02.03.2019 г.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
2. Следобед - 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Не знам дали ми се е случвало друг път, но днес като за понеделник след отпуска се чувствам зареден и отпочинал, вместо леко потиснат и носталгичен. Това компенсира болното гърло и неминуемия фарингит (имам хроничен и дори само малко да ме заболи гърлото, се обостря и ме държи със седмици).
03.03.2020 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Клек (през 5 секунди) - 12х1х120 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 12x1х110 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х130 кг.
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 12x1х10 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х20 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 12x1х20 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х26 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 23 с.
2. Разтягане с ластик пред гърди - 8 (син, нов).
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 6 (един лилав плосък, половин плочка, скъсена амплитуда).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 12, 7.
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Време за тренировката - 17:22 мин. (заедно с клека), отделно клека 2:34
Чисто време за интервалите - 7:20 мин.
Преходи - 2:45 мин.
Козметични разлики във времето с предния път.
Положително:
- Добро време - съвсем малко по-бавно от най-бързото.
Отрицателно:
- Клекът олекна на краката, но ограничаващият фактор е болката в китките в момента.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
2. По обяд - 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план) - 1,5 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Някакъв никакъв вторник.
04.03.2019 г.
Добавки:
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Разни срещи цял ден, включително и във връзка с COVID-19. Започва да се усеща някаква лека паника наоколо, а реални прични няма засега.
Сигурно СЗО са виновни този път :)
Майтапът настрана, при това, което правят централните банки, ако до края на тази седмица пазарите не са по-стабилно нагоре, работата ще излезе сериозна..
казано от Любомир на 04.03.20, 18:17:
Сигурно СЗО са виновни този път :)
Майтапът настрана, при това, което правят централните банки, ако до края на тази седмица пазарите не са по-стабилно нагоре, работата ще излезе сериозна..
О, аз постъпих страхливо тоя път и си обърнах позициите в пари. Ще чакам да потече кръв по улиците, за да купувам пак. :)
04.03.20
19:23
Всичко ще бъде нареТ.
04.03.20
19:28
А всички мои пари са в нещо, което не мога да пипна.....
Но пък ще катерим хайдушка пътека...
😂
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 04.03.20 19:28.
05.03.2020 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 12х1х160 кг.
1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х170 кг
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 12х1х60 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х70 кг.
3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди) - 12х1х121 кг.
3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х131 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 12х1х25 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х35 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Румънска тяга с дъмбели (без фетгрипове) - 8х50, 7х50 кг (на ръка).
2. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 7х34 кг.
3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 7х12 кг. (на ръка)
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 13, 7.
Време за тренировката - 16:47 мин.
Чисто време за интервалите - 05:23 мин.
Преходи - 1:32 мин.
Положително:
- Още малко свалям времето на интервала. Кофите и гребането направо ги разбих.
Отрицателно:
- Нищо конкретно май.
Добавки:
3. Преди лягане (план) - 1,5 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Не е за разказване днес.
05.03.20
20:26
3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 7х12 кг. (на ръка)
На мен това ми е почти невъзможно да го направя дори с 2кг от лявата страна.
Mежду другото, ако някой се интересува от новия корона вирус, ето едно анализче на данните за заболеваемост и смъртност без украса. Импровизирано за пет минути пред телевизора е, но може да заинтересува някого.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.03.20 21:52.
06.03.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Тежка седмица беше в работно отношение. Хиляда неща се случват едновременно, покривам колежка от отдела ми, която изгуби баща си и майка си в рамките на две седмици и е буквално разбита от това, в същото време се готвим за последствията от COVID-19 (истински и въображаеми), включително неизпълними изисквания за фантастични количества запаси от страна на властите, затваряне на офиса и минаване изцяло на домашен режим на работа и други подобни. Като цяло по-зле не може да бъде (въпреки че оптимистът в мен крещи “Може, може!”).
Чакат ме и някои промени в личен план, но за тях - по-натам.
Дано поне Висшата лига да не се окаже с нулева година заради новия корона вирус, че тогава ще го издиря и ще го убия лично.
06.03.20
18:12
Все повече клиенти ми казват, че са ги пратили да работят от вкъщи. Жена ми е HR в голяма компания и те се подготвят. Първа стъпка беше да похарчат огромни пари за дезинфекциращ гел за ръце и някакви дезинфектанти за повъхности, което май е само за отчитане на дейност :) Втора стъпка е да ги пращат да работят от вкъщи, което не е драма защото са почти изцяло онлайн, конферентни връзки и други. Това което най- ме притеснява е, че се обсъжда ако се влоши, затваряне на училищата и после да учат лятото 😮 Всичките ми билети за лятото горят :)
казано от Barberian на 06.03.20, 18:12:
Все повече клиенти ми казват, че са ги пратили да работят от вкъщи. Жена ми е HR в голяма компания и те се подготвят. Първа стъпка беше да похарчат огромни пари за дезинфекциращ гел за ръце и някакви дезинфектанти за повъхности, което май е само за отчитане на дейност :) Втора стъпка е да ги пращат да работят от вкъщи, което не е драма защото са почти изцяло онлайн, конферентни връзки и други. Това което най- ме притеснява е, че се обсъжда ако се влоши, затваряне на училищата и после да учат лятото 😮 Всичките ми билети за лятото горят :)
По много неща напомня паниката около Y2K “проблема” (да, точно толкова съм стар - вече работех в голяма компания, която се “подготвяше” за него по онова време). Аз съм от късно планиращите, така че не ми се намират билети за лятото, които да горят. Даже за великденската ваканция още не съм купил, макар че точно сега е моментът при тия цени. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.03.20 18:17.
казано от Boby_ на 06.03.20, 18:17:
Даже за великденската ваканция още не съм купил, макар че точно сега е моментът при тия цени. :)
Те цените са добри ама ...
07.03.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Клек (през 5 секунди) - 10х2х100 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 10х2х100 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х110 кг.
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 10х2х0 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х10 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 10х2х16 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 8х20 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 22 с.
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 8 (сив + черен кръгли, 1,8 плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 13, 7.
Време за тренировката - 18:30 мин. (клекът отдено за 2:44)
Чисто време за интервалите - 08:47 мин.
Преходи - 2:12 мин.
Загрях, понечих да почна интервала и ме изстреляха на пожар от. Върнах се след час, загрях пак и този път стигнах и до интерали. Занапред - телефоните на Airplane mode, още щом мина през турникета в залата..
Положително:
- Максималната серия на лега - прилична.
Отрицателно:
- Можеше и по-бързо - както на клека, така и интервалите като цяло.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес загрях, подготвих се за интервал и.... Зозо ми се обади, че насеред разходката кучката преплела крака, паднала и не може да стане. Като стигнах, лежеше на тревата. Щом я подканих да стане, скочи на крака и продължи към вкъщи. Не ѝ остава много, а май това лято ще сме вързани с нея и няма да можем да пътуваме задълго и надалеч, както ми се искаше. Старост-нерадост.
08.03.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес го раздавам шофьорче цял ден - ходих да прибрам малката щерка от скаутски лагер на майната си, че ако се беше прибрала с автобуса заедно с останалите, щеше да закъснее за рожден ден на приятелка, на който пък я карах и взимах после.
С това развитие на епидемията (случаите на COVID-19 в Швеция към днешна дата са вече над 200) започвам да се притеснявам, че ще ми изгори концертът в края на март. Има и по-важни неща в живота, де. :)
09.03.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 10х2х140 кг.
1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 9х150 кг.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 10х2х50 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х60 кг.
3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди) - 10х2x111 кг.
3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 9х121 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 10х2х15 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х25 кг. (не можах да заключа лактите на последното)
Коригиращи упражнения:
1. Румънска тяга с дъмбели (без фетгрипове) - 8х50, 6х50 кг (на ръка).
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (чуково) - 6х34 кг (на ръка)
3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 8х12 кг (на ръка).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките с две ръце) - 13, 8.
Време за тренировката - 17:43 мин.
Чисто време за интервалите - 6:11 мин.
Преходи - 1:35 мин.
Тая тренировка идва прекалено начесто за вкуса ми. Бих я правил по-рядко, ако си бях разписвал сам програмата. Например... никога.
Положително:
- Най-бързите интервали с най-бързата тяга и гребане днес.
- Много силно и на максималните серии. На тягата отивам към двуцифрена бройка, макар че днес бях на силовата станция пред огледало и на деветото повторение изглеждах, като че ще пръсна някоя вена на челото.
Отрицателно:
- Субективното усещане зле, както обикновено на тренировка Б. Интересното е, че обективно напредък има.
Добавки:
Обобщение за деня:
Дне срещи дори във времето, което обикновено е запазено за обедна почивка. Няма какво да се оплаквам - то стана ежедневие. Кой за каквото е учил (явно аз съм учил, за да ми губят времето).
09.03.20
20:45
казано от Boby_ на 09.03.20, 20:42:
Кой за каквото е учил (явно аз съм учил, за да ми губят времето).
Ти пак си добре. Питат там разни хора, вярна ли е тезата: “учи за да не работиш”. А те отговарят: “Ами вярна е, учихме, но сега няма работа и не работим” 😃
казано от Деян на 09.03.20, 20:45:
Ти пак си добре. Питат там разни хора, вярна ли е тезата: “учи за да не работиш”. А те отговарят: “Ами вярна е, учихме, но сега няма работа и не работим” 😃
Тая концепция, че като свършиш с университетското образование, си се “изучил”, е адски вредна. Колкото повече хора започнат да разбират, че се учи цял живот, толкова по-добре за всички - икономиката няма нужда от “изучени”. :)
10.03.20
10:47
казано от Boby_ на 10.03.20, 10:41:
казано от Деян на 09.03.20, 20:45:
Тая концепция, че като свършиш с университетското образование, си се “изучил”, е адски вредна. Колкото повече хора започнат да разбират, че се учи цял живот, толкова по-добре за всички - икономиката няма нужда от “изучени”. :)
Винаги когато отивам в колежа и буквално ми се реве на път за там се сещам как ти беше писал: Как се учи на 40 години 😂. Особено като съм станал в 5, а уроците ми са от 18 до 20:30 вечерта.
Жена ми цял живот е била отличник и сега и тя се записа и тук да учи още едно висше и всеки път повтаря, че това е най- голямата грешка в живота и ама вече платих 😂
Мнението беше редактирано от Barberian на 10.03.20 10:48.
казано от Barberian на 10.03.20, 10:47:
Винаги когато отивам в колежа и буквално ми се реве на път за там се сещам как ти беше писал: Как се учи на 40 години 😂. Особено като съм станал в 5, а уроците ми са от 18 до 20:30 вечерта.
Жена ми цял живот е била отличник и сега и тя се записа и тук да учи още едно висше и всеки път повтаря, че това е най- голямата грешка в живота и ама вече платих 😂
Нямам предвид само формално образование, а най-общо усвояване на нови умения и знания и опресняване на старите - аз скорошни нови “тапии” нямам (освен свързани с езика, но тях не ги броя), но ако се бях оставил да разчитам само на старите си знания и опит, щях отдавна да съм извън играта.
Да не говорим, че ученето пази от Алцхаймер и други невродегенеративни заболявания, особено на стари години. :)
10.03.20
11:20
казано от Boby_ на 07.03.20, 14:03:
Зозо ми се обади, че насеред разходката кучката преплела крака, паднала и не може да стане. Като стигнах, лежеше на тревата. Щом я подканих да стане, скочи на крака и продължи към вкъщи.
Пирацетам 400 мг и винпоцетин 10 мг, 3 пъти на ден
Не правят чудеса, но помагат малко или много.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 10.03.20 11:21.
10.03.20
11:22
казано от Boby_ на 10.03.20, 10:53:
казано от Barberian на 10.03.20, 10:47:
Жена ми цял живот е била отличник и сега и тя се записа и тук да учи още едно висше и всеки път повтаря, че това е най- голямата грешка в живота и ама вече платих 😂Нямам предвид само формално образование, а най-общо усвояване на нови умения и знания и опресняване на старите - аз скорошни нови “тапии” нямам (освен свързани с езика, но тях не ги броя), но ако се бях оставил да разчитам само на старите си знания и опит, щях отдавна да съм извън играта.
Да не говорим, че ученето пази от Алцхаймер и други невродегенеративни заболявания, особено на стари години. :)
Да, разбрах те. И ние следваме твоята логика. Аз си уча по моята специалност, тя по новата си. Знаеш, че в чужбина колкото и да знаеш, не можеш да получиш повишение ако нямаш нужното образование, което да отговаря на това което вършиш :) Жена ми сега учи за HR level 7 защото нейното образование беше бизнес и мениджмънт, а сега се развива в малко по- различна посока и ако не вземе тапиията ще зацикли след няколко години заради това, че няма диплома.
10.03.20
11:43
казано от Boby_ на 10.03.20, 10:41:
Нашата икономика няма нужда и от неизучени. Щото я няма никаква :D
казано от Boby_ на 10.03.20, 10:53:
Нямам предвид само формално образование, а най-общо усвояване на нови умения и знания и опресняване на старите - аз скорошни нови “тапии” нямам (освен свързани с езика, но тях не ги броя), но ако се бях оставил да разчитам само на старите си знания и опит, щях отдавна да съм извън играта.
Напоследък се появява тенденцията “тапията” автоматично да те прави “експерт”, а не придобитите знания и умения...
10.03.20
15:11
е, тапия за 8 дан няма нужда от доказване за експерт)))......в спорта е много по-лесно, поне беше едно време.....кандидат майстор на спорта, майстор на спорта, международен майстор на спорта....зад всяка титла се крие определено достижение и че го е постигнал, състезания и т.н. Ето, Сарафов стана шампион на България по културизъм има присвоено звание МС....
10.03.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес цял ден разни срещи в офиса, но от утре май ще трябва да огранича ходенето там. В Швеция рискът от заразяване с COVID-19 от днес е променен от среден на много висок, без да се взимат допълнителни мерки за карантина - засега всичко е в областта на препоръките. Ако ситуацията продължи да се усложнява обаче, вероятно и това ще се промени в близко бъдеще.
11.03.2020 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Клек (през 5 секунди) - 12х1х120 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 12x1х110 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х130 кг.
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 12x1х10 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х20 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 12x1х20 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х26 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 24 с.
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 8 (черен и сив кръгки, 1,5 плочки, пълна амплитуда).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 13, 8.
Време за тренировката - 17:06мин. (заедно с клека), отделно клека 2:30
Чисто време за интервалите - 7:15 мин.
Преходи - 2:33 мин.
Клип на целия интервал (пуснал съм го да се изрязва, за да останат само интервалите и максималните серии, но докато youtube го обработва, ще е и с почивките и прехода). Предупреждение за задник в едър план през голяма част от времетраенето - не се препоръчва за хора със слаби сърца.
Поизгониха ни вече да си работим от нас и аз реших да използвам и да ида на тренировка точно на обяд с идеята, че ще има малко хора. Горе-долу познах.
Ще гледам да тренирам в залата, докато е възможно и разумно, а после ще трябва да мисля нещо за у дома.
Положително:
- Продължавам да свалям по малко от интервалите и от общото време.
Отрицателно:
- Иска ми се да сваля лоста на клека още по-ниско, но положението с китките става нетърпимо и засега си остава на не съвсем лоу бар позиция.
Добавки:
Обобщение за деня:
Официално вече изискванията за работа от дома са в сила и при нас. Ще гледам да не се мяркам в офиса тия дни, утре само ще мина да си взема голям монитор и външна клавиатура и се намествам на бюрото на щерката в детската. Като спрат и училищата, ще мислим как ще си го делим това бюро с детето. :)
Иначе ако някой се интересува от темата за развитието на епидемията, продължавам да я следя.
Случва се по-рано, отколкото очаквах. Сега трябва да мисля за няколко пудовки и какво да правя с тях вкъщи, въпреки че цените тук по магазините са безумни и не съм сигурен, че ще прежаля 70-80 Евро за 20 кг.
12.03.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес скокнах до офиса, взех един монитор и клавиатура и си нагласих работно място на бюрото в детската. Малката като се прибра, ѝ светнаха оченцата и ме изрита моментално да играе лига. :) Май сме на изходна точка с работното място.
Иначе в следствие на затворените фитнес зали Сашо пак се включи мощно и вече си имам разписан тренировъчен план за интервали на открито с подръчни средства.
Е, не съвсем подръчни - наложи се да купя едно-друго. От утре грабвам и аз розовите дъмбели и се почваме. :)
12.03.20
18:06
Затворили са фитнесите ли???????
казано от Bart Simpson на 12.03.20, 18:06:
Затворили са фитнесите ли???????
Да.
Т. е. не, не всички. Затварят по собствена инциатива веригата, в която аз тренирам. Тук договорите са дългосрочни и предпочетох да потърся друг вариант, вместо да подписвам нов договор с друга верига, който след седмица вече да не ми върши работа.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.03.20 18:17.
12.03.20
18:28
Честито, Боби, дръжката изглежда хубава
Аз освен да преписвам домашните интервали, че втори ден от работа не мога да стигна до фитнеса 😂😂
казано от CottageCheese на 12.03.20, 18:28:
Тясничка ми се вижда на мен. За двете ръце има ли място?
12.03.20
18:56
казано от Димо на 12.03.20, 18:39:
казано от CottageCheese на 12.03.20, 18:28:
Тясничка ми се вижда на мен. За двете ръце има ли място?
По принцип има мясно, но зависи и колко са ти големи ръцете.
За Боби ще е все тая, защото той няма какви упражнения да прави с две ръце
12.03.20
18:56
Боби..... 32 кг..... Две ръце???
Само за едностранни движения е планирана тази пудовка, да.
Иначе си е стандартна състезателна пудовка.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.03.20 19:07.
казано от Bart Simpson на 12.03.20, 18:56:
Боби..... 32 кг..... Две ръце???
Що, какво странно има? Че не може да се напрегне с пудовка 32 кила с 2 ръце ли? Да направи 500 суинга например?
13.03.20
07:03
От 2К клека и без пудовка ще се натовари.
Но доколкото познавам заниманията му, не са от този тип.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече