27.05.2019 г.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3.
2. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Понеделник като понеделник - нов шеф, нови инициативи, издънки на подчинени. За да е пълен кефът, диагнозата, от която се опасявах, се потвърди - частично разкъзване на ректус феморис при залавната точка към коляното. Никакъв клек шест месеца, после кротко с тежестите (накъде по-кротко от тия детски тежести, с които клякам сега, не знам, но ще го мисля). Тягата също под ножа, поне класическата.
Разкъсването е достатъчно голямо, за да се вижда ясно на ехография, което не говори добре за ситуацията. Какво, как и защо е станало, не знам - вероятно е поддала по-слабата ръбцова тъкан от предишното подобно скъсване, което имах преди години от една тъпа тяга и още по-тъпата ми глава (не ми се влиза в подробности).
Нещата са ясни - ще се натиска за 200 лег или скъсване на анконеуса (което дойде първо).
Хубавото е, че понеже не съм на НСПВС, мога да си позволя няколко трапистки бири и истински нормандски сайдер (за който не е опитвал, не, Крадецът на каквото там беше не е сайдер, а ябълков сок със спирт). Наздраве!
П. П. Петров кърти мивки и във Firespawn! 🙂 (това за неизкушените от тази музика едва ли говори много, но приемете го на доверие)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.05.19 18:17.
Бързо възстановяване, Бобка.
Благодаря, Ефо!
Като спомена бързо, пропуснах да добавя какво каза докторката - след 4-6 седмици ще усетя подобрение, болката ще изчезне напълно, но всъщност няма да съм възстановен, затова било критично да не се изкуша да започна да клякам още тогава.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.05.19 18:26.
27.05.19
18:54
А аз да си кажа, че не съм лайкнал мнението, отчитайки обстоятелствата около контузията 🤐 Че то като има в едно мнение наред с ежедневните описания, а и негативи, и вземеш та лайкнеш, някой може погрешно да го изтълкува 😃
Иначе желая пълно възстановяване.
Апропо, защо точно анконеуса, а не например лакетна става, гърда и т.н. Аз лично при лег, а и след него най-малко усещам да ме е удряло там. Пък и на клиповете с фал лежанки, все други части поддават или претърпяват контузия. Може би вече с по-тежко се усеща натоварвонето там.
Дидо, не разбираш, защото не взимаш предвид комбинацията от стари контузии, сарказъм и индивидуален инат. 🙂
Ти ще се възтановиш все пак си на повече години, дефакто по разумен 🙂 🙂 Първия път като контузих глезена, не ми се вярваше и щях да се изсмея на доктора като ми каза около 2 месеца. Мислех някакви схеми да ходя да тренирам и тн ... започнах да движа по рано, съотвено със всяко неправилно движение си забавях възтановяването.
Сега пак с по лоша контузия на същото място, не ми пука вече за трениране и за нищо. Нито ще избяга, нито ще стана по слаб, майната му 🙂 И да стана по слаб ще наваксам. Търпение е цаката, защото 1 ден натоварване в даден етап те връща 3 дни назад, някой път и повече.
Тъкмо ти е време да откриеш красотата на тренировките с малко килограми, йога, балет, и боди пъмп, ти трябва да ги знаеш там в Швеция където ходиш трябва да има такива общи тренировки във фитнеса 🙂 🙂
27.05.19
20:20
Стига глупости))))
Когато човек е дете, развива гъвкавост, ...като стане юноша, развива бързина и експлозивност, а като стане възрастен - сила. Не помна от къде съм го прочел, но си отговаря на природните условия))...Та, стига с тая гимнастика и йога, Кала).....Сила с не интензивни тренировки, като мен)))...и тестостерона ще е наред и кръвното и психиката)))
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 27.05.19 20:21.
Кала, бъркаш възраст с мъдрост.
Васко, ти пък бъркаш интензивност с плътност.
П. П. Накрая излиза, че аз съм наопаки на всички, които ми желаят положителни неща. Хайде наздраве и каквото-такова.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.05.19 20:41.
Боби...нали кляка и прави тяга, и нямаше болка?
Това е нормално или има опасения за пълно разкъсване...или?
Мнението беше редактирано от nervak на 27.05.19 22:44.
Боби...нали кляка и прави тяга, и нямаше болка?
Това е нормално или има опасения за пълно разкъсване...или?
Не е като да нямаше болка. Научил съм се да я игнорирам съзнателно обаче, а с годините прагът ми се е вдигнал доста.
Подведох се от това, че при първото скъсване болката беше остра и пронизваща, а сега я усещам тъпа.
Пълно разкъсване щеше да значи, че не мога да ходя и да доведе до неизбежна операция, което засега ми е спестено.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.05.19 22:55.
28.05.2019 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Румънска тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 13х1х150 кг.
1.2. Румънска тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х150 кг.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 17х1х60 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 2х70 кг.
3.1. Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 17х1х121 кг.
3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х131 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 17х1х25 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х35 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 4x36, 3х36 кг. (на ръка)
2. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 9 (6), 4 (4).
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Време за тренировката - 21:00 мин.
Чисто време за интервалите - 9:51 мин.
Преходи - 1:50 мин.
“Новото летоброене” започва със смяната на класическата мъртва тяга с румънска с повдигнати пръсти. Силно се надявам да не прецакам кръста, докато си нацеля тежестите за интервала и най-вече техниката на изълнение.
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- На тягата започнах с десет кила под същата тренировка с класическата, но в един момент усетих, че формата не е каквато трябва, особено в негативната фаза и спрях на 13-тия подход. Май ще са с още 10 кг надолу - 140 на единиците и 130 на двойките.
- Цялата тренировка много зле днес - спеше ми се много.
Добавки:
2. По време на тренировка - 15 грама Essential Amino Acids на BulkPowders.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Сутринта се замъкнах до офиса, но по обяд спря интернета, а аз си вдигнах гълъбите и се прибрах. Тази седмица нещо не ми започва като хората. Добре поне, че четвъртък е почивен.
29.05.2019 г.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
2. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат, 3 таблетки Orange Triad.
Добавям и Orange Triad към добавките.
Обобщение за деня:
Нищо особено днес.
Заради постоянната светлина си купих очила, блокиращи синята част от спетъра - ще ги нося вечер, пък да видим дали ще има ефект върху съня. Голяма мъка е лятно време.
30.05.2019 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 12х2х100, 2x1x100 кг.
1.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х110 кг.
2.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 11х2х0, 3x1x0 кг.
2.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х10 кг.
3.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 14х2х16 кг.
3.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х20 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изхвърляне от седеж - 5x40, 4х40 кг.
2. Ренегатско гребане със задържане в горна позиция - 3х34, 3x34 кг.
3. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 15 с.
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 8 (5), 6 (4).
Време за тренировката - 16:48 мин.
Чисто време за интервалите - 8:43 мин.
Преходи - 0:48 мин.
Първа тренировка А без клек и изобщо първа тренировка, в която не правя клек или тяга от много време насам. Очевидно нещата ще са много различни.
За да компенсирам поне донякъде намаления обем и усилие в интервала, увеличих коригиращите. Ще видим дали е много разумно.
Прави ми впечатление, че се позапотих съвсем леко и то чак накрая.
Освен това дори отделните упражнения по същия протокол вървят много по-леко без клека “отпред”.
Положително:
- Тепърва ще залагам стандарта за тази тренировка, така че не мога да кажа нищо конкретно засега.
Отрицателно:
- Казах, че упражненията вървят по-леко и наистина отказите идват по-късно, но очаквах да изпълня изцяло протокола, а не стана. Иска ми се да вдигна подходите на 15, но ще трябва да изчакам още малко.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
3. По обяд - 3 таблетки Orange Triad.
4. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Почивен ден днес, но времето е неприятно и май освен тренировка и пазаруване, друго няма да има.
29.05.2019 г.
Заради постоянната светлина си купих очила, блокиращи синята част от спетъра - ще ги нося вечер, пък да видим дали ще има ефект върху съня. Голяма мъка е лятно време.
Ще пуснеш ли малко снимки, колко време продължава този период? Само на чужденците ли им влияе на съня или всички търсят начини да изолират светлината?
29.05.2019 г.
Ще пуснеш ли малко снимки, колко време продължава този период? Само на чужденците ли им влияе на съня или всички търсят начини да изолират светлината?
Ами след средата на април вече е зле, от май до август е нетърпимо, септември вече започва да се обръща на другата страна.
Индивидуално е, не е до националност. Шведите са свикнали, но и те слагат дебели щори и завеси. Аз страдам, а Зозо няма проблем например. Нея я мъчи тъмницата зимата.
Не знам какви снимки да пусна - как в три и половина сутринта слънцето ти свети в очите през дупките на щората?
И проблемът дори не е само колко къса е нощта, а че изобщо не става съвсем тъмно - слънцето остава на 7 градуса под хоризонта и си е почти светло - пълен мрак няма.
За сметка на зимата, де. 🙂
31.05.2019 г.
Добавки:
2. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат, 3 таблетки Orange Triad.
Обобщение за деня:
Днес всичко живо се обади, че ще работи от вкъщи и се оказах практически сам в офиса. Изнесох се рано-рано, макар че имам доста работа, а другата седмица ще е много натоварена. И изобщо вече мисля само за отпуската, макар че и тя няма да е изцяло почивка.
Обобщение за май 2019
Както често ми се случва в последните месеци, през май нещата се развиха на различни етапи - започнах със солиден дефицит, в средата на месеца малко омазах нещата (най-вече с пиене - яденето го контролирам достатъчно лесно), а в края пак се върнах към установения ритъм.
Сваленото тегло е 1,8 кг през месеца - от 113,5 на 1-ви май до 111,8 на 1-ви юни. При база 7709 ккал за свален килограм това прави среднодневен дефицит от 423 ккал.
Приетите калории от храна за месеца са средно 3043 на ден, а неутралният баланс излиза 3466.
При коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3261.
Двете сметки са достатъчно близки и вероятно реалността е някъде по средата.
От началото на годината свалените килограми са (почти) точно десет (липсващите сто грама ги смятайте за свалени, докато напиша това). Целта си остава същата - да сляза под 110 до морето (имам още месец за 1,8 кг), а в по-дългосрочен план да сваля до 104-105 и да се задържа там.
Тренировките през месеца “пострадаха” леко заради пътувания до Хелзинки и Осло, но извън това не съм си позволявал никакво скатаване. За съжаление една нова реинкарнация на стара контузия няма да ми позволи да тренирам пълноценно много дълго време - чак до края на годината, затова юни ще е посветен на намиране на нов ритъм. И на един крак, пак ще тренирам - въпросът не е дали, а само как.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.06.19 08:58.
01.06.2019 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Румънска тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 5х2х100 кг с фетгрипове, 9х2х100 кг без фетгрипове.
1.2. Румънска тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х120 кг без фетгрипове.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 11х2х50, 3x1x50 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х60 кг.
3.1. Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 14х2х111 кг.
3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х121 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 11х2х15, 3x1x15 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х25 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 4x36, 5х34 кг.
1. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 6х12 кг. (на ръка)
2. Разтягане с ластик пред гърди - 9 (син).
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 6 (два сиви, 2 плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 11 (8), 7 (5).
Време за тренировката - 21:04 мин.
Чисто време за интервалите - 10:05 мин.
Преходи - 1:24 мин.
Първа тренировка Б с румънска тяга, вместо с класическа. На пръв поглед една идея по-лесно на тази тежест. Малко увеличих коригиращите упражнения - събрах каквото още мога да правя в една тренировка, както беше в началото.
Новите гравитибуутс-ове отнемат доста време за слагане, но са по-удобни от старите и ми дават възможност да натисна повече, което е добре.
Положително:
- Трудно е да се правят изводи на базата на една тренировка, но засега изглежда, че румънската тяга на тази детска тежест ще ми дърпа много по-малко ресурс от класическата на 150. Затова сложих фетгриповете с идеята да натоварвам малко и хвата, че иначе ще отслабне много. Първите пет подхода стана доста добре с грипвете, после ги махнах, защото като започне да изпуска хвата, променям формата на изпълнение, а последното, което ми трябва точно в момента, е и кръстът да замине.
.
Отрицателно:
- Нищо конкретно.
Добавки:
2. По време на тренировка - 15 грама EEA на BulkPowders.
3. Следобед - , 3 таблетки Orange Triad.
4. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Днес пак стандартните неща - тренировка, пазаруване. Времето е лошо, а малката щерка - с болно гърло (който виси цяла седмица по цяла нощ да гледа всички сезони на The Flash по Нетфликс, си докарва такива неща) и няма да излизаме за първи юни - така или иначе вчера направихме семейна пицария, с което квотата за джънк фууд за полугодието е изпълнена.
Бирите са в хладилника, напрежението расте... Независимо дали ще видим довечера втори загубен финал или шеста купа от Шампионската лига, е ясно едно - това беше страхотен сезон и се наслаждавах до край. Ще чакам следващия с огромно нетърпение! Най-после да си фен на Ливърпул не е изцяло садо-мазо изживяване, каквото беше много, много години...
YNWA!
И... честит празник на всички бивши и настоящи деца!
02.06.19
00:01
Хайде честито 😎
Благдаря! Сега да видим кога и дали Клоп ще се справи със Сити в първенството - скорошна титла от Премиършип е онова, което липсва болезнено на Ливърпул.
02.06.2019 г.
Добавки:
2. Следобед - 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Сутринта времето не беше много приятно и решихме барбекюто да е на балкона, вместо да излизаме. Следобед се оправи и мръднахме до близкото резерватче на разходка.
Другата седмица пак на педалите.
02.06.19
19:23
Не знам за скорошна, ама ако не спечелят сезон 2019-2020, ще чукнат 30 г. без титла, което е брутално много. Като го упомена на някого, който не е запознат, чак мисли, че е някаква нескопосана шега и фантастика. Даже преди години, когато направиха 20 г. без титла спорих с един приятел, та чак щяхме да се сбием 😃
03.06.2019 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 17x1х110 кг.
1.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х130 кг.
2.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 17x1х10 кг.
2.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) 6х20 кг.
3.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 17x1х20 кг.
3.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х26 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изхвърляне от седеж - 4x40, 3х40 кг.
2. Ренегатско гребане със задържане в горна позиция - 4х34, 2x34 кг.
3. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 14 с.
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 8 (6), 5 (4).
Време за тренировката - 16:11 мин.
Чисто време за интервалите - 7:29 мин.
Преходи - 1:29 мин.
И тази тренировка я завъртях без клек. Не знам добре ли е, зле ли е. Ще си проличи по-натам.
Положително:
- Като се вземе предвид, че щерката донесе някакъв вирус от училище и не се чувствам добре цял ден, доста прилично.
Отрицателно:
- Рано е за оплаквания.
Добавки:
Обобщение за деня:
От ония дни, в които можеш само да си кажеш “абе да сме живи и здрави”. 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.06.19 19:50.
04.06.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Времето прекрасно, а аз - с болно гърло и хрема. Не бях боледувал много години, а тази година втори път. Нещо стресът ми идва в повече. Не съм съвсем болен, де, но и здрав не съм. Така или иначе останах да работя у нас.
Най-после намерихме и препарат против външни паразити за кучето. Съвсем случайно разбрах, че се продават... в хуманитарните аптеки. Имат си малък щанд за ветеринарни лекарства. В зоомагазините продават само някакви каишки на билкова основа, които, разбира се, не правят нищо. Като питаш за нещо по-отровно (както си трябва), те пращат на ветеринарен лекар или се правят на ударени и почват да те убеждават какъв страхотен репелент срещу кърлежи е нестандартизиран екстракт от еди-коя си билка... Все едно ям доматите с колците.
05.06.2019 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Румънска тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 1х1х120 кг с фетгрипове, 16х1х120 кг без фетгрипове.
1.2. Румънска тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х140 кг.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 17х1х60 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 2х70 кг.
3.1. Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 17х1х121 кг.
3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х131 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 17х1х25 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х35 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 5x34, 4х34 кг.
1. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 6х12 кг. (на ръка)
2. Разтягане с ластик пред гърди - 9 (син).
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 5 (два сиви, 2 плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 9 (7), 5 (3).
Време за тренировката - 20:06 мин.
Чисто време за интервалите - 9:16 мин.
Преходи - 1:32 мин.
Завъртях я и тази тренировка и с това затварям целия цикъл по временния вариант без клек и класическа тяга.
Положително:
- Нищо, освен че се замъкнах да тренирам.
Отрицателно:
- Тренирах болен. Бях се отказал и на прибиране от работа завих към нас, после се ядосах, направих обратен и в залата. Тъкмо щях да се поздравя с взимането на разуното решение и го промених в движение.
Добавки:
Обобщение за деня:
Цял ден ми е зле и ме втриса. Работа за пет стотинки не свърших, всичко прехвърлих на хората от отдела ми. Накрая преди да си тръгна, се оказа, че в последния момент са ми променили нещо в уж затворения вече месец май и трябва да се работи и утре, макар и малко, въпреки че е почивен ден тук.
Не стига това, ами в Стокхолм днес е страшна жега. Откакто сме тук, не бях виждал такава температура - за пръв път се вдига над 30.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.06.19 20:00.
В Германия е същата работа. Тук ни разсипа от дъжд и не толкова високи температури и така е от първата седмица на Април.
06.06.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес се разходихме до замъка Дротнингхолм по повод националния празник на Швеция.
Направи ми впечатление колко различно го празнуват шведите в сравнение с нас. В България на такива дни има една тържественост и официалност, граничещи с помпозност. Свикнали сме си с нея - тя подхранва националното ни самочувствие и дава една тръпка на празника, която тук в Швеция донякъде липсва.
Шведите приемат националния ден, както се нарича празникът, като повод да излязат на семеен пикник. Около замъка има организирани сцени с жива музика, игри за децата, “викингски” палатки и други подобни. Атмосферата е празнична по един различен, по-спокоен начин. Дори парадът не беше нищо повече от аматьорски ансамбъл с барабани, следван свободно от рояци дечурлига. Шведски знамена се раздават безплатно, а цял ден всички автобуси са окичени с тях.
Предполагам, че честванията в центъра с участието на кралското семейство са по-официални, но едва ли чак толкова, колкото в нашата част на света.
Разказвам това, не защото е по-лошо или по-хубаво, а защото е различно и интересно.
П. П. Времето в последните дни е страхотно. Ще си ги гледам тия снимки на зелени поляни и синьо небе зимата и няма да ми се вярва, че е същото място.
Нормално е, може би шведите та и северните народи са били далеч от войните и поне не са се водили войни на териториите им.
Нормално е, може би шведите та и северните народи са били далеч от войните и поне не са се водили войни на териториите им.
О, да, това със сигурност е важен фактор - Швеция не е участвала във война от над 200 години. Не знам дали има друга европейска държава, освен Швейцария, която може да се похвали с повече.
Аз пък до сега в съзнателния си живот не съм виждал в България някой да празнува на национален празник.
Аз пък до сега в съзнателния си живот не съм виждал в България някой да празнува на национален празник.
Говоря за организирани чествания - паради, заря-проверки и т. н. в този стил.
06.06.19
21:00
Опиши какви действия следва да се извършват, за да ги квалифицираш като празнуване 😃 Защото аз твърдя, че си ги празнувам-наздравици, “да живее БГ”, “хилядолетна нация”, “да иляди държавата” и т.н. 😎
Мнението беше редактирано от Деян на 06.06.19 21:01.
Опиши какви действия следва да се извършват, за да ги квалифицираш като празнуване 😃 Защото аз твърдя, че си ги празнувам-наздравици, “да живее БГ”, “хилядолетна нация”, “да иляди държавата” и т.н. 😎
Кажи честно!
Говоря за организирани чествания - паради, заря-проверки и т. н. в този стил.
Аха...аз само за манифестации се сещам...пред мавзолея със сини и червени връзки.
06.06.19
23:56
Това българите сме много комплексиран народ, не знаем как да празнуваме и не уважаваме полово неутралните, като шведите например. Днес на Барахас в мъжката тоалетна, една жена (травестит) пикае права на писоар. По едно време започна така да го изтръсква, обърната да я видят всички, че за малко не повърнах, защото съм неонацист и тесногръд.
О, да, това със сигурност е важен фактор - Швеция не е участвала във война от над 200 години. Не знам дали има друга европейска държава, освен Швейцария, която може да се похвали с повече.
Е трябва да има и такива държави. Сещам се, че Швейцария платиха огромно обезщетение на Израел, след като се доказа, че тяхно злато идва от зъбите на убитите в лагерите на смъртта евреи. Хубави, честни хора и те “неутрални”.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 07.06.19 00:11.
Е трябва да има и такива държави. Сещам се, че Швейцария платиха огромно обезщетение на Израел, след като се доказа, че тяхно злато идва от зъбите на убитите в лагерите на смъртта евреи. Хубави, честни хора и те “неутрални”.
Швеция - враг номер едно на Тутраканската селищна система!
07.06.2019 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 11х2х100, 3x1x100 кг.
1.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х110 кг.
2.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 11х2х0, 3x1x0 кг.
2.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х10 кг.
3.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 14х2х16 кг.
3.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х20 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изхвърляне от седеж - 5x40, 4х40 кг.
2. Ренегатско гребане със задържане в горна позиция - 4х34, 3x34 кг.
3. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 15 с.
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 10 (7), 6 (4).
Време за тренировката - 16:53 мин.
Чисто време за интервалите - 8:41 мин.
Преходи - 1:03 мин.
Същата работа като първия опит и то при положение, че още съм болен.
Положително:
- Нищо на този етап.
Отрицателно:
- И тук нищо за отбелязване.
Добавки:
Обобщение за деня:
Жега и петък в едно. Не свърших много работа.
08.06.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Спокойна събота - готвене сутринта, следобед пък разходка до близкия резерват.
Топлото време продължава, а шведчетата се къпят в езерото. Мина ми през ум и на мен, но водата ми е хладна, честно казано - 15-16 градуса е.
Топлото време продължава, а шведчетата се къпят в езерото. Мина ми през ум и на мен, но водата ми е хладна, честно казано - 15-16 градуса е.
В Шотландия при температури на въздуха над 20 градуса, и на водата над 10, се счита е че е ОК за плаж. Пробвали сме и ние и разбрахме, че шотладските “тодлъри” (деца око 2-3 годишна възраст) са по-корави от нас 🙂)