28.05.20
15:36
Нашият бизнес е свързан с пътуване по цял свят и в момента не можем да пътуваме, така че не е чак толкова разхайтено, колкото го изкарвате.
П.С. Бях взел билети за екскурзия с жена ми до Валенсия на 9.06 с Ryanair и връщане от Мадрид с Wizz на 14.06. Първия полет вече ми го канселираха и ме обезщетиха, ще видим какво ще стане с другия, но очаквам да отменят и него.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 28.05.20 15:53.
казано от Brown Bomber на 28.05.20, 15:36:
Нашият бизнес е свързан с пътуване по цял свят и в момента не можем да пътуваме, така че не е чак толкова разхайтено, колкото го изкарвате.
Аз нищо не изкаравам, само се чудя какво да правя. Може би ще взема някакви билети за края на юли с опция за отлагане и ще чакам да видя какво ще стане.
28.05.2020 г.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден), 1 капсула cissus.
2. Към обяд - 1 капсула cissus.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат, 1 капсула cissus.
Обобщение за деня:
Днес се отказах да тренирам - идват нови промени в схемата и пускам ден почивка. От утре се концентрирам върху 32-ките и ще взема другите гюлета, като им дойде времето.
казано от Boby_ на 28.05.20, 16:28:
... От утре се концентрирам върху 32-ките...
И при мен важи с пълна сила ... хайде не от утре, но до някоя и друга седмица/месец :)
Мнението беше редактирано от Splash на 28.05.20 16:32.
казано от Boby_ на 28.05.20, 16:28:
казано от Brown Bomber на 28.05.20, 15:36:
Аз нищо не изкаравам, само се чудя какво да правя. Може би ще взема някакви билети за края на юли с опция за отлагане и ще чакам да видя какво ще стане.
/quote]Очакваното се случва,ще махнат 14-дневната карантина от 1.06.Всички събития от последните дни го подсказваха,но някои може би са имали инфо от по-рано,за резервациите говоря :)
казано от old_man на 28.05.20, 19:26:
Очакваното се случва,ще махнат 14-дневната карантина от 1.06.Всички събития от последните дни го подсказваха,но някои може би са имали инфо от по-рано,за резервациите говоря :)
Махат, ама не за мен - сутринта слушах Кунчев да чете списъка с изключенията, който започва с Швеция. :) Засега няма да купувам билети, ще чака да видя накъде ще духне вятърът. До средата на юли има достатъчно време и да се пооправят нещата, и да се сговнят отново.
29.05.2020 г.
Тренировка 1.1
Загрявка.
Работни серии:
1. Изхвърляне от вис с две пудовки (през 10 секунди) - 20х1х32+32 кг.
2. Хоризонтално набиране на халка с една ръка (през 10 секунди) - 20х1 (на ръка)
Допълнителни упражнения:
3. Планк с повдигане на разноименни ръка и крак - 1:11 мин.
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Чисто време за интервалите - 11:03 мин.
Първа тренировка по схемата с 32 кг - никакво пипване на 40-ките, докато не им дойде времето.
Положително:
- Имаше няколко прилични изпълнения на изхвърлянето (някъде след 3-4 докъм 12-13).
Отрицателно:
- Уж след почивка, а лактите все така ме мъчат.
- Бавен бях на извхърлянията.
- Набиранията с недостатъчна амплитуда - не завършвам добре движението горе, особено след 10-тото.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден), 1 капсула cissus.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат, 1 капсула cissus.
Обобщение за деня:
Сутринта няколко телеконферентни срещи, а следобедът - учудващо празен. Мисля да отскоча за бира - да изстива в хладилника, докато аз довършвам няколко отложени неща.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 31.05.20 18:06.
казано от Boby_ на 29.05.20, 10:17:
казано от old_man на 28.05.20, 19:26:
Очакваното се случва,ще махнат 14-дневната карантина от 1.06.Всички събития от последните дни го подсказваха,но някои може би са имали инфо от по-рано,за резервациите говоря :)
Махат, ама не за мен - сутринта слушах Кунчев да чете списъка с изключенията, който започва с Швеция. :) Засега няма да купувам билети, ще чака да видя накъде ще духне вятърът. До средата на юли има достатъчно време и да се пооправят нещата, и да се сговнят отново.
Преди малко министър Захариева в интервю каза,че до 15.06 пада карантината за всички страни от ЕС,но прав си,неизвестни много.
казано от Boby_ на 29.05.20, 14:44:
29.05.2020 г. ...Мисля да отскоча за бира - да изстива в хладилника, докато аз довършвам няколко отложени неща.
Петъчен спам :)
Мнението беше редактирано от Splash на 29.05.20 17:29.
30.05.2020 г.
Тренировка 2.1
Загрявка.
Работни серии:
1. Обръщане от земя (през 10 секунди) - 11х2х32 кг.
2. Преса от лег с пудовка (през 10 секунди) - 13х1х32+32 (с пускане след деветия подход)
Допълнителни упражнения:
3. Описване на цифрите от 0 до 9 с прави крака във въздуха от лег - 2,1 пъти.
Чисто време за интервалите - 06:38 мин.
Положително:
- Тръгнах с голямата кошница за 15х2 на обръщанията, но много бързо си припомних между интервали с единици и такива с двойки. 11 подхода все пак е добро начало. Ще стигна и до 15.
Отрицателно:
- На лега левият лакът ме мъчи, макар че с 32 е доста по-добре, отколкото с 40.
- Интервалът на лега на два пъти - проблемът там е с “почивката”, при която всъщност не почивам, а мускулите са напрегнати и се получава интервал с изометрия, вместо почивка. Ще му свикна.
Добавки:
Обобщение за деня:
Снощи излязохме да поснимаме с малката щерка до един резерват на пешеходно разстояние. Изядоха ме комарите, но излязоха няколко приятни кадъра.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.06.20 17:34.
31.05.2020 г.
Тренировка 3.1
Загрявка.
Работни серии:
1. Тръстъри с пудовка (с оставяне и обръщане от вис, през 10-15 секунди) - 20х1х32+32 кг.
2. Набирания на въже с доп. тежест (през 6-7 секунди) - 20х1х16 кг.
Допълнителни упражнения:
3. Коремни преси с прибиране на колене към гърдите - 35
Чисто време за интервалите - 15:46 мин.
Положително:
- Тръстърите ги докарах до 20 подхода.
Отрицателно:
- Много бавно - не ми стига въздух и тръстърите почти не са в интервал.
- Набиранията също бавни - тръстърите тотално ме изцедиха и после вече нямаше начин да напъвам за време.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес използвахме чудното временце, за да отскочим на разходка до замъка Скоклостер, разположен на 60-тина км от нас. По път снимахме и цъфнало поле с рапица - рядко красиво жълто море. Даже мен ме накараха да се подравня за снимка. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.06.20 14:43.
Обобщение за май 2020
През май явно успях да намеря баланс - теглото ми не се е променило и е все същите 109,2 кг на 1-ви май и на 1-ви юни.
Приетите калории за месеца са средно 3549 на ден, което е и неутралният баланс. Звучи подозрително много и потвърждава наблюдението ми, че балансът се измества, когато сменям “посоката” от качване към сваляне и обратно.
При коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3187.
В тренировките отново промяна, за която смятам да е последна за известен период. Отказах се от напъните с неща, за които ми е рано - връщам всичко на двупудовките, действам по протокол с интервали (първа цел 20х1, като олекнат, 15х2, после 10х3 и чак след това следващата тежест и отначало). Кратки ежедневни тренировки, интервали през 10-15 секунди за начало. Да видим как ще е.
Лятото се очертава странно и засега не смея да планирам нищо отвъд няколко дни в гората край Балтийско море в началото на юли. През юни със сигурност няма да пътувам никъде.
Целите са си все същите - да поддържам сила, да развивам силова издържливост, координация и баланс, да намалявам силовите дисбаланси, създадени през годините, да съм здрав, като в същото време не инвестирам твърде много време в тренировки. По отношение на храната се целя някъде в 3000 калории на ден (без да издребнявам обаче) с нещо като РБД (но с не повече от 25% калории от въглехидрати), с достатъчно белтъчини предимно от животински произход. Нищо ново под слънцето.
01.06.2020 г.
Тренировка 4.1
Загрявка.
Работни серии:
1. Обръщане с две пудовки от вис (през 10 секунди) - 15 или 16х2х32 кг.
2. Кофи на халки с доп. тежест (през 10 секунди) - 20х1х32 кг. (до 13 вкл. със задържане на съпорт 1-2 секунди в началото и в края).
Допълнителни упражнения:
3. Планк с повдигане на разноименни ръка и крак - 1:15 мин.
Чисто време за интервалите - 11:15 мин.
Положително:
- Обръщането от вис по-лесно от това от земя и съответно направих 15 или 16 двойки. Има още какво да се иска от времето, затова е рано да мисля за тройки.
- На кофите задържам в съпорт малко по-дълго в началото и в края - днес до 13-тия подход (с някои уговорки). Това обаче ми струва доста време.
Отрицателно:
- Нищо конкретно, освен че капнах в средата на кофите.
Добавки:
Обобщение за деня:
Страхотно време - най-топлият ден досега тази година. Вече се налага да търся не само поляна, а и сянка за трениране. Иначе с изключение на няколко досадни телеконференти срещи, денят изглежда прилично като за понеделник.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.06.20 14:52.
казано от Boby_ на 01.06.20, 14:50:
- Нищо конкретно, освен че капнах в средата на кофите...
Прочетох “хапнах” и реших че си превъртял интервалите :D
казано от Splash на 01.06.20, 14:57:
казано от Boby_ на 01.06.20, 14:50:
- Нищо конкретно, освен че капнах в средата на кофите...
Прочетох “хапнах” и реших че си превъртял интервалите :D
Хапването в средата на интервал ще завърши с доста зрелищно “връщане на ресто” според мен. :)
02.06.2020 г.
Тренировка 5.1
Загрявка.
Работни серии:
1. Изхвърляне от вис с две пудовки (през 10 секунди) - 20х1х32+32 кг
2. Пендлей гребане с две пудовки от земя (през 10 секунди) - 15х2х32+32 кг
Допълнителни упражнения:
3. Коремни преси с прибиране на колене към гърдите - 38
Чисто време за интервалите - 11:10 мин.
Положително:
- Не бях гребал досега с две пудовки, но май уцелих бройката - изпълних 15 двойки, като ми беше тежко и има накъде да свалям времето, преди да мина на тройки.
Отрицателно:
- Снощи малко прекалих с непредвидени понеделнишки бири и днес всичко ме болеше и много ми се спеше.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта ходихме по задачки до посолството и други места, после бърза тренировка, а сега си наваксвам с пощата, след като бях в разход почти цял ден.
Според консула така или иначе заповедтта на министъра за двете седмици карантина е ялова - няма директен полет Стокхолм - София, а който пристига от тук, си пише в декларацията директно трансферното летище (я Виена, я Варшава, я Мюнхен) и никой не може и с пръст да го пипне. По-добре да я махат изобщо тая заповед, че нямам никакво желание да лъжа в официален документ.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.06.20 17:48.
03.06.2020 г.
Тренировка 6.1
Загрявка.
Работни серии:
1. Тяга на един крак с две пудовки (през повече от 10 секунди) - 20х1+1x32+32 кг (на страна)
2. Раменна преса с две пудовки (през 10 секунди) - 20х1х32+32 кг
Допълнителни упражнения:
3. Описване на цифрите от 0 до 9 с прави крака във въздуха от лег - 2,1 пъти.
Разтягане на тренираните мускули и сухожилия.
Чисто време за интервалите - 18:23 мин.
Този път тягата на поляната, което може би беше грешка.
Положително:
- Имаше няколко прилични повторения на тягата. Трябва да я снимам другият път.
Отрицателно:
- През повечето време тягата беше голямо клатене. Подпирам се с двата крака в горна позиция на почти всички поворения. Времето над 8 минути изобщо не е за 20 подхода, а почти не съм почивал пасивно - всичко е гласене и подготовка за следващия.
- Раменнта също много бавна и тежка. 10-те секунди горе са само за пред хората.
- Лактите уж бяха поминали, но сега пак са се обострили.
Добавки:
Обобщение за деня:
Нещо хич не ми се работи тия дни, а изникват нови и нови неща... Добре поне, че времето е прилично и мога да си позволя да изляза през деня за тренировка и малко “изпразване на главата” на слънце.
