Too Little, Too Late

Прескочи до:

23.04.19
21:10

23.04.2019 г.

Тренировка Г

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Мъртва тяга (през 5 секунди): - 17х1х160 кг.
  1.2. Мъртва тяга (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х170 кг.
  2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 17х1х60 кг.
  2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х70 кг.
  3.1. Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 17х1х121 кг.
  3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х131 кг.
  4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 17х1х25 кг.
  4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х35 кг.

Коригиращи упражнения:
  1.Румънска тяга с дъмбели и фет-грипове (до под коляното)  - 7х45, 6х45 кг.
  2. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 6x36, 5х36 кг. (на ръка)
  3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 10 (7), 6 (4).

Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Време за тренировката - 19:52 мин.
Чисто време за интервалите - 8:39 мин.
Преходи - 1:54 мин.

Както обикновено, тренировка Г е точно по протокола. Общото време и интервалите в последните няколко (изключвам софийската) се различават с 10-15 секунди, което е едно почесване в повече или по-малко тук-там.
Остава само малко да резна от раменната. 

Положително:
  - Вече казах.

Отрицателно:
  - Нещо ми тежеше и имах усещане, че се бавя, което си личи по времето на тягата и раменната, компенсирано от гребането и кофите.

Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3.
2. По време на тренировка - 15 грама Essential Amino Acids на BulkPowders.
3. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Първи работен ден след отпуската... Поне времето е прекрасно и пролетта най-после се усеща.

Bart Simpson

24.04.19
01:09

Гледаш ли снукър?
Тази година ми се чини, че ще е като миналата и ми се струва, че много глави ще се надигнат тази година и това може да го направи хубаво първенство.
Един глас за Динг от мен.
Тук малко липсва Херца, че и той го следеше и имаше интересен поглед над играта.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 24.04.19 01:10.

24.04.19
07:35

казано от Bart Simpson на 24.04.19, 01:09:

Гледаш ли снукър?
Тази година ми се чини, че ще е като миналата и ми се струва, че много глави ще се надигнат тази година и това може да го направи хубаво първенство.
Един глас за Динг от мен.
Тук малко липсва Херца, че и той го следеше и имаше интересен поглед над играта.

Гледам, но не особено активно.
Иначе тая година ми се струва, че няма да има големи изненади. В долната час на схемата виждам един полуфинал Динг - Селби, като там всеки от двамата може да победи. В горната част ми се струва, че Хигинс пак ще извади някой коз от ръкава. Ще видим - дано да греша, щото това е доста скучен сценарий и сме го гледали вече. 🙂

24.04.19
15:14

24.04.2019 г.

Добавки:
2. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Нищо особено днес. Чакам мача довечера с последна искрица надежда. Дано Юнайтед да имат морални сили поне да се опитат да направят нещо срещу Сити, въпреки че след мачовете с ПСЖ и Евъртън ми се струва крайно невероятно. Жалко, че Ливърпул изпусна питомното, когато имаше 7 точки преднина, за да гони сега дивото и да разчита на загуба на Сити, която вероятно няма да дойде. YNWA и каквото става, да става. 🙂 Във всеки случай мноого емоции тоя сезон, а нищо не е свършило.

25.04.19
19:18

25.04.2019 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Преден клек (през 5 секунди): - 14х2х100 кг.
  1.2. Преден клек (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х120 кг.
  2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 10х2х100, 3x1x100, 1х0х100 кг.
  2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3+1х110 кг.
  3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 10х2х0, 4x1x0 кг.
  3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х10 кг.
  4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 14х2х16 кг.
  4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х20 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Бедрено разгъване (горната част на движението без заключване на коляното) - 8х68 кг. (на крак)
  2. Степ-ъп (вариант Поликуин) - 8 (ляв), 8 (десен крак).
  3. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 17 с.
  4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 9 (6), 5 (3).

Време за тренировката - 25:43 мин.
Чисто време за интервалите - 13:18 мин.
Преходи - 2:35 мин.

Доста зле днес. Не се наспах като хората и си пролича.

Положително:
  - Коляното беше малко по-добре на клека.

Отрицателно:
  - Много бавно и трудно.
  - При коригиращите коляното се обади доста лошо и се наложи да намаля както тежестта, така и бройката.
  - Станах горд автор на цели два отказа със затискане на лежанкта - в интервалите не можах да кача 14-тия подход до куките, а така завърши и максиманата серия. Обикновено си преценявам по-добре силите.

Добавки:
3. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Днес работих от нас, че трябваше да водя колата на преглед. Другата седмица пък трябва да се разправям с отлюспени от камъчета парченца от предното стъкло - не можело да я върна така и трябва да я водя на доктор. Пак добре, че не плащам аз, макар че времето и тичането са си за моя сметка.

26.04.19
15:57

26.04.2019 г.

Добавки:
2. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Доста спокоен петък, а и цялата седмица. Другата ще е по-натоварена, а после идва истинската лудница. Цикличност, какво да се прави...

27.04.19
16:27

27.04.2019 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Мъртва тяга (през 5 секунди): - 11х2х150, 3x1x150 кг.
  1.2. Мъртва тяга (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х160 кг.
  2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 10х2х50, 4x1x50 кг.
  2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х60 кг.
  3.1. Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 14х2х111 кг.
  3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х121 кг.
  4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 10х2х15, 4x1x15 кг.
  4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х25 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 9х12 кг. (на ръка)
  2. Разтягане с ластик пред гърди - 10 (син). 
  3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош,  ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 8 (два сиви, 2+ плочки).
  4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 11 (8), 7 (5).

Време за тренировката - 20:50 мин.
Чисто време за интервалите - 9:26 мин.
Преходи - 2:02 мин.

Днес много добре.

Положително:
  - Доста бързо днес като цяло.
  - Най-бързите досега интервали Б, най-бързата тяга и най-бързото гребане. За тягата още съм на откази и това не значи много, но гребането е голяма мъка - едва заемам позиция, затова си го броя за постижение.
    - Максималните серии също добре.
Отрицателно:
  -  Още не мога да изпълня докрай тягата, раменната и кофите в тази тренировка. Ще стане... някой ден.

Добавки:
2. По време на тренировка - 15 грама EEA на BulkPowders.

Обобщение за деня:
Много хубаво време сутринта, но не успяхме да се възползваме. Малката щерка спа до обяд, а ѝ бях обещал да тренираме заедно и затова я изчаках. Следобед пък започва да се заоблачава и май ще домакинстваме само.

28.04.19
14:57

28.04.2019 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта ходих да правя нещо, което ми е почти толкова приятно, колкото ваденето на зъб, а именн да си купувам дрехи. Изсипах една кола пари за костюм, две ризи, дънки, осем чифта чорапи и един чифт обувки. Колкото и да не обичам да го правя, трябва понякога да се прежаля, че иначе ходя в дрипи, а не ми отива на положението. 🙂

Колкото до празника, се сещам за стария виц:
Говорят си двама приятели:
- Боядиса ли яйцата за Великден?
- Не, аз съм атеист. Само ги почесах.

Та и аз така - почесах ги, но и боядисах няколко. Това, че не вярвам, не е причина да се лишавам от забавните моменти. Освен това използвах православния Великден за оправдание да не сляза на неделния “ленински съботник”, който бордът на сградата организира днес за чистене наоколо. 🙂 Все някаква полза да има и от него.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.04.19 15:00.

29.04.19
19:40

29.04.2018 г.

Тренировка В

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Преден клек (през 5 секунди): - 17x1х120 кг.
  1.2. Преден клек (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х130 кг.
  2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 17x1х110 кг.
  2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 2 + затискане х130 кг.
  3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 17x1х10 кг.
  3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) 5х20 кг.
  4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 17x1х20 кг.
  4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х26 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Изхвърляне от седеж - 4х40 кг.
  2. Ренегатско гребане със задържане в горна позиция - 3х34 кг.
  3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 9 (6), 6 (3).

Време за тренировката - 26:29 мин.
Чисто време за интервалите - 12:29 мин.
Преходи - 4:26 мин.

Отново доста зле, ама без сън - толкова.

Положително:
  - Май открих какво ми тормози задната част на рамото - негативната фаза на набиранията. Бях готов да обвиня борческото, но днес много ясно го усетих и то на рамото, което досега не се беше обаждало. Ще трябва да пускам по-контролирано.

Отрицателно:
  - Коляното отново зле. Болеше много още от първата серия. На максималната бях почти на отказ още на второто повторение, а направих трето на инат и то умишлено много дълбоко. Толкова близо до това да не стана не съм бил отдавна. Съответно коляното го отнесе още по-здраво. Засега съм на принципа “щом мога да ходя, мога и да клякам”, обаче не знам колко дълго ще мога да карам така, ако няма подобрение. Ама в крайна сметка то ако не е коляното, ще е лакътя, а ако не е и той, ще е рамото. Като добавим и гърба и кръста, картинката става много жалка. Ето, наоплаквах се, олекна ми.

Добавки:
2. По време на тренировка - 12 грама BCAA 4:1:1 на MyProtein.

Обобщение за деня:
За да не попадна на спойлери, се наложи да гледам трети епизод на GoT в офиса на телефона. Пристигнах рано-рано, направих си кафенце, заех една зала за телеконференции и “оправих” битката на черни котки в безлунна нощ още преди първата среща за деня. 🙂  Няма да коментирам тук, за да не разваля кефа на някой, който тепърва ще го гледа.
Иначе нищо забележително през деня.

30.04.19
16:16

30.04.2019 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес си останах да работя от нас, за да се оправям с колата - трябваше преди да я върна, да я закарам да оправят три места, ударени от камъчета на предното стъкло. Иначе нищо интересно за отбелязване.

П. П. Всъщност май има какво да споделя.
Честване на Валпургиевата нощ (Valborgsmässoafton) в Стокхолм. Празникът е наречен на света Валбурга, германска светица от 8-ми век, но като при много други празници в Швеция, християнското е само на повърхността - използвали са го за оправдание да продължат езическите си традиции. В случая корените са викингски, а обичаят е да се палят огромни клади в чест на настъпващата пролет.
Празникът на снимките се организира от местната скаутска организация. Естествено, взети са всички предпазни мерки - растителността е разчистена, земята предварително е обилно намокрена,  има достатъчно пожарогасители.
А какво е празник на открито без сергии с хот-дог, захарен памук и игри за децата.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 30.04.19 22:58.

01.05.19
10:25

Обобщение за април 2019

Нещата през април се развиха доста интересно. Започнах с дооста приличен дефицит, после в средата на месеца седмица в България обърна нещата, а през последните десетина дни компенсирах отново. Резултатът е свалени 2,2 кг през месеца - от 115,7 на 1-ви април до 113,5 на 1-ви май. Среднодневният дефицит за месеца (при база 7709 ккал за свален килограм) е 565 ккал.
Приетите калории за месеца са средно 3103 на ден, а неутралният баланс излиза 3668. Отклонението вероятно идва от споменатата седмица, през която в повечето дни калориите бяха в рамките на 4500-5500. 
При коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3291, което вероятно е малко по-точно.

Сметката показва, че вече подминах 8 свалени килограма от началото на годината. С това темпо смятам до лятото да си заминат още 3-4, за да сляза под 110. После - ще видим. Ще решавам според това как се чувствам.

Тренировките през април бяха сравнително стриктни само с една прескочена покрай пътуването, но дори тя ми се отрази негативно, както винаги става, откакто тренирам с интервало.

През май имам само едно пътуване (засега) - днес и утре. След това мися да продължа по план - при това темпо на сваляне тренровките и възстановяването са сравнително добре, не изпитвам глад, а нещата се случват, макар и бавно.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.05.19 18:48.

01.05.19
10:35

01.05.2019 г.

”Тренировка”
Клек без тежест - 30 серии по 5 клека през 10 секунди.
Лицеви опори - 36, последвани от 10 серии по 3 през 5 секунди.
Планк с подигане на разноименни ръка и крак - няколко подхода по десетина секунди на страна.

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес се изтърсих в 8 пред залата. Оказа се, че рецепционистът, когото вчера питах по телефона, ме е подвел и отварят в 9 днес, а не в 8. Нямах време да чакам, че след малко летя, затова се довлякох до нас и направих импровизиран интервал в хола, колкото да не е без хич, че ще мога да тренирам чак в петък и дори тогава не е сигурно дали и кога ще стигна до залата. В крайна сметка каквото  - такова. Ще наваксвам, като вляза в ритъм през май.

П. П. Друго си е да летиш с норвежците, когато SAS стачкуват. Никога не съм виждал Арланда толкова празна. 🙂

Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.05.19 12:17.

01.05.19
16:42

казано от Boby_ на 01.05.19, 10:25:

Среднодневният дефицит за месеца (при база 7709 ккал за свален килограм) е 565 ккал.
Приетите калории за месеца са средно 3103 на ден, а неутралният баланс излиза 2538 - очевидно невярно.

Боби, при 565 ккал дефицит и средно 3100 на ден, неутралния баланс не излиза ли 3665? Вероятно от предни месеци по навик вадиш от средното заради излишък и от там идва объркването. (не че има особено значение, но съм забелязал, че и ти като мен харесваш сметките и държиш да са точни)

Мнението беше редактирано от Ivan на 01.05.19 16:42.

01.05.19
18:46

казано от Ivan на 01.05.19, 16:42:

казано от Boby_ на 01.05.19, 10:25:

Среднодневният дефицит за месеца (при база 7709 ккал за свален килограм) е 565 ккал.
Приетите калории за месеца са средно 3103 на ден, а неутралният баланс излиза 2538 - очевидно невярно.

Боби, при 565 ккал дефицит и средно 3100 на ден, неутралния баланс не излиза ли 3665? Вероятно от предни месеци по навик вадиш от средното заради излишък и от там идва объркването. (не че има особено значение, но съм забелязал, че и ти като мен харесваш сметките и държиш да са точни)

Прав си, естествено. 🙂 Стори ми се подозрително още сутринта като го писах, но явно съм затъпял много от тия интервали и не се усетих. Поправям веднага.

01.05.19
19:09

01.05.2019 г.  - продължение

Към горната тренировка добавям и почти 18 000 крачки (12,8 км).

Хелзинки ме посрещна днес с чудно слънце и многолюдна празнична тълпа. Финландците празнуват Vappu (първи май) в карнавален стил - слагат си белите шапчици от дипломирането, обличат си най-хубавите дрешки или шарени гащеризони и излизат навън. Навсякъде има балони, а азиатските туристи със селфи-стикове са неизбежни дори в тази затънтена част от Европа. Всяка втора група хора обаче говори не на японски или китайски, а на руски. А всички надписи в града са дублирани и на шведски. Предполагам, че е заради доста многобройното шведско малцинство във Финландия.
Тук си имат и доста статуи на монарси. Само че понеже никога не са имали собствена монархия, статуите са на чужди крале и императори - по-конкретно руски. В крайна сметка градът е основан от шведски крал (легендарният Густав Ваза), а Финландия през по-голямата част от историята си е била част от Руската империя. Това, разбира се, не е попречило ни най-малко на финландците да разкажат играта на Червената армия по време на Зимната война - гордеят се с нея и до ден днешен и то с пълно основание.
А Хелзинки носи следите на историята си - приятна, леко провинциална атмосфера, малко за разглеждане, но достатъчно да запълни един свободен следобед. Площадът на Сената, катедралата, православната църква Успенски, пазарният площад... и май това е.
И всеки трети на улицата ходи с бира в ръка.

П. П.
Взимам си назад думите за това, че няма какво повече да се види в Хелзинки. В крайна сметка къде другаде можеш да видиш “подземна” алея за пешеходци и велосипедисти, гащеризони с лепенки на спонсори, статуя на лос с шапчица на главата, два жирафа на тераса, гигантска глава на чайка пред музей и автобус с икона от Саудитска Полша (макар последното вероятно да може да се види и в самата Саудитска Полша).

01.05.19
19:10

(продължение)

01.05.19
20:26

казано от Boby_ на 01.05.19, 19:09:

В крайна сметка къде другаде можеш да видиш “подземна” алея за пешеходци и велосипедисти,

Във Валенсия например, където след голямото наводнение на града, отбиват река Турия и превърщат коритото и в пешеходна зона, парк и спортни площадки, уникално е.

02.05.19
22:19

02.05.2019 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Безкрайно дълъг и уморителен ден, а накрая за разкош в Стокхолм ме посрещнаха един градус и сняг...

03.05.19
19:49

03.05.2019 г.

Тренировка Г

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Мъртва тяга (през 5 секунди): - 17х1х160 кг.
  1.2. Мъртва тяга (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х170 кг.
  2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 17х1х60 кг.
  2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х70 кг.
  3.1. Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 17х1х121 кг.
  3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х131 кг.
  4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 17х1х25 кг.
  4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х35 кг.

Коригиращи упражнения:
  1.Румънска тяга с дъмбели и фет-грипове (до под коляното)  - 7х45, 4х45 кг.
  2. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 4x36, 6х36 кг. (на ръка)
  3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 9 (7), 6 (4).

Време за тренировката - 19:40 мин.
Чисто време за интервалите - 8:40 мин.
Преходи - 1:43 мин.

Отново разликите във времето в тренировка Г са козметични. Може още малко да сваля от раменната, но и така е добре.

Положително:
  - Вече казах.

Отрицателно:
  - След прескочена тренировка винаги е зор. Не личи по времето, само защото е точно Г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес взех новото тролейче. Много е забавно за каране, пълно с екстри и като цяло удобно и симпатично. Ще ми липсват някои неща от петицата, най-вече усещането за голяма, комфортна кола, качествените материали и изработка на всичко вътре, въртящият момент на големия дизел и някои дреболии, които в новото нещо ги няма. Но за сметка на това само за някакви си четири години някои неща толкова са дръпнали напред, че чак не е за вярване, така че гледам в бъдещето и толкова. Освен това разликата в данъка натежава много.
По този повод си позволих да си взема няколо белгийски бири днес. Наздраве!

03.05.19
20:22

Коя двойка е това,  Боби ?

03.05.19
20:28

казано от CottageCheese на 03.05.19, 20:22:

Коя двойка е това,  Боби ?

225xe iPerformance - “електричката’. Плъг ин хибрид с други думи.

03.05.19
20:34

Като дизайн все едно гледам старата В класа на мерцедес. Честито и безаварийно!!

03.05.19
20:38

казано от kaloyan на 03.05.19, 20:34:

Като дизайн все едно гледам старата В класа на мерцедес. Честито и безаварийно!!

На живо не прилича толкова. Но в тоя сегмент никой не може да преоткрие колелото - още през 20-ти век на жена ми старият Сценик беше с подобен контур. 🙂

П. П. Пропуснах да благодаря за пожеланията! 🙂

Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.05.19 20:48.

04.05.19
13:54

Честито ! Аз гледах една 218д? но беше най-базовата и се отказах, а за другите не ми стигна бюджета. Карал съм няколко двойки и много ми харесаха

04.05.19
20:26

May the force be with you!

казано от CottageCheese на 04.05.19, 13:54:

Честито ! Аз гледах една 218д? но беше най-базовата и се отказах, а за другите не ми стигна бюджета. Карал съм няколко двойки и много ми харесаха

Благодаря! Аз се бях примирил, че ще сляза много надолу като ниво и усещане след петицата. Дори умишлено не отидох да правя тестдрайв, за да не се откажа. Обаче съм много приятно изненадан - возията не е много по-лоша, материалите са прилични, пълна е с екстри, върви като оса (днес на магистралата до 180 ускоряваше, сякаш не ги усеща, а повече не посмях - все пак съм в Швеция). Разбира се, турболага, с който бях свикнал от TDI-то, го няма. Натискаш газта и те залепя за седалката - 0-100 км/ч за 6,7 секунди. Не е зле за количка от този клас. Ще ми липсват някои неща, но има толкова други, които ги компенсират, че ще ги преживея съвсем лесно.

04.05.2019 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес се разходихме с новата кола до Мариефред - малко градче на около 70 км от Стокхолм, разположено на брега на езерото Меларен. Разгледахме и замъка Грипсхолм.
Направиха ми впечатление надписите върху оръдията в двора на замъка - вероятно на църковнославянски или на доста стара форма на руски, но това, че говоря съвременния вариант на езика, не ми помогна особено да разбера текста (освен частта за великия княз на втория ред, но тя не дава много информация за общия смисъл).
С оглед на периода, през който е построен Грипсхолм (строежът започва през 1537 по поръчка на Густав Ваза и завършва през 1707) и войните между Швеция и Руската империя от онова време, вероятно са военни трофеи.

05.05.19
14:42

05.05.2019 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Преден клек (през 5 секунди): - 14х2х100 кг.
  1.2. Преден клек (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х120 кг.
  2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 10х2х100, 4x1x100 кг.
  2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3+1х110 кг.
  3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 10х2х0, 4x1x0 кг.
  3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х10 кг.
  4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 14х2х16 кг.
  4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х20 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Бедрено разгъване (горната част на движението без заключване на коляното) - 10х70 кг. (на крак)
  2. Степ-ъп (вариант Поликуин) - 10 (ляв), 10 (десен крак).
  3. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 18 с.
  4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 10 (7), 6 (4).

Време за тренировката - 26:14 мин.
Чисто време за интервалите - 13:15 мин.
Преходи - 2:31 мин.

Нещо издишам на клека в последно време. Чудя се дали не е заради по-малкото лично тегло - станаха кажи-речи 9 кг вече, а това си е разлика.

Положително:
  - Коляното почти не го усетих.
  - Негативната фаза на набиранията по-контролирана и съответно никаква болка в задната част на рамото.

Отрицателно:
  - Не мога да издрапам през тия откази на лега и набиранията и това е.
  - Прогрес няма от доста време насам. Чувствам се щастлив дори само да поддържам времето, което съм правил преди два-три месеца.

Добавки:

Обобщение за деня:
Нищо за разказване - спокойна неделя без други активности, освен тренировка и готвене.
Следобед ще почивам пасивно, че ме чака много тежка седница.

05.05.19
19:38

Усещаш ли реален ефект от ЕАА и БЦАА, напоследак доста мнения има, че са пари на вятъра. При твоите тежки тренировки би трябвало да усетиш разлика с амино и без тях. Успяваш ли да възстановиш по-добре?

05.05.19
20:44

казано от deqn91 на 05.05.19, 19:38:

Усещаш ли реален ефект от ЕАА и БЦАА, напоследак доста мнения има, че са пари на вятъра. При твоите тежки тренировки би трябвало да усетиш разлика с амино и без тях. Успяваш ли да възстановиш по-добре?

Пари на вятъра са, ако имаш нереалистични очаквания към тях, както например да усетиш някаква разлика във възстановяването. 🙂
Пия ги, за да мога да си позволя да съм в дефицит, без да губя мускулна маса.

06.05.19
20:39

06.05.2019 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес целодневна телеконферентна среща. Добре поне, че не се наложи да се пазя от ФБ, докато успях да изгледам четвъртата серия на GoT вечерта. То не че е голяма загуба - последните два сезона преди този бяха голям срив, а в осмия сценаристите вече направо удариха дъното на безхаберието.
Вечерта пък карах щерката на скаутско училище и попаднах на един паркинг заедно със сбирка на шведския БМВ клуб. Не знаех, че има толкова “тунинговани” тройки от осемдесетте извън Перник...

07.05.19
19:10

07.05.2019 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Мъртва тяга (през 5 секунди): - 10х2х150, 4x1x150 кг.
  1.2. Мъртва тяга (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х160 кг.
  2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 10х2х50, 4x1x50 кг.
  2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х60 кг.
  3.1. Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 14х2х111 кг.
  3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х121 кг.
  4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 10х2х15, 4x1x15 кг.
  4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х25 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 8х12 кг. (на ръка)
  2. Разтягане с ластик пред гърди - 8 (син). 
  3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош,  ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 5 (два сиви, 2 плочки).
  4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 9 (7), 6 (4).

Време за тренировката - 22:00 мин.
Чисто време за интервалите - 10:46 мин.
Преходи - 1:52 мин.

Умряла работа, ама на 4-5 часа сън толкова.

Положително:
  - Нищо.
Отрицателно:
  -  Все същите неща трябва да повтарям на тая тренировка. Днес в частност дори крачка назад както при интервалите, така и при максималните серии.

Добавки:

Обобщение за деня:
Лудницата продължава. Сега ми изникна пък пътуване до Осло преди края на месеца. Много ги мразя такива непланирани командировки.

08.05.19
13:21

казано от Boby_ на 06.05.19, 20:39:

Вечерта пък карах щерката на скаутско училище и попаднах на един паркинг заедно със сбирка на шведския БМВ клуб. Не знаех, че има толкова “тунинговани” тройки от осемдесетте извън Перник...

Хохо, явно си нямаш на идея скандинавците колко са болни на тема коли и тунинг, за метала си знаеш 🙂

08.05.19
13:58

казано от gotcha на 08.05.19, 13:21:

Хохо, явно си нямаш на идея скандинавците колко са болни на тема коли и тунинг, за метала си знаеш 🙂

Да речем, че след три години тук си имам идея. 🙂 Повече залитат по големите американски коли, отколкото по тунинговане на германски.

08.05.19
16:35

08.05.2019 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Заради снощните вълнения покрай мача не можах да заспя до много късно и днес ми е едно такова оклюмало и зазпало, а цял ден съм в срещи. Ще оцелея.
Междувременно YNWA! Каквото и да стане в неделя в последния кръг и после на финала на ШЛ, беше един страхотен сезон за Ливърпул и за истинските фенове!

08.05.19
17:42

казано от Boby_ на 08.05.19, 13:58:

Да речем, че след три години тук си имам идея. 🙂 Повече залитат по големите американски коли, отколкото по тунинговане на германски.

Тези с големите американски коли са по прованса, нещо като нашите перничани, имаше ги доста и във Финландия, както и рокерите. Гаражния тунинг предполагам е по-ъндърграунд, естествено предимно на шведски кошници, но има и бая бмв-та, не питай защо знам 🙂

08.05.19
18:39

казано от gotcha на 08.05.19, 17:42:

казано от Boby_ на 08.05.19, 13:58:

Тези с големите американски коли са по прованса...

В Стокхолм е пълно с тях. 🙂

09.05.19
14:20

09.05.2018 г.

Тренировка В

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Преден клек (през 5 секунди): - 17x1х120 кг.
  1.2. Преден клек (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х130 кг.
  2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 17x1х110 кг.
  2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 2 + затискане х130 кг.
  3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 17x1х10 кг.
  3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) 5х20 кг.
  4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 17x1х20 кг.
  4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х26 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Изхвърляне от седеж - 4х40 кг.
  2. Ренегатско гребане със задържане в горна позиция - 4х34 кг.
  3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 9 (7), 6 (4).

Време за тренировката - 26:27 мин.
Чисто време за интервалите - 12:34 мин.
Преходи - 4:10 мин.

Почти същото, като предния път, но по различни причини.

Положително:
  - Лег, набирания и борчески сравнително бързи, но за сметка на ужасно бавен клек.

Отрицателно:
  - Много бавен клек, едва се насилвах изобщо да пристъпя към щангата. После поотмина това усщене.

Добавки:

Обобщение за деня:
Тренирах сутринта, че довечера сме на служебна вечеря и ще трябва да тръгна направо от офиса.
Вчера след работа пък заварих глобя за паркиране на служебната ми кола, паркирана в служебния ми гараж в работно време... Сега се изяснаваме с фирмата, която държи гаража, какво е трябвало да си сложа на предното стъкло, за да удостоверя факта, че имам право да си зареждам колата на мястото за електрически таратайки. В Швеция всичко, свързано с паркирането, се върти от частни фирми и е голям бизнес, съответно дрането е сериозно.

09.05.19
15:08

Мен така ме отпраха 3х100£ за паркиране на паркинга на колежа,въпреки уверението от администрацията и преподавателката, че няма да има проблем. Отново частна фирма се занимаваше с паркинга, явно си е обща практика на запад....

09.05.19
16:36

В Швеция с глобите за паркиране е по-зле и от на запад.

09.05.19
17:00

казано от Brown Bomber на 09.05.19, 16:36:

В Швеция с глобите за паркиране е по-зле и от на запад.

Да, голямо дърво е. За три години само две съм отнесъл и то при положение, че внимавам много и си плащам за паркиране като поп.
Един колега миналата седмица олекна с 1200 крони (към 120 евро) за това, че е паркирал на 9 метра и 40 сантиметра от кръстовище (по закон са 10 метра). Мерят с лазерна рулетка и глобяват дори за няколко сантиметра.
По паркинги на супермаркети пък има безплатно време (1-2 часа според зависи), но трябва да си сложиш на предното стъкло картонен “часовник” (P-skriva), нагласен на точния час, в който си паркирал, иначе гориш.
Има и определени дни в седмицата, на които е забранено да се паркира на иначе разрешени за паркиране улици, защото ги чистят. И там е масова сеч - много хора забравят.
Общините пък сами си решават колко да взимат за паркиране. Такова нещо като безплатно паркиране почти няма, дори извън центъра. А ако пресрочиш времето дори с малко, голбата е почти задължителна и солена. Обикалят с едни баничарки, имат си вътре система да следят на кои места кога изтича платеното време и ходят да ги наглеждат. За минути можеш да изгориш.

А  доста голяма част от местата извън центъра са наети. Ако спреш на такова, собственикът може да се обади да те глобят.

Иначе не слагат скоби и не вдигат коли, освен в краен случай (ако си спрял пред входа на детска градина примерно). Но ти стига да видиш жълтата бележка под чистачката - направо изтръпваш. 🙂

Абе забавно е шофирането в Стокхолм. 🙂 Нямам си други вълнения явно, затова ми осигуряват допълнително.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.05.19 17:07.

09.05.19
17:07

Най-харесвам шофирането в Истанбул, докато удряш едновремнно единайсет коли разположени една до друга в три лентов път, има кой да ти продаде геврече 🙂 А в Ню Йорк, практически цялото шофиране е всъщност паркиране ... просто си седиш и толкова.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1