Too Little, Too Late

Прескочи до:

23.04.21
20:57

казано от Brown Bomber на 23.04.21, 18:49:

Аз пък ще ви дам пример как се случват нещата в България.
Приятел си пуши цигарата на балкона и вижда как двама мангала му крадат колелото, което е било заключено в общия подземен паркинг. Напсува ги той тгоре и ги предупреждава, че ще ги намери, но те мазно се изнизват. Слиза, пали колата и започва да обикаля в близката циганска махала. Вижда ги и ги проследява, звъни на познат в полицията, идват, арестуват ги и му връщат колелото без електронен подпис през мобилния телефон.
Минава време и отново му крадат колелото, но този път не вижда крадците и си купува ново. На една разходка в морската градина вижда как някакъв тип педалира с неговото колелце, директно го спира, сваля и си го взима обратно без електронен подпис през мобилния телефон.

Ти защо си мислиш, че го дадох този пример? Да покажа колко е зле у нас и колко е прекрасно в чужбината? Ми не.
Щото аз или ти ако срещнем някой с откраднато от нас колело, може би ще си го вземем без електронен подпис. Ама ако жена ти е сама, дали ще ѝ го дадат или ще ѝ искат електронен подпис в тъмното, как мислиш?
Работа, работа, работа. Хубаво е! Ама с минимални усилия и ако малко повече от 49% си направят труда да гласуват, може и по-добре да е.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 23.04.21 21:04.

23.04.21
22:02

Не става само с гласуване...съдебната и медицинската система са заложени да са корупционни.
Фундаментални промени са необходими,а няма желание за тях...много маймуни са на клоните.

24.04.21
02:22

казано от Boby_ на 23.04.21, 20:57:

Ти защо си мислиш, че го дадох този пример? Да покажа колко е зле у нас и колко е прекрасно в чужбината? Ми не.
Щото аз или ти ако срещнем някой с откраднато от нас колело, може би ще си го вземем без електронен подпис. Ама ако жена ти е сама, дали ще ѝ го дадат или ще ѝ искат електронен подпис в тъмното, как мислиш?

Дадох примера с колелото, за да се посмеем.

казано от Boby_ на 23.04.21, 20:57:

Работа, работа, работа. Хубаво е! Ама с минимални усилия и ако малко повече от 49% си направят труда да гласуват, може и по-добре да е.

Относно изборите съм по-голям оптимист от Марк Твен, но ако това не е дъното, жална ни майка.

24.04.21
14:24

казано от Brown Bomber на 24.04.21, 02:22:

Относно изборите съм по-голям оптимист от Марк Твен, но ако това не е дъното, жална ни майка.

Те са свързани нещата - 300 000 - 400 000 калинки в държавната администрация са огромна инертна маса, която няма интерес нито от промяна на статуквото, нито от дигитализация. Така че и аз не съм голям оптимист. За съжаление обаче нямаме много други алтернативи.

24.04.21
16:39

24.04.2020 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:
  1. Преден клек (през 10 секунди) - 12х2х100 кг
  2. Избутване на прав лост от лег с тесен хват (през 10 секунди) - 12х2х100 кг
  3. Набирания с тесен надхват с доп. тежест (през 10 секунди) - 12х2х5 кг
  4. Борческо въртене с дъмбели (през 10 секунди) - 12х2х18+18 кг

Допълнителни упражнения:
  5. Чуково сгъване с дъмбел - 6х28, 5х28 кг

Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.

Обобщение за тренировката:
Чисто време за интервалите - 15:54 мин.
Общо време за тренировката - 19:12 мин.

Положително:
  -  Бързо и стегнато без болки в лакти и колене днес.
Отрицателно:
  - Усетих още на клека, че нещо не е наред с кръста. След тренирвоката ренировката вече като изстинах, беше доста зле, а сега следобед си боли.

Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден), 3 таблетки Orange Triad.
2. Към обяд - 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Пореден мъчителен за гледане мач на Ливърпул...
А на мен ми се очертава мазане с Диклак, апликатор и псуване днес и утре.

25.04.21
13:28

25.04.2021 г.

Без тренировка

Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден), 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Предлагам да оставим изборите на комиците и да се върнем на сериозните неща.
Вчера като презареждах с бира в монопола, ми попадна ей това на снимката.
Цената му е като за Laphroaig, а вкусът - все едно си изплакнал бутилка уиски с тъмна бира, ама като за експеримент става.

П. П. Кръстът днес е тотална щета. Наложи се да почна пак НСПВС. Утре със сигурност няма да мога да правя тяга.
Като се връщам назад в дневника, много от контузиите ми се обостриха, откакто минах на интервали през 5 секунди, особено при двойките през пет. Преди това доста дълго време не бях имал главоболия с колене и кръст, само лакътят ме мъчеше. Контузията от пудовките не я броя, защото тя няма отношение към протокола, а към моята собствена простотия.
Затова обмислям дали да не се върна на една от по-ранните ми схеми с интервали. Същите движения, но в схема с увеличаваща се тежест и намаляващ обем - 4х4 повторения, 4х2 повторения, 4х1 повторение на всяко движение през 10-15 секунди. Разбира се, тежестите трябва да са съобразени със сегашните ми възможности - това, което съм правил преди 4-5 години, сега ми се струва фантастика.
Ще го измисля.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 25.04.21 13:32.

25.04.21
23:10

....Като се връщам назад в дневника, много от контузиите ми се обостриха, откакто минах на интервали през 5 секунди, особено при двойките през пет. ....

та какво казваш трябва да очаквам...:))))))))))))
Наздраве...

Мнението беше редактирано от Цветан на 25.04.21 23:11.

25.04.21
23:48

казано от Цветан на 25.04.21, 23:10:

....Като се връщам назад в дневника, много от контузиите ми се обостриха, откакто минах на интервали през 5 секунди, особено при двойките през пет. ....

та какво казваш трябва да очаквам...:))))))))))))
Наздраве...

Не е задължително. Зависи повече от това колко глупости си натрупал по-рано.
Наздраве!

26.04.21
14:00

казано от Boby_ на 25.04.21, 13:28:

Затова обмислям дали да не се върна на една от по-ранните ми схеми с интервали.

Ако ще връщаш назад - 10х1 и 10х3.

26.04.21
14:18

казано от James Hinks на 26.04.21, 14:00:

казано от Boby_ на 25.04.21, 13:28:

Затова обмислям дали да не се върна на една от по-ранните ми схеми с интервали.

Ако ще връщаш назад - 10х1 и 10х3.

Точно 10х1 и 10х3 никога не съм правил. В началото започнах само с 10х3 през 10 или повече секунди (защото не можех през по-малко), после минах на тая схема по-горе с намаляващите повторения и увеличаваща се тежести пак през десет или малко отогре, след това свалих на пет и започнах 15х2 и 20х1 с максимални серии. После беше фиаското с пудовките, а след тях - на практика това, което правех досега.
Нищо не искам да сменям, само се чудя защо всички контузии се обостриха и почнах всеки месец да се оплаквам я от кръст, я от коляно, я от лакът. Може и просто от ЕГН-то да е и от натрупаните контузии.

26.04.21
14:19

Или защото в някакъв момент ти олеква и спираш да внимаваш.

26.04.21
14:21

казано от James Hinks на 26.04.21, 14:19:

Или защото в някакъв момент ти олеква и спираш да внимаваш.

Напомням си постоянно да не си го позволявам, но няма как да съм сигурен, че не е станало и така, наистина.

26.04.21
14:24

Проблема идва от това, че в интервалите се работи с леко, съответно в един момент става с много леко, а в същото време умората, която се получава е с голям пик и това води до неглижирането и/или неудържането на контрола - викаш си леко е, няма какво да стане толкова...А то става.

26.04.21
18:04

26.04.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Настана пълна и неописуема лудница. Официално още съм си на старата позиция, но реално съм вече на двете, а проектът се движи със страшна скорост и не чака никого. Започвам да осъзнавам полека с какво съм се захванал и да се чудя дали не съм лапнал прекално голям залък за моята уста. Късно е вече да се откажа - отминах точката на връщане назад.
Така или иначе днес скачам от среща в среща с различна тематика, като през повечето време използвам ръцете си, за да се държа за главата.
На всичко отгоре трябва да измисля и как да вместя седмица-две отпуска, както и къде да я карам.
Поне кръстът е по-добре днес. До 2-3 дни се надявам да съм в състояние да тренирам нещо.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.04.21 18:07.

26.04.21
18:24

казано от Boby_ на 26.04.21, 18:04:

Започвам да осъзнавам полека с какво съм се захванал и да се чудя дали не съм лапнал прекално голям залък за моята уста.

“Когато получиш много изгодно предложение, с което не си сигурен дали можеш да се справиш, приеми. После ще се научиш как да се справиш.” Сър Р. Брансън

26.04.21
18:27

казано от Svetoslav на 26.04.21, 18:24:

казано от Boby_ на 26.04.21, 18:04:

Започвам да осъзнавам полека с какво съм се захванал и да се чудя дали не съм лапнал прекално голям залък за моята уста.

“Когато получиш много изгодно предложение, с което не си сигурен дали можеш да се справиш, приеми. После ще се научиш как да се справиш.” Сър Р. Брансън

Е, така правя винаги досега. :) Имаше едно време една много интересна книжка - “Принципът на Питър”. Основната идея е, че в една йерархична структура всеки рано или късно стига прага си на некомпетентност, независимо колко добре се е справял на по-ниските позиции. :) Трябва пак да си я препрочета.

27.04.21
13:43

27.04.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Продължавам без тренировки. Снощи уж бях по-добре, но днес пак едва си обувам чорапите.
Утре ще видим дали да не отскоча за едно раздвижване само за горна част, че да не отидат нещата съвсем в посока “тулуп”.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.04.21 15:15.

28.04.21
16:40

28.04.2020 г.

Леко “разцъкване”

Загрявка.

Работни серии:
  1. Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 4х100, 4х110, 4х120, 4х130, 3х140, 1х150 кг
  2. Набирания с тесен надхват с доп. тежест - 4х10, 4х20, 3½х30, 1½х40, 1х50, ½х60 кг
  3. Раменна преса с дъмбели от стоеж с успореден хват с редуване на ръцете - 4х28+28, 4х30+30, 4х32+32, 2х34+34, 1х36+36, 1х38+38 кг
4. Силово гребане с дъмбел от земя - 4х45 кг.

Днес реших да се пораздвижа, без да правя интервален протокол, което ми е за пръв път от доста време насам, затова “почерпих” лактите с една лежака и раменете с едни набирания.
Бях се засилил да правя повече упражнения, ама реших, че това стига като за днес и дори проявих нетипичен за мен здрав разум, като не си довърших гребането, защото имах доста неприятно усещане в кръста още на първата серия.

Положително:
  -  Не успях да се контузя.
Отрицателно:
  - Срам и резил на лега с някакви детски тежести. За раменната и набиранията да не говорим - там направо на бебешки отиваме.

Добавки:

Обобщение за деня:
На цялата лудница днес пък ме потърсиха хедхънтъри да ми предлагат позиция, заради която само преди месец вероятно щях да си ударя гъза в тавана от радост. Но законите на Мърфи са неумолими и сега се наложи да откажа - вече съм се “продал” другиму.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.04.21 12:10.

28.04.21
19:42

Викаш 150 лег е детски...и 50кг на набиране , бабешки???

28.04.21
21:19

Пеленачетата ги бутат/набират се с тия кила.

28.04.21
21:24

казано от nervak на 28.04.21, 19:42:

Викаш 150 лег е детски...и 50кг на набиране , бабешки???

Е, хайде да не се обиждаме сега. Тесен хват е легът все пак - с малко повече от юмрук разстояние.
Виж набирането може и да не е толкова зле - при 114 свински кила лично тегло бая има за вдигане.

29.04.21
15:20

29.04.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Въртележката ме завъртя вече с бясна скорост. Имам чувството, че жонглирам със запалени факли, докато се опитвам да се качва на движещо се влакче на ужасите.
Поне кръстът се държи прилично днес, а и май нищо друго не ме боли (много), въпреки вчерашните ми опити да се претрепя в залата.

30.04.21
16:12

30.04.2020 г.

Леко “разцъкване” - втори епизод

Загрявка.

Работни серии:
  1. Кофички на успоредка с доп. тежест - 4х0, 4х20, 4х30, 4х40, 4х50, 2х60, 1х70 кг
  2. Гребане с трап-бар от земя - 4х126, 4х126, 4х126, 4х126 кг
  3. Борческо въртене с дъмбели - 4х20, 4х22, 4х24, 2х26 кг

И днес колкото да се раздвижа с упражненията, които останаха от предния път.
Имах желание да правя тяга, ама реших, че е рано и трябва да дам още малко време на кръста. По същата причина гребането го оставих с постоянна тежест.

Положително:
  -  Не успях да се контузя.
Отрицателно:
  - Искаше ми се повече на кофите. Но явно кофа с +100 кг скоро няма да направя (а вероятно - никога). На всичко отгоре след единицата ми причерня тотално - за малко да падна от успоредката. Може би защото съм леко дехидратиран - да не обяснявам от какво.

Добавки:

Обобщение за деня:
Ходих сутринта да си взема личната карта и леко се вбесих от организацията. Оказва се, че днес е някакъв полу-почивен ден и работят само до 12 (Валборг - местните палят големи огньове).
На прибиране с слушам някакво тукашно рок-радио в колата и между песните водещият отбелязва рожденния ден на краля, честити му 75-тата годишнина и го поздравява с “Highway to Hell”. Ще ми липсва чувството за хумор на шведите. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 30.04.21 16:57.

01.05.21
13:31

Обобщение за март и април 2021

Миналия месец си намерих оправдание в задържаната от НСПВС вода, за да не обобщавам март, затова сега няма измъкване.
През последните два месеца сумарно съм качил 0,8 кг - от 112,9 на 1-ви март до 113,7 кг на1-ви май.
Това прави 101 килокалории среден дневен излишък при 7709 за килограм промяна в теглото. Приетите калории са средно 3167 киликалории на ден и неутралният баланс излиза 3066. По Мифин-Сейнт Жур неутралният баланс е 3256 при коефициент на физическа активност 1,55. Обяснявам си разликата с промяна от сваляне през март обратно към качване през април - това винаги ми обърква сметките. 

В тренировъчно отношение в края на периода се наложи да променя малко нещата заради контузия. Още не съм решил дали ще променям плана дългосрочно или ще гледам да се придържам към досегашната схема, доколкото ми е по силите.
При всички положения ще трябва да проявя известна гъвкавост, за да се съобразя и с предстоящото местене.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.05.21 13:35.

01.05.21
13:34

01.05.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта ходих да помагам на един колега да местим един гардероб, който се оказа италианско трикрилно чудовище със стени и дъно, дебели по пет санта. Дори без вратите и рафтовете тежеше вероятно към 200 кг. И за да е по-интересно, трябваше не просто да го плъзгаме по пода, а да го свалим от платформа, висока към 40 см. Справихме се без пострадали и дори без повреди по мебелите и апартамента. :) За награда намазах бутилка сицилианско вино. Бях написал “хубаво”, но не съм го отворил и всъщност не знам дали е  хубаво.

02.05.21
17:23

02.05.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Реших да дам на кръста още ден почивка и утре да пробвам малко по-различен вариант на базовите движения - да видя дали вече мога да намеря позиция на ръцете, която да ми позволи да правя заден клек без болка, както и да тествам внимателно тяга без повдигнати пръсти, за да променя малко механиката. Между двете ще експериментирам с раменна преса с лост - да видим дали мога да я правя с подхват вече.
Иначе ходихме на обяд на гости, изпихме сицилианското вино, което се оказа добро, хапнахме умерено и следобед се зареждам да гледам Формула 1, Ливърпул и снукър. :)

03.05.21
15:51

03.05.2020 г.

Леко “разцъкване” - финал на 1-ви сезон

Загрявка.

Работни серии:
  1. Клек (заден) - 3х60, 3х80, 3х100, 3х110, 3х120, 3х130, 1х140, 1х150 кг
  2. Раменна преса с подхват - 3х40, 3х60, 3х70, 0х80, 1х75 кг
  3. Мъртва тяга - 2х140, 1х160, 1х170, 1х180, 1х190, 0х200 кг

Довърших си експериментите днес.
Мисля да внеса някои промени в упражненията (клекът става заден, раменната - с лост и подхват, тягата - без подложка пред пръстите, другото както е) и да си продължа с протокола, както досега. Тежестите няма да променям на първо време, докато посвикна и се поочупят раменете и китките на клека, че е голяма мъка сега.

Положително:
  -  Лакътят се държа учудващо прилично - не ме заболя нито от клека, нито от раменната, не ме боли и няколко часа след тренировката, поне медиално.
  - Задният клек като че ще се окаже по-щадящ за сегашния ми проблем с кръста в сравнение с предния. Същото важи и за тягата без повдигнати пръсти.

Отрицателно:
  - Заради лакътя при клека ми се налага да държа лоста с палец при другите пръсти, което ми се струва рисково, особено ако ми натежи.
  - Вече официално клекът ми е по-слаб от лежанката. И то задният клек от тесния лег. :(
  - На тягата не знам кога за последно не съм успявал да дръпна 200. Сигурно в тийнейджърските си години. Не се и напънах много, де - сложих ги, само защото няма как да дръпна 190 и да не закръгля. Иначе си ме беше страх след клека и след скорошната контузия.
  - Раменната преса и тя трагична. Вярно, че е с подхват (с длани към мен), ама да не мога 80 да бутна направо не е за писане в дневник.

Добавки:

Обобщение за деня:
Нещо не съм спирал да пия цяла седмица и е време днес да се озаптя малко.

04.05.21
14:43

04.05.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта ходих да оставя колата за ремонт - в пиков час до другия край на града и после обратно. Изгубих над два часа.
После минах през офиса, за да взема една от свободните коли, че с тая застраховка стана някаква каша. Уж “официалната” застраховка покривала кола под наем, ама ако щетата била в първите месеци, БМВ-тата имали някаква друга застраховка, дето не покрива. Та ако съм се бил забавил малко с регистрацията на щетата, щял съм да имам заместваща кола, ама понеже като примерен гражданин съм се обадил веднага, сега нямало да имам. :)
Така или иначе си намерих вариант, което ми даде повод да се порадвам на новия офис като за последно. Тъкмо го освежиха и обстановката е много приятна (особено докато е практически празен и няма кой да ми досажда).

05.05.21
13:41

05.05.2020 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:
  1. Kлек (през 10 секунди) - 8х2х100 кг
  2. Избутване на прав лост от лег с тесен хват (през 10 секунди) - 12х2х100 кг
  3. Набирания с тесен надхват с доп. тежест (през 10 секунди) - 12х2х5 кг
  4. Борческо въртене с дъмбели (през 10 секунди) - 12х2х18+18 кг

Допълнителни упражнения:
  5. Чуково сгъване с дъмбел - 6х28, 5х28 кг

Чисто време за интервалите - 20:10 мин.
Общо време за тренировката - 23:37 мин.

Днес не издържах и правих клек вече.

Положително:
  - Нищо.
Отрицателно:
  - Раменете и китките леш на клека - наложи се да спра на осмия подход.
  - Интервалите хич никакви интервали не бяха.
  - Кръстът от известно време постоянно ме мъчи - нощем и сутрин ме боли, после отпуска през деня. Не е минавал напълно от два месеца сигурно. 

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта ходих да сменям гумите на колата, която взех, докато стане моята. По-скучно нещо от Голф плюс с малък дизелов двигател не бях карал досега. :) Иначе от нищо конкретно не мога да се оплача, просто е тъпа кола.
По тоя повод се хванах да конфигурирам БМВ-та да видя колко пък толкова трябва да се напъна. Е, няма да си взема лично. При равни други условия са с една трета по-скъпи от аналогичен Хюндай или Киа. Няма да дам толкова пари, само за да си начеша крастата.

05.05.21
20:59

Gojira пак много силни...

05.05.21
22:49

Малко ми прилича на хамериканското “голямо зло” - Китай. Според самия Далай Лама китайската армия не е нападала мирно население. Източник тук. Трябва си враг за сплотяване на нацията, че нещо тероризма хич го няма напоследък :D Иначе музикалната част кърти

05.05.21
23:35

казано от Dymag на 05.05.21, 22:49:

Малко ми прилича на хамериканското “голямо зло” - Китай. Според самия Далай Лама китайската армия не е нападала мирно население. Източник тук. Трябва си враг за сплотяване на нацията, че нещо тероризма хич го няма напоследък :D Иначе музикалната част кърти

С дребната подробност, че Godjira не са американци.
А и тук не става дума за физически геноцид, а за насилствена културна асимилация. Мисля, че ние като нация сме били потърпевши от това достатъчно много пъти, за да сме по-чувствителни на тази тема.

П. П. Не съм приритал за тибетската култура, още по-малко пък за религията им. Само отбелязвам аналогиите.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.05.21 23:37.

06.05.21
00:02

Прав си за французите. Настъпващата комерсиализация и туризма застрашават тибетската култура, както и всяка друга, както отбеляза, вкл. и нашата. Китайската окупация ускори това по отношение на изолирания Тибет. Просто се издразних на представените факти - 7 са унищожените или увредени манастири около 60-те години.

Ivan_

06.05.21
07:51

Като песен - тази ми харесва най-много засега от новите. Сори за спама, Боби, любима група са ми и на мен.

06.05.21
10:41

Да обобщя. Godjira са политически активни - основно в областта на околната среда и човешките права. Посланията им в повечето случаи са релевантни, но доста наивни и аз определено не ги слушам заради това (макар много често да съм съгласен с тях), а заради музиката. :)
Нали не си представяте, че слушам Torture Killer или Cannibal Corpse заради текстовете?!? :D

Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.05.21 10:42.

06.05.21
14:22

06.05.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Вече мога да споделя мястото, на което ще се местя - Лисабон. Ролята ми още не е обявена публично, но и това ще стане скоро. Самото преместване ще стане някъде през юли, но вече съм дълбоко замесен в проекта и почти цялото ми време отива там.
На този фон мизерното време в последните дни, състоящо се от студен дъжд, който се чуди дали да не обърне на мокър сняг, гнусен ветрец и облаци ме дразни още повече.

06.05.21
15:02

Честито Боби. По това време и аз би трябвало да съм в Лисабон, може да направим тренировка в някое местно капанче...

Честито и от мен. Според моя скромен житейски опит в Европа - колкото по  на юг си - толкова по ларж  си живееш.

07.05.21
00:28

Има тенденция западни фирми да местят офиси и центрове за обслужване на клиенти в Лисабон. Напоследък и ние имаме проекти в Португалия и ми харесва - хубаво време, хубави хора, хубава храна, какво друго му трябва на човек? Според мен след Швеция ще се преродиш там. Успех!

07.05.21
09:27

Благодаря за пожеланията!

казано от Brown Bomber на 07.05.21, 00:28:

Има тенденция западни фирми да местят офиси и центрове за обслужване на клиенти в Лисабон. Напоследък и ние имаме проекти в Португалия и ми харесва - хубаво време, хубави хора, хубава храна, какво друго му трябва на човек? Според мен след Швеция ще се преродиш там. Успех!

Да, доста местоположения са били обсъждани, включително в Източна и Централна Европа (Варшава, Букурещ, мисля дори София). Не са се спрели на никой от тези градове обаче по две причини. Първата е политическа - на никого не му харесва накъде върви този регион, а фирмата не може да прави дългосрочни инвестиции без сигурност. Втората е, че конкретно във Варшава е пълно с подобни центрове и вече не е лесно да се намерят качествени хора.
За Лисабон тепърва ще видим как е - от другата седмица започвам да търся хора за екипа си, едновременно вътре във фирмата и отвън.

Колкото до прехода към юга на Европа лично за мен, наистина го очаквам с нетърпение. Животът в Швеция си има много предимства - всичко е прекрасно организирано, подредено, чисто (въздух, храна, вода, природа). Климатът и манталитетът на хората обаче започват да тежат в другата посока - това при положение, че съм изпечен интроверт и почти не ми е нужно общуване извън дома. Не че не става да се живее така, но мен лично ме уморява.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1