казано от Splash на 09.05.19, 17:07:
🙂 А в Ню Йорк, практически цялото шофиране е всъщност паркиране ... просто си седиш и толкова.
Познат московчанин се шегуваше, че в Москва не е задръстване, ако не си стоял на едно място поне 15 минути. 🙂
... 95 километра за близо 9 часа 😄
Мнението беше редактирано от Splash на 09.05.19 17:24.
09.05.19
23:06
В Москва не е ли на “балове”
9 бала - вадиш бохчата и чакаш два-три дена...
10.05.2019 г.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3.
2. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Доста натоварен петък. За щастие седмицата отива към приключване. Спорт не се предвижда за днес.
11.05.2019 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга (през 5 секунди): - 17х1х160 кг.
1.2. Мъртва тяга (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х170 кг.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 17х1х60 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х70 кг.
3.1. Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 17х1х121 кг.
3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х131 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 17х1х25 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х35 кг.
Коригиращи упражнения:
1.Румънска тяга с дъмбели и фет-грипове (до под коляното) - 7х45, 4х45 кг.
2. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 6x36, 4х36 кг. (на ръка)
3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 10 (7), 6 (4).
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Време за тренировката - 19:58 мин.
Чисто време за интервалите - 8:38 мин.
Преходи - 1:58 мин.
Г отново е точно по протокола - 2 секунди разлика в интервалите с предния път и то май след като направих един подход повече на кофите.
Положително:
- Леко подобрение във времето на раменната.
Отрицателно:
- Не съм особено доволен от максималните серии, особено на тягата.
Добавки:
2. По време на тренировка - 15 грама Essential Amino Acids на BulkPowders.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Тренирахме сутринта с малката щерка, а после семейно открихме сезона на барбекюто. Не беше идеално слънчево и на местното плажче нямаше почти никой, което мен лично прекрасно ме устройва.
12.05.2019 г.
Добавки:
2. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Днес си купих някаква “бутикова” доматена салца с ghost pepper, като очаквах само етикетът да е страшен. Естествено, на обяд си сипах щедро. Е, малко са се престарали - това нещо изглежда добре, но вкус няма, само болка в бурканче. А предполагам, че “чистият” ghost pepper е десет пъти по-лют...
“Закриваме” сезона във Висшата лига... Хем беше страхотен сезон и Ливърпул показа огромно израстване, хем няма как да не изпитвам леко разочарование от изхода на борбата. Остава Шампионската лига и надеждата, че с тази игра и при тази конкуренция нещата ще са по-различни в следващия. Сити са чудовищен съперник, а първенството в момента без съмнение е най-силното в света и то с много, така че нищо няма да дойде лесно. Това му е и най-интересното.
13.05.2019 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Преден клек (през 5 секунди): - 14х2х100 кг.
1.2. Преден клек (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х120 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 10х2х100, 4x1x100 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3+1х110 кг.
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 10х2х0, 4x1x0 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х10 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 14х2х16 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х20 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Бедрено разгъване (горната част на движението без заключване на коляното) - 7х70 кг. (на крак)
2. Степ-ъп (вариант Поликуин) - 5 (ляв), 5 (десен крак).
3. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 18 с.
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 8 (7), 5 (4).
Време за тренировката - 27:25 мин.
Чисто време за интервалите - 14:11 мин.
Преходи - 3:31 мин.
Днес експериментална тренировка - за пръв път от много години клякам без щангетки, а сигурно от дете - бос. Клекът по чорапи е съвсем различно упражнение - тотално ми се наруши балансът, с който съм свикнал. Няколко пъти залитах назад, а натоварването върху ядрото ми позволи да почивам с щанга на гърди само до седмия подход. Съответно клекът се разтегна до почти пет минути. Все пак го усетих по-добре за коленете. Ще се свиква.
Отделно трябва да си търся равни обувки с твърда подметка, за да не клякам съвсем бос. При това положение щангетите стават излишни - и без това вече са на разпадане сегашните.
Положително:
- Набиранията и борческото със сравнително прилично време. Всъщност борческото въртене е с най-доброто време досега. За пореден път ми прави впечатление, че когато в началото пестя сили по някаква друга причнина, както с клека днес. в края мога да натисна доста повече.
Отрицателно:
- Вече се оплаках от клека.
- Колкото и да е било по-добре коляното, на бедрените екстензии и степ-ъпите нещата се сговниха. Май ще трябва да намаля значително тежестта на екстензиите или дори да ги спра за известно време.
Добавки:
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Доста натоварен понеделник. Тази и другата седмица ще е така.
Поръчах нови наколенки и налакътници - накрая пак се върнах на SBD, но наколенките са един размер по-малки, че доста отслабнах и XL не ми дават добра компресия в момента.
В тази връзка Rehband-a още се продават - в отлично състояние са (пробвани само по веднъж):
1. Наколенки (2 бр.) Rehband RX KNEE SUPPORT 7MM, размер М. Цена: 100 лв. за двете;
2. Налакътници (2 бр.) Rehband RX ORIGINAL ELBOW SLEEVE, размер XXL. Цената е 90 лв. за двата.
Всичко е в София и подлежи на пробване при интерес, само ще трябва да се разберем с голямата щерка да ги покаже.
14.05.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
След работа минах през два спортни магазина и още два само за обувки в кварталния (нещо като) мол. Не си харесах нищо - всичко е или скъпа гуменка (разбирай оригиналния конверс), или с мека подметка, или с голяма разлика между пръстите и петата. На UK-ския Амазон пък тия кецове, които Сашо препоръча, ги има само 48½ и 41. Освен това като знам колко трудно ми пасват обувки, не ми се поръчва от извън Швеция, защото е много вероятно да се наложи да ги връщам или сменям.
Засега се спрях ей на това - не е без пари, но поне е на промоция, а и има размери. Ще взема да поръчам едни 46, пък да видим дали отговарят номерата.
Междувременно докато обикалях, малката щерка ме нави да минем през Flying Tiger и си взех ей това на снимката. 🙂 Детска ми работа. Само дето и тук размерът има значение и пръстетата ми не влизат. :( Иначе щеше да падне голямо ритане!
П. П. Помолих модератор да поразчисти темата за обувките. Благодаря за коментарите на всички включили се! Време е все пак да се върнем към формата на темата, а именно дневник. 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.05.19 18:27.
15.05.2019 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга (през 5 секунди): - 11х2х150, 3x1x150 кг.
1.2. Мъртва тяга (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х160 кг.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 10х2х50, 4x1x50 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х60 кг.
3.1. Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 14х2х111 кг.
3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х121 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 10х2х15, 4x1x15 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5+1х25 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 8х12 кг. (на ръка)
2. Разтягане с ластик пред гърди - 9 (син).
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 6 (два сиви, 2 плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 9 (6), 6 (4).
Време за тренировката - 21:22 мин.
Чисто време за интервалите - 10:09 мин.
Преходи - 1:37 мин.
По-добре от предния път, но има още доста какво да се иска.
Положително:
- Малко по-добре и в интервалите, и на максималните серии.
Отрицателно:
- Още след тягата някакви жилави храчки - вероятно от последната кутия цигари, изпушена през 2001-ва. 🙂 Случва се само на тази тренировка.
Добавки:
2. По време на тренировка - 15 грама EEA на BulkPowders.
Обобщение за деня:
Днес работих от нас, че уж трябваше да ходя до посолството, но се оказа, че нямам всички документи и ходенето се отложи.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 15.05.19 20:27.
казано от Маданеца на 15.05.19, 20:22:
След тягата някакви, а?
Опа, не съм си довършил изречението. 🙂 Коригирано.
16.05.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес си щракнах две снимки в чест на свалените от януари досега 10 кг (е, още няколкостотин грама технически погледнато, но да кажем, че се закръглят на десет). До плочките има още доста път, ама май все пак започва да ми личи и отпред, че съм пипвал щанга един-два пъти в живота си. 🙂
казано от Мирослав на 16.05.19, 12:26:
Браво, страхотна форма!
Благодаря!
Страхотна не бих я нарекъл, но важното е, че се подобрява. 🙂
16.05.19
17:33
Боби, скромността краси човека когато няма други качества, ти нямаш нужда от нея.
Евала.
17.05.2018 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Преден клек (през 5 секунди): - 16x1х120 кг. (16-тия подход с изсипване на щангата, завършен като зерчер).
1.2. Преден клек (максимална бройка след до две мин. почивка) - 1х130 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 17x1х110 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х130 кг. (последното с отлепяне на задника)
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 17x1х10 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) 5х20 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 17x1х20 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х26 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изхвърляне от седеж - 4х40 кг.
2. Ренегатско гребане със задържане в горна позиция - 4х34 кг.
3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 7 (6), 6 (4).
Време за тренировката - 26:35 мин.
Чисто време за интервалите - 12:51 мин.
Преходи - 4:08 мин.
От онези тренировки, които ми се ще да забравя по-бързо и да минавам нататък.
Наложи се пак да клякам бос. Новите чепици пристигнаха вчера, но се оказа, че са ми големи. Ако бяха маратонки, щях да си ги оставя, но за клек и тяга искам да са точно по стъпалата ми и кракът ми да не може да мръдне никъде вътре в обувката. Затова ги засилих обратно и поръчах един номер по-малки. Големият майтап ще е, ако те пък са ми твърде малки, но да видим. 🙂
Положително:
- Кляках с новите наколенки - поръчах ги с един размер по-малки от предните и май дават малко повече компресия. Трябваше да направя същото и с налакътниците май. Нищо, следващите.
Отрицателно:
- Клекът не стига, че отиде почти на пет минути, ами заради клякането бос и различния баланс нещата се оплескаха доста тъпо - нещо ме сгъна 16-тият подход (и то на тежест, която ядрото не би трябвало изобщо да усеща) и изсипах щангата в сгъвките на лактите. Станах, но на зерчер. 17-ти подход нямаше как да има. Отделно от това заради клякането бос обичайната височина на стойката за клек ми идва високо и се налага да се надигам малко, за да я взема и оставя, което ме разконцентрира и уморява допълнително.Тепърва ще се свиква.
- Другите упражнения също не особено блестящи, макар и без нищо конкретно за мрънкане.
Добавки:
Време е да си взема нещо за стави, че съм се разскърцал тотално. Вероятно заради свалената сланина естрогенът е по-малко и това се отразява.
Обобщение за деня:
Днес работих от нас, че трябваше да ходя уж по някакви задачки, които отпаднаха. Затова пък успях да ида на тренировка по обяд. Довечера ще излизаме с бивши колеги и ще е кощунство да не пия някоя бира, така че наздраве по повод петъка! 🙂
казано от Boby_ на 17.05.19, 15:03:
17.05.2018 г.
... така че наздраве по повод петъка! 🙂
Наздраве!
18.05.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес ми пристигнаха новите чепици с по-малкия номер, та ги взех да ги разходя в залата.
Малката щерка настоява да тренира силово, а понеже още е малка да натиска с базови упражнения, затова сме се спазарили да тренира с мен с програма от гимнастически упражнения и такива със собствена тежест, а веднъж месечно да правим тренировка с базови движения под строг контрол и за техника. Та днес наблягахме на клек, лег, тяга, раменна и набирания. Малко тежко отива на бутанията, но ще компенсираме по-натам, когато разделя тренировката на две. Иначе днес двойка на 70 тяга в надхват без магензий, при това последна серия, след клек и лег. За момиче на 12 е добро начало.
Та обувките теснеят малко на пръстите отпред, но ще ги задържа и няма да взимам пак по-големия номер - дължината на подметката е добре, а и ще се отпуснат. По-добре да не ми хлопат при клек. Хубавото е, че ще мога да правя тяга с тях. Дано да променят нещо на клека, че днес коляното даваше заето дори само като показвах на щерката някои детайли от клека.
Следобед пък гледахме “Avengers: Endgame”. Тъпичко, но не може да се очаква много повече от Марвел. И преди да сте ме подкарали, DC са дори по-зле. 🙂 Все пак съм доволен - ако не се замисля много човек, става за запълване на три часа, а и бях обещал отдавна на детето.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.05.19 20:44.
19.05.19
00:49
Боби, сори ама не съм много постоянен сега, какви са чепиците?
казано от Bart Simpson на 19.05.19, 00:49:
Боби, сори ама не съм много постоянен сега, какви са чепиците?
Накрая взех Gorilla Wear Perry High Tops Pro.
19.05.19
11:51
Ако не стават за клек, поне ще си фешън 🙂
казано от Brown Bomber на 19.05.19, 11:51:
Ако не стават за клек, поне ще си фешън 🙂
Ама моля ти се. Тук всички с близкоизточен произход и що годе успешен ресторантьорски бизнес са с Gorilla wear. Шведите от средната класа са с Underarmuor, руснаците - с Adidas, пишман-кросфитърите (те са си в самостоятелна категория, сродна с тази на страдащите от “imaginary lat” синдрома и останалите маргинални клоуни) носят Reebok, а само някакви неразбрали модата аборигени смесваме марките според това какво ни е удобно. 🙂
П. П. Само едно още не съм установил със сигурност - каква точно е ролята на качулките и бейзболните шапки в залата. А най-мистериозни са ми скиорските шапки.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.05.19 13:24.
За бейзболната шапка аз мога да кажа - нося да не заслепявам другите с отблясъците от темето си. Ш’земе някой да си изпусне някоя щанга на големия пръст заради мен.
19.05.2019 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга (през 5 секунди): - 17х1х160 кг.
1.2. Мъртва тяга (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х170 кг.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 17х1х60 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х70 кг.
3.1. Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 18х1х121 кг.
3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х131 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 17х1х25 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х35 кг.
Коригиращи упражнения:
1.Румънска тяга с дъмбели и фет-грипове (до под коляното) - 6х45, 4х45 кг.
2. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 7x36, 5х36 кг. (на ръка)
3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 9 (6), 6 (3).
Време за тренировката - 19:30 мин.
Чисто време за интервалите - 8:24 мин.
Преходи - 1:35 мин.
Днес най-доброто общо време за тренировка, но то е заради новите чепици - днес правих тяга с тях и не ми се налаожи да си обувам щангетките.
Положително:
- Доста добро време и на интервалите, освен общото. На тази тренировка вече съм изцяло в протокола.
- Майтапът настрана, но обувките са доста удобни за тяга. Остава само и за клек да стават...
Отрицателно:
- Максималните серии без подобрение.
- Непредвиден проблем с новите обувки. Старият Adidas Drehkraft беше с една пластмасова врътка върху езика и ръбът на gravity boots-овете се опираше точно там. Сега с горилите това става проблем - първо заради това, че покриват глезена, се смачкват ужасно, като увисна с цялата си тежест на тях, а като пробвах без обувки във втората серия, установих, че дунапрените на gravity boots-овете са се износили и металният ръб опира в крака ми. Става почти невъзможно да вися дълго. Трябва да мисля нещо - или да пришивам към копчето балтон и да купувам други гравити бутс, или да влача с мен и щангетките (което едва ли ще направя), или да спра да правя тов упражнение. Ще го измъдря.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес лошото време не остави много възможности, освен тренировка и висене у нас.
Утре пък пътувам до Осло и цялата ми програма се обърква. Ще се опитам да стигна до зала във вторник вечер, като се прибера, но добрите намерения често се стопяват от умората след полета. Ще го измислим.
19.05.19
18:20
Боби, за 2 серии седмично чак толкова ли е незаменимо за теб това висене надолу с главата, че да се вкарваш пари и толкова усилия? Някакви прогресии на флаг или повдигания от вис не могат ли да го заменят?
казано от Queen Cobra на 19.05.19, 18:20:
Боби, за 2 серии седмично чак толкова ли е незаменимо за теб това висене надолу с главата, че да се вкарваш пари и толкова усилия? Някакви прогресии на флаг или повдигания от вис не могат ли да го заменят?
Не са две серии седмично, а го правя след всяка тренировка. Може да се замени, но не и с нещо едновременно с толкова голям обхват на движението и толкова малко натоварване върху гръбнака. Освен това ми помага много и не искам да го сменям. И не на последно място въпросът е принципен. Аз съм от хората, които търсят начини, а не оправдания.
П. П. А начина го намерих - да се изръся още едни пари и да си взема други “gravity boots” - този път не от евтините с метален ръб, а Teeter Ez Up, каквито пробвах при Сашо и трябваше да си поръчам още първоначално. Не съм достатъчно богат, за да си купувам евтини неща, но кога ли ще се науча...
Поръчани, платени, сега чакам, че пътуват отдалеч.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.05.19 20:00.
19.05.19
20:25
Ти си кат мацка.
Ей кви обувки, ама с тая чанта няма да си вървят...... Айде и чанта, всичко шест ама нямам чорапогашник за полата, която най-много си ходи с тязи обувки, които няма как да нося с тези очила...... 🙂
казано от Bart Simpson на 19.05.19, 20:25:
Ти си кат мацка.
Ей кви обувки, ама с тая чанта няма да си вървят...... Айде и чанта, всичко шест ама нямам чорапогашник за полата, която най-много си ходи с тязи обувки, които няма как да нося с тези очила...... 🙂
Абсолютно. Като ме хванат бесните, мога да похарча един вагон пари за нещо, което съм си наумил, а после да ходя с дрехи, които се разпадат по мен. Разликата е само в приоритетите. 🙂
Ама на тия железните пранги отдавна им бях вдигнал мерника, че са много тежки и сакът ми за фитнес е над лимита за багаж на много авиокомпании. Сега просто си намерих повод да ги сменя.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.05.19 20:35.
19.05.19
21:22
Евала, така тр да е всеки уважаващ себе си мъж, искаш нещо и си го вземаш.
Аз също мога да ходя като циганин ама стелките на колата са ми шити ръчно. 😜
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 19.05.19 21:22.
20.05.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес цял ден в срещи, вечерта - на летището и хоп, в Осло. Вечеря с колеги и толкова за деня.
21.05.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Разправия с норвежки псевдохотел (заради късното планиране на пътуването не по моя вина не успях да си резервирам нормален), после цял ден в среща, кратък и за щастие скучен полет и обратно в Стокхолм.
Бях се заканил да тренирам, но както често става, след пътуване съм смачкан физически и психически. Днес си имам и допълнително оправдание - заради глупост някак успях да се спъна при слизане по стълби на летището (естествено, докато пишех мейл на телефона) и (пак естествено) го отнесе точно лявото коляно. За щастие (или нещастие - ще разбера скоро) болката ме сряза на едно трето място. Преди няколко години подобно изпълнение ме вкара в бокса задълго - имах частично разкъзване на ректуса. Надявам се сега нещата да не са толкова зле, но ще знам повече утре, като пробвам да клякам. Абе не е добре да си тежък и дърт (то сякаш е добре да си лек и дърт, но това е друга тема).
Единственият светъл лъч е новата баничарка - след като преглътнах слизането надолу в сегментите, ми прави огромен кеф да я карам. 🙂 На паркинга на летището всички места за зареждане бяха заети и опрях до бензина. Трицилиндров бензинов двигател е в състояние едновременно да зарежда батериите и да подскача с прилично ускорение, като чукнеш газта при 120 км/ч. Не мисля, че нещо друго в този клас може да се похвали със същото. Може и да греша, разбира се. Въпросът е, че с доста прилични темпове се превръщам в заклет фен на BMW. Като карах петицата, отдавах качеството на ценовия клас, но сега с двойката нещата вече опират до производител. Макар че точно тази хибридна двойка хич не е евтина, но това е друга тема... 🙂
И накрая малко добър, “стар” американски дет, че ми писна от скандинавци.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.05.19 20:43.
22.05.2019 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Преден клек (през 5 секунди): - 14х2х100 кг.
1.2. Преден клек (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х120 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 9х2х100, 5x1x100 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х110 кг.
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 9х2х0, 5x1x0 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х10 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 14х2х16 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х20 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Бедрено разгъване (горната част на движението без заключване на коляното) - 6х64 кг. (на крак)
2. Степ-ъп (вариант Поликуин) - 5 (ляв), 5 (десен крак).
3. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 18 с.
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 9 (7), 6 (4).
Време за тренировката - 27:44 мин.
Чисто време за интервалите - 14:43 мин.
Преходи - 3:09 мин.
Умряла работа, ама в последните дни нито съм спал, нито съм ял като хората, а и почивката винаги ме връща назад с интервалите.
Положително:
- Максималните серии на клека и лега прилични, макар че на лега последното повторение беше с отлепяне на гъза (пак съм почнал да го правя, като ми натежи - трябва да се коригира това).
Отрицателно:
- Клекът с новите чепици е една идея по-добре, отколкото бос, но имам още доста да свиквам. Имам усещането, че съм с чехли, които са ми малки и петата ми стърчи от подметката.
- Коляното не е по-добре, но не е и по-зле, което само по себе си може да се смята за добра новина. Днес за разнообразие ме боля повече в долната част, под капачката, вместо над нея или отстрани. Може би заради вчерашното препъване.
- Ранен отказ на лега и на набиранията - не успях да направя дори 10 двойки, което е срамно.
- Много бавно и на борческото въртене.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес работя от нас, че да мога да се понаспя. Тренирах по обяд, а май ще използвам момента да пия някоя бира следобед.
Времето в Стокхолм днес е прекрасно - 25 градуса, слънчице... Започвам да ставам като шведите и да се чувствам гузен, ако не използвам такъв ден да съм навън, въпреки че не съм човек, който обича да е на открито. По-скоро съм от ония, които обичат да си стоят у дома със спуснати щори и само на светлината на екраните. 🙂
Дописвам: коляното се поду днес след клека. Отокът е точно отгоре, над капачката. Явно пак го е отнесъл ректусът, макар че не ме боли толкова, колкото предния път. Ще се ходи май по доктори. Дежа вю. :(
Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.05.19 18:15.
казано от Boby_ на 22.05.19, 18:13:
Дописвам: коляното се поду днес след клека. Отокът е точно отгоре, над капачката. Явно пак го е отнесъл ректусът, макар че не ме боли толкова, колкото предния път. Ще се ходи май по доктори. Дежа вю. :(
Много съжалявам Боби, преди години при мен се наложи операция с всичките произтичащи от това последствия. Надявам се при теб да се размине.
Мнението беше редактирано от Splash на 22.05.19 18:57.
23.05.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Успях да си запиша час за ортопед за понеделник, което тук си е малко чудо (използвах частната застраховка, която фирмата ми плаща, но това не променя съществено проблема с достъпа до медицинска помощ). Като цяло си знам какво е положението, но да видим дали няма да се излъжат все пак да ме пратят на ЯМР - без него няма какво ново да ми кажат.
Дотогава продължавам с тренировките по план, като само ще си спестя (вероятно) клека в неделя. Дървените глави увират трудно.
24.05.2019 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга (през 5 секунди): - 11х2х150, 3x1x150 кг.
1.2. Мъртва тяга (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х160 кг.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 11х2х50, 3x1x50 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х60 кг.
3.1. Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 14х2х111 кг.
3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х121 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 10х2х15, 4x1x15 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х25 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 9х12 кг. (на ръка)
2. Разтягане с ластик пред гърди - 9 (син).
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 6 (два сиви, 2 плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 9 (7), 6 (4).
Време за тренировката - 20:42 мин.
Чисто време за интервалите - 9:52 мин.
Преходи - 1:31 мин.
Днес на инат се размазах.
Положително:
- Доста добро време както за интервалите, така и общото за тренировката.
- Показателно е най-доброто време за гребане досега - там обикновено съм толкова грохнал, че едва стоя наведен над трап-бара.
- Понеже правя тяга с новите чепици, не се налага да се обувам и това намалява и преходите.
- Увеличих с един подход двойките на раменната, което при най-слабото ми движение от всички си е голямо постижение.
- Като цяло се чувствах доста по-добре от обикновено в тази тренировка. Имам още доста път да извървя, докато изпълня протокола с всички двойки, но някаква адаптация се усеща.
.
Отрицателно:
- Ами днес нищо. Дори коляното не ми създаде главоболия. Даже мисля да пробвам да клякам в неделя - да видим дали ще дам допълнителен материал на ортопеда за прегледа в понеделик
Добавки:
Обобщение за деня:
Сравнително спокоен петък. Времето се скапа и уикендът ще е дъждовен, но пък нямам нищо за довършване и ще се почива. 🙂
Честит празник на всички!
25.05.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта закарах малката щерка на последна сбирка на скаутите за сезона, а после отскочихме с остатъка от семейството на дълга разходка в местен природен парк. Коляното се държа прилично.
26.05.2018 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Преден клек (през 10 секунди): - 17x1х120 кг.
1.2. Преден клек (максимална бройка след до две мин. почивка) - 2х130 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 17x1х110 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 2+1х130 кг.
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 17x1х10 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) 5х20 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 17x1х20 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х26 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изхвърляне от седеж - 4х40 кг.
2. Ренегатско гребане със задържане в горна позиция - 4х34 кг.
3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 9 (7), 6 (4).
Време за тренировката - 26:21 мин.
Чисто време за интервалите - 13:04 мин.
Преходи - 3:38 мин.
Все пак реших да клякам днес, макар и с малко по-бавно темпо и най-вече с оставяне на щангата след всеки подход. Това ми дава доста по-добър контрол върху формата и дълбочината на клека. Съответно коляното се държа достатъчно добре. Засега това ще е копромисът, за да мога изобщо да клякам - 10-12 секунди, вместо 5-6.
Положително:
- Като цяло не беше зле, макар времето да не е кой знае какво.
Отрицателно:
- Обичайните неща - нищо ново за оплакване.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта тренирах, прибрах малката от скаутския излет, после гласувах на евроизборите и следобедът ще е леко мързелив.
Реших да гласувам за шведски, вместо за български евродепутати - причините за решението ми са ясни, след като живея дългосрочно тук. Едиственото, което ме притеснява, е, че някой в България ще се възползва от решението ми и гласът ми ще се използва и у нас.