Too Little, Too Late

Прескочи до:

13.05.20
20:23

казано от Boby_ на 13.05.20, 20:04:

казано от nervak на 13.05.20, 19:24:

То щото стеатозата е предимно от бира....

Ще се изненадаш в колко много случаи е. :)

Няма как...имам интерес в тази насока.Мен лично повече ме притеснява газираното в бирата,а не алкохола-разбира се тук не става въпрос за случаите,когато сядам да пия бира))).
Инак се старая да не отварям повече от две...на вечер.

13.05.20
20:37

казано от nervak на 13.05.20, 20:23:

казано от Boby_ на 13.05.20, 20:04:

казано от nervak на 13.05.20, 19:24:

То щото стеатозата е предимно от бира....

Ще се изненадаш в колко много случаи е. :)

Няма как...имам интерес в тази насока.Мен лично повече ме притеснява газираното в бирата,а не алкохола-разбира се тук не става въпрос за случаите,когато сядам да пия бира))).
Инак се старая да не отварям повече от две...на вечер.

Седем на седмица според новите препоръки на NHS, които в момента са най-добре обоснованите. А аз току що отварям седми Ердингер за днес, в хладилника имам още един голям Saison и 3 чешки. Ако не ми стигне, ще допълня със стотина грама малц или малко коняк.... Предполагам виждаш разликата.

Имаше време, когато се гордеех колко бира мога да изпия. Вече не е така.

13.05.20
20:47

Мда...има разлика,Ердингера е с 7%,ама е 330мл,,,😃,което си е половин бирА.
Аз нещо с концентратите напоследък ич ме не бива....пипна ли без значение ,колко другия ден не ме кефи...освен ако не съм на вилата.Там 5-600 мл са просто добър ден,да не кажа ...добро утро))).

Bart Simpson

13.05.20
20:49

Аз си наамерих домашно бяло вино на мн добра цена, оставям трайно бирата.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 13.05.20 20:50.

13.05.20
21:01

казано от nervak на 13.05.20, 20:47:

Мда...има разлика,Ердингера е с 7%,ама е 330мл,,,😃,което си е половин бирА.
Аз нещо с концентратите напоследък ич ме не бива....пипна ли без значение ,колко другия ден не ме кефи...освен ако не съм на вилата.Там 5-600 мл са просто добър ден,да не кажа ...добро утро))).

5,3%, 500 мл.

А за концентратите и аз така - това, дето беше ежедневие, сега е мъка. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.05.20 22:42.

13.05.20
23:43

Абе пиенье ли е,не ми го хвалете...😎

Бобка, лично на мен би ми било по-удобно бирата да е в тренировъчни дни след тренировка, а в почивните (предтренировъчни) да я няма. Туй заради остатъчния ефект от тях за следващия ден.

14.05.20
10:13

казано от Маданеца на 14.05.20, 10:10:

Бобка, лично на мен би ми било по-удобно бирата да е в тренировъчни дни след тренировка, а в почивните (предтренировъчни) да я няма. Туй заради остатъчния ефект от тях за следващия ден.

Днес сериозно се замислих над това, Ефо. :) По чисто практически причини. Ама ще го преживея.

Иначе явно тягата онзи ден съм я уцелил горе-долу като форма, щото вчера и днес ме боли гъзът, макар и поносимо. :)

14.05.20
14:09

14.05.2020 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:
  1. Обръщане с две пудовки от земя (през 20-25 секунди) - 3х1х40+40 кг.
  2. Обръщане с две пудовки от земя (през 10 секунди) - 20 или 21х1х32+32 кг.
  3. Кофи на халки с доп. тежест (през 6-7 секунди) - 20х1х32 кг.

Допълнителни упражнения:
  3. Планк с повдигане на разноименни ръка и крак - 1:19 мин. 

Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Чисто време за интервалите (без обръщането с 40-ките) - 08:11 мин.

Клип на кофите, че тях май не ги бях снимал досега:

На кофите май много се накланям напред, а горе не заключвам добре и бързам да сляза от халките. Това си го знам и без клип, де.
Все пак ми се струва, че държа добре лопатките в ретракция и пускам до малко под 90 градуса в лактите, което е и целта на упражнението.

Положително:
  - Днес 40-ките май даже 4 пъти успях да ги обърна, но един-два пъти толкова грозно, че броя само 3 от тях.
  - Като че ли усещам леко подобрение в лаките, но е още рано да се каже.

Отрицателно:
  - Времето на обръщанията с 32 не е добро, но все пак са след мъките с 40.
  - За кофите вече писах горе след клипа. 

Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден).
2. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Тук удължиха забраната за пътувания в чужбина до 15-ти юли. Не знам дали е истинска забрана или само силна препоръка да не се пътува, но не мисля да проверявам - така или иначе ако искам да вляза в България, ще трябва да вися затворен 14 дни, а не искам да си прекарам така половината отпуска.
Препоръката тук е да се пътува само на кратки разстояния и да не се ходи на повече от два часа път с кола дори за вътрешни пътувания, така че ще се оглеждам за някаква горска къщичка в близката околност. Както предполагам и две трети от останалото население на Стокхолм - цените ще са космически, ако изобщо успея да се докопам до нещо. Ще видим.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.05.20 14:47.

15.05.20
15:21

15.05.2020 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:
  1. Тръстъри с пудовка (с оставяне и обръщане от вис, през 10 секунди) - 15 или 16х1х32+32 кг.
  2. Набирания на въже с доп. тежест (през 6-7 секунди) - 20х1х16 кг.

Допълнителни упражнения:
  3. Описване на цифрите от 0 до 9 с прави крака във въздуха от лег - 2,1 пъти.

Чисто време за интервалите - 10:00 мин.

Положително:
  - На тръстрите май направих 16 подхода, ама ми объркаха броенето с въпрос дали това, дето го правя, е клек с раменна, щото не приличано на тръстър...
  - Да не казвам голяма дума, ама май болката от вътрешната страна на лактите започва да намалява.

Отрицателно:
  - Тръстърите пак ми взеха здравенцето. До 20 подхода не знам кога ще ги докарам. А и май наистина почвам да бутам късно от гърди нагоре и губя импулса от клека. При положение, че без проблем правя 20 подхода чисти раменни преси на същата тежест, май за да се науча да правя истински тръстър, ще трябва да минавам на 40-ките в някакъв не много близък момент. Но няма да е преди да ги докарам до 20 с 2х32 и да поработя върху времето след това.
- Днес и набиранията бяха бавни и май по-зле като амплитуда от предния път. Личното тегло се отразява.

Добавки:
2. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Доста бавен петък. Имам няколко неща, ама повечето могат да почакат до другата седмица...
После в понеделник като се оплача, че ми се е изсипал адът на главата, някой да ми напомни какво съм казал в петък.

16.05.20
16:39

16.05.2020 г.

Тренировка В

Загрявка.

Работни серии:
  1. Изхвърляне от вис с две пудовки (през 10 секунди) - 20х1х32+32 кг.
  2. Лицеви опори с ластик (през 6-7 секунди) - 20х1 със сив Pro Resistance Band Extra Heavy.

Допълнителни упражнения:
  3. Коремни преси с прибиране на колене към гърдите - 38.

Чисто време за интервалите - 07:47 мин.

Положително:
  - Относително доволен съм днес. Лек напредък и на двете движение, прилично време.
  - Лактите още ме наболяват леко, но няма нищо общо с преди.

Отрицателно:
- Нещо твърде бавничко свиквам с изхвърлянията.

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта тренирахме, после излизахме с малката щерка да снимаме птички и пчелички. Обмислям да си взема ново тяло за фотоапарата, макар че хич не ми се дават пари за ново. Май ще търся нещо втора ръка.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.05.20 16:44.

17.05.20
12:59

17.05.2020 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес - почивка от тренировка. Следобед може и да излезем някъде, а може и да пропуснем.
Времето продължава да е нетипично хладно и ветровито за средата на май дори за тези географски ширини. Поне не вали... непрекъснато.

18.05.20
14:01

18.05.2020 г.

Тренировка Г

Загрявка.

Работни серии:
  1. Обръщане от земя + обръщане от вис (през 10 секунди) - 10х1х48 кг. (на ръка)
  2. Преса от лег с пудовка (през 10 секунди) - 7х1х40+40 и 4х1х40+40 кг (двустранно на два пъти), 1х5+5х40 кг (едностранно на ръка)

Допълнителни упражнения:
3. Планк с повдигане на разноименни ръка и крак - 1:11 мин.

Чисто време за интервалите - 06:21 мин.  (времето е много условно).

Днес поне времето беше хубаво.

Положително:
  - На обръщанията и в основния интервал на лега направих по едно повторение отгоре.
  - На лега мисля, че заключвам по-добре с лявата ръка, макар че без клип не е сигурно дали наистина се случва.
Отрицателно:
- Уж лактите ми бяха поминали, но днес на обръщанията левият ме скъса от болка.

Добавки:

Обобщение за деня:
Ядосвам се с разни хора, но нищо нетипично като за този ден от седмицата (няма да му казвам името, защото надушват страха).

18.05.20
14:10

казано от Boby_ на 15.05.20, 15:21:

После в понеделник като се оплача, че ми се е изсипал адът на главата, някой да ми напомни какво съм казал в петък.

Това време ли му е да бъде припомнено или не е толкова зле? :D

18.05.20
14:14

казано от Гордан на 18.05.20, 14:10:

Това време ли му е да бъде припомнено или не е толкова зле? :D

:) Не е толкова зле... засега.

19.05.20
18:01

19.05.2020 г.

Тренировка Д

Загрявка.

Работни серии:
  1. Клек с пудовка от рак-позиция (през 10 секунди) - 11x1+1x40 кг (на страна)
  2. Хоризонтално набиране на халка с една ръка (през 10 секунди) - 20 или 21х1 (на ръка)
  3. Високо изтегляне с пудовка с една ръка (през 10 секунди) - 10 или 11х1х48 кг. (на ръка)

Допълнителни упражнения:
  4. Описване на цифрите от 0 до 9 с прави крака във въздуха от лег - 2,2 пъти.

Чисто време за интервалите: 14:54

Положително:
  - Увеличих подходите на клека с един и в добавка като че беше по-стабилиен - само веднъж се наложи да подпра пудовката с другата ръка и то защото залитнах.
  - Май направих един подход отгоре и на високото изтегляне, но не съм сигурен.

Отрицателно:
- Набиранията са ми слаби.
- На високото изтегляне в края на последните два подхода нямаше много негативна фаза, а по-скоро пускане на пудовката. 

Добавки:

Обобщение за деня:
Нищо, от което да се оплача днес (поне не и публично). От 1-ви юни полека ще започваме да отваряме офиса (половината места, с предварително записване, до 2 дни седмично на човек) - засега доста ограничено, но да мръдна ден-два седмично от нас ще ми се отрази добре.

20.05.20
13:33

20.05.2020 г.

Тренировка Е

Загрявка.

Работни серии:
1. Тяга на един крак с две пудовки (през повече от 10 секунди) - 13 или 14х1+1x40+40 кг (на страна)
2. Раменна преса с две пудовки (през 10 секунди) - 20х1х32+32 кг
3. Силово гребане с пудовка (през 10 секунди) - 20 или 21х1+1х48 кг (на страна)

Допълнителни упражнения:
  4. Коремни преси с прибиране на колене към гърдите - 38

Разтягане на тренираните мускули и сухожилия.
Чисто време за интервалите - 22:51 мин.

Тягата отново в мазето, но този път бос и на новите постелки - оказаха се много удачно решение.

Положително:
  - На тягата напредвам леко. Имаше едно (1) цяло повторение с единия крак с пълно движение, без да се подпра с другия. Е, още имам да поработя за останалите 96%, ама все е нещо. :D
  - Времето на гребането и раменната малко по-добро, макар че и на двете съм далеч от истината.

Отрицателно:
- Ми май нищо, освен споделеното по-горе. Имам още доста работа на тягата, а и на спазването на интервала на другите две, но всяко нещо с времето си.

Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден)

Обобщение за деня:
Сърце юнашко не трае и от вчера си имам нов фотоапарат, който на практика не мога да си позволя, но все пак си купих. Въпреки любовта ми към фотографията, запалена от дядо ми с един стар Фед, отдавна разбрах, че нямам качества да стана фотограф. Технически всичко ми е ясно, но на практика една снимка трябва да е нещо повече от перфектно изображение, а аз май само до там мога да го докарам. Големите фотографи са и художници, какъвто аз определено не съм. С това лирично отклонение казвам само, че фотографията ми прави кеф, но не съм изкарал през целия си живот дори стотинка от нея и няма изгледи да го направя, така че един неприлично скъп фотоапарат е само прищявка.
И в тази връзка снощи висях до среднощ да си играя и да се порадвам на придобивката, затова днес започнах работа късно, с нежелание, а към обяд вече отварям първата бира. Често се оплаквам от работата си, но днес се възползвам с пълни шепи от положителните ѝ страни - мога да си позволя да тегля майната на всичко и всички, поне за малко.

20.05.20
14:22

Честита ти придобивка 😊Снимай си за кеф,и аз така правя.Всъщност,кое е красива фотография?Аз мога да направя снимка,която да радва моята душа,но пък ти примерно,да не я усетиш,и обратното.Както каза ти по един друг повод,красотата е в “невидимите” неща :)

20.05.20
15:17

казано от Boby_ на 20.05.20, 13:33:

Това 1+1 какво означава? Лява + дясна ръка или една 48-ца + още една 48-ца?

20.05.20
15:59

казано от James Hinks на 20.05.20, 15:17:

казано от Boby_ на 20.05.20, 13:33:

Това 1+1 какво означава? Лява + дясна ръка или една 48-ца + още една 48-ца?

Означава едно повторение с лява ръка, последвано от едно с дясна без почивка.

20.05.20
16:14

Щото помислих, че си изнамерил ново движение с двете, което ще да е мега силово гребане...

20.05.20
16:32

казано от James Hinks на 20.05.20, 16:14:

Щото помислих, че си изнамерил ново движение с двете, което ще да е мега силово гребане...

Сетих се за брадатия виц. Ха дано, ама надали... :)

21.05.20
19:04

21.05.2020 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Отскочихме днес до една ботаническа градина да се разходим и поснимаме. Жалките ми първи опити за макро-фотография едва ли са повод за особена гордост, но поне процесът на снимане е забавен.

22.05.20
14:58

22.05.2020 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:
  1. Обръщане с две пудовки от земя (през 20-25 секунди) - 9х1х40+40 кг.
  2. Обръщане с две пудовки от земя (през 10 секунди) - 20 или 21х1х32+32 кг.
  3. Кофи на халки с доп. тежест (през 6-7 секунди) - 20х1х32 кг.  (до 12 вкл. със задържане на съпорт 1-2 секунди в началото и в края).

Допълнителни упражнения:
  3. Планк с повдигане на разноименни ръка и крак - 1:09 мин. 

Чисто време за интервалите (без обръщането с 40-ките) - 09:30 мин.

Положително:
  - Започнах обръщанията с 40-ките и ги докарах до 9 през около 30-40 секунди, като някои бяха доста добре.
  - Обръщанията в интервала с 32-ките бързи и стегнати, въпреки леката умора от по-тежките гюлета.
  - На кофите се опитах да задържам съпорта в началото и в края на всеки подход. Докъм 12-тия се получи, после окапах. Май са ми много 32 кг, но не искам да връщам тежестта назад. Ще ги мъча така.

Отрицателно:
  - Всичко обобщих по-горе.

Добавки:

Обобщение за деня:
Чудно временце, половината ми екип е в отпуска и използвах сутринта да си открадна половин час за поправителени по макро фотография. Съответно по обяд и за тренировка отиде час, та работният ден не се очертава да е от най-продуктивните.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.05.20 15:06.

23.05.20
16:41

23.05.2020 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:
  1. Тръстъри с пудовка (с оставяне и обръщане от вис, през 10 секунди) - 20х1х32+32 кг.
  2. Набирания на въже с доп. тежест (през 6-7 секунди) - 20х1х16 кг.

Допълнителни упражнения:
  3. Описване на цифрите от 0 до 9 с прави крака във въздуха от лег - 2,3 пъти.

Чисто време за интервалите - 13:00 мин.

Положително:

- Тръстърите пак ми взеха здравенцето. До 20 подхода не знам кога ще ги докарам.

- Днес! Заинатих се и направих 20 подхода на тръстърите. Времето не е впечатляващо - 8:42, но важното е, че ги изкарах всичките най-сетне.
  - Набиранията с пускане додолу и малко по-бързи от предния път.

Отрицателно:
  - Не ми стига въздух на тази тренировка.
  - Освен времето на тръстърите, както и на набиранията, май няма друго.

Добавки:

Обобщение за деня:
Преди малко ми звънна колежка от отдела - разплакана и много разстроена по телефона. Знаех, че свекър ѝ и свекърва ѝ са в болница с корона рирус, но последно ми беше казала, че се подобряват, а свекърът даже е изписан. Майката на мъжа ѝ рязко се влошила и починала преди два дни. Взели бащата при себе си, за да не е сам и днес и той починал в ръцете на сина си. И двамата - малко над 60 и сравнително здрави, т. е. с още много години пред себе си.  На всичко отгоре мъжът ѝ излязъл, без да каже къде отива и я оставил сама с детето. И дори не знам какво мога да направя, за да ѝ помогна - дори жестът да отида да я видя не мога да осигуря, защото рискът за собственото ми семейство е прекалено голям.
Та изведнъж се оказва, че не е толкова анонимен тоя COVID-19.

24.05.20
15:33

Честит празник на всички!

24.05.2020 г.

Тренировка В

Загрявка.

Работни серии:
  1. Изхвърляне от вис с две пудовки (през 10 секунди) - 20 или 21х1х32+32 кг.
  2. Лицеви опори с ластик (през 6-7 секунди) - 20х1 със сив Pro Resistance Band Extra Heavy.

Допълнителни упражнения:
  3. Коремни преси с прибиране на колене към гърдите - 42.

Чисто време за интервалите - 08:05 мин.

Положително:
  - Имаше няколко добри изхвърляния, а и май направих 21, така че и времето не е зле.

Отрицателно:
- В добавка към лактите днес ме болеше и лявата китка.

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта използвахме слънцето и ходихме до един близък гьол да поснимаме птици. Получиха се някои интересни снимки, въпреки че техниката ми не е много подходяща птици, особено за такива в полет.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.05.20 15:45.

24.05.20
15:37

ББ-тийм ме “саботира” - пуска по 5-6 снимки на пост, избира си ги на случаен принцип и ги рисайзва безобразно. Както и да е, ето още няколко.

П. П. Нов опит с намалени предварително снимки.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.05.20 15:43.

24.05.20
15:46

Много добри попадения има! Особено близките планове и бойният клуб лебед- патица. :D Преди около две седмици гледах бой на две патици в кварталното езеро, умеят да правят зрелище, хаха.

24.05.20
15:51

казано от Диляна на 24.05.20, 15:46:

Много добри попадения има! Особено близките планове и бойният клуб лебед- патица. :D Преди около две седмици гледах бой на две патици в кварталното езеро, умеят да правят зрелище, хаха.

Радвам се, че ти харесват! :)
А набитото беше канадска гъска - доста по-близо до категорията на лебеда, но явно недостатъчно. :)

24.05.20
19:56

казано от Boby_ на 23.05.20, 16:41:

23.05.2020 г.

Преди малко ми звънна колежка от отдела - разплакана и много разстроена по телефона. Знаех, че свекър ѝ и свекърва ѝ са в болница с корона рирус, но последно ми беше казала, че се подобряват, а свекърът даже е изписан. Майката на мъжа ѝ рязко се влошила и починала преди два дни. Взели бащата при себе си, за да не е сам и днес и той починал в ръцете на сина си. И двамата - малко над 60 и сравнително здрави, т. е. с още много години пред себе си.  На всичко отгоре мъжът ѝ излязъл, без да каже къде отива и я оставил сама с детето. И дори не знам какво мога да направя, за да ѝ помогна - дори жестът да отида да я видя не мога да осигуря, защото рискът за собственото ми семейство е прекалено голям.

Боби, ще го кача това на стената си, нали разрешаваш?

24.05.20
20:29

казано от metalex на 24.05.20, 19:56:

казано от Boby_ на 23.05.20, 16:41:

23.05.2020 г.

Боби, ще го кача това на стената си, нали разрешаваш?

Цитрай ме, ако искаш. :) Само оправи това “рирус”, че чак сега го виждам.

25.05.20
10:05

Браво ! Много хубави снимки :-)

25.05.20
18:02

25.05.2020 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Спокойно като за понеделник.

26.05.20
18:31

26.05.2020 г.

Тренировка Г

Загрявка.

Работни серии:
  1. Обръщане от земя + обръщане от вис (през 10 секунди) - 10х1х48 кг. (на ръка)
  2. Преса от лег с пудовка (през 10 секунди) - 7+1х1х40+40 и 4х1х40+40 кг (двустранно на два пъти), 1х5+5х40 кг (едностранно на ръка извън интервал)

Допълнителни упражнения:
3. Планк с повдигане на разноименни ръка и крак - 1:12 мин.

Чисто време за интервалите - 06:24 мин.  (само първата част на лега).

Клип на лега:

Снимах, защото исках да видя дали поне в някои повторения заключвам лявата ръка. Е, май има 2-3, но далеч не всички. Тъпият лакът ще ме довърши!

Иначе чудно временце - за пръв път за сезона температура над 20 градуса.

Положително:
  - На обръщанията една идея по-бързо.

Отрицателно:
- То се вижда горе какво ми е движението на лега с лявата ръка. Другият път от друга позиция ще го снимам. Чудя се даже дали да не мина на 32 кг, докато изпълня както трябва интервала в цялата му прогресия и чак тогава да минавам на 40.
  - На обръщанията си бях поставил цел да кача с един подходите, но не можах - дори десетият не беше с хубаво ракване, а скъсах кожа на средния пръст.

Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден), 1 капсула cissus.
2. Към обяд - 1 капсула cissus.
3. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат, 1 капсула cissus.

Последно като поръчвах магнезий и рибено масло, взех и малко цисус - ще го пия месец-два да видим дали ще има някакво подобрение в тия тъпи лакти.

Обобщение за деня:
Слушам разни познати-българи си накупили билети да си ходят до България още през юли.
Зачудих се да не би аз нещо да изпускам и писах на посолството. Отговориха ми доста подробно - както си и мислех, българските граждани, живеещи постоянно в чужбина, при пристиагне в България подлежат на две седмици карантина. Нямам идея какво си мислят моите познати да правят - да стоят затворени две седмици от отпуската си, да се измъкнат на принципа “това не се отнася за мен” или ще чакат Ананиев да си отмени заповедта дотогава... Аз не бих разчитал на нито едно от трите.

27.05.20
14:32

27.05.2020 г.

Тренировка Д

Загрявка.

Работни серии:
  1. Клек с пудовка от рак-позиция (през 10 секунди) - 11x1+1x40 кг (на страна)
  2. Хоризонтално набиране на халка с една ръка (през 10 секунди) - 20х1 (на ръка)
  3. Високо изтегляне с пудовка с една ръка (през 10 секунди) - 11х1х48 кг. (на ръка)

Допълнителни упражнения:
  4. Описване на цифрите от 0 до 9 с прави крака във въздуха от лег - 2 пъти.

Чисто време за интервалите: 14:38

Положително:
  - Осезаемо подобрение на набиранията (но е възможно да се дължи на различна височина на халката и/или различен ъгъл на тялото - дори два-три градуса оказват влияние при интервал).

Отрицателно:
- На клека по-нестабилен от предния път - наложи се да подпирам пудовката с другата ръка няколко пъти, включително и отдясно.
- Високите изтегляния много тежки.

Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден), 1 капсула cissus.
2. Към обяд - 1 капсула cissus.
3. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат, 1 капсула cissus.

Обобщение за деня:
Времето продължава да е приятно, макар да е далеч от “жегата” вчера. Ако има добра светлина, надвечер мисля да изляза да пробвам да поснимам един-два пейзажа на близкото езеро.
Тая работа с работата от вкъщи вече толкова ми е писнала, че се улавям да отлагам неща, които не търпят отлагане.

27.05.20
14:46

казано от Boby_ на 26.05.20, 18:31:

взех и малко цисус - ще го пия месец-два да видим дали ще има някакво подобрение в тия тъпи лакти.

Прием на Нетренирин и Почивкин в двойна доза ще има по-голям ефект.

27.05.20
14:49

казано от Brown Bomber на 27.05.20, 14:46:

взех и малко цисус - ще го пия месец-два да видим дали ще има някакво подобрение в тия тъпи лакти.

Прием на Нетренирин и Почивкин в двойна доза ще има по-голям ефект.

Тия много вредят на черния дроб.

27.05.20
17:02

26.05.2020 г.

...
Слушам разни познати-българи си накупили билети да си ходят до България още през юли.
Зачудих се да не би аз нещо да изпускам и писах на посолството. Отговориха ми доста подробно - както си и мислех, българските граждани, живеещи постоянно в чужбина, при пристиагне в България подлежат на две седмици карантина. Нямам идея какво си мислят моите познати да правят - да стоят затворени две седмици от отпуската си, да се измъкнат на принципа “това не се отнася за мен” или ще чакат Ананиев да си отмени заповедта дотогава... Аз не бих разчитал на нито едно от трите.

На 21 май здравният министър пусна нова заповед (Зап.  № РД-01-274/21.05.2020 г.)  В т. 2, ал. ж), е предвидено засега най-значимото изключение за 14-дневната карантина. Понеже управлявам договори за рехабилитация на обекти от стратегическата инфраструктура, реших че това е зелена светлина да викам чуждите фирми, но все пак е хубаво основанието да го имам черно на бяло, защото ако кисели австрийски и германски работници преседят заради мен в карантина...е, няма да получа похвала пред строя от шефа. Звъннах на номера в ситуационният център на МЗ, те ме препратиха към Министерство на външните работи, където се учудиха (учтиво) и ми казаха, че те тълкуват заповеди само на своя министър, но ме посъветваха, понеже никой не знае със сигурност, да питам настоятелно МЗ; от МЗ вече леко обидени ми казаха, че контролa зависи от епидемиологичната обстановка по места и се упражнява от Здравните инспекторати; от Здравния инспекторат една юристка ми каза с отпаднал глас, че нейните колеги дават дежурства в подкрепа на Гранична полиция, и е добре там да питам; от Гранична полиция ми казаха, че указанията им се издават от МВР, а в МВР ми се скараха, че те не са заптиета да гонят хората и нямат нищо общо с контрола на влизащите - само ако някой е поставен от служителите на Инспектората в карантина, тогава ще го следят да не избяга. Накрая служителката от Инспектората ми вика “ем то така или иначе чакаме да облекчат мерките след 15 юни, недей да избързваш, защото и преди сме имали противоречиви текстове на заповеди и са ставали неприятни грешки”.
В това време, през летището се влиза с един въпросник и декларация, дето след 20:00 вечерта няма и кой да ги събира.

Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 27.05.20 17:27.

27.05.20
19:52

Тоест малко нещо като руска рулетка... Ще видим как ще се развие ситуацията - нещата изглежда отивамт към затихване и тук, въпреки по-слабите мерки. Може и да се реша да поема риска през втората половина на юли за две-три седмици, ако намеря кой да гледа кучето толкова време.

28.05.20
10:29

казано от Boby_ на 27.05.20, 19:52:

Тоест малко нещо като руска рулетка...

кажи си го направо “пълно безхаберие”. Държавата абдикира от прилагането на всякакви противоепидемични мерки (както и от други функции, но пък явно има амбицията да се завърне в икономиката :)). Каквото и да си говорят на телевизора, няма никакъв контрол - фитнеси, ресторанти, летища, всичко е на принципа “if you can’t make it - fake it”

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1