28.08.2019 г.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
2. Следобед - 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Нормален ден в офиса.
Иначе чудното временце продължава от неделя. Шведите много му се радват - направо си е циганско лято за тях. Което ми действа леко потискащо, защото в България август си е все още съвсем “законно” лято.
29.08.2019 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 11х2х100, 3x1x100 кг.
1.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х110 кг.
2.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 12х2х0, 2x1x0 кг.
2.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х10 кг.
3.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 14х2х16 кг.
3.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х20 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 20 с.
2. Разтягане с ластик пред гърди - 9 (син).
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 7 (два сиви, 2 плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 8 (6), 7 (5).
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Време за тренировката - 17:13 мин.
Чисто време за интервалите - 9:09 мин.
Преходи - 1:01 мин.
Много слабо, но на 4-5 часа сън толкова.
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- Абе важното е да сме живи и здрави. 🙂
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
2. По време на тренировка - 15 грама EEA на BulkPowders.
3. По обяд - 3 таблетки Orange Triad.
4. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Нещо не можах да спя нощес и сутринта спрях алармите, доспах си и се отказха да ходя от офиса. Не беше много мъдро решение, защото трябваше да ползвам данни от най-разлчни места, а през VPN-а от нас е много по-бавно, отколкото от офиса, но все пак посвърших доста.
30.08.2019 г.
Добавки:
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Получих много “интересно” предложение за нещо като временно повишение, т. е. минимално увеличение на заплащането срещу съществено - на отговорностите. От една страна хич не ми се захваща, от друга дава някои възможности за развитие в последствие, макар нищо да не е гарантирано. Май нямам голям избор - нещата бяха поставени в стил “в петък следобед ти казвам, в понеделник очаквам да приемеш”. Вариантът да откажа го има, но само на хартия - на практика отказът ще си е ритуално погребение на кариерата ми в тази фирма.
Ето и една пънкарийка за поздрав на всички кухи кратуни във и извън форума:
31.08.2019 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Румънска тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 6х2х100, 1x1x100 кг с фетгрипове, 8х2х100 кг без фетгрипове.
1.2. Румънска тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 8х120 кг без фетгрипове.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 14х2х50 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х60 кг.
3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди) - 14х2x111 кг.
3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х121 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 14х2х15 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х25 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 7x32, 4х32 кг.
2. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 7х12 кг. (на ръка)
3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 12 (10), 6 (4).
Време за тренировката - 21:58 мин.
Чисто време за интервалите - 10:29 мин.
Преходи - 1:27 мин.
Положително:
- Прилично на максималните серии.
Отрицателно:
- Има какво да се желае от времето на интервала, но на 4 часа сън толкова.
Добавки:
4. Преди лягане (план) - 1,5 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Сутринта потренирах, после ходихме на организирана от една община близо до Стокхолм “забава” - каяк, безплатни наденички с хлебче, кафета, сода и сладолед, зеленина и спокойствие само на 20-тина километра от нас.
Истинският каяк не бил като онзи плоскодънния на морето. После се опитаха да ме успокоят, че центърът на тежестта ми бил много нависоко, затова ми било по-трудно...
А хареса ли ти каяка ? Аз ще ходя за първи път след 2 седмици 🙂
Ако се бях задържал повече от пет минути отгоре му, вероятно щеше да ми хареса повече. 🙂 През по-голямата част от времето бях във водата.
Обобщение за август 2019
През август вкарах храната в ред. Резултатът са точно 2 свалени килограма - от 111,6 на 3-ти август до 109,6 кг на 1-ви септември
При база 7709 ккал за свален килограм това прави среден дефицит от 514 ккал на ден.
Приетите калории от храна за месеца са средно 3154 на ден, а неутралният баланс излиза 3667. Излизат много, защото отново обръщам от качване на сваляне и от тези два килограма вероятно поне половината е вода, “избягала” първите дни при намаляване на въглехидратите.
При коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3229, което ми звучи по-достоверно.
Тренировките през месеца също бяха редовни с изключение на само едно кратко пътуване.
