Too Little, Too Late

Прескочи до:

07.09.12
16:29

Бобка не знам ама май ти се оказа най-постоянния с тренировката за прасци понеже съм 79 набор кажи какво успя да постигнеш до тук?
Аз на втората седмица не открих кой знае каква разлика и прекратих “друсането”, сигурно е било грешка... интересно, че 3-4 тренировки с жилетката и прасеца ми е с 1см отгоре?!

07.09.12
17:03

казано от gotcha на 07.09.12, 16:29:

Бобка не знам ама май ти се оказа най-постоянния с тренировката за прасци понеже съм 79 набор кажи какво успя да постигнеш до тук?
Аз на втората седмица не открих кой знае каква разлика и прекратих “друсането”, сигурно е било грешка... интересно, че 3-4 тренировки с жилетката и прасеца ми е с 1см отгоре?!

Сантиметри няма, има 2-3 мм и видимо подобрение в релефа, което е един добър старт. :) Аз не оставям нещата току така. :) След половин година ще видим.

07.09.12
18:45

казано от Boby_ на 07.09.12, 17:03:

казано от gotcha на 07.09.12, 16:29:

Сантиметри няма, има 2-3 мм и видимо подобрение в релефа, което е един добър старт. :) Аз не оставям нещата току така. :) След половин година ще видим.

Малко нарастване при подобрен релеф е еквивалентно на по - голямо нарастване при постоянен релеф :) Капката дълбае скалата успешно според мен :)

08.09.12
09:07

Тази сутрин вече не издържах да си чакам последните две съставки на стака и започнах с 10 грама от микронизирания креатин на Now Foods. :) Мисля да направя седмица с 10 гр. на ден и после да намаля до 5.
Като дойде бета аланинът, ще го вкараме и него в уравнението.

08.09.12
09:23

и аз съм замислил нещо такова Боби. Аз обаче започвам бета аланина три седмици преди креатина и после ударно за два месеца креатин, бета аланин, таурин. Как ти се струва идеята?

08.09.12
09:26

казано от gips на 08.09.12, 09:23:

и аз съм замислил нещо такова Боби. Аз обаче започвам бета аланина три седмици преди креатина и после ударно за два месеца креатин, бета аланин, таурин. Как ти се струва идеята?

А бета аланинът защо преди креатина? Той си действа в момента на приема, няма нужда от някакво натрупване, доколкото съм чел.
Иначе като цяло добре звучи, но аз лично не съм взимал таурин (освен в състава на по-комплексни добавки) самостоятелно и не мога да дам мнение. Може и аз да добавя, кой знае. :)

П. П. И междувременно заръчах една кутийка таурин на Now да има. С оглед на цената му го взимам от тукашния магазин - не си струва поръчката и чакането от САЩ. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.09.12 09:29.

08.09.12
09:35

Аз малко неподготвен се изказах. Две статии съм прочел за бета-аланина и отделно се консултирах с двама души които са му фенове.
Та идеята е: усещаш бодличките не значи, че бета-аланина вече работи. Иска си известно натрупване за да започне.
Как мислиш да го пиеш? Аз се колебаех м/у 3х2гр и 2х3гр дневно(на гладно), ама благодарение на няколкото разговора се спрях на втория вариант понеже ми казаха, че е по-практичен, а осезаема разлика нямало.

08.09.12
09:47

казано от gips на 08.09.12, 09:35:

Аз малко неподготвен се изказах. Две статии съм прочел за бета-аланина и отделно се консултирах с двама души които са му фенове.
Та идеята е: усещаш бодличките не значи, че бета-аланина вече работи. Иска си известно натрупване за да започне.
Как мислиш да го пиеш? Аз се колебаех м/у 3х2гр и 2х3гр дневно(на гладно), ама благодарение на няколкото разговора се спрях на втория вариант понеже ми казаха, че е по-практичен, а осезаема разлика нямало.

Колкото по-малко дози през деня, толкова по-добре от практическа гледна точка. :) Иначе ще го мисля, когато пристинге - обикновено си правя “компилация” между препоръката на производителя и прочетено.

08.09.12
15:40

08.09.2012 г. (тренировъчен ден 4, седмица 2)

Тренировка - гърди, преса

Загрявка:
Повдигане на щанга от лег  - 10х20, 10x20, 10х60, 8x60 кг.

Адаптация:
Повдигане на щанга от полулег - 4x110, 4х110 кг.

Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 6х135, 7х130, 7х125 кг.
2. Повдигане на щанга от полулег - 6х105, 6х105 кг.
3. Кофички с доп. тежест - 8х20, 9х20 кг.
4. Повдигане на крака от лег с прибиране на колене към гърдите (с доп. тежест) - 19х12,5, 16х12,5, 13х15, 12x15 кг.
5. Коремни преси на римско столче с доп. тежест - 14х10, 15х10, 16х10 кг.

Обобщение за тренировката:
Днес прилично. Очаквах повече след сравнително лесната осмица на 130 на лежанката миналата седмица, но и шестица на 135 бива.
Официално минавам от 8-10 повторения на 6-8 (разбирай ако направя 7 на дадена тежест, качвам на следващата). За 4-6 е рано още.

Тренировка 80 - прасец

Повдигане на пръсти със собствено тегло - 180 повторения.

Добавки:
1. След ставане - 1 капсула PES Erase, 2 капсули Омега-3 на Now Foods, 10 грама микронизиран креатин на Now Foods.
2. Към 10 - 1 грам екстракт от зелен чай.
3. По време на тренировката -  5 грама L-Leucin на прах, 5 грама BCAA на прах (и двете на BulkPowders).
4. След тренировка - ~50 грама 82% Whey Concentrate на BulkPowders, 1 капсула PES Erase.
5. Към 16 - 1 грам екстракт от зелен чай.
6. Kъм 18:30 (план) - 1 грам екстракт от зелен чай, 2 капсули Омега-3 на Now Foods.

Храна:
1. Обяд - голям свински шницел (от шол), малко майонеза, лютеница.
2. Вечеря - ще видим.

През деня - около 500 мл прясно мляко.

Обобщение за деня:
Голямата дъщеря днес се прибра от лагер-школа и естествено веднага духна навън с приятели. :)
Кучката е разгонена и сме решили да я пускаме този път. Днес ходихме да правим цитонамазка - близо е до овулация, така че утре ще пускаме кръв, за да видим нивото на прогестерон и евентуално ще викаме и мъжкия... Голяма разправия е, изобщо не ми се започва, но жена ми и голямата щерка настояват. Да се оправят тогава. :)
Другото интересно днес е, че се запознах на живо с още една съфорумничка, която не бях срещал досега и мога да й кажа, че на живо изглежда доста по-добре, отколкото си мисли. :)

08.09.12
17:12

Днес ми е едно такова смотано и тъпо цял ден и не мога да си избия от главата една адски тъжна песен, която винаги ми е въздействала силно за разлика от останалото творчество на Еди Ведър:

09.09.12
11:35

Здравей, Боби :)
Един не спортен въпрос  (blush), отдавна се чудя дали случайно твоята четирикрака мома не е Саба от  “The Pearl Mountain”?

09.09.12
13:52

казано от buhtata на 09.09.12, 11:35:

Здравей, Боби :)
Един не спортен въпрос  (blush), отдавна се чудя дали случайно твоята четирикрака мома не е Саба от  “The Pearl Mountain”?

Да, същата руса маймуна е. :)
Всъщност е Saba The House of Master River - по името на развъдника, от който тя е излязла, а The Pearl Mountain е нашият, т. е. нейните бебета вече се водят така. То до момента има цифром и словом едно бебе, което вече не е и бебе, но всичко е въпрос на време, де.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.09.12 13:54.

09.09.12
18:24

09.09.2012 г. (тренировъчен ден 5, седмица 2)

Тренировка - гръб, предмишница

Загрявка:
Придърпване на горен скрипец с широк хват - 8х55, 8х55 кг.

Адаптация:
Придърпване на горен скрипец с широк хват - 4х80, 4x80.

Работни серии:
1. Набирания с широк хват - 15, 11, 11, 9, 8 (общо 54).
2. Придърпване на горен скрипец с V-образна дръжка - 6х85, 8х80 кг.
3. Гребане с щанга - 6х120, 7х120 кг.
4. Мъртва тяга - 8х70, 4х120 (загрявка без фитили), 7х190, 1х180 кг.
5. Сгъване на китка на скрипец (за предмишница) - 12x15, 10х20, 6х25, 6x25, 10х20 кг.
6. Сгъване на китки с дъмбели встрани от тялото - 8х35, 8х35 кг.

За пръв път в живота си стигам бройната 15 при набирания с широк хват. :) Не е кой знае какво постижение за някой по-дребен, но за човек 109 кила си е нещо според мен. :)
За съжаление обаче поощрен от това, реших да слагам 190 кила на тягата и да мъча 7-8 повторения, вместо да си мина тази седмица на по-логичните 185. 7-ца на 190 не е зле с оглед на 8-ците на 180 от предишните седмици, но седмото повторение си беше на чиста злоба и усетих, че нещо не е наред с кръста. Сложих все пак 180 за втората серия, изправих се веднъж с тях и ги оставих. В момента съм на обезболяващи - болката не е остра, но ще си проличи какво е положението и дали съм прищипал нерв тази нощ и най-вече утре.

Тренировка 81 - прасец

Добавки:
1. След ставане - 1 капсула PES Erase, 2 капсули Омега-3 на Now Foods, 10 грама микронизиран креатин на Now Foods.
3. Към 14:30 - 1 грам екстракт от зелен чай.
4. По време на тренировката -  5 грама L-Leucin на прах, 5 грама BCAA на прах (и двете на BulkPowders).
5. След тренировка - ~50 грама 82% Whey Concentrate на BulkPowders, 1 капсула PES Erase.
6. Kъм 18:30 - 1 грам екстракт от зелен чай.
7. Преди лягане (план) - 2 капсули Омега-3 на Now Foods.

Храна:
1. Обяд - селска салата (домати, варено яйце, шунка), пиле Атина (пилешко филе, маслини, чушки, кашкавал, сметанов сос).
2. Вечеря - не знам още.

През деня - около 500 мл. прясно мляко, 2-3 лъжици мед.

Обобщение за деня:
Днес пак кучешки истории. Сутринта жена ми ходи да пуска кръвна проба за прогестерон, а следобед аз ходих да своднича... :)

09.09.12
18:52

15 набирания на тия килограми - респект!

пп: а песента е... нямам думи да я опиша

Мнението беше редактирано от Fallen на 09.09.12 18:52.

09.09.12
19:20

Браво за набиранията...и мен ме мъчат,но при всеки килограм надолу,се качва бройката им!

10.09.12
10:59

Те хубаво набиранията са доста, ама проблемът с кръста се оказва по-сериозен, отколкото си мислех първоначално. Снощи ставах и сядах доста трудно, тази сутрин положението е същото (за щастие не е по-лошо). Прищипал съм нервчето явно на мястото на проблемните ми прешлени. Добре, че за пръв път в живота си вчера изоставих оставащите ми серии тяга, след като усетих лека болка.
Така или иначе от днес започнах юнашко самолечение - ще изкарам десет дни на нестероидно противовъзпалително + препарат с вит. B1, B6 и B12. След това вече каквото сабя покаже - ако се налага, ще се ходи по доктори.
Междувременно ще тренирам, но съобразено с болките - днес почивам, а утре ще правя рамо и трицепс. Ако не мога да си заредя сам лоста, ще са само дъмбели и/или на машина/скрипец.

10.09.12
17:43

10.09.2012 г. (без силова тренировка)

Тренировка 82 - прасец

Добавки:
1. След ставане - 1 капсула PES Erase, 2 капсули Омега-3 на Now Foods, 10 грама микронизиран креатин монохидрат на Now Foods, 2 капсули Cissus на USP Labs.
2. Към 10 - 1 грам екстракт от зелен чай, 2 грама бета аланин на Now Foods.
3. Към 15:30 - 1 грам екстракт от зелен чай, 2 грама бета аланин на Now Foods.
4. Към 18 (план) - 1 капсула PES Erase.
5. Към 19 (план) - 1 грам екстракт от зелен чай, 2 капсули Омега-3 на Now Foods, 2 грама бета аланин на Now Foods, 2 капсули Cissus на USP Labs.

Днес ми дойдоха бета аланинът и ZMA-то. Първото го започнах веднага в дозировка, препоръчана от производителите - 6 грама на ден, разделени на 3 приема. Голям кеф е парестезията! :)
ZMA-то ще почака десетина дни - има доста B6 в него, а в момента пия друг препарат със същия витамин и не искам да предозирам. Утре пък идва тауринът и “презареждането” с Омега-3. :)
Абе с две думи ще ми трябва повече време да си описвам добавките, отколкото тренировките в следващия месец. :)

Храна:
1. Обяд - купичка рибена чорба, един голям паниран шницел (от кайма), шопска салата.
3. Вечеря (план) - никаква идея все още.

През деня - около 500 мл. прясно мляко, 2-3 лъчижки мед.

Обобщение за деня:
Много работа днес, а остават адски много неща за последния момент.

10.09.12
21:03

креатина защо 1х10 , а не 2х5?

10.09.12
21:09

казано от gips на 10.09.12, 21:03:

креатина защо 1х10 , а не 2х5?

Защото е все тая по отношение на изграждане на депо, а 1х10 е по-лесно. :)

11.09.12
19:01

11.09.2012 г. (тренировъчен ден 1, седмица 3)

Тренировка - рамо, трапец

Загрявка:
Раменни преси с прав лост от седеж - 10х20, 10х20 кг.
Повдигане на рамене на машина за тяга - 10x100 кг.

Адаптация:
Раменни преси с прав лост от седеж - 8x40, 4х60 кг.

Работни серии:
1. Раменни преси с прав лост от седеж - 6х80, 6х75, 6х70 кг.
2. Раменни преси с дъмбели от седеж - 6х40, 9х35 кг.
3. Повдигане на дъмбели встрани от стоеж - 8х22,5, 8x22,5 кг.
4. Повдигане на дъмбели настрани и назад от седеж (с гърди, опрени в коленете) - 8х35, 8х35 кг.
5. Повдигане на рамене на машина за тяга - 10х150, 10х150, 10х150, 10х150 кг.

Залагам вече на постепенно увеличаване на работните тежести и леко намаляване на повторенията, макар и не до 4. Днес доста добре - шестица на 80 си се получи доста леко, после падна силата, но не драстично.
Кръстът доста ме боля, но не ми попречи съществено на тренировката.

Тренировка 83 - прасец

Добавки:
1. След ставане - 1 капсула PES Erase, 2 капсули Омега-3 на Now foods, 2 грама бета аланин на Now Foods, 10 грама микронизиран креатин монохидрат на Now Foods, 2 капсули Cissus на USP Labs.
3. Към 14:30 - 1 грам екстракт от зелен чай.
4. Преди тренировката - 2 грама бета аланин на Now Foods.
5. По време на тренировката - 2 лъжички Modern BCAA на USP Labs.
6. След тренировка - ~50 грама 82% Whey Concentrate на BulkPowders, 1 капсула PES Erase.
7. Kъм 19 - 1 грам екстракт от зелен чай, 2 грама бета аланин на Now Foods.
8. Преди лягане (план) - 2 капсули Омега-3 на Now foods, 2 капсули Cissus на USP Labs.

Тая “суплементация” взе да придобива неприятни мащаби. Сутрин губя 15-тина минути, докато изпия и приготвя всичко за деня, да не говорим, че вече се затруднявам да опиша нещата подредено. Май влизам в някаква скапана крайност. Мисля, че още не съм изгубил контрол, но съм близо... А това дори не е целият стак, който съм намислил - не съм започнал ZMA и Таурин все още.

Храна:
1. Обяд - едно кюфте и една пилешка кълцаница на скара, купичка таратор, шопска салата.
2. Вечеря (план) - пека канцерогенна скара...

През деня - около 400 мл прясно мляко, две лъжици мед.

Обобщение за деня:
Адски напрегнат ден днес. До края на месеца ще е така, после ще видим.

11.09.12
19:11

Бобка, не знам брат, ама верно изреждането на суплементацията ти е най-обемиста от постовете, ше каже некой - ебахти химика :D
Толкова ли е важно за теб?

11.09.12
19:17

казано от gotcha на 11.09.12, 19:11:

Бобка, не знам брат, ама верно изреждането на суплементацията ти е най-обемиста от постовете, ше каже некой - ебахти химика :D
Толкова ли е важно за теб?

Уж тоя път щеше да е едно креатинче, ама пак заших на балтона копче. :D

Важно... Не е важно - просто започвам да се тормозя вътрешно с мисли “така добре, ама ако взема и това, усилията ми ще са по-ефективни”, а от друга страна има граница, която засега не искам да преминавам и така нещата избиват в посока на количество. :) Абе ще си дойде всичко по местата полека лека - при мен с всичко е така.

11.09.12
19:28

Прав си деа, и аз съм се усещал на моменти - чай това, чай онова ма в крайна сметка финансиите регулират нещата...
Може би ти трябва някакъв период да не взимаш нищо да си изчистиш мозъка, мн зарибяват тия прахчета да не слагат и в тях нещо, както в кока-колата... :D

11.09.12
21:26

казано от Boby_ на 11.09.12, 19:17:

Важно... Не е важно - просто започвам да се тормозя вътрешно с мисли “така добре, ама ако взема и това, усилията ми ще са по-ефективни”......

Ще ти мине :D идва един момент, в който осъзнаваш от колко малко неща има реални ползи и избора става доста по-лесен, но няма как да стигнеш до този момент без да си минал първата фаза. ;)

12.09.12
09:22

казано от Valdis на 11.09.12, 21:26:

казано от Boby_ на 11.09.12, 19:17:

Важно... Не е важно - просто започвам да се тормозя вътрешно с мисли “така добре, ама ако взема и това, усилията ми ще са по-ефективни”......

Ще ти мине :D идва един момент, в който осъзнаваш от колко малко неща има реални ползи и избора става доста по-лесен, но няма как да стигнеш до този момент без да си минал първата фаза. ;)

Аз това, че много малко продукти носят осезаема полза, отдавна го знам. :) Все пак не съм на 20, даже на 30 години не съм (за съжаление). Проблемът е в склонността ми да се пристрастявам към даден подход и понеже в момента финансово мога да си позволя такова нещо по отношение на добавките, ето на. При мен трудно минава, но в крайна сметка си прав, че ще го преодолея по един или друг начин. Засега обаче се чувствам добре, а вчерашната тренировка подсказва за значителен прираст на сила в сравнение с миналата седмица. Рано е да се правят изводи, разбира се, но с натрупването на още две-три такива силни тренировки ще започне да си казва думата и плацебо ефектът, който в случая с тия добавчици може и да е по-значим от цялото им комбинирано действие. :)
Само ме притеснява това, че за седмица на креатин съм с кило и половина нагоре, без да съм увеличил храната, но го отдавам на известно задържане на вода в тъканите, което ще има ограничен като време и количество ефект. Ще видим.

12.09.12
15:37

Боби, бях чел из дневника, че се занимаваш с аквариуми, търся циркулационна непотопяема помпа от типа на Eheim, можеш ли да предложиш от къде в България или чужбина може да се закупи на добра цена? Търсения дебит е 800-1200l/h.

ПП Май трябваше да пиша на лично, ама нейсе. Извинявам се за спама.

Мнението беше редактирано от Valdis на 12.09.12 15:39.

12.09.12
18:09

12.09.2012 г. (тренировъчен ден 2, седмица 3)

Тренировка - бицепс, трицепс

Загрявка:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж  - 10х20 кг.
Повдигане на прав лост от лег с тесен подхват - 10x20 кг.

Адаптация:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж  - 6x40, 4х50 кг.
Повдигане на прав лост от лег с тесен подхват - 8x60, 4х80 кг.

Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 7х70, 6х70, 6x70 кг.
2. Повдигане на прав лост от лег с тесен подхват - 7х110, 6х110, 7х110 кг.
3. Скотово сгъване с прав лост - 7х55,5, 7х55,5 кг.
4. Трицепсово разгъване на скрипец с въженце (зад глава) - 8х45, 8х45 кг.
5. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (тип чукчета) - 8х35, 8х35 кг.
6. Трицепсово разгъване на портален скрипец с една ръка - 5х40, 8х35 кг.

Здрава тренировка днес! Ръцете са с по половин сантиметър повече от миналата седмица - със сигурност не е качена мускулна маса. :) Отдавам го на задържана вода от креатина.

Тренировка 84 - прасец

Добавки:
1. След ставане - 1 капсула PES Erase, 2 капсули Омега-3 на Now foods, 2 грама бета аланин на Now Foods, 10 грама микронизиран креатин монохидрат на Now Foods, 2 капсули Cissus на USP Labs.
3. Към 13 - 2 грама бета аланин на Now Foods.
4. Към 14:30 - 1 грам екстракт от зелен чай.
5. Преди тренировката - 2 грама бета аланин на Now Foods.
6. По време на тренировката - 2 лъжички Modern BCAA на USP Labs.
7. След тренировка - ~50 грама 82% Whey Concentrate на BulkPowders, 1 капсула PES Erase.
7. Kъм 19 (план) - 1 грам екстракт от зелен чай.
8. Преди лягане (план) - 2 капсули Омега-3 на Now foods, 2 капсули Cissus на USP Labs.

Свършиха ми Омега-3. Поръчал съм ги заедно с таурина, но и днес не ми дойде доставката. Нищо, не е фатално.

Храна:
1. Обяд - купичка пилешка супа, шопска салата, чаша айрян, порция патладжани с кайма на фурна.
2. Вечеря (план) - ще видим - след малко излизам на вечеря навън. Пак ще се леят едни бири.

През деня - към 500 мл прясно мляко, две лъжици мед.

Обобщение за деня:
Нищо особено днес. Довърших си моята част от презентацията за петък, сега остава и да мине добре самото представяне пред големите шефове. :)

13.09.12
09:54

Две наблюдения по повод общото ми състояние от тази сутрин.

Първото (и по-важно) е, че кръстът все още ме боли много. Има подобрение, но не колкото ми се искаше. В тази връзка днес в тренировката на крака трябва да проявя творчество - предният клек е изключен, същото важи до голяма степен за лег пресата. Може би ще правя напади, бедрени екстензии и малко “плитка” лег преса с неголяма тежест - плитка, защото при дълбоко пускане се компресират долните прешлени, а точно това искам да избегна. Една седмица мога да си позволя и такава “лигава” тренировка. Иначе (естествено) пробвах да клякам сутринта със собствена тежест, за да разбера дали ще мога довечера. В горната и средна част на движението нямам проблем, но в долната положението е кофти.

Второто ми наблюдение е свързано с теглото и действието на креатина. Вярно, че снощи ядох доста и ударих 4 бири покрай яденето, но дори така е изненадващо, че тази сутрин съм с още кило нагоре в сравнение с вчера, което прави към 3 килограма за седмица. Задържане на доста вода е това. Надявам се, че скоро ще се стигне до насищане и теглото ми ще се стабилизира, защото иначе може да се “маскира” истинско покачване и омазняване, каквото не искам да допусна след мъките през последната година.

13.09.12
18:15

13.09.2012 г. (тренировъчен ден 3, седмица 3)

Тренировка - бедра

Загрявка:
Лег-преса (60º) - 8х100, 8х150

Адаптация:
Преден клек с фитили - 4х100 кг.

Работни серии:
1. Преден клек с фитили - 7х120, 5x120, 5x120 кг.
2. Лег-преса (60º) - 8х222, 6х232, 6х232 кг.
3. Бедрени екстензии на машина - 10х115, 10х115 кг.
4. Бедрени сгъвания на машина - 8х95, 7х95 кг.

Днес здрава тренировка стана! Влязох в залата с идеята, че няма да мога да клякам заради кръста, но като позагрях на лег-пресата, ме поотпусна и реших да се пусна на преден клек малко. Може би ще си платя за това, но какво пък.

Тренировка 85 - прасец

Добавки:
3. Към 13 - 2 грама бета аланин на Now Foods.
4. Към 14:30 - 1 грам екстракт от зелен чай.
5. Преди тренировката - 2 грама бета аланин на Now Foods.
6. По време на тренировката - 2 лъжички Modern BCAA на USP Labs.
7. След тренировка - ~50 грама 82% Whey Concentrate на BulkPowders, 1 капсула PES Erase.
8. Kъм 19 (план) - 1 грам екстракт от зелен чай.
9. Преди лягане (план) - 2 капсули Омега-3 на Now foods, 2 капсули Cissus на USP Labs.

И днес не ми дойдоха тауринът и омега-3.

Храна:
1. Обяд - купичка пилешка супа, шопска салата, котлетна пържола на тиган, панирани пилешки филенца.
2. Вечеря (план) - не знам още.

През деня - около 500 мл прясно мляко, две лъжици мед.

Обобщение за деня:
Много работа! Утре сутрин имам важна презентация и после (евентуално) малко ще се успокоят нещата.

13.09.12
18:59

Можеш ли да дадеш някакви мерки?

13.09.12
20:29

казано от mastajay на 13.09.12, 18:59:

Можеш ли да дадеш някакви мерки?

Бях давал наскоро, но ето пак:
Ръст: 190 см.
Тегло: 109 кг.
Гръдна обиколка: 122 см.
Талия: 97 см.
Бедро: л - 67, д - 66 см.
Ръка (свита): л и д - 47 см.

14.09.12
09:03

Оценявам вчерашното клякане като умерена грешка. Снощи и днес кръстът е много по-зле, отколкото беше преди тренировката за крака.
Все пак дори с това знание вероятно пак бих го направил - шило в торба седи ли... :)

14.09.12
09:17

Мислех,че си по—нисък.Абсолютно същите размери като мен..е..,маалко по—тежък и висок съм :)

Мнението беше редактирано от Jikata на 14.09.12 09:18.

14.09.12
09:22

Не е лошо да се запознаеш с някои стречинги, Боби... 15 мин разтягане след тренировка правят чудеса.

14.09.12
09:34

казано от Boby_ на 13.09.12, 09:54:

Второто ми наблюдение е свързано с теглото и действието на креатина. Вярно, че снощи ядох доста и ударих 4 бири покрай яденето, но дори така е изненадващо, че тази сутрин съм с още кило нагоре в сравнение с вчера, което прави към 3 килограма за седмица.

По мое мнение, не прибавяш калорийната  стойност на тъй разнообразната суплементация към дневния калориен план и за това се получават недуразумения. :D :D :D

14.09.12
09:40

казано от Jikata на 14.09.12, 09:17:

Мислех,че си по—нисък.Абсолютно същите размери като мен..е..,маалко по—тежък и висок съм :)

Едно време ги пишех 192 см, ама времето и гравитацията си казват думата. :)

казано от Valdis на 14.09.12, 09:34:

казано от Boby_ на 13.09.12, 09:54:

Второто ми наблюдение е свързано с теглото и действието на креатина. Вярно, че снощи ядох доста и ударих 4 бири покрай яденето, но дори така е изненадващо, че тази сутрин съм с още кило нагоре в сравнение с вчера, което прави към 3 килограма за седмица.

По мое мнение, не прибавяш калорийната  стойност на тъй разнообразната суплементация към дневния калориен план и за това се получават недуразумения. :D :D :D

Дневен калориен прием не смятам от мноого години. :) Храненето трябва да е удоволствие, а не стрес, дори когато е ограничено. Карам по усет и досега не ме е подвеждал. :)

казано от Витан на 14.09.12, 09:22:

Не е лошо да се запознаеш с някои стречинги, Боби... 15 мин разтягане след тренировка правят чудеса.

За сухожилия може би. За стави като колене и китки - съмнително. За кръста - изключено. :)

14.09.12
09:50

казано от Boby_ на 14.09.12, 09:40:

За сухожилия може би. За стави като колене и китки - съмнително. За кръста - изключено. :)

Точно за кръста ще имаш най-много полза.

14.09.12
09:57

казано от Boby_ на 14.09.12, 09:40:

Особено заради кръста.
И все пак пробвай, без съмнителното може би. Кокъл, става, хрущял, сухожилие-нещата са много навързани.

14.09.12
10:29

Възпалил ти се е нерв, мускалите се одървят зверски за да предпазят, тря затопляне, масаж, разтягане, че да се отпуснат... иначе така ще си чакаш до памти века. Бтв, когато ме дърпа кръста - дърпам тяга, помага ми :)

14.09.12
12:40

казано от gotcha на 14.09.12, 10:29:

Възпалил ти се е нерв, мускалите се одървят зверски за да предпазят, тря затопляне, масаж, разтягане, че да се отпуснат... иначе така ще си чакаш до памти века. Бтв, когато ме дърпа кръста - дърпам тяга, помага ми :)

Аз имам друг подход - посещение в аптеката, нестероидни противовъзпалителни + вит. Б1, Б6 и Б12 в конски дози + определен процент непукизъм и висок праг на болка. :) Определено тяга няма да спра да правя. А проблемът с възпаления нерв е, че самият нерв набъбва и се “подпъхва” между прешлените, като така го притискат, особени в присвита позиция. Разтягането може и да го освободи временно, докато мускулът е отпуснат, но не решава проблема с отока, за който си трябват лекарства и време. Не ми е за първи път, сигурно няма да ми е и за последен.

Има едно нещо, което никога в живота ми не ми се е случвало и не мисля да допусна да ми се случи и то е да ме докосне масажист. Сигурно помага, сигурно е добре, но просто няма да стане. И в тази група са всичките там “контактни” процедури - всякакви акупресури, акупунктури, масажи и т. н. Имам си принципи (и фобии). :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1