18.01.2021 г.
Тренировка (временна)
Загрявка.
Адаптация и работни серии (гигантски серии) :
1.1. Преден клек - 2х100, 3х120, 6х100, 5х100, 4х100 кг.
1.2. Бедрено сгъване на машина - 6х75, 6х75, 6х75 кг.
1.3. Бедрено разгъване на машина (едностранно) - 8х50, 8х55, 5х60, 6х55 кг.
2. Руски суинг - 15х32, 15х32 кг.
3. Ротации и “изливане на чаша” с дъмбел (5 кг).
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Някакво раздвижване там - срамно е да се нарече тренировка, ама това е положението.
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- След тройката на 120 кг нещо кръстът “зажужа” и реших да не си правя експерименти. Имам чувството, че се разпадам - дали заради хаотичните и нередовни тренировки, дали заради ЕГН-то не знам.
Добавки:
1. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло.
Обобщение за деня:
Поне в работно отношение май нещата ще започнат лека-полека да влизат в ритъм.
19.01.22
11:07
Имам чувството, че се разпадам - дали заради хаотичните и нередовни тренировки, дали заради ЕГН-то не знам.
Добави и еднообразни, добави и тия смени на географските ширини и нови отговорности и нещата ще станат ясни.
p.s.
Пък може да помислиш и върху опцията да засилиш хормоналния фон...
Мнението беше редактирано от James Hinks на 19.01.22 11:08.
Имам чувството, че се разпадам - дали заради хаотичните и нередовни тренировки, дали заради ЕГН-то не знам.
Добави и еднообразни, добави и тия смени на географските ширини и нови отговорности и нещата ще станат ясни.
p.s.
Пък може да помислиш и върху опцията да засилиш хормоналния фон...
Че са еднообразни, еднообразни са, но не повече, отколкото са били през последните 5-6 години, откакто започнах с интервалите, даже напротив. Тази нова “схема” дори нямах възможност да я завъртя и веднъж след ТСЛ и няма как да се е натрупало повтаряне на едно и също.
Иначе ясно, че причините са комплексни и има повече от един фактор.
За хормоналния фон ми е рано - още десетина години ще карам на каквото е останало и после ще преценявам пак. :)
19.01.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Рамото е доста по-добре - днес на практика не усещам нищо. За сметка на това кръстът е зле - не толкова, че да не мога да ставам, сядам и ходя, но достатъчно, за да е сигурно, че за никаква тяга утре не може и дума да става. Май нередовното трениране ще продължи още малко.
Адашът ако мине на ТРТ, вече всеки втори във форума ще се назоби :D
Няма да прекаляваме.
Мнението беше редактирано от Гордан на 19.01.22 18:45.
Да бе...ще го чакаме.
Да бе...ще го чакаме.
След “мъжки дневници” и “дамски дневници” във форума ще има и трета категория “дневници на сърдити назобани старчета” :D :D
19.01.22
21:29
Като се назобим вече няма да сме сърдити.
20.01.22
09:19
Че са еднообразни, еднообразни са, но не повече, отколкото са били през последните 5-6 години, откакто започнах с интервалите, даже напротив. Тази нова “схема” дори нямах възможност да я завъртя и веднъж след ТСЛ и няма как да се е натрупало повтаряне на едно и също.
Не ме разбра - имах предвид, че правиш ограничен брой движения, а не толкова протоколите.
За хормоналния фон ми е рано - още десетина години ще карам на каквото е останало и после ще преценявам пак. :)
Пак не си ме разбрал правилно...Нямах предвид TRT.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 20.01.22 09:19.
Не ме разбра - имах предвид, че правиш ограничен брой движения, а не толкова протоколите.
Разбирам какво имаш предвид, просто не съм съгласен. При ТСЛ правех повече движения, отколкото при интервалите. Моята така наречена тренировка няма как да е вкарала еднообразие по простата причина, че дори не успях да я завъртя и веднъж.
Иначе вероятно си прав, че нещата са се натрупали и е трябвало да търся промяна доста по-рано, но това важи по-скоро за последния вариант на интервалите, отколкото за ТСЛ или последните ми съчинения.
Пак не си ме разбрал правилно...Нямах предвид TRT.
Другите две неща, за които се сещам, са млада любовница или добавки. Първото е по-ефективно, но води до много усложнения, остава второто. :)
20.01.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Относително спокоен ден на фона на предните седмици. Дори нямам от какво да се оплача, а аз се справям добре с това.
Болката в рамото изчезна напълно, а и кръста го усещам доста добре. Може би ще почна нещо внимателно още в събота.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.01.22 13:40.
21.01.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Не е особено типично, но май така ще е занапред - петъкът тази седмица се оказа най-натовареният ден.
22.01.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Реших да се въздържа от тренировка и днес - кръстът не е съвсем добре и понеже рамото не ме боли, ще го претоваря, без да се усетя. В понеделник ще подновя.
22.01.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
1. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло.Обобщение за деня:
Реших да се въздържа от тренировка и днес - кръстът не е съвсем добре и понеже рамото не ме боли, ще го претоваря, без да се усетя. В понеделник ще подновя.
Тези болежки без тренировки няма да минат . Иди направи един крос , пусни едно ОПФ, разтегни :-)
22.01.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
1. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло.Обобщение за деня:
Реших да се въздържа от тренировка и днес - кръстът не е съвсем добре и понеже рамото не ме боли, ще го претоваря, без да се усетя. В понеделник ще подновя.Тези болежки без тренировки няма да минат . Иди направи един крос , пусни едно ОПФ, разтегни :-)
Аз съм на 46 години, 112 кг и с проблемен кръст и латералани колатерални лигаменти на коленете - кросът е последното, което ми трябва, за да “оправя” съвсем положението. :)
Иначе тренировките ги подновявам още утре.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 23.01.22 20:49.
23.01.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Мързелив ден вкъщи, че времето се поразвали днес. Само закарах щерката да се види с приятелки и после я прибрах.
24.01.2022 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии (гигантски серии) :
1.1. Набирания с тесен надхват - 8, 8, 6, 5.
1.2. Кофи на халки - 8, 8, 6, 5.
1.3. Високо изтегляне с прав лост от земя - 8х60, 7х80, 6х80, 5х80 кг.
1.4. Раменна преса с дъмбели от стоеж с редуване на ръцете - 8х20+20, 7х25+25, 7х22½+22½, 6х22½+22½ кг.
2. Бисепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 5х27½, 4х27½ кг.
Тренирах най-после. Доста по-леко, отколкото бих могъл, но за начало ще е така.
Има някакво хрущене в рамото, но не е болка. Дори дискомфорт не мога да го нарека. Ще видим как ще се развие.
Положително:
- Нищо кой знае колко положително, освен че тренирах и не се контузих.
Отрицателно:
- Нищо конкретно.
Добавки:
1. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр. креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Тренирах по обяд, а следобед ходих да ми боцнат бустерна доза. Малко се объркаха как да ме запишат с трета доза, след като в португалската система излиза като първа, но някак се оправиха. :)
Иначе пак съм в някакъв параграф 22. Трябва ми удостоверение за липса на данъчни задължения от НАП. За да ми го издадат, ми изискват форма Е104 от шведските здравно-осигурителни власти и от португалските. Само дето тая форма шведите вече не я издават, защото ЕС е преминал на вътрешна комуникация между институциите и тази информация може да се изиска само по служебен път. Но НАП не можели да я изискат, можела само НЗОК... Сега се чудя дали ще е по-лесно да убедя шведите да издадат документ, който вече не се използва или НЗОК да си свърши работата, съответно да ги изчакам неизвестно колко, после да разчитам, че ще предадат информацията на НАП и накрая да ми пропадне цялата сделка заради тях...
Как само се радвам, че ще се отърва от тоя имот в България и повече няма да се занимавам с тия гниди поне в обозримо бъдеще!
Мнението беше редактирано от Boby_ на 30.01.22 16:47.
25.01.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
1. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр. креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Днес плътно срещи от 9 до 19… Някои доста интересни и дори приятни, което идва да покаже, че съм започнал да свиквам. :)
26.01.2022 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии :
1. Обръщане с две пудовки от земя - 20 или 21х1х32+32 кг за 9:09 мин.
2. Обръщане от вис с тръстър - 20 или 21х1х32+32 кг за 15:43 мин.
3. Изхвърлане от земя с една ръка - 20+20х1х32 кг за 15:54 мин.
Тръгнах като за интервал, но не се получи, както личи и по времето.
Много внимавах за позицията на китката, за да не рева пак за лакътя - мисля, че се получава добре засега.
Мисля в някакъв момент да добавя и турско изправяне, но за момента и другите три ме мъчат достатъчно. Като сляза под 20 минути за трите в този обем и с тези тежести, ще мисля за друго.
Положително:
- Добре усетих пудовките и не се контузих. Утре ще имам мусклуна треска на места, където съм забравил, че има мускули, но важното е, че лакътят е добре и мисля, че напипах това приплъзване преди ракване или спиране на пудовката в горна позиция, с което дланта се намества върху дръжката по диагонал, а не перпендикулярно на пръстите. Точно това ми убягваше преди.
Отрицателно:
- Пудовките в залата са гадни - дръжите са грапави и ръждиви, а дланите ми не са привикнали (имам доста мазоли, но са на “грешните” места) и си разкъсах кожета горе-долу на мястото, където се случва, когато копая с права лопата (още едно упражнение, което не съм правил отдавна :)). Май ще започна за тая тренировка да си изкарвам моите гюленца от мазето - само трябва да намеря удачно място, достъпно на фермерска разходка от нас, че не ми се въртят пудовки на паркинга до блока.
Добавки:
Обобщение за деня:
Някои възли започват да се разплитат, други се заплитат още повече - нищо ново под слънцето.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 30.01.22 16:46.
27.01.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Ден с 12 срещи, вариращи между половин час и два часа и половина - всички на различни теми, за различни държави. Мозъкът ме боли.
28.01.2022 г.
Тренировка A
Загрявка.
Работни серии (в суперсерии) :
1.1. Лег с прав лост (с раменен хват) - 4х120, 4х120, 4х120, 5х120 кг.
1.2. Мъртва тяга - 3х160, 3х160, 3х160, 4х160 кг.
2.1. Силово обръщане с прав лост от вис - 6х70, 7х60, 6х60, 4х60 кг.
2.2. Борческо въртене с дъмбели - 6х22+22, 6х22+22, 6х22+22, 4х22+22 кг.
Положително:
- Оцелях, без да се контузя и днес. Връщам в картинката някакви добре забравени упражнения да допълват базовите - обръщане, високо изтегляне (в друга тренировка).
Отрицателно:
- На лега имах едно неприятно усещане в рамото - явно не всичко е минало напълно.
- Днес фокусът ми беше много повече върху това как да си наместя дланта при лега и тягата, за да не ме боли много, отколкото върху това как изпълнявам движенията. Ще заздравее, но ще ми създава главоболия още известно време.
- Неприятно се изненадах от хвата - на тягата на 160 бях на предела на последната серия, а на борческото въртене след това предмишниците ми направо гръмнаха. Това, че в момента не ползвам магнезий и дланите ми бяха влажни, не е оправдание. Ама с толкова трениране - такива резултати...
Добавки:
1. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Днес доста по-спокойно от вчера. Имам да довърша няколно нещица и после сигурно ще си бия шута за разходка до плажа. Все още не мога да се отърва от усещането, насадено у мен след пет години в Швеция, че видя ли слънчице навън, трябва моментално да изляза, защото не се знае кога пак ще имам такава възможност.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 30.01.22 16:46.
30.01.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Целият съм в мускулни трески - трапец, корем, предмишници, делтовидни мускули. Нямам на краката все още, но утре тепърва ще клякам. След почивка е така, особено когато сменям толкова много неща в тренировката.
Иначе ден като ден - излизахме на обяд да хапнем навън и открихме много приятен район със заведения покрай морето в Оейраш/с. Още не съм наясно как точно се казва - някои португалци го произнасят с ш в края, други с нещо между с и ш, а бразилците - със с. Учителят ми ме посъветва да си избера едното и да го казвам така - не било грешно. :)
30.01.2022 г.
Тренировка Б
Загрявка.
1.1. Преден клек - 6х110, 4х110, 4х110, 4х110 кг.
1.2. Раменна преса с прав лост от стоеж - 4х70, 4х70, 4х70, 2+1х70 кг.
1.3. Силово гребане с дъмбел от земя - 8+8х40, 8+8х40, 8+8х40, 8+8х40 кг.
1.4. Избутване на дъмбели от наклонен лег с успореден хват - 8х34+34, 8х34+34, 8х34+34, 8х34+34 кг.
2. Планк с диагонално повдигане на ръка и крак - пропуснат
Завъртам първия кръг по новата схема. Рано е за някакви изводи, но ми се струва достатъчно разнообразно и добре балансирано.
Положително:
- Хубавото на това да си стигнал дъното като сила е, че има само една посока - нагоре. :) Друг е въпросът, че имам още накъде да дълбая.
Отрицателно:
- Отказ на раменната в последната серия. Още не знам на какво се дължи това съотношение при мен между раменна и лег - винаги се е движело около 1:2, а не съм пренебрегвал никога вертикалното бутане.
- Не ми хареса как се държа рамото при лега с дъмбели, макар че го правя с лакти плътно до тялото, за да отива повече в трицепса.
- Тая сутрин се събудих със схваната дясна част на трапеца - дали съм спал накриво или вчера ме е надухало на плажа, без да усетя - слънцето напича и се бях порсазъблякъл, а в същото време подухва един тънък ветрец и е доста подвеждащо.
Добавки:
Обобщение за деня:
Ходих да тренирам, после трябваше да ходя да мия колата, че утре я сменям и ще ме е срам да я върна в такъв вид, но ме домързя и ще го правя утре преди обед.
Времето малко се поразвали и май ще изкараме следобеда у нас.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 30.01.22 17:07.
31.01.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта срещи, после ходих до другия край на града, за да върна едната кола и да взема другата, която ще ползвам, докато пристигне моята. Не съм във възторг, но то не се и очакваше. Ако не друго, поне ще имам какво да карам, докато чакам, без да давам допълнително пари за таратайка.
Обобщение за януари 2022
Пак е време за стената на срама. През януари съм качил 1,1 кг - от 111,6 на първи януари до 112,7 кг на първи февруари. Това прави среден излишък от 273 килокалории на ден при 7709 за свален килограм.
Приетите калории са средно 3207 дневно, а неутралният баланс излиза 2934 килокалории - доста по-ниско от обичайното.
Същата сметка по формулата на Мифин-Сейнт Жур дава неутрален баланс от 3237 при коефициент на физическа активност 1,55.
Няма какво толкова да го анализирам - много плюскане и малко тренировки. Само ще отбележа, че почти всички калории този месец са от храна - събират ми се общо 3-4 чаши вино за целия януари. Вероятно това е причината за качването - излишъкът си е във вид на мазнини и въглехидрати, а не на алкохол.
За следващия месец - каквото сабя покаже.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.02.22 11:46.
01.02.2022 г.
Тренировка В
Загрявка.
1.1. Набирания с тесен надхват (с доп. тежест) - 4x10, 4x10, 5x10, 4x10 кг.
1.2. Кофи на халки (с доп. тежест) - 4х10, 5х10, 4х10, 4х10 кг.
1.3. Високо изтегляне с прав лост от земя - 8х80, 7х80, 6х80, 5х80 кг.
1.4. Разтваряне с дъмбели встрани от стоеж - 8х20+20, 8х20+20, 8х20+20, 6х20+20 кг.
2. Бисепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 8х25+25, 6х25+25 кг.
Рамото определено не е минало. Доколкото мога да се самодиагностицирам, проблемът идва от сухожилието на бицепса. Не мисля, че съм за лекар, но трябва да внимавам.
Положително:
- Привиквам полека с някои позабравени движения.
Отрицателно:
- Оплаках се по-горе за рамото, макар че едва ли заслужавам съчувствие.
Добавки:
Обобщение за деня:
Отново цял ден в срещи. Подписахме предварителен договор за стария апартамент в София - ще е облекчение да се отърва от този панел. Сега остава само да мине изповядването, като се прибираме в началото на март и да се приключва това ходене по мъките.
В тази връзка електронният подпис (КЕП) в България не е нито електронен, нит подпис. Изкарваш си удостоверение от НАП да речем, представяш го пред нотариус, той ти вика “хубаво, ама сега си го разпечатай и иди обратно в НАП да ти сложат мокър печат”.
01.02.2022 г.
Рамото определено не е минало. Доколкото мога да се самодиагностицирам, проблемът идва от сухожилието на бицепса. Не мисля, че съм за лекар, но трябва да внимавам.
Имаш ли проблем с врата? Обикновено блокаж на някой прешлен там води до проблеми с рамото и проблема може да стигне и до сухожилието на бицепса.
01.02.2022 г.
Рамото определено не е минало. Доколкото мога да се самодиагностицирам, проблемът идва от сухожилието на бицепса. Не мисля, че съм за лекар, но трябва да внимавам.Имаш ли проблем с врата? Обикновено блокаж на някой прешлен там води до проблеми с рамото и проблема може да стигне и до сухожилието на бицепса.
Не, не, това си го направих с борческо въртене с пудовки. Тоя път много добре усетих кога и как точно стана.
02.02.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Вчера ми се обадиха от дилъра на Мазда да ми кажат, че колата е планирана за производство през март и ще пристигне в Португалия някъде през май. Вълнувам се като малко дете! :)
03.02.2022 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии :
1. Обръщане с две пудовки от земя - 20 или 21х1х32+32 кг за 8:05 мин.
2. Обръщане от вис с тръстър - 20 или 21х1х32+32 кг за 15:15 мин.
3. Изхвърлане от земя с една ръка - 20+20х1х32 кг за 15:14 мин.
Изтупах червените гюленца от праха и излязох на паркинга пред блока с тях, вместо да ходя в залата. Доста погледни отнесох от съседите, ама това е положението. :)
Положително:
- Малко по-бързо от предния път.
Отрицателно:
- Има още много какво да се иска като техника.
- След средата на тръстърите щях да си изхрача дробовете. Уж съм далеч от паузите като за интервал, а усещането е подобно. Срамна работа.
Добавки:
Обобщение за деня:
Нищо ново за отбелязване днес.
04.02.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Във връзка с казуса ми за здравните осигуровки вчера с най-голяма изненада намерих в пощата си официално писмо от Försakringkässan, шведската осигурителна институция, съдържащо поисканата от НАП форма Е104 (която официално вече не би трябвало да се изисква в ЕС). Бях писал на шведите без надежда, че ще я получа навреме или дори изобщо. Няколко дни по-късно пристига на адреса ми на другия край на Европа. Ето това е да имаш администрация, която работи, вместо да се опитва да ти вгорчи живота и да се придържа само към буквата на закона. За съжаление не мога да кажа същото за нито една от двете страни, с чиято администрация ми предстои да се боря в близко бъдеще - България и Португалия.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.02.22 19:22.
05.02.2022 г.
Тренировка A
Загрявка.
Работни серии (в суперсерии) :
1.1. Лег с прав лост (с раменен хват) - 5х120, 5х120, 4х130, 4х130 кг.
1.2. Мъртва тяга - 4х160, 3х160, 4х160, 2+1х170 кг.
2.1. Силово обръщане с прав лост от вис - 5х70, 6х60, 6х60, 5х60 кг.
2.2. Борческо въртене с дъмбели - 6х22½+22½, 6х22½+22½, 6х22½+22½, 5х22½+22½ кг.
3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу - 10, 8.
Рамото си е все така - нито по-добре, нито по-зле. Засега не ме притеснява особено.
Положително:
- На лега сложих 130 - не ми тежат. Не е като да не съм изгубил сила, но не е и толкова зле, колкото си мислех.
Отрицателно:
- На тягата слабата брънка е хватът. Срам - не срам, но трябва да си запиша, че на 170 на третото повторение останах само на фаланги и не можах да заключа точно заради това. Оправданието с потните длани си е налице, но преди не ми беше проблем на такива тежести. То като се замисля, май никога не съм дърпал надхват без магнезий над 140-150 кг, така че може и да не е чак толкова зле.
Добавки:
1. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Нищо интересно днес - тренировка, пазаруване.
06.02.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
По обяд слизах до центъра да се видя с колеги на едно заведение със скара, колкото можеш да изядеш за 15 евро на човек. Знам, че са си направили сметката статистически, но всеки път ми е съвестно. :) Тоя път с нас беше и един неподозиран талант сред екипа, който ме удари в земята като количество изядени мръвки. С половин уста сподели, че в Памплона, където е живял доста време, от двата ресторанта с блок маса в единия не го пускали вече. А на външен вид не можеш да кажеш изобщо какви таланти крие. :)
07.02.2022 г.
Тренировка Б
Загрявка.
1.1. Преден клек - 7х110, 5х110, 4х110, 4х110 кг.
1.2. Раменна преса с прав лост от стоеж - 4х70, 4х70, 4х70, 4х70 кг.
1.3. Силово гребане с дъмбел от земя - 8+8х40, 8+8х40, 8+8х40, 8+8х40 кг.
1.4. Лицеви опори “диамант” - 12, 12, 12, 8.
2. Планк с диагонално повдигане на ръка и крак - пропуснат
Първите три кръга добре, даже много. На четвъртия изведнъж всичко взе да ме боли - коляно, кръст, рамо... Може би възстановяването не е оптимално и се чудя дали да не ревизирам малко обема и да завъртам само по три кръга, а да мисля за четвърти чак като се адаптирам малко и спре постоянно да ме боли нещо.
Положително:
- Клекът и раменната като че бяха малко по-леки днес.
Отрицателно:
-
Добавки:
Обобщение за деня:
Служебните главоболия се компенсират от чудесното време. При 20 градуса и слънце направо ми иде да зарежа всичко и да ида да изпия едно мохито на плажа. Лошото е, че коктейл на пясъка не е добро обяснение за изпуснати срокове...
08.02.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Натоварен ден с много срещи, а след малко ще излизаме за рождения ден на малката щерка. Кога минаха 15 години...
09.02.2022 г.
Тренировка В
Загрявка.
1.1. Набирания с тесен надхват (с доп. тежест) - 5x10, 4x10, 4x10, 4x10 кг.
1.2. Кофи на халки (с доп. тежест) - 5х10, 4х10, 4х10, 4х10 кг.
1.3. Високо изтегляне с прав лост от земя - 8х80, 6х80, 6х80, 5х80 кг.
1.4. Разтваряне с дъмбели встрани от стоеж - 7х22½+22½, 6х22½+22½, 6х22+22, 6х22+22 кг.
2. Бисепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 8х25+25, 6х25+25 кг.
Не мога още да кажа, че е рутинна тая тренировка, но е близо до това да стане.
Положително:
- Нищо друго.
Отрицателно:
- И тук нищо ново. Рамото не е минало напълно, но усещам подобрение и ми се струва, че няма да ми създава дългосрочни главоболия, освен ако не измисля някоя допълнителна глупост, разбира се.
Добавки:
Обобщение за деня:
Трябваше да ходя до офиса днес, но шефът ми се възстановява от доста тежък COVID и още не е в кондиция за срещи на живо, затова отложих. Така или иначе утре съм в офиса, че събирам моя екип там, а два пъти в една и съща седмица ми идва в повече да вися в задръстванията.
10.02.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес пълна маркототевщина - за пръв път тая година реших да събера хората на среща в офиса и токът спря. Поне се видяхме и излязохме заедно на обяд, че да не сме съвсем капо.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.02.22 13:39.
11.02.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Няма да стане така работата с това рамо. Днес е още по-зле. Само клек, тяга и машини за крака мога да правя, но ако карам с това през ден, коленете и кръстът ще правят компания на рамото много скоро.
Затова засега спирам всякакви тренировки с тежести и си записвам час за лекар за другата седмица. Междувременно ще стегна колелото и почвам да карам напред-назад - има прекрасна алея покрай брега от Лисабон чак до Кашкайш, а аз съм почти по средата и имам избор и на посока. Само с баирите до брега и обратно до нас как ще се оправя не знам, но ще го измисля. :) Може и с бутане на връщане - малко срам не боли. :)
11.02.22
13:54
Е, ти прави още разтваряне встрани, тесен надхват набиране и тесен лег, кофички на халки и високо изтегляне, пък чакай да мине рамото...