Свалените килограми за годината вече са 12 и нещата изглеждат доста по-добре, отколкото зимата, макар да има доста работа. Целта е да сляза под 100 кг до следващото лято, макар че може и да реша да се спра на 104-105 според това как се чувствам.
Оставам на същия режим и през септември.
01.09.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Първата септемврийска неделя започна доста... традиционно - с правене на лютеница. Голяма хамалогия за скромен като количество резултат, но пък стана много вкусна. За сметка на това половината ден замина.
02.09.2019 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 18 или 19x1х110 кг.
1.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х130 кг.
2.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 18x1х10 кг.
2.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х20 кг.
3.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 18x1х20 кг.
3.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х26 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 16 с.
2. Разтягане с ластик пред гърди - 10 (син).
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 7 (два сиви, 2 плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 9 (7), 6 (5).
Време за тренировката - 16:58 мин.
Чисто време за интервалите - 8:21 мин.
Преходи - 1:29 мин.
Слаба работа, ама за понеделник сутрин - толкова.
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- Бавно, тежко и то за някакви смешни три упражнения с единици.
Добавки:
4. Преди лягане (план) - 1,5 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Сутринта в офиса спря токът и понеже нямаше в целия квартал, се изнесох към фитнеса. Традиционно в понеделник сутрин едва мърдам и днешната тренировка не беше изключение, но каквото-такова.
03.09.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Нещата се задвижиха с бясна скорост. От Нова година ще се наложи временно да поема още един отдел, което пък значи, че ще трябва да приключа с пряката си работа и да се превърна почти изцяло в администратор (и то не системен), т. е. две в едно - пъдар и даскал. Изобщо не ми се тръгваше в тази посока, но в момента не мога да си позволя да откажа такава възможност.
04.09.2019 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Румънска тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди) - 1х1х120 кг с фетгрипове, 17х1х120 кг без фетгрипове.
1.2. Румънска тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х140 кг.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 18х1х60 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х70 кг.
3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди) - 18х1х121 кг.
3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х121 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 18х1х25 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х35 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 7x32, 6х32 кг.
2. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 8х12кг. (на ръка)
3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 12 (10), 7 (5).
Време за тренировката - 20:32 мин.
Чисто време за интервалите - 9:28 мин.
Преходи - 1:18 мин.
Положително:
- Нямам с какво да се похваля днес, освен с едно повторение нагоре на максималната серия на тягата.
Отрицателно:
- Раменната преса ме смачка - бях си направо на отказ още на 16-тото повторение, а после на максималната серия едва докарах тройка.
- Бавно като цяло.
- Най-важното за накрая - дясното рамо ме мъчи много. Днес ме боля дори при разтягането. Изключих почти всичко, от което ме боли, с изключение на външните ротации с дъмбел, но май и на тях им дойде времето.
Добавки:
Обобщение за деня:
Вече започват да се изясняват някои неща, а други се замъгляват още повече. Заради новата позиция ще трябва да правя доста компромиси и още се колебая дали в крайна сметка ще е от полза, но вече няма връщане.
05.09.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес доста работа отхвърлих. Намесват ме в някакви интриги, които изобщо не са ми по вкуса, та май в един момент ще трябва да ритам задници (образно казано).
Обмислям да мина на кетогенна диета в някакъв скорошен момент, че дори при дефицит и свалени вече доста килограми РБД не ми се отразява особено добре на липидния профил.
06.09.2019 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 11х2х100, 1х1+1х100, 2x1x100 кг.
1.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5+1х110 кг.
2.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х10 кг.
3.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х20 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 17 с.
2. Разтягане с ластик пред гърди - 8 (син).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 10 (8), 7 (5).
Време за тренировката - 17:28 мин.
Чисто време за интервалите - 9:17 мин.
Преходи - 0:52 мин.
Слабо.
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- Две затискания на лежанката, включително едно на интервалите, което ми се случва изключително рядко. Отиде и доста време за вдигане на лоста обратно на куките - няма как да стане за 5 секунди.
- Рамото не се подобрява. Почвам малко диклак орално, че явно няма да стане само с мазане.
Добавки:
4. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Честито Съединение! Днес е единственият истински национален празник на България - победа, извоювана със собствени сили и то срещу волята на три империи.
06.09.19
18:29
Отбивам се, само да видя ся, аджеба празник ли е или не е, че тук при теб се бистрят тез неопределеници, разбираш ли.
Отбивам се, само да видя ся, аджеба празник ли е или не е, че тук при теб се бистрят тез неопределеници, разбираш ли.
Това не го разбрах.
06.09.19
18:46
Е нали при теб се обсъжда един празник истински ли е, не е ли.
Заслужава ли да се празнува и т. Н.
Последно май трети март беше обсъждан.
Е нали при теб се обсъжда един празник истински ли е, не е ли.
Заслужава ли да се празнува и т. Н.
Последно май трети март беше обсъждан.
Какво искаш да кажеш разбрах добре. Защо го казваш обаче не ми е ясно. Ако искаш само да провериш какво мисля, влизаш, четеш и вече знаеш. Щом обаче намираш за нужно да напишеш нещо, значи искаш да предизвикаш разговор по темата. Затова питам - какъв точно разговор очакваш да се заформи след така поставено начало.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.09.19 19:11.
06.09.19
19:44
Като гледам Боби, каква тупалка хвърли още преди да е ударил гонга, не смея да напусна ъгъла.
06.09.19
19:58
Исках да кажа, че минах да видя какъв е дебата по този празник, защото обикновено в твоя дневник се заформят и бях разочарован, че нямаше нищо сериозно по въпроса.
Иначе аз мнението ти го видях посредством поста ти.
Исках да кажа, че минах да видя какъв е дебата по този празник, защото обикновено в твоя дневник се заформят и бях разочарован, че нямаше нищо сериозно по въпроса.
Иначе аз мнението ти го видях посредством поста ти.
Точно това е най-важното около 6-ти септември - обединява. За всеки друг празник в календара има разногласия и спорове, но не и за Съединението на България.
Мисля, че причините за това са ясни.
07.09.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес общо взето типична събота. Сутринта пазаруване, следобед закарах жената на Stockholm Tech Fest (участва като доброволец). Можеше да се набутам в някоя от лекциите (а има интересни), но предпоетох да се прибера и да запам TNG.
На връщане пък минах покрай бразилското посолство. Околните бяха улици блокирани от полицейски кордон, а пред самата сграда имаше прилично многолюдна и шумна демонстрация. Предполагам, че е нещо заради Болсонаро и пожарите в Амазония. Тук зелените са много силни и активно участват както в парламента, така и в извънпарламентарни дейности и им трябва много малко, за да запалят. Друг е въпросът точно в конкретния случай колко нищожни основания имат.
08.09.2019 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Румънска тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 5х2х100, 1x1+1x100 кг с фетгрипове, 7х2х100 кг без фетгрипове.
1.2. Румънска тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 10х120 кг без фетгрипове.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х60 кг.
3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х121 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х25 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 5x32, 4х32 кг.
2. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 8х10 кг. (на ръка)
3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 10 (8), 7 (5).
Време за тренировката - 21:45 мин.
Чисто време за интервалите - 10:07 мин.
Преходи - 1:32 мин.
Тренировка в късния предиобед - направило ми е впечатление, че уикенда тогава е най-празно в залата и днес умишлено не отидох рано сутринта.
Положително:
- Ударих десетка на максималната серия тяга. Другите максимални също добре.
- Малко свалям времето в сравнение с предния път, макар да съм далеч от най-доброто засега.
Отрицателно:
- Хватът нещо изпусна много рано днес и се наложи да свалям фетгриповете посред серия.
Добавки:
Обобщение за деня:
Снощи като ходих да прибирам домочадието от центъра, се натъкнахме на полицейско преследване като извадено от екшън филми и то в самия център на Стокхолм - на Norr Mälarstrand, улицата, която води до сградата на кмеството. Имаше си всичко - въртене на гуми, прескачане през бордюри и зелена ивица, ударени полицейски коли в следствие на таран. Накрая полицаите притиснаха беглеца (с черно БМВ тройка - с какво друго може да е) и го заградиха в една градинка. Останах по-назад, за да не попадна в престрелка, но такава не се състоя. Каква е била причината за преследването, мога само да гадая, макар да имам хипотеза. По-натам на един от градските мостове имаше масирана проверка за алкохол и наркотици - тук не спират по една-две коли на случаен принцип, а правят блокада на някоя от градските магистрали. Оставят отворена само една лента в посока и спират наред около половината коли, като ги нареждат по десетина една зад друга и ги проверяват едновременно. Това се случва и в двете посоки и участват няколко патрулки, полицейски бус и две-три цивилни полицейски коли. Честито пийване на две-три бири в събота вечер и после прибиране с кола. 🙂 Та вероятно някой се е паникьосал от проверката - имал е нещо в колата, издирвали са го за друг или кой знае какво. Така или иначе минахме през екшъна, без да пострадаме лично.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.09.19 16:43.
09.09.2019 г.
Добавки:
Правя някакъв алергичен обрив по гърдите и раменете след сутрешните добавки - 99% е от от Orange Triad-a. Не знам дали е нова алергия от продукта или е от партидата. Този, който взимам сега, съм го поръчвал от Германия. Ще го спра за известно време, после ще пробвам с друга опаковка - заредих 2-3 и от Хелтстора при последното прибиране. Да видим дали ще има разлика.
Обобщение за деня:
Кротък понеделник.
09.09.19
16:31
Реакция към Б3, и на мен ми се е случвало от Ориндж Триад.
Реакция към Б3, и на мен ми се е случвало от Ориндж Триад.
Благодаря за насоката! Да, почти със сигурност е това, като позачетох сега. Може би защото често забравям да взема обедната доза и затова увеличих сутрешната отскоро.
Допълвам за Orange Triad-а - определено е от дозата. При три таблетки, колкото е “serving size” по етикет, този ефект не се проявява. Извод: Боби, не предозирай на око. 🙂
10.09.2019 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 18x1х110 кг.
1.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х130 кг.
2.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х20 кг.
3.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х26 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 18 с.
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 8 (два сиви, 2 плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 11 (10), 7 (6).
Време за тренировката - 16:28 мин.
Чисто време за интервалите - 8:05 мин.
Преходи - 1:20 мин.
Относително добре днес.
Положително:
- Свалям малко времето в сравнение с предния път.
- Рамото много, много по-добре. Оралният прием на НСПВС няма нищо общо с локалното мазане, но това едва ли е новина за някого
Отрицателно:
- Максималните серии незадоволителни.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес разни срещи, поработване между тях. Нещата скоро ще се променят и вероятно 60-70% от времето ми ще отива в срещи и разговори - става това, от което винаги съм бягал. Да работя с хора определено не ми е мечта в живота.
11.09.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Цял ден в среща днес и то важна и активна. Тия неща ме изцеждат ужасно. Днес обаче се получи добра дискусия и резултатите ще са от полза.
12.09.2019 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Румънска тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди) - 1+1х1х120 кг с фетгрипове, 17х1х120 кг без фетгрипове.
1.2. Румънска тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х140 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х70 кг.
3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди) - 18 или 19х1х121 кг.
3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х121 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 18 или 19х1х25 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х35 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 7x32, 6х32 кг.
2. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 8х10 кг. (на ръка)
3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 12 (10), 7 (5).
Време за тренировката - 20:36 мин.
Чисто време за интервалите - 9:34 мин.
Преходи - 1:26 мин.
Положително:
- Доста добре на максималните серии.
Отрицателно:
- Нещо оплесках много бройките днес и почти със сигурност направих по един подход отгре на гребането и кофите.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес без драми в офиса. А след малко ме чака досадна, но задължителна служебна вечеря.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.09.19 18:55.
13.09.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Доста работа като за петък. Запънах се с един проблем в нещо ново, върху което работя и откарах в офиса до късно, макар да не е спешно.
14.09.2019 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 11х2х100, 1х1+1х100, 1x1x100, 1x0x100 кг.
1.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х110 кг.
3.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х20 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 18 с.
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 8 (два сиви, 2 плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 10 (8), 7 (5).
Време за тренировката - 17:18 мин.
Чисто време за интервалите - 9:14 мин.
Преходи - 0:47 мин.
Слабо.
Положително:
- Една идея по-бързо от предния път, но далеч от най-добрите ми времена.
Отрицателно:
- Днес комедия от откази на лега - не само двойките не можах да довърша и се затиснах на 12-тия подход, а на 14-тия дори единицата не можах да завърша.
- Рамото е значитено по-добре (това е за положителната част, но следващото не е), но още усещам лека болка, въпреки почти десет дни Диклак орално.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес изкарах цяла сутрин в залата - първо с моята тренировка, а после с един колега. Гледам го от доста време, че уж ходи да тренира почти всеки ден в обедната почивка, а резултат - никакъв и го привиках да го “преслушам” и да му направя една структурирана програма с цел да “построим” основата на пирамидата, а именно да изчистим движенията технически и да качим малко сила. Лошото е, че няма да можем редовно да тренираме заедно, за да го наглеждам, но поне веднъж на месец ще го привиквам при мен да видим кое как.
Като гледам тукашните персонални треньори на какво ниво са, ако се хвана с нещо в тая област дори с моите ограничени познания и опит няма да се отърва от клиенти. 🙂 Само трябва някакъв сертификат да взема, че тук самоуките не минават.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.09.19 14:28.
15.09.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес ми се наложи да се боря с инсталация на български електронен подпис.Това е някакво безумие! За да подкараш електронния подпис b-trust на небезизвестната Борика, трябва да си инсталираш морално остарял и напълно компрометиран браузър и отгоре на това да го стартираш като админ и да приемеш безумно ниско ниво на сигурност (автоматично стартиране на непознати ActiveX компоненти, VB и всякакви други скриптове, емулиране на IE 10 и какво ли не още). С две думи за да използваш електронен подпис с цел увеличена сигурност на онлайн услуги, трябва да докарал компютъра си до състояние на разграден двор.
Добра работа, Борика! Не изоставате с много от НАП. Да се върнем дружно в 19-ти век.
Иначе нищо особено - малката щерка днес беше на местния Comic-con и у нас беше спокойствие цял ден. Купих си и билетче за март - обичам да съм подготвен от по-рано. 🙂 Компания едва ли ще си намеря, но със сигурност няма да скучая.
16.09.2019 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Румънска тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 6х2х100, 1x1+1x100 кг с фетгрипове, 8х2х100 кг без фетгрипове.
1.2. Румънска тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 9х120 кг без фетгрипове.
Коригиращи упражнения:
3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 12 (8), 8 (6).
Време за тренировката - 21:23 мин.
Чисто време за интервалите - 10:07 мин.
Положително:
- Добре се раздадох днес - усетих, че достигам моментия си лимит. Можеше и по-бързо, но направих една допълнителна двойка на тягата, за да си “платя” незаключването на последното повторение с фетгрипове.
Отрицателно:
- Като цяло нищо конкретно.
Добавки:
Обобщение за деня:
Понеделник без особени събития.
17.09.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Вписвам деня за пълнота.
18.09.2019 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 18 (19, 20?) x1х110 кг.
1.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х130 кг.
3.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х26 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 19 с.
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 11 (10), 8 (6).
Време за тренировката - 16:59 мин.
Чисто време за интервалите - 8:40 мин.
Може и по-добре.
Положително:
- Едно повторение в повече на максималната серия лега и то след със сигурност повече от 18 подхода.
Отрицателно:
- Оплесках бройката тотално на лега - със сигурност бяха повече от 18 подхода, но дали 19 или даже 20 нямам идея.
- Времето не е добро не само заради лега, но и заради другите упражнения.
- Рамото не е минало, въпреки подобрението.
Добавки:
Обобщение за деня:
Много плътно запълнен ден. Зает съм с един проект, който трябва да довърша до края на месеца. Тръгна като нещо дребно, а в движение се разрастна. Сам си го планирах, саморазпределих си го, усложних си го собственоръчно, сега трябва и да си го довърша. 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.09.19 22:37.
19.09.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Вписвам деня за пълнота.
И днес така...
20.09.2019 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Румънска тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди) - 1х1х120 кг с фетгрипове, 17х1х120 кг без фетгрипове.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х70 кг.
3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди) - 18х1х121 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 18 или 19х1х25 кг.
Коригиращи упражнения:
3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 12 (10), 8 (6).
Време за тренировката - 20:14 мин.
Чисто време за интервалите - 9:02 мин.
Преходи - 1:33 мин.
Положително:
- Прилично време днес. Най-бързите кофи и гренабе, при все, че на кофите направих 19 подхода.
Отрицателно:
- Рамото не минава. Утре ще правя тестове, за да определя какво точно е. Лошото е, че както не мога да клякам, ако и с рамото закъсам, ще остана само на румънска тяга.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес поработих от нас и поотхвърлих доста неща.
Сутрин температурите вече са отрицателни и започваме да чакаме първия сняг. :( Едно от гадните неща на Швеция - мислиш за слагане на зимни гуми, докато приятели още пращат плажни снимки от България (или поне от Гърция, хайде). 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.09.19 20:43.
22.09.2019 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 11х2х100, 1х1+1х100, 2x1x100 кг.
1.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х110 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 19 с.
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 12 (10), 8 (6).
Време за тренировката - 17:17 мин.
Чисто време за интервалите - 9:11 мин.
Преходи - 0:45 мин.
Козметични разлики във всички времена в сравнение с предния път.
Положително:
- Като цяло не я усетих толкова зле тренировката.
Отрицателно:
- Отказите на лега продължават.
- Рамото ме мъчи, а не мога да определя какъв точно е проблемът. Болката е тъпа, относително слаба и почти постояна, като никое конкретно движение не я провокира. Остава си и в покой.
Добавки:
Обобщение за деня:
Предполагам, че някой чака да прочете какво мисля за днешния празник.
Обявяването на независимостта е умел политически и дипломатически ход на Фердинанд, който сам по себе си е бил добра новина за България тогава. Има обаче няколко проблема - първият е, че е бил координиран с Австро-унгарската империя и още през 1908-ма поставя България без избор коя страна да вземе в последващата световна война. Вторият (и по-съществен) проблем е, че декларацията е продиктувана от личните амбиции на кобурга, които по-късно водят страната до две национални катастрофи, чиито плодове още берем.
С две думи празник е.... донякъде. 🙂
Аха...празник.Сутринта една продавачка ми казва:
-Честит празник.
Аз я поглеждам и казвам:
-ЪЪЪ ,честит ама ,какъв празник е?
-Как ,какъв?!!Съединение!!!-отвръща и ме гледа възмутено...В магазина имаше още 2-3 човека зад мен и никой не реагира.
Иначе ме изпитваха за национални празници ,разни тъпунгери в министерството като взимах български паспорт...
Дописвам пропуснатата събота.
21.09.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Поспахме, сготвихме и се поразходихме в един изненадващо приятен и топъл есенен следобед.
Редовно ходим до един резерват за водни птици на около километър от нас и вече ни беше поомръзнал. Затова решихме да се разнообразин с друг, който е малко по-далеч - на малко над два километра от отсрещната страна на булеварда, но е значително по-голям. За мен точно това е чарът на Стокхолм - излизаш съвсем малко от идеалния център и вече си сред гори и вода на всяка крачка и то насред и между жилищните райони. Есента тук е много красива и доста дълга с дребната подробност, че около равноденствието денят започва да намалява с бясна скорост. Първата година е интересно, но от втората натам скандинавската есен рязко губи очарование.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.09.19 22:47.