08.05.2020 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1. Изхвърляне от вис с две пудовки (през 10 секунди) - 20х1х32+32 кг.
2. Лицеви опори с ластик (през 6-7 секунди) - 20х1 със сив Pro Resistance Band Extra Heavy.
Допълнителни упражнения:
3. Коремни преси с прибиране на колене към гърдите - 36.
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Чисто време за интервалите - 08:05 мин.
Клип на първите десетина подхода на изхвърлянето:
Има 2-3 прилични повторения, но като цяло още не е това, което се иска.
Положително:
- Гледам да оправям и свалянето и да минавам през рак позиция вече. Горе-долу се получава.
- Времето на изхвърлянията с 30-тина секунди надолу.
Отрицателно:
- Лактите много ме боляха, особено левият (това е копи-пейст от предната тренировка).
- Като цяло напредъкът е бавен, а изхвърлянията са далеч от истината. Трябва обем да се натрупа.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден).
2. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Поотхвърлих доста работа тая седмица и днес ми остана време за разни административни глупости, които отлагам отдавна.
казано от nervak на 08.05.20, 18:11:
От вътрешната страна на “кокалчетата”ли е болката на лактите?
Да, отвътре е. Като медиален епикондилит. Прекрасно се допълва с латералната болка на левия лакът, която си докарах едно време от френско разгъване и после хронифицирах успешно.
казано от nervak на 08.05.20, 18:39:
Аха ...ми не си сам)))
Бих предпочел да съм - чуждата болка не ме успокоява. А още по-добре, ако никого от двамата не го болеше. :)
казано от nervak на 08.05.20, 18:47:
Баси и сериозния си...просто като чета,че чакаш да отмине-ще чакам и аз.
Ба, много сериозен! :) Просто гледам да не пия по-често от веджнъж на няколко дни и днес дори умишлено не си купих бира, а сега се ядосвам на себе си.
Аз пък след великден не съм спирал, изпих си всичките уискита от колекцията, останаха ми само някакви по-скъпи бутилки, те са ми критерия, че ако ги отворя съм алкохолик. Обаче пък са толкова хубави уиските, че ти е кеф да си сипеш всяка вечер.
09.05.20
11:56
Боби, като гледам колко ти е зор това изхвърляне, се чудя дали все пак не си препоядисал 48-ците червени... :D
09.05.20
12:10
Земи тоа черпак.
казано от James Hinks на 09.05.20, 11:56:
Боби, като гледам колко ти е зор това изхвърляне, се чудя дали все пак не си препоядисал 48-ците червени... :D
Обратното би било по-вероятно. :)
09.05.2020 г.
Добавки:
2. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Сутринта закарахме щерката на два часа път от Стокхолм да си хване лодката за скаутски лагер и използвахме да се разходим в гората и край морето.
Море, ама Балтийско. Балтийско, ама море...
казано от Boby_ на 08.05.20, 17:47:
08.05.2020 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1. Изхвърляне от вис с две пудовки (през 10 секунди) - 20х1х32+32 кг.
2. Лицеви опори с ластик (през 6-7 секунди) - 20х1 със сив Pro Resistance Band Extra Heavy.Допълнителни упражнения:
3. Коремни преси с прибиране на колене към гърдите - 36.Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Чисто време за интервалите - 08:05 мин.Клип на първите десетина подхода на изхвърлянето:
Има 2-3 прилични повторения, но като цяло още не е това, което се иска.
Положително:
- Гледам да оправям и свалянето и да минавам през рак позиция вече. Горе-долу се получава.
- Времето на изхвърлянията с 30-тина секунди надолу.Отрицателно:
- Лактите много ме боляха, особено левият (това е копи-пейст от предната тренировка).
- Като цяло напредъкът е бавен, а изхвърлянията са далеч от истината. Трябва обем да се натрупа.Добавки:
Обобщение за деня:
Поотхвърлих доста работа тая седмица и днес ми остана време за разни административни глупости, които отлагам отдавна.
Приятел :-) колкото и да те е зор не си затваряй очите !
10.05.2020 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1. Обръщане от земя + обръщане от вис (през 10 секунди) - 9х1х48 кг. (на ръка)
2. Преса от лег с пудовка (през 10 секунди) - 6х1х40+40 и 4х1х40+40 кг (двустранно на два пъти), 2х2х40 кг (едностранно)
Допълнителни упражнения:
3. Планк с повдигане на разноименни ръка и крак - 1:19 мин.
Чисто време за интервалите - 05:07 мин. (времето е много условно).
Ето клипче, ако на някоого му се гледат над 5 минути танталови мъки:
Положително:
- На обръщанията като че имам напредък, дори някои повторения са почти като истински.
- Поради липса на партньор днес изпробвах няколко начина да си вземам сам пудовките. Стана по начин, предложен от Сашо - слагам ги на степера, сядам зад тях и после ги слагам върху краката една по една. Проблемът е, че трябва да съм седнал доста нагоре по степера и като легна, не мога да се преместя надолу, ама каквото-такова.
Отрицателно:
- Не са наред нещата с тия лакти. Болят отвътре още на обръщанията, а старата болка в левия, която не ми позволява да заключвам добре, се връща при всяко бутащо движение. На клипа ясно се вижда, че почти не мога да докарам повторението на лега догоре с лявата ръка. Далеч отвъд мъртвата точка е, затова го броя, но не е и цяло повторение.
Добавки:
Обобщение за деня:
Тренирах набързо, а сега пак ме чакат четири часа шофиране да прибирам щерката от скаутския лагер. Времето се разваля и този път дори разходка няма да има.
казано от Христо Атанасов на 10.05.20, 07:11:
Моля?!?
Боби,ако си вземеш 2 такива столчета, и слагаш пудовките до теб, няма ли да ти е по- лесно?
https://www.masterhaus.bg/bg/product/5502-plastmasovo-sgyvaemo-stolche-32-x-25-x-22sm
казано от metalex на 10.05.20, 18:03:
Боби,ако си вземеш 2 такива столчета, и слагаш пудовките до теб, няма ли да ти е по- лесно?
https://www.masterhaus.bg/bg/product/5502-plastmasovo-sgyvaemo-stolche-32-x-25-x-22sm
Пробвах от две щайги, но е много трудно. Така с вдигане от скута се получава горе-долу - ще му свикна.
казано от Boby_ на 10.05.20, 17:28:
Моля?!?
Казвам когато вдигаш и ти е тежко да не си затваряш очите !
казано от Христо Атанасов на 11.05.20, 07:52:
Моля?!?
“Моля” не беше призив да повториш съвета, а да го обосновеш.
казано от Boby_ на 10.05.20, 18:05:
казано от metalex на 10.05.20, 18:03:
https://www.masterhaus.bg/bg/product/5502-plastmasovo-sgyvaemo-stolche-32-x-25-x-22smПробвах от две щайги, но е много трудно. Така с вдигане от скута се получава горе-долу - ще му свикна.
Взимай още един степер и го сложи зад този. Няма да има нужда да се местиш надолу. :D
На мен ми харесват повече обръщанията от по в началото, смятам, че има доста подобрение.
Още малко крака и в долната част на движението, тежко е и е хубаво повече от тежестта му да отиде в залюляване назад, не на бицепс да се спира. И сега го правиш де, ама още малко.
11.05.20
10:55
казано от StefanR на 11.05.20, 10:51:
и е хубаво повече от тежестта му да отиде в залюляване назад, не на бицепс да се спира.
Да спира с хиперекстензия ли? Ако е така, това въобще не е оферта.
казано от James Hinks на 11.05.20, 10:55:
и е хубаво повече от тежестта му да отиде в залюляване назад, не на бицепс да се спира.
Вероятно не се изразявам коректно. Имам предвид като на клипа, на минута и тридесет направо да се погледне.
Едит: Като се замисля, тежестта на пусната по-тежка за мен гира , аз обирам с приклякване, не със залюляване, но това е едното от двете заподозрени движение за болката ми в единият бицепс.
Мнението беше редактирано от StefanR на 11.05.20 11:20.
казано от Boby_ на 11.05.20, 09:50:
казано от Христо Атанасов на 11.05.20, 07:52:
Моля?!?
“Моля” не беше призив да повториш съвета, а да го обосновеш.
Да прав си ! Беше малко на жаргон :-)
Ако ти се наложи да използваш цялата си сила в други условия а не на поляната сред глухарчетата :-) едно от първите неща който трябва да направиш е да си нащрек и да оцениш ситуацията.
Когато тренираш и си затваряш очите тренираш всичко и привикваш в пиковия момент да не гледаш защото си го правил хиляди пъти и ти е станало навик.
Когато не гледаш въпреки силата която притежаваш ако ти се наложи няма да разбереш как някой ти е дръпнал килимчето изпод краката :-) защото си стискал очи и си проспал момента.
Аз не искам да те обидя ако така го приемаш !
Видях проблем според мен и споделих ... е понякога обясненията не са силната ми част :-) но надявам се си ме разбрал !
Успех ... следя темата с интерес !
казано от Христо Атанасов на 11.05.20, 11:12:
Ако ти се наложи да използваш цялата си сила в други условия а не на поляната сред глухарчетата :-) едно от първите неща който трябва да направиш е да си нащрек и да оцениш ситуацията.
Когато тренираш и си затваряш очите тренираш всичко и привикваш в пиковия момент да не гледаш защото си го правил хиляди пъти и ти е станало навик.Когато не гледаш въпреки силата която притежаваш ако ти се наложи няма да разбереш как някой ти е дръпнал килимчето изпод краката :-) защото си стискал очи и си проспал момента.
Аз не искам да те обидя ако така го приемаш !
Видях проблем според мен и споделих ... е понякога обясненията не са силната ми част :-) но надявам се си ме разбрал !
Успех ... следя темата с интерес !
Интересно разсъждение. Имаш известно основание.
От друга страна трябва да се прави ясна разлика между движение, повтаряно десетки пъти, което се опитвам да изчистя и зрението ми пречи на концентрацията и такова, което е различно от всичко досега. Мога да ти гарантирам, че не си затварям очите, когато нося хладилник по стълби например. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.05.20 11:41.
11.05.20
14:50
Като кихам си затварям очите, а кихам много, защото страдам от сенна алергия, а не мога да не шофирам цяла пролет, тоест бая време шофирам със затворени очи, да продължавам ли или не може :) ?
11.05.2020 г.
Тренировка Д
Загрявка.
Работни серии:
1. Клек с пудовка от рак-позиция (през 10 секунди) - 10x1+1x40 кг (на страна)
2. Хоризонтално набиране на халка с една ръка (през 10 секунди) - 20 или 21х1 (на ръка)
3. Високо изтегляне с пудовка с една ръка (през 10 секунди) - 10х1х48 кг. (на ръка)
Допълнителни упражнения:
4. Описване на цифрите от 0 до 9 с прави крака във въздуха от лег - 2,2 пъти.
Чисто време за интервалите: 13:41
Положително:
- Днес съм много доволен от себе си! На клека увеличих подходите с два, а не ми се наложи нито веднъж да подпирам пудовката с другата ръка. Все още има известна разлика в позицията между лявата и дясната, а и като цяло не е класическа рак позиция, а с леко изнесен навън лакът, но се подобрява.
- Един подход повече и на високото изтегляне.
Отрицателно:
- Набиранията не ми харесват все още.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
Обобщение за деня:
Още вчера лагерите на количката взеха да сдават багажа, а днес направо се разпаднаха. И това при положение, че по спецификации трябва да е за до 200 кг, а аз никога не съм я товарил с повече от 160 наведнъж. По обяд отскочих да я сменя, доплатих и взех една за до 250 кг с огромни плътни колела срещу скромните 1300 крони (почти 130 евро). Дано поне тая да издържи по-дълго - толкова пари за количка дори не съм си представял, че мога да дам.
11.05.20
15:02
казано от StefanR на 11.05.20, 11:00:
казано от James Hinks на 11.05.20, 10:55:
Вероятно не се изразявам коректно. Имам предвид като на клипа, на минута и тридесет направо да се погледне.
Е точно това не е оферта по ред причини.
казано от Brown Bomber на 11.05.20, 14:50:
Като кихам си затварям очите
Невъзможно е да кихнеш и да не ги затвориш.
казано от Boby_ на 11.05.20, 14:57:
толкова пари за количка дори не съм си представял, че мога да дам.
Който го мързи - плаща.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 11.05.20 15:05.
казано от James Hinks на 11.05.20, 15:02:
Който го мързи - плаща.
:) Множко ми идва за фермерска - ако трябва да изнасям два комплекта от моите пудовки + два от тези на Зозо (тях ги нося по две в ръка), това са 6 курса фермерска разходка на около 200 метра разстояние всеки - над километър фермерска. Аз толкова без пудовки не ходя на ден. :D
Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.05.20 15:37.
казано от Brown Bomber на 11.05.20, 14:50:
Като кихам си затварям очите, а кихам много, защото страдам от сенна алергия, а не мога да не шофирам цяла пролет, тоест бая време шофирам със затворени очи, да продължавам ли или не може :) ?
Оценявам хумора ти :-)
Може но трябва да си лапнеш палеца преди да кихнеш ;-) и ако в това състояние успееш да си затвориш очите значи няма лек за тебе ...
Сори за алергията ....
12.05.2020 г.
Тренировка Е
Загрявка.
Работни серии:
1. Тяга на един крак с две пудовки (през повече от 10 секунди) - 13х1+1x40+40 кг (на страна)
2. Раменна преса с две пудовки (през 10 секунди) - 20 или 21х1х32+32 кг
3. Силово гребане с пудовка (през 10 секунди) - 20 или 21х1+1х48 кг (на страна)
Допълнителни упражнения:
4. Коремни преси с прибиране на колене към гърдите - 36
Разтягане на тренираните мускули и сухожилия.
Чисто време за интервалите - 25:20 мин.
Тягата отново в мазето преди другите. Трябва задължително да я правя не с мартонки за бягане и директно стъпил на пода, иначе пада едно кривене в глезена и се чудя себе си ли да балансирам или тежестта.
Положително:
- Раменната преса малко по-лека - упражнявам се да инициирам движението от истинска рак-позиция, която е малко по-ниска и включва гърдите на старта на движението, което дава инерция и го прави по-лесно.
- Една идея по-добре и на тягата. Изпробвам варианта на Иво с пудовките малко пред крака. Ще стане.
Отрицателно:
- Кръстът даде фира на гребането.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден)
Обобщение за деня:
Сутринта най-после ми доставиха новата миялна и ми отидоха два часа да извадя старата и да монтирам новата (остават ми няколко козметични дреболии, но си влезе на мястото, захваната е за шкафа, водата и канализацията са свързани и сега работи щастлива с първи доста засъхнал “товар” съдове. Сега започвам чуденето какво да правя със старата - искаха ми 300 крони да ме отърват от нея, но отказах. Май ще я пусна за продажба срещу символична сума или дори за подаряване, а ако никой не я ще, ще трябва да я карам до депото за отпадъци.
13.05.2020 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Добре, че ми е почивен ден днес, че шведската пролет навън не е хич за тренировки. 2 градуса, пронизващ вятър и мокър сняг цяла сутрин...
Наумил съм си да пия само в нетренировъчните дни и по обяд отскочих да заредя няколко бири, та междувременно си намерих и подходящи гумени постелки за тягата в мазето. Ще видим колко ще изкарат или и тях ще трябва да ги сменям, като количките.:)
13.05.20
16:32
Аз бирите ги намалих до събота и неделя и то само по една.
Не виждам разлика 😁
Мнението беше редактирано от CottageCheese на 13.05.20 16:32.
казано от CottageCheese на 13.05.20, 16:32:
Аз бирите ги намалих до събота и неделя и то само по една.
Не виждам разлика 😁
Ти не, но черният ти дроб вижда. :)
П. П. А стеатозата плаче...
казано от nervak на 13.05.20, 19:24:
То щото стеатозата е предимно от бира....
Ще се изненадаш в колко много случаи е. :)
13.05.20
20:09
Аз от три - четири на седмица в силните седмици, минавам на две и по-малко на седмица.
Мисля че няма да имам кой, знае какъв проблем :)
казано от CottageCheese на 13.05.20, 20:09:
Аз от три - четири на седмица в силните седмици, минавам на две и по-малко на седмица.
Мисля че няма да имам кой, знае какъв проблем :)
Мдам, всичко е въпрос на пропорции. Аз под 7-8 на сядане не падам. Единственият ми избор е да не отварям първата.
13.05.20
20:22
Аз след третата не мога да стана 😁
В неделя едвам изпих половинка...
Мнението беше редактирано от CottageCheese на 13.05.20 20:23.