчета, където цените няма да са прекалено високи през февруари. Струва си да хвърлиш едно око. Добра комбинация от красиви гледки, история, прекрасна храна и отлично и разнообразно вино. Има и огромен автомобилен музей с най-голямата колекция от Бугати - в Мулуз е.

25.12.18
19:05

казано от Елена на 25.12.18, 17:16:

...или пък нещо по-близо да измисля.

Боби, силно ви препоръчвам провинция Елзас във Франция - градчетата Колмар, Риквир, Егуишхайм и естетствено Страсбург, но и само малките да посетите, пак е супер. Колмар го наричат Венецията на Франция. Има много симпатични малки хотелчета, където цените няма да са прекалено високи през февруари. Струва си да хвърлиш едно око. Добра комбинация от красиви гледки, история, прекрасна храна и отлично и разнообразно вино. Има и огромен автомобилен музей с най-голямата колекция от Бугати - в Мулуз е.

Идеята е чудесна, но не е за февруари според мен, а по-скоро за средата на пролетта. За това време на годината ми се ще да видя повече слънце и топлинка, че после пак ще трябва да се връщам тук, а зимата си държи чак до средата, че и до края на април.

26.12.18
19:13

26.12.2018 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес ден за водни забавления - ходихме до закрит воден парк във Вестерос, на стотина километра от Стокхолм. Следобед пък Висша лига, където става доста интересно. Като отдавнашен фен на Ливърпул дори сега още не смея да си мечтая за титла, но по това време на годината толкова близо не сме били много отдавна, а Сити определено помагат активно. Следващите два мача с Арсенал и със самите Сити ще са много, много важни. YNWA!

27.12.18
19:50

27.12.2018 г.

Тренировка В

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Преден клек (през 5 секунди): - 15x1х120 кг.
  1.2. Преден клек (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х130 кг.
  2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 15x1х110 кг.
  2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х130 кг.
  3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 15x1х10 кг.
  3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х20 кг.
  4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 15x1х20 кг.
  4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х26 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Изхвърляне от седеж - 5х40 кг.
  2. Ренегатско гребане със задържане в горна позиция - 3х34 кг.
  3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 6, 3.

Време за тренировката - 23:36 мин.
Чисто време за интервалите - 9:34 мин.
Преходи - 4:22 мин.

Обратно в залата след нови два дни почивка. Сега обаче ми пасват тренировките с работните дни на залата и не би трябвало да имам повече оправдания да не тренирам редовно през ден.

Положително:
  - Времето на интервалите доста добро, включително и на клека.

Отрицателно:
  - Максималните серии днес ме озориха - на клека, лега и борческото с по едно повторение по-малко от обичайното.
  - На борческите все така предмишницата гръмва, а освен това започвам едно кривене в края, за да поддържам темпото и хич не мога да ги оправя вече сума ти време.

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес работих от нас (колко работа свърших само аз си знам).
Въпросът с февруарската почивка е решен - букнах стандартен пакет за Кабо Верде. Не съм бил там, но би трябвало да са едни малко по-южни (т. е. топли), по-африкански (т. е. по-мизерни) и по-португалски (т. е. по-малко застроени) Канарски острови. 🙂 Жената не е голям фен на такива почивки със засядане на едно място за няколо дни без обикаляне, но този път аз ще си почивам.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.12.18 19:51.

28.12.18
15:09

28.12.2018 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Последен работен ден за годината (формално и 31-ви е работен, но не мисля да се съобразявам с този факт). Реших, че не ми се ходи до офиса и работя от нас, макар че ми е доста по-трудно да се концентрирам, а и достъпът до някои системи е бавен. Все пак не съм кой знае колко зает и е поносимо. До края на годината ми остава само да облека оценките за 2018 на хората от екипа ми в две-три страници писмена аргументация - най-досадната част от работата ми, която винаги оставям за последния момент.

29.12.18
16:46

29.12.2018 г.

Тренировка Г

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Мъртва тяга (през 5 секунди): - 16х1х160 кг.
  1.2. Мъртва тяга (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х170 кг.
  2.1.Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 15х1х60 кг.
  2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х70 кг.
  3.1.Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 15х1х121 кг.
  3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х131 кг.
  4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 15х1х25 кг.
  4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х35 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 8х12 кг. (на ръка)
  2. Разтягане с ластик пред гърди - 9 (син). 
  3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош,  ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 8 (два сиви, 3+ плочки).
  4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 6, 4.

Време за тренировката - 20:25 мин.
Чисто време за интервалите - 8:28 мин.
Преходи - 2:17 мин.

Днес свалям от времето - 11 секунди от общото и 8 от интервалите. Това при положение, че на тягата почти със сигурност направих 16, вместо 15 подхода в интервала.

Положително:
  - Доста свежо и бързо на тягата, а и като цяло. Това традиционно ми е най-малко гадната от четирите тренировки, така че не е учудващо това усещане.
  - Максималните серии на тягата, раменната и гребането с по едно повторение нагоре (т .е. обратно към обичайните бройки).

Отрицателно:
  - Раменната малко бавна, което е странно - този път не беше, защото не можех по-бързо, а просто не съм се усетил, че се бавя.

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес нищо интересно извън тренировката - сутринта зала, после пазаруване на две-три места, а следобед засядам да гледам английски футбол.
В залата днес една треньорка леко ме вбеси. Тъкмо си нагласих всичко около “вградените” халки, за да ги ползвам, тя дойде и ме изгони - имали групова тренировка след 10 минути в същата тая зона. Хайде Боби си награбва лоста, трап-бара, пейката, гарнирани с двеста кила тежести, мести се на друго място (за което трябваше да изчака да се освободи), вади си личните халки, гласи си ги десетина минути, намества отново височината на куките и тъкмо се кани да започва към двадесет минути по-късно, когато същата треньорка пристига и пита дали ползвам халките и може ли да ги вземе... Диалога нататък няма да го разказвам, но не беше красив.

29.12.18
16:53

Тая треньорка няма никакъв спортен манталитет. Неписано правило е да се пита и изчаква, особено като си нагласил нещата.
Какви са тези групови в зала, нещо кросфитско?

29.12.18
16:58

казано от Radost на 29.12.18, 16:53:

Тая треньорка няма никакъв спортен манталитет. Неписано правило е да се пита и изчаква, особено като си нагласил нещата.
Какви са тези групови в зала, нещо кросфитско?

Да, нещо като кросфит - викат му Prformance (изписано така, без e), за да не плащат лиценз на Рийбок или който там държи правата, но си е същата боза.
Иначе там си им е зоната за групови тренировки и правилата са такива - като не е заета, може да се ползва, но груповите тренировки си имат начален час и трябва да се изметеш, като наближи. Нахалството беше да иска да вземе моите халки след това. 🙂

Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.12.18 17:01.

Bart Simpson

29.12.18
18:15

Е, Мусашката, един на стадиона го пита, кога ш свършва с въжето, че искал да поскача, а въжето негово.

30.12.18
19:17

30.12.2018 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Нищо особено днес.

А талантът изскача на най-неочаквани места. 😄

Мнението беше редактирано от Boby_ на 30.12.18 19:19.

Bart Simpson

30.12.18
19:22

Глен Бентън и Крис Бърнс пасти да ядът.
😁

30.12.18
19:50

казано от Bart Simpson на 29.12.18, 18:15:

Е, Мусашката, един на стадиона го пита, кога ш свършва с въжето, че искал да поскача, а въжето негово.

Аа некой зевзек е решил да се избъзика 🙂 ти как мислиш ...

31.12.18
14:23

31.12.2018 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Преден клек (през 5 секунди): - 12х2х100 кг.
  1.2. Преден клек (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х120 кг.
  2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 11х2х100, 1х1х100 кг.
  2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х110 кг.
  3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 8х2х0, 4х1х0 кг.
  3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х10 кг.
  4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 12х2х16 кг.
  4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х20 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Бедрено разгъване (горната част на движението без заключване на коляното) - 12х70 кг. (на крак)
  2. Степ-ъп (вариант Поликуин) - 12 (ляв), 12 (десен крак).
  3. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 15 с.
  4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 6, 4.

Време за тренировката - 24:18 мин.
Чисто време за интервалите - 10:35 мин.
Преходи - 3:59 мин.

Последна тренировка за годината в препълнена зала.

Положително:
  - Като цяло доста добре днес - клекът за приемливо време, само един отказ на последната серия лег.

Отрицателно:
  - Набиранията пак с откази, борческото въртене бавно.

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта потренирах, сега предстои готвене и посрещане на гости.

Весело посрещане на новата година на всички! 🙂

01.01.19
11:31

Честита нова година! Здраве, любов, щастие на всички!

Обобщение за декември 2018

Земята завъртя още една обиколка, а аз си продължавам с мерките и теглилките.

Щетите от декемврийските празници не са твърде големи - качил съм 0,4 кг, като от 121,3 кг на 1-ви декември съм “пораснал” до 121,7 на 1-ви януари. При 7709 калории за свален/качен килограм това прави 99 килокалории среден дневен излишък.
Средният ми прием на калории през периода е бил 3835 калории. Неутралният баланс излиза 3734, което не е много реалистично.
При коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3401 - вероятно доста по-близо до истината. 🙂

Тренировките в рамките на нормалното - интервалите вървят на приливи и отливи, а всеки път, когато направя повече от ден почивка, се връщам назад. За разлика от предния месец обаче, през декември не усещам да съм по-добре адаптиран към този тип натоварвания.

На цялата година няма какво да й обобщавам - качил съм общо 6,4 кг и е време да взема някои мерки.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.01.19 13:38.

01.01.19
14:55

Боби, стягай се :-) Много си му отпуснал края! Новата година влезе, мобилизирай се!

01.01.19
20:37

казано от Иван П. на 01.01.19, 14:55:

Боби, стягай се :-) Много си му отпуснал края! Новата година влезе, мобилизирай се!

Ванка, така ще стане, да. 🙂 Време е.

01.01.2019 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Реанимирах цял ден днес, както вероятно и много други “снощни”. 🙂

01.01.19
22:54

Какво говорите вие!))) 6 кг за една година?!
На 27.12 бях 88кг, а днес се премерих 95…аз съм малко по-бърз)))

Bart Simpson

01.01.19
23:58

Абе и аз имам някакви такива лудости понякога-3 дни-7 кг разлика.

02.01.19
08:58

Никога не гледам дневното тегло. Говоря за десетдневно средно аритметично.
Иначе за 3-4 дни лесно се “качват” 7 кг с ядене и пиене - 3 кила задържана вода и 3 кила стомашно-чревно съдържание (да не ползвам по-миризлива дума) с 1 килограм реално качен. 🙂
При мен проблемът е в дългосрочния тренд - освен тия 6 килограма от 2018, имам още 6 от предната година - натрупват се доста и общо взето като подмина 115-120 кг, се чувствам дискомфортно. Оптималното ми тегло е нещо като 105 кг, най-много докъм 110, така че имам едни 12-13 кила за сваляне.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.01.19 09:13.

02.01.19
10:12

казано от Boby_ на 02.01.19, 08:58:

... така че имам едни 12-13 кила за сваляне.

И аз съм на този хал, да си направим едно мини предизвикателство ? Дванадесет кила за четири месеца, сякаш е разумно 🙂

02.01.19
10:34

За много години и от мен, Боби. Не че да те успокоявам с твоите качени 6 кг, по-скоро да сложа нещата в перспектива или просто да се присъединя към черната статистика - аз съм от 90 до 103 кг през 2018 😄
Всъщност тръгнах да пиша да ти кажа че се възхищавам как винаги знаеш колко калории си изял. Аз след първия или втория ден в който изпусна контрол вече нямам сърце да пиша. Или пък просто не мога да запомня толкова много неща, които съм изял че да си ги запиша вечерта хаха. Как го правиш? Чисто практически - на всяко ядене ли пишеш или снимаш за да запомниш или някакси иначе? И най-вече как имаш сърце да водиш статистика като знаеш че не е никак в твоя полза?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1