Too Little, Too Late

Прескочи до:

22.10.19
17:44

22.10.2019 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 14х2х120 кг.
  1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х140 кг.
  2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 14х2х50 кг.
  2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х60 кг.
  3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди) - 14х2x111 кг.
  3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х121 кг.
  4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 14х2х15 кг.
  4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х25 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Румънска тяга с дъмбели (с фетгрипове) - 5х45, 4х45 кг (на ръка).
  2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (чуково) - 6х30 кг (на ръка)
  3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 9х10 кг (на ръка).
  4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 13 (11), 8 (7).

Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Време за тренировката - 23:32 мин.
Чисто време за интервалите - 11:47 мин.
Преходи - 1:43 мин.

Имах работа до посолството и тренирах сутринта преди работното време на консулската им служба.

Положително:
  - Изпълних протокола, поне като повторения (но за сметка на времето).
  - Тягата без откази и за прилично време - увеличаваме другия път с още 10 кг. Още съм далеч от работните тежести отпреди контузията, но не бързам.
  - Максиманите серии също доста прилични.

Отрицателно:
  - Както отбелязах по-горе, има какво да се желае от времето.
  - С приближаването до оригиналния вариант на тренировката се връщат и мъките - още след тягата започвам да връщам жилави храчки и ми засяда буца в гърлото. Не знам защо не се случва на другите три тренировки, само на тази, но е адски неприятно.

Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
2. По време на тренировка - 15 грама EEA на BulkPowders.
3. По обяд - 3 таблетки Orange Triad.
4. Преди лягане (план)  - 1,5 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Тренирах, после тичах по работа до посолството, на обяд родителска среща на малката щерка, после седнах да напиша няколко мейла и да организирам едно пътуване и докато се обърна, денят минал.
За сметка на това се интегрираме - важно е да се уважават местните обичаи и традиции. Reps for Odin - Valhalla awaits!
Нищо не е останало от ръцете с тия интервали, ама колкото-толкова. Няма да почна скоро скотово, това е сигурно. 🙂

Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.10.19 17:49.

Bart Simpson

22.10.19
18:00

Много добре изглеждаш..... За годините си. 🙂

ДЕ

22.10.19
18:09

казано от Bart Simpson на 22.10.19, 18:00:

За годините си. 🙂

И не само 💪

23.10.19
09:25

Като няма комплименти от млади жени, тия от дърти мъже също вършат работа. 🙂

23.10.19
13:31

Много добре изглеждаш,Боби 🙂
Ето комплимент и от жена

23.10.19
16:15

Благодаря, Веси!

23.10.2019 г.

Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
2. Следобед - 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Това, което най-много ми разваля петъка, е, че е сряда.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 23.10.19 17:47.

Bart Simpson

24.10.19
00:01

Три неща:
1. Ти, на кой викаш дърт?
2. Аз се пошегувах, машина си.
3. Колко да е млада Весето?

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 24.10.19 00:01.

24.10.19
11:52

казано от Boby_ на 13.10.19, 18:17:

Другото интересно е, че играхме, докато я изморих (което не беше много) -  заяви “тичаш прекалено много” и спряхме. Което за човек, който не бяга изобщо, е доста прилично - каквото и да си говорим за интервалите, дават нещо и по отношение на други качества, не само на силова издържливост.

Интервалите дават всякаква издръжливост. Дават и така популярната “експлозивна сила”, която всъщност е мощност.

казано от Stefan Vasilev на 18.10.19, 15:18:

Смятам да остана за известно време на интервалите за да проверя развитието на сила-хипертрофия, как се възстановява организма и въобще цялостни ползи/недостатъци на този метод.

На сил може да дръпнеш, стига да приложиш точния вид интервали, на хипетрофия трудно ще докараш нещо съществено. Възстановяването може и да ти е лесно, а може да ти е зор, там играят много други фактори.
Метода недостатъци няма, единствения такъв е, че дава резултати сравнително бавно.

казано от Boby_ на 18.10.19, 20:10:

Няма да постигнеш кой знае какво, ако просто копираш как тренираме аз или Splash. Това, което правя в момента, си има доста предистория - няма да ми стигнат пет страници да обясня защо и какво точно правя, защо тренировките са с тази структура и как съм стигнал дотук.

Това е така.

казано от Boby_ на 18.10.19, 20:10:

Интервалите не са нещо, което можеш да захванеш от средата и да получиш добри резултати.

Но можеш да ги захванеш от началото и да ги и държиш докато не ти омръзнат.

казано от Boby_ на 20.10.19, 13:41:

Не ми харесва. Пусни ръцете да увиснат надолу хубаво, не се дръж за тая клетка и стреми да няма сгъване в коленето и таза.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 24.10.19 12:27.

24.10.19
13:48

казано от James Hinks на 24.10.19, 11:52:

Не ми харесва. Пусни ръцете да увиснат надолу хубаво, не се дръж за тая клетка и стреми да няма сгъване в коленето и таза.

Много се залюлявам, ако не се спирам с ръце. Ще пробвам по-бавно в негативната фаза, за да не ми се налага да го правя.

24.10.19
17:22

казано от Boby_ на 23.10.19, 09:25:

Е?! Е?! (Има скрийншот, който не иска да се качи)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 24.10.19 19:53.

Ехоооооооооо, и аз МНОГО те харесвам, Боби и по принцип съм си кат’ за две жени. 😄

24.10.19
18:13

24.10.2019 г.

Тренировка В

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Клек (през 10 секунди) - 10х3х70 кг.
  2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 18x1х110 кг.
  2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х130 кг.
  3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 18x1х10 кг.
  3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х20 кг.
  4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 18x1х20 кг.
  4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х26 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 19 с.
  2. Разтягане с ластик пред гърди - 10 (син). 
  3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош,  ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 8 (два сиви, 2 плочки).
  4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 8, 6.

Време за тренировката - 17:21 мин. (клека отделно за 3:56)
Чисто време за интервалите - 8:44 мин.
Преходи - 1:25 мин.

Като за тренировка с махмурлук и стомашно-чревно неразположение даже стана много добре.
На повдигането от вис малко му промених формата - не се спирам в клетката, а с опънати ръце в пода. Така започвам от покой всяко повторение и увеличавам амплитудата. Освен това гледам да не свивам коленете. Има разлика с предишния вариант, макар да е е голяма.

Положително:
- Доста прилично като време. Клека няма да го коментирам.

Отрицателно:
  - Нищо конкретно.

Добавки:
2. По време на тренировка - 15 грама EEA на BulkPowders.
3. По обяд - 3 таблетки Orange Triad.
4. Преди лягане (план)  - 1,5 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Снощи си позволих няколко бири и сайдер и май попрекалих. Невероятно е от колко малко се напих.
За втори път се лъжа да си купя немски zwickl с надеждата, че ще пия това, което минава за zwickl в Австрия и за втори път съм разочарован.

24.10.19
18:15

казано от karfi4ka на 24.10.19, 17:22:

казано от Boby_ на 23.10.19, 09:25:

Е?! Е?! (Има скрийншот, който не иска да се качи)

казано от Вероника Налбатска на 24.10.19, 17:45:

Ехоооооооооо, и аз МНОГО те харесвам, Боби и по принцип съм си кат’ за две жени. 😄

Разчувствахте ме! Специално за вас! 🙂

25.10.19
15:11

25.10.2019 г.

Добавки:
3. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:

казано от Boby_ на 23.10.19, 16:15:

Това, което най-много ми разваля петъка, е, че е сряда.

Вече не.

Искам да споделя една много добра статия от Examine.com! Силно я препоръчвам на всички, особено на онези с уклон към веганството. Няколко особено важни момента:
1. Белтъчините са единственият незаменим макронутриент.
2. Тялото всъщност не се интересува от това дали му даваме белтъчини и колко, а дали те съдържат аминокиселините, които то си набавя от тях.
3. Изключително важен е и аминокиселиният профил на белтъчините, които консумираме - общото количество белтък няма значение, важно е количеството и пропорциите на 9-те незаменими аминокиселини в него.
4. Растителните белтъчини са непълноценни, защото им липсват една или повече от незаменимите аминокиселини и е практически невъзможно да си осигурим всичко нужно само от комбинация от растителни храни.

ДЕ

25.10.19
15:23

Което значи /упоменавано не веднъж за важността на “пълния комплект”/, че като трениращи хора, а дори и да не са спортуващи, е по-добре да поемем 50-70 гр. протеин, съдържащ обаче всички аминота, вместо например препоръчваните 2.2-2.5 гр./кг., но с далеч непълен състав, така ли. То е май очевидно, че именно това значи. Говоря конкретно за мускулния градеж или запазване на ММ при дефицит. Демек е по ок да изям една пържола, едно яйце, малко мляко, малко рибка и т.н., които общо да ми докарат 50 гр. протеин, от колкото само пилешко месо, ако не съдържа всички аминота и бобец, но да го докарам до 2.2. гр./кг. примерно.

Мнението беше редактирано от Деян на 25.10.19 15:45.

25.10.19
15:41

казано от Деян на 25.10.19, 15:23:

Което значи /упоменавано не веднъж за важността на “пълния комплект”/, че като трениращи хора, е по-добре да поемем 50-70 гр. протеин, съдържащ обаче всички аминота, вместо например препоръчваните 2.2-2.5 гр./кг., но с далеч непълен състав, така ли.

Точно това означава, да. Има достатъчно информация за аминокиселинния състав на различните белтъчини, както и за нуждата от всяка от аминокиселините, така че ако ти се занимава, можеш да си много точен, но като цяло не е нужно да се стига чак дотам за хора, трениращи за здраве и удовлоствие.

25.10.19
15:58

Веганството не е окей, по ред причини, да не говорим за суровоядството, фрутарианството и прочие. Но с разумно вегетарианство, мисля че може да се изгради пълноценен режим. Ето една снимка, от времето в което смятах аминокиселините и не ядях месо. Нямам на лесно по-пълна снимка, но според аппа, вегетарианска закуска и обяд удрят всички необходими аминокиселини и прилично съотношение на омегите. С няколко яйца за вечеря, още някой и друг зеленчук и май се получава.

Мнението беше редактирано от Splash на 25.10.19 16:10.

25.10.19
16:15

казано от Splash на 25.10.19, 15:58:

Веганството не е окей, по ред причини, да не говорим за суровоядството, фрутарианството и прочие. Но с разумно вегетарианство, мисля че може да се изгради пълноценен режим. Ето една снимка, от времето в което смятах аминокиселините и не ядях месо. Нямам на лесно по-пълна снимка, но според аппа, вегетарианска закуска и обяд удрят всички необходими аминокиселини и прилично съотношение на омегите. С няколко яйца за вечеря, още някой и друг зеленчук и май се получава.

Яйцата и млечните променят правилата на играта. 🙂

25.10.19
16:31

казано от Boby_ на 25.10.19, 16:15:

Яйцата и млечните променят правилата на играта. 🙂

Добра статия наистина, добре са обобщени основните положения. Не че не е възможно, но е далеч от оптималното. Може да се подсили белтъчния прием с растителни протеини с относително по-добър аминокиселинен профил - конопен и грахов например; но те са с ниско съдържание на левцин и ги спайкват. В смисъл, гнус те е да ядеш месо, но не те е гнус от левцина (при положение, че по-голямата част от наличния на пазара левцин се прави от човешка коса и патешка перушина)...

25.10.19
16:37

казано от Solomon Kane на 25.10.19, 16:31:

В смисъл, гнус те е да ядеш месо, но не те е гнус от левцина (при положение, че по-голямата част от наличния на пазара левцин се прави от човешка коса и патешка перушина)...

Спирам да ям накиснат, суров бял боб и изхвърлям остатъка левцин.

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 25.10.19 16:38.

26.10.19
14:14

26.10.2019 г.

Тренировка Г

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 18х1х150 кг.
  1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х170 кг
  2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 18х1х60 кг.
  2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х70 кг.
  3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди) - 18х1х121 кг.
  3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х121 кг.
  4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 18 или 19х1х25 кг.
  4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х35 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Румънска тяга с дъмбели (с фетгрипове) - 5х45, 3х45 кг (на ръка).
  2. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 7х30 кг.
  3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 8х10 кг. (на ръка)
  4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 10, 6.

Видео на поправителния:

Мога още да фиксирам коленете. Май трябва да сложа и допълнителните стабилизатори за прасец, които вървят с “gravity boots”-овете.

Време за тренировката - 21:56 мин.
Чисто време за интервалите - 10:39 мин.
Преходи - 1:44 мин.

Съботно-сутрено в най-голямата блъсканица в залата.

Положително:
  - Интервалът на тягата вече само на 10 кг от тежестта преди контузията. Тежеше, но времето бива.
  - Малко по-добре на максилалните серии на гребането и кофите. 

Отрицателно:
  - Бавно.
  - Максималната серия на тягата много слаба. Тия 170, с които загрявах преди няколко години, сега ме мъчат като 270. 

Добавки:
2. По обяд - 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план)  - 1,5 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Сутринта тренирах и ходих по разни задачки, а следобедът се очертава домашен мързел, като гледам какво е времето.

27.10.19
16:17

27.10.2019 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта изпратих домочадието към София и сега си правим компания двамата с дъртата кучка.
Чудя се дали ми се ходи на Entombed A. D. през седмицата или ме мързи. Не са за изхвърляне, но и не съм им голям фен.

27.10.19
20:22

Чудя се дали ми се ходи на Entombed A. D. през седмицата или ме мързи. Не са за изхвърляне, но и не съм им голям фен.

Къде ще свирят? Entombed ги гледах веднъж в Германия и веднъж в София и си заслужават. L. G. Петров е култова личност. След концерта в София излезе по анцуг Adidas с подаващо се пликче тиквени семки  от джоба. 😄

27.10.19
20:47

казано от Гордан Ненковски на 27.10.19, 20:22:

Къде ще свирят? Entombed ги гледах веднъж в Германия и веднъж в София и си заслужават. L. G. Петров е култова личност. След концерта в София излезе по анцуг Adidas с подаващо се пликче тиквени семки  от джоба. 😄

Тук в Стокхолм ще ми свирят - на ушенце, дето се казва. 🙂 Май ще ида все пак.

28.10.19
18:41

28.10.2019 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Клек (през 10 секунди) - 10х3х70 кг.
  2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 11х2х100, 3x1x100 кг.
  2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х110 кг.
  3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 11х2х0, 3x1x0 кг.
  3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х10 кг.
  4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 14х2х16 кг.
  4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х20 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 18 с.
  3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош,  ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 8 (два сиви, 2 плочки).
  4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 10, 5.

Време за тренировката - 18:18 мин. (отделно клека за 4:13 мин.)
Чисто време за интервалите - 10:03 мин.
Преходи - 1:01 мин.

Недоспал и набързо, че кучето стоеше само у нас.

Положително:
  - Нищо.

Отрицателно:
  - Клекът по-бавен от предния път.
  - Максималните серии слаби, особено на лега.
  - Интервалите уж по-бързи, но имаше повече откази и подходи с единични, вместо двойки.

Добавки:

От известно време жената ми опява, че след тренировка дъхът ми смърди ужасно. Експериментът показва, че е от EEA на Бълк - два пъти не съм пил и няма подобно нещо, дори когато съм дехидратиран. Май ще ги спирам за постоянно.

Обобщение за деня:
Отидох късно в офиса, за сметка на това си тръгнах рано.

Излязох от супермаркета с три неща - айрян, кефир и прясно мляко. Дали пък нямам заигравна с лактозата, а? 🙂

Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.10.19 21:41.

29.10.19
17:37

29.10.2019 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес останах да работя от нас, че кучето лае на съседите, като остане твърде дълго само у нас, а тук не са никак търпеливи по такива поводи и ще ми пратят властите като нищо.
По същата причина се отказах и от Entombed.

30.10.19
19:08

30.10.2019 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 10х2х130, 4x1x130 кг.
  1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х150 кг.
  2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 11х2х50, 3x1x50 кг.
  2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х60 кг.
  3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди) - 14х2x111 кг.
  3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х121 кг.
  4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 10х2х15, 4x1x15 кг.
  4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х25 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Румънска тяга с дъмбели (с фетгрипове) - 5х45, 4х45 кг (на ръка).
  2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (чуково) - 5х32 кг (на ръка)
  3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 7х10 кг (на ръка).
  4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките с две ръце) - 8, 4.

Време за тренировката - 22:06 мин.
Чисто време за интервалите - 10:56 мин.
Преходи - 1:49 мин.

Днес беше агония направо. Никакъв шанс да спазя повторенията от протокола.

Положително:
  - Нищо.

Отрицателно:
  - То не е за разказване просто.

Добавки:
3. Преди лягане (план)  - 1,5 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Днес започнах с интервютата за свободната позиция в отдела ми. Ще видим колко време ще ми трябва - с оглед на натрупания опит не съм оптимист. IT-тата ми сервираха нова изненада - не можели да ми дадат компютър, за да тествам кандидатите. Било забранено по новата процедура. Можел съм да си донеса личен лаптоп, ако искам...

31.10.19
19:16

31.10.2019 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Още интервюта сутринта, после свързани с вътрешни процедури активности следобед. Започва да ми писва полека. Само още 20 години до пенсия.

01.11.19
12:49

Обобщение за октомври 2019

През октомври не бях много за пример - завършвам месеца с няколко дни с бира и в излишък.
През месеца съм свалил  0,9 килограма - от 108,2 на 1-ви октомври до 107,3 кг на 1-ви ноември. Искаше ми се да са малко повече, но и това е добре. .
При база 7709 ккал за свален килограм средният дефицит е от 3224 ккал на ден.
Приетите калории от храна за месеца са средно 2995 на ден, а неутралният баланс излиза 3219.
При коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3178 - много, много близо.

Тренировките бяха по график. В средата на месеца вкарах обратно клек и класическа тяга. Точно тогава забелязах и леко покачване на теглото за около седмица, което обаче по-скоро се дължеше на задържана вода, а клекът и тягата са съвпадение. Все пак го отбелязвам за бъдеща употреба. 

През ноември ме чакат както служебни, така и лични пътувания и вероятно както тренировките, така и храненето ще пострадат. После декември традиционно е месец, през който трудно се сваля, затова май за тази година горе-долу това ще е - общо 14,4 кг надолу от 121,7 до 107,3 кг до момента. Ако успея да ги закръгля на 15, ще съм доволен.

01.11.19
18:21

01.11.2019 г.

Тренировка В

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Клек (през 5 секунди) - 10х1х70 кг.
  2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 18x1х110 кг.
  2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х130 кг.
  3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 18x1х10 кг.
  3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х20 кг.
  4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 18x1х20 кг.
  4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х26 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 19 с.
  4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 8, 5.

Време за тренировката - 16:55 мин. (клека отделно за 2:17)
Чисто време за интервалите - 9:08 мин.
Преходи - 0:47 мин.

Калпава работа. Клекът вече през пет секунди, ама само на хартия. Няма никакъв начин да вляза в такова време, освен ако не стоя с щанга на гръб, а това не може да стане - трябва да оставя щангата и да отпусна раменете, иначе ще умра.

Положително:
- Нищо.

Отрицателно:
  - Интервалите бавни, максималните серии слаби.

Добавки:

Обобщение за деня:
Работих от нас, за да не оставям пак кучето само за цял ден.
Гледам сега по новините колко лесно и удобно било издаването на скици от кадастъра с електронен подпис. Баси фарса е това - лъжат като дърти цигани. Точно тази седмица се борихме с това. Извадихме скици с електронен подпис за продажба на имот. Дотук добре. Обаче нотариусът не ги приема - Агенцията по вписванията не ги признава за документ. Кадастърът пък не иска да им сложи печат, потвърждаващ, че са автентични - били си подписани с електронния подпис. Единствен шанс - да си ги извадиш експресно наново на гише. За една бройка да изпуснем изповядването на сделката заради тоя параграф 22.
Отделно дори няма да коментирам колко трудно се работи с електронните подписи на Борика и колко са допотопни.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.11.19 18:21.

03.11.19
11:41

02.11.2019 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Вписвам за пълнота.

03.11.19
14:06

03.11.2019 г.

Тренировка Г

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 18х1х150 кг.
  1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х170 кг
  2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 18х1х60 кг.
  2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х70 кг.
  3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди) - 18х1х121 кг.
  3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х121 кг.
  4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 18х1х25 кг.
  4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х35 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Румънска тяга с дъмбели (с фетгрипове) - 4х45, 3х45 кг (на ръка).
  2. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 7х30 кг.
  3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 9х10 кг. (на ръка)
  4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) -  8, 5.

Време за тренировката - 21:22 мин.
Чисто време за интервалите - 10:07 мин.
Преходи - 1:48 мин.

Положително:
  - Една идея по-бързо от предния път. 

Отрицателно:
  - На тягата ми беше много тежко.
  - Максималните серии без промяна от предния път. Май ще се позадържа на тази тежест на тягата. 

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта тренирах, следобед мисля да поизчистя у нас, че за цяла седмица доста козина се е събрала.

04.11.19
15:21

04.11.2019 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес в офиса след някаква среща остана доста храна. Като изхвърляха почти недокоснато плато пред очите ми, си спомних как чаках за хляб с купони през лукановата зима на ‘90-‘91-ва. Остарявам, щом почвам да се връщам към такива моменти.

04.11.19
15:56

А тези мисли трогват ли те така, когато си на ол инклузив почивка? 🙂
Аз помня 96-97 г., когато се чакаше с купони за хляб, но хляб в магазините нямаше.

04.11.19
16:10

казано от Brown Bomber на 04.11.19, 15:56:

А тези мисли трогват ли те така, когато си на ол инклузив почивка? 🙂
Аз помня 96-97 г., когато се чакаше с купони за хляб, но хляб в магазините нямаше.

Ами не ходя на ол инклузив почивки. Не заради това, разбира се.
Всъщност излъгах - тази пролет си добавих ол инклузив на “зимното” море в движение, но изкарах само два дни и после се отказах.
Друга ми беше мисълта, не да критикувам разхищенията (макар че не ме радват особено) - колко е селективна човешката памет и как сме склонни да забравяме лошото. Цялата носталгия по соца е най-очевидният пример за това.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.11.19 16:15.

04.11.19
16:17

Всеки път, когато някое активистче с айфон започне да ми обяснява колко е лош капитализма ми иде да го пратя на двумесечна пречистваща диета във Венецуела...

04.11.19
16:21

По тоя повод, на последната ми командировка бях с колега от Колумбия и той все ме разпитваше как е било в България по “комунизма”. Същия ми разправя, че като се прибирал вкъщи, последно преди 3-4 годи (понеже сега живее в Лондон), си свалил златния ланец от врата.

05.11.19
14:57

Ето нещо, което може да успокои леко страха ви от претрениране. С две думи според този системен преглед на базата на 3470 статии и 58 проучвания, отговарящи на критериите, изводът е, че няма данни за съществуването на такова нещо като адренална преумора. Така че спокойно, кортизолът няма да ви събори - тренирайте на воля. 🙂

Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.11.19 14:58.

05.11.19
15:49

казано от Boby_ на 05.11.19, 14:57:

Ето нещо, което може да успокои леко страха ви от претрениране. С две думи според този системен преглед на базата на 3470 статии и 58 проучвания, отговарящи на критериите, изводът е, че няма данни за съществуването на такова нещо като адренална преумора. Така че спокойно, кортизолът няма да ви събори - тренирайте на воля. 🙂

Много си лош. Зачерквам си го от списъка с извинения...

05.11.19
20:04

05.11.2019 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Клек (през 10 секунди) - 10х1х70 кг.
  2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 12х2х100, 2x1x100 кг.
  2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х110 кг.
  3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 12х2х0, 2x1x0 кг.
  3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х10 кг.
  4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 14х2х16 кг.
  4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х20 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 18 с.
  4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 9, 5.

Време за тренировката - 17:51 мин. (отделно клека за 2:21 мин.)
Чисто време за интервалите - 9:38 мин.
Преходи - 1:03 мин.

Спах малко, но тренировката стана добре.

Положително:
  - Малко по-добре на интервалите - и времето, и бройките.
  - Максималната серия на лега с едно отгоре на предния път.

Отрицателно:
  - Клека ужким го усетих бърз, а се оказва, че е с няколко секунди по-бавен от предния път. Май тия пет секунди ще се окажат химера.
  - Болят ме неща, които не би трябвало - левият лакът и дясното рамо. Лакътят специално днес на първите подходи на интервала на лега беше много зле - направо не можех да заключа. После поотшумя. Май трябва да пораздвиждвам повече, преди да започна интервала. Като кляках с интервал преди контузията, не помня да е било така. А още по-добре беше, когато интервалът беше през 10 секунди и с по-тежко.

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес поледица сутринта. Хващам един от малкото засега недостатъците на колата - ако я оставя сама да си избира режим, понякога ми превключва от бензин (т. е. предно предаване) на ток (т. е. задно). Когато това стане в завой, има един неприятен тласък на задницата и днес на леда един-два пъти почти ми поднесе. В добавка на ток е много рязка - няма никакво забавяне на мощността. От място на светофар е голям кеф да гледаш физиономията на някой, когото оставяш ненадейно назад с двойно по-скъпа спортна кола, но зимата няма да е така. Ще я видим, де - има разни системи за сигурност, тракшън контрол и други такива. Тепърва ще си проличи при по-сериозни зимни условия как ще се държи. Но си имам едно на ум.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1