Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимказано от Homer Simpson на 03.09.23, 19:32:
Що се вайкаш, за кръглото, нали е за здраве всичко, не за красота?
Ама така е, като отидете на топло и се разпускате.
Много просто - защото ми тежи и не се чувствам добре.
03.09.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Неделята мина в пълен мързел и разложение у нас.
04.09.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
Работни серии (суперсерии през минута и половина - две) :
1.1. Набирания (с доп. тежест, неутрален хват) - 6х15, 2х5x15, 4x15 кг.
1.2. Кофи (с доп. тежест) - 4x8х15 кг.
2.1. Привеждане на горен скрипец от стоеж с прави ръце - 10х50 (портален), 7х30, 6х35 кг (с една макара).
2.2. Раменна преса на машина - 7х80, 6х80, 5х80 кг.
3.1. Бицепсово сгъване на долен скрипец (портален) с въженце от стоеж - 2х8х50, 6х50 кг.
3.2. Трицепсово привеждане на горен скрипец - 5х40, 8х35, 6х35 кг.
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Не бях съвсем възстановен, но като си гледах графика за седмицата, реших, че е по-добре да се раздвижа, защото не знам дали ще мога утре.
Положително:
- Нищо кой знае какво - пораздвижих се малко
Отрицателно:
- Все същите неща - излишно е да ги повтарям.
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Сравнително спокойно като за понеделник. Времето е лошо и ми е малко по-лесно да се концентрирам. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.09.23 19:16.
05.09.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Някакви срещи от нас.
Честит празник!
Без съмнение най-важната и достойна дата в новата ни история (за мен 22-ри септември, 24-ти май и 3-ти март дори не се доближават по значимост до Съединението).
06.09.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
1.1. Избутване на прав лост от наклонен лег - 5х100, 6х95, 6х90, 7х90 кг.
1.2. Придърпване на горен скрипец (неутрален хват) - 6х90, 8х80, 7х80, 6х80 кг.
2.1. Хоризонтално гребане на машина (раменнен надхват) - 3х7х100 кг.
2.2. Раменна преса с пудовки от стоеж - 10х24+24, 6х32+32, 8х24+24 кг.
3.1. Разтваряне с дъмбели настрани и назад от седеж с гърди, опрени в коленете - 3х8х26+26 кг.
3.2. Повдигане на дъмбели напред с прави ръце - 6+6х18, 7+7х18, 6+6х18 кг.
4.1. Бедрено разгъване на машина - 2х9х90, 10х90, 7х100 кг.
4.1. Бедрено сгъване на машина - 6х70, 7х65, 2х8х60 кг.
Раздвижване.
Положително:
- Почти не усещам проблем с рамото.
Отрицателно:
- Малко се надцених на наклонения лег и на раменната с пудовки, но всъщност не беше толкова зле.
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
“Забавлявам” се с формата за кандистастване за американска виза. Налага ми се да пътувам през ноември и като гледам заетостта на тукашното консулство, е много малко вероятно да я получа навреме, но все пак ще опитам. Ако не стане, ще ме гледат в правоъгълниче на екран.
казано от Boby_ на 06.09.23, 19:26:
“Забавлявам” се с формата за кандистастване за американска виза.
Едно от най-неприятните неща, които ми се е налагало да правя, от към бюрокращина. Трябва да я подновя, но вече втора година се услушвам :) Дано успееш навреме.
казано от Boby_ на 06.09.23, 19:26:
Обобщение за деня:
“Забавлявам” се с формата за кандистастване за американска виза. Налага ми се да пътувам през ноември и като гледам заетостта на тукашното консулство, е много малко вероятно да я получа навреме, но все пак ще опитам. Ако не стане, ще ме гледат в правоъгълниче на екран.
Визата става бързо, веднъж като минеш през формалностите. Не е чак толкова зле в крайна сметка.
07.09.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Ходих до офиса да си нагледам хората. Градът вече се пълни и трафикът се засилва, макар че държавните училища още не са започнали.
08.09.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
1.1. Избутване на прав лост от лег - 6х120, 4х120, 5х115, 6х110 кг.
1.2. Разтваряне с дъмбели встрани от стоеж - 4х7х20+20 кг.
2.1. Вертикално дърпане на машина (неутрален хват) - 7х80, 4x80, 2x6x70 кг.
2.2. Въртене на диск над глава - 4х7+7х20 кг.
3.1. Трицепсово привеждане на скрипец с въже - 5х30, 2х2х25 кг.
3.2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 2х6+6х 26 кг.
Продължавам през ден засега - възстановяването е ОК, въпреки че правя много ограничен брой движения. Но от друга страна нито тежестите, нито обемът, нито плътността са предизвикателство, така че няма изненади.
Положително:
- Ами... май нищо.
Отрицателно:
- Очаквах по-добре на лега, но е време да се примиря с реалността.
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Първият свободен час за интервю за виза беше... 26-ти януари. :)
Все пак пуснах заявка за спешно интервю по бизнес съображения и за моя изненада ме преместиха за 11-ти октомври, което все още означава, че пътуването ми не е обречено.
Междувременно е петък и мисля да приключа по-рано, въпреки че ме чакат още доста неща. Не отлагай днешната работа за утре, ако можеш да я оставиш за понеделник.
09.09.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Нещо съм претоварил коляното в сряда и днес се поду и е напрегнато. Ще трябва да прескоча бедрените екстензии за известно време.
10.09.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
1.1. Набирания (с доп. тежест, неутрален хват) - 7х15, 2х5x15, 4x15 кг.
1.2. Кофи (с доп. тежест) - 10х15, 3x8х15 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 6х90, 6х84, 7х80, 6х80 кг..
2.2. Разтваряне с дъмбели настрани и назад с гърди, опрени в коленете - 4х8х26+26 кг.
3.1. Бицепсово сгъване с крив лост от стоеж - 7х50, 2х6х50 кг.
3.2. Повдигане на дъмбели с прави ръце напред - 3х6+6х18 кг.
Правя там някакви случайни движения, колкото да не е без хич.
Положително:
- Нищо за отбелязване.
Отрицателно:
- Нищо ново.
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Скучна неделя - както ги харесвам.
11.09.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Доста ангажименти и много неща, за които да мисля и които да планирам.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.09.23 17:13.
12.09.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
1. Раменна преса с прав лост от стоеж - 8х60, 7х60, 6х60, 4х60 кг.
2.1. Вертикално дърпане на машина за гръб - 4х7х120 кг.
2.2. Лицеви опори - 40, 3х20.
3.1. Хоризонтално гребане на машина - 7х80, 6х80
3.2. Лицев опори “диамант” - 10, 7.
Изобщо не спах тази нощ, но се насилих да тренирам, защото от утре съм в тридневна среща извън офиса и няма да мога да припаря до зала чак до събота.
Положително:
- На лицевите не съм толкова зле, колкото очаквах - 100 с раменна опора, от които 40 в първата серия далеч от отказа, при положение, че не съм правил нищо с висок обем и плътност не помня от кога.
Отрицателно:
- Едно и също. В добавка рамото се обади накрая и затова спрях на две серии в последната суперсерия.
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Толкова неща се случват едновременно, че просто не знам откъде да започна.
13-15.09.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
“Off-site” среща в Сесимбра. Цели три дни, но добре организирана и с активности в късния следобед, като посещение на винарна и дегустация на вино.
16.09.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
1.1. Избутване на прав лост от лег - 8х120, 7х120, 5х120, 4х120 кг.
1.2. Набиране с доп. тежест (неутрален хват) - 5х15, 4х15, 2х5х10 кг.
2.1. Скотово сгъване с крив лост - 7х40, 2х6х44 кг.
2.2. Раменна преса с дъмбели от стоеж (с редуване на ръцете) - 2х5х30+30, 3х30+30 кг.
3.1. Хоризонтално гребане на машина (надхват хват) - 3х7х90 кг.
3.2. Трицепсово привеждане на скрипец с въже (две макари) - 3х7х60 кг.
След три дни плюскане легът олеква, а набиранията натежават. Логично.
Положително:
- Лека осмица на 120 на лежанката. И по-слаб съм бил.
Отрицателно:
- Ами какво да се оплаквам, като ми остават едно-две посещения в залата, преди да се наложи да спра за поне половин година, а вероятно и повече.
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Ливърпул пак ми опънаха нервите през първото полувреме, а Starfield е някаква карикатура на игра с графика и механика като отпреди 10 години.
17-18.09.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Нищо за отбелязване - спокойна неделя и не толкова спокоен понеделник. Постоянно имам чувството, че забравям нещо и ще има проблеми, докато ме няма. За над 13 години в тази фирма не мисля, че имам и един ден болничен, така че е крайно време.
19.09.23
15:02
казано от Boby_ на 17.09.23, 00:42:
- Ами какво да се оплаквам, като ми остават едно-две посещения в залата, преди да се наложи да спра за поне половин година, а вероятно и повече.
Абсолютно сигурно е, че ще можеш да правиш някакви раздвижвания най-късно до 4 седмици след операцията. Но нека първо мине и всичко да е наред, пък после да почнеш с рехабилитационните процедури и тогава чак ще го мислиш...!
19.09.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
1.1. Избутване на прав лост от наклонен лег - 6х100, 5х100, 7х90, 6х90 кг.
1.2. Разтваряне с дъмбели настрани и назад от седеж с гърди, опрени в коленете - 4х7х30+30 кг.
2.1. Вертикално “гребане” на машина (неутрален хват) - 3х120 кг.
2.2. Въртене на диск над глава - 2х7+7х20, 6+6х20 кг.
3.1. Скотово сгъване на машина - 4х70, 6х60 кг.
3.2. Трицепсово привеждане на горен скрипец - 6х40, 7х35 кг.
Нещо ми е много трудно да се мотивирам, като знам, че каквото и да правя, от понеделник нататък няма да мога да тренирам за много дълго време.
Положително:
- Рамото почти мина (има някакво леко усещане за дискомфорт, но и то намаля до степен да го игнорирам напълно). Като добавим и предстоящата принудителна почивка мога да кажа, че поне засега е зад гърба ми този проблем.
Отрицателно:
- Все едно дали има или не.
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Нищо интересно - последните два дни 80% от времето ми минава в интервюта. Днес приключих, в четвъртък трябва да си сравня впечатленията с другите, които ми помагат в процеса и да вземем някакви решения.
казано от James Hinks на 19.09.23, 15:02:
казано от Boby_ на 17.09.23, 00:42:
Абсолютно сигурно е, че ще можеш да правиш някакви раздвижвания най-късно до 4 седмици след операцията. Но нека първо мине и всичко да е наред, пък после да почнеш с рехабилитационните процедури и тогава чак ще го мислиш...!
Най-вероятно си прав. Хирургът е оптимист, че ще се възстановя по-бързо от средното заради общата форма, в която се намирам. Но преди да е минала самата операция и да видя как ще съм първите една-две седмици, ми е трудо да правя някакви планове и да си подхранвам излишно оптимизма.
20-21.09.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Приключвам, каквото мога. Оставям доста висящи неща на хора, които не са готови да се справят с тях - нямам голям избор.
Честит празник, макар и с малко закъснение!
22.09.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
1.1. Набирания с успореден хват (с доп. тежест) - 5х15, 4х15 кг.
1.2. Кофи - 8х15, 5х15 кг.
Влязох в залата, започнах с набирания и кофи и още в началото се отказах.
Тия последни тренировки са почти безсмислени.
Ще ида в неделя да направя една лежанка за единици и това ще е.
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Поднасям неприятни новини на хора, които не се класират за мениджърска позиция (нямаше как да повишим девет човека с две свободни позиции).
Приключвам една сделка за апартамент след три месеца ходене по мъките заради община и банки. Накрая се оказа, че като го видях без мебели, е в доста по-лошо състояние, отколкото при оледите. Чака ме голяма разправия и харчене на пари, които не ми останаха, без да мога да кача една плочка сам до втория етаж.
23-24. 09.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
В крайна сметка не тренирах още веднъж преди операцията. Мотивацията ми беше под нулата.
25.09.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Оперираха ме в късния следобед. Според хирурга всичко е минало успешно, но не можах да си поговоря повече с него - каза, че ще ми обясни всичко на другия ден. За болката няма да говоря много - в първите часове и морфин не помагаше, сега е по-поносимо. Важното е, че започва пътят към възстановявато.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.09.23 11:51.
26.09.23
10:19
Стискам ти палци, Боби, да мине и да забравиш.
Айде дано нещата се наредят бързо към оправяне, то е строго индивидуално, ама това с болките, може и да трае повече време. Дано по-бързо дойде момента в който да може да спиш нормално, че това май е най-важното като за начало.
Радвам се, че всичко е наред.
Бързо и търпеливо възстановяне!
Успех!
Мнението беше редактирано от Маданеца на 28.09.23 06:46.
Благодаря на всички за пожеланията!
26-28.09.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Оказа се, че все пак по време на операцията е имало някакво усложнение - спукване на сакчето около нерва, което е наложило да го лепят и шият и е удъжило времето на почти 6 часа.
Затова се наложи да остана в болницата две нощи, като на първия ден не ми даваха да ставам.
В сряда се прибрах - не ми се говори за пътуването и качването по стълбите до втория етаж.
У нас се опитвам да ставам и да се разхождам на всеки час сега първите дни. Снощи се наложи да ходя и до болницата, защото превръзката се беше отлепила.
Боли много, трудно мога да го опиша. Хубавото е, че поне досега всеки ден е малко по-добре от предния. А трите обезболяващи, които ми изписаха, особено комбинацията трамадол с декскетопрофен, все пак помагат.
Сега стъпка по стъпка. Другата седмица контролен преглед, после ще видим.
Предполагам през ноща по някое време става ад и трябва да пиеш хапчета. При мен може и да е била болката по - лека, но аз гледах след първите мисля 4-5 дена или 6, понеже аз стоях една седмица в болницата. Да пия само вечерта или през ноща, за да мога да спя и да се възтановявам, иначе през другото време го карах на болка. Опитвах се и да не пия нищо за болката, ама просто не се спеше.
Дано при теб по-бързо отмине. Мен ме държа май около 1 месец, през ноща беше най-гадно.
Упражнения някакви леки, кога ще ти дадат да правиш. То като дойде това време с упражненията и рехабилитацията, ще стане доста по-добре.
казано от kaloyan на 29.09.23, 11:18:
Предполагам през ноща по някое време става ад и трябва да пиеш хапчета. При мен може и да е била болката по - лека, но аз гледах след първите мисля 4-5 дена или 6, понеже аз стоях една седмица в болницата. Да пия само вечерта или през ноща, за да мога да спя и да се възтановявам, иначе през другото време го карах на болка. Опитвах се и да не пия нищо за болката, ама просто не се спеше.
Дано при теб по-бързо отмине. Мен ме държа май около 1 месец, през ноща беше най-гадно.
Упражнения някакви леки, кога ще ти дадат да правиш. То като дойде това време с упражненията и рехабилитацията, ще стане доста по-добре.
Всъщност нощем е сравнително поносимо (вероятно заради трамадола преди сън). Сутрин след събуждане и рано вечер е най-зле.
Нямам база за сравнение на болката - предишната ми сериозна операция беше заради една тежка фрактура през... 1986 и по обясними причини не помня много. :)
29-30.09.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Петък само разходки из нас. Събота ходене до болницата за смяна на превръзка, този път планирано. Раната е чиста, зараства добре. Обхватът на движенията се подобрява. Притеснява ме, че като стоя прав, единствено мога да държа гърба в екстензия с изпъчен корем - ще видим дали така са ме фиксирали или ще се оправи. Стъпка по стъпка.
01.10.2023 г.
Активност:
Ходене: 3600 крачки.
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Днес вече по-сериозно - две разходки в квартала плюс баня. Боли - не боли, ще се ходи.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.10.23 21:30.
02.10.2023 г.
Активност:
Ходене: 6600 крачки.
Пробвах и много внимателно “лицеви опори” на перваза на прозореца.
Добавки:
Магнезий, рибено масло, колаген, цисус, ставен комплекс на бълк, цинк, алфа-липоева киселина, креатин.
Пускам в действие всякакви запаси - някои ще помогнат възстановяването, други, за да ги довърша.
Обобщение за деня:
Лежане, разходки, разправии с търговци по телефона.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.10.23 01:55.
03.10.2023 г.
Активност:
Ходене: 8300 крачки.
Добавки:
Магнезий, рибено масло, колаген, цисус, ставен комплекс на бълк, цинк, алфа-липоева киселина, креатин.
Обобщение за деня:
Ходих на контролен преглед и да ми свалят “телчетата”. Всичко се по план добре и се чувствам все по-добре от ден на ден.
Според доктора тежестите не са причина за дегенерацията на диска, а е следствие на предразположение. Дори не е имало херния, а напълно сплескан, лишен от течност и всякаква еластичност остатък. Възможно е да съм го ускорил, но не съм го предизвикал с действията си. Добрата новина е, че след време ще мога да правя почти всичко, което и преди. Лошата - че неизбежно ме чака същото и на съседните две нива и то не заради операцията. Не било невъзможно да са асимптоматични измененията, но гаранции няма.
Засега се концентрирам върху възстановяването, другото ще го мисля, когато дойде.
Вече официално съм киборг.
Има и нещо друго според мен. Не знам доколко прекарваш седнал, но това е най-големия проблем. Тежестите не са проблем, обаче ако седиш цял ден, там е разковничето и после идеш и се натовариш с тежести. Ако може да прекарваш повече време в движение отколкото седнал .. Или поне, да имаш на всеки час периоди с до 10-15 минути раздвижване. Ако не на 1 поне на 2 часа.
П.С - забравих да те приветствам “Добре дошъл в клуба на киборгите” :)
Мнението беше редактирано от kaloyan на 03.10.23 23:39.
казано от kaloyan на 03.10.23, 23:38:
Има и нещо друго според мен. Не знам доколко прекарваш седнал, но това е най-големия проблем.
Малко вероятно е да има връзка със седенето. Процесът щеше да протече различно - първо стесняване на разстоянието между прешлените, после протрузия, после херния - всички от едната страна, където е компресията от седенето (същото важи за тягата). При мен е било обща дегенерация на диска до степен двата прешлена да се движат хоризонтално един спрямо друг на 5 мм напред-назад, като така притискат нерва, без да има протрузия.
Но да, да се седи по-малко и да се води по-активен начин на живот е солиден полезен съвет. :)
Дефакто е изцяло генетично ? По принцип малко хора вярват, но за съжаление и това го има.. То май за тези неща никой не може да ти каже точно, какво е било и защо ...
То ако е генетика и ти както писа че и съседните ще пострадат, какво правим ? В тези случаи за съжаление докторите почти не могат да дадат някакъв съвет как да се продължи точно занапред. Само казват да се пазиш , каквото и да значи това . .. и дотам ..
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече