03.05.2012 г. (тренировъчен ден 2, седмица 15)
Тренировка - бедра
Загрявка:
Преден клек с фитили - 8х60, 8х60 кг.
Адаптация:
Преден клек с фитили - 3х100, 3х100 кг.
Работни серии:
1. Преден клек с фитили - 5х125, 4x125, 4x120 кг.
2. Лег-преса (60°) - 7х250, 7х250 кг.
3. Напади с дъмбели - 4х70, 4х70 кг.
4. Бедрени сгъвания на машина - 5х95 кг.
Обобщение за тренировката:
Днес се получи много добра тренировка! Петицата на 125 преден клек не я отбелязвам като постижение, защото на последното повторение си изсипах щангата върху ръцете в момента, в който се изправих. :) Разконцентрирах се нещо.
Бедрените сгъвания на практика си ги спестих, защото имам страшна мускулна треска на цялата задна част на краката заради тягата онзи ден. Чудя се дали има смисъл изобщо да ги правя. Също и нападите - имам усещането, че товаря прекалено много коленете и сухожилията с тях. Засега остават, защото нямам никакво разнообразие за крака, но ще видим...
Добавки:
1. Сутринта след ставане - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (250 мг) екстракт от Sida Cordifolia, 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула Омега 3-6-9 на Now Foods.
2. Към 10 - 1 грам екстракт от зелен чай.
3. Към 13 - 1 капсула (250 мг) екстракт от Sida Cordifolia.
4. Към 15 - 1 грам екстракт от зелен чай.
5. Към 17 - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (250 мг) екстракт от Sida Cordifolia.
6. Преди тренировката - 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
7. След тренировка - ~50 грама Whey Shake на Syntrax, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
7. Към 18 - 1 грам екстракт от зелен чай.
8. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула Омега 3-6-9 на Now Foods.
Храна:
1. Обяд - купичка пилешка супа, порция пилешко филе със сметана.
2. Вечеря (план) - не знам още.
През деня - около литър прясно мляко, две лъжици мед.
Обобщение за деня:
Нищо особено не се случи днес.
Моето мнение е че бедрените сгъвания са неизменна част от тренировката за крака. И мен много ме боляха коленете и ахилеса от нападите, но започнах да ги правя без тежест с голяма амплитуда - откъм натоварване на мускула не е кой знае какво, но чувствам долната част на тялото доооооста по-мобилна, което се отразява при клековете :)
Исках да те питам от време на врмее проблем ли ще е ако се нарушават принципите на програмата? Примерно днес след 7те тежки серии за трицепс който направих, прибавих още 3 изпомпващи с 12-14 повторения, малко за оформяне а и донякъде трицепса ми изостава и по-точно тази част на коя акцентирах (латералната и външната глава) с разгъване без ръкохватка. Примерно се чудих дали при гърдите вместо кофи с тежест мога да вкарам един флайс в 8 повторения, тъй като 6 ми се виждат опаснички за флайс, а кофи нещо много не ми се правят напоследък, имам някакъв плексит ли е какво е няква ужасна пронизваща болка след серия кофи.. поне временно? Примерно и се чудих разгъване за квадрицепс ако се прави 6-8 повторения дали ще е фатално?Прасеца го правя в 6-8 също така.. Предполагам не, но все пак гледам, че от доста време си на тази програма да дадеш някое мнение.
Исках да те питам от време на врмее проблем ли ще е ако се нарушават принципите на програмата? Примерно днес след 7те тежки серии за трицепс който направих, прибавих още 3 изпомпващи с 12-14 повторения, малко за оформяне а и донякъде трицепса ми изостава и по-точно тази част на коя акцентирах (латералната и външната глава) с разгъване без ръкохватка. Примерно се чудих дали при гърдите вместо кофи с тежест мога да вкарам един флайс в 8 повторения, тъй като 6 ми се виждат опаснички за флайс, а кофи нещо много не ми се правят напоследък, имам някакъв плексит ли е какво е няква ужасна пронизваща болка след серия кофи.. поне временно? Примерно и се чудих разгъване за квадрицепс ако се прави 6-8 повторения дали ще е фатално?Прасеца го правя в 6-8 също така.. Предполагам не, но все пак гледам, че от доста време си на тази програма да дадеш някое мнение.
Винаги е по-добре да се тренира грешно, отколкото да не се тренира изобщо. :) В този смисъл нарушаването на принципите на Max-OT няма как да е фатално.
Един от акцентите в тази система е това, че усещането за “напомпване” и “одървяне” на мускулите създава заблудата, че ако такова липсва, не си тренирал ефективно. Това не е вярно. Напротив, тези 3 “изпомпващи” серии за трицепс след седемте основни са напълно излишни. Според мен ги изхвърли направо и не ги мисли изобщо. Трицепсът е мускул, който реагира добре на две неща - голяма тежест (относително за силата ти) и упражнения с ръка до ухото. Като брой работни серии 7 са напълно достатъчно - аз правя по три упражнения с 3, 2, 2 серии за всяко.
При гърдите флайсът не може да замести кофичките, чиято цел е да акцентират върху долната част. Защо не пробваш вместо кофички, лежанка с обратен наклон (може и с дъмбели)? Ако няма условия за “обратен” лег и не можеш да правиш кофички, направи още една серия на лежанката, вместо флайс. Според мен ще е по-ефективно.
За квадрицепс има чудесни упражнения и без разгъванията - дори само клековете са толкова ценни, че почти нищо друго не ти трябва. Освен тях имаш на разположение лег преса, напади, български клек и още други. Няма нищо лошо в екстензиите за “довършване” на тренировката, а 6-8 повторения в такова второстепенно упражнение според мен спокойно можеш да си правиш, без да ти се наруши постигането на целите.
Прасецът трудно се прави в 4-6 повторения - там и аз правя повече. Няма и разнообразие в упражненията, но какво да се прави. Принципът тук е, че това е мускул, който се натоварва всеки ден по много и бройката повторения изобщо не го “стряскат”. Трябва си тежко, за да реагира. 6-8 повторения са ОК, стига на последното да не можеш да се вдигнеш повече, а не просто да спреш на осмото, защото си ги направил.
04.05.12
10:33
Също и нападите - имам усещането, че товаря прекалено много коленете и сухожилията с тях.
Ако имаш макар и минимално съмнение за проблем с коленете - нападите директно отпадат !
Ок Боби, мерси. Ще оставя трицепса с 3 серии тесен хват, 2-3 серии френско и 2-3 серии разгъване с дъмбел зад глава, всичките между 4 и 6 повторения :) Обратен лег ще правя в такъв случай и махам флайса. Вкарвам 2 тежки 8ци на пулоувър след гърдите и са чук.
Предполагам, че не изпитвам парене и минимална болка (почти никаква) е нормално и е в следствие на ниските повторения нали така? :) И да прав си, за напомпването, няма общо с мускулния растеж така е :) А просто се зачудих дали е заради ниските повторения липсата на парене и болка в работещите мускули.. единствено след гърба и гърдите чуствам лекичко болка така :)
Мнението беше редактирано от Riko на 04.05.12 14:34.
Ок Боби, мерси. Ще оставя трицепса с 3 серии тесен хват, 2-3 серии френско и 2-3 серии разгъване с дъмбел зад глава, всичките между 4 и 6 повторения :) Обратен лег ще правя в такъв случай и махам флайса. Вкарвам 2 тежки 8ци на пулоувър след гърдите и са чук.
Предполагам, че не изпитвам парене и минимална болка (почти никаква) е нормално и е в следствие на ниските повторения нали така? :) И да прав си, за напомпването, няма общо с мускулния растеж така е :) А просто се зачудих дали е заради ниските повторения липсата на парене и болка в работещите мускули.. единствено след гърба и гърдите чуствам лекичко болка така :)
Паренето и болката ги забрави - не са критерий. Трябва да повишаваш работната тежест и да се опитваш да не зацикляш, нито пък да се пестиш. Ако можеш да направиш още едно повторение, не спираш, защото си стигнал шест, а си правиш седмо или колкото е нужно, за да се изцедиш до край. Асистираните повторения в края на сериите също имат място.
04.05.2012 г. (тренировъчен ден 3, седмица 15)
Тренировка - бицепс, предмишница, преса
Загрявка:
Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 8х20, 8х20 кг.
Адаптация:
Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 3х35, 3x35 кг.
Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 6х40, 5х40 кг.
2. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 6х75, 5x75 кг.
3. Скотово сгъване с крив лост - 4х60,5, 5х58, 4х58 кг.
4. Сгъване на китки за предмишница (на скрипец с една ръка) - 8х20, 8х25, 8х25, 7х25, 7х25 кг.
5. Коремни преси с прибиране на колене към гърдите (с доп. тежест) - 15х12,5, 14х15, 14х15 кг.
6. “Молитва” на скрипец - 8х67,5, 8х675, кг.
Днес доста слабо. С тия поредни дни тренировки без почивка не си е работа, ама няма как - командировките ми разбиват ритъма тотално.
Добавки:
1. Сутринта след ставане - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (250 мг) екстракт от Sida Cordifolia, 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Omega 3-6-9 на Now Foods.
3. Към 13 - 1 капсула (250 мг) екстракт от Sida Cordifolia.
4. Към 14 - 1 грам екстракт от зелен чай.
5. Преди тренировката - 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
6. След тренировка - ~50 грама Whey Shaka на Syntrax, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
7. Към 18 - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (250 мг) екстракт от Sida Cordifolia.
8. Към 18:30 (план) - 1 грам екстракт от зелен чай.
9. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Omega 3-6-9 Now Foods.
Днес за последен път направих опит да пазарувам от силабг. Исках да си взема Man Scorch, че ми писна да гълтам хапчета с шепи от самоделния стак.
Поръчах си - дотук добре. Забелязах обаче, че в полето за коментар в регистрацията ми стои стар адрес. Опитах се да го изтрия, но нещо не можа да се запомни. Писах им за проблема на посочения скайп, отговориха ми да съм се свържел с телефона на потребителя. Казах им, че вече съм се свръзал с тях - нищо, никакъв отговор. Защо пък ще им звъня по телефона, след като са посочили скайп за контакт и очевидно на него има човек?!? Хайде марш от тук!
После ми звънят по телефона - нямали го скорча, ама можели да ми предложат нещо със същото качество. Директно ги отрязах - тия номера на дребно не ми минават. Като го нямате, сваляте го от сайта или го отбелязвате като неналичен. Да си пробутват другите боклуци на човек, който търси нещо конкретно, е адски кофти подход.
В началот бях доволен от тях като магазин, ама това днес преля чашата. Повече едва ли ще ги потърся дори за сравнение на цените.
Храна:
1. Обяд - три свински каренца на скара, салата домати и краставици, айрян.
2. Вечеря (план) - ще видим, още е рано.
През деня - около литър прясно мляко, три лъжици мед.
Седнах да пийна две-три бири преди вечеря. :)
Обобщение за деня:
Нищо особено днес. Завърши тежка седмица с шест работни дни, другата ще е подобна, така че ще гледам уикенда и дори още тази вечер да разпусна максимално. :)
Трябва да отбележа и показанията на кантара - три дни поред кове на 111 кг, което ще рече, че вече изобщо не свалям. Пак добре, че не качвам. Храната е умерена, макар и не съвсем орязана. След като днес ме отрязаха в силата за Man Scorch, започвам да се замислям дали да не си лекувам астмата месец-два с един стар лекарствен препарат от аптеката срещу 3,80 лв опаковката...
Аз в момента така правя, че ме задушава напоследък, а и ефекта много ми допада. В комбинация с няколко кафета супер се получава :)
Това за 3,80 случайно се сещам кое е :) Май май обаче няма да го взимаш заради астмата :) има един ефект, който е доста примамлив за трениращи силово :) И аз съм го замислил и ако оставиш някакви отзиви след 2-3 седмици ще съм ти благодарен, че и аз имам астма :)) Рико - магнезий и разтривки.
Мнението беше редактирано от Awake на 04.05.12 22:00.
Да, май всички ще го взимаме, кажете за крампите нещо, че са зверски.. все едно те наръгват с нож..
Не знам за какво говорите, но за крампи - таурин, ако и това не помогне - паматон :)
04.05.12
22:54
Паматон.
Паматона не помага при мен. Имам някакъв таурин в нас, ще пробвам тия дни като го почна..
05.05.2012 г. (тренировъчен ден 4, седмица 15)
Тренировка - гърди, трицепс
Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 10х20, 10x70, 9х70 кг.
Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 4х120, 3х120 кг.
Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 4х150, 5х145, 4х145 кг.
2. Повдигане на щанга от полулег - 4х120, 4х115, 3х115 кг.
3. Кофички с доп. тежест - 7х20 кг.
4. Френско разгъване с дъмбели - 6х17,5, 5х22,5, 5х22,5 кг.
5. Привеждане на горен скрипец - 5х55, 7х50 кг.
Доста добре се получи днешната тренировка. Четвъртото повторение на 150 и петото на 145 бяха с лека помощ, но все пак си ги броя. :)
Владо, благодаря за идеята за френско с дъмбели! :) Доста по-малко товари лактите, а го усетих много добре! Това ще е упражнението, което да разнообразява лега с тесен хват. :)
Добавки:
1. Сутринта след ставане - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (250 мг) екстракт от Sida Cordifolia, 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Омега3-6-9 на Now Foods.
2. Към 14 - 1 капсула (250 мг) екстракт от Sida Cordifolia.
3. Към 18 - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab.
4. Преди тренировката - 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
5. След тренировка - ~50 грама Whey Shake на Syntrax, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
6. Преди вечеря - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Омега3-6-9 на Now Foods.
Храна:
1. Обяд - печено пиле, зелена салата, домати, боб с лютеница.
2. Вечеря - овчарска салата, пилешко вретено със зелева салата.
Обобщение за деня:
Както казах вчера, от днес си лекувам астмата - това коварно заболяване, което не бива да се оставя без внимание.
С крампите се справям с магнезиево олио - здраво мазане върху тренираните мускули веднага след тренировка. Доста по-добре от магнезий орално.
Ха, ползвам това олио за разширени вени и помага да ти кажа ако не знаеш, да го имаш в предвид. Ок ще опитам ако пак се почнат изрудските крампи, проблема, е че е която си падне мускулна група си избира тялото да ми направи крампа, а не тренираната .. най-вече прасеца и задното бедро.
06.05.2012 г. (тренировъчен ден 5, седмица 15)
Тренировка - гръб, трапец
Загрявка:
Придърпване на горен скрипец с раменен подхват - 8х55, 8х55 кг.
Адаптация:
Набирания с раменен подхват - 4, 4.
Работни серии:
1. Набирания с раменен подхват (с доп. тежест) - 6х20, 6х20, 5х20 кг.
2. Придърпване на горен скрипец с широк хват - 5х100, 6х95 кг.
3. Придърпване на долен скрипец към корема с V-образна дръжка- 6х110 кг.
4. Гребане с щанга - 8х70, 6х120, 7х120
5. Мъртва тяга - 4х170 (загрявка без фитили), 3х220, 4х210, 3х210 кг.
6. Повдигане на рамене на машина а тяга (за трапец) - 8х200, 7x200 кг.
Днес средна работа. Не се получи четворка на тягата на 220, даже третото беше мъка. Иначе малко преструктурирах тренировката за гръб - вкарах в началото набирания с тежест с раменен подхват за разнообразие.
Добавки:
1. Сутринта след ставане - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods.
3. Към 14 - 1 грам екстракт от зелен чай.
5. След тренировка - ~50 грама Whey Shake на Syntrax, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
6. Kъм 18 (план) - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab.
7. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods.
Храна:
1. Обяд - порция и половина гръцка мусака.
2. Вечеря (план) - не знам още, ще ходим на гости.
През деня - около литър прясно мляко, три лъжички мед.
Обобщение за деня:
Сутринта ранно ставане да карам голямата щерка на пробен изпит, после жената и малката излязоха на разходка, а аз се разшетах у нас - чистене, готвене... :) После тренировка, а след малко ще ходим на гости.
Френско с дъмбели с 23 кг е много впечатляващо :X Но пък кофички +20кг не са ли ти леки ? Просто сравнявам със себе си :)
Мнението беше редактирано от Владимир на 07.05.12 10:41.
Френско с дъмбели с 23 кг е много впечатляващо :X Но пък кофички +20кг не са ли ти леки ? Просто сравнявам със себе си :)
Както беше казал някой, имал съм бил непропорционално силни ръце. :D Аз бих казал, че останалите групи са ми непропорционално слаби... :) На френско с крив лост бях стигнал до четворка на 88 кг, преди да започнат да отказват лактите - даже го имам някъде на клипче нагоре из дневника.
Кофичките пък ги правя в края на тренировката за гърди и вече ми е тежко и себе си да вдигна. :)
При всички случаи наистина има някаква диспропроция в силата, но какво да се прави - на гърди не мога да дръпна напред много, докато чистя, а на ръце не искам да правя с по-малко, като мога с повече... :D
07.05.2012 г. (без силова тренировка)
Аеробна тренировка
Интервално кардио на велоергометър - 20 минути на степен 6 (6 спринта по 1 минута).
Нормална интензивност.
Добавки:
1. Сутринта след ставане - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула Омега 3-6-9 на Now Foods.
3. Към 15 - 1 грам екстракт от зелен чай.
4. Към 17:30 - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab.
5. Към 19:30 - 1 грам екстракт от зелен чай.
6. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула Омега 3-6-9 на Now Foods.
Храна:
1. Обяд - няма
2. Вечеря - купичка супа топчета, порция гръцка мусака.
През деня - към 700 мл прясно мляко, три чаени лъжички мед.
Обобщение за деня:
Обикновен понеделник, нищо за отбелязване.
Не знам какво съм правил онзи ден в тренировката за гръб, но вече втори ден имам зверска мускулна треска на големия гръбен мускул - нещо, което ми се е случвало всичко общо 2-3 пъти, откакто изобщо тренирам.
08.05.2012 г. (тренировъчен ден 1, седмица 16)
Тренировка - рамо, прасец
Загрявка:
Раменни преси с дъмбели от седеж - 8x20, 8х20 кг.
Адаптация:
Раменни преси с дъмбели от седеж - 4х35, 3x35 кг.
Работни серии:
1. Раменни преси с дъмбели от седеж - 7х40, 6x40, 6х40, 5х40 кг.
2. Повдигане на дъмбели встрани от стоеж - 6х27, 6х27, 6x27 кг.
3. Повдигане на дъмбели назад от седеж (с гърди, опрени в коленете) - 7х35, 7x35 кг.
4. Повдигане на пръсти за прасец (на машина за тяга) - 12х100, 12х150, 10х180, 8х190, 8х190, 8x190 кг.
Прилична тренировка стана, но нищо особено.
Добавки:
1. Сутринта след ставане - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods.
6. Kъм 19 - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab.
7. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods.
Храна:
1. Обяд - купичка пилешка супа, порция свинско със зеле.
2. Вечеря (план) - вероятно купичка супа топчета и порция гръцка мусака.
Обобщение за деня:
Днес нормален работен ден, само малко по-напрегнат от обикновено. Утре вечер пак пътувам в командировка, за щастие обаче в България и то близо този път. През деня ще се опитам да отскоча до залата за една тренировчица, че иначе пак много ще се изместят нещата. Ще видим дали ще успея.
09.05.2012 г. (тренировъчен ден 2, седмица 16)
Тренировка - бедра
Загрявка:
Адаптация:
Работни серии:
1. Преден клек с фитили - 4х130, 5x125, 4x125 кг.
3. Напади с дъмбели - 5х70, 4х70 кг.
4. Бедрени сгъвания на машина - 8х95, 8х95 кг.
Днес вече на 130 на предния клек. Четворка с лекота, може би даже можех и пето. Втората серия свалих на 125 и си направих съвсем чиста петица. Днес направих всичко, за да не се пестя в първите серии и си пролича в последната - аха да не мога да стана на четвъртото повторение. :)
Добавки:
1. Сутринта след ставане - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула Омега 3-6-9 на Now Foods.
3. Преди тренировката - 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
4. След тренировка - ~50 грама ASL Monster Whey, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
5. Към 16 - 1 грам екстракт от зелен чай.
6. Към 17 (план) - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab.
7. Към 18 (план) - 1 грам екстракт от зелен чай.
8. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула Омега 3-6-9 на Now Foods.
Храна:
1. Обяд - шопска салата, пилешки хапки, половин пъстърва на скара.
Обобщение за деня:
След малко потеглям за Боровец на служебна среща. Връщам се чак в петък, така че още не знам кога ще е следващата тренировка.
10.05.2012 г. (тренировъчен ден 3, седмица 16)
Загрявка:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 6х50, 6х50 кг.
Адаптация:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 3х70 кг.
Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 5х80, 5x75, 5x75 кг.
2. Скотово сгъване на машина - 7х80, 7х80 кг.
3. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 6х30, 6х30 кг.
4, Сгъване на китки с прав лост - 8х50, 7х50, 6х55 кг.
5. Сгъване на китки за предмишница (на скрипец с една ръка) - 8х20, 8х20 кг.
6. Коремни преси с прибиране на колене към гърдите (с доп. тежест) - 15х12,5, 14х15, 14х15 кг.
7. Коремни преси на римско столче (с доп. тежест) - 9х10, 9х10 кг.
Поредна командировка, пореден хотелски фитнес. Интересното е, че този път направо размазах бицепса - накрая едва сгъвах шестици с 30 кила.
Добавки:
1. Сутринта след ставане - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Omega 3-6-9 на Now Foods.
4. Към 18 - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab.
5. Преди вечеря - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Omega 3-6-9 Now Foods.
Храна:
1. Обяд - печени свински каренца, салата
2. Вечеря - същата като обяда - стандартна блок-маса в кофти хотел.
На вечеря заминаха няколко малки Загорки - не че ми допада тази бира, но нямаше голям избор.
Обобщение за деня:
Цял ден в среща...
11.05.2012 г. (без силова тренировка)
Добавки:
3. Към 17:30 - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab.
4. Към 18 - 1 грам екстракт от зелен чай.
6. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула Омега 3-6-9 на Now Foods.
Храна:
1. Обяд - две купички супа със свинско, салата домати, свинско печено.
2. Вечеря (план) - пекат се някакви шишчета и вратни пържоли на скара, ще ги прокарам с някоя и друга бира.
Обобщение за деня:
Приключихме срещата в Боровец и следобед благополучно се прибра. Сега реанимирам...
12.05.2012 г. (тренировъчен ден 4, седмица 16)
Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 10х20, 9x70, 9х70 кг.
Адаптация:
Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 4х150, 4х145, 3х145 кг.
2. Повдигане на щанга от полулег - 5х115, 3х110, 4х110 кг.
3. Кофички с доп. тежест - 7х20 кг.
4. Френско разгъване с дъмбели - 6х17,5, 6х22,5, 5х22,5, 5x22,5 кг.
5. Привеждане на горен скрипец - 5х55, 5х55 кг.
Днес започна добре тренировката - четворки на 150 и 145. После силата ми изчезна отведнъж, като отрязана с нож. Едва-едва тройка на 145, после смешни тежести на наклонения лег, а за капак на всичко пълен срам - 110 кила ме затиснаха на четвъртото повторение. И както днес всички са в Габрово на стронгмен състезанието, нямаше и кой да ми помогне - из залата някакви хлапета, никой не обръща внимание. Наложи ми се да претърколя щангата през гърди, корем и т. н. Направо резил! :)
После на трицепса доста добре се довърших.
Добавки:
1. Сутринта след ставане - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Омега3-6-9 на Now Foods.
4. След тренировка - ~50 грама Whey Shake на Syntrax, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
5. Към 10 - 1 грам екстракт от зелен чай.
6. Към 17 - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab.
7. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Омега3-6-9 на Now Foods.
Храна:
1. Обяд - порция гръцка мусака, купичка японска супа с тофу.
2. Вечеря (план) - Баща ми навърши 60 през седмицата и днес ще се събираме да празнуваме. Алкохолът няма да се размине. После ще компенсирам. :)
Обобщение за деня:
Сутринта търчах да купувам разни неща за зоопарка у нас - филтър за акватерариума на костенурката, “бонбонки” за морското свинче, щурци за тарантулата, смеска за папагала, два вида храна за рибите... Лудница!
13.05.2012 г. (тренировъчен ден 5, седмица 16)
Загрявка:
Адаптация:
Набирания с раменен подхват - 3, 4.
Работни серии:
1. Набирания с раменен подхват (с доп. тежест) - 6х20, 6х20, 6х20 кг.
2. Придърпване на горен скрипец с широк хват - 4х100, 5х95 кг.
3. Придърпване на долен скрипец към корема с V-образна дръжка- 7х110 кг.
4. Гребане с щанга - 8х70, 7х120, 6х120
5. Мъртва тяга - 4х170 (загрявка без фитили), 3х220, 3х210, 2х210 кг.
6. Повдигане на рамене на машина а тяга (за трапец) - 6х200, 6x200 кг.
Днес много слабо на тягата! Едва-едва тройка на 220, после съвсем се сдухах.
Добавки:
4. След тренировка - ~50 грама Whey Shake на Syntrax, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
5. Към 14 (план) - 1 грам екстракт от зелен чай.
6. Към 18 (план) - 1 грам екстракт от зелен чай.
Сутринта изпих и последната капсула от йохимбето. Засега ще остана май само на зеления чай, че от клена пък много взех да вдигам кръвно - не се чувствам добре и не мога да спя, а няма смисъл да стигам чак дотам заради още някое кило свалено. Ще карам на НВД и тренировки, пък ще видим как ще е.
Храна:
1. Закуска - малко гръцка мусака с кисело мляко.
1. Обяд - свинска вратна пържола на скара, салата домати с моцарела.
2. Вечеря (план) - рано е да се каже.
Обобщение за деня:
Днес нищо за отбелязване.
Glory, glory, Man United!
Буахаха! :D Малко да си затвори сега голямата уста сър Алекс.
14.05.2012 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Сутринта след ставане - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула Омега 3-6-9 на Now Foods.
4. Към 18 - 1 грам екстракт от зелен чай.
Храна:
1. Обяд - няма.
3. Към 17 - 2-3 панирани пилешки филенца с малко лютеница.
2. Вечеря (план) - реших да си правя “пица” с блат от кайма. Не че няма още 100 неща за ядене у нас, ама заради идеята... :)
Обобщение за деня:
Нормален понеделник. Както обикновено, правя малко фастинг в този ден.
След работа реших да се кача на велоергометъра, но още на първия спринт установих, че бедрата са като дървета (вероятно от вчерашната тяга) и се отказах.
Glory, glory, Man United!
Буахаха! :D Малко да си затвори сега голямата уста сър Алекс.
Не,по-подходящо ще е ... Sory,sory Man United.. :D
15.05.2012 г. (тренировъчен ден 1, седмица 17)
Тренировка - рамо, прасец
Загрявка:
Раменни преси с дъмбели от седеж - 8x20, 8х20 кг.
Адаптация:
Раменни преси с дъмбели от седеж - 4х35, 4x35 кг.
Работни серии:
1. Раменни преси с дъмбели от седеж - 8х40, 7x40, 5х40, 5х40 кг.
2. Повдигане на дъмбели встрани от стоеж - 7х27, 6х27, 6x27 кг.
3. Повдигане на дъмбели назад от седеж (с гърди, опрени в коленете) - 6х35, 6x35 кг.
4. Повдигане на пръсти за прасец (на машина за тяга) - 12х100, 10х150, 9х180, 8х180, 8х180, 8x180 кг.
Интересна работа - на раменните преси от седеж правя спокойно осмица с два дъмбела по 40 кг, а с лост петицата е проблем.
Иначе конкретната тренировка днес стана доста добре.
Добавки:
1. Сутринта след ставане - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods.
6. Kъм 19 - 1 грам екстракт от зелен чай.
Храна:
1. Обяд - купичка таратор, порция свинска кавърма.
2. Вечеря (план) - зеленчукова супа, “пица” с основа от кайма, салата Айсберг.
През деня - около половин литър прясно мляко.
Обобщение за деня:
Един нормален вторник с много телефонни разговори и доста работа, но за щастие с малко пожари за гасене. :)
16.05.12
14:28
Първия ден пропускаш ли го? Те па как мое да сложат Бехемот с ония другите диярии...
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 16.05.12 14:28.
Първия ден пропускаш ли го? Те па как мое да сложат Бехемот с ония другите диярии...
Мдам, пропускам го. Само заради Бехемот ми се досвидя да дам двойно пари, честно казано, а и предпочитам да съм във форма за Макс Кавалера и Том Арая. :) Да не говорим, че и Джеф Уотърс ще е там. Отсега се размазвам от кеф! :)
16.05.2012 г. (тренировъчен ден 2, седмица 17)
Тренировка - бедра
Загрявка:
Адаптация:
Работни серии:
1. Преден клек с фитили - 4х130, 5x125, 4x125 кг.
3. Напади с дъмбели - 4х70, 4х70 кг.
4. Бедрени сгъвания на машина - 8х95, 7х95 кг.
Тренировка - близнак с тази миналата седмица. Е, не едноячен - днес всичко ми беше по-трудно. Важното е, че не отстъпих.
Добавки:
1. Сутринта след ставане - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула Омега 3-6-9 на Now Foods.
5. След тренировка - ~50 грама Syntrax WheyShake, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
6. Към 18 - 1 грам екстракт от зелен чай.
7. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула Омега 3-6-9 на Now Foods.
Храна:
1. Обяд - купичка таратор, порция свински винен кебап.
Обобщение за деня:
Цял ден се чувствам много зле - гадене, раздразнителност, напрежение. Прибрах се и си измерих кръвното - 155/90. От утре - никакъв клен. Дори намалената доза ми влияе адски зле.
17.05.2012 г. (тренировъчен ден 3, седмица 17)
Загрявка:
Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 8х20, 8х20 кг.
Адаптация:
Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 3х35, 3x35 кг.
Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 6х40, 5х40 кг.
2. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 6х75, 5x75 кг.
3. Скотово сгъване с крив лост - 6х60,5, 5х60,5, 5х58 кг.
4. Сгъване на китки за предмишница (с прав лост) - 8х50, 8х55, 6х60, 5х60 кг.
5. Коремни преси с прибиране на колене към гърдите (с доп. тежест) - 15х12,5, 14х15, 14х15 кг.
6. “Молитва” на скрипец - 9х67,5, 10х60, 8х65 кг.
Днес доста добра тренировка се получи! Шестица на 60 кила и половина на скотовото не съм правил много отдавна и със сигурност не и на такова лично тегло като сега.
Добавки:
1. Сутринта след ставане - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Omega 3-6-9 на Now Foods.
5. След тренировка - ~50 грама Whey Shaka на Syntrax, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
6. Към 18:30 - 1 грам екстракт от зелен чай.
7. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Omega 3-6-9 Now Foods.
Храна:
1. Обяд - купичка супа леща, порция свинско с гъбен сос.
2. Вечеря (план) - ще видим, още е рано.
Обобщение за деня:
Нищо за отбелязване днес.
18.05.2012 г. (без силова тренировка)
Добавки:
4. Към 18 (план) - 1 грам екстракт от зелен чай.
Храна:
1. Обяд - купичка таратор, порция бъркани яйца с пресен лук, шунка и сирене.
Обобщение за деня:
Днес работих от нас - малката пак нещо е болна, а и аз покрай нея и реших да си останем у нас и двамата. Не ми се занимава с кардио, затова пълен пас - имам нужда и от такива дни.
19.05.2012 г. (тренировъчен ден 4, седмица 17)
Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 10х60, 9x70, 9х70 кг.
Адаптация:
Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 4х150, 4х145, 4х140 кг.
2. Повдигане на щанга от полулег - 4х115, 6х110, 5х110 кг.
3. Кофички с доп. тежест - 8х20 кг.
4. Френско разгъване с дъмбели - 6х17,5, 6х22,5, 5х22,5 кг.
5. Привеждане на горен скрипец - 5х55, 5х55 кг.
6. Привеждане на горен скрипец с въженце - 6х35 кг.
Днес слабичко. Четвъртите повторения и на 150, и на 145 бяха асистирани.
Добавки:
1. Сутринта след ставане - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Омега3-6-9 на Now Foods.
6. Към 19 - 1 грам екстракт от зелен чай.
7. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Омега3-6-9 на Now Foods.
Храна:
1. Обяд - Салата домати, свинско печено.
2. Вечеря (план) - Ще видим...
Обобщение за деня:
Нищо особено днес.
20.05.2012 г. (тренировъчен ден 5, седмица 17)
Загрявка:
Адаптация:
Набирания с раменен подхват - 4, 3.
Работни серии:
1. Набирания с раменен подхват (с доп. тежест) - 5х30, 6х20, 6х20 кг.
2. Придърпване на горен скрипец с широк хват - 5х95, 5х95 кг.
3. Придърпване на долен скрипец към корема с V-образна дръжка- 7х110 кг.
4. Гребане с щанга - 8х70, 7х120, 7х120
5. Мъртва тяга - 4х170 (загрявка без фитили), 3х220, 3х210, 3х210 кг.
6. Повдигане на рамене на машина за тяга (за трапец) - 7х200, 6x200 кг.
Днес реших да сложа 30 кила на набиранията - получи се чиста четворка с още едно набиране докъм носа. :) Поне в нещо да вървя нагоре, защото на тягата пак зациклих. Май е време да се откажа от 220-те и да върна 10-тина кила назад, за да мога да си правя заплануваните 4-ки.
Добавки:
1. Сутринта след ставане - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods.
3 Към 16 - 1 грам екстракт от зелен чай.
5. След тренировка - ~50 грама WheyShake на Syntrax, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
6. Към 1= (план) - 1 грам екстракт от зелен чай.
Храна:
1. Обяд - порция телешко варено, голямо парче свинско печено, салата от земна ябълка и морков.
2. Вечеря (план) - рано е да се каже.
Обобщение за деня:
Сутринта разходка с малката щерка до зоопарка. После малко почивка у нас. И тъкмо следобед си бях полегнал с приемливо увлекателна книга в ръцете, когато дойде време за тяга. Полузадрямал, се вдигнах и се замъкнах в залата, където се наказах с набирания и се довърших с тяга. Затова сега ще си наградя волята с някоя и друга биричка. :)