И аз бях така докато бях в Дъблин. Времето там много ми пасваше 16-20 и нещо градуса, винаги свежо и зелено. Няма ги тези жеги да те убиват. Обаче пък е прекалено монотонно, понякога искаш да те удари една виелица и -20 градуса, друг път така по хубаво топло да ти сгрее кокалите. Това е плюса на тези държави, отиваш и заспиваш, всичко е толкова уредено. Но както казваше един приятел, който така и не се върна от Австралия, друго си е, не е като при нас, няма сол 🙂
Не е като да си нямаме виелици тук, -20, че и надолу, също. 🙂 Даже като дойдат, се чудя за какъв дявол ми беше да идвам. 🙂 Но сега си е екстра.
Аз много харесвам студеното време и “студена ” природа тип Аляска, Канада или като при теб на скандинавския полуостров. Друг е въпросът, че за три дни далеч от вкъщи и ме избива на носталгия. И под далеч имам предвид на море в България или нещо от сорта.
П.п.- ей как можах на нова страница ... със спам
Мнението беше редактирано от I`M на 02.08.19 23:44.
Обобщение за юли 2019
Юли беше месец на планираното освинване (в духа на времето, така да се каже). Теглото е нагоре (+1,1 кг) за пръв път тази година - от 110,5 на 30-ти юни до 111,6 на 3-ти август.
При база 7709 ккал за свален килограм това прави среднодневен излишък от 249 ккал.
Приетите калории от храна за месеца са средно 3995 на ден, а неутралният баланс излиза 3746. При смяна на сваляне с качване и обратно сметката винаги излиза крива, така че я оставям само за пълнота.
При коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3236.
През август мисля да сложа нещата с яденето и бирите в ред, че не ми се става пак над 120 кила. Тренировките ще са както досега - през ден с ограниченията, поставени от контузиите и пътуванията ми.
03.08.2019 г.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
2. Следобед - 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Нищо за разказване днес.
04.08.2019 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 12х2х100, 2x1x100 кг.
1.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х110 кг.
2.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 12х2х0, 2x1x0 кг.
2.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х10 кг.
3.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 14х2х16 кг.
3.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х20 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изхвърляне от седеж - 5x40, 5х40 кг.
2. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 16 с.
3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 9 (5), 5 (4).
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Време за тренировката - 16:56 мин.
Чисто време за интервалите - 8:51 мин.
Преходи - 0:54 мин.
Доста добре днес. Едва се изпотих и то чак в края, което е нетипично за интервал, независимо кой.
Положително:
- Доста стегнато и бързо, прилични максимални серии - друго си е на хладно и проветриво.
Отрицателно:
- Рамото продължава да ме тормози, особено на изхвърлянето.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
2. По време на тренировка - 15 грама EEA на BulkPowders.
3. По обяд - 3 таблетки Orange Triad.
4. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Изпратих малката щерка на лагер, после тренирах, а сега мисля носталгично да погледам TNG, докато дойде време за Хунгароринг и Комюнити шийлд.
05.08.2019 г.
Добавки:
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Какво да разказвам - чак ей сега приключвам с работата. Утре летя за Копенхаген. Дано успея да си открадна един час за зала преди полета.
06.08.2019 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Румънска тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 5х2х100 кг с фетгрипове, 10х2х100 кг без фетгрипове.
1.2. Румънска тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 9х120 кг без фетгрипове.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 15х2х50 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х60 кг.
3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди) - 14х2x111 кг.
3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х121 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 14х2х15 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х25 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 8x32, 6х32 кг.
2. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 6х12кг. (на ръка)
3. Разтягане с ластик пред гърди - 9 (син).
4. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 6 (два сиви, 2 плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 11 (10), 6 (4).
Време за тренировката - 21:45 мин.
Чисто време за интервалите - 10:15 мин.
Преходи - 1:36 мин.
Днес тренирах на бързо преди обед.
Положително:
- За пръв път изпълнявам тренировка Б по протокола без откази и то със сгрешено броене и по един подход отгоре на тягата и раменната! Е, това е с румънска, а не с класическа тяга, но все пак показва някаква адаптацийка.
- Максималните серии също добре - по едно повторение напред на раменна, гребане и кофи.
Отрицателно:
- Нещо хватът се предаде още на 4-5 подход на тягата и се наложи да сваля фетгриповете по-рано от планираното.
- Оплесках броенето и затова и времето не е добро - можеше да е доста по-бързо.
Добавки:
4. Преди лягане (план) - 1,5 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Ще разредя приема на витамин Д до 5000 единици на три-четири дни засега, че съм “пресолил манджата” - последният кръвен тест отпреди десетина дни показва 183,20 nmol/l при горна граница на референтните стойности 120. Това е, при положение, че често го пропускам. Магнезият е ОК, така че там си оставаме на 2,5 грама.
Обобщение за деня:
Останах да работя от нас. Преди обед зарязах всичко и отидох да тренирам. Сега се приготвям и отпрашвам към летището.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.08.19 16:14.
07.08.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
От ония дни, които само ги чакаш да свършат - цял ден в корпоративна среща. После на вечеря излизахме с колеги в приятен, но доста скъп за моментното ми желание за харчове ресторант в Хеллеруп (скъпарски квартал в Копенхаген, където за голямо съжаление се намира офисът). Утре - още една доза от същото.
08.08.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Чак сега се домъкнах до нас след голямо закъснение на полета. Обяснението беше, че над цяла Скандинавия имало гръмотевични бури и това причинило верижни закъснения на предишните полети. Е, каквото - такова. Важното е, че и тази командировка приключи.
09.08.2019 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 18x1х110 кг.
1.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х130 кг.
2.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 17x1х10 кг.
2.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х20 кг.
3.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 17x1х20 кг.
3.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х26 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изхвърляне от седеж - пропуснато.
2. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 18 с.
3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 9 (6), 5 (3).
Време за тренировката - 16:31 мин.
Чисто време за интервалите - 7:36 мин.
Преходи - 1:41 мин.
Горе-долу биваше днес.
Положително:
- Интервалите относително бързи, а на лега направих допълнителен подход, за да се застраховам, така че можеха и още по-бързи да са.
Отрицателно:
- Едно повторение надолу на максималната серия на лега.
Добавки:
4. Преди лягане (план) - 1,5 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Снощи се прибрах доста късно, после трудно заспах от преумора и сутринта реших да не ходя до офиса и да работя от нас. Съответно успях да тренирам по обяд, а сега си довършвам разни неща. Взех си и кучето от “гости”. Утре чакам малката от лагер и ергенуването свършва... То не че видях нещо от него с това пътуване и толкова работа, ама все пак... 🙂
10.08.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта ходих да пазарувам и като паркирах пред нас, пукнах гума по безумно тъп начин - разпрах я в остър, неравен бордюр. От там се започна викане на репатрак, разправии със застрахователи и търсене на някой, който работи в събота. До късния следобед все пак приключих. В понеделник ще чакам да разбера колко време ще им трябва да сменят една гума - тук нищо не става бързо.
11.08.2019 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Румънска тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди) - 1х1х120 кг с фетгрипове, 16х1х120 кг без фетгрипове.
1.2. Румънска тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х140 кг.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 17х1х60 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х70 кг.
3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди) - 17х1х121 кг.
3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х121 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 17х1х25 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х35 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 7x32, 5х32 кг.
2. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 7х12кг. (на ръка)
3. Разтягане с ластик пред гърди - 10 (син).
4. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 7 (два сиви, 2 плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 13 (10), 7 (6).
Време за тренировката - 19:10 мин.
Чисто време за интервалите - 8:01 мин.
Преходи - 1:26 мин.
Днес направо размазващо, доколкото е възможно с тия осакатени тренировки без клек и тяга.
Положително:
- Най-бързата тренировка Г, интервали, кофи и раменна.
- Много силни максимани серии.
- Откакто спрях изхвърлянията, рамото бавно, но сигурно се подобрява.
Отрицателно:
- Май пресолих манджата на максималната серия на тягата - накрая нещо изпуснах кръста и като изстинах след тренирвка, ме наболява. Но не изглежда от сериозните изпълнения, поне засега.
Добавки:
Обобщение за деня:
Тренирах сутринта, а сега следобеда се занимавам с всякакво шетане из нас - готвене, простиране, подреждане...
12.08.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Лудницата се поднови - не ми стига работата, ами цяла сутрин се разпраявм със застрахователи (двама различни за разкош, че била твърде нова колата и освен нормалната застраховка, си има и някаква допълнителна от БМВ), сервизи и лизингови компании, докато се разбере кой какво покрива, кой ще плаща и кой на кого какво ще фактурира.
Обаче се разминах с описание на щетата по телефона - никой не си направи труда да идва на оглед, да ми губи времето и т. н. Всичко става на доверие - завеждат ти щета, дават ти номер - казваш го в сервиза и не плащаш нищо, а те си се оправят после със застрахователя. Същият филм и с колата под наем. Ако това ми се беше случило другате по света, нямаше да ми отнеме два часа сутринта (две трети от които да се ориентирам аз самият кое как е), ами два дни вероятно.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.08.19 16:35.
12.08.19
17:00
Тъй като имам известен опит с коли под наем и съм златен ЧЛЕН на много рентакар компании, ще кажа, че там е по-зле от лизингодатели. Независимо дали си платил за пълна застраховка без остатък, пак намират начин да ти вземат пари при щета, а и без щета също.
И гуми съм плащал, без да са били спукани, просто с тях битката е неравна, особено като я водиш от разстояние и след като вече са ти изтеглили пари от картата.
Тъй като имам известен опит с коли под наем и съм златен ЧЛЕН на много рентакар компании, ще кажа, че там е по-зле от лизингодатели. Независимо дали си платил за пълна застраховка без остатък, пак намират начин да ти вземат пари при щета, а и без щета също.
И гуми съм плащал, без да са били спукани, просто с тях битката е неравна, особено като я водиш от разстояние и след като вече са ти изтеглили пари от картата.
Аз по-рядко наемам, но ми се слува, когато пътувам. Щета по кола под наем досега не съм имал - наемал съм в България, Испания, Гърция, Германия, Дания, Швеция. Вероятно просто съм имал късмет досега.
От всички изброени най-малко формалности и главоболия съм имал в Швеция (но това варира силно от компания до компания - по-малките са по-гъвкави тук), а извън Швеция с най-добри впечалтения ме остави малка българска компания, от която си наех кола, като се прибирах април в София за около седмица - Top Rent A Car мисля се казваха. Много бързи и точни.
12.08.19
19:26
Просто си имал късмет и не си взимал коли достатъчно много. Последният случай, в който опитаха да ме измамят беше преди няма 2 мес. Взех кола от Лутън и я върнах в Гетуик, всичко точно, от там кацнах в Севиля и взех кола само за ден, но захапах и втори и платих 155 EUR за наем с пълна застраховка, но на гишето ми поискаха още 55 EUR, за застраховка покриваща евентуални щети, нанесени от вандали на паркинг WTF?!, която отказах, но вече бях сигурен какво ще последва. Получих нов Нисан Кашкай, който се оказа целия в малки щети, но не ми се занимаваше, а и бях твърде уморен да се връщам, и да го сменям. Върнах ключовете за колата в дроп оф бокс, защото беше в извън работното време на офиса. Получих смс за взети още 100 EUR, звъннах на главния им офис в Мадрид, казаха че ще ми върнат парите, защото съм застрахован, но така и не се случи. След няколко обаждания и 10 писма, ме накараха да попълвам испански двустранен протокол, че съм претърпял птп (без да е имало такъв, а и върнах колата без дори да и личи, че е карана, с под 100км мой пробег), който ми пратиха в демо версия с размер и резолюция, такива че дори да бях с испанска филология, нямаше да разчета. Както и да е оправих се и ми върнаха парите след месец комуникация, но съм имал сходни случаи, в които не са ми връщали и стотинка. Миналия месец взех кола от Рен и я върнах в Париж, като за 28 дни струваше 2100 EUR, а сега за 10 дни, наемът е 850 EUR. Цените са адски високи, а компаниите са уж престижни, но всички вече са франчайз и това че си застрахован не ти гарантира, че няма да намерят начин как да те изстискат още.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 12.08.19 19:33.
Тоест , Боби , в Швеция не ходиш до застрахователя да ти снимат колата и заведат щетата, а само я оставяш в сервиза и от там се оправят със застрахователя? Така е супер.
Иначе тук (при моя застраховател) трябва да отидеш на място при застрахователя за да заведеш щетата и да снимат колата/щетата . В интерес на истината съм ходил два пъти за няколко години за леки козметични щети и е ставало всичко за около 15 минути , но се иска физически да отидеш на място, най-вече да снима оценителя.
Тоест , Боби , в Швеция не ходиш до застрахователя да ти снимат колата и заведат щетата, а само я оставяш в сервиза и от там се оправят със застрахователя? Така е супер.
Досега голяма щета тук не съм имал, само дреболии - предполагам, че при нещо по-сериозно ще искат все пак да погледнат. Но при малки неща е точно така, да.
13.08.2019 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 12х2х100, 2x1x100 кг.
1.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х110 кг.
2.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х10 кг.
3.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х20 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 17 с.
2. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 10 (7), 5 (4).
Време за тренировката - 16:43 мин.
Чисто време за интервалите - 8:33 мин.
Преходи - 0:56 мин.
Прилично. Максималните серии горе-долу като предния път - едно надолу на набиранията, едно нагоре на борческото въртене.
Положително:
- Свалям малко от времето.
- Рамот май е малко по-добре.
Отрицателно:
- От тягата онзи ден кръстът е много зле. Днес на лега не успях да направя дори скромния мост, който обикновено използвам.
Добавки:
4. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Доста неща посвърших днес, а и никой не успя да ме ядоса особено. 🙂
14.08.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес работих от нас, че трябваше да водя малката на зъболекар. После пък ходих по разни други задачки и денят си замина.
15.08.2019 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Румънска тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 7х2х100 кг с фетгрипове, 7х2х100 кг без фетгрипове.
1.2. Румънска тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 9х120 кг без фетгрипове.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х60 кг.
3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х121 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х25 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 8x32, 6х32 кг.
2. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 8х12кг. (на ръка)
4. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 8 (два сиви, 2 плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 10 (9), 6 (4).
Време за тренировката - 21:07 мин.
Чисто време за интервалите - 09:47 мин.
Преходи - 1:28 мин.
Положително:
- Отново си изпълних протокола. Е, да се види заключването в последната серия на раменна преса и кофи изисква малко въображение.
- Днес за пръв път седем серии на тягата с фетгриповете.
- Доста бързо като цяло, а раменната - най-бързата досега.
Отрицателно:
- Максималните серии на раменна и кофи с по едно надолу.
Добавки:
Обобщение за деня:
Вчера си намерих вкусни домати и сутринта преди работа минах да си взема още, че тук това е рядкост.
След 4 дни чакане най-после ми се обадиха, че колата ми е готова. Отдавна разбрах, че в Швеция нищо не става бързо, но четири дни за смяна на една гума е скандално. 🙂 Сега трябва да оправям и предната броня - има нещо одраскано, което дори не знам кога е станало и го писах към същата щета (което е напълно възможно всъщност). Там сигурно ще трябва да чакам цял месец.
16.08.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Приключих подготовката за една тежка презентация другата седмица. Да видим как ще мине. Междувременно все пак е уикенд.
17.08.2019 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х130 кг.
2.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 18x1х10 кг.
2.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х20 кг.
3.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 18x1х20 кг.
3.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х26 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изхвърляне от седеж - пропуснато.
2. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 20 с.
3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 10 (7), 6 (4).
Време за тренировката - 16:13 мин.
Чисто време за интервалите - 7:40 мин.
Преходи - 1:21 мин.
Днес вдигнах подходите на 18.
Положително:
- Най-бързият лег досега и то с един подход отгоре. Определено усещам адаптация.
- Максималните серии на същото ниво, като при 17-те подхода, а на борческото въртене - дори с едно повторение отгоре. Същото важи и за времето.
Отрицателно:
- Нямам от какво да се оплача днес. Рамото не е напълно възстановено, но май улучих упражненията, които го тормозят и върви към подобрение.
Добавки:
Обобщение за деня:
Тренирах сутринта, а следобед - Висша лига.
Ливърпул някак успяха от ситуация с един от най-добрите вратари в света и прясно закупен резервен вратар с достатъчно добра класа да се окажат във вратарска криза още във втория кръг. Дано поне контузията на Адриан да се окаже минимална.
18.08.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес импровизиран маратон на TNG - докато оправях из нас, запях с едното око подвизите на Пикар. 🙂 Изненадващо, но за толкова стар сериал изобщо не е изгубил от очарованието си - като се абстрахира човек от наивитета по отношение на технологиите и относително евтините декори, историите и посланията са доста на място и в наши дни.
18.08.2019 г.
Днес импровизиран маратон на TNG - докато оправях из нас, запях с едното око подвизите на Пикар. 🙂 Изненадващо, но за толкова стар сериал изобщо не е изгубил от очарованието си - като се абстрахира човек от наивитета по отношение на технологиите и относително евтините декори, историите и посланията са доста на място и в наши дни.
В периода 2004-2008 ми беше любимият тв-сериал, даваха го по AXN/AXN Sci-Fi. Тогава просто го харесвах, но сега осъзнавам колко качествена режисьорска/актьорска игра е имало. Доста носталгия 🙂
В периода 2004-2008 ми беше любимият тв-сериал, даваха го по AXN/AXN Sci-Fi. Тогава просто го харесвах, но сега осъзнавам колко качествена режисьорска/актьорска игра е имало. Доста носталгия 🙂
Патрик Стюарт и още един-двама се справят, но като цяло не може да се говори за кой знае каква актьорска игра в сериала. 🙂 Други са му достойнствата според мен. Много интересни въпроси повдига и ги разглежда по оригинален начин. А и носталгията, разбира се. 🙂
19.08.2019 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Румънска тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди) - 1х1х120 кг с фетгрипове, 17х1х120 кг без фетгрипове.
1.2. Румънска тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х140 кг.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 19х1х60 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х70 кг.
3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди) - 18х1х121 кг.
3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х121 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 18х1х25 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х35 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 8x32, 5х32 кг.
2. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 8х12кг. (на ръка)
4. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 8 (два сиви, 2 плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 12 (10), 5 (3).
Време за тренировката - 19:54 мин.
Чисто време за интервалите - 8:55 мин.
Преходи - 1:30 мин.
Първа тренировка с 18 подхода. На раменната май даже 19 направих.
Положително:
- Добре като цяло. Започвам да усещам лек намек за натоварването с класическа тяга и клек в интервалите.
Отрицателно:
- Нищо особено, освен оплексканото броене на раменната и кофите - не съм сигурен колко подхода станаха, затова добавих малко и от мен.
Добавки:
Обобщение за деня:
Ден като ден. Утре ще е по-зле.
Натюрморт “В очакване на интервала”:
20.08.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта закарах малката щерка за първия учебен ден, а после изкарах едночасова телеконференция в колата. Мина изненаващо добре.
[
Натюрморт “В очакване на интервала”:
Ей така никога не съм тренирал....винаги минават 3-4-5мин до другото упражнение...няма как да заема всичко.
[
Натюрморт “В очакване на интервала”:Ей така никога не съм тренирал....винаги минават 3-4-5мин до другото упражнение...няма как да заема всичко.
Нищо не заемам. Има 5 такива силови станции, отделно два регулируеми стенда, три лежанки и ако всичко това е заето, в “кросфит” зоната може да се прави клек, тяга и лег и да се закачат халки на още четири места, макар и не върху дървен подиум, а върху гума. На всичко отгоре повечето се лепят по машините и дъмбелите.
Само трап-барът е единствен, но него почти никой не го ползва, а дори като го мъчат не по предназначение, рядко е задълго.
А интервал без пауза между упражненията е нещо доста специално. 🙂
Ела на гости и ще видиш.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.08.19 22:30.
В най-добрия случай 2-3 мин. между тяга и кофи,и лега с набирания...щот не мога да оставя лоста натоварен.В “голямата”зала Флайс има 5 лоста...и 5 лежанки,та все някой чака.
Инак не ме тревожи малката почивка между сериите,освен на тягата и клека
Ако можеш след интервална тяга или клек веднага да хванеш другото упражнение,то ЕВАЛА-аз дишам, като шаран на сухо 2 Мин...засичал съм си.
В най-добрия случай 2-3 мин. между тяга и кофи,и лега с набирания...щот не мога да оставя лоста натоварен.В “голямата”зала Флайс има 5 лоста...и 5 лежанки,та все някой чака.
Инак не ме тревожи малката почивка между сериите,освен на тягата и клека
Ако можеш след интервална тяга или клек веднага да хванеш другото упражнение,то ЕВАЛА-аз дишам, като шаран на сухо 2 Мин...засичал съм си.
След клек ми е към минута и половина - две преходът, защото правя лег на същата стойка като клека и трябва да разтоваря лоста, да го сваля на пода, да преместя куките, да наглася пейката и да натоваря пак лоста. Правил съм го и на два отделни стенда, но тогава наистина заемам прекалено много място дори в тая зала. След тяга ми е 30-40 секунди преходът към раменна - там само трябва да сваля излишните тежести от лоста и да го кача на стойката.
Винаги остава малка пауза - няма как да се избегне напълно, освен ако не разполагам с цялата зала и (поне) двама шерпи. 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.08.19 08:52.
След тяга ми е 30-40 секунди преходът
Явно си супер с дишането...при мен няма шанс да се изстрелям на кофите веднага след интервала тяга.Но ако правя макс след интевала,то тогава, да-отивам веднага на кофите.
След тяга ми е 30-40 секунди преходът
Явно си супер с дишането...при мен няма шанс да се изстрелям на кофите веднага след интервала тяга.Но ако правя макс след интевала,то тогава, да-отивам веднага на кофите.
Това е след макс. Иначе трудна работа.
21.08.2019 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 11х2х100, 3x1x100 кг.
1.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х110 кг.
2.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х10 кг.
3.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х20 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 18 с.
2. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 8 (6), 5 (4).
Време за тренировката - 16:46 мин.
Чисто време за интервалите - 8:47 мин.
Преходи - 0:55 мин.
Умряла работа.
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- Времето относително прилично, но на лега отказът дойде по-рано, а максималните серии поголовно по-слаби (на лега - с две, на борческото - с едно повторение). Сутрин рано на гладно е така.
Добавки:
Обобщение за деня:
Тренирах сутринта, сега приключвам разни работи. Следобед имаме фирмена среща, последвана от служебна вечеря. Налага се да ида с колата, че е далеч извън града, а автобусът ще ни върне много късно, така че пиене не се предвижда.
По темата за залата ето как изглежда днешният “натюрморт” преди лега. Също и опит за панорама в празен момент - не знам дали се вижда добре, но има още доста извън кадър зад разни чупки и ъгли.
22.08.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес безинтересен ден в офиса. Нещата на този етап изглеждат под контрол. Това до следващата криза, разбира се... 🙂
Вчера срещата се оказа на прекрасно място в началото на архипелага на Стокхолм. После за вечеря ни закараха с корабче до островче в близост до гр. Ваксхолм. За съжаление на красотите и възуха се порадвах само по пътя от колата до конферентната зала, но колкото-толкова. 🙂
23.08.2019 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Румънска тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 5х2х100 кг с фетгрипове, 9х2х100 кг без фетгрипове.
1.2. Румънска тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 8х120 кг без фетгрипове.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х60 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х25 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 5x32, 4х32 кг.
2. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 5х14 кг. (на ръка)
3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 10 (9), 6 (4).
Време за тренировката - 21:36 мин.
Чисто време за интервалите - 10:25 мин.
Преходи - 1:22 мин.
Положително:
- Отново си изпълних протокола.
Отрицателно:
- Максималните серии слаби, времето на интервалите също назад.
Добавки:
Обобщение за деня:
Нормален петък без драми в офиса.
24.08.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта чистене и оправяне. Надвечер ходих до летището да си прибера жената. Ливърпул не разочароваха днес. Интересен сезон предстои в Премиършип.
25.08.2019 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х130 кг.
2.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 18x1х10 кг.
3.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 18x1х20 кг.
3.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х26 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 20 с.
2. Разтягане с ластик пред гърди - 8 (син).
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 7 (два сиви, 2 плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 11 (9), 7 (5).
Време за тренировката - 16:24 мин.
Чисто време за интервалите - 7:58 мин.
Преходи - 1:22 мин.
Сутрешна тренировка с отварянето на залата.
Положително:
- На борческото се посъбрах и си подобрих с малко времето.
Отрицателно:
- Слаба работа като цяло - както времето, така и максималната серия на лега по-зле от предния път. Но сутрин съм така.
Добавки:
Обобщение за деня:
Тренирах сутринта, а по обяд ще ходим на някакъв фестивал в един от градските паркове.
26.08.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Безавариен понеделник. Някои вълнуващи новини покрай фирмата ми, но засега не е ясно дали изобщо ще ми се отразят лично на мен, а още по-малко как и кога.
27.08.2019 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Румънска тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди) - 1х1х120 кг с фетгрипове, 17х1х120 кг без фетгрипове.
1.2. Румънска тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х140 кг.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 18х1х60 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х70 кг.
3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди) - 18х1х121 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 18х1х25 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 7x32, 6х32 кг.
3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 11 (10), 6 (4).
Време за тренировката - 20:07 мин.
Чисто време за интервалите - 9:17 мин.
Преходи - 1:31 мин.
Положително:
- Тягата бързичка днес.
Отрицателно:
- След тягата нагълтах вода нещо и общото време дойде бавно.
Добавки:
Обобщение за деня:
Нищо за разказване днес.