04.06.2020 г.
Тренировка 7.1
Загрявка.
Работни серии:
1. Клек с две пудовки в рак позиция (през 10 секунди) - 15х2x32+32 кг
2. Лицеви опори с ластик (през 6-7 секунди) - 20х1 със сив Pro Resistance Band Extra Heavy.
Допълнителни упражнения:
3. Коремни преси с прибиране на колене към гърдите - 36.
Разтягане на тренираните мускули и сухожилия.
Чисто време за интервалите - 11:45 мин.
Приключвам с първата врътка по новата схема. Базата за сравнение е заложена. Утре отначало.
Положително:
- Пак тръгнах смело с клека за двойки с идеята, че щом някак избутвам 20 тръстъра, клековете трябва да са по-леки. И да, малко по-леки са, но все пак умрях още в средата и само на инат ги изкарах до 15 (и не през 10 секунди).
Отрицателно:
- На лицевите ластикът се сучеше, накъдето си иска и се смъкваше от гърба ми. Трябва да намеря начин да го усуквам по-равномерно, ама аз все бързам да започна.
- Милсех и на лицевите да минавам вече на 15х2 - времето на 20х1 е прилично и в рамките на 5 секунди пауза. Но днес, след като си саморазказах играта с 15х2 на клека, нямаше как да стане.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес поотхвърлих малко работа - оказа се един от по-продуктивните ми дни. Хубавото е, че седмицата е към края си.
казано от Boby_ на 04.06.20, 15:13:
04.06.2020 г.
Отрицателно:
- На лицевите ластикът се сучеше, накъдето си иска и се смъкваше от гърба ми. Трябва да намеря начин да го усуквам по-равномерно, ама аз все бързам да започна.Аз откакто се оскубах с един такъв вече слагам само тежест на гърбъ :-)
04.06.20
15:44
- Пак тръгнах смело с клека за двойки с идеята, че щом някак избутвам 20 тръстъра, клековете трябва да са по-леки. И да, малко по-леки са, но все пак умрях още в средата и само на инат ги изкарах до 15 (и не през 10 секунди).
Написах ти къде да го чакаш товарния влак, ама гледам, че си се засилил да го пресрещнеш доста по-рано...
казано от James Hinks на 04.06.20, 15:44:
Написах ти къде да го чакаш товарния влак, ама гледам, че си се засилил да го пресрещнеш доста по-рано...
Каквато попара си надробя, такава ще си сърбам. :) Трябва да има и двойки тук-там. Само на три упражнения си го позволих това (двата модела обръщания и тоя клек) - да ми е гадно. А на две от трите си изкарах 15х2, така че не е чак толкова трагично положението.
Мисля, че сега малко или много ги поуточних нещата - остава да си тренирам, да натискам и ще станат.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.06.20 17:28.
04.06.20
16:08
Де да ставаше така, както си го мислиш...То тоя товарен влак не е макет, бая композиция си е.
казано от James Hinks на 04.06.20, 16:08:
Де да ставаше така, както си го мислиш...То тоя товарен влак не е макет, бая композиция си е.
Ами ще те послушам - пускам 20х1 на всичко и почвам да ги чакам тая адаптация и това заякване. Нещо ми подсказва, че няма да ги дочакам, докато студът ме вкара обратно в залата при щангите, но да видим. :)
05.06.20
10:44
казано от Boby_ на 04.06.20, 16:22:
Ами ще те послушам - пускам 20х1 на всичко и почвам да ги чакам тая адаптация и това заякване.
Твоя си работа дали ще ме послушаш или не. Просто си прочети хубаво последната ни кореспондеция относно структурата и прогресирането. Ей така, информативно, че гледам си забравил или не си чел какво съм написал.
казано от Boby_ на 04.06.20, 16:22:
Нещо ми подсказва, че няма да ги дочакам, докато студът ме вкара обратно в залата при щангите, но да видим. :)
Да, и на мен нещо ми подсказва същото, ама моето “нещо” е съвсем различно от твоето ;) Ти си обртаното на Дидо - той не напъва където трябва, ти напъваш където не трябва.
казано от James Hinks на 05.06.20, 10:44:
Да, и на мен нещо ми подсказва същото, ама моето “нещо” е съвсем различно от твоето ;) Ти си обртаното на Дидо - той не напъва където трябва, ти напъваш където не трябва.
Тук не мога да се съглася с теб. 4 години натискам с интервалите, точно както си ми казал, макар и с доста оплакване. Сега от 2-3 месеца в съвсем нова обстановка правя дребни експерименти, които почти не се отклоняват от схемата ти и се оказва, че напъвам, където не трябва...
05.06.20
12:39
Според теб може да са “почти не се отклоняват от схемата”, но всъщност не са. Няма смисъл да спорим, все пак аз съм ти я дал обяснена как и какво, а от теб се иска да я изпъляваш. Ако съм смятал, че е нужно да се експериментира, щях да ти го напиша изрично, но съм ти написал точно обратното и то поне два пъти. Казах ти - погледни хубаво какво съм ти написал и за постройката в първите 2-3 завъртания, за прехода към двойките, за прехода към следващата тежест, за прехода към 5-те секунди, както и за това какво е необходимо за да тренираш ефикасно с пудовките.
В крайна сметка си е твоя работа, но поиска да ти кажа как да вървиш правилно с пудовки в интервали, пък почваш да експериментираш...Ми експериментирай си тогава, просто не ме питай после защо не става.
05.06.2020 г.
Тренировка 1.2
Загрявка.
Работни серии:
1. Изхвърляне от вис с две пудовки (през 10 секунди) - 20 или 21х1х32+32 кг.
2. Хоризонтално набиране на халка с една ръка (през 10 секунди) - 20 или 21х1 (на ръка)
Допълнителни упражнения:
3. Планк с повдигане на разноименни ръка и крак - 1:11 мин.
Чисто време за интервалите - 12:35 мин.
Пробвах “алтернативна” бреза за халките с един по-дебел и здрав клон, но разположен доста по-високо. Отне ми сигурно десет минути да успея да прехвърля ремъка, но ще върши работа, ако и когато другият се счупи (съхне от единия край и е неминуемо да го отрежат плътно до ствола - така правят тук).
Положително:
- Изхвърлянето доста стабилно.
- Лактите добре се държаха днес и почти не се обадиха.
Отрицателно:
- Бавно, макар че съм 99% сигурен, че и на двете двжиения направих допълнителен подход.
Добавки:
Обобщение за деня:
Някакви срещи, после размотаване. Следват няколко петъчни бири.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.06.20 13:56.
06.06.2020 г.
Тренировка 2.2
Загрявка.
Работни серии:
1. Обръщане от земя (през 10 секунди) - 20х1х32 кг.
2. Преса от лег с пудовка (през 10 секунди) - 14х1х32+32 (с пускане след десетия подход)
Допълнителни упражнения:
3. Описване на цифрите от 0 до 9 с прави крака във въздуха от лег - 2,3 пъти.
Чисто време за интервалите - 07:19 мин.
Цяла нощ валя напоително и поляната ми за тренировки днес беше повече тресавище, но тренирах някак.
Положително:
- Точно четири минути и половина за интервала на обръщанията, което прави по 13,5 секунди на подход заедно с подготовката в началото, паузите, подготовката преди всяко движение и спирането на телефона в края. Ще рече, че съм под десет секунди тук.
- Лек прогрес и на флор-пресата - май даже бяха 15 подхода с 11 наведъж, но нещо обърках броенето.
Отрицателно:
- Нищо по-различно от предните пъти - лактите болят, на лега не мога да държа достатъчно дълго пудовките в долна позиция и се налага да ги пускам, а с лявата ръка не съм сигурен, че заключвам в горна позиция. Трябва пак да се снимам.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес е националният празник на Швеция - на тази дата през 1523 Густав I Ваза е избран за крал. Не е било трудно да го изберат, след като е теглил боя на датчаните и е осигурил независимостта на Швеция от доминираната от Дания Калмарска уния. Не че шведите го приемат за кой знае какъв празник - до 1983-та не са го празнували изобщо, а самите събития са им доста далечни и не ги дефинират като нация, затова и много от тях дори не знаят какво празнуват на този ден.
Иначе след прекрасното време през последните седмици снощи нещата се обърнаха и цяла нощ валя, а днес е облачно и духа, така че май няма да се излиза никъде следобед.
07.06.2020 г.
Тренировка 3.2
Загрявка.
Работни серии:
1. Тръстъри с пудовка (с оставяне и обръщане от вис, през 10-15 секунди) - 20х1х32+32 кг.
2. Набирания на въже с доп. тежест (през 6-7 секунди) - 19 или 20х1х16 кг.
Допълнителни упражнения:
3. Коремни преси с прибиране на колене към гърдите - 37
Чисто време за интервалите - 13:31 мин.
Положително:
- Тръстърите една идея по-малко мъчителни от предния път. Свалям и почти минута от времето.
- На набиранията също много надолу - над минута. Може и да направих едно по-малко, но отчно в тая тренировка не съм в състояние да добавям, независимо дали съм объркал броенето или не.
Отрицателно:
- Все същото - тръстърите са малко под 9 минути, т. е. около 27 секунди на подход. Като добавим обръщането, клека, бутането, свалянето на пудовиките до рак позиция и после до земята, едно повторение идва 7-8 секунди, така че вече прилича на интервал, но 20 е далеч от това, което се иска.
Добавки:
Обобщение за деня:
Тренирах преди обяд с идеята след това да излезем някъде, а то пък времето взе, че се скапа.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.06.20 13:45.
08.06.2020 г.
Тренировка 4.2
Загрявка.
Работни серии:
1. Обръщане с две пудовки от вис (през <10 секунди) - 20х1х32 кг.
2. Кофи на халки с доп. тежест (през 10 секунди) - 20х1х32 кг. (до 7 вкл. със задържане на съпорт 1-2 секунди в началото и в края).
Допълнителни упражнения:
3. Планк с повдигане на разноименни ръка и крак - 1:15 мин.
Чисто време за интервалите - 8:41 мин.
Положително:
- Обръщането от вис бързичко и относително леко - 4:01 минути, т. е. ~12 секунди на подход. Цялото движение заедно със залюляването и оставянето е 3-4 секунди, т. е. съм под 10 пауза. Мога и по-бързо.
Отрицателно:
- Днес кофите ме измъчиха. Не само не можах да ги направя всичките с хубав съпорт, а умрях оше на 7-мото.
Добавки:
Обобщение за деня:
Нормалните неща за всеки понеделник - ден, пълен със срещи, всеки се опитва да си чопне малко от времето ми, а аз се опитвам да се скатая и да си открадна час и нещо по обяд за тренировка и хапване.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.06.20 13:47.
09.06.2020 г.
Тренировка 5.2
Загрявка.
Работни серии:
1. Изхвърляне от вис с две пудовки (през 10 секунди) - 20 или 21х1х32+32 кг
2. Пендлей гребане с две пудовки от земя (през 10 секунди) - 20х1х32+32 кг
Допълнителни упражнения:
3. Коремни преси с прибиране на колене към гърдите - 30
Чисто време за интервалите - 08:41 мин.
Положително:
- Доволен съм от изхвърлянията - под 6 минути за 21 подхода (99% сигурен съм, че бяха толкова) си е добре - прави под 17 секунди на подход, което е малко над 10 пауза вероятно. Освен това повечето подходи сравнително стабилни, което ме навежда на мисълта, че имам напредък и в техниката, макар и минимален.
Отрицателно:
- На гребането се поразмотавах - може по-бързо.
- Не знам дали само аз съм така, но лактите продължават да болят от вътрешната страна. Предполагам, защото на практика всяко движение с пудовка започва от земя и включва някакъв вариант на рязко дръпване на уреда. Не знам дали да очаквам да отшуми или трябва да вземам други мерки - всякакви наблюдения на хора с повече опит с пудовките са добре дошли!
Добавки:
Обобщение за деня:
Искам ваканция!
казано от Boby_ на 09.06.20, 13:57:
09.06.2020 г.
Предполагам, защото на практика всяко движение с пудовка започва от земя и включва някакъв вариант на рязко дръпване на уреда. Не знам дали да очаквам да отшуми или трябва да вземам други мерки - всякакви наблюдения на хора с повече опит с пудовките са добре дошли!
По-принцип е възможно да има дискомфорт ,като е ново и различно. Но,ти, вече два месеца(?) правиш редовно с пудовките, би трябвало вече да отшумява.
Не трябва да усещаш напрежение и болка от това,че дърпаш от земя,ако е изпълнено както трябва. Да не би да държиш ръката леко свита,като си в начална позиция ?!
Аз имам нещо изведено за мен...може и да си въобразявам де:
Ако дланта ми и успоредна на линията на краката при тръгване от долу ми се струва,че болката леко се изостря...,а ако тръгвам с длан перпендикулярна(палеца е напред) май няма такова дразнене.
И аз имах проблеми с двата лакътя, болки от вътрешната страна, час-два след тренировка, понякога и до другия ден. В момента са окей, но не съм на 100% сигурен дали е от адаптация към натоварването/подобряване на техниката или от това че в новата схема, заниманията с пудовките не са ежедневни.
Мнението беше редактирано от Splash на 09.06.20 16:34.
казано от nervak на 09.06.20, 15:47:
Аз имам нещо изведено за мен...може и да си въобразявам де:
Ако дланта ми и успоредна на линията на краката при тръгване от долу ми се струва,че болката леко се изостря...,а ако тръгвам с длан перпендикулярна(палеца е напред) май няма такова дразнене.
А пробвал ли си с палеца назад . Просто ротацията е по голяма-пълна .
Предполагам, защото на практика всяко движение с пудовка започва от земя и включва някакъв вариант на рязко дръпване на уреда. Не знам дали да очаквам да отшуми или трябва да вземам други мерки - всякакви наблюдения на хора с повече опит с пудовките са добре дошли!
Аз лично никога до сега (с моите смешни к-ми на изхвърляне) не съм усещала болка там. Дори от земя няма никакъв дискомфорт. Наскоро пробвах и варианта от коляно, там пак няма проблем.
Мнението беше редактирано от ZshA на 09.06.20 17:08.
09.06.20
17:17
Едва ли има някой по-зле с лакът тука от мен.
С пудовката съм ок,ужасен дискомфорт и болки ми създават упражнения с къса амплитуда и на високи бройки, разбирай повече от пет в серия.
За мое учудване от по тежките гюлета съм ок.
Като техника нямам кой знае каква,но прилагам скорост за движението ,или повторението да се изпълнява в макс кратък времеви диапазон.Секунда две зависи от упражнението.Така са ме учили и така знам...поздрави
казано от Христо Атанасов на 09.06.20, 16:40:
А пробвал ли си с палеца назад . Просто ротацията е по голяма-пълна .
Точно по-голямото завъртане ми дразни лакътя.
При мен напрежение във вътрешната част на лактите идва от негативната фаза на движенията, но аз пускам уж контролирано, че пазя паркета и оттам идва проблема. Не минавам през рамото надолу и се получава едно опъване в лакътя в крайно долно положение от инерцията на пудовката.
Мнението беше редактирано от Маданеца на 10.06.20 06:40.
Така .. и да спомена проблема си с 4 - 5 прешлен.
Голяма част от ядовете ми идват от там ..рамена , лакти, корпус. Помага само разтягане , движение и едно много специфично изпукване на същите само, че става от джудо сайт контрол и то не винаги, както трябва .
Хапчета не! Пиеш няма проблеми не пиеш има проблеми !
Благодаря на всички включили се!
казано от Маданеца на 09.06.20, 23:57:
При мен напрежение във вътрешната част на лактите идва от негативната фаза на движенията, но аз пускам уж контролирано, че пазя паркета и оттам идва проблема. Не минавам през рамото надолу и се получава едно опъване в лакътя в крайно долно положение от инерцията на пудовката.
Ефо, май натам клоня и аз - заподозреният при мен е негативната фаза от рак позиция надолу. Пускам много рязко и неконтролирано, като в същото време спирам пудовките, преди да докоснат земята. И понеже това пускане от гърди надолу присъства във всяко движение, при което пудовките се вдигат поне до гърдите, вкл. и клек, нещата се натрупват.
Ще измисля какво да коригирам. Но определено дискусията беше полезна!
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече