29.10.2011 г. (тренировъчен ден 4, седмица 14)
Тренировка - гърди, трицепс
Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 10х20, 8x50, 8х50 кг.
Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 4x90, 4х90 кг.
Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 8х130, 8x120, 7x120 кг.
2. Повдигане на щанга от полулег - 7х100, 7х100 кг.
3. Кофички - 8 броя без доп. тежест.
4. “Френско” разгъване с крив лост от лег - 8х38, 4х58, 3x68 (загрявка), 4х78, 4х78 кг.
5. Трицепсово привеждане на горен скрипец - 4х60, 6х55 кг.
Обобщение за тренировката:
Днес се предадох пред скапания си инат и реших да тренирам гърдите, без да съм се оправил напълно от разтежението и последвалото възпаление. Единственият компромис беше, че намалих значилтено работните тежести и малко стесних хвата, но за сметка на това увеличих повторенията - изненадах лошо гърдите с осмици. Това в комбинация с факта, че не бях ги тренирал от две седмици, за малко не доведе до много конфузната ситуация да се затисна със 100 кг в последната серия на наклонената лежанка. :) Самата тренировка като цяло се получи добре - така се одървих, че ще знам как ми е контузията чак като отмине неизбежната мускулна треска, т. е. след 2-3 дни.
Иначе ме понаболяваше малко, но нищо общо с болката, когато сложих 120 кг за проба миналата седмица.
Добавки:
1. Сутринта след ставане - две капсули Termo Caps на ASL.
2. Преди тренировка - 2 таблетки ASL AminoMax 12000
3. След тренировка - доза протеин + 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
Храна:
1. Обяд - Купичка супа-топчета, една малка сърма, две кюфтета, зелена салата..
2. Вечеря (план) - още не съм я измислил. Може би яйца или ще си сготвя нещо лесно с пиле.
Обобщение за деня:
Днес мързелив ден - пазаруване сутринта, после занимавки с аквариумите ми, а накрая - тренировка.
30.10.2011 г. (тренировъчен ден 5, седмица 14)
Тренировка - гръб, трапец
Загрявка:
Придърпване на долен скрипец с V-образна дръжка - 8х60, 8х60 кг.
Адаптация:
Придърпване на долен скрипец с V-образна дръжка - 3х90, 3х90 кг.
Работни серии:
1. Придърпване на долен скрипец с V-образна дръжка - 6х115, 6х115, 5х115 кг.
2. Гребане с щанга (45° наклон, надхват) - 8х70, 7х120, 6х120 кг.
3. Придърпване на горен скрипец с широк хват - 5x110, 5x105, 6x100
4. Мъртва тяга (класическа) - 4х170 (загрявка без фитили), 4х210, 4х200 кг.
5. Повдигане на рамене за трапец (на машина за тяга) - 8х200, 6х200 кг.
Днес добра тренировка! С такава лекота дръпнах 170, че се реших пак да сложа 210. Никакви болки в кръста или другаде - страничните ефекти от Tilcotil-а (бил той и сравнително слаб) определено ми допадат. :)
Добавки:
1. След ставане - две капсули ASL Termo Caps.
2. Преди тренировка - 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
Храна:
1. Обяд - купичка пилешка супа, едно кюфте, три яйца на очи, краставица с оцет.
2. Вечеря (план) - пилешка каша (да, има малко брашно, но ще си я направя по-редичка, но за сметка на това с много масло), салата от стъргана ряпа и моркови.
Обобщение за деня:
Сутринта оправяне и чистене из нас, после - в зоопарка със семейството. Там попаднахме на много интересна демонстрация с хищни птици - имаше млад скален орел и мишелов на Харис. Човекът с птиците беше много запален и адски сладкодумен - задържа ни вниманието доста време. :)
31.10.2011 г. (без силова тренировка)
Аеробна тренировка
Интервално кардио на велоергометър - 19 минути (6 спринта) на степен 5.
Днес малко мързеливо го раздавах, поне като темпо. Можех и още да продължа с въртенето, но някои мои нежни часто се оплакаха от неудобната седалка и реших да ги уважа все пак.
Добавки:
1. Сутринта след ставане - две капсули Thermo Caps на ASL.
Храна:
1. Обяд - купичка супа от леща, порция (към 400 грама) пилешко филе по ловджийски (бяло месо, шунка, кисели краставички, гъби, сметанов сос).
2. Следобед - кренвирш и малко.
3. Вечеря (план) - купичка пилеша супа, порция гулаш.
Обобщение за деня:
Лудница днес.
01.11.2011 г. (без силова тренировка)
Аеробна тренировка
По-интензивно от вчера се получи.
Добавки:
1. Сутринта след ставане - една капсука Thermo Shape Plus на Activlabs.
Тоя бърнър си го бях купил при предишното ми чистене, но от пълната доза ми се разказва играта - започва да ме боли всяко нервче, с което имам проблем (гръб и кръст най-вече), ставам раздразнителен и зъл. Сега ще го пия по една капсула сутрин, пък каквото ще да са сложили поляците вътре. :) Пени се, не пени се - ще го ям! :D
Храна:
1. Обяд - купичка пилешка супа, порция свинско (към 150 грама) с прясно зеле (към 300 грама), две кюфтета на скара.
2. Вечеря (план) - има няколко неща готови - още не съм решил какво ще ям.
Обобщение за деня:
Лудница продължва и ще понамалее вероятно чак в средата на другата седмица.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.11.11 18:05.
Ти докога ще се чистиш? Избрал си възможно най-неподходящото време за целта :D ама като поизмръзнеш 2-3 пъти ще го осъзнаеш.
Аз тъкмо щах да питам как върви, ама то неговото май не е толко с козметична цел, та сезона е без значение, ама си е друго да имаш кожух де :D
Целта е козметично-здравословно-инатска. Хванал съм се и това е. :)
До момента резултатът е 7 кг надолу. Ще чистя до плочки или докато не сляза до 105-110 кг (според зависи) - което събитие настъпи първо. :)
А иначе обикновено всички са наопаки, аз - на терсене. :D Най-трудно ми е да започна с ограниченията, затова веднъж като успея да се вкарам в релси, трябва да е за нещо сериозно, независимо от сезона.
02.11.2011 г. (тренировъчен ден 1, седмица 15)
Тренировка - рамо, прасец
Загрявка:
Раменни преси с прав лост от седеж - 8х40, 8х40 кг.
Адаптация:
Раменни преси с прав лост от седеж - 3х70, 2х70 кг.
Работни серии:
1. Раменни преси с прав лост от седеж - 4х85, 5х80, 4х80 кг.
2. Разтваряне на ръце с дъмбели встрани от стоеж - 7х27, 6x27, 6x27 кг.
3. Разтваряне на ръце с дъмбели назад от седеж с гърди, прибрани към тялото - 7х35, 6x35 кг.
4. Повдигане на пръсти на машина за тяга - 10х100, 8х150, 6х185, 7х170, 7х170 кг.
Днес тренирах без особено желание, но все пак горе-долу нормална тренировка.
Храна:
1. Обяд - Купичка пилешка супа, паниран шницел от кайма (200 грама), 1 кюфте на скара, зелева салата.
2. Вечеря - ще ходим на китайски ресторант. Ще се огранича до люто-кисела супа и някакво пилешко и то малко.
Добавки:
1. Сутринта след ставане - една капсула Thermo Shape Plus на Activlab.
2. Преди тренировката - 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
Днес си поръчах голяма кутия Syntha-6 и от утре ще спра да плащам по 2,50 на дозичка ASL в залата.
:)
Обобщение за деня:
Направо се чудя как ще се оправя до вторник - имам важна дискусия с висшестоящ “голям бял вожд”, за която трябва да съм подготвен желязно, а липсва всякаква яснота какво ще правят малоумните гербери със здравеопазването (особено в диализата и онкологията) от 1-ви януари. Абе корпоративни простотии с мутренско-политически привкус...
Ей тази Синта ми е чудно за какво си я поръчал 50/50 въглехидрати и протеин, никак не ми се вързва в период на чистене, да не кажа че изобщо не ми се връзва предвид цена и съдържание.
Ей тази Синта ми е чудно за какво си я поръчал 50/50 въглехидрати и протеин, никак не ми се вързва в период на чистене, да не кажа че изобщо не ми се връзва предвид цена и съдържание.
Не е 50:50. В една доза 44 грама има 14 грама въглехидрати и 22 протеини. Вярно, че не е като чист суроватъчен, но е качествено и след тренировка ще е от полза - да използвам анаболния прозорец. :)
Значи объркването ми идва от там, че съдържанието на протеин е около 50%, иначе на вкус Синтата е много добра.
03.10.2011 г. (тренировъчен ден 2, седмица 15)
Тренировка - бедра
Загрявка:
Лег-преса (60°) - 8x120, 8х120 кг.
Адаптация:
Лег-преса (60°) - 4x220, 3х220 кг.
Работни серии:
1. Лег-преса (60°) - 8х260, 6х260, 6х260 кг.
2. Напади с дъмбели - 5х70, 5х70 кг.
3. Бедрени сгъвания на машина - 8х95, 7х95, 6x95 кг.
Малко ме мързеше днес, но вместо да се оставя да ме тормози този факт, тренирах по-стегнато и интензивно от обикновено, за да свърша по-бързо. :)
Добавки:
1. Сутринта след ставане - една капсула Thermo Shape Plus на Activlabs.
3. Преди тренировката - 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
4. След тренировка - доза протеин Syntha-6 + 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
Синтата пристигна днес. За пръв път поръчвам матрица и не знам какво да очаквам след суроватъчните досега. Повече от една доза на ден не мисля да взимам, само се чудя дали да не я преместя около час преди тренировката, за да използвам въглехидратите по-пълноценно. От друга страна пък така запълват анаболния прозорец точно след тренировка и на практика минават “безнаказано” на фона на останалата част от диетата ми.
Храна:
1. Обяд - купичка супа топчета, свинско (окол 150 грама) със зелен фасул.
2. Вечеря (план) - ще се дояждат стари неща - пилешка супа, телешки и гулаш.
Обобщение за деня:
Днес обучавах новонаети колеги. Хич не я обичам тази част.
04.11.2011 г. (тренировъчен ден 3, седмица 15)
Тренировка - бицепс, предмишница, преса
Загрявка:
Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 8х17,5, 8x17,5 кг.
Адаптация:
Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 3х35, 2х35 кг.
Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 6х40, 5х40 кг.
2. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 5х75, 6x70 кг.
3. Скотово сгъване с крив лост - 5х60,5, 4х60,5 кг.
4. Сгъване на китки с прав лост - 8х50, 7х55, 7х55, 7х55 кг.
5. Коремни преси с прибиране на колене към гърдите (с доп. тежест) - 12х12,5, 12х12,5, 10х12,5 кг.
6. Молитва на скрипец - 8х65, 8х65 кг.
Прилична тренировка, но без особени постижения.
Добавки:
1. Сутринта след ставане - капсула Termo Caps на Activlabs.
4. След тренировка - доза протеин Syntha-6 + 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
Храна:
1. Обяд - купичка таратор, едно пилешко шишче, две кюфтета на скара, зелена салата.
2. Вечеря (план) - синтата ме засища доста и май ще намаля вечерята. Днес ще е зелена салата. шунка и кофичка кисело мляко.
Обобщение за деня:
Днес страшно много работа - тази седмица каквото можеше да се случи, стана, а покрай това и няколко неща, които не можеха да станат. :) Нищо, ще отмине.
05.11.2011 г. (тренировъчен ден 4, седмица 15)
Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 10х20, 10x50, 8х70 кг.
Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 4x120, 3х120 кг.
Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 6х140, 5x140, 4x140 кг.
2. Повдигане на щанга от полулег - 5х110, 5х110, 4x110 кг.
4. “Френско” разгъване с крив лост от лег - 8х38, 6х58, 4x68 (загрявка), 3х78, 5х73 кг.
5. Трицепсово привеждане на горен скрипец - 5х55, 5х55 кг.
Днес - още 10 кила върху тежестта от миналата седмица. Все още съм на 15-тина под работната тежест отпреди контузията, но важното е, че се възстановявам, а и при тази нисковъглехидратна диета е нормално силата да е надолу дори и без прекъсвания в тренировките.
Добавки:
1. Сутринта след ставане -капсула Thermo Shape Plus.
2. Преди тренировка - 2 таблетки ASL AminoMax 12000
3. След тренировка - доза протеин Syntha-6 + 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
Храна:
1. Обяд - Купичка пилешка супа, няколко пържени сафридчета, салата от соеви кълнове и моркови, кофичка кисело мляко.
2. Вечеря (план) - пилешко филе на скара, салата от ряпа и моркови..
Обобщение за деня:
Нормален съботен ден с присъщите му домашни ангажименти.
05.11.11
18:33
Това си е твоя начин на трениране, но според мен при диета за изчистване, не трябва да правиш толкова тежки тренировки. Просто силата намалява и много лесно може да се контузиш. Иначе колко свали от талията ?
Това си е твоя начин на трениране, но според мен при диета за изчистване, не трябва да правиш толкова тежки тренировки. Просто силата намалява и много лесно може да се контузиш. Иначе колко свали от талията ?
Това да свалиш тежестите и да увеличиш повторенията при ограничен прием на калории е най-прекият път към загуба на мускулна маса, вместо на мазнини. Най-добрият начин съотношението при свалените килограми да е в полза на мазнините е в усилието да се тренира тежко и с малко повторения. Никакви компромиси няма да правя с това.
Иначе от талията свалих 6-7 см досега, но съм още в началото. :) Този път усилието е дългосрочно - хоризонтът на целта ми е някъде април-май.
МАХ-ОТ перфектно се комбинира с диета с лек отрицателен баланс , за изгаряне на мазнини ;)
06.11.2011 г. (тренировъчен ден 5, седмица 15)
Загрявка:
Придърпване на долен скрипец с V-образна дръжка - 8х60, 8х60 кг.
Адаптация:
Работни серии:
1. Придърпване на долен скрипец с V-образна дръжка - 6х115, 5х115 кг.
2. Гребане с щанга (45° наклон, надхват) - 8х70, 6х120, 7х120 кг.
3. Придърпване на горен скрипец с широк хват - 5x110, 5x105, 6x100
4. Мъртва тяга (класическа) - 4х170 (загрявка без фитили), 4х200, 4х200 кг.
5. Повдигане на рамене за трапец (на машина за тяга) - 6х200, 6х200 кг.
Нямах нито желание, нито сила днес. Все пак и нещо положително трябва да отбележа - нищо не ме болеше. :D
Добавки:
1. След ставане - една капсула Thermo Shape.
2. Преди тренировка - 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
Храна:
1. Късна закуска - кофичка кисело мляко.
2. Обяд - купичка японска супа с тофу, четири рулца суши (не ме питайте какво).
3. Ранна следобедна закуска - пилешки филенца на скара с лютеница и салата от ряпа и моркови.
4. Вечеря (план) - Ей сега започвам да си правя чили кон карне. Не е най-диетичната храна червеният боб, но толкова обичам, че ще хапна малко. :)
Обобщение за деня:
Нормална неделя.
07.11.2011 г. (без силова тренировка)
Аеробна тренировка
Днес почти не се уморих. Май ще трябва да вдигна степента, макар че разликата между 5 и 6 е доста голяма на моя велоергометър.
Добавки:
1. Сутринта след ставане - една капсула TermoShape Plus.
Храна:
1. Обяд - без обяд.
2. Ранна вечеря (18:00) - Кофичка кисело мляко
3. Вечеря (план) - чили кон карне.
Реших да вкарам и малко цикличен елемент в храненето, за да подпомогне ОКБ напъните ми. Мисля да е един ден в седмицата - между ранна вечеря в неделя и вечерята в понеделник. Днес се удържах на вода и кафета. :)
Обобщение за деня:
Много работа - довършвахме презентацията за утре.
08.11.2011 г. (без силова тренировка)
Добавки:
Храна:
1. Обяд - панирани пилешки хапки, овчарска салата.
2. Вечеря - салата от домати, телешки стек на скара със задушени зеленчуци, чаша червено вино.
Обобщение за деня:
Трябва да отбележа успешното провеждане на сериозна дискусия. Успешно дотколкова, доколкото е възможно в настоящата ситуация. Малоумието на правителството в областта на здравеопазването стигна дотам, че два месеца преди края на годината не е ясно какво ще се случи с онкологията и хемодиализата през 2012. Като добавим и това, че при най-нисък БВП в ЕС имаме и най-нисък процент за здравеопазване от него (т. е. най-малкото парченце от най-малката пицичка, както би се изразил Дянков). Но отдавна се знае, че в България здравеопазването не е приоритет на никоя политическа сила, освен като средство определена прослойка да си напълни гушите (отново). Така е от 20 години и няма причина герберите да направят изключение.
Няма какво да се ядосвам пак. Денят беше успешен и това е важното.
Вечерта бяхме в “Капитан Кук”, където за съжаление единственият избор освен риба (каквато ям само насила с пистолет, опрян в слепоочието), беше телешки стек. Зле приготвен и преакелно скъп за качеството си, но това е положението. :)
Заради тази служебна вечеря не успях да направя кардио. Е, здраве да е - тепърва идват по-спокойни месец и ще мога да намирам по-лесно време за това.
09.11.2011 г. (тренировъчен ден 1, седмица 16)
Загрявка:
Раменни преси с прав лост от седеж - 8х40, 8х40 кг.
Адаптация:
Работни серии:
1. Раменни преси с прав лост от седеж - 4х85, 5х80, 4х80 кг.
2. Разтваряне на ръце с дъмбели встрани от стоеж - 6х27, 6x27, 6x27 кг.
3. Разтваряне на ръце с дъмбели назад от седеж с гърди, прибрани към тялото - 6х35, 6x35 кг.
4. Повдигане на пръсти на машина за тяга - 10х100, 8х150, 8х150, 7х150, 6х170 кг.
Чувствах се смачкан физически и изтощен психически днес, при това без да имам конкретен повод за това.
Храна:
1. Обяд - Купичка таратор, свинско (към 150 грама) - яхния с лук.
2. Вечеря (план) - мисля да доизям чили кон карне-то от онзи ден и да добавя кофичка кисело мляко..
Добавки:
От утре смятам да увелича малко дозата синта, която взимам, но да я разделя на два приема - 30-40 минути преди и непосредствено след тренировка.
Обобщение за деня:
Днес вече беше по-спокойно.
10.11.2011 г. (тренировъчен ден 2, седмица 16)
Тренировка - бедра
Загрявка:
Лег-преса (60°) - 8x120, 8х120 кг.
Адаптация:
Лег-преса (60°) - 4x220, 3х220 кг.
Работни серии:
1. Лег-преса (60°) - 7х260, 7х260, 7х260 кг.
2. Напади с дъмбели - 5х70, 5х70 кг.
3. Бедрени сгъвания на машина - 7х95, 7х95, 6x95 кг.
Прилична тренировка днес, макар и нищо кой знае какво.
Добавки:
3. Преди тренировката - 2 таблетки ASL AminoMax 12000, 3/4 доза протеин Syntha-6.
4. След тренировка - 3/4 доза протеин Syntha-6 + 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
Разделих приема на синтата на две - половин час преди тренировка и непосредствено след.
Храна:
1. Обяд - купичка супа със свинско, порция кавърма.
2. Вечеря - купичка таратор, едно гювече (две яйца, обезсолено сирене, малко ементал, шунка, кренвирш, домат, кисела краставичка), зелена салата.
Обобщение за деня:
Нищо особено днес - малко нерви, но не съществени. :)
11.11.2011 г. (тренировъчен ден 3, седмица 16)
Загрявка:
Адаптация:
Работни серии:
2. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 6х75, 5x75 кг.
3. Скотово сгъване с крив лост - 5х60,5, 4х60,5 кг.
4. Сгъване на китки с прав лост - 8х50, 7х55, 7х55, 7х55 кг.
5. Коремни преси с прибиране на колене към гърдите (с доп. тежест) - 16х12,5, 15х12,5, 12х12,5 кг.
6. Молитва на скрипец - 8х65, 8х65 кг.
Доста добра тренировка стана днес.
Добавки:
2. Преди тренировката - 3/4 доза протеин Syntha-6 + 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
3. След тренировка - 3/4 доза протеин Syntha-6 + 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
Храна:
1. Обяд - купичка пилешка супа, две кебапчета и едно кюфте на скара, зелева салата.
2. Вечеря (план) - купичка пилешка супа, салата.
Обобщение за деня:
Нищо за отбелязване днес.
12.11.2011 г. (тренировъчен ден 4, седмица 16)
Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 10х20, 10x50, 8х70 кг.
Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 3x120, 3х120 кг.
Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 5х140, 5x135, 4x135 кг.
2. Повдигане на щанга от полулег - 5х110, 5х110, 5x110 кг.
4. “Френско” разгъване с крив лост от лег - 8х38, 4х58, 4x68 (загрявка), 3х78, 5х73 кг.
Днес сериозен регрес в сравнение с предната седмица. Травмата отдясно ме болеше почти колкото в началото, а след курса с Тилкотил и Фастум започнах и мазане с Траумил С (по препоръка на Мак Сим). Вече цяла седмица мажа с последното, но без особен резултат.
Добавки:
1. Сутринта след ставане -капсула Thermo Shape Plus.
2. Преди тренировка - 3/4 доза протеин Syntha-6 + 2 таблетки ASL AminoMax 12000
Храна:
1. Обяд - Купичка пилешка супа, плескавица на скара, котлетна пържола на скара, кофичка кисело мляко.
2. Вечеря (план) - ще излизам на заведение, та ще видим. Сигурно нещо на скара и овчарска салата - дежурната ми “диетична” .
Обобщение за деня:
Сутринта ходих на профилактични прегледи и изследвания в Токуда, които потвърдиха доброто ми общо здравословно състояние, но и нуждата да сваля още 10-12 килограма мазнини - имам леко завишени триглицериди. Нищо фатално, но още един аргумент за продължаване на усилията.
13.11.2011 г. (тренировъчен ден 5, седмица 16)
Загрявка:
Придърпване на долен скрипец с V-образна дръжка - 8х55, 8х55 кг.
Адаптация:
Работни серии:
1. Придърпване на долен скрипец с V-образна дръжка - 6х115, 5х115, 6x110 кг.
2. Гребане с щанга (45° наклон, надхват) - 6х120, 7х120 кг.
3. Придърпване на горен скрипец с широк хват - 5x110, 5x105, 6x105
4. Мъртва тяга (класическа) - 4х170 (загрявка без фитили), 5х200, 4х200 кг.
Прилична тренировка, но нищо кой знае какво.
Добавки:
2. Преди тренировка - 3/4 доза протеин Syntha-6 + 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
Храна:
1. Обяд - купичка пилешка супа, пържола на скара, кюфте на скара, салта домати.
2. Вечеря (план) - сърми от лозов лист (със символично количество ориз в плънката), купичка супа топчета.
Обобщение за деня:
Днес беше денят на киселото зеле - важен ден в календара. :) За да се вписва в представата ми за здравословно хранене, го правя с доста намалено количество сол и го пресичам по-рано - все пак солта има и определени консвервиращи свойста.
14.11.2011 г. (без силова тренировка)
Аеробна тренировка
Интервално кардио на велоергометър - 19 минути (6 спринта) (4 минути, 1 спринт на степен 6, останалото време - на степен 5).
Доста добре се представих.
Добавки:
Храна:
1. Обяд - без обяд.
3. Вечеря (план) - купичка супа топчета, сърми с лозов лист.
Обобщение за деня:
Днес нищо съществено.
15.11.2011 г. (без силова тренировка)
Аеробна тренировка
Интервално кардио на велоергометър - 19 минути (6 спринта) (4 минути, 1 спринт на степен 6, останалото време - на степен 5).
Днес малко по-зле от вчера.
Добавки:
Храна:
1. Обяд - Купичка таратор, две кюфтета на скара, салата от ряпа и моркови.
3. Вечеря (план) - купичка супа топчета, сърми с лозов лист.
Обобщение за деня:
Нормален ден, нищо за отбелязване.
16.11.2011 г. (тренировъчен ден 1, седмица 17)
Загрявка:
Раменни преси с прав лост от седеж - 8х50, 8х50 кг.
Адаптация:
Работни серии:
1. Раменни преси с прав лост от седеж - 4х85, 6х80, 5х80 кг.
2. Разтваряне на ръце с дъмбели встрани от стоеж - 7х27, 6x27, 6x27 кг.
3. Разтваряне на ръце с дъмбели назад от седеж с гърди, прибрани към тялото - 6х35, 6x35 кг.
4. Повдигане на пръсти на машина за тяга - 10х100, 8х150, 8х200, 7х200, 6х200 кг.
Нормална тренировка, нищо за отбелязване.
Храна:
1. Обяд - Шопска салата, панирани пилешки хапки, пълнени с кашкавал гъби.
2. Вечеря (план) - пиле с дървесни гъби и соеви кълнове.
Добавки:
2. Преди тренировката - 3/4 доза протеин Syntha-6 + 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
Обобщение за деня:
Ден като ден. Малко разправии с една колежка, но нищо драматично.
17.11.2011 г. (тренировъчен ден 2, седмица 17)
Тренировка - бедра
Загрявка:
Клек с лост зад гърба - 8х60, 8х60 кг.
Адаптация:
Клек с лост зад гърба - 3х110, 8х110 кг.
Работни серии:
1. Клек с лост зад гърба - 6х140, 3х140 кг.
2. Напади с дъмбели - 5х70, 5х70, 6х70 кг.
3. Бедрени сгъвания на машина - 8х95, 7х95, 6x95 кг.
Лег-пресата не работи в момента - едната от ролките е изядена. Заради това реших днес да пробвам клек. Не съм правил сигурно от година. Това ми намерение завърши с фиаско. Още в първата серия със 140 усетих дискомфорт, а по време на втората ми изтръпнаха ръцете чак до върховете на пръстите, както и гърба в областта, в която натиска щангата. Хвърлих лост, зарязах клека и си довърших тренировката с напади. Това ще ми е за урок (отново) - клекът е за хора със здрав гръб.
Добавки:
3. Преди тренировката - 2 таблетки ASL AminoMax 12000, 3/4 доза протеин Syntha-6.
4. След тренировка - 3/4 доза протеин Syntha-6 + 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
Храна:
1. Обяд - купичка супа със свинско, порция свинско със зеле.
2. Вечеря (план) - зеленчукова супа, сърми с лозов лист.
Обобщение за деня:
Ден без събития (поне не и такива, които да си струват писането).
а защо не заздравиш гърба? Имаш проблеми с него???
Заздравявай ти дискова херния в шийната област на гръбнака. Аз не мога. :)
18.11.2011 г. (тренировъчен ден 3, седмица 17)
Загрявка:
Адаптация:
Работни серии:
2. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 5х75, 5x75 кг.
3. Скотово сгъване с крив лост - 5х60,5, 6х58 кг.
4. Коремни преси с прибиране на колене към гърдите (с доп. тежест) - 16х12,5, 15х12,5, 15х12,5 кг.
5. Молитва на скрипец - 10х67,5, 8х67,5 кг.
6. Сгъване на китки с прав лост - 8х50, 6х55, 6х55, 6х55 кг.
Добра тренировка се получи.
Добавки:
Храна:
1. Обяд - купичка гъбена супа, две парчета руло “Стефани” (кофти кайма, ама това имаше в заведението до офиса), салата зеле и моркови.
2. Вечеря (план) - купичка зеленчукова супа, сърми с лозов лист.
Обобщение за деня:
Днес доста успешно мина денят. Още от сутринта тръгна както трябва - кантарът за пръв път от мноооого време (2-3 години) показа тегло под 120 кг (е, 119 килограма и 900 грама, но пак е под 120 :D). Все още не ми харесва това, което виждам в огледалото, но началото е добро - бавно, но славно 9 килограма са в историята.
Боби, това ли ти е храната за деня? Много мускул ще замине ми се струва.
Боби, това ли ти е храната за деня? Много мускул ще замине ми се струва.
Започна ли да ям повече, спирам да свалям, без значение какво друго правя. Гени, метабилизъм - това е положението. Затова - всичко или нищо. :)
19.11.2011 г. (тренировъчен ден 4, седмица 17)
Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 10х20, 10x60, 8х70 кг.
Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 3x120, 3х120 кг.
Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 4х145, 5x140, 4x140 кг.
2. Повдигане на щанга от полулег - 5х110, 5х110, 5x110 кг.
3. Кофички - 10 броя без доп. тежест.
4. “Френско” разгъване с крив лост от лег - 8х38, 4х58, 4x68 (загрявка), 5х73, 4х73 кг.
Днес доста добре. Почти не ме болеше дясната гърда - едва-едва напомни за себе си. Силата обаче я няма. Месец лекуване на контузия и 10 кила от лежанката казаха “пуф” и изчезнаха в небитието. Не че това ми е приоритет в момента, но въпреки това усещането не е приятно.
Днес в залата беше малка лудница. Освен обичайно трениращите по това време, се появиха и Бойко, Здравко Занев, Владо Ризов (макар че той не тренира) - изобщо цялата групичка. Това ми поразвали тренировката, защото приказките глътнаха повече време от самите серии, но здраве да е. :)
Добавки:
1. Сутринта след ставане - капсула Thermo Shape Plus.
2. Преди тренировка - 3/4 доза протеин Syntha-6 + 2 таблетки ASL AminoMax 12000
Храна:
1. Обяд - Две купичкаи супа със свинско, малко салата боб с лютеница, 200-250 грама свинско на фурна.
2. Вечеря (план) - пак ще хапна от супата и ще дояждам едно изостанало пилешко с китайски гъби и соеви кълнове.
Обобщение за деня:
Днес голямо търчане из нас. Жена ми е настинала, та освен оправяне на аквариуми, ми се наложи и да готвя, оправям, правя чайове... Ей такива неща.
19.11.11
18:31
Тези 10кг много бързо ще си ги върнеш, като спреш да сваляш. Няма как да не се съгласиш обаче, че 150кг щанга при 100кг лично тегло е по-добре отколкото 155кг щанга при 120кг лично тегло.
Тези 10кг много бързо ще си ги върнеш, като спреш да сваляш. Няма как да не се съгласиш обаче, че 150кг щанга при 100кг лично тегло е по-добре отколкото 155кг щанга при 120кг лично тегло.
Така е, да.
Освен това в крайна сметка освен за самочувствието ми, няма кой знае какво значение с колко точно вдигам. :)
20.11.2011 г. (тренировъчен ден 5, седмица 17)
Загрявка:
Придърпване на долен скрипец с V-образна дръжка - 8х55, 8х55 кг.
Адаптация:
Придърпване на долен скрипец с V-образна дръжка - 3х95, 3х95 кг.
Работни серии:
1. Придърпване на долен скрипец с V-образна дръжка - 6х115, 6х115, 5x115 кг.
2. Гребане с щанга (45° наклон, надхват) - 7х120, 8х120 кг.
3. Придърпване на горен скрипец с широк хват - 5x110, 6x105, 6x105
4. Мъртва тяга (класическа) - 4х170 (загрявка без фитили), 4х200, 4х200 кг.
До тягата нещата вървяха добре, но още на вработващата серия на 170 усетих, че няма сила. Двете четворки на двеста си бяха жива мъка.
Добавки:
2. Преди тренировка - 3/4 доза протеин Syntha-6 + 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
Храна:
1. Обяд - две купички супа със свинско, свинско на фурна (две големи парчета), лютеница.
2. Вечеря (план) - попска яхния с телешко, купичка супа със свинско.
Обобщение за деня:
Днес нормална неделя - пазаруване, почивка, домакински задължения. След малко се намествам пред телевизора за Челси - Ливърпул. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.11.11 17:25.
20.11.11
17:34
Защо не вкараш и едни витамини в режима си ?
Защо не вкараш и едни витамини в режима си ?
Пия и витамини, макар и слабички (от аптеката) - заради това не ги и пиша.
Мисля да вкарам йохимбин и екстракт от зелен чай от другия месец. Ще видим.