22.10.2019 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 14х2х120 кг.
1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х140 кг.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 14х2х50 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х60 кг.
3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди) - 14х2x111 кг.
3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х121 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 14х2х15 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х25 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Румънска тяга с дъмбели (с фетгрипове) - 5х45, 4х45 кг (на ръка).
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (чуково) - 6х30 кг (на ръка)
3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 9х10 кг (на ръка).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 13 (11), 8 (7).
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Време за тренировката - 23:32 мин.
Чисто време за интервалите - 11:47 мин.
Преходи - 1:43 мин.
Имах работа до посолството и тренирах сутринта преди работното време на консулската им служба.
Положително:
- Изпълних протокола, поне като повторения (но за сметка на времето).
- Тягата без откази и за прилично време - увеличаваме другия път с още 10 кг. Още съм далеч от работните тежести отпреди контузията, но не бързам.
- Максиманите серии също доста прилични.
Отрицателно:
- Както отбелязах по-горе, има какво да се желае от времето.
- С приближаването до оригиналния вариант на тренировката се връщат и мъките - още след тягата започвам да връщам жилави храчки и ми засяда буца в гърлото. Не знам защо не се случва на другите три тренировки, само на тази, но е адски неприятно.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
2. По време на тренировка - 15 грама EEA на BulkPowders.
3. По обяд - 3 таблетки Orange Triad.
4. Преди лягане (план) - 1,5 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Тренирах, после тичах по работа до посолството, на обяд родителска среща на малката щерка, после седнах да напиша няколко мейла и да организирам едно пътуване и докато се обърна, денят минал.
За сметка на това се интегрираме - важно е да се уважават местните обичаи и традиции. Reps for Odin - Valhalla awaits!
Нищо не е останало от ръцете с тия интервали, ама колкото-толкова. Няма да почна скоро скотово, това е сигурно. 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.10.19 17:49.
22.10.19
18:00
Много добре изглеждаш..... За годините си. 🙂
22.10.19
18:09
За годините си. 🙂
И не само 💪
Като няма комплименти от млади жени, тия от дърти мъже също вършат работа. 🙂
Благодаря, Веси!
23.10.2019 г.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
2. Следобед - 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Това, което най-много ми разваля петъка, е, че е сряда.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 23.10.19 17:47.
24.10.19
00:01
Три неща:
1. Ти, на кой викаш дърт?
2. Аз се пошегувах, машина си.
3. Колко да е млада Весето?
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 24.10.19 00:01.
24.10.19
11:52
Другото интересно е, че играхме, докато я изморих (което не беше много) - заяви “тичаш прекалено много” и спряхме. Което за човек, който не бяга изобщо, е доста прилично - каквото и да си говорим за интервалите, дават нещо и по отношение на други качества, не само на силова издържливост.
Интервалите дават всякаква издръжливост. Дават и така популярната “експлозивна сила”, която всъщност е мощност.
Смятам да остана за известно време на интервалите за да проверя развитието на сила-хипертрофия, как се възстановява организма и въобще цялостни ползи/недостатъци на този метод.
На сил може да дръпнеш, стига да приложиш точния вид интервали, на хипетрофия трудно ще докараш нещо съществено. Възстановяването може и да ти е лесно, а може да ти е зор, там играят много други фактори.
Метода недостатъци няма, единствения такъв е, че дава резултати сравнително бавно.
Няма да постигнеш кой знае какво, ако просто копираш как тренираме аз или Splash. Това, което правя в момента, си има доста предистория - няма да ми стигнат пет страници да обясня защо и какво точно правя, защо тренировките са с тази структура и как съм стигнал дотук.
Това е така.
Интервалите не са нещо, което можеш да захванеш от средата и да получиш добри резултати.
Но можеш да ги захванеш от началото и да ги и държиш докато не ти омръзнат.
Не ми харесва. Пусни ръцете да увиснат надолу хубаво, не се дръж за тая клетка и стреми да няма сгъване в коленето и таза.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 24.10.19 12:27.
Не ми харесва. Пусни ръцете да увиснат надолу хубаво, не се дръж за тая клетка и стреми да няма сгъване в коленето и таза.
Много се залюлявам, ако не се спирам с ръце. Ще пробвам по-бавно в негативната фаза, за да не ми се налага да го правя.
Е?! Е?! (Има скрийншот, който не иска да се качи)
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 24.10.19 19:53.
24.10.19
17:45
Ехоооооооооо, и аз МНОГО те харесвам, Боби и по принцип съм си кат’ за две жени. 😄
24.10.2019 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Клек (през 10 секунди) - 10х3х70 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 18x1х110 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х130 кг.
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 18x1х10 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х20 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 18x1х20 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х26 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 19 с.
2. Разтягане с ластик пред гърди - 10 (син).
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 8 (два сиви, 2 плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 8, 6.
Време за тренировката - 17:21 мин. (клека отделно за 3:56)
Чисто време за интервалите - 8:44 мин.
Преходи - 1:25 мин.
Като за тренировка с махмурлук и стомашно-чревно неразположение даже стана много добре.
На повдигането от вис малко му промених формата - не се спирам в клетката, а с опънати ръце в пода. Така започвам от покой всяко повторение и увеличавам амплитудата. Освен това гледам да не свивам коленете. Има разлика с предишния вариант, макар да е е голяма.
Положително:
- Доста прилично като време. Клека няма да го коментирам.
Отрицателно:
- Нищо конкретно.
Добавки:
2. По време на тренировка - 15 грама EEA на BulkPowders.
3. По обяд - 3 таблетки Orange Triad.
4. Преди лягане (план) - 1,5 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Снощи си позволих няколко бири и сайдер и май попрекалих. Невероятно е от колко малко се напих.
За втори път се лъжа да си купя немски zwickl с надеждата, че ще пия това, което минава за zwickl в Австрия и за втори път съм разочарован.
Е?! Е?! (Има скрийншот, който не иска да се качи)
Ехоооооооооо, и аз МНОГО те харесвам, Боби и по принцип съм си кат’ за две жени. 😄
Разчувствахте ме! Специално за вас! 🙂
25.10.2019 г.
Добавки:
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Това, което най-много ми разваля петъка, е, че е сряда.
Вече не.
Искам да споделя една много добра статия от Examine.com! Силно я препоръчвам на всички, особено на онези с уклон към веганството. Няколко особено важни момента:
1. Белтъчините са единственият незаменим макронутриент.
2. Тялото всъщност не се интересува от това дали му даваме белтъчини и колко, а дали те съдържат аминокиселините, които то си набавя от тях.
3. Изключително важен е и аминокиселиният профил на белтъчините, които консумираме - общото количество белтък няма значение, важно е количеството и пропорциите на 9-те незаменими аминокиселини в него.
4. Растителните белтъчини са непълноценни, защото им липсват една или повече от незаменимите аминокиселини и е практически невъзможно да си осигурим всичко нужно само от комбинация от растителни храни.
25.10.19
15:23
Което значи /упоменавано не веднъж за важността на “пълния комплект”/, че като трениращи хора, а дори и да не са спортуващи, е по-добре да поемем 50-70 гр. протеин, съдържащ обаче всички аминота, вместо например препоръчваните 2.2-2.5 гр./кг., но с далеч непълен състав, така ли. То е май очевидно, че именно това значи. Говоря конкретно за мускулния градеж или запазване на ММ при дефицит. Демек е по ок да изям една пържола, едно яйце, малко мляко, малко рибка и т.н., които общо да ми докарат 50 гр. протеин, от колкото само пилешко месо, ако не съдържа всички аминота и бобец, но да го докарам до 2.2. гр./кг. примерно.
Мнението беше редактирано от Деян на 25.10.19 15:45.
Което значи /упоменавано не веднъж за важността на “пълния комплект”/, че като трениращи хора, е по-добре да поемем 50-70 гр. протеин, съдържащ обаче всички аминота, вместо например препоръчваните 2.2-2.5 гр./кг., но с далеч непълен състав, така ли.
Точно това означава, да. Има достатъчно информация за аминокиселинния състав на различните белтъчини, както и за нуждата от всяка от аминокиселините, така че ако ти се занимава, можеш да си много точен, но като цяло не е нужно да се стига чак дотам за хора, трениращи за здраве и удовлоствие.
Веганството не е окей, по ред причини, да не говорим за суровоядството, фрутарианството и прочие. Но с разумно вегетарианство, мисля че може да се изгради пълноценен режим. Ето една снимка, от времето в което смятах аминокиселините и не ядях месо. Нямам на лесно по-пълна снимка, но според аппа, вегетарианска закуска и обяд удрят всички необходими аминокиселини и прилично съотношение на омегите. С няколко яйца за вечеря, още някой и друг зеленчук и май се получава.
Мнението беше редактирано от Splash на 25.10.19 16:10.
Веганството не е окей, по ред причини, да не говорим за суровоядството, фрутарианството и прочие. Но с разумно вегетарианство, мисля че може да се изгради пълноценен режим. Ето една снимка, от времето в което смятах аминокиселините и не ядях месо. Нямам на лесно по-пълна снимка, но според аппа, вегетарианска закуска и обяд удрят всички необходими аминокиселини и прилично съотношение на омегите. С няколко яйца за вечеря, още някой и друг зеленчук и май се получава.
Яйцата и млечните променят правилата на играта. 🙂
25.10.19
16:31
Яйцата и млечните променят правилата на играта. 🙂
Добра статия наистина, добре са обобщени основните положения. Не че не е възможно, но е далеч от оптималното. Може да се подсили белтъчния прием с растителни протеини с относително по-добър аминокиселинен профил - конопен и грахов например; но те са с ниско съдържание на левцин и ги спайкват. В смисъл, гнус те е да ядеш месо, но не те е гнус от левцина (при положение, че по-голямата част от наличния на пазара левцин се прави от човешка коса и патешка перушина)...
25.10.19
16:37
В смисъл, гнус те е да ядеш месо, но не те е гнус от левцина (при положение, че по-голямата част от наличния на пазара левцин се прави от човешка коса и патешка перушина)...
Спирам да ям накиснат, суров бял боб и изхвърлям остатъка левцин.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 25.10.19 16:38.
26.10.2019 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 18х1х150 кг.
1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х170 кг
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 18х1х60 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х70 кг.
3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди) - 18х1х121 кг.
3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х121 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 18 или 19х1х25 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х35 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Румънска тяга с дъмбели (с фетгрипове) - 5х45, 3х45 кг (на ръка).
2. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 7х30 кг.
3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 8х10 кг. (на ръка)
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 10, 6.
Видео на поправителния:
Мога още да фиксирам коленете. Май трябва да сложа и допълнителните стабилизатори за прасец, които вървят с “gravity boots”-овете.
Време за тренировката - 21:56 мин.
Чисто време за интервалите - 10:39 мин.
Преходи - 1:44 мин.
Съботно-сутрено в най-голямата блъсканица в залата.
Положително:
- Интервалът на тягата вече само на 10 кг от тежестта преди контузията. Тежеше, но времето бива.
- Малко по-добре на максилалните серии на гребането и кофите.
Отрицателно:
- Бавно.
- Максималната серия на тягата много слаба. Тия 170, с които загрявах преди няколко години, сега ме мъчат като 270.
Добавки:
2. По обяд - 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план) - 1,5 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Сутринта тренирах и ходих по разни задачки, а следобедът се очертава домашен мързел, като гледам какво е времето.
27.10.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта изпратих домочадието към София и сега си правим компания двамата с дъртата кучка.
Чудя се дали ми се ходи на Entombed A. D. през седмицата или ме мързи. Не са за изхвърляне, но и не съм им голям фен.
Чудя се дали ми се ходи на Entombed A. D. през седмицата или ме мързи. Не са за изхвърляне, но и не съм им голям фен.
Къде ще свирят? Entombed ги гледах веднъж в Германия и веднъж в София и си заслужават. L. G. Петров е култова личност. След концерта в София излезе по анцуг Adidas с подаващо се пликче тиквени семки от джоба. 😄
Къде ще свирят? Entombed ги гледах веднъж в Германия и веднъж в София и си заслужават. L. G. Петров е култова личност. След концерта в София излезе по анцуг Adidas с подаващо се пликче тиквени семки от джоба. 😄
Тук в Стокхолм ще ми свирят - на ушенце, дето се казва. 🙂 Май ще ида все пак.
28.10.2019 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Клек (през 10 секунди) - 10х3х70 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 11х2х100, 3x1x100 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х110 кг.
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 11х2х0, 3x1x0 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х10 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 14х2х16 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х20 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 18 с.
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 8 (два сиви, 2 плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 10, 5.
Време за тренировката - 18:18 мин. (отделно клека за 4:13 мин.)
Чисто време за интервалите - 10:03 мин.
Преходи - 1:01 мин.
Недоспал и набързо, че кучето стоеше само у нас.
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- Клекът по-бавен от предния път.
- Максималните серии слаби, особено на лега.
- Интервалите уж по-бързи, но имаше повече откази и подходи с единични, вместо двойки.
Добавки:
От известно време жената ми опява, че след тренировка дъхът ми смърди ужасно. Експериментът показва, че е от EEA на Бълк - два пъти не съм пил и няма подобно нещо, дори когато съм дехидратиран. Май ще ги спирам за постоянно.
Обобщение за деня:
Отидох късно в офиса, за сметка на това си тръгнах рано.
Излязох от супермаркета с три неща - айрян, кефир и прясно мляко. Дали пък нямам заигравна с лактозата, а? 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.10.19 21:41.
29.10.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес останах да работя от нас, че кучето лае на съседите, като остане твърде дълго само у нас, а тук не са никак търпеливи по такива поводи и ще ми пратят властите като нищо.
По същата причина се отказах и от Entombed.
30.10.2019 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 10х2х130, 4x1x130 кг.
1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х150 кг.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 11х2х50, 3x1x50 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х60 кг.
3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди) - 14х2x111 кг.
3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х121 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 10х2х15, 4x1x15 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х25 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Румънска тяга с дъмбели (с фетгрипове) - 5х45, 4х45 кг (на ръка).
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (чуково) - 5х32 кг (на ръка)
3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 7х10 кг (на ръка).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките с две ръце) - 8, 4.
Време за тренировката - 22:06 мин.
Чисто време за интервалите - 10:56 мин.
Преходи - 1:49 мин.
Днес беше агония направо. Никакъв шанс да спазя повторенията от протокола.
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- То не е за разказване просто.
Добавки:
3. Преди лягане (план) - 1,5 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Днес започнах с интервютата за свободната позиция в отдела ми. Ще видим колко време ще ми трябва - с оглед на натрупания опит не съм оптимист. IT-тата ми сервираха нова изненада - не можели да ми дадат компютър, за да тествам кандидатите. Било забранено по новата процедура. Можел съм да си донеса личен лаптоп, ако искам...
31.10.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Още интервюта сутринта, после свързани с вътрешни процедури активности следобед. Започва да ми писва полека. Само още 20 години до пенсия.
Обобщение за октомври 2019
През октомври не бях много за пример - завършвам месеца с няколко дни с бира и в излишък.
През месеца съм свалил 0,9 килограма - от 108,2 на 1-ви октомври до 107,3 кг на 1-ви ноември. Искаше ми се да са малко повече, но и това е добре. .
При база 7709 ккал за свален килограм средният дефицит е от 3224 ккал на ден.
Приетите калории от храна за месеца са средно 2995 на ден, а неутралният баланс излиза 3219.
При коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3178 - много, много близо.
Тренировките бяха по график. В средата на месеца вкарах обратно клек и класическа тяга. Точно тогава забелязах и леко покачване на теглото за около седмица, което обаче по-скоро се дължеше на задържана вода, а клекът и тягата са съвпадение. Все пак го отбелязвам за бъдеща употреба.
През ноември ме чакат както служебни, така и лични пътувания и вероятно както тренировките, така и храненето ще пострадат. После декември традиционно е месец, през който трудно се сваля, затова май за тази година горе-долу това ще е - общо 14,4 кг надолу от 121,7 до 107,3 кг до момента. Ако успея да ги закръгля на 15, ще съм доволен.
01.11.2019 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Клек (през 5 секунди) - 10х1х70 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 18x1х110 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х130 кг.
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 18x1х10 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х20 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 18x1х20 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х26 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 19 с.
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 8, 5.
Време за тренировката - 16:55 мин. (клека отделно за 2:17)
Чисто време за интервалите - 9:08 мин.
Преходи - 0:47 мин.
Калпава работа. Клекът вече през пет секунди, ама само на хартия. Няма никакъв начин да вляза в такова време, освен ако не стоя с щанга на гръб, а това не може да стане - трябва да оставя щангата и да отпусна раменете, иначе ще умра.
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- Интервалите бавни, максималните серии слаби.
Добавки:
Обобщение за деня:
Работих от нас, за да не оставям пак кучето само за цял ден.
Гледам сега по новините колко лесно и удобно било издаването на скици от кадастъра с електронен подпис. Баси фарса е това - лъжат като дърти цигани. Точно тази седмица се борихме с това. Извадихме скици с електронен подпис за продажба на имот. Дотук добре. Обаче нотариусът не ги приема - Агенцията по вписванията не ги признава за документ. Кадастърът пък не иска да им сложи печат, потвърждаващ, че са автентични - били си подписани с електронния подпис. Единствен шанс - да си ги извадиш експресно наново на гише. За една бройка да изпуснем изповядването на сделката заради тоя параграф 22.
Отделно дори няма да коментирам колко трудно се работи с електронните подписи на Борика и колко са допотопни.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.11.19 18:21.
02.11.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Вписвам за пълнота.
03.11.2019 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 18х1х150 кг.
1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х170 кг
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 18х1х60 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х70 кг.
3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди) - 18х1х121 кг.
3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х121 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 18х1х25 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х35 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Румънска тяга с дъмбели (с фетгрипове) - 4х45, 3х45 кг (на ръка).
2. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 7х30 кг.
3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 9х10 кг. (на ръка)
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 8, 5.
Време за тренировката - 21:22 мин.
Чисто време за интервалите - 10:07 мин.
Преходи - 1:48 мин.
Положително:
- Една идея по-бързо от предния път.
Отрицателно:
- На тягата ми беше много тежко.
- Максималните серии без промяна от предния път. Май ще се позадържа на тази тежест на тягата.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта тренирах, следобед мисля да поизчистя у нас, че за цяла седмица доста козина се е събрала.
04.11.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес в офиса след някаква среща остана доста храна. Като изхвърляха почти недокоснато плато пред очите ми, си спомних как чаках за хляб с купони през лукановата зима на ‘90-‘91-ва. Остарявам, щом почвам да се връщам към такива моменти.
04.11.19
15:56
А тези мисли трогват ли те така, когато си на ол инклузив почивка? 🙂
Аз помня 96-97 г., когато се чакаше с купони за хляб, но хляб в магазините нямаше.
А тези мисли трогват ли те така, когато си на ол инклузив почивка? 🙂
Аз помня 96-97 г., когато се чакаше с купони за хляб, но хляб в магазините нямаше.
Ами не ходя на ол инклузив почивки. Не заради това, разбира се.
Всъщност излъгах - тази пролет си добавих ол инклузив на “зимното” море в движение, но изкарах само два дни и после се отказах.
Друга ми беше мисълта, не да критикувам разхищенията (макар че не ме радват особено) - колко е селективна човешката памет и как сме склонни да забравяме лошото. Цялата носталгия по соца е най-очевидният пример за това.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.11.19 16:15.
Всеки път, когато някое активистче с айфон започне да ми обяснява колко е лош капитализма ми иде да го пратя на двумесечна пречистваща диета във Венецуела...
04.11.19
16:21
По тоя повод, на последната ми командировка бях с колега от Колумбия и той все ме разпитваше как е било в България по “комунизма”. Същия ми разправя, че като се прибирал вкъщи, последно преди 3-4 годи (понеже сега живее в Лондон), си свалил златния ланец от врата.
Ето нещо, което може да успокои леко страха ви от претрениране. С две думи според този системен преглед на базата на 3470 статии и 58 проучвания, отговарящи на критериите, изводът е, че няма данни за съществуването на такова нещо като адренална преумора. Така че спокойно, кортизолът няма да ви събори - тренирайте на воля. 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.11.19 14:58.
Ето нещо, което може да успокои леко страха ви от претрениране. С две думи според този системен преглед на базата на 3470 статии и 58 проучвания, отговарящи на критериите, изводът е, че няма данни за съществуването на такова нещо като адренална преумора. Така че спокойно, кортизолът няма да ви събори - тренирайте на воля. 🙂
Много си лош. Зачерквам си го от списъка с извинения...
05.11.2019 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Клек (през 10 секунди) - 10х1х70 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 12х2х100, 2x1x100 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х110 кг.
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 12х2х0, 2x1x0 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х10 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 14х2х16 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х20 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 18 с.
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 9, 5.
Време за тренировката - 17:51 мин. (отделно клека за 2:21 мин.)
Чисто време за интервалите - 9:38 мин.
Преходи - 1:03 мин.
Спах малко, но тренировката стана добре.
Положително:
- Малко по-добре на интервалите - и времето, и бройките.
- Максималната серия на лега с едно отгоре на предния път.
Отрицателно:
- Клека ужким го усетих бърз, а се оказва, че е с няколко секунди по-бавен от предния път. Май тия пет секунди ще се окажат химера.
- Болят ме неща, които не би трябвало - левият лакът и дясното рамо. Лакътят специално днес на първите подходи на интервала на лега беше много зле - направо не можех да заключа. После поотшумя. Май трябва да пораздвиждвам повече, преди да започна интервала. Като кляках с интервал преди контузията, не помня да е било така. А още по-добре беше, когато интервалът беше през 10 секунди и с по-тежко.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес поледица сутринта. Хващам един от малкото засега недостатъците на колата - ако я оставя сама да си избира режим, понякога ми превключва от бензин (т. е. предно предаване) на ток (т. е. задно). Когато това стане в завой, има един неприятен тласък на задницата и днес на леда един-два пъти почти ми поднесе. В добавка на ток е много рязка - няма никакво забавяне на мощността. От място на светофар е голям кеф да гледаш физиономията на някой, когото оставяш ненадейно назад с двойно по-скъпа спортна кола, но зимата няма да е така. Ще я видим, де - има разни системи за сигурност, тракшън контрол и други такива. Тепърва ще си проличи при по-сериозни зимни условия как ще се държи. Но си имам едно на ум.