Too Little, Too Late

Прескочи до:

04.06.22
02:59

казано от nervak на 03.06.22, 23:43:

Рав 4 2021)))не качва над 6,5/100…без значение с колко го караш..ама ...е зверски неудобен...за мен.

Взехме да мислим за един C-HR втора ръка за Зозо, че нещо не можем да се разберем с една кола. Има доста от 2017-2018 на приемлива цена.

04.06.22
20:13

04.06.2022 г.

Без тренировка

Добавки:
1. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр. креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Сутринта пих кафе и се захванах със сглобяването на последните (надявам се) два шкафа - и двата от онлайн поръчки на скромни цени, но от различни магазини. Този за под телевизора в хола се оказа приятна изненада - качествен фурнир, качествени панти, добри инструкции. Като краен резултат също ми допадна.
Това за коридора обаче излезе най-мизерния, скапан, недоклатен боклук, който съм имал нещастието да сглобявам. Грешки и липсващи стъпки в инструкциите, непасващи си елементи, скапани релси на чекмеджетата и панти на вратичките, разпадащи се ПДЧ плоскости с покритие като на белите шкафове по БДС в панелките от 80-те. Направо се изкривих - половин ден ми замина за нещо, на което едва му се отварят чекмеджетата и няма две напълно успоредни линии... Чудя се дали да купя нови релси и да се опитвам да спася положението или направо да го изхвърля и да ида да взема от Икея каквото дойде там. Третият вариант е да го оставя в коридора, колкото да има върху какво да стои рутърът и да се опитам да не му се дразня.

Сега седнах да обърна един-два Ердингер-а навън да си лекувам нервите.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.06.22 20:14.

06.06.22
10:45

05.06.2022 г.

Без тренировка

Добавки:
1. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр. креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Сутринта кафенце, размотаване из нас и после обратно към Лисабон. Този път решихме да минем половината път по националната пътна мрежа, а само втората част по магистралата. Набелязахме си две места, които си струват посещение поне за по няколко часа - Мертола и Бежа. Ще видим кога ще стигнем и до тях.

06.06.22
19:58

06.06.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Понеделник започва в събота, съответно аз още съм уморен от приключенията през уикенда и днес не можах да се насиля да ида до залата.

07.06.22
18:32

07.06.2022 г.

Тренировка В

Загрявка.

Работни серии:
  1. Преден клек (през 10 секунди) - 15х1х120 кг.
  2. Избутване на прав лост от лег с раменен хват (през 10 секунди) - 15х1х110 кг.
  3. Набирания с успореден хват с доп. тежест (през 10 секунди) - 15х1х15 кг.
  4. Борческо въртене с дъмбели (през 10 секунди) - 15х1х22+22 кг.

Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.

Обобщение за тренировката:

Положително:
  - Рамото не се обади много.

Отрицателно:
  - На клека два-три пъти почти изпуснах компресията. Нещо се разсейвам и причината вероятно е в това, че мисля за следващото изречение.
  - Усетих лека, но неприятна болка в коленете. Нищо особено, но не беше на обичайното място точно отстрани, където са ми скъсаните лигаменти, а по-ниско и почти отпред, затова си отбелязвам.

Добавки:

Обобщение за деня:
Отново много работа, най-вече почти безсмислени административни задачи и доста деликатни политически дискусии. И двете с ниска добавена стойност, но вторите - доста стресиращи.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 07.06.22 18:34.

09.06.22
11:29

08.06.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Нищо особено - нормалните глупости, с които се занимавам ежедневно.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.06.22 15:59.

09.06.22
15:59

09.06.2022 г.

Тренировка Г

Загрявка.

Работни серии:
  1. Мъртва тяга (през 10 секунди) - 15х1х160 кг.
  2. Раменна преса прав лост (през 10 секунди) -15х1х70 кг.
  3. Гребане с трап-бар от земя (през 10 секунди) - 15х1х116 кг.
  4. Лицеви опори с ластик (сив, през 10 секунди) - 15х1.

Качих тежестта на раменната по неволя, че нямаше свободни 2,5 кг.

Положително:
- Нищо за отбелязване.

Отрицателно:
- На раменната ми е много 70 в момента - заболя ме нещо по ключицата, лакътя... Абе всичко скърца. 

Добавки:

Обобщение за деня:
Последен работен ден преди мнооого дълъг уикенд, после на път към Вила Реал де Санто Антонио и няколко дни релакс. Тоя път нямам да сглобявам мебели, само имам да монтирам един телевизор на стената и толкова. Взел съм си разни ластици и халките, само да видим дали ще намеря къде да ги закача.

11.06.22
19:26

10.06.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Жега, плаж. Водата най-после е достатъчно топла за къпане. За плуване не става, поне на мен не ми е приятно - не съм си взел очила, а е адски солена и ми дразни очите.

11.06.22
19:29

11.06.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Още от същото като вчера. Ще се размина с тренирането - почнах с бялото вино още от плажа сутринта. Важното е, че си почивам. За пръв път, откакто имам служебен телефон, днес го оставих в апартамента и излязох без него.

12.06.22
17:29

12.06.2022 г.

Импровизации с ластици

1. 1. Клек - 15 със син ластик, 50, 20 без тежест.
  1.2. Мъртва тяга -  5 със син ластик, 10 със син ластик, 2х5 със син + сив ластик.
  2. Флор преса - 1 със син ластик, 3х5, 2 със сив ластик.
  3.1. Гребане, подобно на Пендлей - 4х5 със сив ластик.
  3.2. Раменна преса от седеж - 5, 3 със син ластик, 3х5 със син ластик.

Завъртях там нещо импровизирано. Имам два ластика - стандартния най-широк син и един малко по-лек сив.
Общо взето се нагаждах в движение според усещането.
Само клекът е безсмислен с ластик - долу е леко, а се усеща някаква тежест чак много след мъртвата точка. Затова наблегнах на собствено тегло там и утре ще съжалявам.

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта плажче за няколко часа, после пораздвижих. Следобед имам да довършвам разни дреболии.

14.06.22
00:56

13.06.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта за малко на плаж, после се приготвихме и потеглихме. Имахме намерение да спрем в Мертола или Бежа да разгледаме, но както тръгнахме от морето на 33 на обяд, в Мертола вече беше 38, а в Бежа - 41 градуса и рязко ми се отщя да гледам замъци. Тази седмица пак ще ходим - би трябвало да отмине горещата вълна и да е по-хладно дори в Алентежо.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.06.22 00:56.

14.06.22
17:00

14.06.2022 г.

Тренировка (някаква)

Загрявка.

Работни серии:
  1. Преден клек - 3х120, 5х110, 5х110 кг.
  2. Избутване на прав лост от лег с раменен хват - 5х110, 4х110, 7х110 кг.
  3. Набирания с успореден хват с доп. тежест - 3х4х20 кг.
  4. Раменна преса с прав лост от стоеж -  3x70, 3x65, 4x65 кг.

Някакви лигни в залата. Не ми се правеха интервали, а и до края на седмицата няма да имам възможност пак да ида до зала, затова така.
Мисля известно време да тренирам така - ще го разделя на две и ще правя клек, лег, набирания плюс още нещо (борческо) в едната и тяга, раменна, гребане и пак още нещо (за ядро) в другата, като ще варирам обем и интензивност. Лятото поне ще е така, докато не се върна в Португалия.

Положително:
  - Не се пребих. 

Отрицателно:
  - Нещо доста нанагорно ми дойде. Отначало мислех да има и тяга, и пендлей гребане, но след клека кръстът каза “по-добре недей” и аз за разнообразие реших тоя път да го послушам.

Добавки:

Обобщение за деня:
Пълна лудница - реших, че не ми стигат 4 дни на море и си пуснах спонтанно и петъка, та седмицата се компресира от пет в два работни дни (понеделник и четвъртък са празници).

Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.06.22 17:03.

16.06.22
17:11

15.06.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Цял ден в офиса с много срещи, а след работа директно към Вила Реал де Санто Антонио.
Лисабон има само два моста над река Тежу и излизането от града в посока юг от нашата страна на реката вечерно време преди почивен ден е ад. Затова се наложи да извъртим на северозапад и после към по-далечния мост, Вашку Да Гама. Като се измъкнахме, взехме магистралата до разклона за Бежа и после отбихме по национален път - 40 км по-малко разстояние, 25 Евро по-малко за тол такси, по-малко трафик срещу 10-15 минути разлика.

17.06.22
01:09

16.06.2022 г.

Импровизации с ластици

1. 1.  Мъртва тяга - 6, 6, 8, 8, 8 със син + сив ластик.
  1.2. Лицеви опори - 6, 6, 8, 8, 4 със сив ластик.
  2.1. Гребане, подобно на Пендлей - 7, 6, 7, 6 със син ластик.
  2.2. Разтваряне встрани с ластик (едностранно) - 8+8, 7+7, 7+7, 6+6.

Размърдах се малко. Не е истинска тренировка, но е по-добре от нищо.

Добавки:

Обобщение за деня:
Плаж, тренировка, плаж в този ред. Не съм много по висенето на плажа, но следобед заведох поспаливия тийн да се изкъпе в океана.

17.06.22
19:02

17.06.2022 г.

Плуване

12х25 метра кроул и 10х25 метра бруст (през 2 дължини) - общо 550 метра.

Оказа се, че има чудесен общински басейн с еднократна такса от 2,50 евро за живеещите в градчето - копие от нотариалния акт върши чудеса! Мислех да правя километър, но ме изгониха в 13:30 за сиеста.

Добавки:

Обобщение за деня:
Вчера съм загубил единия комплект ключове за апартамента и днес минахме през селския ключар в опит да направим, но чухме отсреща само “Муйто дифисил”. Звънях и на някакви в Лисабон - казаха ми, че фирмата-производител на ключалкааа вече не съществува и не могат да ми направвят копие на ключа. Само че има нещо гнило - фирмата си я има, но моделът е стар и се е продавал само в Испания, което ще рече, че тукашният строител е прескочил реката да купува от испанската страна.
Сега трябва да сменям цялата ключалка и не знам къде ще намеря съвместима с вратата. Със сигурност ще е есента, като се върнем от България - може да направя опит да потърся ключар в София, макар че силно се съмнявам да има заготовки за точно този модел.

17.06.22
23:08

Аз нещо не разбрах за тоя ключ?
Къде е прескачал строителя?
..ти не си ли в Испания?

17.06.22
23:24

казано от nervak на 17.06.22, 23:08:

Аз нещо не разбрах за тоя ключ?
Къде е прескачал строителя?
..ти не си ли в Испания?

Не, във Vila Real de Santo Antonio съм - ей тук. На един мост разстояние от Испания, но все още в Португалия.
Тукашните прескачат за много неща (мебели, материали, гориво) до Испания, а моделът на въпросната брава излиза само на испански сайт и затова допускам, че са я взели от там.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.06.22 23:52.

18.06.22
22:21

18.06.2022 г.

Импровизации с ластици

1. 1. Клек - 20 със син ластик, 50, 25, 25 без тежест.
  1. 2. Флор преса - 4 със син ластик (частични), 9, 10, 10 със сив ластик.
  2.1. Бицепсово сгъване от стоеж  (едностранно) - 4х8+8 със син ластик.
  2.2. Раменна преса от седеж - 4х8 със син ластик.

Пак опитах да клякам с ластин, но не става - не усещам затруднение, а балансът ми се нарушава и отлепям петите.
Не че е кой знае каква тренировка, но все пак е по-добре от нищо.

Добавки:

Обобщение за деня:
Ходихме до най-близкия аква парк - хубаво съоръжение, но влязох само заради щерката и общо взето се изкривих от чакане. После ме принудиха да мина и през някакви аутлети и реших да го използвам - така или иначе ще се мъча, поне да си взема нещо и за мен, че иначе ходя с парцали.

20.06.22
16:00

19.06.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта решихме да прескочим плажа, за да пристигнем по-рано в Лисабон и да избегнем традиционните задръствания в края на серия от почивни дни и добре, че го направихме - задръстването още в 3 следобед беше няколко километра преди моста “25-ти април”.  Не искам да си представям какво е било в шест.
Мертола пак я прескочихме - тоя замък май няма да го видим, както е тръгнало все да бързаме на прибиране. Може би ще трябва специално за него да отидем.

20.06.22
17:06

20.06.2022 г.

Тренировка

Загрявка.

Работни серии (в суперсерии по две упражнения):
  1.1. Мъртва тяга - 4х160, 4х170, 4х170, 4х180 кг.
  1.2. Раменна преса прав лост  - 4х70. 4х70, 4х70, 3х70 кг.
  2.1. Пендлей гребане с лост от земя - 4х100, 4х100, 4х100, 4х100 кг.
  2.2. Кофи на успоредка - 4х20, 5х20, 5х20, 5х20 кг.

Колкото за раздвижване с доста обрани паузи между сериите, но все пак далеч от интервал.

Положително:
- Тягата не ми тежеше особено нито на кръста, нито на краката, нито на хвата.
- Престраших се да правя кофи - засега без последствия. 
- 70 на раменната са ми ОК в такъв протокол с почивки.

Отрицателно:
- Кръстът беше много напрегнат и почти болезнен още преди да започна. В края след тягата и разтягане май всъщност беше по-добре, вместо по-зле.

Добавки:

Обобщение за деня:
Взех си талона на колата, запазил съм хотели и в петък се понасяме към България. От финансова и времева гледна точка пътуването е безумие - само горивото ще ми струва двойно колкото двупосочните билети със самолет за тримата, а хотелите и магистралните такси ще покрият спокойно кола под наем за целия ми престой в София, но решихме, че искаме да го направим поне веднъж и запад-изток, след като сме го правили север-юг вече.
Другата седмица като започна да се оплаквам някъде от Италия след три дни по 1000 км и още 1000 пред мен, ми го напомнете.

22.06.22
15:26

21.06.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Учудващо спокоен работен ден без нищо за отбелязване. Такива ги харесвам!

23.06.22
13:19

22.06.2022 г.

Тренировка (някаква)

Загрявка.

Работни серии (в суперсерии):
  1.1 Клек - 3х5х120 кг.
  1.2. Набирания с успореден хват с доп. тежест - 4х5х20 кг.
  2.1. Избутване на прав лост от лег с раменен хват - 4х5х120 кг.
  2.2. Борческо въртене с дъмбели от стоеж -  3х5х22+22, 1х22+22 кг.

Реших да пробвам заден клек днес - рамото е минало достатъчно, за да ми го позволи. Сега е въпрос само на очупване.

Положително:
  - Краката, коленете и кръстът не са ограничаващи за клека - само малко да оправя гъвкавостта на раменете и ще мога да слагам по-тежко (макар и едва ли много по-тежко).

Отрицателно:
  - Още по време на тренировката усетих, че с това разпъване на клека и с по-тежичко на лега претоварвам рамото. Накрая на борческото усетих болка и спрях в началото на последната серия. Засега не изглежда да има послдствия.

Добавки:

Обобщение за деня:
Някакви последни напъни преди голямото пътуване.

23.06.22
19:15

казано от Boby_ на 25.02.22, 18:59:

Сутринта тръгнах към офиса за една среща на живо, на първото кръгово от нас спрях в задръстване, като ми дойде редът, завъртях на 360 градуса и се прибрах да си взимам срещите от нас.

казано от Alexander Krastev на 26.02.22, 08:45:

Боби, сигурен ли си, че след завъртане на 360 градуса си поел в друга посока 😁

Тоз’ прост въпрос ме тормози от известно време - как да си измерим градусите в кръговото. :)

Ако измерваме ъгъла спрямо първоначалната посока на движение, тогава 360 градуса наистина е завъртане на пълна окръжност до първоначалната посока на движение. Обаче кръговото дава друга светлина - там ъгълът може да се измери спрямо това каква част от самата окръжност на кръговото си извъртял, като например за да излезем през първия изход надясно, завъртаме една четвърт от кръговото, т. е. 90 градуса, за да излезем през втория (тоест да продължим направо) вече говорим за половин окръжност или 180 градуса, после идва 3/4-ти или 270 и стигаме до цялото кръгово или връщане в посока, противоположна на първоначалната = 360 градуса от кръговото.
Сетих се пак онзи ден, като се въртях на едно от безбройните кръгови в Португалия, затова го пиша сега. :)

23.06.22
19:17

23.06.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Последно за това лято в офиса. След работа ще излизаме с колегите на вечеря, че няма да се видим на живо до края на август някъде.

24.06.22
15:23

24.06.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Останах без тренировка днес - опит да оправям багаж и да редя колата, докато уж работя. Нямаше къде да вкарам и тренировка, а и май снощи виното ми дойде в повече. Така или иначе сега ще остана няколко дни или на ластици, или на нищо (след 1000 км на ден вероятно няма да ми е дори до раздвижване). След малко тръгваме и довечера трябва да преспим в Испания.

П. П. Спахме в Ciudad Rodrigo - малко градче точно след границата с Португалия. Старият град се оказа доста приятно място за разходка, пълно с исторически забележителности и всъщност доста впечатляваща крепост.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.06.22 22:59.

24.06.22
20:56

казано от Boby_ на 23.06.22, 19:15:

Ако измерваме ъгъла спрямо първоначалната посока на движение, тогава 360 градуса наистина е завъртане на пълна окръжност до първоначалната посока на движение. Обаче кръговото дава друга светлина - там ъгълът може да се измери спрямо това каква част от самата окръжност на кръговото си извъртял, като например за да излезем през първия изход надясно, завъртаме една четвърт от кръговото, т. е. 90 градуса, за да излезем през втория (тоест да продължим направо) вече говорим за половин окръжност или 180 градуса, после идва 3/4-ти или 270 и стигаме до цялото кръгово или връщане в посока, противоположна на първоначалната = 360 градуса от кръговото.

В задачата се пита “под колко градуса е влязъл в кръговото героят от снимката при опит да продължи направо”?

На мен ми се струва, че е под 45 градуса 😁

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 24.06.22 21:06.

27.06.22
01:21

Ей така сме тия дни по път. Ще пиша по-подробно, като пристигнем, ако по-важни събития не ми изместят вниманието в следващите дни.

27.06.22
22:18

Ето ги и по-важните събития.
От днес вече съм щастлив дядо на малко момченце на име Йоан. Тепърва ще свиквам с тази мисъл. :)

27.06.22
22:21

Честито, дядо! Живо и здраво да ви е!

Честито! Това вече си е повод за сериозно количество бира 🙂
п. Според мен е много по-добре да си дядо, отколкото само да си стар 🙂🙂

28.06.22
11:35

Честито, Адаш! Да ви радва детето цялото семейство!

28.06.22
12:59

Честито!!!
Да ви е жив и здрав, да расте здрав, силен, умен и обичан!!!

28.06.22
13:54

Честито Боби!

Само такива хубави неща да ви се случват и да е жив и здрав внука!

28.06.22
18:07

Честито!
Много здраве на цялото семейство.

29.06.22
23:03

25.06.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Тръгнахме от Испания и прекосихме Пиренеите в западната им част. Като ги приближаваш от юг, изглеждат сякаш свършва картата в Open World игра.
След почти 1000 км пристигнахме в Carcassonne - старинно градче в областта Лангедок във Франция.
Много приятно място за разглждане, страхотна кухня и неочаквано усмихнати и приветливи сервитьори. Цените малко височки, но не прекалено. Силно го препоръчвам на всеки, който има път натам.

29.06.22
23:07

26.06.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Най-дългият етап - над 1000 км през Франция, покрай Лазурния бряг и после към Италия до Падуа. Там, където югозападните Алпи докосват Средиземно море, гледките са зашеметяващи.
Успяхме да се загубим в Aix-en-Provence, докато търсехме несъществуващо заведение, където да ядем още веднъж френска лучена супа.
После спряхме за малко в Монако, за да видим Океанографския музей поне отвън (нямаше време за посещение) и да ядем сладолед от машина за 15 евро в Монте Карло.

29.06.22
23:11

27.06.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
От Падуа се насочихме към почти целодневна разходка из Венеция. Интересно местенце, ако обичате историята и/или романтиката (аз определено не съм много по второто) и ако търпите високи цени, огромни тълпи и мамещи гондолиери, които променят офертата в движение. Не съжалявам, но едва ли бих повторил...

29.06.22
23:14

28.06.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Преспахме в Сан Дона ди Пиаве (имахме си причини да е точно там, макар че трудно се намира на картата) и сутринта се насочихме покрай Триест към Словения, после през границата с Хърватска и през Риека (още един радващ окото район с гледки на планини, срещащи Адриатическо море) и после към Сърбия. Решихме да направим спирка за пренощуване в малко сръбско градче - не заради плескавиците, а защото на петия ден 1200 км щяха да ни дойдат прекалено много.

29.06.22
23:21

29.06.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Последни 300 км покрай Ниш по хубавата нова магистрала в Сърбия, после след не твърде дълго висене на границата и неизбежен преход по най-ужасния път от всичките 3600 километра запад-изток и още толкова север-юг в цяла западна, централна и източна Европа, които съм прекосявал с кола (разбирай участъка Калотина - Сливница, където някой болен мозък е родил идеята да се строи магистрала направо върху стария път, без да се подготви обходен маршрут и без да се спира движението), неизбежния културен шок при гледките на Люлин и състоянието на булевард Европа (и не само), накрая се паркирах благополучно в Дървеница.
Минах да видя Тони и да проверя как ще работи Лъки Джим и утре подновявам някакви тренировки, че нещата са много зле откъм форма.

29.06.22
23:23

Благодаря на всички за пожеланията!
Да ви се връща многократно! :)

А на мен ми предстои да свиквам с идеята.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1