Too Little, Too Late

Прескочи до:

11.02.22
13:55

казано от James Hinks на 11.02.22, 13:54:

Е, ти прави още разтваряне встрани, тесен надхват набиране и тесен лег, кофички на халки и високо изтегляне, пък чакай да мине рамото...

Така де, и аз това казвам. :) Кой каквото сам си направи, няма кой да му го направи (не е от Божинката този цитат - по-стар е от него).

П. П. Май е крайно време да причисля и себе си към групата на дъртите магарета, на които вероятно никога няма да им дойде акълът в главата, колкото и да не ми се иска да го правя.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.02.22 14:01.

13.02.22
01:34

12.02.2022 г.

Без тренировка

Добавки:
1. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр. креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Ей така два дни като не съм тренирал, имам усещането, че рамото е минало напълно. Има някакво щракане и хрущене при бутане нагоре и малко странно усещане при някои движения, но не боли. Няма да го натоварвам засега. Утре мисля да извадя едно бяло и едно златно гюле на паркинга и да направя малко суингове и гоблет клек да ми е гадно.

13.02.22
13:43

13.02.2022 г.

Импровизация с пудовки (в нещо като суперсерии)

1. Руски суинг - 21х40, 11х48, 12х40 кг.
  2. Гоблет клек с пудовка пред гърди - 9х48, 4х48, 7х40 кг.
  3. Клек с пудовка в рак позиция (с редуване на страните) - 3+3х40 кг
  4. Силово гребане с дъмбели (с редуване на страните) - 8+8х48, 8+8х48 кг.

Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.

Обобщение за тренировката:
Нещо там колкото да раздвижа. На гоблета проблемът ми е как да държа пудовката - май най-добрият вариант е с дръжката надолу с ръце върху нея и гюле, подпряно на гърдите.
С експериментите в рак позиция не си направих добра услуга на рамото и затова се отказах веднага. Може и да не беше само от това - при различните хватове на гоблет клека също усетих дърпане и опъване, където не трябва.
Гребането е поносимо при добър контрол на амплитуда и траектория.
Чудя се какво още бих могъл да правя в следващите седмици. Всякакви бутания за горна част са изключени от картинката. Дърпане над глава също.
Може би ще ходя в залата два пъти седмично - веднъж за клек и веднъж за тяга с лост, може и гребане с трап бар, а останалото време ще се лигавя с пудовките.

Положително:
  - Нищо.

Отрицателно:
  - Нищо. 

Добавки:
1. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр. креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Сутринта се раздвижих малко, а следобед ще се организираме за празнуване на рождения ден на щерката в някакъв мол с аркадни игри и боулинг. Отсега събирам сили да издържа...

Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.02.22 13:44.

13.02.22
14:04

казано от Boby_ на 13.02.22, 13:43:

[На гоблета проблемът ми е как да държа пудовката - май най-добрият вариант е с дръжката надолу с ръце върху нея и гюле, подпряно на гърдите.

Не. Така си е нещо, като преден клек.
Няма да скатаваш ?
Дръжката нагоре и хващаш отстрани на гюлето, без да подпираш пудовката на гърдите, лактите прибрани към торса.

п.п. Как се лигави с тежки пудовки не ми е ясно,но това е друг въпрос.

13.02.22
14:39

казано от Гюлето на 13.02.22, 14:04:

Не. Така си е нещо, като преден клек.
Няма да скатаваш ?
Дръжката нагоре и хващаш отстрани на гюлето, без да подпираш пудовката на гърдите, лактите прибрани към торса.

48 ще ми е доста трудно така да държа, а на краката и ядрото по-малките ще ми дойдат леки, но ще пробвам да видим.

казано от Гюлето на 13.02.22, 14:04:

п.п. Как се лигави с тежки пудовки не ми е ясно,но това е друг въпрос.

Ако не знаеш какво правиш и не си даваш много зор, с всичко може да се лигавиш. Пример - аз. :)

14.02.22
16:24

14.02.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Не знам какви точно съм ги вършил вчера с позицията на пудовката за гоблет клек и едностранен клек, но през нощта се събудих от болка в рамото.
Няма как да стане така. Записах си първия възможен час за ортопед, макар и на много неудобно място и в сряда следобед съм на преглед.
Междувременно (ама този път наистина) само преден клек, тяга, машини за крака, повдигане на тяло от виси с “гравити” обувките и еветнуално някакво гребане с ограничена аплитуда (примерно с трап-бар), като даже и за него май е по-добре да си го спестя за момента.

15.02.22
15:51

15.02.2021 г.

Тренировка (временна)

Загрявка.

Адаптация и работни серии (гигантски серии) :
  1.1. Преден клек - 2х100, 4х120, 4х120, 4х120, 6х110 кг.
  1.2. Бедрено сгъване на машина - 6х75, 6х75, 6х75, 6х75 кг.
  1.3. Бедрено разгъване на машина (едностранно) - 7+7х60, 8+8х60, 8+8х60, 7+7х60 кг.

Удържах се този път да се придържам към плана. Вдругиден навън с пудовките и САМО суингове, после тяга и така през ден.

Положително:
  - Не знам откога не съм си тръгвам от залата, без да имам от какво ново да се оплача. Жалкото е, че вече това ми е критерият за перфектната тренировка.

Отрицателно:
  - Нищо днес.

Добавки:

Обобщение за деня:
Ден като ден, даже малко по-спокоен от обикновено.

16.02.22
13:30

Известни сме и тук в Португалия! Операция Test’Osterone! :)
Не си поплюват тези - 31 хиляди хапа и 7 хиляди ампули... Стромба за цял Лисабон.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.02.22 13:33.

16.02.22
14:11

казано от Boby_ на 16.02.22, 13:30:

Известни сме и тук в Португалия! Операция Test’Osterone! :)
Не си поплюват тези - 31 хиляди хапа и 7 хиляди ампули... Стромба за цял Лисабон.

Те не, че тук си поплюват ! Издуват се ;-)

16.02.22
14:26

Известни сме и тук в Португалия!

Явно е влязъл в чужда територия и разваля хубавата търговия на местните дилъри.

16.02.22
14:30

казано от Brown Bomber на 16.02.22, 14:26:

Известни сме и тук в Португалия!

Явно е влязъл в чужда територия и разваля хубавата търговия на местните дилъри.

Нищо чудно. Като гледам маймуняците в кварталната зала, определено не са чакали българските дилъри, ами са се започнали доста отдавна.

16.02.22
18:18

16.02.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес след прегледа ортопедът каза, че или е някое от сухожилията на ротаторния маншон, или на бицепса. Или е разтегнато, или леко разкъсано. Общо взето шансът да вали е 50% - или ще вали, или няма да вали. Прати ме на ЯМР - часът ми е другата седмица, после пак на преглед на 9-ти март с резултатите.
Дотогава - клек и тяга от дъжд на вятър, за да не го отнесат коленете и кръста със суингове между тях, когато не ме мързи.

17.02.22
16:35

17.02.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутрешните срещи от нас, следобедните - от офиса, за да избегна сутрешния трафик. Много ме радва как се развива екипът - започва да се оформя атмосфера, хората са ангажирани и си личи, че не се опитват само да отбиват номера. Всичко това иска време, търпение, подкрепа и много работа с всеки индивидуално, особено с по-неуверените. Работата ми не е много по-различна от тази на учител в началното училище и започвам да виждам резултатите.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.02.22 16:36.

17.02.22
21:42

казано от Boby_ на 16.02.22, 18:18:

Днес след прегледа ортопедът каза, че или е някое от сухожилията на ротаторния маншон, или на бицепса. Или е разтегнато, или леко разкъсано. Общо взето шансът да вали е 50% - или ще вали, или няма да вали. Прати ме на ЯМР - часът ми е другата седмица, после пак на преглед на 9-ти март с резултатите.

Диагнозата е ясна и дано ти е назначил ЯМР безплатно, иначе си си загубил времето.

18.02.22
10:53

казано от Brown Bomber на 17.02.22, 21:42:

казано от Boby_ на 16.02.22, 18:18:

Диагнозата е ясна и дано ти е назначил ЯМР безплатно, иначе си си загубил времето.

Не знам колко е ясна. На мен не ми е, също и на ортопеда. Кое точно сухожилие е (вероятно е това на бицепса, но може и субскапуларис да е), не е ясно дали е само тендонит или има и разкъсване и ако има, колко е сериозно, от което пък зависи дали да търся консервативно лечение или ще се наложи операция.
Иначе си доплащам 60 Евро за ЯМР - не знам колко е цялата сума, останалото идва от застраховката. При всички положения предпочитам да знам точно какво е положението.

18.02.22
10:58

Да де, имах предвид, че всичко е “или”, а след ЯМР ще стане ясно.

18.02.22
11:20

казано от Brown Bomber на 18.02.22, 10:58:

Да де, имах предвид, че всичко е “или”, а след ЯМР ще стане ясно.

Сега по едно доста тъпо стечение на обстоятелствата жена ми минава през нещо подобно, само че влачено с години. Уж търпима болка, а като стигна до ЯМР, се оказа, че половината сухожилие на субскапулариса го няма. На 8-ми има насрочена операция да ѝ сложат ей  такъв имплант. Ако се наложи и при мен, не знам двама сакати какво ще правим 4-5 месеца с по една ръка у нас. :)

18.02.22
19:42

18.02.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес тъжни сбогувания с колеги от стокхолмския офис, които си тръгват от фирмата. Всеки рано или късно си продължава по пътя, а животът си върви.

19.02.22
16:33

19.02.2021 г.

Тренировка (временна)

Загрявка.

Адаптация и работни серии (суперсерии) :
  1.1. Мъртва тяга - 4х160, 3х180, 1х200, 0х210 кг.
  1.2. Пендлей гребане с прав лост от земя - 7х80, 7х80, 7х80, 7х80 кг.

2. Тясна тяга - 3х120 кг.
  3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу - 10, 8.

Тръгнах да правя накрая и тясна тяга уж за разнообразие, но нещо ми е много непривично движението и първо трябва (отново) да го зауча, преди да слагам тежест.
Тягата до 160 без магнезий, после сложих малко. Хватът всъщност не е отслабнал - 200 си ги опънах без проблем, даже ми се сториха леки. 210 може би в ден, в който ми е останал инат, щяха също да са горе, но днес до коляно ги докарах и реших, че не си струва да остана и без кръст в добавка към рамото.

Положително:
  - Нищо за отбелязване.

Отрицателно:
  - Нищо днес.

Добавки:

Обобщение за деня:
Нищо интересно - тичане на тренировка, после до Оейрас да вземем някакви учебници по португалски, следобед ще возя щерката на рожден ден на съученик, та тичах и подарък да купувам...

21.02.22
13:05

20.02.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Нищо особено - разходка до плажа, малко пазаруване, малко непланирана работа и неделята свършила...

21.02.22
13:57

21.02.2021 г.

Раздвижване

Руски суинг 25х40, 20х40, 15х40, 15х40 кг.

Щях да умра от нищо и никакви десетина минути суингове... Ама който не прави нито кардио, нито интервали, а плюска шоколад всяка вечер, така му се пада.

Добавки:

Обобщение за деня:
Опитвам се да разбера дали ще ми трябват тестове за пътуването до България в събота или ще се разминем само със сертификатите за ваксинация, при положение, че летим транзит през Мюнхен. Имам време до средата на седмицата да проуча, макар че с тия зони по двуседмична заболеваемост и неясна формулировка дори за Германия,  както и с неяснотите дали с валиден сертификат само с две дози се водиш напълно ваксиниран (жената и щерката са така, аз имам и бустър) може би ще е по-сигурно все пак да пусна по един антигенен тест в четвъртък или петък.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.02.22 14:24.

21.02.22
14:58

През колко време пусна сериите?

21.02.22
15:35

казано от nervak на 21.02.22, 14:58:

През колко време пусна сериите?

През колкото да ми слезе сърцето обратно от гърлото в гърдите... Кажи-речи минута и нещо, може и малко повече преди последната.

22.02.22
19:42

22.02.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Уморителен ден. Вече нямам търпение да си ида в София да разчиствам старо мазе, пълно с мухлясали боклуци, за да си почина!

23.02.22
17:55

23.02.2021 г.

Тренировка (временна)

Загрявка.

Адаптация и работни серии (гигантски серии) :
  1.1. Преден клек - 2х100, 4х120, 4х120, 4х120, 4х120 кг.
  1.2. Бедрено сгъване на машина - 6х75, 6х75, 6х75, 6х75 кг.
  1.3. Бедрено разгъване на машина (едностранно) - 8+8х60, 7+7х60, 9+9х60, 7+7х60 кг.

Започвам да свиквам с клека в такъв протокол. Никога няма да го заобичам това упражнение, но да кажем, че е брак по сметка и трябва все някак да съжителствам с него.

Положително:
  - Лек напредък в сравнение с предния път, когато кляках. Нищо ново не ме боли. Какво повече може да иска човек в наши дни?

Отрицателно:
  - Нищо днес.

Добавки:

Обобщение за деня:
Започнах да си подготвям документите за данъчните декларации. Добре, че имам осигурена помощ за попълване и подаване за първите три години, че иначе не ми се мисли какво щеше да е.

24.02.22
18:13

24.02.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес бях на ръба да не успея да направя ЯМР-то, защото не се събирам в дупата. Едва ме натъпкаха вътре две сестри. Едната ми повдига рамото, другата бута нагоре и настрани. Сигурно щеше да е забавно да се видя на клип, но отвътре не ми беше чак толкова смешно и за 25-те минути на изследването всичко ми изтръпна. В София в св. Иван Рилски като правих преди няколко години на коляното, по спомен беше доста по-голям отворът на апарата.
Според лекарката на пулта има изменения на тъканта, но не пожела да се ангажира с диагноза и ще трябва да си чакам прегледа при ортопеда на 9-ти март чак.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.02.22 18:57.

24.02.22
21:26

Грешно май си спомняш. Когато си правих ЯМР-то на главата в Иван Рилски, също едвам се натъпках вътре, а бях с около десет килограма по-лек от сега.

25.02.22
00:19

казано от Гордан на 24.02.22, 21:26:

Грешно май си спомняш. Когато си правих ЯМР-то на главата в Иван Рилски, също едвам се натъпках вътре, а бях с около десет килограма по-лек от сега.

В Иван Рилски мен ме пъхаха с краката напред тогава, така че може би греша наистина. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 25.02.22 00:20.

25.02.22
08:05

Бахти и гигантите дето сте...аз заспивам като куче в колиба за 20 мин.

25.02.22
14:57

казано от nervak на 25.02.22, 08:05:

Бахти и гигантите дето сте...аз заспивам като куче в колиба за 20 мин.

Не е като да не сме се виждали с теб. :) Знаеш, че не съм дребен, но не съм и някакво чудовище. Просто си беше малка дупката.

25.02.22
18:59

25.02.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта тръгнах към офиса за една среща на живо, на първото кръгово от нас спрях в задръстване, като ми дойде редът, завъртях на 360 градуса и се прибрах да си взимам срещите от нас. До трениране няма да стигна.

Боби, сигурен ли си, че след завъртане на 360 градуса си поел в друга посока ?

26.02.22
10:21

:)

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 26.02.22 10:25.

26.02.22
12:46

казано от Alexander Krastev на 26.02.22, 08:45:

Боби, сигурен ли си, че след завъртане на 360 градуса си поел в друга посока ?

Guilty as charged. :)
Имаше един много свеж диалог в “Последния екшън герой” на тая тема.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.02.22 12:47.

27.02.22
01:14

26.02.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Дълго, но безаварийно пътуване до София през Мюнхен.
Ограниченията са доста намалели и вече се пътува само с маски и сертификат, не изискват тестове.

28.02.22
08:56

27.02.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Ден, посветен на разчистване на мазе.
Поръчахме 4 кубика контейнер за строителни отпадъци, който се оказа по-малък, отколкото си представях, но попаднахме на неочаквана “помощ” - един съсед ни видя, че разчистваме и се заинтересува от някои от строителните материали от стари ремонти, които се бях засилил да хвърлям. После напълнихме контейнера с останалото, за да видим само след два часа, че е пълен до малко над средата - някой друг също се беше обслужил.

П. П. Клетката, за която бях споменал, че давам при първата редакция, вече си намери нов собственик.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.02.22 09:04.

28.02.22
22:50

28.02.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Разчистването продължава.
Изскочиха няколко неща за подаряване, ако на някого му трябват:
Пудовка 16 кг, доста ожулена и ръждива
Пудовка 10 кг, пластмаса отвън
Тежести за глезени с пясък
Кожен колан за тежести Schiek - много голям размер, но от тези, които са тесни отпред.
Ако някой ги иска, да пише на лични. Ако ми остане време, утре може и снимки да пусна.

П. П. Един съфорумник дойде за едно от нещата, но аз май-нахално пробутах и останалите, така че вече нищо не е налично. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.03.22 10:45.

01.03.22
23:56

01.03.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта приключихме със сделката, после из града по други задачи - до счетоводител и после до Търговския регистър заради една стара фирма.
Утре продължавам с унищожаване на фирмения архив, возене на запазени книги в библиотеката на кварталното читалище и други такива.

03.03.22
09:32

02.03.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Оправих фирмения архив, после ходих да возя още шрьодингерови боклуци (т. е. такива, които знам, че някой ден ще изхвърля, но още не съм готов) при тъст ми на склад. Вечерта се видяхме със семейството на брат ми.

Кръстът ми е тотална щета от цялото хамалстване, но ще се оправи с малко почивка. Рамото не ме боли, но хрущи като наръч сухи съчки всеки път, като вдигам ръка над глава.

Един непоискан съвет - не повтаряйте грешката ми да си оставяте боклуци “за после”, защото ви е жал да ги изхвърлитв, при все че знаете, че няма да ги ползвате никога вече. Пет дена от живота ми си заминаха.

IV

03.03.22
09:45

казано от Boby_ на 03.03.22, 09:32:

шрьодингерови боклуци (т. е. такива, които знам, че някой ден ще изхвърля, но още не съм готов) при тъст ми на склад.

Един непоискан коментар: Каква фундаментална разлика между поколенията ни - не се привързвам към никакви вещи и изхвърлям с размах :)))

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1