28.12.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
1. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Сутринта кръстът не беше добре, а се наложи да мъкна тежки кашони (сваляне от втория етаж по стълби, товарене, разтоварване, качване до третия) - общо два курса с пълно SUV. В следствие сега следобед май ми е трудно да ставам и да сядам. Имам сериозни подозрения, че утре за клек и дума няма да може да става. А със сигурност ще си спестя излизането днес.
То вече и почти не остана с кого да се видя - с хората, с които поддържах връзка, вече се поотдалечихме, а и аз толкова съм се затворил, че не ми и лиспва социалният ми живот от миналото. Пенсионерска работа.
29.12.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
1. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
И пак вместо да легна да почивам, се разнасях по задачи - да заведа трудно подвижен старец до нотариус и Виваком (свързано почти с носене на места), после други ангажименти.
30.12.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес вече е ясно, че почивката от тренировки се удължава, докато се върна в Лисабон. Кръстът ми е в неприятно състояние.
Иначе още от същото през деня, само с по-малко тежести - пазаруване и други по-дребни задачи. Накрая едва стоя на крака от болка. Два-три дни почивка и НСПВС си трябват, а не съм започнал с нито едното.
Честита Нова година! Много здраве и щастие на всички! Нека 2023-та да е по-спокойна и разумна!
31.12.2022 и 01.01.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
На 31-ви посрещнахме новата година в много тесен семеен (бебешки) кръг и си легнахме рано.
На 1-ви реанимах, после прехвърлих още няколко кашона, от които изхвърлих половината неща. Излишни движения - веднъж съм ги опаковал, пренесъл от стария апартамент другаде, после съм си ги превозил обратно, само за да ги изхвърля накрая.
Кръстът е все така зле. Бил е и по-зле, но май не помня толкова дълго да се е задържал така. Аз съм си виновен.
02.01.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта пооправихме апартамента и на път. “Нискотарифните” WizzAir ме накараха да платя 114 лв за 4 кг свръх багаж и то при положение, че съм си платил и priority, а съм без 10-килограмовия куфар кабинен багаж. Мизерници нещастни.
Полетът закъсня с час и половина, после и в Лисабон се набихме на най-лошия трафики и още над час до нас и си отиде цял ден в пътуване.
03.01.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
Работни серии (през ~1-2 минути) :
1.1. Български клек с дъмбели - 8+8x0, 4x8+8x15+15 кг.
1.2. Набирания (с доп. тежест) - 5x15, 2x7x10 (с неутрален хват), 6х10 кг (с подхват).
2.1. Френско разгъване с дъмбели от лег - 8х18+18, 2х6х20+20 кг.
2.2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 2х8х26+26, 4х26+26 кг.
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Някакво там размърдване - без кръст и рамо толкоз. Дори това май не беше много разумно.
Започнах някакъв изостанал Афламил с изтекъл срок на годност - няма да мине без НСПВС, а разполагам само с него и един Мовалис.
Положително:
- Нищо за отбелязване.
Отрицателно:
- Нищо конкретно.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта взех кучето обратно - доста стресирано, милото. Прекалено дълго го оставихме на хотел. Отначало свиваше ушите и се дърпаше, после се разбесня от радост. Другия път взимам сертифицирана клетка (и аз не знам защо продадох тая от лабрадора) и с нас на самолета.
04.01.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
И тая година започва, както завърши предишната - висене в трафика, после досадни срещи... Така ще е.
05.01.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
1. Гребане на “power rowing” машина (хоризонтално) - 8x80, 5х120, 7х100, 2х6х100 кг.
2.1. Разтваряне с дъмбели от стоеж - 3х8х15+15 кг.
2.2. Разтваряне с дъмбели от седеж с гърди, опрени в коленете - 3х8х22+22 кг.
3. Придърпване на горен скрипец с неутрален хват - 3х6х100 кг.
4.1. Бедрено разгъване на машина (едностранно) - 8+8х50, 9+9х50, 8+8х55 кг.
4.2. Бедрено сгъване на машина - 7х70, 6х70, 5х70 кг.
Голямо (гр)ебане пада, та реших да пробвам лекичко разни неща, свързани с рамото, с много леко. Тръгнах смело с флайс и арнолд преси с дъмбели, но и при двете дискомфортът си е там. При разтваряне встрани обаче не го усетих. Ще видим довечера.
Останалото колкото да не е без хич.
Положително:
- Нищо за отбелязване.
Отрицателно:
- Нищо конкретно.
Добавки:
Обобщение за деня:
Тази седмица още е спокойно. Мисля да си бия рано шута, че трябва да си прибирам колата от обслужване. На шега, на майтап ѝ направих 20 000 км за няма 7 месеца.
казано от Boby_ на 03.01.23, 16:12:
03.01.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
1.1. Български клек с дъмбели - 8+8x0, 4x8+8x15+15 кг.
1.2. Набирания (с доп. тежест) - 5x15, 2x7x10 (с неутрален хват), 6х10 кг (с подхват).
2.1. Френско разгъване с дъмбели от лег - 8х18+18, 2х6х20+20 кг.
2.2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 2х8х26+26, 4х26+26 кг.Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Някакво там размърдване - без кръст и рамо толкоз. Дори това май не беше много разумно.
Започнах някакъв изостанал Афламил с изтекъл срок на годност - няма да мине без НСПВС, а разполагам само с него и един Мовалис.Положително:
- Нищо за отбелязване.Отрицателно:
- Нищо конкретно.Добавки:
1. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.Обобщение за деня:
Сутринта взех кучето обратно - доста стресирано, милото. Прекалено дълго го оставихме на хотел. Отначало свиваше ушите и се дърпаше, после се разбесня от радост. Другия път взимам сертифицирана клетка (и аз не знам защо продадох тая от лабрадора) и с нас на самолета.
Мале,моя големия едва си го пробрах след 5 дни на хотел като бяхме в Чехия-не искаше да си тръгва,но явно си е до куче
Мнението беше редактирано от Веси на 05.01.23 15:01.
казано от Веси на 05.01.23, 15:00:
Мале,моя големия едва си го пробрах след 5 дни на хотел като бяхме в Чехия-не искаше да си тръгва,но явно си е до куче
Предният път през ноември за 5 дни и ние бяхме така, но сега бяха 2 седмици - много му е дошло.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.01.23 15:06.
06.01.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Петъчно едно такова. Още не е започнала лудницата.
07.01.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
1. Преден клек - 6х100, 6х110, 5х110, 4х110 кг.
2. Набирания с неутрален хват (с доп. тежест) - 2х6х15, 2х5х15 кг.
3.1. Бицепсово сгъване с крив лост от стоеж - 3х7х50 кг.
3.2. Трицепсово разгъване на скрипец - 2х7х40, 5х50 кг (различни дръжки и уреди на всяка серия)
4. Суингове - 30х32, 20х32 кг.
Осмелих се да клякам и се оказа, че Афламилът е свършил чудеса. Кръстът беше леко натегнат, но за сметка на това коленете бяха като нови.
Положително:
- Нищо за отбелязване.
Отрицателно:
- Нищо конкретно.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта тренирах, следобед в мола да търсим разни неща за щерката. Времето за уикенда е лошо и всички са по моловете, затова едва намерих място за паркинга. Вътре не беше по-различно, затова си намерих закътано местенце в зоната със заведения и пих няколко бири
08.01.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Пак се наложи да ходя до мола, този път за да си поръчам нови очила, че старите вече са ми слаби. Не е гот да остаряваш.
09.01.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
1.1. Мъртва тяга с дъмбели - 4x60+60, 4x5х70+70 кг.
1.2. Раменна преса с дъмбели - 10х10+10, 8х14+14, 8х16+16, 8х18+18 кг.
2.1. Разтваряне с дъмбели от седеж с гърди, опрени в коленете - 3х8х22+22 кг.
2.2. Силово гребане с дъмбел от земя - 7х60+60, 2х6х60+60 кг.
3.1. Бедрено разгъване на машина (едностранно) - 2х8+8х50 кг.
3.2. Бедрено сгъване на машина - 8х70, 2х6х70 кг.
Направих си може би преждевременен ескперимент с раменна с дъмбели с много, много леко. Не усетих почти никакъв дискомфорт, което потвърждава подозрението ми, че проблемът се появява при бутане в перпендикулярна на тялото равнина или надолу, но не и нагоре и при разтваряне встрани. Лежанка и кофи може и още доста време да не видя, ако изобщо реша да ги включа някога пак.
Положително:
- Доста прилично - кръстът се държа учудващо добре на тягата с дъмбели.
Отрицателно:
- Нищо съществено.
Добавки:
Обобщение за деня:
Не ми се разказва с какви глупости се разправям тия дни.
10.01.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Снощи кучето изтичало на улицата, докато Зозо го разхождала и го ударила кола. Разви пневмоторакс и ситуацията беше критична (и още е, макар че изглежда, че ще се оправи).
На това отгоре собственичката на колата иска да ѝ плащам ремонт на колата ѝ за баснословна сума и откава да я ремотнира другаде, освен в официален сервиз на Мерцедес. По местния закон нося отговорност за щети, причинени от кучето ми, включително и в ситуации като тази, но не ми се струва редно да ѝ плащам ремонта в официален сервиз, при положение, че колата не е нова и не е в гаранция и има по-евтини варианти. Ще видим какво ще каже адвокатката ми утре.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.01.23 12:43.
11.01.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
1.1. Български клек с дъмбели - 2x8+8x20+20 кг.
1.2. Набирания (с доп. тежест) - 3x5x15 кг.
2.1. Френско разгъване с дъмбели от лег - 6х20+20 кг.
2.2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 6х26+26 кг.
3. Сунгове - 23х32 кг.
Не знам какво става, но на българския клек разтегнах нещо в лявото бедро и се наложи направо да зарежа още третата серия. Най-тъпото е, че разтежението дойде, когато левият крак беше балансиращ, а не от самото усилие.
После пък посред тренировката ми се обади адвокатката ми да ми поднесе прекрасната новина, че имам избор - или плащам 2700 евро за ремонт на колата на патицата, която ми прегази кучети, или отивам на съд, който може да се влачи с години и оная има добри шансове да спечели. Зарязах треноровката отпраших.
Положително:
- Нищо за отбелязване.
Отрицателно:
- Вече споделих.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта в офиса, после опит за тренировка, а надвечер ходихме да си видим кучето. Още една нощ ще го оставят под наблюдение и вероятно ще се наложи още една торакоцентеза, та и там си вървят едни 200 евро на ден. Не знам защо като го взехме, пропуснах да му направя застраховка - сега доста от тия неприятни разходи щяха да са ми спестени. Поне се надявам, че ще се оправи напълно животинката.
12.01.23
12:59
казано от Boby_ на 11.01.23, 19:59:
После пък посред тренировката ми се обади адвокатката ми да ми поднесе прекрасната новина, че имам избор - или плащам 2700 евро за ремонт на колата на патицата, която ми прегази кучети, или отивам на съд, който може да се влачи с години и оная има добри шансове да спечели.
Кирки не продават ли в Лисабон?
Или да ти пратя една по Еконта?
Бати тъпата държава. Там ако изтича дете и го блъсне кола, пак ли ше трябва да и плащаш щетите по колата?
казано от kaloyan на 12.01.23, 13:04:
Бати тъпата държава. Там ако изтича дете и го блъсне кола, пак ли ше трябва да и плащаш щетите по колата?
То щото е до държава, години се занимавах с нещастниците, които ми убиха котката при кастрация. Видиш ли, в България животните са предмети и познай.
Съжалявам за кученцето Боби, дано се размине, ламарините са оправят ...
Ще се изненадате, но законът в доста държави приравнява предизвикването на инцидент като този от пуснато свободно куче на например нападение от агресивно животно - и в двата случая стопанинът не е изпълнил задължението си по закон да води кучето само на каишка, което е довело до щети за друго лице.
12.01.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта в офиса, следобед отидох да си прибера кучето от клиниката. Доста по-добре е, но още не е извън опасност.
Да но това е странна трактовка, тъй като не трябва да оневинява водача, особено в градски условия. Освен това, не винаги може да подсигуриш че това животно си го пуснал. На всеки се случва да се изтърве или да се уплаши и да го изпусне. Тогава какво правим.
Ясно е че това не е ок, но те са го направили за да им е по-лесно.
Но това са хората на запад, ние все си мислим че сме лоши, ама там са от изкуствените усмивки. Не ги интересува кучето а да и платиш, няма съжаление .. Един олигофрен в ирландия с едно такси, заби спирачки точно пред мен, много яко и се ударих с колелото в него и му счупих фара. Даже не ме и пита как съм, а да съм му плащал смрадливия фар и то беше само маската леко счупена. .. По важно е кучето да се оправи, парите халал да са им :)
Мнението беше редактирано от kaloyan на 12.01.23 21:33.
казано от kaloyan на 12.01.23, 21:33:
Но това са хората на запад, ние все си мислим че сме лоши, ама там са от изкуствените усмивки. Не ги интересува кучето а да и платиш, няма съжаление .. Един олигофрен в ирландия с едно такси, заби спирачки точно пред мен, много яко и се ударих с колелото в него и му счупих фара. Даже не ме и пита как съм, а да съм му плащал смрадливия фар и то беше само маската леко счупена. .. По важно е кучето да се оправи, парите халал да са им :)
Няма такова нещо като хората на запад. С португалците си приличаме толкова, че на моменти имам чувството, че съм си в България. Има и разлики (които не са в наша полза), разбира се.
Ако трябва да се търси някакво групиране в Европа, то ще е по-скоро по линията север-юг. Разбира се, има го и нюансът с бившите османски владения - там има и друг привкус.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.01.23 10:02.
Какви пък щети толкова може да нанесе малко куче на кола, която го е прегазила? И то за 2700 евро. Може би е добре да си наемеш сървейор, който да определи кое е от кучето и кое е от водача поради други причини. А може да има и стари щети.
Не е необходимо сервиза да е официален сервиз на Мерцедес. Може да е всеки сервиз, който има оторизация да ремонтира Мерцедес, без задължително да е официален сервиз на Мерцедес.
Мнението беше редактирано от Svetoslav на 13.01.23 11:06.
казано от kaloyan на 12.01.23, 21:33:
Освен това, не винаги може да подсигуриш че това животно си го пуснал. На всеки се случва да се изтърве или да се уплаши и да го изпусне. Тогава какво правим.
Аз не виждам нищо нередно в това да се търси отговорност от собственика на животното. Shit happens, но в крайна сметка ти (собственика) си го изпуснал и ти си виновен, независимо от причината. Това го казвам като собственик на куче, на който му се е налагало да поема отговорност за действията на кучето. Тоя филм със “ама аз се уплашиш” или “аз го изпуснах” е обвиняване на някой друг за твоите грешки
Сега друга е темата с разбирането и това да няма претенции от отсрещната страна.
Извинявам се за отклонението на Боби и пожелавам бързо оздравяване на животинката.
13.01.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
1.1. Мъртва тяга - 3х4х160.
1.2. Раменна преса с дъмбели от стоеж - 8х18+18, 8х20+20, 8х22+22.
2.1. Разтваряне с дъмбели от седеж с гърди, опрени в коленете - 3х8х22+22, кг.
2.2. Хоризонтално гребане на машина - 3х6х100 кг.
3.1. Бедрено разгъване на машина - пропуснато.
3.2. Бедрено сгъване на машина - пропуснато .
Набързо по обяд. Тягата и раменната колкото да не е без хич.
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- Кръстът е натегнат - беше си така още преди тягата, а след нея трудно се навеждах да си взема дъмбелите или да си вдигна сака. Реших, че ще пропусна машините за крака - разтегнатото бедро ми стига, а с тягата достатъчно натегнах задната верига, за да искам още.
Добавки:
Обобщение за деня:
Няма какво да пиша за деня. Петък, чудно пролетно време навън, даже след залата седнах да пия две малки бирички на слънце. Кучето се оправя, другото се забравя. Толкова.
14.01.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
1. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло.
Креатинът ми свърши отдавна и не съм поръчвал - само копи-пействам. Махам го, за да не се заблудя след време, че съм го пил в този период (не че има съществено значение, разбира се, но в интерес на точността).
Обобщение за деня:
Времето се развали и плановете се промениха от разходка на стоене вкъщи.
Ливърпул също се развали. YNWA и да видим как Клоп ще закърпи дупките в полузащита.
15.01.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
1.1 Преден клек - 6х110, 3х5х110 кг.
1.2. Набирания с неутрален хват (с доп. тежест) - 4х5х15 кг.
2.1. Бицепсово сгъване с крив лост от стоеж - 3х6х50 кг.
2.2. Трицепсово разгъване на скрипец - 3х6х30 кг (въже).
3. Разтваряне с дъмбели встрани от стоеж - 8х15+15 кг.
4. Суингове - пропусанти
Продължавам с еднообразните тренировки и пак ще се оплаквам след време.
Влизам в залата с идеята да разнообразя, а като се огледам, пак си правя същото.
Днес мислех да правя зерчер или заден клек, но и двете не са добра идея заради рамото. Изобщо или наистина съм много ограничен откъм упражнения от тая комбинация дясно рамо/ляв лакът/кръст, или въображението ми съвсем се е изпарило.
Положително:
- Нищо за отбелязване.
Отрицателно:
- Кръстът не беше никак свеж - бодеше ме на клека, затова реших да прескоча суинговете днес.
- Рамото също се обади и спрях с разтврянето.
Добавки:
Обобщение за деня:
Искахме да ходим до Назаре да гледаме вълни с щерката, но тя се успа, а и времето не беше много предразполагащо, затова се отказахме.
Кучето се оправя със скоростта на светлината и вече дори си позволяв да се дърпа на кашиката, като преди. Поръчах тренировъчен нашийник - ползвал съм с успех, когато лабрадорът беше млад и мисля, че е по-лесно, отколкото да се занимавам с професионални треньори.
16.01.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Нищо интересно - типичен понеделник с ходене до офиса, но без някакви особени драми.
17.01.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
1.1. Мъртва тяга с дъмбели - 4x60+60, 4x5х70+70 кг.
1.2. Раменна преса с дъмбели - 8х18+18, 4x8x22+22 кг.
2.1. Разтваряне с дъмбели от седеж с гърди, опрени в коленете - 3х8х22+22 кг.
2.2. Силово гребане с дъмбел от земя - 3х6х60+60 кг.
3.1. Бедрено разгъване на машина (едностранно) - 2х8+8х50 кг.
3.2. Бедрено сгъване на машина - 7х70, 2х6х70 кг.
На три часа сън - толкова.
Положително:
- Не успях да се контузя, а в моментната ми форма и състояние на духа дори това вече е постижение.
Отрицателно:
- Кръстът беше доста натегнат, но не толкова, че да си струва да се оплаквам. Малко апликатор и мазане и ще се оправи.
Добавки:
Обобщение за деня:
Вчера направих глупостта да пия кафе прекалено късно. Вечерта пък ми пристигна новата “играчка” (нов робот за чистене) и си играх до късно, затова и после не можах да спя, а вместо това превъртах проблемите и приоритетите по десет пъти в главата си.
Затова и днес малко не знам на кой свят се намирам. За сметка на това вчера имаше белгийски бири на промоция в супермаркета и съм си взел две по 750 мл за мача довечера, от който не очаквам абсолютно нищо - просто ще седна да гледам играта и толкова.
18.01.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Спокоен ден без кой знае какво за разказване.
19.01.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
1.1. Зерчер клек - 6x60, 4х80, 2х4х100, 2х5х100 кг.
1.2. Набирания (с доп. тежест) - 4x5x15 кг.
2.1. Френско разгъване с дъмбели от лег - 3х6х20+20 кг.
2.2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 2х7х26+26, 6х26+26 кг.
Разбирането на Боби за разнообразяване на тренировките - сменяш едното упражнение с такова, което е малко по-различно и си готов.
Зерчер не бях правил от много години и нямам представа тежко ли е, леко ли е това - на краката не ми тежеше изобщо (щеше да е срамно иначе), на ядрото също - помня, че едно време ме сгъваше доста повече на подобна тежест. Лек дискомфорт в долната част на кръста, но нищо, което да ме накара да спра преждевременно.
Мисля да включа и малко клек със сейфти бар, за да имитирам заден, без да тормозя рамото.
След тренировката поразтегнах малко повече от обикновено (разбирай изобщо разтегнах).
Положително:
- Нищо за отбелязване.
Отрицателно:
- Май френското дори с дъмбели не е добър вариант за рамото ми. Ще се огранича до скрипец.
Добавки:
Обобщение за деня:
Стандартният офис-ден - сутринта срещи от нас, после в офиса, тренировка и обратно у нас да си доработвам. Така хем успявам да отида до офиса и да видя някои хора на живо, хем не прекарвам два часа в задръстване.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.01.23 20:25.
20.01.23
11:13
казано от Boby_ на 19.01.23, 17:25:
Мисля да включа и малко клек със сейфти бар, за да имитирам заден, без да тормозя рамото.
Точно така заден клек няма как да успееш да имитираш. Преден ще стане, но с лост на гърба.
казано от James Hinks на 20.01.23, 11:13:
казано от Boby_ на 19.01.23, 17:25:
Мисля да включа и малко клек със сейфти бар, за да имитирам заден, без да тормозя рамото.Точно така заден клек няма как да успееш да имитираш. Преден ще стане, но с лост на гърба.
Зависи как контролирам ъгъла на бара - центърът на тежестта може да е по-назад, макар и не с много наистина. При всички случаи е по-добре, отколкото да бича само преден.
20.01.23
11:52
Както и да го контролираш(а и самото контролиране е доста ограничено) няма да отиде в линията, в която стои при задния клек.
Но при всички положения е добро разнообразие, да.
казано от James Hinks на 20.01.23, 11:52:
Както и да го контролираш(а и самото контролиране е доста ограничено) няма да отиде в линията, в която стои при задния клек.
Но при всички положения е добро разнообразие, да.
Не се сещам с какво друго мога да наподобя заден клек - дори разни изгъзици като хакен клек с лост или джеферсън клек не дават същия резултат.
20.01.23
12:45
Този клек го харесвам много(вероятно си личи по дневника) и смятам, че дава много повече от задния клек. Така че, те съветвам да го правиш, не ме разбирай погрешно.
20.01.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Петъчно. Трябва да слизам към центъра надвечер и ще хвана пак най-голямото задръстване, но нямам голям избор.
21.01.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
1.1. Мъртва тяга - 2x160 (тясна), 4х4х160 кг (класическа).
1.2. Раменна преса с дъмбели от стоеж - 7х18+18, 4х8х22+22.
2.1. Разтваряне с дъмбели от седеж с гърди, опрени в коленете - 3х8х22+22, кг.
2.2. Пендлей гребане от земя - 3х5х100 кг.
3. Изхвърляне с пудовка - 5х24, 5х32 кг (на ръка)
Тръгнах с идеята за тясна тяга, но дали заради ротацията на бедрата, дали заради друго, я усетих много дискомфортно, на ръба на болката и се върнах към класическата.
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- Нищо, освен кръста.
Добавки:
Обобщение за деня:
Напред-назад по задачи, после гледах Ливърпул (що ли ми трябваше), а тренировката остана за следобед.
22.01.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Трябва да намаля както количеството алкохол, така и честотата на пиене. Нещо в последно време се увличам.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече