Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим07.09.21
22:33
Няма по-добро решение от газта ?
07.09.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
1. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий малат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Какво да разказвам - сагата продължава. Днес така нареченият майстор ми разкърти половината кухня заради бойлера и после изчезна да водел дъщеря си на някаква тренировка. Щеше да се връща в шест, появи се в седем без десет. Оставих го да работи сам, после се замислих, че ми се стори, че натъпка тръбата, която отвеждаше газовете от стария газов бойлер към комина някъде назад, без да я запуши, а това може да връща миризми и дори газ обратно в апартамента. Дано не е успял да закачи още бойлера, защото утре ще трябва да го свалям, за да проверя какво е направил.
казано от Atom на 07.09.21, 17:53:
Водата за спагети завира за 20 секунди, какво повече от това :D
5-6 л за 20 сек???
Би ли снимала.
казано от nervak на 08.09.21, 00:14:
5-6 л за 20 сек???
Би ли снимала.
Трябваше да напиша “5 сек”, за да стане ясно, че не съм засичала, но просто е адски бързо :)
5-6 л не варя за шепа спагети, със сигурност са по-малко. Но и завира супер бързо с бууст опцията - докато се обърнеш да вземеш плика със спагети, да отвориш, да вземеш още някакъв съд и е готово. Може би минута и половина примерно, нещо такова.
Струва ми се като космическа технология, сравнено с предишните ни котлони.
И за да не е ужасен спам, да кажа на Боби един съвет, който ми дадоха - в никакъв случай да не се разсипва захар по повърхността на котлоните, че като нагрее, няма отлепяне от дъното на съда (логично де).
казано от nervak на 08.09.21, 00:14:
5-6 л за 20 сек???
Би ли снимала.
5 л завират за не повече от 5 минути. Загряват много по-бързо от обикновени котлони. Съжалявам, че не си улучил добър индукционен плот. Щеше да имаш различно мнение.
Като видя професионални индукционни котлони,тогава може да ми се промени мнението.
08.09.21
11:41
След тази дискусия мисля да си взема дедукционни котлони.
08.09.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
1. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий малат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Вече имам топла вода и котлони в апартамента! Някак си човек приема някои неща за даденост, докато не му ги вземат. :)
Иначе ден на търчане напред-назад. Подцених трафика в Лисабон и се наложи да поема важна среща от колата с идеята, че ще започна там, ще паркирам и ще изтичам до нас. Обаче се оказа малко сметка без кръчмаря - тръгнах да паркирам в един подземен паркинг, докато говоря, а тъпият парктроник на Волвото пищи като прасе на заколение. Наложи се да отбия на място, където не преча на никого и да довърша срещата от телефона.
После се оказах в някаква комбинация от романи на Джоузеф Хелър и Тери Пратчет. Главният бушон на апартамента е само 15 ампера, което е малко, ако всичко е на ток. Инсталацията позволява докъм 30. Отивам на гише в офис на Galp (доставчика на електричество) - английски 0. На езика на жестовете една засукана мургава мацка ми обясни, че това било максимумът. Да, ама аз мога да смятам - при 220 волта и 6,9 киловата амперите могат спокойно да са 30 и даже малко отгоре. Обаждам се аз на Galp по телефона, вдига ми служителка, която говори английски, колкото да ми запише номера и да ми каже, че ще ми звъннат по-късно. След час ми се обажда някой, който може би би покрил ниво B1, само за да ми обясни, че мрежата не била тяхна, а на някаква си фирма E-REDES, която трябвало да смени бушона - да съм им се обадел на тях. Звъня им - там поне попаднах на някаква с що-годе приемлив английски. Но и това не беше достатъчно - те нямали информация за моя договор, трябвало Galp първо да ги информират, за да можем да говорим за смяна на бушона. След като ми отидоха сигурно три часа днес, в които вместо да ида да тренирам, се разправям с малоумни бюрократи, се върнах на изходна позиция. Явно за известно време или ще се къпя, или ще си готвя (и то внимателно на колко пускам котлона).
Утре със свито сърце очаквам разправията с фирмата за водата.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.09.21 22:58.
Тук понеже пет пъти спомена ,английски...нива и тн....май не върши много работа?
казано от nervak на 08.09.21, 22:51:
Тук понеже пет пъти спомена ,английски...нива и тн....май не върши много работа?
С него зле, ама без него - още по-зле. Поне майсторът, който ми монтира бойлера и котлоните, е молдовец и говори приличен руски, та се разбрахме. Иначе не знам как щях да се оправя и с това.
08.09.21
22:59
Като се разболях там ми звъняха всеки ден, за да проверят дали съм жив и имаха много добър английски и със сигурност по-добър от този на дежурните в българските здравни институции.
казано от Brown Bomber на 08.09.21, 22:59:
Като се разболях там ми звъняха всеки ден, за да проверят дали съм жив и имаха много добър английски и със сигурност по-добър от този на дежурните в българските здравни институции.
По-младите португалци, които са учили тук, го говорят прилично. Но има много бразилци и африканци от колониите, където най-често положението е трагично, а и по-старите португалци също хич ги няма с английския.
казано от Boby_ на 08.09.21, 23:04:
където най-често положението е трагично, а и по-старите португалци също хич ги няма с английския.
Явно се справят не лошо.
казано от Brown Bomber на 08.09.21, 22:59:
и със сигурност по-добър от този на дежурните в българските здравни институции.
А за какво им е в България?
Мнението беше редактирано от nervak на 08.09.21 23:12.
08.09.21
23:23
Не ми се спори в чуждите дневници, но ако смяташ, че доктор може да се развива и да си разбира от работата без да знае английски, значи няма смисъл да спорим.
Сещам се за познат военен, който по време на натовско обучение отговарял на чужденците на български, понеже в България се говорило на български и не бил длъжен да знае английски.
Боби ,
вярно ли е , че в Португалия няма данъци за печалби от разкешено крипто ?
казано от drakkar на 09.09.21, 09:49:
Боби ,
Нямам идея все още, но би било... интересно, ако е така. :)
09.09.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Забавата с апартамента продължава. Днес ходих да прехвърлям водата на мое име (за втори път). Отново ме върнаха за още документи - адресът в нотариалния акт не отговарял на този в договора (няма как да отговаря - сменен е някъде в края на 80-те и после пак в началото на века, та сега си имам три алтренативни адреса). Някак е трябвало да се сетя да нося в себе си енергийния сертификат на сградата... Мила родна картинка на 3500 километра от дома.
В началото бях решил, че няма да сменям домакинските уреди, за да спестя малко разходи, но тия дни като съм из апартамента, реших, че са прекалено гнусни и захабени и днес минах през MediaMarkt и накупих всичко необходимо. Дано се задържа в Португалия, че иначе ще съжалявам. Ще компенсираме с криптовалути. :D
В края на деня дозамазване около бойлера, последни кръпки боя, пробиване на дупки за маркуча от клапата на бойлера и други такива “забавления”. Не мога да си обърна достатъчно внимание на екипа, а са все нови хора и ще ги изпусна - звучи малко цинично, но новите служители са като малките кученца. Ако не ги предразположиш и дресираш навреме, после ще си имаш главоболия.
Боби ,
Оказва се напълно вярно.
Интересни възможности се отварят, като си стъпя малко на краката. Или пък рискове, ама те двете неща обикновено вървят ръка за ръка. :)
Прочетете за стендовете,за паейсмеккариете ,на колко херца и индукционните котлони...слуховете апарати.
Дейба и тъпата физика.
Без грам английски ги назнайвам тези тъпотии...
Бомпъре,за кво му е английски на телефониста деба?
Мнението беше редактирано от nervak на 10.09.21 00:36.
казано от nervak на 10.09.21, 00:23:
Прочетете за стендовете,за паейсмеккариете ,на колко херца и индукционните котлони...слуховете апарати.
Дейба и тъпата физика.
Без грам английски ги назнайвам тези тъпотии...
Бомпъре,за кво му е английски на телефониста деба?
Ако си с пейсмейкър, трябва да се пазиш от всякакви магнитни полета, не само от индукционните котлони. Като ми сложат, ще стоя поне на метър от печката и обещавам да си свалям слуховия апарат, като готвя. :)
Живеем в глобален свят. Английският позволява да си активна част от него. Нито повече, нито по-малко. Ако си направил избор да стоиш настрана, това си е твое решение. Щом обаче искаш да работиш с хора, не е зле да поназнайваш английски. Ако в европейска държава с уж прилично ниво на образование не можеш да получиш помощ на английски, значи нещо сериозно не е наред с образователната система.
П. П. Разбирам позицията ти - английският с нищо не е по-добър или по-лош от всеки един друг език. Разликата обаче е, че по една или друга причина се е наложил като международен. Не навсякъде можеш да се оправиш с него, но никъде не можеш да се оправиш без него, ако не говориш местния език.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.09.21 01:04.
Всеки един достатъчно добър в професията си,може да се развива и без да го знае.
Мога да чета и схващам всичко,което е новост в професията ми.Не две,а една дума не мога..,а и не искам да обеля на английски..от терминологията няма как да избягаш...една и съща е и на патагонски.
А за печката...щот знам,че обичаш да готвиш,много скоро след като си вземеш индукцията,ще искаш да не си си свалял слуховия апарат като съм говорил.))))
Мнението беше редактирано от nervak на 10.09.21 09:48.
казано от Boby_ на 09.09.21, 23:34:
Боби ,
вярно ли е , че в Португалия няма данъци за печалби от разкешено крипто ?Оказва се напълно вярно.
Интересни възможности се отварят, като си стъпя малко на краката. Или пък рискове, ама те двете неща обикновено вървят ръка за ръка. :)
Благодаря за потвърждението . А наясно ли си , предполагам си , защото си се местил в различни държави колко месеца трябва да съм живял в Португалия , за да се водя местно лице . Съответно ако имам резкешено крипто в този период да не дължа нищо . И после ако тези пари се прехвърлят в Бг ще има ли проблем с произхода им ? Идеята е вместо да хрантутя с данъци правителството в Бг, да си поживея в Португалия няколко месеца .
За да се регистрираш като постоянно пребиваващ в държава от ЕС трябва да си там минимум 6 месеца, но е необходимо или да работиш, т.е. да имаш договор за работа/или фирма регистрирана там или да имаш недвижима собственост.
казано от drakkar на 10.09.21, 09:50:
казано от Boby_ на 09.09.21, 23:34:
Боби ,
вярно ли е , че в Португалия няма данъци за печалби от разкешено крипто ?Оказва се напълно вярно.
Интересни възможности се отварят, като си стъпя малко на краката. Или пък рискове, ама те двете неща обикновено вървят ръка за ръка. :)Благодаря за потвърждението . А наясно ли си , предполагам си , защото си се местил в различни държави колко месеца трябва да съм живял в Португалия , за да се водя местно лице . Съответно ако имам резкешено крипто в този период да не дължа нищо . И после ако тези пари се прехвърлят в Бг ще има ли проблем с произхода им ? Идеята е вместо да хрантутя с данъци правителството в Бг, да си поживея в Португалия няколко месеца .
Да, Светослав го е обяснил - трябва да си повече от половин година в дадена държава, за да се водиш местно лице и да имаш договор или други декларируеми доходи от бизнес в държавата. В добавка в Португалия имаш и алтернатива - ако притежаваш имот на стойност над 500 000 Евро. :)
10.09.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес пуснах ден отпуска, за да си оправя нещата в новия апартамент.
Инсталираха интернета - оптика, бърз гигабитов рутър, направо се родих за няколо часа следо това! После дойде електротехник и смени бушона. Накрая се появиха и хамалите с камьона с багажа ми. Беше дълго и болезнено влачене до втория етаж с две почивки - за похапване в десет и после за обяд в дванадесет. Появиха ми се с дъх на алкохол час и половина по-късно. Все пак докъм пет и нещо приключиха - точно навреме, защото дойде следващата порция мъкнене с кухненските уреди.
Така ми “инсталираха” пералнята и миялната, че се наложи после да си ги дооправям, за да не ми връща мръсна вода и миризма на канал у нас. За фурната ще чакам до 15-ти - нямало как да пратят техник преди това, а ако си я монтирам сам, губя гаранцията.
Остава ми да си купувам някои дребни мебели и да изровя и пренаредя всичко от 83 кашона, които заемат половината апартамент в момента.
Трябва и да търся зала в новия квартал - имам една наблизо, ще я проверя първо нея.
11.09.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Пренесохме си багажа от временния апартамент. Следобед пристигнаха Зозо и кучето. Сега ме чака по три пъти на ден качване и слизане по стълбите до втория етаж с 35 кг лабрадор на ръце, защото ни дожаля да я приспим навреме.
Чакат ни и други неща - 83 кашона, купуване, сглобяване, монтиране на всякакви неща от мебели през закачалки за банята до корнизи и пердета.
И за да е пълен купонът, първата нощ в новия апартамент банда петли ни побъркаха - като се разкукуригаха от два посред нощ, та до сутринта...
12.09.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Половин ден в Икея с доста съмнителни резултати.
казано от Boby_ на 13.09.21, 15:18:
12.09.2021 г.
Половин ден в Икея с доста съмнителни резултати.
Кюфтенца?
казано от Splash на 13.09.21, 15:28:
казано от Boby_ на 13.09.21, 15:18:
12.09.2021 г.
Половин ден в Икея с доста съмнителни резултати.Кюфтенца?
Щото не съм им ги ял на шведите кюфтенцата последните пет години може би?
13.09.2021 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1. Мъртва тяга (през 10 секунди) - 12х2х130 кг.
2. Раменна преса с дъмбели от стоеж с успореден хват с редуване на ръцете (през 10 секунди) - 12х2х24+24 кг.
3. Силово гребане с дъмбел от земя (през 10 секунди) - 12х2x50 кг (на страна)
4. Кофички на халки с доп. тежест (през 10 секунди) - 12х2х15 кг.
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу с допълнителна тежест - 7х15, 4х15 кг.
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Чисто време за интервалите - 24:36 мин.
Общо време за тренировката - 28:35 мин.
Положително:
- Най-после тренировка! Намерих си зала с гръмкото име Mr. Big Evolution - достатъчно голяма със зона за свободни тежести и всякакви клиенти, включително явно назобани до козирката. Леко ръждиви лостове, странни тежести, но тия неща не ме притесняват. Важното е, че има всичко, което ми трябва, включително висок таван и подходящи лостове да вися с главата надолу, така и с дъмбели, по-тежки от 50 кг.
Отрицателно:
- Забравих си късите гащи за тренировка и тренирах с бермуди от нееластичен плат. Освен това нямах вода, а там не продават, а в залата страшна задуха - накрая от обезводняване ме заболя главата и щях да припадна. Освен това вместо да почна полека, си скочих направо на стария интервал, за което сигурно ще съжалявам. С клека ще подходя по-внимателно, че там така или иначе трябваше да увеличавам леко от 80 нагоре.
Добавки:
1. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Сутринта едва не закъснях със срещите, после в една дупка ходих да оправя договора за водата (от четвъртия път най-после вече е на мое име), а успях и да тренирам.
У нас всичко е на кашони, половината неща нямаме къде да приберем, а нямам време да се занимавам с мебели сега. Едно по едно.
Банята е ужасна и ще трябва възможно по-скоро да се прави изцяло наново, но не знам как ще го организирам - не може да се живее в апартамент без баня и тоалетна, докато я ремонтират, а нямам къде да отида за достатъчно време (поне две седмици). Ще го мисля.
казано от nervak на 13.09.21, 21:47:
И там ли се туткат с една баня 15 дена?
Като гледам с всичко друго как са, не ми се мисли колко може да е една баня. :)
Ама това не е на дневен ред сега - нещо много изтръсках касичката с другите неща, а още не съм взел всички мебели. Банята ще чака малко, колкото и да ми се иска да я оправя.
Плочкаджията ми каза, че за 3-4 дни ще налепят банята. Че принципно могат за толкова, могат, но това беше преди две седмици, а още не са готови дори със половината стени. И това е само за плочки.
Иначе има къртене, измазване, изправяне на стени....
казано от nervak на 14.09.21, 12:38:
За 4 дена се завършва баня...на 5тия се къпеш.
Аз така ги правех нещата.
Е да де, ама БГ майсторът пие кафенца, пуши, освен това е поел и още 5 обекта да не ги изпусне и то си стана 2 седмици - 1 месец......Опит от скорошни впечатления...
казано от Боян на 14.09.21, 12:48:
казано от nervak на 14.09.21, 12:38:
За 4 дена се завършва баня...на 5тия се къпеш.
Аз така ги правех нещата.Е да де, ама БГ майсторът пие кафенца, пуши, освен това е поел и още 5 обекта да не ги изпусне и то си стана 2 седмици - 1 месец......Опит от скорошни впечатления...
Категорично, не е само бг майстора. Навсякъде са едни и същи, освен ако не си платиш сериозно на някоя строителна компания с репутация. Ще ти струва двойно, но ще стане бързо. Може и да извадиш късмет и да намериш свестен, който не е ангажиран за година напред. Всички останали са абсолютно същите. Пръска инструментите на 5 обекта и цял ден обикаля, уж да вземе някакви материали или си е забравил нивела в къщи ?
После идва зимата и почват да се молят, дори за нещо дребно да ти направи на половин цена ?
Мнението беше редактирано от Nev на 14.09.21 13:37.
Никога ,когато работих строителство не съм правил подобни пинизи....но пък не бяхме със съдружника по джоба не всеки.
А без работа не сме оставали ни зиме,ни лете... в Пловдив.
14.09.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Напрегнат ден, завършил със сглобяване на креват от Икея. Остана ми и едно бюро, за да позавърша детската, но ще го подхвана утре.
П. П. В крайна сметка след лека вечеря и още по-лек ибупрофен сглобих и бюрото, за да не ми остава за утре.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 15.09.21 00:50.
15.09.2020 г.
Тренировка А (модифицирана)
Загрявка.
Работни серии:
1. Преден клек (през 10 секунди) - 12x2x80 кг
2. Избутване на прав лост от лег с раменен хват (през 10 секунди) - 12x2х100 кг
3. Набирания с тесен надхват с доп. тежест (през 10 секунди) - 12х2х5 кг
4. Борческо въртене с дъмбели (през 10 секунди) - 12х2х17½+17½ кг
Допълнителни упражнения:
5. Чуково сгъване с дъмбел - 4х28 кг
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Чисто време за интервалите - 19:01 мин.
Общо време за тренировката - 27:52 мин.
Връщам внимателно клека - да видим какво ще излезе.
Положително:
- Като за първа тренировка с клек след толкова прекъсване и в нова зала горе-долу добре.
Отрицателно:
- Залата не е много удобна за интервал - натоварена е дори през деня, няма подходящи пейки за лег на силовите клетки и трябва да се местя след клека, като разтоваря всичко и дъмбелите не са достатъчно на брой, затова се наложи днес да взимам вместо 18-ките, някакви странни 17½. Ще живея, де.
- Кръстът е пълна скръб с всичкото мъкнене в последно време.
- За съжаление дясното коляно пак нещо недоволства. Ще видим как ще е.
Добавки:
1. Преди лягане (план) - 2 гр. магнезий малат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Полека-лека си подреждаме дома. Опитвам се и да работя между другото, а нещата се трупат. Все пак успях и до залата да отскоча, да подпиша договор и се надявам да съм редовен занапред.
Откакто дойдох в Португалия, съм свалил над 4 кг. Ще пиша обобщение за целия период, откакто не съм обобщавал, като свърши Септември, макар че със сигурност ще е подвеждащо - до края на юли или дори до средата на август теглото беше все нагоре, а откакто започнах да тичам по апаратамента, тръгна надолу.
16.09.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес ходих сутринта до временния офис. Закъснях с тръгването и се отчаях от адския трафик, после обърках гаража с някакъв на съседната пряка, а когато най-после го уцелих, си причиних допълнителен стрес от слизане и паркиране със солидно SUV на ниво -3 в гараж, правен за смартове и скутери. Само за справка плащаме две места, а ни дават три, защото е невъзможно да се паркират три коли на въпросната площ. А паркирането в центъра е практически невъзможно. Остава да си наема паркомясто в частен паркинг срещу 200-300 евро на месец за 4-5 дни в месеца, което никак не ми се връзва.
Шефът ми (бразилец, свикнал с трафика и паркирането в Сао Пауло) се появи със скутер - отказва да идва с волвото.
Общественият транспорт също не е алтернатива заради времето за пътуване, така че се очертава достя рядко ходене до офиса.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече