06.11.2019 г.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
2. Следобед - 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Тия дни Spotify ми порбутва само разни финландски депресари. Не че са лоши, но в комбинация с тъмницата навън нещо ми идват в повече, та реших, че не може така. Ето един по-жизнерадостен поздрав:
Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.11.19 22:28.
07.11.2019 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 11х2х130, 3x1x130 кг.
1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х150 кг.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 11х2х50, 3x1x50 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х60 кг.
3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди) - 14х2x111 кг.
3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х121 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 11х2х15, 3x1x15 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х25 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Румънска тяга с дъмбели (с фетгрипове) - 5х45, 4х45 кг (на ръка).
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (чуково) - 7х30 кг (на ръка)
3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 9х10 кг (на ръка).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките с две ръце) - 9, 6.
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Време за тренировката - 21:56 мин.
Чисто време за интервалите - 10:44 мин.
Преходи - 1:22 мин.
Много ми беше трудно, но съм доволен днес.
Положително:
- Крачка нагоре във всичко - повторенията в интервал (на тяга, раменна и кофи), максималните серии (тяга, раменна, гребане), времето (общо, чисто интервал, тяга, гребане).
Отрицателно:
- Много ми е трудна тая тренировка. В края ня тягата и по време на гребането направо ме стегнаха гърдите. Ако намеря някой ден начин да не слушам ината, а разума, сигурно ще се науча и да спирам в такива моменти, но явно трябва да минат още доста години.
- Вече отчайващо много време не мога да се върна на резултатите отпреди контузията дори на тягата (клека изобщо не го коментирам).
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
2. По обяд - 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план) - 1,5 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Тестове на кандидати, срещи покрай промените в регионалната структура, между тях обучавам човек да поеме част от работата ми и в същото време се опитвам да я свърша. Закъснях в офиса и за една бройка да не отида да тренирам, но се радвам, че стигнах все пак до залата.
В следствие на това ето доволната ми физиономия след интервал. Недоволната не искате да я виждате.
08.11.2019 г.
Добавки:
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Днес един колега ми сподели френската версия на “злото никога не идва само” - нещо в смисъл, че когато лайната полетят, го правят в гъста формация. Не го запомних на френски, но звучеше забавно. 🙂
Та в тая връзка в последно време формацията е много гъста - покрай цялата лудница на разширените ми отговорности изведнъж се домъкна и още една беда. Един австралиец от съседния отдел, който поемам от Нова година, си подновил паспорта през март. Хубаво, ама забравил, че като си сменя паспорта, трябва да си поднови и разрешителното за работа в Швеция. Сетил се миналата седмица. Оказва се, че осем месеца е работил нелегално. Изгониха го като куче - наложи се веднага да напусне страната, за да не го арестуват и изхвърлят насила. Сега се чудим как да подходим - няма право да работи от друга европейска страна и май ще си ходи в Австралия и ще бачка от там, докато чака отговор от тукашните власти за нова работна виза. Какво работно време ще му измислим, как ще си комуникираме, колко време можем да работим така... Пичът е специалист с доста особена роля и е ценен - не мога да го заменя лесно, а и не искам - важно е хората да усещат, че работодателят им ги поддържа и не ги зарязва при първа трудност, въпреки че вината в случая си е изцяло негова. От друга страна ми поставя таква главоблъсканица, че не знам откъде да я захвана. От няколко дни се разправям с адвокати - специалисти по трудово право, с данъчния ни отдел, с PwC и с кого ли не още. Ще видим как ще се развият нещата. Важното е, че сега идва уикенд.
09.11.2019 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Клек (през 5 секунди) - 12х1х70 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 12x1х110 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х130 кг.
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 12x1х10 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х20 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 12x1х20 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х26 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 22 с.
2. Разтягане с ластик пред гърди - 11 (син).
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 8 (два сиви, 2 плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 9, 6.
Време за тренировката - 17:19 мин. (заедно с клека)
Чисто време за интервалите - 7:45 мин.
Преходи - 2:13 мин.
Днес клекът вече влиза в интервала, само още известно време ще е без максимална серия.
Тренировката - експериментална с едва 12 подхода в интервалите.
Положително:
- Рано е за изводи, но като цяло при 12 подхода съм в състояние доста стриктно да спазвам протокола, дори на борческото въртене.
- На клека успявам да сваля малко времето - 2:24 за 12 подхода. При секунда и нещо на клек имам да речем 18-20 секунди активна фаза. Остават 124, което си е десет секунди, ако броим и времето от пускането на часовника и гласенето под лоста за първия подход до активната фаза. Значи има още какво да се иска. И не е защото ми тежи - дори не се задъхвам. Просто се налага да изляза изпод лоста и да отпусна раменете за секунда-две, останалото е гласене на точното място, стъпка назад и нагласяне на стъпалата.
Отрицателно:
- Максималните серии навсякъде са нагоре, но очаквах повече след намаляване на подходите с една трета. Особено съм разочарован от лега.
- Левият лакът много боли. Днес го мазах със загряващ крем, масажирах, загрявах преди клека. Накрая пак ме прерязва в горната част на движението на лега, особено в негативната фаза.
Добавки:
3. Преди лягане (план) - 1,5 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Цяла сутрин готвихме, че щерката беше поканила гости за обяд. После ни изрита да гледат филм у нас, а аз не ядох сутринта и тренирах на гладно. Докато се прибера, станало 4 следобед. Направо щеше да се получи съвсем приличен фаст, ако не беше чашата мляко сутринта - сигурно от 25 години сутрин започвам с разтворимо кафе с мляко от точно определена марка. Даже си го нося от България и се запасявам, защото тук го няма. Трябва да го разкарам тоя навик и да мина на еспресо без мляко.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.11.19 17:42.
10.11.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта “ленински съботник” в неделя. Тук ги оранизират два пъти годишно и ги взимат много насериозно. Събиране на мокри листа при силен вятър и температура малко под нулата - изпотих се и замръзнах едновременно.
Следобед карах щерката на детски рожден ден, а после... после YNWA!
Дузпа - не дузпа, важни са трите точки. Може пък чакането най-после да свърши идната пролет.
11.11.2019 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 12х1х150 кг.
1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х170 кг
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 12х1х60 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х70 кг.
3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди) - 12х1х121 кг.
3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х121 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 12х1х25 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х35 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Румънска тяга с дъмбели (с фетгрипове) - 5х45, 3х45 кг (на ръка).
2. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 7х30 кг.
3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 9х10 кг. (на ръка)
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 9, 5.
Време за тренировката - 17:09 мин.
Чисто време за интервалите - 06:03 мин.
Преходи - 1:33 мин.
Втора тренировка по съкратения протокол.
Положително:
- Вдигнах малко максималната серия на раменната, но само толкова.
- Все пак доста стегнато като интервал. Трудно се сравнява с времето преди година, когато правех 10 и 12 подхода, защото тежестите не са същите, но все пак съм свалил от времето.
Отрицателно:
- Уж с една трета надолу като подходи, а максималните серии същия х.й, като миналата седмица. За сравнение в едноименната тренировка на 5-ти октомври 2018-та съм дръпнал осмица на 170 тяга и то след интервал на 160, а сега - 3-ка на 170 след интервал 150. Несравнимо по-зле.
Добавки:
Обобщение за деня:
Пълна лудница - от утре 10 дни не съм в офиса и имах доста за разчистване. За съжаление няма да се случи това, което планирах, а именно да не пипна нищо през отпуската, но няма и да имам много.
Утре - самолетчето за Истанбул, а от там - София. Общо взето цял ден път, вместо един тричасов полет, ама зимата Райънеър не летят по този маршрут и нямам голям избор.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.11.19 19:37.
12.11.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Нещо зле го планирах това пътуване. След почти четири часа полет сега вися на летището в Истанбул и се дразня, че полетът за София ще закъснее. А не мога и повече от 1-2 бири да пия, че после пък съм наел кола. Абе да стигна по живо - по здраво нощес до София, ще го мисля. През Истанбул за Дървеница, дето се казва. 🙂
13.11.19
12:31
И аз минах от там в понеделник, нощувах и продължих на следващия ден. Новото летище е добре, но положението с хотелите около него е зле, половин час в едната посока до втория “най-близък”, това със светлинна скорост, тоест с местно такси. Хубава работа ама турска.
13.11.2019 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Клек (през 5 секунди) - 10х2х70 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 10х2х100 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х110 кг.
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 10х2х0 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х10 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 10х2х17 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х21 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 19 с.
2. Фейспул на портален скрипец - 7х25 кг. (на ръка)
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 7 (жълт, едностранно).
4. Повдигане на крака от вис (до лоста) - 6, 3.
Време за тренировката - 18:31 мин.
Чисто време за интервалите - 9:52 мин.
Преходи - 1:22 мин.
Днес в Лъки джима при Тони. Дъмбелите с по кило нагоре, другото по план.
Положително:
- Изпълних протокола като бройки, но то се очакваше. Като време не съм толкова сигурен какви ги свърших.
Отрицателно:
- Максималните серии с по едно нагоре почти навсякъде, където може да се сравнява и дори това е по-скоро ефекта на ината - защото си мисля, че трябва да са с повече повторения, а не защото реално нещо се е променило след намалените подходи на интервала преди това.
Добавки:
Обобщение за деня:
В София едно топличко и приятно... Чувствам се, все едно съм на Кабо Верде или Канарите. 🙂 А и шофирането из града в неотпускарски период го бях позабравил. Не ти дава да се отпуснеш - нащрек си през цялото време я за джигит, минаващ на оранжево-червено, я за металиковосиньо бентли, което ненадейно изскача от паркинг без видимост, я за притичващи през платното младежи точно в средата между две пешеходни пътеки. От лява лента правиш път на пресичащи на пешеходна пътека, от дясната ти страна прехвърча изтърбушен черен ML. И това само за 30-40 минути шофиране из Дървеница и Студентски град. Изобщо купонът си тече с пълна сила.
За сметка на това пък при Тони си поснимах моментната форма на огледалото. 🙂 Съвременният нарцисизъм трябва да се нарича селфизъм.
Има още какво да се желае, но започват да ми харесват някои детайли.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.11.19 18:11.
14.11.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес цял ден търча по задачки. За съжаление изникнаха непредвидени неща и се наложи да си променя плановете за утре. Голяма отпуска, голямо нещо!
П. П. Абе каквото и да си говорим, за някои неща немският си е незаменим.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.11.19 23:39.
15.11.2019 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 10х2х130 кг.
1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х150 кг.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 10х2х50 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х60 кг.
3.1. Пендлей гребане от земя (през 5 секунди) - 6х2x85, 5x1x85 кг.
3.2. Пендлей гребане от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х95 кг.
4.1. Кофички на успоредка с доп. тежест (през 5 секунди) - 6х2х20, 4x1x20 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х30 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Румънска тяга с дъмбели - 8х42, 4х42 кг (на ръка).
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (чуково) - 7х25 кг (на ръка)
3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 7х11 кг (на ръка).
4. Повдигане на крака до лоста от вис - 3, 4.
Време за тренировката - 21:50 мин.
Чисто време за интервалите - 8:07 мин.
Преходи - 4:08 мин.
Днес беше пълно при Тони. Наложи се да отстъпя натоварен лост (аз бях окупирал два, де, така че си беше редно) и това увеличи много преходите.
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- Пълна скръб тая тренировка - вписвам я само за пълнота, че не съм пропускал не знам откога да запиша ден или ходене до залата (щото то това си беше точно ходене до залата, а не трениране).
Добавки:
Обобщение за деня:
В София успях да се разболея. Апартаментът студен, щерката отоплява само нейната си стая. Изхвърлила ми джапанките и ми мръзнат краката от сряда. Чак днес се наканих да си купя едни пантофи, така че аз съм си виновен. Не е като да съм съвсем болен, де, ама ме позаболя гърлото, обостри ми се фарингитът и ми е кисело и гадно. Довечера няколко бири в приятна компания може да подобрят малко здравословното ми състояние.
П. П. Малките радости са голямо нещо - за пръв път от три дни ми е топло на краката. 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 15.11.19 17:40.
16.11.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта кафенце с приятел, после изкарах голямата щерка да купим разни неща и да хапнем навън. Вечеря с други приятели.
Направиха ми впечатление цените - доста са се повишили от лятото. 5,80 лв за Шоферхофер и 6 лв за Гларус ми се вижда множко за квартално ресторантче в Мусагеница.
Дейба и боклуците...
Ей тук до нас има ресторант с наливна домашна...точно я опитах и вече звънях на технолога...щот му познавам стила...
Викам...бе ей,кво става тука???5,50лв ми давам 400мл за ейл?!!!-а той ми казва...аз на 1,40 им давам литъра.
Ей това са една част “крафт” бирите в Бг...за другите не си струва и да се говори.
17.11.2019 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Клек (през 5 секунди) - 12х1х80 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4+1х130 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х20 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 12x1х21 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х25 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 20 с.
2. Фейспул на портален скрипец - 8х25, 7х25 кг.
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 7 (жълт, едностранно).
4. Повдигане на крака от вис (до лоста) - 5, 3.
Време за тренировката - 17:36 мин. (заедно с клека)
Чисто време за интервалите - 8:22 мин.
Преходи - 1:41 мин.
Вдигам с 10 кг клека.
Положително:
- Нищо днес.
Отрицателно:
- Нещо не бях на кеф днес. Не ставаше и за интервали - Сашо и Филип бяха там, че и малкия Филип и още един младеж от бандата им, та по-скоро лафче, отколкото интервали. Наложи се да правя лег на лежанка с много ниски куки и подходите с по едно повторение направо са си с по половинка отгоре за ваденето. Все пак времето не е безкрайно зле.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта тренировка, после кафенце с Нервака, след това обяд с брат ми и хлапетата. Преди малко се домъкнах до нас и почвам да оправям багаж, че утре летя рано. Дори не знам дали ще събера всичко, което съм планирал да взема.
17.11.19
17:57
Абе ти важното вземи, че тая ваща зима е брутална.
18.11.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Рано-рано на летището. Върнах колата под наем без усложнения, което винаги носи едно приятно облекчение. После самолетчето, скучен, но кратък полет и хоп - Виена. Много го обичам този град, но след цяла седмица в София вече ми се прибира, а трябва да стоя чак до четвъртък. Хотелският фитнес не става за нищо. Все пак намерих (да живее Гугъл) някакъв наблизо, където пускат за еднократно посещение и поне на картинки изглежда, че има къде да се прави тяга и набирания, та утре се надявам да успея да вмъкна едни бързи интервали между края на срещата и вечерята.
19.11.2019 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга (през 5 секунди): - 12х1х150 кг.
1.2. Мъртва тяга (максимална бройка след до две мин. почивка) - 2х170 кг
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х70 кг.
3.1. Пендлей гребане от земя (през 5 секунди) - 12х1х95 кг.
3.2. Пендлей гребане от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х105 кг.
4.1. Кофички на успоредка - 20, 8
Коригиращи упражнения:
1. Румънска тяга с дъмбели - 8х50, 6х50 кг (на ръка).
2. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 8х30 кг.
3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 6х12 кг. (на ръка)
4. Повдигане на крака от вис - 6, 3.
Време за тренировката - 18:50 мин.
Чисто време за интервалите - 07:21 мин.
Преходи - 2:32 мин.
Някаква импровизирана в един виенски фитнес, уголемено копие на дупката в Царево (разбирай три подземни етажа в стара сграда точно до кметството, хлъзгави, мазни, влажни лостове, задух и пълно с хора).
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- И за отрицателно няма какво да пиша - да си се прибирам в моята зала, че да мога да сравнявам.
Добавки:
Обобщение за деня:
Цял ден в среща. Поне свършихме навреме, та успях да изтичам до една зала наблизо да спретна едни бързи интервали. Хората тичат по коледния базар, аз се бъхтам в залата.
Тя пък се оказа пълна скръб (благодаря за което, Гугъл), но за 17 евро (15 вход, 2 вода) - толкова. :( Мислех в четвъртък да се опитам пак да изтичам преди началото на срещата, но рязко изгубих желание след днешната тренировка. Ще правя два дни пауза и ще си тренирам в моята си зала.
Довечера поредна служебна вечеря, а утре продължаваме с безкрайния гърч на срещите. Тия конферентни зали направо ме изцеждат дори само за един ден, а четиридневна конференция или както там се казва на български ще ми държи влага за половин година напред.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.11.19 19:33.
20.11.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Същото като вчера, но без фитнеса. Между работа и вечеря успях да вмъквана едно виждане със съученик, който живее тук от 25 години. Пръснали сме се навсякъде по света. :(
Храната е извън контрол. Сигурно съм се върнал две кила назад за последните десет дни.
Иначе Виена е прекрасна, както винаги.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.11.19 00:03.
21.11.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Приключихме със срещата по обяд и до вечерта по живо, по здраво се прибрах в Стокхолм. Тренировка нямаше как да има.
21.11.19
21:37
Боби, гледам че магнезия доста го уважаваш, имаш ли наблюдения за магнезия на now foods?
казано от Muddy Waters на 21.11.19, 21:37:
Боби, гледам че магнезия доста го уважаваш, имаш ли наблюдения за магнезия на now foods?
Не, нямам впечатления от техния. Като цяло най-добре да се ориентираш към органични форми - най-добри са като усвоимост и дават най-добра биолналичност. Аз лично взимам глицинат, но оротат, цитрат, аспартат също стават.
22.11.2019 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х110 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х10 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 10х2х16 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х20 кг.
Коригиращи упражнения:
2. Разтягане с ластик пред гърди - 12 (син).
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 8 (два сиви, 2 плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 9, 6.
Време за тренировката - 18:00 мин.
Чисто време за интервалите - 8:22 мин.
Преходи - 2:10 мин.
Изненадващо добре днес.
Положително:
- Клекът с 20 секунди надолу. Отивам на 14,5 секунди на подход, което за двойки би трябвало вече да е много близо до пет секунди пауза.
- Останалото също доста бързо и стегнато.
Отрицателно:
- Максималните серии не оправдават очакванията.
Добавки:
Обобщение за деня:
Обратно в офиса. Дойде онова време от годината, в което пиша оценки и се занимавам много повече с хора, отколкото с работа. Мразя го дълбоко.
След тренировка отскочих до монопола да си взема няколко бири. За последните десетина дни съм се наливал с бира в три различни държави, срамота ще е да не добавя четвърта. А и днес затвориха сделката на Bristol-Myers Squibb и Celgene, от която моя милост изкара някоя стотинка, поради което се чувствам като вълка от Уолстрийт. Редно е да се почерпя. Заради скромните мащаби на изкараното - само с бира, но е важна тръпката. 🙂
23.11.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес мързелива работа общо взето. Сутринта пазарувах, после поразрових Амазон за разни подаръци за Коледа, за да използвам “Black Friday” офертите, които са пуснали. Малко се изхвърлих с някои неща, ама то винаги така става. Затова и не искам да стъпвам в магазин в петък, че ще стане страшно. Специално за техника са ми много слаби ангелите и ще накупя неща, които не ми трябват.
Следобед пък малко английски футбуол. Ливърпул взеха мач, в който не заслужаваха повече от точка. Започвам да си мисля, че може и да стане работата този сезон, макар че има още много, много време до края.
24.11.2019 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 10х2х130 кг.
1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х150 кг.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 10х2х50 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х60 кг.
3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди) - 10х2x111 кг.
3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х121 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 10х2х15 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х25 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Румънска тяга с дъмбели (с фетгрипове) - 6х45, 3х45 кг (на ръка).
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (чуково) - 7х30 кг (на ръка)
3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 9х10 кг (на ръка).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките с две ръце) - 11, 6.
Време за тренировката - 18:32 мин.
Чисто време за интервалите - 6:47 мин.
Преходи - 1:52 мин.
Неделя сутрин - навалица в залата, но не повече от обичайното.
Положително:
- Всичко днес се нареди - според мен това е много близо до идеалната тренировка Б. Всички интервали без тягата около 1:30 (90 секунди) - за 10 подхода това си е 9 секунди на подход (броя и първоначалното нагласяне), пет за пауза плюс заемане на позиция оставят четири за две повторения. Почти идеално. Само тягата може още малко (днес беше точно две минути).
- Максималните серии също неочаквано добре. Седмици на тяга и раменна (второто май никога досега не съм го правил), гребането и то толкова (но там е обичайно). Само не ми остана накрая ресурс за кофите и си останаха само пет повторенията.
Отрицателно:
- Нищо днес.
Добавки:
Обобщение за деня:
Неделно-мързеливо. Имам да творя годишни оценки за екипа ми и цялата бумащина, свързана с тях и мислех следобедът да е посветен на това, но май имам нужда от почивка.
25.11.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Няма да се оплаквам, но... Най-безсмислената целодневна среща от много време насам - неструктурирана, без конкретни цели, колкото да се записва дейност.
Все пак един ден по-близо до уикенда и отпуската в края на годината. 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 25.11.19 18:36.
26.11.2019 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Клек (през 5 секунди) - 12х1х80 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х130 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 12x1х20 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х26 кг.
Коригиращи упражнения:
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 11, 7.
Време за тренировката - 17:30 мин. (заедно с клека)
Чисто време за интервалите - 7:28 мин.
Преходи - 2:32 мин.
Тренировка с лека треска след противогрипна ваксина.
Положително:
- Свалям още малко на клека. Вече наистина само отпсукам раменете и пак се нагласям под щангата, макар че още губя време с наместването, ваденето на лоста, пристъпването назад и нагласянето на позиция. Не виждма как ще станат 5 секунди.
- Максималната серия на лега с едно повторение нагоре, другите като преди пътуването за България.
- Почти никакви болки днес.
Отрицателно:
- Нищо конкретно.
Добавки:
Обобщение за деня:
Много натоварен ден - от среща в среща.
Преди време Бойко подари на Путин каракачанка. Чудя се сега дали ще подари на Тръмп Каракачанов?
26.11.19
20:53
казано от Boby_ на 26.11.19, 20:29:
Преди време Бойко подари на Путин каракачанка. Чудя се сега дали ще подари на Тръмп Каракачанов?
Каракачанката поне ще му бъде вярна и ще яде значително по-малко.
27.11.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Отдавна не бях изпитвал културен шок и мислех, че съм се адаптирал почти напълно, но днес Швеция отново ме изненада. Този път беше среща с представител на един от най-големите профсъюзи в офиса. След разговора ни днес и осъзнаването колко са силни и колко много неща контролират - като започнем от работна среда, минем през начина на договаряне на заплати, който за 2020 ще забави увеличенията до след лятото вероятно, та стигнем до това да се иска одобрението им за всяко ново назначение или дори до опита да се наложи изискване за да може служителят да работи от вкъщи, да му се осигурят бюро с мотор за повдигане, монитор и всичко друго като в офиса. Къде, да му се не види, ще го сложа това бюро?!? Общо взето челен сблъсък между американско корпоративно мислене, от което може да се оплаквам понякога, но през повечето време ми допада и шведски социализъм в действие.
27.11.19
20:30
Нещо напоследък т,ва работене от вкъщи и в БГ започна да навлиза, но по-сериозно, тъй като е общоизвестно, че и тук вече не е новост. И в наЩа фирма 2-ма, 3-ма се опитват така да работят. Единият е вътрешен контрол /одит/, но как точно ще одитира и контролира процесите от разстояние /преглед най-малкото на документи от ежедневния оборот, сделки и много други/, като знам реално какво значи такава длъжност конкретно в дружество, върху което се упражнява и постоянен държавен надзор, не е ясно. Е, има и позиции, за които безспорно е приложимо.
Мнението беше редактирано от Деян на 27.11.19 20:45.
казано от Деян на 27.11.19, 20:30:
Нещо напоследък т,ва работене от вкъщи и в БГ започна да навлиза, но по-сериозно, тъй като е общоизвестно, че и тук вече не е новост. И в наЩа фирма 2-ма, 3-ма се опитват така да работят. Единият е вътрешен контрол /одит/, но как точно ще одитира и контролира процесите от разстояние /преглед най-малкото на документи от ежедневния оборот, сделки и много други/, като знам реално какво значи такава длъжност конкретно в дружество, върху което се упражнява и постоянен държавен надзор, не е ясно. Е, има и позиции, за които безспорно е приложимо.
При нас в офиса има място само за 80% от служителите. А се планира преустройство и ще оставят за 60%. С други думи ако дойдеш в 10, може да няма къде да седнеш и да се наложи да се врътнеш и да се прибереш. 🙂
28.11.2019 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 12х1х150 кг.
1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х170 кг
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х70 кг.
3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди) - 12х1х121 кг.
3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х121 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 12х1х25 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х35 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Румънска тяга с дъмбели (с фетгрипове) - 5х45, 3х45 кг (на ръка).
2. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 8х30 кг.
3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 9х10 кг. (на ръка)
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 11, 7.
Време за тренировката - 16:54 мин.
Чисто време за интервалите - 05:49 мин.
Преходи - 1:32 мин.
Положително:
- И тази почти идеална я сглобих като интервали. Може би още съвсем малко на тягата имам да сваля (10-12 секунди) и ще спра там.
- Едно нагоре на максималната серия тяга.
Отрицателно:
- Май нищо конкретно, освен че ме мързеше адски и едва се насилих да започна след половин час мотане и петдесет проверки дали съм си приготвил всичко точно за интервалите.
Добавки:
Взех си на промоция (”черна седмица”) от един тукашен сайт някакъв креатин с бетаин, та от днес го пия. Не очаквам нищо, просто беше на половин цена и по-евтин грам срещу грам от чистия монохидрат и бетаинът идва не просто безплатен, а с отрицателна цена. 🙂
Обобщение за деня:
Сутринта се успах - не помня откога не съм ставал в 10 в работен ден. Разчистих всички срещи и си останах да работя у нас. Не е лошо човек да може да си го позволи понякога (това като продължение на разговора по-горе).
29.11.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес новото попълнение в отдела ми си подписа договора, от което ми олекна доста. Пазарът се е променил за последните месеци - сега намерихме страхотни кандидати и то за временна позиция още от първите няколко интервюта. Може и късмет да е, но качеството още на CV-тата беше изненадващо високо. Нищо общо с търсенията от предни години. Ако това не е случайност, рецесията чука на вратата. Има и още доста признаци, че икономическият цикъл навлиза в следващата фаза, де - не си правя генерални изводи само по това.
Иначе следобед някакви срещи с обсъждания на високо ниво, които в дългосрочен план може да означават тъмни облаци над отдела ми и като цяло да застрашат дори съществуването му в този му вид. Твърде рано е да се тревожа, а и все още имам някои лостове, за да повлияя на процеса, така че няма да си отровя уикенда с това.
П. П. Попълвам колекцията от пробвани трапистки бири.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.11.19 20:14.
казано от nervak на 29.11.19, 20:25:
Вай...10%...
О, да, да. 🙂 За трапистка под 9 не се сещам. Това им е най-хубавото (освен наситения карамелен вкус). За лятото не стават, но днес е сняг, лед и -4 и са си точно на място.
Има и други варианти за студено.
Edit: Сори за спама, ама не тренирам и ... 🙂
Мнението беше редактирано от Splash на 29.11.19 20:54.
казано от Boby_ на 29.11.19, 20:39:
казано от nervak на 29.11.19, 20:25:
Вай...10%...
О, да, да. 🙂 За трапистка под 9 не се сещам. Това им е най-хубавото (освен наситения карамелен вкус). За лятото не стават, но днес е сняг, лед и -4 и са си точно на място.
E да де....ама колко ще “удариш”?)))3-4…и работата отива на увеличаване на музиката,уиски,бърбън....бе отивам до мазето да си взема,ама не батерии за касметофона.
30.11.2019 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5+1х110 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 10х2х16 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х20 кг.
Коригиращи упражнения:
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 11, 6.
Време за тренировката - 17:52 мин.
Чисто време за интервалите - 8:32 мин.
Преходи - 1:53 мин.
Нещо не се получи, както исках.
Положително:
- На клека свалям още малко от времето. Чувствам се стабилно с щанга на гърба и нацелих точната позиция, като вече не ми отнема много време да се наглася.
Отрицателно:
- Нещо беше зор на лега - по-бавно и почти на отказа още на последните два подхода в интервала, а после и отказ на 6-тото повторение на максималната серия.
- Като цяло 10-тина секунди по-бавно от миналия път в интервала, без да съм се мотал никъде, освен в края на лега.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта поспах, после тренирах преди обяд, хапнахме късно и хоп - в три се стъмни и съботата изчезна безследно някъде в миналото.
Обобщение за ноември 2019
Ноември го пиша дъждовен и минавам нататък - “свалил” съм 100 грама - от 107,3 кг на 1-ви ноември до 107,2 на първи декември. Пътуването до България и после командировката във Виена развалиха нещата, та дори и сега обратно у нас не мога да вляза добре в режим.
При база 7709 ккал за свален килограм средният дефицит е от цели 26 ккал на ден.
Приетите калории от храна за месеца са средно 3281 на ден, а неутралният баланс излиза 3255.
При коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3170 - с две думи сметката излиза.
Тренировките почти по план - малко размествания заради пътуванията, но като цяло само една пауза от два дни, вместо един. Правим един експеримент с леко облекчаване на протокола, който засега ми се отразява добре.
Декември ще видим как ще е - ще ми се да сваля още малко до празниците, но знам, че може и да не е много реалистично.
01.12.19
12:21
Как успяваш да си сметнеш калориите от обяд в офиса или си носиш храна?
казано от Brown Bomber на 01.12.19, 12:21:
Как успяваш да си сметнеш калориите от обяд в офиса или си носиш храна?
Най-често или си нося храна, или си купувам от Convini - имаме един хладилник с прясна храна и един фризер със замразена в офиса - плащаш с карта и си взимаш. Нещата там са с етикети и премерени.
Понякога излизаме и навън - там карам на око. След години наред мерене окомерът ми вече е доста точен, поне достатъчно за целите ми.