29.04.20
15:09
казано от Boby_ на 29.04.20, 14:27:
Ядосвам се с UPS - за пореден път поръчвам нещо, у нас съм си цял ден, а получавам известие, че са се опитали да доставят пратката и не са ме намерили.
С твоите тежки пратки в последно време...Нищо чудно да не ти се обаждат, че е дошла :D
29.04.20
15:48
Между другото, нямаш индийски бухалки. :D
29.04.20
15:51
Да, лиспват му орпеделено, ама да са по-тежки - около 10-15 кг едната. Като и една БГ торба, някъде около 50-те кила. Също и чифт корабни вериги, по 2-3 метра, две парчета... :D
казано от Joe Musashi на 29.04.20, 15:48:
Няма и да имам. :)
29.04.20
16:15
казано от Boby_ на 29.04.20, 14:27:
Много е досадно и се чудя как изобщо някой ги ползва при пълната липса на обслужване (даже нямат чат на живо на сайта си).
Имам нещастието да работя с куриери в чужбина и всичките са “хвани единия, удари другия”, а в България същите куриерски компании са перфектни.
29.04.20
17:05
казано от James Hinks на 29.04.20, 15:51:
Да, лиспват му орпеделено, ама да са по-тежки - около 10-15 кг едната. Като и една БГ торба, някъде около 50-те кила. Също и чифт корабни вериги, по 2-3 метра, две парчета... :D
Веригите са супер,, тамън планирах да ги завъртя и двете и затвориха фитнеса.Тая е 1.5м, ама съм я хванал с карабинер :D абе и 2 метра може да е, намерих снимка че тоя клип нз що толко размазан :Д
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 29.04.20 19:50.
В България куриерските фирми плащат сравнително нормални за стандарта на живот заплати.
В много европейски страни хората по “last mile” aka. дето карат буса, са мигранти. Колко пъти са ми идвали хора, дето имам съмнения, че са грамотни не е е истина...
Ама то при положение, че 98% са под-под-под-изпълнители на минимална заплата...
казано от Boby_ на 29.04.20, 15:51:
Това май го каза и за 40-ките. :D
казано от Гордан на 29.04.20, 20:43:
Шшшт, тихо сега! :)
30.04.20
04:20
Ти кво мислиш, че е ходил да взима от упс шоп-а?
казано от CottageCheese на 30.04.20, 04:20:
Ти кво мислиш, че е ходил да взима от упс шоп-а?
Не, не са те. Тях ми ги докараха с голям спедиторски камион с хидравлична рампа и ми ги зарязаха заедно с мини-палето пред нас. :)
30.04.2020 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1. Изхвърляне от вис с две пудовки (през 10 секунди) - 20х1х32+32 кг.
2. Лицеви опори с ластик (през 6-7 секунди) - 20х1 със сив Pro Resistance Band Extra Heavy.
Допълнителни упражнения:
3. Коремни преси с прибиране на колене към гърдите - 32.
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Чисто време за интервалите - 08:23 мин.
Набързо преди работа, че цял ден не мога да се откача от срещи след това.
Положително:
- На извхърлянията вдигнах обема до 20 подхода, както е по протокол.
- Май вече уточних варианта, в които ще ги правя - без двете залюлявания, а с взимане на пудовките от позиция по-напред, едно залюляване назад и веднага извхърляне горе. Така ще се науча и повече да ползвам тласъка от таза, защото няма да мога само с клатене да ги засиля.
Отрицателно:
- С новия вариант на изхвърлянията малко по-нестабилно се чувствах, но ще му свикна.
- Отнякъде за 5 подхода в повече сложих 2 минути върху времето - ще трябва да се работи в тази насока.
- Лактите много ме боляха, особено левият. Чак в края на интервала взеха да отшумяват.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден).
2. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Днес цял ден съм в срещи, а ме чакат юридически документи за преглед, както и други простотии, за които никога не съм си представял, че ще ми се наложи да върша. Искам вече да се пенсионирам, ама засега не мога да си го позволя.
С малко закъснение - Честито за белите топки. На мен ми изглежда, че към този момент са ти много точен размер. Не, че и 32-ките не стават, ама ти май обичаш да ти е трудно, пък златните са още демотивиращо тежки ;-)
казано от StefanR на 30.04.20, 16:31:
С малко закъснение - Честито за белите топки. На мен ми изглежда, че към този момент са ти много точен размер. Не, че и 32-ките не стават, ама ти май обичаш да ти е трудно, пък златните са още демотивиращо тежки ;-)
Благодаря! Златните мачкат много - самочувствието го остави, там отдавна не си правя илюзии, но засега ме мачкат и физически. Имам какво да правя и с тях, но определено има място и за 40-ките.
казано от Boby_ на 30.04.20, 19:00:
Благодаря! Златните мачкат много - самочувствието го остави, там отдавна не си правя илюзии, но засега ме мачкат и физически. Имам какво да правя и с тях, но определено има място и за 40-ките.
Какво по-хубаво от една пудовка ? Две пудовки :-)
Предстои ми да си купя една 40 - ка само да посъбера малко пари че и искат 320 лева....
32-ката е и тежка и лека зависи какво правя
01.05.20
10:49
пък златните са още демотивиращо тежки ;-)
Не, правилно е да се каже “мотивиращо тежки” :D
казано от Boby_ на 30.04.20, 19:00:
Златните мачкат много.
Хехе, ако искаш мога да им го върна, да се чувстваш отмъстен :D
Обобщение за април 2020
Не знам на вас как ви се отразява стоенето вкъщи, но при мен положението е трагично.
През април съм качил 1,7 - от 107,5 кг на 1-ви април до 109,2 на първи май. При база 7709 ккал за свален килограм това прави излишък от 436 ккал на ден.
Приетите калории за месеца са средно 3385 на ден, а неутралният баланс излиза 2948 - отново тотално разминаване, когато сменям сваляне с качване.
При коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3187. По мои наблюдения в момента това е леко завишено и ако искам да свалям, трябва да се “целя” в 3000. Може би с новите тренировки и седенето по цял ден в момента 1,55 е много висок коефициент.
Бирите са в основата на проблема, а също и козунаците. Не съм виновен аз!
В същото време започвам да уточнявам вече тренировъчната схема с безценната помощ на Сашо. :) Мисля, че вече е ясно кое ще е с 32-ките, кое с 40-ките и кое мога вече да си позволя да правя с 48-ците, така че сега остава само да натискам и да видя кога и на кое упражнение ще мога да мина от по-леко към по-тежко в някой бъдещ момент, когато силата и техниката ми позволят.
казано от Boby_ на 01.05.20, 13:48:
Обобщение за април 2020
Бирите са в основата на проблема, а също и козунаците. Не съм виновен аз!
Усещам нова смяна на името - гюлета, бири и козунаци. Супер заглавие за дневник в спортен форум :D
Мнението беше редактирано от Splash на 01.05.20 14:16.
01.05.2020 г.
Добавки:
2. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Не знам през май как ще са нещата, но не започват по-различно - с млечна баница (защото на изсъхналия козунак са му малко яйцата, захарта и прясното мляко, та дай да му сложим още) и...
01.05.20
20:54
Майка ми го прави това, запича и полива с разтопен шоколад :D
01.05.20
21:04
Сърмите ли ве???....... 😂
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 01.05.20 21:04.
01.05.20
21:17
Не, мусаката.
01.05.20
22:06
Ааа, мусакаата и мойта майкаа така я правеше..... 😂
Едит:
И аз не издържах и затва станах черпак.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 01.05.20 23:02.
02.05.2020 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1. Обръщане от земя + обръщане от вис (през 10 секунди) - 8х1х48 кг. (на ръка)
2. Преса от лег с пудовка (през повече от 10 секунди) - 6х1х40+40 и 4х1х40+40 кг (двустранно на два пъти)
Допълнителни упражнения:
3. Планк с повдигане на разноименни ръка и крак - 1:13 мин.
Чисто време за интервалите - 06:33 мин.
Вписвам времето само за протокола - при променящи се всеки път брой подходи и начин на изпълнение на лега нямам как да се сравняват нещата.
Положително:
- На обръщанията напредвам с лилипутски стъпки. Вдигам с един подход (което са си реално четири повторения), а пудовката не се стоварва така върху предмишницата и рамото, както преди - успявам да мушна ръката отдолу и да я успокоя, без да я пращам много над височината на рамото. Има още доста време до 20, де, а дори и до 10 подхода.
- На лега малко по-стабилно днес, макар и с 40, вместо с 48. Трудно е обаче държането на пудовките, а дори когато има кой да ми ги подаде, пак не мога да го искам при всяко повторение, затова днес на два пъти с почивка между тях.
Отрицателно:
- 80 кила ме мъчат на лега, а дори за тях ми трябва партьнор да ми подаде едното гюле.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта дойде един колега да тернираме заедно. Отказал се е да ходи на зала, затова му показвам разни неща с пудовки. Кога станах калайджия, кога ми почерняха петите? :)
После го поканих на обяд, пихме по някоя чаша вино, следобед си сипах един коняк и... май нещата не отиват на добре.
02.05.20
16:15
Боби шведския Цацулин ще станеш 😁
казано от CottageCheese на 02.05.20, 16:15:
Боби шведския Цацулин ще станеш 😁
В царството на слепците едноокият е цар. :)
02.05.20
21:48
При обръщането държиш ли лакътя до тялото? С подем и спазване на този момент би трябвало сама да си кацне където трябва. :)
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 02.05.20 21:48.
казано от Von Suthaus на 02.05.20, 21:48:
При обръщането държиш ли лакътя до тялото? С подем и спазване на този момент би трябвало сама да си кацне където трябва. :)
В 2 от 3 опита с дясната ръка става. С лявата по-рядко, но ще го напипам и там.
П. П. Това с една пудовка. С две малко по-рядко ми се получава.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.05.20 21:50.
03.05.2020 г.
Тренировка Д
Загрявка.
Работни серии:
1. Клек с пудовка от рак-позиция (през 10 секунди) - 8x1+1x40 кг (на страна)
2. Хоризонтално набиране на халка с една ръка (през 10 секунди) - 20 или 21х1 (на ръка)
3. Високо изтегляне с пудовка с една ръка (през 10 секунди) - 9х1х48 кг. (на ръка)
Допълнителни упражнения:
4. Описване на цифрите от 0 до 9 с прави крака във въздуха от лег - два пъти.
Чисто време за интервалите: 14:48
На клека минах на 40 кг - дори тях ми е трудно да ги държа в рак позиция и до 20х1 има доста време. Като ги докарам и станат с лекота по протокол, тогава ще дойде време и за 48 кг.
Положително:
- Високото изтегляне го правя вече като изхвърлянето - взимам пудовката от малко по-напред, залюлявам я само веднъж назад и после нагоре. Това ме принуждава да тласна добре с таза, защото го няма засилването от няколкото маха.
Отрицателно:
- Набиранията май бяха по-зле от предния път.
- На клека с 40 кг уж горе-долу се справям с дясната ръка, но с лявата нещата са далеч от оптимални. Наложи се два пъти да си подпирам пудовката с двете ръце, за да не я изпусна.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
Обобщение за деня:
Някави неделни занимания днес - тренирах сутринта, а следобед май трябва да ходя да пазарувам и да готвя нещо, макар че много ме мързи.
04.05.2020 г.
Тренировка Е
Загрявка.
Работни серии:
1. Тяга на един крак с две пудовки (през повече от 10 секунди) - 10х1+1x40+40 кг, 2х1+1х32 кг (на страна)
2. Раменна преса с две пудовки (през 10 секунди) - 20 или 21х1х32+32 кг
3. Силово гребане с пудовка (през 10 секунди) - 20 или 21х1+1х48 кг (на страна)
Допълнителни упражнения:
4. Коремни преси с прибиране на колене към гърдите - 32
Днес започнах с тягата в мазето върху една постелка за йога - трябва да си взема някаква дебела гума, ама “марковите” подложки за джимове са скъпи, а транспортна лента тук не знам откъде да намеря.
Положително:
- Свалям по малко от времето на раменната и гребането, при все, че съм почти сигурен, че и на двете направих по 21 подхода.
Отрицателно:
- Тая тяга не е като оная тяга. Я имаше едно-две повторения, при които да успея да направя, каквото исках, я не (и то всички - с левия крак). Нито началната позиция ми е ясна, нито старта, нито баланса горе - нищо. Май трябва да се върна още една крачка назад и да правя само с 32 известно време. Не просто срам и резил, а в добавка позор и излагация. Най-лошото не е в това, че не мога да ги направя добре, а че това, което в момента се получава, не ми се струва безопасно по собствените ми критерии, които с оглед на броя контузии, които съм си “уредил” с времето, изобщо не са високи.
- Раменната започна с виеща болка в лактите, която полека намаля към края. Трябва да загрявам май поне с някакви ротации и с нещо леко, преди да скоча на 32.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден)
Обобщение за деня:
Понеделниците си имат много стриктно дефинирано предназначение във вселенския ред на нещата - да ги псуваш и да ти олеква, като отминат.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.05.20 18:06.
казано от Boby_ на 04.05.20, 16:53:
04.05.2020 г.
Тренировка Е
Отрицателно:
- Тая тяга не е като оная тяга. Я имаше едно-две повторения, при които да успея да направя, каквото исках, я не (и то всички - с левия крак). Нито началната позиция ми е ясна, нито старта, нито баланса горе - нищо. Май трябва да се върна още една крачка назад и да правя само с 32 известно време. Не просто срам и резил, а в добавка позор и излагация. Най-лошото не е в това, че не мога да ги направя добре, а че това, което в момента се получава, не ми се струва безопасно по собствените ми критерии, които с оглед на броя контузии, които съм си “уредил” с времето, изобщо не са високи.
- Раменната започна с виеща болка в лактите, която полека намаля към края. Трябва да загрявам май поне с някакви ротации и с нещо леко, преди да скоча на 32.
****************************************************************************************************Ако това ще те успокои не си сам в излагането :-) и бих искал да ви благодаря за темата!
Загрявам и разтягам с ластик 25 кг опън и по лека пудовка .. и при мен го има проблема с рамене и лакти.
Отдавна не бях усещал да ми пукат сухожилията при натоварване но с пудовката става когато трудно я контролирам а и не само .
Мнението беше редактирано от Христо на 05.05.20 08:25.
Нещо Такова няма ли да свърши работа? Без да се стъпва на него. Само пудовките да се оставят. Ще отнеме 2 сантиметра от движението. Не идеален вариант, но е евтин. Аз на подобна постелка си оставям гюлетата.
05.05.2020 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Миялната от известно време ми прави мизерии и вчера окончателно отказа. Извън гаранция е, а малката щерка още като се нанесохме в апартамента, успя да падне с цялата си тежест върху отворена врата и я изкърти, а на мен ми отне половин ден да я върна в действие на цената на изкривени панти и ламарини. Като добавим и цените на услугите в Швеция, реших, че е време за смяна и половината ден ми отиде в четене на ревюта и сравняване на цени. Накрая за пръв път в живота си реших да поръчам бяла техника онлайн, но при разлика в цената с MediaMarkt за същия модел от 2000 крони (към 200 евро) май си струва.
Последния месец направо се разорих от покупки, а хладилникът тече...
казано от CarnalK на 05.05.20, 08:32:
Нещо Такова няма ли да свърши работа? Без да се стъпва на него. Само пудовките да се оставят. Ще отнеме 2 сантиметра от движението. Не идеален вариант, но е евтин. Аз на подобна постелка си оставям гюлетата.
Да, нещо такова ще е. Две плочки ще стигнат.
05.05.20
19:48
казано от Boby_ на 05.05.20, 18:09:
при разлика в цената с MediaMarkt за същия модел от 2000 крони (към 200 евро) май си струва.
Наложи ми се да купувам пач кабели, а наблизо имаше голям търговски комплекс с една огромна Ikea посредата, взех ги от MediaMarkt, но ми се сториха скъпи. Забелязах също, че в китайския бюфе ресторант в района имаше повече клиенти отколкото в ресторанта на Ikea. Или шведите си правят сметката или просто има много клошари (като мен).
казано от Brown Bomber на 05.05.20, 19:48:
казано от Boby_ на 05.05.20, 18:09:
при разлика в цената с MediaMarkt за същия модел от 2000 крони (към 200 евро) май си струва.
Наложи ми се да купувам пач кабели, а наблизо имаше голям търговски комплекс с една огромна Ikea посредата, взех ги от MediaMarkt, но ми се сториха скъпи. Забелязах също, че в китайския бюфе ресторант в района имаше повече клиенти отколкото в ресторанта на Ikea. Или шведите си правят сметката или просто има много клошари (като мен).
О, много добре си я правят те! Редовно си организират битаци (Loppis), където се продават хиляди неща втора ръка - от дрехи и обувки до тенджери и съдове. Когато времето позволява, ги правят навън, а в студения сезон съм виждал да затварят подземни гаражи на големи молове за целта. Всякакви сайтове и групи за продажба, размяна и дори подаряване са супер популярни. Изобщо не обичат да извхърлят - ако влезеш в такава група във фейса, е пълно с безплатни боклуци. Е, тук идва и проблемът, че когато нещо не ти трябва, не можеш просто да го зарежеш до кофите за боклук, а трябва сам да си организираш извозване до най-близкото депо за отпадъци, така че мотивите не са изцяло алтруистични. )
06.05.20
12:43
Все едно чета “Човек на име Уве”:D
Мнението беше редактирано от James Hinks на 06.05.20 12:43.
казано от James Hinks на 06.05.20, 12:43:
Все едно чета “Човек на име Уве”:D
Ем...те там ,не малко се бесят))).
06.05.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1. Обръщане с две пудовки от земя (през 10 секунди) - 20 или 21х1х32+32 кг.
2. Кофи на халки с доп. тежест (през 6-7 секунди) - 20х1х32 кг.
Допълнителни упражнения:
3. Планк с повдигане на разноименни ръка и крак - 1:15 мин.
Чисто време за интервалите - 08:07 мин.
Клип на обръщанията:
Положително:
- Контузията в кръста поотшумя.
Отрицателно:
- На обръщанията си мислех, че се справям по-добре, но на клипа тия лакти пак вървят навън. Все пак има и няколко повторения, на които си личи, че се опитвам да ги държа близо до тялото.
- Лактите ме скъсват - възпалили са се тотално. Дано да отмине с адаптацията.
- Опитах първа да започна интервала с 2х40, че 2х32 уж са ми леки за 20 подхода, но изкарах точно две обръщания и върнах на 32.
- Времето за обръщанията с минута нагоре и то уж без да се мотая видимо.
Добавки:
Обобщение за деня:
Много работа, а човек от отдела ми се е поиздънил с една задача и сега трябва да се обяснявам вместо него... Ще го преживея, ама щеше да е добре да го видя на четири очи да му прочета едно конско, вместо да го правя през уеб-камера.
07.05.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1. Тръстъри с пудовка (с оставяне и обръщане от вис, през 10 секунди) - 15х1х32+32 кг.
2. Набирания на въже с доп. тежест (през 6-7 секунди) - 20х1х16 кг.
Допълнителни упражнения:
3. Описване на цифрите от 0 до 9 с прави крака във въздуха от лег - два пъти.
Чисто време за интервалите - 9:26 мин.
Положително:
- Качвам още един подход на тръстърите. 20 вече са в полезрението, макар че ми е голяма мъка това упражнение.
- На набиранията продължавам да внимавам за спускането додолу, а днес успях да сваля и доста от времето.
Отрицателно:
- Тръстърите трябва да започна вече да ги правя и по-близо до интервала. Днес бях на 5:34 мин за 15 подхода, което прави около 22 секунди на подход. Като вземем предвид, че все пак има обръщане, не е чак толкова зле, но има още какво да се сваля - поне до около 15-17 секунди на подход, за да мога да кажа, че съм през 10 от активна фаза до активна фаза. От друга страна ако броя и обръщането за активна фаза, може и да съм вече там. :) Оправдания.
- Лактите ме мъчат здраво и то от вътрешната страна и на двата, а не отвън, където си имам хронична болка в левия. Чакам адаптация...
Добавки:
Обобщение за деня:
Тия дни съм се посветил на техническа работа, включително и промени и нови опции на един инструмент в Tableau. Забравил съм какъв кеф ми правеше да се занимавам с такива неща! :(
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече